Gość: Aga IP: 83.2.11.* 23.12.06, 19:04 Co o nich sądzicie?? Ilu ich jest w Chełmnie?? Są groźni?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lok Re: Świadkowie Jehowy IP: 83.2.10.* 23.12.06, 21:05 Mam znajomych swiatków Jehowy.Powiem ci prawde,katolicy im do piet nie dorastaja. Czy sa grożni? Nie wiem co przez to słowo rozumiesz ale gwarantuje ,ze mozesz sie ich nie obawiac i to pod kazdym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: Świadkowie Jehowy 23.12.06, 21:09 uwielbiam takie generalizowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k [...] IP: 80.51.140.* 23.12.06, 21:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
leaveme Re: Świadkowie Jehowy 23.12.06, 22:13 Tępić powinno się taką ciemnotę, jaka wypowiada się na forum... To tacy sami ludzi, co do tego ma religia?! Mają swoje zasady, ale to chyba nie znaczy, że należy dzielić ludzi na lepszych i gorszych biorąc jako kryterium wiarę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sixtus Re: Świadkowie Jehowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 23:05 A ja uwazam,ze to biedni duchowo, ludzie. Sixtus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sol Re: Świadkowie Jehowy IP: 83.2.10.* 24.12.06, 11:14 "Sixtus" a mozesz przytoczyć (z dwa przyklady) bogatych duchowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Świadkowie Jehowy IP: 80.51.140.* 24.03.07, 09:39 To są idioci mój wujek nim jest zrobili mu wode z mózgu nie polecam ich!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Świadkowie Jehowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:11 Biblię mają w małym palcu a ty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sixtus Re: Świadkowie Jehowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 09:36 Takie wrazenie moze odniesc ktos, kto Pisma Swietego na oczy nie widzial, nie mowiac o czytaniu... Zainteresuj sie troche religia, wtedy bzdur o "znajomosci" przez SJ Biblii, nie bedziesz plótł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz(Prezes) Re: Świadkowie Jehowy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.06, 19:24 Od tego trzeba zacząć,że Jechowi to nie jest zadna religia to jest pewien odłam i nierozumiem dlaczego katolicy nie dorastają do pięt.Świadkowie Jechowi nie są nam potrzebni próbują na siłę porównywac swoją religię do rzym-kat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mos Re: Świadkowie Jehowy IP: 83.2.10.* 27.12.06, 08:11 No nie wiem kto tu jest odłamem. Jechowi postepuja zgodnie z biblia a co sie wydaje dziwne w ich religii to to,co wypaczył kosciół katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: Świadkowie Jehowy IP: *.centertel.pl 02.01.07, 16:46 a co wypaczył kościół katolicki bo nie wiem ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Świadkowie Jehowy IP: 83.2.10.* 24.12.06, 12:14 Ty jestes grozna....zadajac takie glupie pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: Świadkowie Jehowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 13:54 Najlepsze jest to jak ktoś dzwoni do drzwi, otwieram - Dzień dobry! Chciałby Pan porozmawiać o Biblii? Myśli Pan, że w dzisiejszych czasach warto czytać Pismo Święte? - Dowidzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zło Re: Świadkowie Jehowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:09 A czy ich w ogóle znacie aby wypowiadać swoje opinię??? Czy kiedykolwiek z nimi porozmawialiście??? Czy boicie się zmiany religii??? Jest aż tak płytka??? U nich jak ktś zaczyna palić, kląć lub pić to jest wywalany... To dobrzy ludzie. Żeby wszyscy byli tacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y666 Re: Świadkowie Jehowy IP: 83.2.10.* 30.12.06, 23:39 tak maja fajne aktówki...i fajnie sie z nimi gada jak sie skopce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: Świadkowie Jehowy IP: *.centertel.pl 02.01.07, 16:51 to znaczy jacy?????? tacy co odrzucają kogoś kto nie jest idealny kto pije pali przeklina, A MYSLAłAM ZE Pismo Swiete mowi o czyms innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwizytorom dzięki Re: Świadkowie Jehowy IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.07, 17:29 pseudo katolicy ciągle marudzą że przeszkadza im pośrednik (ksiądz) z Bogiem, a u jehowych mają całą strukturę którą mogę określić mianem mafijnej a zasady? nie możesz przetoczyć krwi nawet gdy grozi ci wykrwawienie :/ i dlaczego po dziś dzień jehowcy (przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo) nie są zarejestrowani jako grupa wyznaniowa - ciekawe :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Świadkowie Jehowy IP: 83.2.8.* 02.01.07, 17:54 Kto to jest? Je i chowa? chomik!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba89 Re: Świadkowie Jehowy IP: 83.2.8.* 04.01.07, 18:03 cze! ktos wyzej napisał ze postepuja zgodnie z biblia. jest to czysta brednia! czy wg was zakazywanioe tranfuzji krwi jest złe?? czy 2w bibli jest napisane zeby tego nie robic? nie!! to jest wg mnie ,,-" tej wiary. a poza tym niech kazdy se wierzy w to co hce i ma ochote. ja np nie wierze w zadnegoboga i to ejst nautralne wyj. z tych pogmatanych wiar! a poza tym swiad. jeh. sa bardzo bogaci ale nie powinnismy drazyc tego temtu. i uwazam ze nie powinni chodzic i namawiac na wałsna rel. kazdy wierzy w to co chce!! dziekuje za uwage :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katol Re: Świadkowie Jehowy IP: 83.2.8.* 04.01.07, 18:31 Jehowi nie uznają Matki Boskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kuba 89 Re: Świadkowie Jehowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 18:36 sorry ale to wcale nie jest naturalne wyjscie. bo od samego poczatku człowiek ma zakorzenione w podswiadomosci aby wierzyc w jakiegos boga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba89 Re: Świadkowie Jehowy IP: 83.2.8.* 06.01.07, 20:24 to racja! przeciez w rodzinie w ktorej sie wychowujemy przyjmujemy religie ktora wciska nam rodzina. choc jest sie nastolatkiem to nie ma sie nic do gadania. ale pozniej czlowiek zaczyna watpic w istnienie boga. (moj przypadek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR Re: Świadkowie Jehowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:15 No tak . Taka jest kolej rzeczy. Mlodzi ludzie wątpią (mają do tego prawo). Sam tego w przeszłości doznałem ale żałuje, że to był czas stracony. Potemw wróciłem do Kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laser Re: Świadkowie Jehowy IP: *.chello.pl 26.01.07, 21:38 Świadkowie Jehowy to bardzo niebezpieczne sekta. Słyszałem, że ostatnio siedzią całe dnie przy komputerze i specjalnym programem sprawdzają kto korzysta z orginalnego Windowsa. Jak ktoś nie ma, to wtedy świadkowie nawiedziają jego dobytek (dom) i wysysają mu krew przez gałkę oczną. Napradę! Amanda99 mi powiedziała, że widziała to na własne oczy. Serio! NIE OTWIERAJCIE IM DRZWI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyryryry Re: Świadkowie Jehowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 12:58 Dziwne te wasze wypowiedzi... Polecam najpierw czegoś się dowiedzieć o tym odłamie... Poczytać (wiarygodne źródła)może nawet pójść na spotkanie(w celach czysto edukacyjnych)... Oni nie gryzą!!! Nie bójcie się ich!!! Są takimi samymi ludźmi jak my wszyscy....(kto wogóle mymyślił jakiekolwiek podziały...) Mi się podoba to, że wszyscy sobie pomagają, kochają i czują pewną więź... Czy chrześcijanie mogą powiedzieć o sobie to samo... Hmmm... Przemilczę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajacy Re: Świadkowie Jehowy IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.07, 13:47 ja szukam dwuch koleguw ze szkoly podstawowej czy ktos ich zna? katolik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Świadkowie Jehowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 17:29 Powiem Wam, ze kiedys sie interesowalam Swiadkami Jehowy i musze przyznac ze bzdura dla mnie jest fakt ze "wywalaja" jak juz ktos wczesniej napisal, wywalaja za picie alkoholu, palenie, cpanie przez ludzie niepelnoletnich no i oczywiscie wywalaja za seks przed slubem. Wg mnie i podejrzewam innych palenie, picie, cpanie i seks przedslubny nie swiadczy o tym ze czlowiek jest "zly". A z jakiej racji "wywalaja"? Co to w ogole znaczy? Co to za bzdura? Przynajmniej katolicy maja szanse poprawy, a Sadkowie Jehowy nie maja nawet szansy na poprawe.. juz nie wspomne o tej calej transfuzji krwi, bo juz ktos wspominal ze to nigdzie w biblii nie jest napisane, a poza tym, Jezus, pomagal ludziom, obcym, tredowatym, ubogim... a Jezus to postac po 1) historiczna, po 2) bliblijna, no ale Swiadkowie Jehowy nie uznaja 2 testamentu, albo go zniewazaja, no i dlaczego Swiadkowie Jehowy nie moga uzyskac pomocy chociazby poprzez ta transfuzje krwi? Dla mnie to bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Świadkowie Jehowy IP: 80.51.140.* 09.03.07, 12:05 Jeżeli świadkowie Jehowy nie uznają "2 testametu" to kogo naśladują gdy idą ludzi z Ewangelią ? Masz odwagę kogoś oskarżać,miej odwagę sprawdzić co pisze w Biblii :Mateusza 28:19,20. Poza tym mylisz się w kwestii krwi.Biblia nie tylko o niej sporo mówi, ale też zabrania jej przyjmowania:Dzieje apostolskie 15:20,29 3 Mojżeszowa 7:27 1 Mojżeszowa 9:4. Odpowiedz Link Zgłoś
sunshine9 Re: Świadkowie Jehowy 15.03.07, 22:03 Gość portalu: hmm... napisał(a): > Powiem Wam, ze kiedys sie interesowalam Swiadkami Jehowy i musze przyznac ze > bzdura dla mnie jest fakt ze "wywalaja" jak juz ktos wczesniej napisal, wywalaj > a > za picie alkoholu, palenie, cpanie przez ludzie niepelnoletnich no i oczywiscie > wywalaja za seks przed slubem. Wg mnie i podejrzewam innych palenie, picie, > cpanie i seks przedslubny nie swiadczy o tym ze czlowiek jest "zly". A z jakiej > racji "wywalaja"? Co to w ogole znaczy? Co to za bzdura? Przynajmniej katolicy > maja szanse poprawy, a Sadkowie Jehowy nie maja nawet szansy na poprawe.. juz > nie wspomne o tej calej transfuzji krwi, bo juz ktos wspominal ze to nigdzie w > biblii nie jest napisane, a poza tym, Jezus, pomagal ludziom, obcym, tredowatym > , > ubogim... a Jezus to postac po 1) historiczna, po 2) bliblijna, no ale > Swiadkowie Jehowy nie uznaja 2 testamentu, albo go zniewazaja, no i dlaczego > Swiadkowie Jehowy nie moga uzyskac pomocy chociazby poprzez ta transfuzje krwi? > Dla mnie to bez sensu... a prosze weż do ręki biblie i przeczytaj Dzieje 15:28,29, może Ci zacytuje: "Albowiem duch święty i my sami uznaliśmy za słuszne nie nakładać na was dodatkowego brzemienia, z wyjątkiem następujących rzeczy koniecznych:29.macie powstrzymywać się od tego co ofiarowano bożkom, i od krwi,(pisze jak byk) i od tego, co uduszone, i od rozpusty(masz drugi przykład od razu na temat seksu). Jeśli będziecie się tego starannie wystrzegać, dobrze się wam powiedzie. Bądźcie zdrowi!" ahhh a ote nie uznawanie 2 testamentu to chodzi Ci o pisma greckie czy hebrajsko-aramejskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Świadkowie Jehowy IP: 80.51.140.* 09.03.07, 12:13 Czy są groźni?... należałoby zapytać policję i system więziennictwa myślę że odpowiedź nasuwa się sama! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykorzystanaprzez Re: Świadkowie Jehowy IP: *.pronet.lublin.pl 11.03.07, 12:33 Jahowi wykorzystali mnie przez mojego dziadka,który miał 80. Nie miał znajomym bo był z natury brudasem i skąpcem, który nawet herbatą nie pozwalał częstować. Byłem sierotą społecznym, bo ojciec pijak wyjechał w świat i włóczył się po niemieckich slamsach chlając wudę. Matka mało lepsza zarabiała dolary na czarno i ładując sobie na konto. Ja byłem na pastwę losu oddany dziadkowi pod opiekę. Dziadek mnie głodził, a sam podrzerał w piwnicy, nie miałem żadnych kolegów bo mówili że napewno jestem takim debilem jak mój dziadek. Żyliśmy tak we dwóch. Dziadek miał emeryturę wysoką, a ja po skończeniu zawodówki nie miałem pracy, zależałem więc od dziadka. I wtedy ucapiły się nas jahowi. Dziadek był zachwycony że jacyś mężczyźni do niego przychodzą, że wreszcie go akceptują jacyś ludzie. Siedzieli w brudzie u dziadka w pokoju. Dziwiłem się jak oni tam wytrzymują. Śmierdziało bo dziadek nigdy nie otwierał okna. Pierdział, trzymał śmiecie w wiadrze w pokoju. Dziwiłem się za co znoszą takie tortury. Dla Boga?! Nie! Dla tego starego domu z desek! To oni zaczeli buntować dziadka, zastraszali go że ludzie są źli itd. Dziadek nigdy nie zapisał się do jahowych bo wolał mieć wiarę katolicką. Po śmierci dziadka sądzili się o dom że niby obiecał im słownie że im przepisze. Ale nie przepisał. Ile ja wycierpiałem przez nich...Powinno się ich wydusić jak wszy bo oni uczepiają się starych ludzi którym już ze starości mózg fiksuje. Jahowi żyją krzywdą potomstwa ludzi których opętali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Świadkowie Jehowy IP: 80.51.140.* 12.03.07, 20:41 Widzę,że życie Cię nie oszczędziło.Ciekawe na ile ta historia jest prawdziwa? Bo tak zwani Jehowi to raczej ludziom pomagają, a nie jeden zanim został świadkiem Jehowy był w podobnej sytuacji co twój dziadek lub reszta rodziny.Zmienili się jednak pod wpływem Biblii i są przykładnymi obywatelami gotowymi znosić różne niedogodności.Wydaje się zatem, że twoja opowieść jest mocno przesadzona.Poza tym czy prubowałeś z nimi porozmawiać? Czy raczej należysz do tych "odważnych" co szarpią opinię innym za ich plecami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kret [...] IP: 83.2.10.* 12.03.07, 22:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Świadkowie Jehowy IP: 83.2.10.* 22.03.07, 13:25 świadkowie Jehowy to są tacy sami ludzie jak katolicy czy innego wyznania ale są bardzo natrętni niestety, a co do katolików to niewiem czy by można zaliczyć wszystkich ????Niektórzy maja tylko sakramety i natym sie konczy ich wiara Odpowiedz Link Zgłoś