Gość: truth IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.14, 12:19 Jakie są powiązania partyjne chełmińskich ugrupowań/osób z partiami parlamentarnymi? Odpowiedź na to pytanie pozwoli mi odrzucić konkretne kandydatury i ułatwi wybór. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Chyba Re: Wybory samorządowe - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.14, 18:53 Myśl,ze kandydaci chcą mieć poparcie w jakiś ugrupowaniach , by mieć kase na kampanie i sztsb wyborczy. samemu pewno ciężko walczyc z istniejaca machina urzednicza. Jednak nie sadze by programy lokalne były w jakims stopniu polityczne, uzależnione od ugrupowan. Tu podejmowane sa lokalne decyzje o lokalnych problemach a nie decyzje polityczne. Wiec chyba to nie ma większego znaczenia kto za kim stoi. Dzis sytuacja w miescie dotknela już dna i bieda jest tak duza, ze chyba kazde ugrupowanie widzi konieczność zmian, bo się to wszystko nie buja, no może jeszcze urzędnikom się buja ,ale tez się skończy jak miasto zbankrutuje .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Wybory samorządowe - pytanie IP: 89.231.148.* 09.09.14, 23:18 Starostwo raczej związane z PO. Miasto, po części z PiS i SLD ... reszta raczej PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wybory samorządowe - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.14, 07:02 I to jest odpowiedź na marną sytuację w mieście..., a kandydaci na burmistrza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Wybory samorządowe - pytanie IP: *.tvgawex.pl 16.09.14, 14:05 a pamiętasz jak burmistrz wspierał kandydatkę z PO z naszego rejonu więc nie chrzań głupot .......było wiadomo kogo wspierał burmistrz i jakie ma ciągoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a może ja ? Re: Wybory samorządowe - pytanie IP: *.tvgawex.pl 11.09.14, 12:39 żaden radny niczego nic nie wniesie , potrzebni jesteście Wy !!!aby zrealizować program Wasz program, ja mam pewną ofertę dla mieszkańców miasta i gminy Chełmno , dość rewolucyjną !!!odważną , proszę o cierpliwość jest jeszcze w fazie konsultacji ,utwierdzacie mnie w słuszności tego zamysłu pisząc iż jesteśmy na dnie, ja się odezwę do Was i poproszę o współpracę taktycznie nie mogę ujawnić szczegółów - PRZYWRÓCIĆ MIASTU I ZIEMI CHEŁMIŃSKIEJ PRESTIŻ I ZNACZENIE JAK ZA CZASÓW Z JEGO NAJLEPSZEJ ŚWIETNOŚCI to moje motto i hasło jeśli tego też chcecie to przygotowujcie się ... nic nie mamy do stracenia ...T.G. nie wierzcie w czarodziejów i obietnice - czy Kędzierski czy inny lepiej by coś zrobił !? Odpowiedz Link Zgłoś
mycch Re: Wybory samorządowe - pytanie 16.09.14, 08:24 "za czasów jego najlepszej świetności"? Znaczy co? Odnowisz Przywilej Chełmiński? Reaktywujesz związek hanzeatycki? Sprowadzisz Krzyżaków i ustanowisz Chełmno stolicą? Uruchomisz filię UJ? Wydłużysz linię murów obronnych? Wybudujesz nowe kościoły? Jestem tego ogromnie ciekaw tego cudu, który przygotowujesz w takim sekrecie... PS1: "najlepsza świetność"... Jest coś takiego jak najgorsza świetność? PS2: "nic nie mamy do stracenia"... sorki, ale chyba tylko T.G. nic nie ma do stracenia. Mieszkańcy ryzykują zmarnowane podatki na kolejną plantację wierzb z gruszkami PS: "nie wierzcie w czarodziejów i obietnice"... T.G. - albo niekontrolowany wypływ szczerości i strzał w stopę, albo niekonsekwencja w działaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a może ty Re: Wybory samorządowe - pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.14, 16:09 Czytając post gościa A MOŻE JA mam wrażenie, jakbym miał do czynienia tylko i wyłącznie z paplaniem głupot. Sam gościu nic nie zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mycch Re: Wybory samorządowe - pytanie 16.09.14, 08:59 > Czytając post gościa A MOŻE JA mam wrażenie, jakbym miał do czynienia tylko > i wyłącznie z paplaniem głupot. Sam gościu nic nie zrobisz. Ależ to jest właśnie największe nieporozumienie! Wiele osób ma jakieś bajkowe wyobrażenie o wszechmocnej funkcji burmistrza. Guzik! Burmistrz, choćby i najlepszy z możliwych, niewiele zrobi jeśli Rada składa się z "wiecznych ikon", głupio-mądrych ignorantów i biernych "maszynek do głosowania". Dobry burmistrz? Jak najbardziej! Ważniejsze jest jednak to towarzystwo, które może z nim albo współpracować, albo trawić energię (czytaj: nasze pieniądze) na szukanie "jak dowalić pierwszemu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Wybory samorządowe - pytanie IP: *.tvgawex.pl 16.09.14, 11:02 przeczytaj uważnie pierwsze zdanie !!! a Ty tylko od trafnych ocen ? i od biadolenia ? nic nie zrobisz sam , z Tobą k..... zrobię toć takich jak Ty w CCh ze świecą szukać , Ty mi pomożesz , podpowiesz już nas dwóch ....znasz mankamenty ,potrzeby , trafnie oceniasz sytuację i jak w piosence TYLKO MI CIEBIE BRAK TYLKO MI CIEBIE BRAK....ZAPRASZAM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mycch Re: Wybory samorządowe - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.14, 12:05 Jesteś w błędzie. Burmistrz musi chcieć współpracować z radnymi wtedy ma to sens. Jeżeli mottem burmistrza jest "co dobre ta ja co złe to oni(rada) to współpracy nigdy nie będzie. Nowy burmistrz powinien współpracować z nowa radą na zasadach partnerskich a wtedy są szanse że coś się w naszym mieście zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oczywiście Re: Wybory samorządowe - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.14, 15:26 Ja oglądałem występy jednej sesji akurat Burmistrza na Radzie miasta to mam wrażenie, ze odpowiadała mu pozycja - ja wiem najlepiej, nie zadawać pytań, głosować, za tymi uchwałami które przygotowałem i potem radni niech siedza cicho, no i niech nikt się nie odważa bez mojego błogosławieństwa do marszałka jeździć... paranoja jakaś jakieś pokaz sljdów im zrobił chyba , by wiedzieli czego by sobie nie zyczył i co jest karygodne . Niczym w szkole. . To ma być władza ustawodawcza ( rada Miasta) i władza wykonawcza - Burmistrz.... chyba się poplatało, paranoja jakaś Nprawde czas na zmiany na pozycji pierwszego i radnych , że sobie tak pozwalają wodzić za noski... Odpowiedz Link Zgłoś