Gość: kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 23:03 czy znacie dobrych mechaników samochodowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: auto Re: mechanik IP: *.cpe.marton.net.pl 28.10.07, 00:34 Oj, trudno w okolicy o dobrego mechanika, dlatego co tylko mogę naprawiam sam. U Targosa facet nawet nieźle robi, ale jest strasznie niesympatyczny, arogancki. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza-27 Re: mechanik 01.12.14, 20:07 Ja polecam Targosa ostatnio miałam problem z autem . Dwóch mechaników odesłało mnie z kwitkiem,pojechałam do Targosa i nie spotkałam się z niemiła obsługa a wręcz przeciwnie koszty naprawy nie były wygórowane . Ogólnie jestem zadowolona i spokojnie mogę polecić . Inni moi znajomi też są zadowoleni. Kiedyś jezdziłam do Dzięcioła ,okazało się że zapłaciłam dużo za naprawę czegoś co tak na prawdę nie zostało wymienione ,tak to jest jak kobieta sama się wybierze auto naprawić więc ten warsztat omijam szerokim łukiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawender Re: mechanik IP: *.dynamic.mm.pl 28.03.17, 14:22 Do targosa nigdy w zyciu :) kiedys jego mechanik proponował mi przy okazji wymiany alternatora , wymianę rozrządu bo rzekomo zaraz sie rozpadnie. Nie wiedział jednak że rozrząd był wymieniany tydzień wcześniej. Auto na nim przejechało 4 lata i sprzedałem. Analogicznie nie polecam opon bo przeplacicie. Ceny wyższe o jakies 25% względem oponeo. Już pominę fakt, że proponował mi rozrząd za drobne 900zł. W escorcie :) Nigdy nikomu ich nie polece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mechanik IP: *.tvgawex.pl 15.02.15, 22:09 Ja nie polecam pana z ul. Toruńskiej po stronie byłego aresztu wymienił mi między innymi regulator napięcia w moim dizelku od benzyniaka i skasował cztery stówki a na drugi dzień auto padło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paavos Re: mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.14, 17:47 Każdy mechanik w okolicy kupuje części z dużym rabatem a kowalskiego kasuje 100% (kupuj we własnym zakresie) to po pierwsze. Z targosem to prawda bardzo aroganccy ludzie tam pracują. Prawda jest taka, że czasy jakie nastały zmuszają mechaników do kombinowania. Najgorsze jak taki cwaniak jak np. z Brzozowa naprawia bądź wymienia wątpliwą wg nie go część by potem kasować za robociznę jak za zborze. Mało tego podmienia części i nawet dopuszcza się kradzieży wyposażenia auta. Nie piszę, że wszyscy ale przypadek ja taki tam miałem. Jeszcze na siłę ujdzie konopacki w grubnie. Dobrze i za rozsądne pieniądze naprawiał Kwapis w Watorowie ale nie wiem czy jeszcze działa w tej branży. Woskowicz w Górnych Wymiarach dobry fachowiec ale z opowiadań kumpla słyszałem. I jeszcze jakiś na toruńskiej jest ale tu jak poprzednio z opowiadań mamy. Jakieś wynalazki typu jeleniec, te które wymieniłem w negatywnym świetle etc odpuść sobie z góry. Tak wiec co mogę robię sam chyba, że coś się naprawdę poważnego stanie to nie mam wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: mechanik IP: *.rfc.pl 01.12.14, 18:03 Matwiejczyk zna ktoś tego mechanika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sines Re: mechanik IP: *.rfc.pl 01.12.14, 23:48 Dla baranów bez pojęcia każdy mechanik będzie zły,niestety ale taka prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subway Re: mechanik IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.14, 07:45 Pierwszą i zasadniczą sprawą jest to,że nie ma mechaników dobrych na wszystkie usterki. Jeden będzie specem od zawieszeń,inny od silników,a jeszcze inny od elektryki albo blacharki. Dlatego też pytanie o mechanika powinno być doprecyzowane tym,o jaką usterkę chodzi. Osobiście z Chełmna mogę polecić P. Marynowskiego z Kolonii Wilsona (chyba trudno się dostać) , dobry mechanik jest też na stacji diagnostycznej u P. Mielcarskiego (na dole za jedynką), całkiem nieźle radzi sobie facet w byłym LOK-u , a z elektryką to tylko ten z Brzozowa,albo z Kijewa. Tylko dużo zależy od rodzaju usterki. Oczywiście o cenach nie ma co rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: mechanik IP: *.play-internet.pl 02.12.14, 10:44 Subway co ty wypisujesz? "Mechanik" w byłym LOK-u jest najgorszym księgowym przefarbowanym na najgorszego "mechanika". Poprzez swoją niewiedzę, niekompetencje, brak doświadczenia, cwaniactwo, itd itp wstyd przynosi mechanikom... szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subway Re: mechanik IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.14, 16:18 Artek ? , czy ja napisałem gdzieś,że któryś z Panów jest najlepszy? To pierwsze pytanie, a drugie brzmi , czy nie uważasz przypadkiem,że każdy człowiek ma prawo do wyrażania własnych opinii? Tak coś zalatujesz mi wytworem konkurencji, gdyż dziwnie dużo wiesz na temat Pana z Lok-u, albo może nie chodzi wcale o mechanikę ,co ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: mechanik IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.14, 17:34 Majtwiejczyk ten od Kapuscinskiego może i dobry ale nieslowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak poprzednio Re: mechanik IP: *.play-internet.pl 03.12.14, 10:35 Subway. Masz rację. Nie napisałeś, że któryś jest najlepszy. Osobiście poleciłeś. Za to ja napisałem, który jest najgorszym "mechanikiem", wyrażając swoją opinię, jako "każdy człowiek". Czym ci zalatuję, to twoja sprawa. Ja doświadczyłem (i nie tylko ja) "kunsztu, fachowości i wiedzy" tegoż pana i mam serdecznie dosyc jego usług. Piszę to tylko dlatego, aby ostrzec innych, by nie wyrzucali pieniążków w błoto. To tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier Re: mechanik IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.14, 13:16 w cch nie ma dobrych mechaników same partacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subway Re: mechanik IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.14, 14:09 brzydko tak cytować samego siebie,ale muszę "Osobiście z Chełmna mogę polecić P. Marynowskiego z Kolonii Wilsona (chyba trudno się dostać) , dobry mechanik jest też na stacji diagnostycznej u P. Mielcarskiego (na dole za jedynką), całkiem nieźle radzi sobie facet w byłym LOK-u , a z elektryką to tylko ten z Brzozowa,albo z Kijewa. Osobiście to ja poleciłem tylko jednego z Panów, bo czytać ze zrozumieniem,zwłaszcza zdanie napisane zgodnie z gramatyką, potrafią tylko nieliczni. Bylejakość jest jednak narodową cechą Polaków i ogarnia ona co raz większą część populacji. Napisanie,że ktoś komuś coś zepsuł,spartaczył itd bez podania konkretów jest jeszcze bardziej brzydkie niż cytowanie samego siebie i dlatego właśnie zalatuje konkurencją. I bez odbioru,gdyż jak nie ma się nic mądrego do powiedzenia,to siedzi się cicho,choćby po to,by uniknąć kompromitacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.14, 19:09 Zalatuje konkurencją jadem aż wali Ja osobiście jestem zadowolony z usług tego Pana A nie ma ludzi nieomylnych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: mechanik IP: *.play-internet.pl 03.12.14, 20:30 Polecam pana Daniela Matwiejczyk :) bardzo dobry fachowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: mechanik IP: 158.75.205.* 09.12.14, 07:34 Gdzie naprawia p. Matwiejczyk? Może jakieś namiary. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Re: mechanik IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.14, 22:12 Najlepszy mechanik to Andrzej Karpiński - Strzyżawa pod Bydgoszczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łuki Re: mechanik IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.14, 23:00 Matwiejczyk 724 478 111 lub Intercar na Łunawskiej Odpowiedz Link Zgłoś
niemamgazety Re: mechanik 10.02.15, 15:01 Ja znam dobrego mechanika z gdańska. Chodzi mi o www.buba-autonaprawa.pl/. Ostatnio naprawiali mi elektronike w BMW i jak najbardziej mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: mechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.17, 21:46 A może ktoś coś powie o R. Gębicz z Rynieńca. Mam do zrobienia diesla i szukam kogoś dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
paluch686 Re: mechanik 16.04.17, 22:50 A ja mam problem, miałam ostatnio drobny wypadek i z mojego tylnego zderzaka niewiele zostało. Szukam jakiegoś dobrego warsztatu, polecicie coś? A może korzystaliście z ich usług: www.fastserv.pl/uslugi/naprawy-smart/ ? Odpowiedz Link Zgłoś
adrian23458 Re: mechanik 24.04.17, 13:03 moim zdaniem najlepszym mechanikiem jest Euromaster Odpowiedz Link Zgłoś