Dodaj do ulubionych

Zmieńmy Fontannę na Rynku

IP: *.tvgawex.pl 27.04.15, 16:52
Apeluje do mieszkańców Chełmna o udział w konsultacjach zmieńmy fontannę na Rynku aby stała się wizytówką miasta pobierajcie wniosek i głosujcie za zmianą fontanny na Rynku w dniach 28 kwietnia - 15 maja. Oto link bip.chelmno.pl/?bip_id=5281&cid=1629
Obserwuj wątek
    • Gość: chodzący po ziemii Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.chelmno.mm.pl 27.04.15, 17:58
      Wizytówką miasta powinny/en być jakiś obiekt historyczny, których w tym mieście jest multum a nie jakaś sikawka . Ja wiem , że niektórym z zacietrzewienia i emocji coś odbija, czego nie zdążyli zaprezentować w Niedzielę Palmową. Olać taką "inicjatywę", która nic nie wnosi a zamazuje problemy dnia codziennego, Wymyślił ją zapewne jakiś leming PO , bo oni w mętnym klimacie najlepiej się czują.
    • Gość: Do cch Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.04.15, 19:36
      A powiedz mi szanowny internauto kto odpowiada za to "coś" nad czym mamy głosować i w razie chęci zmiany kto za nie zapłaci. Mieszkańcy miasta mimo, że nie mieli żadnego wpływu na jej budowę, czy ci co podjęli decyzję o jej budowie? Mamy płacić dwa razy za to samo? W Chełmnie mamy poważniejsze problemy do rozwiązania: bezrobocie, brak nowych miejsc pracy, emigracja młodych ludzi. Dlaczego tym nie zajmą się radni? Zbyt trudny temat? O siebie potrafili zadbać podnosząc sobie na początku kadencji diety, może teraz nadchodzi czas żeby pomyśleli o mieszkańcach, o rozwoju naszego miasta a nie zajmowali się problemami które nie mają wpływu na jakość życia w mieście.
      • Gość: Gos Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: 213.158.222.* 27.04.15, 20:14
        Burmistrz se wymyślił konsultacje.... W czas.... Mogl konsultowac jak Fontanne budowal. Teraz co ? Jedną rozbiorą i drugą postawią ? Za czyją kasę ? Nową też będą konsultować czy sam z kolegami wybierze ? Innych problemów w mieście nie ma ?
      • wow1950 Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku 28.04.15, 00:28
        Jasne zmieniaj fontannę a zrobią Kwadratową i co dalej będą glosować za zmianą i zmienią na Okrągłą i tak w kółko. Pierdoły. i odejście od tematów poważnych.
    • Gość: Do Gos Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.04.15, 22:07
      Są ale kto ma się nimi zająć? Patrząc na radę to dla nich najważniejszym problemem były diety bo od tego zaczęli swoje rządy.
      • Gość: hehehe Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: 89.231.148.* 27.04.15, 23:17
        Zmieńmy burmistrza.autora sadzawki-sikawki. Acha, zapomniałem, właśnie mieliście okazję.... TO NIECH ZOSTANIE DLA JEGO WYBORCÓW, A RESZCIE WARA- KU PRZESTRODZE.
        Ave.
      • wow1950 Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku 28.04.15, 16:48
        Jak myślisz po co oni startowali na radnych, głownym motywem była KASA , która nie jest z góry określona i stała w rozporządzeniu o dietach radnych dla tego mogą sobie debatować i głosować. Z góry ustalona i zapisana przez sejm wyeliminowałaby tych w wyborach co przyszli sobie podyskutować na Tematy zastępcze.
        • wow1950 Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku 28.04.15, 22:42
          Tak tylko jak będziecie dalej czytać tych co proponują i głosować na partie i tzw .dziadków z Sejmu to dalej nic się nie zmieni. Dobry pomysł podał/a asd czy Ewa odnośnie pewnych regulacji.
          Zobaczcie jak czasami w TVN lub TVP1 kamera uchwyci stare twarze polityków, którzy byli w TV jeszcze 5-6 lat temu teraz już ich nie widujemy a siedzą i ....dobrze wyglądają.
    • Gość: asd Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.chelmno.mm.pl 28.04.15, 15:55
      Mogli by zrobic basen na calej plycie rynku
    • Gość: Ewa Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.15, 21:09
      Kandydaci na radnych powinni przed wyborami złożyć oświadczenia majątkowe. Dzięki temu można by wyeliminować tych którzy radę miasta traktują jako dodatkowe źródło dochodu nie potrafiąc w inny sposób dorobić np. do małej pensji, emerytury lub renty. Dzięki temu nie mielibyśmy takiej sytuacji jak w tej radzie, gdzie jedną z pierwszych uchwał była ta dotycząca podwyżek diet.
      • Gość: hehe Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.chelmno.mm.pl 28.04.15, 21:19
        złożyli tuz po wyborach
        następne bodajże w kwietniu 2015
        można poczytać, o dorabianiu do emerytur
    • Gość: mieszkaniec Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.15, 00:07
      Ludzie, miasto istnieje ponad 750 lat. Poczujmy odpowiedzialność wobec minionych pokoleń. Nie spierajmy się tylko szybko zmieńmy tę nieudaną budowlę. Nie trzeba wiele. Wystarczy do tego całkiem zgrabnego baseniku wstawić coś pasującego do naszego fantastycznego rynku i miasta i będzie ok. Głosujmy za zmianą!
      • Gość: opinia Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.chelmno.mm.pl 29.04.15, 07:32
        Niech Kędzierski zmieni na własny koszt. Stać go.
        Wydał bezsensownie 100 tys. pieniędzy publicznych bez konsultacji z przypadkowym społeczeństwem. Kupił i postawił potworka, ale mógł się łechtać myślą - to moje dzieło, przeze mnie wymyślone i to nie jest moje ostatnie słowo.
    • Gość: Do mieszkańca Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.15, 09:17
      " Nie trzeba wiele. Wystarczy do tego całkiem zgrabnego baseniku wstawić coś pasującego do naszego fantastycznego rynku i miasta i będzie ok. Głosujmy za zmianą!" Zgadzam się z tobą ale mam jedno pytanie Kto za te zmiany zapłaci?bo chyba nie społeczeństwo które nie podejmowało decyzji.
      • Gość: mieszkaniec Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.15, 20:00
        Jasne, że niestety trzeba to zapłacić z publicznych pieniędzy. Ale jak tego nie zrobimy szybko to będziemy wałkować to miesiącami, albo i dłużej, a nasza frustracja i wstyd przed światem z tego szkaradztwa i będzie w nas narastał. Ewentualnych winnych zawsze można rozliczyć tak czy inaczej. Jak najbardziej zasadne jest pytanie dlaczego teraz można zupełnie oficjalnie zorganizować referendum w tej sprawie a nie zrobiono tego przed budową fontanny pokazując mieszkańcom jej projekt? Uważam, że w przyszłości w sprawie każdego ważnego i być może kontrowersyjnego projektu wpływającego na kształt przestrzeni naszego miasta władze powinny zasięgać szerszej opinii mieszkańców, bo sam burmistrz i rada miasta w wielu sprawach mogą się rozmijać z szeroko pojęta opinią publiczną.
    • Gość: cch Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.205.188.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.04.15, 11:20
      Zostawcie tę szubienicę, bo będzie można na niej już niedługo powiesić nieudolnych włodarzy miasta.
      • Gość: ktr Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.04.15, 16:07
        też uważam że fontanna powinna zostać. szkoda kasy na jej wymianę, a znając naszych mieszkańców nowa też się nie spodoba połowie. Niech stoi ta i świadczy o tym do czego doprowadzić może brak konsultacji z ludźmi
        • Gość: propo Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.tvgawex.pl 29.04.15, 21:14
          załóżmy coś formalnego w tej sprawie ,spotkajmy się przy fontannie w umówionym dniu i o określonej godzinie a potem uzgodnimy szczegóły przy stoliku pod parasolkami co Wy na to ?
          warunek to już konkretne przemyślenia wizualne i finansowe a obecna fontanna jako baza ze względu na koszty !
        • Gość: nemo Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.chelmno.mm.pl 29.04.15, 21:15
          RACZEJ BRAK KONTAKTU Z LUDŹMI- ŻYJE DLA SIEBIE.
    • Gość: do propo Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.15, 06:46
      A jak widzisz możliwość sfinansowania nowej fontanny.
      • Gość: re Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.tvgawex.pl 30.04.15, 08:16
        nie mam zamiaru o tym dyskutować na forum i może jeszcze z dziećmi,uważnie przeczytałeś i ze zrozumieniem ?
    • Gość: do re Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.static.ip.netia.com.pl 30.04.15, 13:58
      "nie mam zamiaru o tym dyskutować na forum i może jeszcze z dziećmi,uważnie przeczytałeś i ze zrozumieniem ?" Ale co przeczytałem ze zrozumieniem, bo przejrzałem całą dyskusję i nie zauważyłem twojej wypowiedzi.
    • Gość: dd Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.tvgawex.pl 30.04.15, 17:37
      zamknijmy tę bezprzedmiotową dyskusję na forum ! propozycja padła i to poważna ...
      • Gość: do poprzednika Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.15, 19:36
        Jaka poważna propozycja? Mieszkańcy Chełmna zrzućcie się na nową fontannę a za tą i wydane na nią pieniądze nikt nie odpowiada? To chyba jakaś kpina.
    • bamboli3 Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku 30.04.15, 20:13
      jak fontannę postawili i wydali pieniądze to niech już stoi,
      • Gość: re bamboli3 Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.tvgawex.pl 01.05.15, 15:37
        To Twoja ekipa bamboli3 to postawiła ,głuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupi jak Antek co u kowala w miech dmuchał!!!odwróć do góry nogami i będzie prawdziwa fontanna !
        • Gość: ciekawy Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.15, 18:43
          Wg mnie konsultacje winny być w społeczeństwie a nie w urzędzie . Ale u nas to wszystko od końca. Najpierw stawiamy a potem pytamy. A ze ludziom nie będzie się chciało specjalnie do urzedu isc to powiemy - oj jak się podoba nikt nie chce jej zmieniać. Fakt istotny przed konsultacjami - kto ten koszt weźmie na klatę, bo wielu ludzi nie chce przez taką niespodziankę wyższych podatków płacic.... lub zabierać sportowcom, szkołom, bibliotekom, czy budżetowi społecznemu..... bo chyba pieniądze nie spadną z nieba ani z unii
          • Gość: łał Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.15, 20:51
            fontanna wam jesc nie da i pieniedzy tez nie, wy sie martwcie o robote w tym przykrym miescie i o to zyby miec chleb bo coraz gorzej tu niewspominajac o mieszkaniach w chelmnie nie ma nic na wynajem a jak jest to ceny takie ze mozna sie w tyłek ugryzc rodzina z malym dzieckiem mieszka w kawalerce 16 m2 tym sie zajmijcie do cholery jasnistej
    • Gość: ;) Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.centertel.pl 18.09.15, 16:52
      ?
      • Gość: nie Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.15, 20:35
        Chyba nie ma opcji w tej opcji. To sikało to chyba punkt honoru pierwszego. Mam nazieję ze kiedyś zniknie jak pomniki radzieckie.

Czy fontanna może przynieść ludziom pracę. Na pozór nie. ALE...

super fontanna + super odnowiona starówka może z jakąś ciekawą rzeźbą którą kiedyś pewien znany rzeźbiarz proponował ( ale akurat na jego wystawie pierwszy był bardzo zajęty SMS ami - nie dociekam do kogo )+ super promocja miasta to już tak + turyści, bary, miejsca noclegowe, pamiątki, transport - to realne miejsca pracy jak widać nawet w turystycznych wioskach na całym świecie . Ale to trzeba rozumieć by to zrealizować....i szkoda ze tego u nas nie ma . Bo ja bym wydal te 20 000 000zł z większą dbałością o efekt końcowy, by każdy turysta mówił łałłłłłłłłł i polecał to miasteczko następnemu ...
        • Gość: gość Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.chelmno.mm.pl 19.09.15, 07:03
          Zmieńmy burmistrza ksenofoba, który pod gładkimi słówkami o dobru mieszkańców, zapewnieniu im drugiej Irlandii, pracy, mieszkań, ośmiesza Chełmno.
          • Gość: No Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.15, 09:38
            No, to było dużo gorsze niż zabawa telefonem, bo dało obraz całego miasta .
            Takie rzeczy nas ośmieszają..... Teraz przeczeka, schowa glowę w piasek jak z targowiskiem i będzie udawał ze nic się nie stało ... kochani nic się nie stało ..... podwyzki , podyzki potrzbne dla pracowników urzędu , burmistrza tak sie dzielnie spisują ze 10 000zł na miesiąc to mało , a gdzie odpowiedzialność za pacę - też się w Chełmnie nie przyjęła. Kto powinien beknąc za targowisko , drodzy radni, czy bezradni ???

a co o fontanny .. sama padnie po naporem brudu chełmińskiej wody , zwłaszcza po awariach. Mam zapchane wszystkie sitka, piec od co. Czy powinnam skarżyć wodociągi ???
    • Gość: do no Re: Zmieńmy Fontannę na Rynku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.15, 09:54
      Obym się mylił ale patrząc na naszych nieporadnych "nic nie mogących" radnych uważam, że dzięki ich postawie za samowolę zapłacą mieszkańcy. Radni innych winnych nie znajdą i zgodzą się bez szemrania aby wszystkie koszty poniesione zostały z budżetu miasta czyli z naszych podatków. Wystarczy popatrzeć jak podeszli do podwyżek urzędników. Czy ktoś się chociaż zainteresował, czy podwyżki dostaną też ci co są odpowiedzialni za samowolę budowlaną?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka