Gość: Sic! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.14, 13:04 Pytanie: czy w Chełmnie są masoni? Wolnomularze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyborca Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.openvpn.wifiprotector.com 23.11.14, 16:05 Dajcie spokój temu zakompleksionemu nudziarzowi. On się nakręca swoją paplaniną i tym , że może dać głos i przypomnieć o sobie. Wstrętny typ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bareja Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.14, 16:25 Nooo jesli on jest zakompleksionym nudziarzem to ty jestes nikim ....powinno zabrac sie tobie klawiature Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subway Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.14, 16:49 I jak zwykle na chełmińskim forum, taka tradycja...., pytanie do kogoś ad personam, a odpowiada dwóch anonimowych. Pchacie się na afisz po to,by zaistnieć? No to słabo to robicie,bo anonimowo. Przyjdzie P.Felsmann i jak zechce,to udzieli odpowiedzi zgodnej ze swoją najlepszą wiedzą. (uprzedzam kolejne wpisy szubrawych nieuków,których pełno pałęta się w forumowym grajdołku , sformułowanie "swoją najlepszą wiedzą nie oznacza,że P.Felsmann wie najlepiej,a to że odpowie zgodnie z całą wiedzą,jaką posiada ) , a teraz : SIAD i WARUJ.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bareja Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.14, 16:57 Gdybys czytal ze zrozumieniem , wiedzialbys do kogo byl skierowany moj post ! Z pewnoscią nie do pytajacego ! hmm siad i waruj .... tak mowila do ciebie matka ? Nie powinienes byl wstawac Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.z.felsmann Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna 23.11.14, 17:32 Wyborca? Słowo rodzaju męskiego, czyż nie? Nawet jak napisane z małej litery, to rodzaju pewnie nie zmienia? Chyba dobrze myślę? Wyborca, znaczy facet ? tak przyjmuję. Żyję na tym łez padole wystarczająco długo, żeby, podobnie jak Sigmund Freud, dostrzegać ukryte przekazy. Tedy napiszę tak - ?wyborco?, nie gustowałem i nie gustuję w mężczyznach, chłopakach i całej płci do której sam należę. Rozumiem uwielbienie, ale nic z tego. Nic! Kropka! Szlus! Jestem heterozygotyczny. Nie zmienię upodobań i orientacji dla nikogo, nawet dla nieznajomego wielbiciela ukrywającego się pod powabnym nickiem ? ?wyborca?. Dziękuję za uznanie, dziękuję za zainteresowanie. I tak w ogóle dziękuję? Nie skorzystam z propozycji. Wiem ukrytej, czytuję Freuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicolae Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.tvgawex.pl 23.11.14, 17:12 Miłoszku to TY? Pracownikowi UM nie wypada :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.z.felsmann Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna 23.11.14, 17:38 System przekłamuje, wstawia pytajniki zamiast innych znaków. Stąd konieczność powtórki. Wyborca? Słowo rodzaju męskiego, czyż nie? Nawet jak napisane z małej litery, to rodzaju pewnie nie zmienia? Chyba dobrze myślę? Wyborca, znaczy facet – tak przyjmuję. Żyję na tym łez padole wystarczająco długo, żeby, podobnie jak Sigmund Freud, dostrzegać ukryte przekazy. Tedy napiszę tak - „wyborco”, nie gustowałem i nie gustuję w mężczyznach, chłopakach i całej płci do której sam należę. Rozumiem uwielbienie, ale nic z tego. Nic! Kropka! Szlus! Jestem heterozygotyczny. Nie zmienię upodobań i orientacji dla nikogo, nawet dla nieznajomego wielbiciela ukrywającego się pod powabnym nickiem – „wyborca”. Dziękuję za uznanie, dziękuję za zainteresowanie. I tak w ogóle dziękuję. Nie skorzystam z propozycji. Wiem ukrytej, czytuję Freuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.tvgawex.pl 23.11.14, 20:05 Na pytanie sic! Pan jednak nie odpowiedzial . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sic! Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.14, 20:09 A Mariusz nie odpowiedział na moje pytanie... ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.z.felsmann Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna 23.11.14, 22:00 To my się znamy? Jesteśmy po imieniu? O, w gronie moich znajomych jest tchórz kryjący się pod anonimowym nickiem? Trudno się mówi, niech tam. Zacznę od autocytatu - „do organizacyjnego organizowania się w organizacjach mam organiczną awersję”. Rozumiem, że to za mało? Nie wiem wszystkiego, podobno od czasów Newtona jeden człowiek nie może ogarnąć wszystkich zakresów nauki. Ja skromny doktor nauk weterynaryjnych, w zakresie anatomii patologicznej i toksykologii środowiskowej, zajmuję się pracą naukową w swoich wiodących działach. Jak widać są to bardzo wąskie dziedziny. Dotyczą zwierząt, czasem relacji braci naszych mniejszych z ludźmi, ale zwierzęta są podstawą moich dociekań, rozważań, badań i publikacji. Ostatnio do Londynu powędrowała praca o zanieczyszczeniach miejsc publicznych w Chełmnie pasożytami groźnymi dla dzieci. Naprawdę ciekawe wnioski, nasze miasto daje wiele możliwości. Jak widać mieszkając tutaj można prowadzić badania naukowe i to na miejscowym materiale. Ale o czym to ja… ach o masonów szło. Muszę rozczarować; powody są dwa. Jestem raczej taki samotny wilk (coś jak Harry Haller u Hessego), wszelkie zrzeszenia to nie dla mnie. Z racji zawodu muszę należeć do „Izby weterynaryjnej”, ale to przymus ustawowy nie wybór. Drugi powód wynika z pierwszego, masoneria to ruch, organizacja, czyli konieczność zrzeszania się. Proszę szukać dalej, najlepiej proszę znaleźć wolnomularza, naszego chełmińskiego, i go spytać. To najlepsze źródło informacji. Jest taki portal, bardziej popularnonaukowy, niż naukowy – Wikipedia. Dla zaspokojenia ciekawości można tam zaglądać. To proste wchodzimy na stronę wpisujemy hasło i jest. Nawet mi się udało. W Wikipedii znalazłem taką definicje. Wolnomularstwo, inaczej masoneria lub sztuka królewska – międzynarodowy ruch, mający na celu duchowe doskonalenie jednostki i braterstwo ludzi różnych religii, narodowości i poglądów. Nie powiem - braterstwo, doskonalenie duchowe, łamanie barier, ciekawe. Ale to wszystko można też indywidualnie, czy trzeba się zrzeszać? PS Proszę mnie nie pytać o sprawy na których się nie znam. Ponadto odpowiadam z grzeczności, bo naprawdę mam dużo zajęć. Nauka to zaborcza oblubienica. Ponadto w bibliotece przybywa mi książek do przeczytania. Idą święta na pewno dostanę następne. Druga tura za pasem i niebawem zniknę z forum. Chociaż może nie na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwester Krawczyk Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.14, 07:54 Widzę,że jakiś "Sic" pseudo "ciumciurumciu" próbował Cię Mariuszu wmaglować do Masonerii. Hmmm..ciekawe.... W dodatku jeszcze jak słusznie zauważyłeś "tyka"Cię, a Ty nie wiesz kto zacz, bo wiedzieć nie możesz,gdyż "Sic-a" żadnego nie znasz. No taka kolejna ciekawostka, że ktoś Cię zna,a prosto w oczy się boi gadać. Błogosławiony niech będzie bożek wszystkich anonimów,czyli internet. Czas ma to do siebie,że cofnąć się go nie da, a "anonimy" siedzą na forum i klepią,co ślina na język przyniesie. Znajdzie się taki Felsmann,co próbuje gawiedzi oczy otworzyć, a ciżba stoi z rozdziawionymi gębami i tak faktycznie nie wie co z siebie wydusić. Co kawałek wyskoczy jeden z drugim z czymś,co uważa za mądre, szkoda że na zasadzie "powiedział co wiedział" . Idę zrobić coś pożytecznego i radzę wszystkim tym ,co to z rozdziawionymi gębami będą stać jeszcze niemal tydzień,by też zrobili to samo . Pozdrawiam Mariuszu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic! Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.14, 21:22 Oj, co za umysły! Czy ja pytałem Pana Mariusza, czy "w Chełmnie są ?", czy "czy Pan jest?" ??? Ehhh... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mason1 Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.14, 21:35 To że pan felsman masonem nie jest to sprawa całkowita jasna - gdyby był nim to nadal sprawowałby funkcję szefa sanepidu, a obecnie szykowałby się do objęcia posady burmistrza, wszak masoni mają ogromne wpływy. Po tym jak potoczyła się "kariera" tego pana można odnieść wrażenie, że wpływy to on ma, ale co najwyżej u siebie w domu :) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ///// Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: 89.231.150.* 24.11.14, 21:57 ///// Mason 1 a może byś nam powiedział kto zniszczył tak mądrego człowieka? Myślisz , że ludzie o tym nie wiedzą , że Pan Mariusz najwyrazniej komuś przeszkadzał? I tak na poważnie dobra rada , nie wypowiadaj się jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec chelmn Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.204.228.174.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.11.14, 00:05 Pan M zachowuje sie jak ormowiec,szuka podsluchuje zdobywa zaufanie i cos tam cos i kapuje po prostu to pod koldernik jadowity to bardzo brzydka cecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie trzeba Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 08:08 Chyba nie chyba trzeba podsłuchiwać, większość faktów jest dookoła, wystarczy się dobrze rozejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.chelmno.mm.pl 30.11.14, 13:29 Niedługo będzie po wyborach. Tak więc Panie Felsmann kończ i wstydu oczczędź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Pytanie do Mariusza Felsmanna IP: *.opera-mini.net 01.12.14, 12:13 Wyborca, rodzaj męski, czyli facet ? A kobieta kim jest ? Wyborczynią ? Wyborca to osoba uprawniona do wzięcia udziału w wyborach, moim zdaniem. Jeeees, czyli jestem w tej kwestii mądrzejsza od M.F. Hura .. Odpowiedz Link Zgłoś