IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 10:51
SZUKAM OSÓB KTÓRE DOJEŻDŻAJĄ WŁASNYM AUTEM DO SUMIKI.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Niezbedny Re: SUMIKA IP: 80.51.140.* 06.03.08, 14:15
      jakie są zarobki w Sumice? widzialem ze firma szuka do pracy ....ile
      zarabiaja pracownicy na tych stanowiskach: operator
      produkcji ,kontroler wizualny, kontroler jakości?
      • Gość: cici Re: SUMIKA IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 11:48
        oj oj sumika.....pracuje tam juz 5mscy i jest coraz gorzej...4brygadówka gdzie
        nie ma zadnych dodatkow do wypłat a do tego praca nudna i odpowiedzialna...robią
        z nas roboli ktorym sie nic nie nalezy....kwitki do wypłat dostaje sie dobre 2
        tyg po wypłacie jak cos sie nie zgadza to nikt nic nie wie bo te kwitki ktos w
        poznaniu wystawia.uciekam stamtąd...nie mają chetnych tak wiec przyjmują
        #ELEMENTY..ludzi po podstawówce,złodzieji,prostaków i brudasów...idziesz na
        sniadanie ,siadasz ,chcesz konsumowac a tu taki smród od koleżanki bądz
        kolegi..A do tego złodziejstwo...włamią sie do szafki i biorą wszystko a tel nie
        mozna brac ze sobą tak wiec jestes stratny i nikt ci za to nie odda....
        • Gość: oszukany Re: SUMIKA IP: *.chelmno.mm.pl 19.04.08, 13:49
          Dokładnie jak piszesz! Obiecywali złote góry a dostaliśmy wielkie NIC! W
          pierwszym miesiącu pracy już ukradli mi nowy telefon z szafki a kierownik
          powiedział, że nie zrobi nic w tej sprawie, mój pech! A płace są najniższe ze
          wszystkich firm w Łysomicach, chociaż na umowie masz trochę więcej to i tak na
          czysto wychodzisz gorzej niż w innych firmach bo nie ma żadnych dodatków, tak
          powszechnych gdzie indziej. Pracowałem tam 6 miesięcy i sie zwolniłem bo oni tam
          wolą zatrudnić na twoje miejsce świeżą szara masę i ja szkolić od nowa niż dać
          doświadczonemu pracownikowi podwyżkę.
          • Gość: kkk Re: SUMIKA IP: 94.254.141.* 06.03.09, 20:15
            słuchajcie oni zwalniaja tych najlepszych a tych byle kogo biora ja
            prawie chłopaka tam straciłam wiec dziewczyny nie pozwalajcie swoim
            chłopaką tam pracować masakra
            • Gość: racja Re: SUMIKA IP: *.tvk.torun.pl 06.03.09, 22:16
              Laska puszcza się i jeszcze jest chwalona !!! Dobre osoby są wyrzucane bez żalu.
              Prawda jest taka, że osoby z olejem w głowie nie siedzą w Sumice. W Sumice są
              osoby, które cenią obgadywanie, maltretowanie psychiczne dla zabawy i bzykanie
              się na prawo i lewo. Osoby, które reagują na to antypatią są zwalniane. Wszyscy
              są tacy sami... więc jak zdarzy się taka osoba, która nie pochwala zachowania w
              dziwny sposób... jest odmieńcem i dyrekcja jest skłonna zwolnić za niedołączanie
              się do grupy ;)))) Normalna osoba postara się chociaż poszukać innej pracy !!!
        • Gość: gość aaaa Re: SUMIKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 19:03
          ty narzekasz a ja pracuje pół roku w sohbi craft mam rodzine a na
          wigilie dostałam 20zł bonu do reala na sam bilet strace te pieniadze
          nie było wigili ani paczek dla dzieci za to wypowiedzenia byly
          fajnie co nie ogólnie na awans też trzeba sobie zapracować he he he
          jesli wiecie o co chodzi pozdrowionka
        • Gość: sss Re: SUMIKA IP: *.gprs.plus.pl 05.01.09, 20:33
          Słuchaj Cici piszesz ,że pracujesz 5 miesięcy, to do której grupy się zaliczasz
          ;złodzieji,6prostaków,brudasów a może tych co od nich śmierdzi zastanów się i
          nie pisz takich bzdur
          • Gość: ktosik Re: SUMIKA IP: *.tvk.torun.pl 14.01.09, 17:14
            Bardzo ciekawe pytanie ;) mówisz tak jak Pani Ewa W. i jej "podopieczni" bez
            swojego zdania. Dzielisz ludzi na Dzień Dobry ;))) Buntowanie to też twoja
            specjalność? Ona jest zawsze taka niewinna i wiecznie poszkodowana.
      • Gość: no Re: SUMIKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 23:45
        i co?
      • Gość: eeee Re: SUMIKA IP: 212.160.129.* 22.05.08, 11:20
        zarobki dla nowo przyjętych od 1300 brutto
    • Gość: Jan Niezbedny Re: SUMIKA IP: 80.51.140.* 06.03.08, 14:15
      jakie są zarobki w Sumice? widzialem ze firma szuka do pracy ....ile
      zarabiaja pracownicy na tych stanowiskach: operator
      produkcji ,kontroler wizualny, kontroler jakości?
      • Gość: gosc Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 14:36
        narazie nie wiem .jade dopiero na rozmowe ale podobno nie jest tak
        żłe jak w tych innych zakladach w ostaszewie.jak ktos chce pracowac
        to bedzie .
    • Gość: pani j Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 16:57
      czy ktoś umie mi powiedzieć na czym polega praca jako kontroler
      wizualny w sumice.
      • Gość: Minia Re: SUMIKA IP: 80.51.140.* 10.03.08, 19:29
        Na kontroli wizualnej
        • Gość: bbb Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 08:59
          tak
          • Gość: telewizor Re: SUMIKA IP: 80.51.140.* 11.03.08, 11:25
            moj znajomy po dwóch tygoniach awansowal na lidera produkcji zarabia
            1500 + premie i dodatki zywieniowe.
            • Gość: xxx Re: SUMIKA IP: 212.160.129.* 08.04.08, 13:22
              Tobie sie chyba w glowie pomieszalo jakiego znowu lidera.Nie bylo i
              nie ma takiego nowego lidera
            • Gość: ktosik Re: SUMIKA IP: *.torun.mm.pl 24.06.08, 18:09
              Ty masz chyba narypane,pracuję tu dość długo i nie słyszałam o
              takiej bajeczce,że ktoś po dwóch tygodniach awansował na lidera
      • Gość: ja Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 23:09
        ja wiem bo sama jestem kontroleka :P a wiec sprawdzam filmy
        polaryzacyje...ogonie nie jest zle ale 8 godz sie stoi i bardzo nudna ta praca
        ciagle to samo ;/ dlatego poszukuje nowej bo w sumice na naszym dziale wchodzi
        4-brygatowka;/
      • Gość: mika Re: SUMIKA IP: *.chelmza.mm.pl 21.11.08, 05:27
        ogolnie polega to na sprawdzaniu na filmach czy nie ma bledow ktorych jest ich
        cala masa chociaz niektore wogole nie wystepuja na filmach ale umiec trzeba
        ogolnie chyba poszukam lepszej pracy bo tu wykoncze sie psychicznie!pozdro
    • Gość: www Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 19:22
      a skąd dojeżdżasz? z torunia?
      • Gość: Zen Re: SUMIKA IP: *.chelmno.mm.pl 09.04.08, 07:13
        Ja dojeżdzam z Nowego Jorku jakby ktoś był zainteresowany. Pozdrawiam Zenon
        • Gość: a Re: SUMIKA IP: 80.51.140.* 12.04.08, 13:39
          masz autobus z chelmna prosto do sumiki. wlasnym samochodem raczej
          sie nie oplaca.
          • Gość: Zenon Re: SUMIKA IP: *.chelmno.mm.pl 12.04.08, 21:12
            Ale dlaczego tak mówisz? Ja codziennie jadę z Nowego Jorku Audi A8 4,2 w
            benzynie i mi sie opyla HAHAHAHA LALALALA
    • Gość: rozczarowany Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:56
      Z każdym miesiącem coraz gorzej,wszystkiego nam zabraniają,ciągle jakieś
      pretensje do Ciebie a jak Ty czegoś wymagasz to oni" nie wiedzą" :/ani liderzy
      ani w biurze-tragedia.To jest praca na jakiś czas,nie na stałe.Tam jesteś
      nikim,a ludzie z takim samym wykształceniem lub niższym od Ciebie,a którym
      wyjątkowo w tej firmie udało się wskoczyć na wyższy stołek uważają się za
      Bogów-bo jak Ci nie odpowiada to na Twoje miejsce są zwolnieni z Sharpa.Nie
      polecam!Mam nadzieję,że ktoś się za nich weźmie
    • Gość: gość Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:58
      Chcesz pracować na okrągło z weekendami i bez dodatków-zapraszam.A poważnie TRAGEDIA
      • Gość: ZENEK Re: SUMIKA IP: *.chelmno.mm.pl 21.04.08, 13:35
        CHOĆTA DO SUMIKI. JAK KTOŚ DOJEŻDZA ZE STANÓW TO MOGĘ GO ZABRAC CHENTIE HEHEHEHE
        POZDRAWIAM ZENEK Z NOWEGO JORKU :)
        • Gość: Fazi Re: SUMIKA IP: *.sol2.cable.ntl.com 27.06.08, 00:19
          To wszystko to jest KAŁ...easy live we have in england !!!!
    • Gość: b. Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 15:51
      drugi sharp
      • Gość: zlodzieje Re: SUMIKA IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 06.05.08, 11:42
        drugi szarp!! placa nedza!!! duzy chalas ,twierdza ze w normie ale chyba kto
        wziol w lape to samo na niszczarce z pylami!!! za 1000 zl szkoda zdrowia!!! czy
        w tym kraju niema inspekcji pray??? a biora tylko w kieszen!tak prosciej
        • Gość: ZeNoN Re: SUMIKA IP: *.chelmno.mm.pl 08.05.08, 09:55
          UGA BUHAGAGAGAGAGA
          pozdrowienia z NOWEGO JORKU
          • Gość: gosc Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 19:38
            A miało byc tak pieknie ludzie nie mogli sie wysrac z sumika bo
            takie tam fantastyczne zarobki najwieksze ze wszystkich powstałych
            firm.Teraz cierp ciało co ci siee chciało
            • Gość: ocen pracodawce Re: SUMIKA IP: *.eranet.pl 23.05.08, 16:11
              ocenpracodawce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=265&Itemid=56
              tu są opinie o w/w firmie
              • Gość: pracownik Re: SUMIKA IP: 212.160.129.* 01.09.08, 08:47
                czy wy ludzie poszaleliscie???????? po zawodówka i liceach chcecie po 2 tys
                zarabiac???? prosta prace male zarobki, uczys sie trzebabylo a nie w szkole
                pajacowac. ja siedze w sumice w biurze i mam 3 na reke pozdrawiam.
                • Gość: haha Re: znajomość, nepotyzm,łóżeczko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 08:55
                  Gość portalu: pracownik napisał(a):

> czy wy ludzie poszaleliscie???????? po zawodówka i liceach chcecie
                  po 2 tys
                  > zarabiac???? prosta prace male zarobki, uczys sie trzebabylo a nie
                  w szkole
                  > pajacowac. ja siedze w sumice w biurze i mam 3 na reke pozdrawiam.

A ilu a tym biurze potrzeba pracowników?
                  No i napisz kogo jesteś znajomą, -znajomym i z kim się przespałaś ,-
                  przespałeś?
                  • Gość: greta Re:lozkoooooo IP: *.range86-150.btcentralplus.com 10.10.08, 22:47
                    ciekawe ile to placa takim liderka, ktore sypiaja z kierownictwem?
                    ciekawe czy taka jedna wkoncu zostala mistrzynia? a jak tam mobbing
                    prawie po mistrzowsku sie rozwija?
                  • Gość: misio Re: znajomość, nepotyzm,łóżeczko? IP: *.41.26.64.sub.mbb.three.co.uk 20.12.08, 11:32
                    człowieku gadasz głupoty a niby wykształcony. każdy człowiek pracujący uczciwie
                    powinien zarabiać przyzwoite pieniądze, takie które mogły mu zapewnić ludzki
                    byt: opłacić czynsz, utrzymać niedrogi samochód. spójrz jak jest na zachodzie
                    ośle. każdy pracownik produkcyjny zarabia więcej od ciebie leszczu a są bez studiów.
                  • Gość: ak Chciałbym poznać godziny odjazdów i przyjazdów... IP: 80.51.140.* 18.07.09, 16:54
                    Chciałbym poznać godziny odjazdów i przyjazdów autobusów do Chełmna z Sumiki,
                    oraz skąd autobus zabiera i przywozi ludzi z pracy w Sumice.
                    Potzrzebne mi to jest bo jestem zainteresowany pracą w tej firmie.
    • Gość: semp Re: SUMIKA IP: *.eranet.pl 23.05.08, 16:17
      ocenpracodawce.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=265&Itemid=56
      • Gość: ;)) Ciekawostka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 12:25
        Jeżeli nazywasz masz imię na literkę "O" to nie dziwię się, że masz 3000 ;)
        Dziwię się ,że tak mało. Myślałem, że po takim bzykanku z kierownikiem "M" masz
        większy przelew.Bez doświadczenia na mistrza. Proszę napisz co ty za cuda w
        łóżku robiłaś!!! Patrzcie i się uczcie jak karierę powinno się rozkręcać.
        Poza tym proszę nie pisać, że wykształcone osoby są na wysokich stanowiskach.
        Osoby ze średnim wykształceniem zarządzają grupą. Jedna z liderek nawet
        porządnie nie potrafi się wypowiedzieć. Końcówków nie odmienia. Czasami warto
        posłuchać i zachęcać dzieci do szkoły.
        • Gość: ja Re: Ciekawostka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 11:24
          Dostałem prace po normalnym procesie rekrutacyjnym. bez znajomosci bez niczego.
          ale ja wiem czy to fajna prace 3 tys to za malo zeby sie urzerac z debilostwem
          co na clean roomie pracuje.
          • Gość: OF Re: Ciekawostka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 11:28
            Za miesiąc rusza system premiowy w sumice!!!!!!!!!!!!!!!! po 500zł na 3 miesiące
            za wykonanie planu produkcyjnego!!!!! dowiedzialam sie o tym od kontroli
            jakosci. przyjanmniej bedzie mozna wyplate poczuc. Ale z drugiej strony
            słyszalem ze fabryke maja zamknąc.........bo sa duze straty.
            • Gość: pracownik Re: Ciekawostka... IP: *.gprs.plus.pl 08.11.08, 16:14
              i tak nikt tej kasy nie zobaczy to jedna wielka ściema żeby ludzi
              zmobilizować do pracy!a nawet gdyby to połowie ludzi nie dadza bo l4
              bo urlop na żadanie,z jednej strony racja za nieróbstwo nie powinno
              się placić!Zreszta wszyscy zrąbią tą normę tzn cięcie szlifiernia i
              kontrola wizualna ale i tak pakowanie się nie wyrobi,także ta premia
              to tylko marzenie:-(
        • Gość: Łuki Re: Ciekawostka... IP: 89.231.148.* 05.10.08, 14:39
          hehe fakt liderzy za mądrzy nie są. Ale co się dziwic? Lider hah zawsze mnie to
          śmieszy, dali taką nazwę żeby się głupcy jarali że są liderami a w
          rzeczywistości są odpowiednikiem "majstra" z warsztatu heheheh
          • Gość: bobo Re: Ciekawostka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 13:31
            a co na to tow.donosiciel Bo,Bo,Bogdan Lewandowski?
            Ostatnio coś za dużo się jąjąka.
            • Gość: hehe Re: Ciekawostka... IP: *.tvk.torun.pl 09.10.08, 21:41
              dobre ;) A macie też inne kwiatki w Sumice?
            • Gość: pytanko Re: Ciekawostka... IP: *.tvk.torun.pl 09.10.08, 21:46
              A znacie laseczkę, która jest liderem (Imię na A) i nie potrafi odmieniać
              końcówków? Chodzi przygarbiona i ma lekko rozkraczone nogi? Jak się na nią
              popatrzy to podobno od razu ma się ochotę dziecko do nauki przykładać i kij do
              pleców przywiązać. Podobno dziewczyna ma bardzo niski poziom kultury osobistej,
              a ma mgr. Mistrzyni również nie jest lepsza... dwulicowa i należy uważać co się
              mówi. Szukam pracy i nie wiem czy te plotki są prawdziwe. Czy warto? O tej
              firmie krążą różne plotki. bzykająca się liderka i kierownik Mateusz inne
              ciekawostki.
              • Gość: cc Re: Ciekawostka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 22:59
                "Chodzi przygarbiona i ma lekko rozkraczone nogi?"
                to są podobno najlepsze bzykaczki.
                • Gość: wanker. Re: Ciekawostka... IP: 80.51.140.* 21.11.08, 13:29
                  czytam te excesy z sumiki i mysle a czemu by nie.przeciez cos nam sie od zycia
                  nalezy wiec i pobzykac kolezanke z pracy mozna a nie wciaz wlasna babe.hehe
                  • Gość: DYSKRETNA;) Re: Ciekawostka... IP: *.eranet.pl 13.12.08, 14:44

BZYKAJA TYLKO CI CO MAJA CZYM!!!!A TY NIE MASZ BUUU
                    HHAAA!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: DYSKRETNA;) Re: Ciekawostka... IP: *.eranet.pl 13.12.08, 14:38
                TO NIE PRAWDA CO TY TU WYPISUJESZ!!!!TO TY JESTES KRACZATY I NIE
                MYSL SOBIE ZE NIKT NIE WIE KIM JESTES ;;;;))))JESTES DO KASACJI!!!!!
    • Gość: do wszystkich Re: SUMIKA IP: 80.51.140.* 09.10.08, 16:26
      1! jak będziecie tyle ględzić to wam zamkną zakład pracy i na zasiłek 400zł! i
      tyle :-(
      2! gość wielce wykształcony pan mgr? - jak by wszyscy mieli skończyć
      "przynajmniej" magisterkę to kto by robił tą najważniejszą pracę?
      hhhhheeeeee doktorowie i profesorowie w biurach BUHHHHAAA.... niedokształcony
      życiowo, intelektualnie...
      • Gość: semp Re: SUMIKA IP: 80.51.140.* 11.10.08, 15:25
        mateusz juz nie jest kierownikiem
    • Gość: Życzliwa Re: SUMIKA IP: *.tvk.torun.pl 14.10.08, 17:24
      Ciekawe środowisko ;) Mały ku...dołek !!!!! Jak masz problem idź do mistrzyni
      Ewy W.... kłoda pod nogami gwarantowana. Obgadane 4 litery GRATIS Nie licz na
      reakcję dyrekcji w sytuacjach niesprawiedliwych. Patrzą tylko jak personel
      pieprzy się o stanowisko. Zapraszam do Sumiki
      • Gość: xxx Re: SUMIKA IP: 80.51.140.* 18.10.08, 22:12
        Czy ktoś słyszał o liderce Beacie? Bo ostatnio mi się chwaliła jak tam fajnie
        ale nikt o niej nie słyszał?!
        • Gość: *** Re: SUMIKA IP: 212.160.129.* 04.11.08, 07:27
          Beata pracuje w sumice na laminacji i jest liderką
          • Gość: pracownik Re: SUMIKA IP: 80.51.140.* 05.11.08, 20:25
            Beata byla liderka na laminacji- w tej chwili jest asystentem do spraw
            produkcji-awansowala;-)wiecej takich ludzi a sumika bedzie najlepsza firma w
            okregu-pozdrowienia dla Beaty
            • Gość: :) Re: SUMIKA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.09, 00:12
              prawda - kobieta jako lider to oznacza ład i porządek :)
    • Gość: chetny do pracy Re: SUMIKA IP: 80.51.140.* 06.11.08, 13:44
      witam mam male pytanie czyna dzien dzisiejszy przyjmuja do pracy w SUMICE jestem studentem zaoczynym(sobota niedziela) i wlasnie skonczyem kurs na widlaka czy jest mozliwosc zatrudnienia na szczerze mowiac obojetnie jakim stanowisku hehe byle by bylo na czesne z gory dzieki
      • Gość: ciekawski A kogo Beatka zaliczyła za stanowisko ;)))) ??? IP: *.tvk.torun.pl 17.11.08, 19:47
        taki szybki awans... musiała coś zrobić ;) Inni mieli taka taktykę w tej firmie.
        • Gość: bmwww Re: A kogo Beatka zaliczyła za stanowisko ;)))) ? IP: 89.231.148.* 17.11.08, 20:16
          EJ KÓRCZE JA TAM TERAZ DOJERZDZAM Z ULICY RASZEJI MOIM NOWYM BMW E36 Z FAJNYMI
          LAMPAMI I WYDEHEM. KTO SIE ZABIEŻE?? TAKA PSZEJASZCZKA TO FAJNA SPRAWA BO TUMOR
          BUCZY HEHEH. W SUMICE SE NA TAKIEGO ZAROBIŁEM
        • Gość: heh Re: A kogo Beatka zaliczyła za stanowisko ;)))) ? IP: 80.51.140.* 19.11.08, 14:39
          niektorzy sa inteligentni dlatego awansuja!! debile!!
          • Gość: heh prawda boli IP: *.tvk.torun.pl 19.11.08, 22:56
            Awans w Sumice opiera się na podlizywaniu mistrzyni lub poprzez sex. Wszyscy to
            wiedzą. Jak biegała przy kierownictwie jak z chorym pęcherzem to ma
            awans.Dlaczego od razu debile? Prawda boli? A czy nie jest prawdą fakt, że jak
            ktoś ma odmienne zdanie od mistrzyni to ma przekichane?
            • Gość: pech Re:Jakie szefostwo komusze z torunia, taka prawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 11:41
              Jakie szefostwo i jego przywary ,taka mistrzyni,co nie?
              • Gość: kodżak;) Re:Jakie szefostwo komusze z torunia, taka prawda IP: *.tvk.torun.pl 04.01.09, 17:56
                piękna racja !!!
                Dobrze, że tam już nie pracuję. Jestem tylko ciekawy czy co się dzieje z
                zastępcą mistrza ;)Podziwiałem drogę do kariery. Podziwiam, O. za to, że tak nie
                dopuszcza do siebie myśli o totalnie zrujnowanej opinii.
                Czułbym się dość upokorzony gdyby ludzie mówili, że jestem ... no wiecie.
    • Gość: Ila Re: SUMIKA IP: *.tvk.torun.pl 18.11.08, 21:38
      A czy ALeksandra jeszcze pracuje? Podtrzymywana była przez Kierownika.... a
      teraz? do czego dziołcha doszła?
      • Gość: cały ja Re: SUMIKA IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.08, 13:43
        jeszcze pracuje...tam wszyscy na stołkach mają manię wyższości,choć na takie
        stanowiska nie zasłużyli.To matoły,nie potrafią logicznie myśleć,mają problemy
        sami ze sobą,a co dopiero do kierowania ludźmi.Buraki jedne!Na usta ciśnie się
        jedno słowo-oceniając kadrę-ŻALLLLLLLLLLLLL
        • Gość: heh Re: SUMIKA, wstyd za takich ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 17:26
          Co to za yntelygent się odezwał ,że innych nazywa matołami?
    • Gość: sss Re: SUMIKA IP: 80.51.140.* 17.01.09, 23:52
      ja dojezdzam
      • Gość: sam Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 22:31
        Gość portalu: sss napisał(a):

> ja dojezdzam

Dokąd ???

• Gość: czesio Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:13
          a co u was sie dzieje?zwalniają?
          • Gość: pracownik Re: SUMIKA IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.01.09, 19:20
            a zwaliniają zwaliniali i zwalniac bedą..nie jest ciekawie, z 4 brygad zrobiły
            się 3 ale i dla 3 pracy nie ma,brak zamówień, alebo bardzo małe... ostatnio
            przestój ma 1 z działów(OF) ale chyba tylko tydzień ale za to 100% płatny bez
            odrabiania....chociaż nie wiadomo czy się nie przedłuży...
            • Gość: czesio Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 19:41
              no ale jakos ciągniecie ten bajzel?to jednak jakies tam zamowienia są?
              • Gość: pracownik Re: SUMIKA IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.01.09, 21:28
                ciągniemy ciągniemy ale ile jeszcze to potrwa nie wiadomo..zamówienia znikome,
                zamiast pracować, pracownicy siedzą na stołowce i piją herbaty..jak tak dalej
                bedzie firma długo nie pociągnie produkcja nie idzie, a długi rosną..pensje
                płacić trzeba..krążą pogłoski o przejściu na 2 zmiany ale nie przechodza bo boją
                się ze zamowienia mogą sie pojawić i wtedy nie starczy ludzi zeby je
                zrealizowac...szczerze czarno to widze
                • Gość: czesio Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 22:16
                  a moze sie przebranzowia?tyle kasy wpakowane w niepewny interes?
                  • Gość: podatnik Re: SUMIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 22:53
                    Plus 100 mln PLN z naszych podatków.
    • Gość: realista Re: Trochę optymizmu :)) IP: *.sempertransbelchatow.pl 06.02.09, 11:01
      gdy czytam te wszystkie donosy w temacie domniemanych romansów,
      dawania....., łóżka itp. to chce mi się po prostu smiać:)) co w tym
      dziwnego i niezwykłego że przystojny facet z uroczą kobietą chcieli
      spędzić i być może spędzili ze sobą parę upojnych chwil (pamiętajmy
      że to jedynie plotki)? czy Wy im zazdrościcie? a może nie wiecie że
      w 90% firm na świecie jest to nic niezwykłego? w każdym bądź razie
      pozdrawiam wszystkich patrzących realnie na życie i umiejących się
      nim cieszyć....
      • Gość: gosc Re: Trochę optymizmu :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 17:31
        o rany gosciu piszesz o romansach jak trwaja zwolnienia i ludzi na bruk
        wyrzucaja a ty tu slinisz o upojnych chwilach a niech sie wala ich sprawa co cie to?
        • Gość: pracownik Re: Trochę optymizmu :)) IP: *.gprs.plus.pl 06.02.09, 22:11
          tak zwalniają i to na całego,najbardziej śmieszy mnie fakt,że ludzie
          którym nie zależało na pracy imieli na wszystko wyje*** teraz płaczą
          i boją się o zwolnienia.Faktem jest,że zamiast zwalniać nierobów co
          więcej mają l4 niż są w pracy,albo patrzą żeby tylko nie
          robić,zwalniają nie winnych ludzi bo mają umowe na czas określony.I
          zwalniają ludzi chwile przed końcem pracy,to jest po prostu
          chamstwo! a jeżeli tak zazdrościćie nie którym ludzią awansu poprzez
          seks to też dajcie kierownikowi czy komu chcecie!To każdego sprawa i
          sumienie!chcesz to dawaj samemu prezydentowi jak do czegoś
          dojdziecie to gratuluję!
          • Gość: kolezanka rączka rączkę myje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 22:30
            i jak zawsze znajomosci i plecy pomagaja utrzymac sie w pracy wiem to z własnego
            przykładu jak nikomu w d..pe nie wchodziłam to na pierwszy odstrzał poszłam
            proste nie masz poparcia nikt sie za toba nie ujmie to lecisz a darmozjady dalej
            siedza i nie dadza normalnym ludziom uczciwie pracowac osoby ktore zatrudnione
            były pozniej niz ja sobie pracuja bo liderce wazelinowały albo były jej
            znajomymi kolezankami etc.wredne czasy wredni ludzie
            • Gość: nieznajomy Re: rączka rączkę myje IP: *.torun.mm.pl 21.02.09, 09:48
              chcecie wiedzieć jak jest w sumice - beznadziejnie, ludzi traktują jak śmieci
              • Gość: lenciu Re: rączka rączkę myje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 17:13
                Gość portalu: nieznajomy napisał(a):

> chcecie wiedzieć jak jest w sumice - beznadziejnie, ludzi traktują
                jak śmieci

Kto japońce czy polacy?
      • Gość: ja Re: Trochę optymizmu :)) IP: *.tvk.torun.pl 04.03.09, 10:41
        TAK, ZGADZAM SIE Z TOBA NIECH SOBIE ROBIA CO CHCA, ALE JESLI AWANSUJE SIE TYLKO
        I WYLACZNIE ZA DAWANIE DU.., TO JAK NAJBARDZIEJ JEST NASZA SPRAWA, BO UWAZAM, ZE
        SA OSOBY BARDZIEJ ADEKWATNE DO ZAJMOWANIA WYZSZYCH STANOWISK!!!
        • Gość: gosciu Re: Trochę optymizmu :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 14:30
          to sumika jeszcze istnieje?jeszcze pracujecie?czy co tam robicie?jaka pensja 350
          zł bo w rząd japonski swoim rodakom rozdaje jednorazowy zasiłek w przeliczeniu
          na pln 460
          • Gość: aa Re: Trochę optymizmu :)) IP: 80.51.140.* 08.03.09, 10:26
            Sumika istnieje i ma sie dobrze. a o pensje sie nie martw...
            • Gość: gosciu Re: Trochę optymizmu :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 14:19
              no martwie sie bo wystarczy poczytac nowosci a tam sa informacje ze
              chinczycy maja wykupic strefe ekonomiczna
              • Gość: buhaha Re:Chińczycy sami są biedni ,co oni mogą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 20:03
                W Chinach jest bezrobocie większe niz w Polsce,a Caubecki znów
                obiecuje gruszki na wierzbie???
                Przyjechali, popili, pojedli ,pogadali i szluss.
                • Gość: sukces pietrka Re:Chińczycy sami są biedni ,co oni mogą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 16:43
                  Chińczycy we własnym kraju pracują za 1 kg ryżu dziennie.
                  Czy Caubecki zaproponuje mi niższe koszty czyli pracę polaków za
                  o,75 kg ryzu na dzień?
                  • Gość: gosciu Re:Chińczycy sami są biedni ,co oni mogą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 18:32
                    nie bądzcie tacy cyniczni wszyscy wokoło wiedza ze sytuacja w
                    strefie w ostaszewie jest bardzo zła a jak wejda chinczycy to sie
                    dopiero zacznie niewolnictwo narazie to czujcie sie jakbyscie byli
                    na wakacjach i bedziecie pracowac nie za 0,75 kg ryzu tylko za mała
                    nedzną miseczkę
                    • Gość: red. Re pietrek caubecki potrafi tylko roztrwaniać fors IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 00:59
                      miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,6366258,Marszalek_zaplaci_miliony_za_budynek_UMK.html

po co mu ten budynek,skoro w bydgoszczy jest dużo miejsca w budynku
                      urzędu wojewódzkiego? Czy nas naprawdę stać na jakieś fanaberie
                      toruńskie zwłaszcza w dobie kryzysu?Ludzie głodują a ten rozrzuca
                      się milionami z naszych podatków wpłacanych do unii europejskiej.
                      • Gość: p.Pitera prosimy Re: Re pietrek caubecki potrafi tylko roztrwaniać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 21:47
                        Czy nie czas zaineresować ograny rządowe tym co wyprawia Całbecki w
                        tym województwie?
                        • Gość: ktos Re: Re pietrek caubecki potrafi tylko roztrwaniać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 09:53
                          to jest forum o sumice a nie caułbeckim załozcie sobie nowe forum
                          pt.Pan Caułbecki i jego przekrety a nie bombardujecie tekstami forum
                          dotyczace sumiki
      • Gość: gość normalny:) IP: *.range86-142.btcentralplus.com 07.04.09, 21:18
        To pewnie pisał sam uczestnik tego romansu...a te przypadki w 90% to patologia a
        nie normalna sytuacja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka