Gość: bzzz IP: *.sol2.cable.ntl.com 20.11.06, 23:21 wybieram sie do anglii do pracy i slyszalam od znajomych ze siedzi tam pol chelmna... wiecie moze kto np?? czy to sciema?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotr Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.114.10.150.bbplus.thn-ag1.dyn.plus.net 20.11.06, 23:27 Pewnie ze to prawda - w samym londynie mozesz bez problemu spotkac kogos, nie mowiac juz o furach z tablicami CCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PA Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 23:38 a sam piszesz z? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.114.10.150.bbplus.thn-ag1.dyn.plus.net 20.11.06, 23:48 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U.K. Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.10.* 21.11.06, 00:35 Coventry..i wszystko jasne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u.k Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:18 Jest ich tam pełno i są to ludzie którzy robią z siebie buraków jak wracają do polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUNY!!! Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.energis.gsi.gov.uk 27.11.06, 09:19 to ty robisz z siebie buraka my mamy mozliwosc wiec sie nie czepiaj tylko do roboty zapie..j jesli masz wogole robote? pozdrowienia z wielkiej brytani ps buraku kimkolwiek jestes??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.8.* 21.11.06, 11:02 "wybierasz się do anglii", a IP masz właśnie stamtąd..? ciekawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do x Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.10.* 21.11.06, 21:21 atak robi sądaz czy moze wioche u swoich robic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diego de leon Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.Red-83-46-92.dynamicIP.rima-tde.net 21.11.06, 23:44 ja mieszkam w hiszpani w alcobendas 4 miesiace niespostkalem sie z zadnym polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 06:48 " małe Chełmno" , tak bym powiedziała. Londyn to "małe Chełmno" niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.8.* 22.11.06, 10:39 taaa...a Chełmno to Wielki Londyn..przesadzacie już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:13 Kazio M. jest w Londynie. I to nie sam, bo paru koleżków z nim tam żyje. Siedzi dość długo, więc pewnie jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.114.9.158.bbplus.thn-ag1.dyn.plus.net 22.11.06, 16:28 Wpadajcie wszyscy bo tu jest bez kitu super! Ale musicie znac jezyk bo bez tego trudniej prace zlapac, chyba ze chcecie robic za 3,5 funta na godz u jakiegos rodaka-dorobkiewicza... Pozdro 4 alllllll!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.10.* 22.11.06, 17:34 tak fajnie i wspaniale. a jak tam bylem przez rok to tylko liczylem dni do kazdego przyjazdu do PL (swieta itp) Kazdemu jest super, nikt nie nieteskni i jest zajebi**e..jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doswiadczony Ziom Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.8.* 22.11.06, 23:01 Jak jest tak fajnie to sobie tam siedz.. Spoko spoko... ale gdzie jak gdzie ale nie polecam Londynu na dluzej. Fakt ladne miasto ale juz tam nie ma normalnych ludzi... Wszystkich Polakow tam wykreca od dragow, hajsu i tylko przyjezdzaja do Chelmna i pie.. jak to tam jest super ile to hajsu sie zarabia itp... i co z tego ? czego sie tam dorobiliscie? fury (bo tania) ? wiezy sony ( bo z wystawki)... Mozna tam sobie jechac popracowac spoko na rok czy dwa... ale nie na dluzej... Powodzenia Chelminski Angole na tych wszystkich budowach noscie te cegly, badzcie sobie dalej LEJBRAMI (pomagiery), myjcie gary w kuchni, itd itp... Ciekawe ilu z WAS tam pracuje w jakims godnym zawodzie?? Tylko sie z was smieja wszyscy angole ze przyjechali Polaczki do fizolki za 1000 funtow :)) Ja tu mam 2,5k zl netto i jest mi na pewno lepiej, przyjemniej i milej niz wam tam wszystkim... PS. a najlepiej jest jak jedzie jakas beema w anglii , siedzi w niej koles obwieszony sztucznym srebrem i blachy CCH.. płakalem ze smiechu jak tam widzialem tych wszystkich cfaniaczkow co z rana o 6:30 wstaja zeby na 9:00 zdarzyc na budowe .. a potem grupowo wracaja jakas stara fura do domu wieczorem bo trzaskają nadgodziny... Przyklad z zycia: koles przyjezdza do CCH i sie chwali ze zarabia 1200 funtow w lajtowej pracy jako kierowca... Fajnie wszystko, tylko ze go przypadkiem po 2 tygodniach spotkalem w Londku jak przywiozl na budowe pusteki i cement dostawczakiem i sam to zrzucal z bryki w pocie czola ubrany w upie..ne od smaru i wapna ogrodniczkii... SMIECH NA SALI.. Jedzcie do Anglii zarobic kasiorki troche ale ludzie: SZANUJECIE sie - pracujcie w godnych warunkach zeby sie z Was nie smiali na kazdym rogu. Ja pracowalem w LINCOLN przez 1,5roku w Banku w ksiegowosci i tam to placili mi jak Angolowi - a to jest srednia pensja 2000funtow brutto BEZ nadgodzin 36h na tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.10.* 21.04.07, 19:32 fajnie to opisałes!!! czt ten koles to przypadkiem nie- Marcin Berg!!!! bo o nim własnie tak słyszałem!!! fura bmw budowa transporter ale w cch wielki maczo!!! pozdro dla cch na wyspach!!! mie wszyscy sa tacy narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 08:21 Kazio M??? Ten fizol i burak??? Nawalony prochami wielki i światowy człowiek.....ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.9.* 22.11.06, 18:40 np.Kowal w Doncaster! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.cable.ubr04.dund.blueyonder.co.uk 22.11.06, 18:54 no jest nas tu troszke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???????????? Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.9.* 22.11.06, 19:31 Darek Dodek jest tez w Anglii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.cable.ubr04.dund.blueyonder.co.uk 22.11.06, 19:37 chyba Dobek co???i co z tego ze jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.10.* 22.11.06, 21:18 A czy w Scunthorpe pracuje ktoś z Chełmna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISTRZ Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 10:13 No Dobek jest w Angli i nie zna języka a zapie.. jaki dziki rex. Z resztą jak kazdy burak z Chełmna który tam siedzi to robi nie mniej niż 10 h. Czuby i tyle co mam do napisania. Popieran tych co twiedzą tak jak ja i pozdro dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUNY Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? do mistrza IP: *.energis.gsi.gov.uk 27.11.06, 09:24 jaki ty mistrz chyba brukowania chodnikow w chelmnie wes sie do nauki a nie na internecie siedzisz glabie pozdro dla DOBKA- JUNY CAMBRIDGE uk hahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mistrz Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? do mistrza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:20 Buraki. A macie czs na neta w cafejkach i tyle kasy że siedzicie. HAHAHA prostaki co nie umieją sobie poradzić ojczyżnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? do mistrza IP: 217.154.102.* 27.11.06, 13:11 radze isc do szkoly podstawowej bo nie wiem czy szkole jakas zdales jesli nie potrafisz literowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUNY Re: chelmno w anglii?? do mistrza poraz 2 IP: *.energis.gsi.gov.uk 27.11.06, 13:50 ty "mistrzu" czy jak sie tam zwiesz ( a moze mistrz szlifowania chodnika na rynku czy na grudziadzkiej) ha ha chyba na lep padles ja siedze w takiej pracy ze ci moglo sie tylko snic do szkoly sie pakuj i lekcje odrabiac¬!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiLeNa Re: chelmno w anglii?? do mistrza poraz 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 14:11 Wojtku pzdr dla Karoli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donica Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? do mistrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:58 a ja sie ciesze ze duzo ludzi wyjezdza!! niech sobie tam zarabiaja euro czy funty! mysle ze maja tam dobrze!! imprezki, basen, kosmetyczka... niech wyjezdzaja!!!! bo ja zaraz koncze studia i rzynajmniej ja TU znajde prace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:40 nie prawda że nie robią wiecej niz 10h!jak niewiesz to sie niewypowiadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x258 Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 82.198.250.* 04.12.06, 15:01 tak to mozliwe, jestem tu dopiero od 6 miesiecy a widze roznice:) i nie zarabiam malo tylko duzo znam anglieski i radze sobie bardzo dobrze, nie jestescie tutaj to co mozecie wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
kukim Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? 23.11.06, 12:01 Doświadczony ziomie... rozbawiła mnie Twoja odpowiedź, ponieważ piszesz, że sam pracowałeś w anglii i to za 2000 funtów, wątpię żebyś zrezygnował sam z takiej kasy żeby zarabiać 2,5 zł brutto, a jeśli tak to przepraszam ale należysz chyba do innego gatunku, wolę żeby mój mąż pracował na budowie i zarabiał tak żebyśmy się o nic nie musieli martwić np czy starczy na czynsz i na żarcie, niż miałby tyrać tak samo w Polsce za marne grosze, a co do samochodu czy wierzy "sony"- jak napisałeś, każdy normalny człowiek mając okazję kupić naprawdę dobry samochód za połowę swojej miesięcznej wypłaty to zrobi, odchyłami od tej normy jest grupa ludzi zwanych snobami, odczułam wrażenie że możesz, podkreślam "możesz" się do takich zaliczać skoro oburza cię kupno samochodu czy innej rzeczy za okazjonalną cenę, w każdym razie pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumpel Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.netia.com.pl 23.11.06, 13:39 moze gosciu zrezygnowal bo zarobil wystarczajaco duzo zeby tu sobie cos otworzyc na boku jakas mala firme i czerpac z niej korzysci... roznie bywa. NIE KAZDY CHCE ZYC Z DALA OD RODZINY, PRZYJACIOL, ZNAJOMYCH I SWOJEGO WLASNEGO DOMU !! NIE KAZDY - USZANUJ TO.. ALE nie kazdy to rozumie...niestety...nie kazdy.. Pozdrowienia dla "Doswiadczonego Zioma" bo gosc widac ze wie co pisze i ma pojecie o tej Angli... A za 2500 na reke w Polsce mozna sobie elegancko zyc i to nawet na wypasie... Jeszcze jak zona przynosi do domku drugie tyle bo pracuje tez w firmie ktora maz zalozyl z pieniedzy zarobonych w Anglii. Rozumiesz to? Nie kazdy chce oposzczac swoj rodzinny kraj na zawsze.. W anglii jest syf.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumpel do KUKIM Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.netia.com.pl 23.11.06, 13:40 PS. Doswiadczony ZIOM napisal ze ZARABIA 2,5k Na reke czyli NETTO (brutto to jest jakies 3800zł) .. !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 81.210.32.* 23.11.06, 18:08 no i bynajmniej chłopaki żyją. a tu ludzie zapie..ją za przysłowiowy ,,bóg zapłać '' i co z tego mają? nie każdy zarabia 2 - 3 klocki, bynajmniej nie w cch. pozdro dla chełmińskich emigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Księgowy Toruń Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.8.* 23.11.06, 18:19 Prawda jest taka ze inteligentny młody człowiek jest w stanie znaleźć dobrze płatną prace za wspomniane przez kolege wyzej 2-3kolcki. Tylko trzeba sie postarac dobrze poszukac, moze nie w chelmnie, ale w okolicy... Tylko trzeba miec cos w glowie i umiec cos zrobic, bo taki przyslowiowy studenciak co tylko potrafil na studiach sciagac i imprezowac a nic ze szkoly nie wyniosl to nie ma zadnych szans... W Polsce nie ma lekko ale dla inteligentnych ludzi jest praca i to dobra. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOBS Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.cable.ubr02.donc.blueyonder.co.uk 24.11.06, 14:17 MISTRZU CO CIE BOLI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukim do kumpla... Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.cable.ubr01.glen.blueyonder.co.uk 24.11.06, 16:41 kumplu... piszesz ze ja nie potrafie zrozumiec i uszanowac "doswiadczonego zioma"... dlaczego ja mam szanowac jego poglady skoro on nie szanuje pogladow ludzi ktorzy wybrali zycie za granica?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobas Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.10.* 24.11.06, 19:40 łee chyba Dobas sie wyzarł i w neta zainwestował:) Pozdro dla ciebie ziomus. Widze ze U.K. rozwija ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.sol2.cable.ntl.com 24.11.06, 20:03 W coventry jest duzo chelminiakow od hu... nawet gangsterzy chelminscy hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /././. Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.sol2.cable.ntl.com 26.11.06, 23:31 heh to fakt jest w coventry tyle cch ze az glowa boli.. gdzie by sie nie poszlo wszedzie znane geby..:) a zapewne bedziee jeszcze wiecej i wszyscy ubieraja sie wiadomo gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUNY Re: chelmno w anglii? a co znasz jezyk to jedziesz IP: *.energis.gsi.gov.uk 27.11.06, 09:33 a ci co jezyka nie w zab to tylko zostalo chelmno i adriana chyba ze ci co nie chca i sie boja?? pozdro z uk? juny zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: chelmno w anglii? IP: 217.154.102.* 27.11.06, 12:47 nie trzeba chodzic do cafe internet zeby sie tu wpisac niektorzy maja kompy w pracy dla odmiany!!!!!!!nie wszyscy pracuja przy tasmie produkcyjnej!!!!!MISTRZ czy jak tam produjesz sie nazwac...reprezentujesz zbyt niski poziom inteligencji zeby objac rozumem pewne rzeczy zwiazane z zyciem!!!!!mamusia powinna wyslac cie do pracy a nie utrzymywac idiote!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ktos??? Re: chelmno w anglii? IP: *.energis.gsi.gov.uk 27.11.06, 13:37 popieram cie! ale ten Mistrz to mogl by sie przedstawic pajac jeden? tak jak ja mam komp w pracy i nie tylko wiedz pal wrotki i ty do kafejki rwij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Junego Re: chelmno w anglii? IP: 83.2.10.* 27.11.06, 16:44 Furacza kupiles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remi Re: chelmno w anglii? a co znasz jezyk to jedzies IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.11.06, 16:45 czejsc juny to ja remi chyba o kolegach to ty zapomniales ale twoja sprawapozdrow karoline odemnie nara Odpowiedz Link Zgłoś
leaveme Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? 27.11.06, 18:13 żENADA!!! Ludzie co Wy wypisujecie tutaj? znowu dajecie popis swoich ezoterycznych mocy? Jak ktoś chce siedzieć w CCH to niech siedzi i nie narzeka, a jak ktoś wyjeżdza to niech zachowuje się tak samo. A tak na marginesie do wszystkich, którzy wyjechali: Zastanówcie się co opowiadacie, jak już przyjeżdzacie. Bo my mamy takie same informacje co Wy tam robicie, jak Wy z tym co dzieje się w CCH. Wasze bajki jak jest cudownie i w ogóle jacy jesteście szczęśliwy to nie do wszystkich pasują. Praca-łóżko-praca-łóżko, a czasem piwo ze współlokatorami to wg Was to SUPER życie?! Aha no i noszenie głowy na poziomie chmur chyba nie dodaje Wam klasy. Ale się zobaczy, zbliżają się święta, niedługo Grudziądzka zapełni się przybyszami z dalekich krain... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juny do leavme Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.energis.gsi.gov.uk 28.11.06, 08:31 ale zes zablysnal(A), takie bajki to tylko prostaki ktorzy sie chwala co to nie oni ja przyjechalem sie dorobic i pozyc?. A opowiadania zostawiam innym narka, jak kazdy wyjezdza to tylko dla siebie a nie zeby pokazac komus jaki to nie on ,a z mojego punktu widzenia to zazdrosc polaka do drugiego polaka, tak jak zawsze bylo i bedzie. A moze pamietacie wszyscy jak to bylo jak wszyscy zaczeli wyjerzdzac do niemczech jaki to byl szal a teraz co anglia jest i bardzo dobrze ze ci odwazni wyjechali i sobie radzo pozdrowienia dla odwaznych!!!!!!!!!!!!! JUNY JUNY????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 10:18 Buraki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mistrza Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.cable.ubr04.dund.blueyonder.co.uk 27.11.06, 19:42 ale z ciebie pedal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.114.2.186.bbplus.thn-ag1.dyn.plus.net 28.11.06, 01:45 a ja siedze w anglii i nie robie i wbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OD MISTRZA Re: chelmno w anglii?? Dla wszystkich od mistrza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 10:26 Wy jesteście prostakami baz wykształcenia bo gbyby któryś z was miał skończoną porządną szkołe to nie musiał by opuszczać kraju. W Anglii te osoby które skończyły zawodówe lub nawet nie. Do tego twierdzą że język potrafią ... he ale migowo angielski machając łapkami. Ale jak przyjdzie coś sie odezwać to hmmmmm i koniec zdania. Wiec zobaczymy jak długo tam każdy posiedzi i dobrze ma tym wyjdzie. Pozdrawiam tych co umieją sobie poradzić w Polsce a lamusów w Angli wyśmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: chelmno w anglii?? od kogos do mistrza. IP: 217.154.102.* 28.11.06, 10:51 wiesz co ty naprawde nie skonczyles zadnej szkoly!!!!po co zaczynasz wojne palancie!!!!!ludzie z angli przyjada a ty bedziesz latal kolo nich jak piesek!!!!!za 1£ by cie kupili pustaku!!!!!najwidoczniej nie wiesz jak wyglada zycie skoro mamusia i tatus daja pieniazki na zycie!!!!zacznij cos sam ze soba robic to wtedy mozesz sie odezwac!!!!gowniarzu!!!!do nauki baranie i zostaw tych co wyjechali w spokoju!!!!przeszkadzaja ci oni bo co jak wroca to stac ich na wszystko to czego ty nie mozesz miec?????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIstrz Re: chelmno w anglii?? OD mistrza dla kogoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 12:16 to ty pomyśl co piszessz. Za 1 Funta to dajesz dupy a oni jak przyjażdzająto mnie gó.. obchodzą bo tam zapie..ją i cały czas Siedzą w domkach bo szkoda im wydać kasy. A tu jak zjadą to robią z siebie wielkich panów tymko jest jeden problem po 2 tygodniach muszą wracać bo bida piszczy. a ja sobie tu siedzie pracuje i mam na wszystko. HEHEHEHEHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak-Patriota Re: chelmno w anglii?? OD mistrza dla kogoś IP: *.netia.com.pl 28.11.06, 12:28 Cfaniaki po zawodowkach lub ogolniakach bez studiow powyjezdzali i sie nie ma co dziwic. bo bez studiow to tu roboty nie ma. Tylko ze jak tacy bez studiow powyjezdzali to juz nie maja po co tu wracac bo nikt teraz nie zatrudni nikogo bez studiow do pracy biurowej za jakies sensowne pieniadze. Wiec matolkom ktorzy bylileniwi i sie nieuczyli po czym wyjechali do Anglii zyczymy powodzenia i mowimy PAPA. W Polsce szans nie macie juz praktycznie zadnych, chyba ze zrobicie studia... A poki co lugajcie na budowach :)) Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juny Re: chelmno w anglii?? OD mistrza dla kogoś IP: *.energis.gsi.gov.uk 28.11.06, 14:51 jaki budowy czy ty sie z h..em na glowy pozamieniales???? tutaj ludzi lepiej szanuja i chociaz wyplata jest na czas??? a ty sie martwisz w swojej pracy czy cie za tydzien twojego kierownika szwagier nie zastapi wiedz morda na k ??? fuck offffffffffff sack my cock??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak-Patriota Re: chelmno w anglii?? OD mistrza dla kogoś IP: 83.2.8.* 28.11.06, 17:36 Juny widac ze caly czas z Ciebie jest taki sam kaczmar jak byl. Ja tu sie nie martiwe czy mnie zwolnią, a gdyby nawet to jestem na tyle wykwalifikowany ze znajde sobie inna prace bez problemu. Wracaj na wrotki i do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Polak-Patriota Re: chelmno w anglii?? IP: *.energis.gsi.gov.uk 29.11.06, 09:16 a kim ty jestes polaczku patrioto moze bys sie przedstawil a potem mozesz mie tak nazywac balwanie do roboty walkoniu?????? odp jesli masz jaj i sie przedstaw pajacu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: chelmno w anglii?? do mistrza IP: 217.154.102.* 28.11.06, 12:32 wydaje mi sie ze masz zsspol downa albo jakies inne schorzenia mozgu!!!czlowiek zdrowy inteligentny i wyksztalcony nie wypowiad sie pudlicznie tak jak ty!!!!! wspolczuje twoim rodzicom dziecka!!!!zero wychowania!!!!ciekawe gdzie pracujesz!!!?????na oddziale specjalistycznym?????dobry wybor!!!!zapytaj o pomoc!!!! p.s NAUCZ SIE LITEROWAC WYRAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juny Re: chelmno w anglii?? OD mistrza dla kogoś IP: *.energis.gsi.gov.uk 28.11.06, 14:59 a ty nastepco pierwszego mistrza nawet nie masz odwagi podpisac sie wiedz radze do lekarza i to jak najszybcie jak mozesz takie glupoty pisac puknij sie w glowke. Sluchaj nudzi ci sie mam pomysl rozpedz sie i glowa w mur??? hahahaha do szkoly anie na takie powazne forum pajacu!!! sack my cock??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.torun.pl Re: chelmno w anglii?? OD mistrza dla kogoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:17 Popieram Cię MISTRZU w 100%-tach. Zapomniałeś jednak dodać że prawie nikt ze SPECJALISTÓW WYSOKIEJ KLASY pracujących w GB nie płaci ZUS-owi . Nie mają żadnych praw do lichych , ale zawsze emerytur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do www.torun.pl Re: chelmno w anglii?? IP: *.energis.gsi.gov.uk 29.11.06, 09:21 to ty jestes chyba dwa lata do tylu bo wszyscy specjalisci juz wyjechali i beda wyjezdzac jesli sie nic nie zmieni wtej polsce a emeryture mam w dupie a zus jeszcze bardziej zegna torun papapa hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLSKA S.C. Re: chelmno w anglii?? IP: *.netia.com.pl 29.11.06, 10:41 Jacy wszyscy, co ty gadasz... a z drugiej strony to ze wyjechali wprowadzilo stan taki ze teraz jest wieksze zapotrzebowanie na nich w Polsce, jest wiecej miejsc pracy i juz o kase wyzsza jest latwiej... Pozdro dla tych ktorzy nie boja sie walczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mistrza od june Re: chelmno w anglii?? Dla wszystkich od mistrza. IP: *.energis.gsi.gov.uk 28.11.06, 14:46 ty jestes jakis popapraniec bo inaczej tego nie mozna ujac! 100% pajaca pomysl normalnie z jasnej strony tego wszystkiego nawet po jakims ogolniaku i po studiach ludzie wyjezdzaja do angli czy gdzie kolwiek.A po co zeby lepiej zarabiac a ty jak wolisz zapie..c w jakiejs norze to powodzenia za moze 800na miesiac wiedz opusc to forum zanim ktos sie spieni? mistrzu hahahahahahahahaa mistrzu naucz sie poprawnie pisac zegnam skonczylem z toba zaczynasz mnie wk.......ac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remi Re: chelmno w anglii?? Dla wszystkich od mistrza. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.11.06, 16:47 niekluc sie z dzieciakami korwa jeszcze sie nie wycpali a potem juz bedzie zapozno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: chelmno w anglii?? Dla wszystkich od mistrza. IP: 83.2.8.* 28.11.06, 17:38 ja tam nie zarabiam 800zł tylko 2tysie i mi na wszystko starcza wiec bujaj sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.9.* 28.11.06, 17:19 Mam paru kumpli którzy tam pracują jest różnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.10.* 28.11.06, 18:28 cały Juny..tu fakt w PL przyszłosci nie miał-tam P.Boga za nogi złapał:) powodzenia chłopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiecie Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:44 tak siedzi tam bardzi duzo ludzi z chelmna i troche mniej ze Swiecia moj brat jaka 4 pojechal i jest tam juz ponad 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mistrz Re: chelmno w anglii?? do Junego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:11 Ty ale ja widze że potrafiłeśsie nauczyć tulko jednego tekstu przez te dwa lata jak tak jesteś. Poprostu tak dalej Beduinie zapie..j i szkol język dalej tak jak dotychczas. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom od Mistrzunia [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doJakiegosMistrza Re: chelmno w anglii?? do mistrza ?? IP: *.energis.gsi.gov.uk 29.11.06, 10:43 ty naucz sie pisac poprawnie a potem pisz taki glupoty pajacu za 10 gr? zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 81.210.32.* 29.11.06, 17:13 Ludzie wy jesteście co niektórzy jacyś naprawdę,,chorzy" w sensie tej całej żenady co wy tu wypisujcie jeden przez drugiego . Ludzie po co się wykłócacie jeden przez drugiego i przy tym obrażacie tych którzy pojechali do Anglii zarobic pięniądze ,jesli naprawde niemają tu pracy nie starcza im na wszytskie wydatki to zarabiają tam tyrając jak woły przy najgorszej zaciackanej robocie , no ale taka prawda niema lekko! No ale zgadzam sie też z Tym ze robią z siebie niewiadomo kogo obwieszeni metalem w furkach ciuszki orginał wielcy Angole Chełmińscy no nie ukrywam ze tak nie jest bo tak jest . Ale wyluzujcie , każdego to jest sprawa idewidualna, chce to zarabia i tyraa i żadna praca niehańby prócz kurestwa! po co sie wpie..cie w innych życie ... zajmijcie sie sobą! Bo na kimś widzień coś łatwo na sobie juz trochę trudniej ! niema ludzi idealnych! a każdego życie to idewidualna sprawa!Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kah Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 17:23 ...lecz nie da ukryć się ,że są tacy,którym jest lepiej... What is the fuck? If u don't want to get rich,starts think about this. If u don't, u will wake up with nothing one day. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kah Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 17:26 Mieszkałam w Londynie kiedyś, dawno temu. Wróciłam do Polski jakieś cztery lata temu. Poszłam tu do roboty i co mam? Gó... Wracam dzieciaki za granice....... Peace u all . Jeżeli ktos nie ma skali porównawczej jeżeli chodzi o zarobki tu i tam niech lepiej nie zabiera głosu w dyskusji..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lowca Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.stb.ubr02.donc.blueyonder.co.uk 29.11.06, 19:34 ty caly mistrzuniu w polsce siedzisz i od lizania dupy masz brazowy jezyk bo boisz sie o swoj stolek!!!!!a ja dzieki temu ze wyjechałem pomogłem rodzinie i moge pomagac dalej!!!!!!!!!bo ty masz 2.5kola a ja mam tyle samo ale za tydzien i pracuje tylko 7.5godz!!!a jesli chodzi o studia to wiele osob w polsce na nie stac a tak wogole to ze mna pracuje wiele osób po studiach i maja mgr i wola ta prace bo nie musza lizac dupy by sie utrzymac w pracy!!!ty bedziesz miał garba zeby miec swój domek a ja bede zył jak lord kiedy ty bedziesz je.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawka barbara Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.cust.homechoice.net 29.11.06, 21:14 zgadzam sie z lowca.jesli w pl byloby dobrze,to ludzie by nie uciekali! Wiekszosc,tak jak mnie do wyjazdu zmusila sytuacja finansowa.czuje sie obrazona wypowiedziami niektorych osob,bo ja musze na studia zarobic.nie wszyscy rodza sie pod szczesliwa gwiazda i maja zapewniony byt!a ci co pisza tu jak w polsce jest wspaniale i jakie maja wysokie zarobki,musza miec problem z samoakceptacja (jakos trzeba sie dowartosciowac)!ci ludzie ktorzy sa po zawodowce czy nawet podstawowce,wyjechali do anglii,irlandii,szkocji,czy gdziekolwiek za chlebem,a czy to zbrodnia?!sadze,ze lepiej,iz pracuja uczciwie na obczyznie niz mieliby w polsce krasc czy zabijac za symboliczna zlotowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kah Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 21:33 respekt dla Ciebie. 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tic tac Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.10.* 30.11.06, 19:01 ale fajnie ze wyjechaliscie:) a juz niedługo przyjedziecie bo świeta ida...full lans ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 15:18 popieram wszystkim może zal dupe sciska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIG PASTOR Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:09 no a wyjezdzajcie sobie!! niech jak najwiecej ludzi stad ucieka!! gdziekolwiek wiem wiem ze wy macie (bedziecie mieli) tam "lepiej" no a jak juz wyjedziecie to dla mnie bedzie TU praca!! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 09:39 Pedały W anlgii siedzą a tu święta co raz bliżej. Przyjadą i znowu bedę cwaniaków zgrywać ale przed sylwkiem trzeba bedzie wrócić bo kasa sie skończy. Śledzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 15:20 im może sie skończy a ty nie masz caly czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stowa Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.stb.ubr02.donc.blueyonder.co.uk 02.12.06, 17:05 MYLISZ SIE FRAJERZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gapcio Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 19:25 Skad w was tyle agresji?Chyba zazdroscicie tym,ktorzy sie odwazyli i wyjechali i nie wyciagaja reki po jalmozne do opieki spolecznej?Jestesmy w Europie!Coraz wiecej ludzi bedzie wyjezdzac.To bedzie normalne.Przeciez tego chcielismy glosujac za wejsciem Polski do Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram gapcia Re: chelmno w anglii?? do hehe!! IP: *.energis.gsi.gov.uk 04.12.06, 09:28 popieram w 100% te darmozjady zyja z waszych podatkow wiedz do roboty nierobya ludzi ktorzy wyjechali za lepszym zyciem w spokoju zostawcie zazdrosniki trzeba bylo sie uczyc nicponie do kopania rowow!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 15:21 poprostu nie mają co robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrek Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.85-237-185.tkchopin.pl 05.12.06, 22:03 ja ustawiłem się w Polsce, zarabiam 3,5 tysiaka 22godz tygodniowo, moja laska 2 tyś a jak ma dobry miesiąc to 3, ale firma to firma i nigdy nic nie wiadomo, dobrze że jest alternatywa i jak coś pęknie to można wyjechać i dalej godnie żyć,ale zgadzam się że osoby które wracają do Polski z Anglii to dupy wysoko wożą, chyba nie o to chodzi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 10:47 wiecie co to jest wszystko porabane poprostu ci ktorzy wypisuja te bzdury to z zazdrosci ze jak ktoś wraca z angli to dupe wysoko nosi.sama zazdrosc co przez niektorych tylko przemawia jedz ,zarób i wróć dupe wysoko nosić.zazdroscisz ludziom ze kiedys nie mieli pieniędzy a teraz maja wiecej od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juny Re: chelmno w anglii?? brawo kasiu??? IP: *.energis.gsi.gov.uk 06.12.06, 11:11 BRAWO BRAWO to mi sie podoba bo to jest prawda niektorzy to sobie robia taka shize ze oni sie woza ale jak tkos zobaczy kogos lepiej ubranego to zaraz wielkie ale mamy to wydajemy.A takie bzdury jak niektorzy pisza ze np:po swietach musimy wracac to jest nie prawda bo jak kazdy pracujacy czlowiek mamy urlopy a przewaznie to urlop sie trzyma na swieta wiedz wszystkim zazdrosnika zycze powodzenia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: chelmno w anglii?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 12:17 ja nikomu nie zazdroszcze niczego każdy tam cieżko pracuje zeby miec te pieniadze,sama wyjade napewno.oni zadroszcza ze wy macie na co chcecie kase a oni musza liczyc drobne taka jest prawda i gryza sie jak widza w chełmnie nowe samochody i lepiej ubranych od siebie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: chelmno w anglii?? IP: *.netia.com.pl 06.12.06, 12:19 Sorry przepraszam bardzo - ja nie wyjechalem i nie musze liczyc drobnych :) Mi tu dobrze i sie nigdzie nie wybieram - uszanujcie tez takią postawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: chelmno w anglii?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 12:21 to nie było do ciebie tylko do tych zazdrosników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pool Re: chelmno w anglii?? IP: *.netia.com.pl 06.12.06, 12:53 wiem aczkolwiek maja po czesci racje ci "zazdrosnicy" - sam mam wielu znajomych ktorzy wyemigrowali do Anglii a teraz jak przyjezdzaja to sie tylko potrafia chwalic i wozic jak to im jest ok...szkoda ze juz nie maja odwagi powiedziec ze np niektorzy z nich zapierdzielaja po 13h dziennie 6-7dni w tygodniu zeby wycisnac te 1200-1300 Funtow... Normalnie bez nadgodzin to ledwo 900 by dostali,,, szczerze mowiac to wcale nie sa duze zarobki jak na anglie takie 1300Funtow - pozatym wysilek fizyczny wg mnie jest niewspolmierny do takich zarobkow... Pozdro dla Emigrantow i dla "Zazdrosnikow" ... PS. JUNY - ty jestes ten JUNY co na rolkach jezdzil wokol miasta? Pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomuś Re: chelmno w anglii?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 14:42 No nie wiem czy mają wiecej niż ja. Ja nie robie jak oni po kilkanaście godzin tylko po 8 i nie pracuje fizycznie. Jestem szanowany a tam polaków mają gdzieś oni są tylko do roboty i nic więcej. Zaden angol nie sznuje nas. Mi jest tu pieknie. Zarabiam dobrze prawie 2000zł i mi starcza na wszystko. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ziomusia! Re: chelmno w anglii?? IP: *.energis.gsi.gov.uk 06.12.06, 16:21 to se pracuj jak ci dobrze nikt nie robi z siebie wielkiego boga wiedz powodzenia a jak masz 2000 to spoks!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a kto ty? Re: chelmno w anglii?? IP: *.energis.gsi.gov.uk 06.12.06, 16:19 kto pyta? tak to ja juny kiedys jezdzilem pozdro!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: chelmno w anglii?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:19 WIESZ CO ŻAŁOSNY JESTES SKAD WIESZ ILE GODZIN TAM ROBIA MOJ CHŁOPAK ROBI OD 8 DO 16 I MA 100 FUNTOW DNIOWKI WIEC SOBIE POLICZ I NIE PRACUJE W WIKENDY WIEC NIEWEIM CZY TAK NAPRAWDE NA WSZYSTKO CI TU STARCZA ALE JESLI TAK TO OK.CIEZKO PRACUJE ALE WIE ZA CO A TU CO SIE ZAROBI NAWET DOMU BY SIE NIE WYBUDOWAŁO BO TRZEBA BYBYŁO KREDYT BRAC ALE JAK NA WSZYSTKO CI STARCZA TO GRATULUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: chelmno w anglii?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 15:24 to niech każdy uszanuje swoja to bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: chelmno w anglii?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 15:23 może pomyslicie ze kiedys wszystkiego nie mieli a teraz sobie dogadzaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malutka123 Re: chelmno w anglii?? IP: *.cable.ubr04.hari.blueyonder.co.uk 06.01.07, 21:38 Sluchajcie ja mieszkam w Ladku od kilku miesiecy i jest mi tu dobrze, nie musze sie o nic martwi wyplate dostaje co tydzien i na wszystko mi starczy.A Ci ktorzy nie wiedza jak tutaj jest to nie maja prawa sie wypowiadac.zastanowcie sie co i o kim piszecie.W Polsce nie ma przyszlosci dla nikogo a zwlaszcza dla osob mlodych, ktorzy dopiero zaczeli studiowac.pozdro dla wszytskich osob ktore mysla o swojej przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerti Re: chelmno w anglii?? IP: 217.98.12.* 25.04.07, 12:29 Masa siedzi w LONDYNIE CHEŁMINIAKÓW. tAM ZAPIERDACZAJĄ A TU ZGRYWAJA LEPSZYCH BOGATSZYCH, KTÓRYCH STAĆ NA LEPSZE TRUNKI NIZ NAS TUBYLCÓW. I TEN ICH SPOSÓB BYCIA TAKI DZIWNY. ZATRACAJA SIE. ALE JAK WRACAJĄ MAJA WIERNYCH KOLEGÓW I "pRZYJACIÓŁKI" BO JEST KASA SĄ I pRZYJACIELE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DLA JUNEGO Re: chelmno w anglii?? Juny Juny Juny!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 14:45 Dobry co u ciebie słychać. Kiedy zawitasz Z Karoliną. Pozdrawiam PROFIL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od profila Re: chelmno w anglii?? Juny Juny Juny!!!!!!!!!!!! IP: *.energis.gsi.gov.uk 06.12.06, 16:16 siema bro jak tam zycie! u mnie wpozo jakos w polowie stycznia na tydzien przyjade wiedz sie zobaczymy narka ?poz dla mlodego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatus Re: chelmno w anglii?? Juny Juny Juny!!!!!!!!!!!! IP: 83.2.8.* 06.12.06, 17:44 a ja pozdrawiam moje slonko ktore tez jest w Angli,oh tesknei za nim:(;* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla junego Re: chelmno w anglii?? Juny Juny Juny!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:41 To co Juny na święta nie bedzie cie. czemu. u mnie ok jak zawsze. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablabla Re: chelmno w anglii?? Juny Juny Juny!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 07:49 LUDZIE, z tego co czytam to jeden drugiemu zazdrosci, to czy wyjedziecie czy nie to jest wasza indywidualna sprawa a nie czepiacie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: chelmno w anglii?? Juny Juny Juny!!!!!!!!!!!! IP: *.wfd82b.dsl.pol.co.uk 08.12.06, 01:22 a ja na to pisze tak.jeden drugiemu zazdosci, drugi pierwszemu zazdroisci.hmmmmm. i co to moze oznaczac.ale kolejne ze jeden sie boi a i drugi tez. podpowiedz taka ze jeden zyje w anglii a drugi w polsce. i co wy na to twardziele.fakt. trzeba tu zapie..c. przynajmniej na poczatku.ale drugie pytanie do czego czlowiek moze dojsc zyjac w polsce, majac szkonczone wyzsze, ale bez znajomosci.otoz dla mnie bez odpowiednich rodzicow, czy tez bez znajomosci to jest malo prawdopodobne, ale SERIO.Moge teraz napisac ze jestem po ekonomii i rolnictwie(oki wiem dwa roznw kierunki, ale.....)i tu mi nie jest dobrze choc zarabiam oki ale wolalbym pracowac w polsce za te min 2tys.Takze pozdrawiam ludzi ktorzy maja forse dzieki rodzicom. Kurde czemu ja sie tak nie udorzilem............................................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magister Re: chelmno w anglii?? Juny Juny Juny!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 17:37 Umiem czytać , ale to co Ty tu napisałeś nie jest spotykane w "Słowniku j.polskiego". Interpunkcja -2 .Ortografia -2 . Przejrzystość wypowiedzi-2. Wracaj do Polski powtarzać magisterkę , bo ta Ci nie wyszła na dobre ... Język polski jest taki piękny , Ty w GB zapominasz o nim. Przykre !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hy Re: chelmno w anglii?? Juny Juny Juny!!!!!!!!!!!! IP: 83.2.10.* 08.12.06, 18:43 Dobree :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: chelmno w anglii?? Juny Juny Juny!!!!!!!!!!!! IP: *.l2.c1.dsl.pol.co.uk 09.12.06, 01:33 jak sie tegi nie rozumie to juz twoj indywigualny postep.mowie jak jest, bo po co mam uzywac wszystkich szczegolow jak pisze dla dla takiego buraka jak ty.to jest moje zdanie i nie musze w to mieszac ortografii men.jakbym to pisal dla kasy to byloby to inaczej, bez piwa, hehe.no i pozdro dla kolesi z chelmna.niedlugo wypijemy bo niestety jak wszyscy zjezdzam bo tu swiat bym nie wytrzzymal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Johny'ego Re: chelmno w anglii?? Juny Juny Juny!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 06:56 Smutny jesteś . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: chelmno w anglii?? Juny Juny Juny!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 09:28 O, Johny... (wstydzisz się swojego polskiego imienia???), Ty naprawde nie umiesz pisać - mówić pewnie też nie... Smutne... Biedny jesteś... Pewnie alkohol zniszczył Twoje ostatnie komórki, w Twoim przypadku jest to proces nieodwracalny:( burakiem jesteś pewnie Ty, szanuj mądre i sensowne wypowiedzi, a sam naucz sie wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniak Re: chelmno w anglii?? Juny Juny Juny!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 15:22 Do roboty!!! Czas oddać długi i pakować się . Robota czeka...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez79 Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.12.06, 02:23 witam wszystkich!mi sie wydaje że te wszystkie opinie sa bez sensu!!!ponieważ zarzuca sie ludzia ktorzy mieszkaja tam sa gorsi i to niewzne kto skonczyl jaka szkole???mam paru znajomych ktorzy wyjechali i jest im tam dobrze i bardzo dobrze!!!ja mam prace mi sie wydaje ze nie najgorsza wynajnuje chate płace prawie 800zł na moja szkołe wydaje ok.150zł m-c moja dziewczyna pracuje w szkole i tez studiuje zaocznie!tak mi sie wydaje ze te wszystkie zle opinie sa pisane przez ludzi ktorzy do dnia dzisiejszego zyja na garnuszku rodzicow!!! np.w angli nauczyciel ktory zaczyna prace dostaje 2000f<11600zl> a u nas niecale 800zł popieram sie gazeta z 2006r<głos nauczycielski>czy to jest sprawiedliwe???po tylu latach nauki???ludzie ktorzy zarabiaja nawet 2000złu nas czy sa wstanie kupic swoje mieszkanie nie mowiac o innych rzeczach???mie mowiac juz o dzieciach???np.mala klitka w chelmnie<40m2>kosztuje ok.65000ile trzeba odkladac!!!bedac w anglii w 2 osoby pracujac na t.z.w.budowie mozna takie mieszkanie kupic przez rok pracy!!!wiecie co jestem w stanie sie poświecic!!! moze ktos z was ma wyzsze cele ale dla mnie najwazniejsza jest rodzina aby zapewnic jej bezpieczenstwo finansowe igodny byt!jezeli ktos sie ze mna nie zgadza to bardzo mi przykro ale to sa tylko takie realia naszej chorej POLSKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magister Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 09:14 Masz rację , popieram . Szkoda tylko , że nikt nie paci do tego zlodziejskiego ZUS-u na moją (naszą - tych , którzy nie wyjechali do GB) emeryturę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mj ok. Coventry Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.lns5-c11.dsl.pol.co.uk 26.12.06, 10:12 Hej. Czy jest moze jakas fajna dziewczyna z okolic coventry leicester nottingham birmingham w wieku 18-24? Jak tak to prosze o kontakt :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaa Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.10.* 26.12.06, 17:28 Wczoraj było odwrotnie:) Anglia w Chełmnie a konkretnie w byłym Marsie. Pozdro dla bawiących się tam... Odpowiedz Link Zgłoś
otoameryka Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? 06.01.07, 17:02 pozdrawiam wszystkich i w kraju i za granica.czytam wszystkie wypowiedzi uwaznie i dochodze do wniosku,ze nie wazne czy ktos pracuje na budowie,czy w biurze przy kompie,czy w sklepie na kasie.jak praca twoja daje ci satysfakcje albo inaczej,masz za swoja prace godziwe wynagrodzenie i wiesz,ze stac cie "na wszystko" to nie jest wazne czy pracujesz w polsce czy gdziekolwiek indziej.wazne jest zeby miec szacunek do samego siebie i wazne jest zeby byc z rodzina.a koledzy no coz.jak dobrze ci sie wiedzie to w okolo jest masa kolesi ale tylko potknij sie i moze zostanie ich kilku w najlepszym wypadku,a czasami zostajesz sam.ja wybralem sie za wielka wode i tu jest podobnie.polak polakowi wilkiem.za $1.00 wiecej na godzine to co niektorzy jaja dali by sobie ogolic.dlatego ruszylismy w glab kraju z dala od polskosci.teraz jak ktos slyszy,ze jestesmy z poland to zastanawiaja sie gdzie to jest.praca jak na wyspach ci co bez papierow i jezyka no to niestety budowa i to jeszcze u polskiego kontraktora.jak jestes legal i masz jakies tam szkoly no to wiadomo,ze mozna pokusic sie o cos lepszego.tylko nasze jakze piekne chelmno jest bardzo daleko.ale coz poki sytuacja w polsce diametralnie sie nie zmieni to nie ma po co wracac.nie dajcie sie przeciwnosciom losu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriot Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: *.watf.cable.ntl.com 20.04.07, 00:01 jezeli jakis polak siedzi w coventry to prawda ze robi za marne grosze i fabryce bo to miasto typowo przemyslowe sam kiedys bylem w podobnym miescie duzo ludzi wyjechalo z chelmna jak kumpel kiedys mi powiedzial kto tam jest to wnet umarlem ze smiechu jestem w angli dlugo a w polsce bylem pare razy i nie chwale sie raczej nikt mnie nie zauwaza bo mnie nikt nie pamienta nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 80.51.140.* 21.04.07, 19:51 spoko, właśnie wróciłem sporo naszych tam siedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio Re: chelmno w anglii?? mozliwe?? IP: 83.2.9.* 27.04.07, 12:35 dużo ludzi z chełmna wyjechało do anglii.ja jeżdźe co tydziń i już duzo ludzi z chełmna widziałem Odpowiedz Link Zgłoś