Gość: Iwona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.16, 20:26 Co myślicie o tym lokalu? Jak jedzenie? Chciałam tam zrobić rodzinna uroczystość ale niestety docierają do mnie bardzo negatywne opinie. Jakie macie doświadczenia??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosc1971 Re: Chlebem i solą 14.02.16, 21:28 To świetny lokal z osobną salą na imprezę zamkniętą. Jedzenie jest super, z jednej strony takie domowe myślę o pierogach, a z drugiej strony takie nowoczesne i smaczne. Desery "niebo w ustach". Byłam tam na urodzinach jako gość i od razu zamówiłam tam I komunię dla córki. Obsługa miła, kucharz artysta. Jednak wczoraj przekonałam się będąc na kolacji, że organizując imprezę prywatną na drugiej sali trzeba być poniekąd odpowiedzialnym za swoich gości i nie dopuszczać do takiego zachowania, żeby goście z imprezy zamkniętej zaczepiali gości z dużej sali. Jednak właściciele okazali zimną krew i cierpliwość. Polecam serdecznie na urodziny czy jubileusze, tym bardziej, że jest jeszcze trzecia salka, na której mogą być tańce. Wiem, że bywają tam często uroczystości zamknięte. PS. Pierwsze słyszę o negatywnych opiniach, jak do tej pory to czytałam o Nich same dobre opinie na FB i słyszałam z plotek na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grants Re: Chlebem i solą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.16, 22:19 Osobiście nie polecam. Strasznie małe porcje często za ostre lub za słone. Rozumiem zasadę krótkiej karty ale ta jest kiepska. Brak zrazów wołowina ,które są w karcie a nie można ich zamówić. Jak dla mnie jedyne miejsce z dobrym jedzeniem to karczma. Byłem tam na imprezie zamkniętej i nie podoba mi się podejście do gości. Niestety z własnych doświadczeń z tym miejscem nie mogę zgodzić się z opinią powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m :) Re: Chlebem i solą IP: 89.191.152.* 15.02.16, 12:31 oj Iwonka...ty internetowy nieogarze. :) Wiochę robić i meżom na to pozwalać, a później w internecie opisywać... Chcesz żeby ciebie tak opisać? :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Chlebem i solą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.16, 22:26 bardzo klimatyczny lokal, pyszne jedzenie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Iwona Re: Chlebem i solą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.16, 22:47 Rozumiem, że to konkurencja? Słyszałam, podobno - a nie lepiej podejść i sprawdzić na miejscu? Będziesz polegać na subiektywnych ocenach innych? Zastanów się nad sensem swojego pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marki Re: Chlebem i solą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.16, 08:12 Ja uważam, że jest pysznie ! Tego w Chełmnie brakowało. Trzymam kciuki za właścicieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LENA 35 Re: Chlebem i solą IP: *.awacom.net 15.02.16, 11:38 No niestety szału nie ma... byliśmy tam z mężem na kolacji... potrawa była niedoprawiona... taka mdła bez smaku, porcja malutka (mąż wyszedł głodny), a pani właścicielka obrażona na sugestie klienta... Po kolacji z ,,Chlebem i solą" poszliśmy na pizze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m:) Re: Chlebem i solą IP: 89.191.152.* 15.02.16, 12:29 jeśli po kolacji poszliście na pizze- wszystko jasne jeśli chodzi o wasz "gust" kulinarny jakże wysublimowany... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LENA 35 Re: Chlebem i solą IP: *.awacom.net 15.02.16, 14:08 Tu nie chodzi o nasz gust tylko wielkość porcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gust Re: Chlebem i solą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.16, 18:25 male porcje ? homara tez nie dostaje sie wielkosci swiniaka a mimo to po kolacji nie dopycham sie plackami ziemiaczanymi :D ...o to chyba chodzilo mojemu przedmowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Chlebem i solą IP: 89.191.152.* 15.02.16, 12:21 Nie ma to jak zadać sobie pytanie i opowiedzieć pod tym samym IP negatywną opinię. Jadłam walentynkową kolację a goście z imprezy zamkniętej niestety nie potrafili zrozumieć, że to restauracyjna a nie chlew i zostali wyproszeni, bo robili po prostu wiochę. Biegali po całym lokalu, darli mordy... za dużo alkoholu trzoda wypiła. Teraz sypią się negatywne opinie, bo zostali potratowani w ten sposób przez właścicieli. Polecam, byłam nie raz. Oczywiście polecam pod kulturalne imprezy z głową, a nie na robienie wiochy. Na takie incydenty miejsca tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do monia Re: Chlebem i solą IP: 171.25.230.* 15.02.16, 13:34 Wiele osób ma to same ip... To zależy skąd masz internet... Geniuszu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP Re: Chlebem i solą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.16, 18:29 Nie tlumacz :) niech zyje w nieswiadomosci :D ..widzi przy nicku dostawce neta i mysli ze to IP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Chlebem i solą IP: *.chelmno.mm.pl 15.02.16, 19:51 Jedzenie bardzo dobre. Obsługa ok. Porcje za małe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eddie Re: Chlebem i solą IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.16, 23:04 To są bardzo młodzi ludzie, którzy zaryzykowali i zainwestowali dużo, żeby rozpocząć, rozkręcić i poprowadzić własną działalność. Prowadzić ją w Chełmnie, w mieście gdzie ciężko jest zadowolić lokalną klientelę. My jako chełmnianie mamy pewną alternatywę dla wszechobecnych fastfoodów. Oni są tu dla nas, my dla nich, symbioza przynosząca korzyści każdej ze stron. Hejterzy i konkurencjo - dajcie im szanse. Oni się dopiero uczą, popełniają i będą popełniać błędy, bo na tym polega prowadzenie swojego biznesu. Jeśli coś Wam się nie podobało, macie jakieś 'ale' co do obsługi, muzyki, jakości jedzenia, sposobu jego podania, wielkości porcji etc. to może warto byłoby podzielić się tym z nimi na gorąco? Na pewno przemyślą i docenią wszelką konstruktywną krytykę. Jeśli w ten sposób będziemy oczerniać każdy nowo powstały pub, restaurację, pizzerie, kawiarnie itp., to w Chełmnie utrzymają się tylko monopolowe, a żeby coś zjeść na ciepło będziemy jeździć do Świecia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany gość Re: Chlebem i solą IP: 89.231.148.* 16.02.16, 10:16 Wiocha i trzoda i mordy rzeczywiście poziom kulturalny osoby piszącej post jest adekwatnym źródłem informacji. Trzodą nazywa się zabawę 2 latka i rozbijanie przez niego balonów, wiochą jest tańczenie do góralskiej muzyki. Darcie "mordy" to śpiewanie sto lat. Zaczepianie gość podejście do wieloletniego kolegi i chwila rozmowy to jest zaczepianie. Jeśli nie posiada Pani pełnego obrazu sytuacji proszę się nie wypowiadać. Za dużo alkoholu nie było bo większa połowa gości była trzeźwa. Na imprezy nie polecam jedzenie dobre chociaż nie wszystko. Co do uwag do szefostwa to nie przyjmują żadnej krytyki uważają że wiedza lepiej i robią najlepsze rzeczy. Sugestie są torpedowane krzywymi spojrzeniami i odrzucane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Chlebem i solą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.16, 13:36 Strasznie dużo tych tłumaczeń: rozbijanie balonów, góralska muzyka, podejście do wieloletniego kolegi? Dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie byłem Re: Chlebem i solą IP: *.play-internet.pl 16.02.16, 14:21 Nie byłem i się na temat jedzenia i klimatu wypowiadać nie będę. Ale wydaje się ze właściciele nie zawsze opowiadają za swoich gości w lokalu i za ich poziom. Jeżeli ktoś chce w ciszy i intymności niech siedzi w swej kawalerce i pali świeczki przy zamówionej pizzy lub sałatce żoninej. Ale powiem wasze długie posty spowodowały ze się tam niechybnie wybiorę z rodziną . Pozdrawiam krytykantów.. W Chełmnie nic się nie dzieje a jak się coś dzieje to i tak źle. Myslę ze właściciele lokalu wytrzymają początkowy atak histerii maruderów na każdy temat. To taka ich pewno codzienna doza rozrywki w internecie gdzie można wszystko pisać i obsmarowywać każdego. I jeszcze ktoś odpowie. A ja nie to sami sobie odpiszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Chlebem i solą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.16, 15:11 Te wpisy to typowy obraz mieszkańców. Specjaliści od wszystkiego tylko samemu coś zacząć, coś zrobić to już nie. Czasami ma się wrażenie, ze tylko ze szczerego serca i dla dobra innych zrobią wszystko byle by się nikomu nic nie udało. Żeby taki co chce coś zrobić dał sobie spokój usiadł i najlepiej narzekał, że nic w Chełmnie nie ma i nic nie warto robić. Takimi wpisami bardzo skutecznie odstraszacie potencjalnych inwestorów, bo trudno zakładać nowy interes w mieście w którym mieszkają sami wybitni specjaliści teoretycy od wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ares Re: Chlebem i solą IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.16, 18:21 A mi tam wszystko co dotychczas jadłem bardzo smakowało :) Pani Agnieszka, jest miłą i uśmiechnięta osóbką i nie mogę się do niczego przyczepić i na pewno jeszcze nieraz tam pójdę. Polecam wszystkim pójść i przekonać się na własnej skórze, że serio jest spoko! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jekashfdnflkqcs Re: Chlebem i solą 17.02.16, 22:21 Trzymam kciuki za tą restaurację i gorąco kibicuję właścicielom. Muszę przyznać, że bardzo zaimponowałi mi swoim profesjonalnym podejściem. Jak ktoś słusznie zauważył, pomimo młodego wieku, potrafili podjąć trudną decyzję i założyli restauracje w mieście, w którym takie inicjatywy z góry skazane są na niepowodzenie. Osobiscie wychodzę z załozenia, że dobry produkt obroni się sam, dlatego głęboko wierzę, że ich dojrzale gotowanie, po drodze rozbije fale haterstwa i jeszcze nie raz pokażą na co ich stać, a po pierogach z kaczki wiem, że stać ich na wiele! Zalety: 1. Pyszne jedzenie; 2. Przystępne ceny; 3. Miła obsługa; 4. Przyjemna muzyka - lepiej do kolacji posłuchać nastrojowego Raya Charlesa, aniżeli przebojów z Eska TV; Wady: Jeszcze nie zauważyłem, ale jak się pojawią na pewno nie bedę miał skrupułów żeby w kulturalny sposób porozmawiać o nich z właścicielami restauracji; Co bym zmienił: 1. Podnisósłbym cenę piwa przynajmniej o 1 zł. Z jednej strony mogłoby to odstraszyć przypadkowych przechodniów, którzy do restauracji przychodzą nie po to zeby dobrze zjeść, ale tanio się upić. Z drugiej jednak, szefostwo miałoby więcej czasu, żeby wiecczorami doskonalić swój kulinarny warsztat, który bądź co bądź i tak jest na bardzo wysokim poziomie. 2. Co jakiś czas wprowadzałbym do karty dań jakieś innowacje. Pozdrawiam Chełminianin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gr uchu hgufgh Re: Chlebem i solą IP: 89.231.149.* 21.02.16, 18:41 Jaki piękny komentarz :) Aż ciśnie się na usta, by powiedzieć kto za nim stoi. Chlebem i solą? Nie, dziękuję. Więcej nie pójdę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halo Re: Chlebem i solą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.16, 22:38 Chełmnianin Odpowiedz Link Zgłoś
slaw-71 Re: Chlebem i solą 22.02.16, 16:45 Chciałbym wyrazić swoje spostrzeżenia dotyczące lokalu. Otóż jedzenie w tym lokalu jest naprawdę smaczne , wreszcie można zjeść na miejscu coś co smakuje a przy tym niewiele kosztuje . Opinie negatywne - hmn to jak w każdej branży - jeśli klientowi zwróci się grzecznie uwagę lub poprosi o coś ... to ten aby się odgryźć siada przed klawiaturą i pisze na forum oczerniając właścicieli - dlaczego ( bo przecież on robi imprezę i wszystko mu wolno ). Tego dnia byłem na kolacji i widziałem jak przebiega impreza zamknięta na sali obok. Nie odniosę się ponieważ nie będę się zniżał... Nic co jest w internecie nie jest anonimowe . Oczerniając kogoś weź pod uwagę , że może będziesz musiał to odszczekać ... Odpowiedz Link Zgłoś
boaz-11 Re: Chlebem i solą 22.02.16, 18:31 Tak się składa, iż jadałem posiłki we wszystkich lokalach tego miasteczka a więc mam jakąś tam skalę porównawczą. Do tego lokalu trafiłem przypadkowo załatwiając sprawy w banku na górze...I tak . Osobiście nie czuję sie dobrze w zaadoptowanych piwnicach. Spożywając posiłki wolę popatrzeć na świat przez okna.. Niemniej, w przyszłości pomyślałbym o przebudowie wejścia do lokalu na bardziej zachęcające. W środku wystrój nie powala ale jest czysto i przytulnie. Dodatkowy plus ode mnie za nastrojową muzykę (czasy mojej młodości) czyli retro rock.. Posiłki?. I tu przyjemne zaskoczenie. Nie jestem kulinarnym znawcą. Powiedzmy, że lubię zjeść smacznie, oczekuję dań ze świeżych produktów, bardziej domowo i tradycyjnie bez sztucznych ulepszaczy oraz wygórowanych cen. Na pewno polecam pierogi z mięsem z kaczki i dodatkami. Bardzo smaczne. Osiem dużych pierogów a cena 16 zł do przyjęcia. Kopytka ziemniaczane w sosie grzybowo-koperkowym z kawałkami piersi kurczaka ?pyszne. Duża porcja za 13 zł- do przyjęcia.. Bardzo smaczne, robione na zamówienie. Kopytka nie odębiałe czy twarde lub czarne jak podano mi kiedyś w barze na rynku. Po prostu smak domowego produktu. Żurek z klopsikami a 7zł , też smaczny. Chociaż gustuję w takim z białą kiełbasą i jajkiem? Ogólnie pozytywnie. Obsługa miła, uśmiechnięta? Osobiście uważam, iż w Chełmnie potrzebny jest lokal gdzie serwuje się posiłki z tzw. krótkiej listy o tradycyjnych smakach i przepisach. Uważam ,że Ci młodzi ludzie mają wszelkie warunki aby tak było. Pod warunkiem, że nie pójdą na skróty i nie staną się miejscem do spotkań miejscowego elementu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Chlebem i solą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.16, 09:09 Wszystkie lokale w miasteczku czyli same pizzerie i kebaby nie licząc chinczyka w którym się wszystko klei no i Rabarbaru gdzie jest naprawde smacznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: Chlebem i solą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.16, 11:32 Właściciele kupują produkty do swoich potraw od najlepszej hurtowni czyli BIEDRONKA CHEŁMNO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Chlebem i solą IP: *.146.10.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.03.16, 19:24 No a jak będą kupować w "Biedronce" w Świeciu? To będzie dobrze? Bo jak nie będziesz widzieć,to już ok? Pociesz się krytykancie, że zdecydowana większość chełmińskich "restauratorów"' zaopatruje się w marketach, ci bardziej cwansi jadą po towar za Wisłę :)), abyś ich nie widział . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Chlebem i solą IP: *.play-internet.pl 15.07.16, 01:14 I co teraz ? Nie będę wymieniał z nazwy o nie w tym rzecz. Dwa lokale kupują dosłownie wszystko od najdrobniejsze przyprawy do wody mięsa i wszystkiego innego w lidlu jeszcze inna także w biedronce. I co nie będziesz tam jadł ? Chełmno takie zadupie ze supermarket oferuje coś bardziej świeższego niż targ czy mięsny... nie oszukujmy się. Gdyby było zepsute nie karmilby tym ludzi . Proste ale jak ktoś się nie ma do czego przyczepić to się przyczepić do wszystkiego. A co do restauracji nir wiem nir jadłem ale ttlko debil ocenia restauracje pod względem 'dostawcy' a tak na marginesie nie tylko biedronka jest dostawcą 'chlebem i solą' wiec słabo się zagłębiasz. Naprawdę twoje życie musi być nudne jeśli tysiąc razy na forum powtarzasz ze ktoś robi zakupy w biedronce a co Ty lepszy bo w tesco ? Śmiechu Warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Chlebem i solą IP: *.my-it-solutions.net 09.03.16, 15:48 Byłam wczoraj. Pierwsze wrażenie - nareszczie dźwięki przyjemne dla ucha:) Czas oczekiwania ok, natomiast same potrawy palce lizać, dawno nie jadłam z takim smakiem. Gratuluję właścicielom! Odpowiedz Link Zgłoś
04iwon Re: Chlebem i solą 22.04.16, 11:47 Byłam wczoraj. Jedzenie pyszne, wszystko świeże, bardzo miła obsługa. Kucharz artysta. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Chlebem i solą IP: 5.174.130.* 15.05.16, 08:13 Kuchasz artysta kupuje mieso, warzywa itd w biedronce :). Najlepsza hurtownia! A powiedz, ze cos ci nie smakuje:)). Wlascicielka sie obrazi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klika Re: Chlebem i solą IP: *.play-internet.pl 05.09.16, 22:54 włąścicielka bardzo mila, zawsze uśmiechnięta. A gdzie ma kupować... upolować mieso? a warzywa są świeższe w biedronce niż w hurtowni warzywnej w grubnie ot co! to, że w biedronce to już źle? Może i z biedronki, ale dobrej jakości, widziałam kiedyś jak inny restaurator robił zakupy też w jednym z marketów i kupował wszystko najtańsze bez smaku. skoro takie mądrości tu padają ciekawe skąd wy byście brali produkty? Każdy jest mądry a nie zdajecie sobie sprawy jak ciężko o dobre produkty w takim małym mieście, przecież nikt nie będzie jeździł 200 km za produktami! HELLO! Na szczęście więcej jest zwolenników niż przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Chlebem i solą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.16, 11:48 Kucharz taki artysta, ze zapiekanki kupowane sa w Biedronce :). Myslalam, ze takie slawne bistro będzie produkty kupowac w bardziej profesjonalnym miejscu a mięso będzie świeże, a nie marketowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Chlebem i solą IP: *.play-internet.pl 05.09.16, 22:55 zapiekanki?! A od kiedy tam zapiekanki podają? Może mylisz lokale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Chlebem i solą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.10.16, 16:41 Oni wszystko kupują w biedronce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Chlebem i solą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.16, 06:59 Szef Kuchni bardzo czesto spotykany w chełmińskiej biedronce na zakupach, gdzie kupuje mięso i warzywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ilona Re: Chlebem i solą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.16, 08:51 patrząc na godz. o której wysłałaś swoje uwagi to dochodzę do wniosku że: dla ciebie dzień bez donosu to dzień stracony i dlatego zaczynasz tak wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki_sobe_ja Re: Chlebem i solą 14.07.16, 21:09 Super lokal. Oczywiście jak ktoś gustuje w pizzach czy czymś takim to nie będzie zadowolony, ale jak ktoś chce od czasu do czasu zjeść coś normalnego to polecam. Jedzenie super, obsługa miła, ceny normalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
slaw-71 Re: Chlebem i solą 15.07.16, 07:43 Wkurza mnie jak czytam krytykę , że szef kupuje w biedronce . Skoro tam widujesz szefa to sama też robisz tam zakupy.... i co chorujesz z tego powodu ???? Twoim zdaniem gdzie ma kupować ??? Może powinien kupić ziemię i uprawiać warzywa specjalnie dla Ciebie ?? Moim zdaniem pochwalam , że kupuje w Biedronce - popiera nasz supermarket . Daj mi gwarancję , że jak kupisz na rynku to masz ekologiczny produkt . Ludzie to jednak złośliwi są ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Chlebem i solą IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.07.16, 21:42 A Spichlerz , Karczma Chelminska ,Hotel Centralny to niby gdzie robią zakupy ? Też w marketach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Chlebem i solą IP: *.chelmno.mm.pl 09.08.16, 05:46 Mila obsluga, jedzenie bardzo dobre, ale strasznie male porcje. Bardziej prypominaja przystawki niz dania obiadowe. Tak czy inaczej warto odwiedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Chlebem i solą IP: *.146.128.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.01.18, 20:42 Potwierdzam. Jedzenie smaczne. Niestety porcje małe i drogo. W porównywalnym co do standardu jedzenia i ceny lokalu w Toruniu porcje np. zup i pierożków są dużo większe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: Chlebem i solą IP: *.dynamic.mm.pl 05.02.18, 17:47 Jak to mówią, nieważne jak o nas piszą i mówią czy dobrze lub źle -byle pisali i mówili. I oto chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś