Dodaj do ulubionych

Opłata parkingowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:21
Czy to normalne że w takim małym i niebogatym mieście opłata za parking w
mieście kosztuje minimum 1zł dla mnie to paranoja w Toruniu w centrum płaci
się 0,5 zł , a dla przykładu podam że ostatnio zatrzymałem się na rynku by
kupić chleb za który zapłaciłem 1,5 zł a za parking 1 zł razem 2,5 zł wiem ze
1 zł to nie duzo ale patrząc na to ze miejsce na parkingu zająłem na 2 minuty
to ta zetka to duzo . Moim zdaniem coś trzeba to zmienić ciekawy jestem
waszych propozycji. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: bartus87 Re: Opłata parkingowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 16:23
      Ciekawe gdzie w Toruniu zaparujesz na 0,5 zł.
      Powiedz mi.
      Bo ceny zaczynaja się od 1 zł.
      A jak wychodziłeś na chwilę to zawsze można wykupic 0,5 h albo postawić w
      takim miejscu na którym nie trzeba płacić.
      Mimo iż nie jestem z chełmna znam kilka takich miejsc i to nie oddalonych od
      rynku.
      • Gość: zak Re: Opłata parkingowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:27
        ale w wawie tez jest 1 zeta czyli tak samo jak w cch, a gdzie zarobki porownac
        do naszego miasta? chyba tylko burmistrz po ostatnich podwyzkach zarabia
        srednia warszawska
    • Gość: brum Re: Opłata parkingowa IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.06, 23:27
      chełmno jest tak wielkim miastem, że mieszkając dwie ulice dalej jedzie się na
      rynek po chleb.. na rynku powinien być cennik duużo bardziej radykalny. 5 zł/h.
      wtedy nasz symbol.. tak piekny i niedoceniany przez tubylców jakoś by
      wyglądał.. jednak nie pomoże samo wywalenie parkujących samochodów..
      >targowisko> które jest dobrym pomysłem na zrobienie sobie sklepu na wolnym
      powietrzu powinno być wywalone gdzieś na bok. syf i malaria tylko zostaje jak
      się dzień kończy... brokat po ulicy będzie pewnie do wakacji się przewalał po
      świątecznych ozdobach...
      • Gość: zak Re: Opłata parkingowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:47
        a ten co przyjedzie cos zalatwic i nie ma czasu szukac innych ulic albo o nich
        nie wie tez musi placic na podwyzki dla szefa?
    • Gość: krzyzak 55 Re: Opłata parkingowa IP: 83.2.11.* 29.12.06, 11:08
      jestem za całkowitym zniesieniem opłat parkingowych w mieście , to przysporzy
      nam jedynie szacunku wśród przyjezdnych i turystów np : Wąbrzeżno strefa płatna
      do 13" o tym mowa była już wielokrotnie !uciążliwość dla kierowców a interes
      wątpliwy ...
      • Gość: @@@ Re: Opłata parkingowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 11:23
        ja proponuje z centrum Chełmna zrobić skansen,zakaz wjazdu,zakaz parkowania
        ,zakaz oddychania bo sie starowka zarazi,mamy XXi wiek więc dostosujcie do tego
        realia zycia w tym mieście,paranoja
        • Gość: #55 Re: Opłata parkingowa IP: 83.2.11.* 29.12.06, 17:50
          przed i na każdym kierunkowskazie napis W CCH PARKUJESZ ZA DARMO - WJEDŻ DO NAS
          I SPRAWDŻ !
          • Gość: Obiektywny Re: Opłata parkingowa IP: 83.2.9.* 30.12.06, 19:09
            Opłata powinna być tylko do 12 ewentualnie do 13 i 1 zł za godzine a 0,5 zł za
            pół godziny i tylko na rynku bo na przykład opłata na dworcowej, wodnej,
            poprzecznej i rycerskiej to już gruba przesada nie długo trzeba będzie płacić
            za postój nad Wisłą i na parkingach przy działkach!
            • Gość: Obiektywny Re: Opłata parkingowa IP: 83.2.9.* 30.12.06, 19:11
              O tych działkach mogłem nie pisać bo dla naszych włodarzy moze to być znakomity
              pomysł sorki
    • Gość: TROPICIEL Re: Opłata parkingowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 21:43
      W całości popieram ze 1 zł. To przesadzona kwota . 0.5 zl. Było by ok. ale mamy
      nowych radnych sami ich wybieraliśmy to oni w naszym imieniu zrobią tak by
      było sprawiedliwie i zgodnie z prawem . a jak nie to plac biedny człeku i
      czekaj następne 4 lata może następnym razem wybierzemy lepiej. Pozdrawiam
      TROPICIEL
      • Gość: kubi Re: Opłata parkingowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:40
        Niedługo nowy rok, i tradycyjnie w Polsce z nowym rokiem sa podwyzki,
        niezdziwiłbym sie jakby odpłatnosc za parkowanie wzrosła do np 1,5 zł.....
        • Gość: dama Re: Opłata parkingowa IP: 80.51.140.* 30.12.06, 22:54
          zgadzam się z Wami,1.0zł to za dużo za pół godz! przy Urzedzie płacimy jedyne
          0.50!niedługo wogóle nie bbędzie gdzie parkowac za darmo!a może by tak
          zorganizować jakąś petycję lub chociarz gdzieś na większym forum-typu"Czas
          chełmna"przedstawić sprzeiw,co Wy na to?bo przypuszczam że nasze biadolenie
          zakończy się na....a szkoda....a mogłoby byc....
    • Gość: xxx Re: Opłata parkingowa IP: 83.2.11.* 31.12.06, 00:59
      jesli ktos załatwia swoje sprawy to niech nie parkuje na rynku czy na
      parkingach płatnych ale prawde piszac to jesli kogos stac na samochod i na jego
      utrzymanie to ta 1zl to jest nic a w dodatku inkaseci pobierajacy opłaty
      przyjemnej pracy nie maja a powodem tego sa ludzie o 1zl potrafia sie kłucic
      sam widziałem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka