Dodaj do ulubionych

Urząd Pracy Chełmno

IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.15, 19:18
Witam chce powiedzieć ze w tym Urzędzie Pracy to są same bezmózgowce bo tylko jeden dzień się spóżniłem i już trzeba pisać jakieś oswiadczenie czemu nie stawiłem się tego dnia co miałem podpis ,a teraz po upływie co najmniej 120 dni od daty niestawienia się w Powiatowym Urzędzie Pracy, mogę od nowa się zarejestrować. To dla mnie jest śmieszne.
Obserwuj wątek
    • Gość: bezrobotna Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.play-internet.pl 23.07.15, 21:01
      Skoro jesteś bezrobotny to znaczy, że nie masz powodu się spóźnić.
      • Gość: Kasia Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.chelmno.mm.pl 23.07.15, 22:24
        To ze ktoś jest bezrobotny nie oznacza przeciez ze siedzi całymi dniami w domu i czeka aż pup znajdzie mu prace.. Ludzie wyjeżdzają np do rodziny w odwiedziny, są w szpitalu, coś ważnego im wypadnie.. a te głupie przepisy w PUPie są chore. Ja kiedyś tez spóźniłam się z podpisem o 2 dni ale to z własnej głupoty, bo pomyliłam daty.. podpis miałam 6 a poszłam 8 święcie przekonana, że podpis mam na 8 i do widzenia z pupu.
        • Gość: bezrobotna Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.play-internet.pl 23.07.15, 22:41
          No to jest ich zdanie nie moje, a jak wyjeżdżasz obojętnie gdzie czy leżysz w szpitalu czy cokolwiek to trzeba to wcześniej zgłosić. Ja tez ciągle zapominam kiedy mam podpis i póki co mam szczeście :/
          • Gość: ciekawa Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.15, 22:54
            Wlasnie mam ten sam problem. Spoznilam sie z podpisem 2 dni i utrace na 120dni prawo do zasilku. Mam nadzieje ze uda mi sie dostarczyc zwolnienie lekarskie w ciagu 7 dni. To chyba przejdzie co myslicie?
            • Gość: bezrobotna Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.play-internet.pl 23.07.15, 23:15
              Powinno :)
    • Gość: gośc Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.15, 07:42
      Czytam wasze wpisy i jestem nimi bardzo zaskoczony. Przyjść i złożyć podpis to jedyny wasz obowiązek, obowiązek który was przerasta? To jak chcecie funkcjonować w zakładzie pracy?
      • Gość: Gosia Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.opera-mini.net 24.07.15, 08:22
        Niekoniecznie masz racje. Kiedys nie stawilam sie na podpisie, rano zadzwonili z Torunia i zaprosili na rozmowe w sprawie pracy - dostalam nawet swistek,ze bylam i co ? Nasz urzad tego nie uwzglednil. Druga sprawa,bylam z dzieckiem u lekarza, nie dostalam zadnego zaswiadczenia,ale mialam ksero skierowania, pokazalam urzedasom i co ? Nie uwzglednili. Nie wiem jaki maja w tym interes, ale sa okropni. A ze ich dzien pracy zaczyna sie chwile po 7 a niejednokrotnie idac do urzedu po 8 nie zastawalm JESZCZE kobitki od podpisu to juz nieistotne wg.nich. No, ale wywalajac taka jedna, druga, trzecia osobe spada procent bezrobocia a o to w tym cyrku chyba chodzi. Nasz urzad jest bezuzyteczny,bynajmniej dla mnie. Jestem zarejestrowana od 2009 r i nie mialam ani jednej oferty ze strony urzedu. Gdyby nie moja praca na czarno to ciezko by bylo.
        • Gość: mamamamamam Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.play-internet.pl 24.07.15, 08:47
          Do gośc, Gdzie wyczytałeś, że to nasz jedyny obowiązek? albo , że ktoś ma z tym problem? Wyobraź sobie, że mój dzień zaczyna się po 7 i kończy po 24 i mam tysiąc ważniejszych, przyziemnych i bardziej odpowiedzialnych rzeczy do zrobienia "tu i teraz" niż ciągle chodzić i myśleć przez dwa miesiące kiedy mam głupi podpis- bzdur nie opowiadaj, bo takich mądrych jest pełno a skoro masz prace to funkcjonuj w niej.
          • Gość: do mamamamamam Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.15, 09:15
            Jeżeli masz tysiąc ważniejszych spraw to nie chodź do urzędu i po problemie.
            • Gość: Kasia Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.chelmno.mm.pl 24.07.15, 09:44
              Prawda jest taka że połowa osób zarejestrowanych w urzędzie pracy jest tam zarejestrowana tylko po to żeby być ubezpieczonym... bo albo nie mają z kim dzieci zostawić, żeby iść do pracy albo nie kwalifikują się na głupi staż, ani nie ma dla nich ofert pracy.. Gdyby nie to ubezpieczenie to bezrobotnych w chełmińskim pupie byłoby o połowe mniej, bo ten urząd pracy i tak nie ma nic do zaoferowania. A jeśli już mają, to staż za który płaci skarb państwa, a pracodawca ma darmową siłe roboczą, a i tak z tych staży tajemnice robią..
            • Gość: mamamamamam Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.play-internet.pl 26.07.15, 19:41
              Najgłupsza odpowiedź jaką słyszałam :D :D
    • Gość: CC Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.tvgawex.pl 24.07.15, 14:21
      i już nie jesteś bezrobotny ,statystyki się liczą ....ogłoszą że zmniejszyło się bezrobocie .....prawo,zakazy nakazy jest dla" ulicy" (tak o was mówią rządzący ULICA )
      • wow1950 Re: Urząd Pracy Chełmno 26.07.15, 14:10
        Gość portalu: CC napisał(a):

> i już nie jesteś bezrobotny ,statystyki się liczą ....ogłoszą że zmniejszyło si
        > ę bezrobocie .....prawo,zakazy nakazy jest dla" ulicy" (tak o was mówią rządzą
        > cy ULICA )

Bezrobotny zarejestrowany to KOSZT np. ubezpieczenia.
        To jest po to aby usunąć cześć bezrobotnych z urzędów lub tak dowalić nieświadomemu bezrobotnemu aby się najmniej spodziewał.

Ahha dokładnie bezrobotny na stażu, prace interwencyjne i itp. prace usuwają bezrobotnego na czas podjęcia zatrudnienia praca, staż, roboty publiczne, interwencyjne ze statusu w UP na korzyć urzędasów, że coś robią, a po 6 miesiącach ponownie wraca taki bezrobotny. W papierkach ładnie super, a bezrobotny był na stażu lub przepracował to o co chodzi :D ahhahah
    • Gość: Mimi Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.centertel.pl 18.09.15, 20:19
      ..
      • Gość: ?? Re: Urząd Pracy Chełmno IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.06.16, 12:06
        A najmniej kompetentna jest kobieta z pokoju nr 5. Czego byś nie chciał to ona najpierw pól godziny dzwoni, pyta, gmatwa, no żenada po prostu. Czemu ona tam pracuje? Przecież nie ma żadnych kwalifikacji do wykonywania tej pracy!
        I do tego wszystkiego jest niemiła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka