IP: 80.51.140.* 23.04.07, 17:07
kiedy wkońcu ktoś się zajmnie tymi biegającymi bezpańsko psami. ja juz mam
ich poprostu dosyć, gdzie się człowiek nie ruszy to albo psie odchody albo
latające psy bez swych właścicieli..
może nasza straż miejska by się tym zajęła bo na ulicach takich psów jest
pełno, a ich kochani właściciele zamiast ruszyć się z dupami to wypuszczają
psiaki same na spacery
Obserwuj wątek
    • Gość: @@@@ Re: psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 22:39
      a to ciekawe ,ja nie widziałam jeszcze latajacych psów.....................
    • Gość: kot Re: psy IP: 80.51.140.* 23.04.07, 23:20
      ja tam tez latajacych psów nie widziałem, a porzadek to bym zrobil z ze
      wszystkimi pittbullo-podobnymi i ich właścicielami. łazi taki jeden z drugim i
      mysli jaki to on jest zaj......sty bo ma "świnie" na smyczy (bez kaganca
      oczywiście...), do tego dresik i jest super...
    • Gość: *** Re: psy IP: 83.2.10.* 24.04.07, 01:31
      co do psów to prawda jest taka jak napisałeś!!!!!
      co do s.m. to miałem okazje widzieć ich dziś w akcji!!!
      gratuluje p.komendancie , pracownikow !!! wzorowy pościg!!!
      pozdrawiam
      ps.
      s.m. moim zdaniem nie są od łapania wlaścicieli psów!!!
      • Gość: ja Re: psy IP: 83.2.9.* 24.04.07, 11:51
        ale wy sie psów nie czepiajcie to nie ich wina ze mają leniwych,
        nieodpowiedzialnych samolubów, pies tu nie jest nic winień, bo to nie jego wina
        że chce sie załatwić wybiegać lub pobawić.Ja np wychodzę z moim psem gdzieś
        gdzie jest trawa nie ma miejsca zabudowanego pomimo tego ze moi pies jest mały,
        nie gryzie i kocha ludzi.A takiego właściciela to bym wywiozła w wpi....liła mu
        pałą jabłoniową.Pozdrawiam
        • Gość: ja Re: psy IP: 80.51.140.* 24.04.07, 13:58
          wiecie co dokladnie pod moimi drzwiami codziennie wysiaduje jakis bezpanski
          pies gdzie mam to zglosic
    • Gość: Borys Re: psy IP: *.szpital-bielany.torun.pl 25.04.07, 07:44

Sam mam pieska i widze ile lata bezpańskich zwierzaków po Chełmnie....to czysta
      GŁUPOTA i DEBILIZM puszczać psa "samopas" w miasto - wiadomo ze nie ma się nad
      nim zadnej kontroli.....
      Wkurzają mnie też ludzie którzy wychodza ze swoimi czworonogami i nie sprzątają
      po nich......rozumiem gdzies za miastem...na jakiejś łące ale jak widze starsza
      panią z pieskiem który na grudziadzkiej wykłada minę to mnie szlag
      trafia...oczywiście zostawiają kupę i idą dalej....feeeeee
      Co do pitbulowatych - hmmm....nie widziałem by ktoś z właścieli nie dbał o
      bezpieczeństwo przy takim piesku w Chełmnie...hmmm a moze nie wszystko
      widziałem.....?? wydaje mi się jednak że psy które prowadzić i szkolić nie każdy
      moze zawsze mogą trafić w nieodpowiednie ręce....to jednak wina ludzi a nie
      zwierzaków....Bo te są mimo wszystko o niebo lepsze od ludzi....
    • Gość: lik Re: psy IP: 83.2.10.* 25.04.07, 08:07
      To jest naprawde trudny temat i napewno nie zwiazany z bezpanskimi psami.To
      jest problem z bałaganiarzami.Zdecydowanej wiekszość psiarzy nic sie nie
      udowodni gdyz posiadaja przy sobie pakiet do zbierania odchodów.Ale cóz z tego,
      ze go nie wyciagaja z kieszeni i słuzy im on wiele lat.Wydaje mi sie że SM w
      godzinach spacerowania z psami powinna chodzic po cywilnemu i w tym przypadku
      duzo wiecej by zobaczyła. Ponadto zdecydowanie trzeba podnieść opłaty za
      posiadanie psa i za te pieniadze zatrudniac ludzi z odkurzaczami do odchodów.
      • Gość: @@@@ Re: psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 09:37
        a Ty myslisz dlaczeczego biega tyle bezpańskich psów,właśnie dlatego że podatek
        za psa jest najwyższy w Polsce od kilku lat,a sprzątaczy jak nie widać tak nie
        widać,a druga sprawa ktoś napisał o ludziach posiadających psy -bałaganiarze,a
        co powiesz o tych którzy psów nie posiadają ale też potrafia nieżle
        nabałaganić,rzucanie papierków,sikanie i nie tylko w bramach ,plucie i nie
        tylko na ulicach,nieraz jak widzę faceta strzelającego z nosa to przepraszam
        ale rzygać sie chce,więc przestańmy winić za wszystko te biedne psy,kupmy sobie
        lustra i popatrzmy w nich na prawdziwych winowajców tego bajzlu.Pozdrawiam
        wszystkich miłośników zwierząt
      • Gość: morka Re: psy IP: 83.2.10.* 25.04.07, 17:36
        Mam pomysł.A może zobowiazać psiarzy do rejestrowanego zakupu pakietów do
        sprzatania. Np. 30 na miesiąc a moze 60 gdyby weterynarze stwierdzili ,ze pies
        robi kupke 2x dziennie.
    • Gość: maga Re: psy IP: 83.2.8.* 25.04.07, 11:08
      wszyscy właścicele czworonogów powinni ponosic bardzo wysokie kary za swoje
      nieposłuszeństwo wobec prawa. Twierdze tak na przykładzie mojego sąsiada, który
      żalił się, że dostał mandat 50 zeta za psa, a on nic nikomu nie zrobił tylko
      biegał przed jego domem (itp. brednie) A JA "KUR.. ZAMAłO DOSTAłEś PALANCIE, CZY
      TO WAżNE CZY MAłY CZY DUżY, KUPIłś, DOSTAłEś TO TERAZ SIę MARTW żEBY NIE
      UTRUDNIAł żYCIA INNYM" Mam wielką prośbę, by funkcjonariusze Straży Miejskiej i
      policji, dawali bardziej drastyczne mandaty minimum od 500złotych!!! Może to
      nauczy tych nieodpowiedzialnych...
      • Gość: ona Re: psy IP: 83.2.9.* 25.04.07, 11:20
        jeśli podniosą opłaty za psa lub kary za psy to będzie ich więcej bezpańskich
        wiec to nie jest rozwiązanie!
        • Gość: kol Re: psy IP: 83.2.10.* 25.04.07, 17:31
          Bezpanskie sie wyłapie i moze bedzie spokój
      • Gość: Borys Re: psy IP: *.szpital-bielany.torun.pl 25.04.07, 12:05
        Problem jest trochę "grubszy" i samo podnoszenie kar nic nie da.....jesienia z
        jednej z bram na grudziadzkiej wyskoczył dosc duzy pies....pogryzł jednego z
        moich czworonogów.....momentalnie znalazłem własciciela i wezwałem straż miejską
        - jednak gdy Ci przyjechali okazało sie ze pies który był winien to tak naprawdę
        nie ma właściciela bo ten się go wyparł - myśle że problemem jest prawo i to ze
        niestety zyjemy w dość "głupim i nieswiadomym" społeczeństwie.....Sądze ze
        lepszy skutek odniosą nie kary a pokazanie tym głupim i ciemnym ludziom że można
        inaczej...lepiej i w ogóle .....a srogim karaniem odniesiemy chyba zupełnie
        odwrotny skutek....
        Co do jednej z wypowiedzi wcześniej....zgadzam sie ze czworonóg to
        odpowiedzialność....za każdą głupote trzeba karać......tak samo trzeba karać
        wszelkie inne przejawy bałaganiarstwa....brudzenia....trzeba karać rodziców za
        to ze nie potrafia pilnować dzieci....trzeba karać meneli za sikanie gdzie
        popadnie...trzeba karać młodzież za huligaństwo......Byleby nie przesadzić...i
        trzeba tego by wreszcie straż miejska i policja wzieły sie za
        robotę....kultura+praca a od razu będzie lepiej...:)
        • Gość: ona Re: psy IP: 83.2.9.* 25.04.07, 12:40
          ech gdyby to było takie łatwe... ale myślę że my właściciele dostosujemy sie do
          "zasad" prędzej niż straż miejska.Ja jestem za! pozdrawiam :)
          • Gość: Aaaaa Re: psy IP: 83.2.11.* 25.04.07, 13:44
            W Chełmnie powinno byc schronisko....U mnie na osiedlu błąka sie dużo
            bezpańskich psów....Miałam już historie z psem.Aby go zawieżli do schroniska
            musiałm iśc do zieleni miejskiej potem do straży i wkóło latałam aż w końcu go
            wzieli;/;/Jeszcze do Torunia...;/;/;/
            • Gość: @@@@ Re: psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 18:30
              a ja napisze tak zwierze to nie rzecz,więc szanuj go tak samo ja siebie samego
              i za krzywdzenie za znecanie sie nad zwierzęciem powinny być bardzo surowe
              karyi współczuję wszystkim innym którzy myśla a co gorsze robia inaczej
              • Gość: Nadia Re: psy IP: *.tvgawex.pl 26.04.07, 13:36
                Zgadzam sie generalnie z tym że jak masz psa i ten załatwia sie na głównym
                deptaku w CCh czy jakiejkolwiek ulicy to zero marudzenia i poprostu sprzątasz.
                Wkurza mnie jednak to, że jeżeli ide sobie z psem obok murów (wejście od
                Toruńskiej) puszcze psa wolno i ten sie załatwi to czycha na mnie SM. Pies
                biega na dole między drzewami tam gdzie nikt nie chodzi więc nie głupiejmy do
                końca.
                Co do pomysłu żeby sprawdzać ilośc wydawanych pakietów to jeden z głupszych
                jakie słyszałam. Mój pakiet składa się z tekturki w kieszeni i woreczka i nigdy
                nie miałam "orginalnego" bo to nie ma znaczenia skoro spełnia swoją funkcje.
                • Gość: Borys Re: psy IP: *.szpital-bielany.torun.pl 26.04.07, 13:57
                  Zgadzam sie z Tobą całkowiecie...sprzątać należy i to fakt....ale nie mozna
                  przeginać...przesada zaprowadziłaby nas pewnie do tego ze nawet jak pies
                  obsiusia jakieś drzewo na własnym podwórku to dostanę mandat i skierowanie do
                  sadu......a tego pewnie co niektórzy zfrustrowani własciciele kotów by chcieli
                  ....pozdrawiam wszystkich właścicieli psiaków ...a tym "tygrysom" wysyłam
                  głaskanie :)
                  • Gość: @@@@ Re: psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 08:59
                    a ja i tak uważam ze zwierzę jest lepsze od człowieka,np.pies by nie uwiazał
                    swojego człowieka na 1m smyczy do słupka koło domu na 12-14 godz,taki obrazek
                    oglądam codziennie,mało tego każda próba zwrócenia uwagi konczy sie przyjazedem
                    policji oczywiście do mnie bo sie wtrącam ,szkoda tylko że dzielni policjanci
                    nie zainteresuja sie losem biednego psiaka
                    • Gość: panna Re: psy IP: 83.2.9.* 28.04.07, 11:07
                      więc może ja spróbuje coś z tym zrobić? bardzo chętnie chciałabym to zobaczyć i
                      podjąć pewne kroki bo ja też mam dosyć okrucieństwa na zwierzętach a przeczcież
                      to jest karalne.
                      • Gość: do panna Re: psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 13:34
                        daj jakis kontakt do siebie......
                        • Gość: panna Re: psy IP: 83.2.9.* 28.04.07, 15:51
                          browarek26@tlen.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka