Gość: Teofil IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.04, 11:08 Piękne auto.Bardzo mi sie podoba.Chciałbym je mieć. Poradżcie,czy warto dac za nie ponad 60 tys. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: WARTO Re: Octavia II IP: *.mors.pl / *.mors.pl 18.09.04, 11:13 warto ale minimum 1,6 najlepiej FSI-115km albo dieselek TDI 105km. duża furka. Link Zgłoś
Gość: zrezygnowany Re: Octavia II IP: *.astral.lodz.pl 18.09.04, 14:48 Taaa i za okolo 80 tyś zł wejdziesz w posiadanie prostego w liniach, eleganckiego szescianu na okraglych kolkach... Link Zgłoś
Gość: Teofil Re: Octavia II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.04, 17:39 Myslałem o wersji 1,6 za ok.60000zł. Link Zgłoś
Gość: alpifresh mało mocy!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.04, 23:21 Tylko,że ten motorek na benzynkę deczko maleńki to tej ciężarówki!!! Optymalna wersja to chyba AMBIENTE 1,9TDI 105 KM. Momentu obrotowego ma sporo. Minimum benzynowe powinno być 1,8 20V od passata.Stary silnik 2,0 115KM lepiej spisywałby się w tej bryczce. Motorki 1,6 trzeba ostro kręcić ponad 4500 obr. aby uciągnęły tą maszynę. Nie wyobrażam sobie wykorzystania pełnej ładowności 660 kg. Ta bryka waży wtedy 2 tony!!!!!! Link Zgłoś
Gość: Teofil Re: mało mocy!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.09.04, 08:36 Pewnie masz rację,ale na drozszy mnie nie stać. Link Zgłoś
Gość: Daimler Re: Octavia II IP: *.mtvk.pl 19.09.04, 10:51 kupuj kapelusz pewnie juz masz wiec po co przeplacac kup wersje 1,4 a za zaoszczedzone pieniadze mozesz zakupic cala piwnice ziemniakow (zmieszcza sie w bagazniku jak pojedziesz ze wsi) i wegiel na zime pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: serwisant Re: Octavia II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 22:15 Najpierw zmien lekarza. Link Zgłoś
Gość: Max Re: Octavia II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:41 Nie wiem jak ty, ale za 60tys. można kupić normalny samochód. Skoda to Skoda i nikt i nic tego nie zmieni. Zawsze będzie wywoływać szyderczy śmiech. Link Zgłoś
davyt Gupi? 27.09.04, 18:18 To jak patzre na polonez albo lublina to sie smieje. hihihihih Skoda to twoje marzenie gupku Link Zgłoś
Gość: DoktorX Renault Megan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 09:21 Z te pieniądze możesz kupić Renault Megan Sedan z taką samą jednostką napędową ale lepszymi osiagami. Reanult ma lepsze wyposarzenie, jest prawie takiej samiej wielkości (małe rózniece np. Renault ma większy roztstaw kół, ale jest krótszy od skody itp.), ma mniejszy bagarznik ( 500 litrów )ale zato o wiele więcej miejsca z tyłu! Pozatym Renault ma większy prestiż, nikt niebędzie się z ciebie śmiał, nikt niepowie ci, że jestes skodziarzem i Renault jest napewno lepszy i bezpieczniejszy od skody. Link Zgłoś
mac.card Re: Renault Megan 21.09.04, 10:26 Gość portalu: DoktorX napisał(a): > Z te pieniądze możesz kupić Renault Megan Sedan z taką samą jednostką napędową > ale lepszymi osiagami. Reanult ma lepsze wyposarzenie, Chyba WYPOSAŻENIE ? > jest prawie takiej samie > j wielkości (małe rózniece np. Renault ma większy roztstaw kół, ale jest krótsz > y od skody itp.), ma mniejszy bagarznik Raczej BAGAŻNIK! > ( 500 litrów )ale zato ZA TO - piszemy oddzielnie! > o wiele więcej m > iejsca z tyłu! Pozatym Renault ma większy prestiż, nikt niebędzie NIE BĘDZIE - to też piszemy oddzielnie. > się z ciebie > śmiał, nikt niepowie ci NIE POWIE - to także piszemy oddzielnie! > , że jestes skodziarzem i Renault jest napewno NA PEWNO - znowu ten sam błąd! > lepszy i > bezpieczniejszy od skody. Krótko mówiąc. Źle zrobiłeś przerywając edukację. Ukończenie podstawówki naprawdę nie jest takie trudne. Pisząc ortograficznie uzyskujesz większy prestiż, nikt nie będzie się z Ciebie śmiał i nikt nie powie Ci że jesteś analfabetą. Link Zgłoś
Gość: DoktorX Re: Renault Megan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:45 O ja dzięki stary, że mnie nauczyłeś poprawnie pisać. Dobrze, że miałeś słownik pod ręką. Ja niestety jestem dysortografem i staram się pisać bezbłędnie- oczywiście ty niemusisz się starać bo ty już piszesz bezbłędnie. Oceniasz jaką szkołę ukończyłem na podstawie błędów ortograficznych- to może ja ocenię poziom twojej edukacji na podstawie ilości i stopnia rozbudowania zdań? p.s. Sory za pomyłkę- Reanult Megan ma 520 litrowy BAGARZNIK- o przepraszam bagażnik ;) P.S.2 Sory za błędy- dysortografia Link Zgłoś
mac.card Re: Renault Megan 23.09.04, 16:06 Ty masz zaświadczenie o dysortografii, a serwisant i antyskoda mają zaświadczenia o dysinteligencji. Tak się przejawiają najnowsze zdobycze medycyny w dziedzinie techniki motoryzacyjnej. Link Zgłoś
Gość: at Re: Renault Megan IP: *.net-serwis.pl 21.09.04, 11:56 Akurat tak się składa, że jeżdżę od nowości tzn. od 1999r. meganką. Jest to oczywiście poprzedni model i hatchback. Renault pewnie jest bezpieczniejsze od skody, ale czy lepsze? Renówki trapią różne, większe lub mniejsze, usterki. W nowych megankach np. nagminne są awarie "maglownic" po przebiegu kilku tys. km, co prawda wymieniane są one w ramach gwarancji, ale nienajlepiej to świadczy o produkcie. Inną sprawą jest wygląd auta: akurat jeśli miałbym wybierać, który z samochodów bardziej mi się podoba to wskazałbym octavię. Jej bryła jest bardziej harmonijna i ponadczasowa. Z nowych meganek podoba mi się tylko kombi i coupe-cabrio, a w ogóle ostatnim sedanem renault, który mi się podobał, była 19 Chamade (brak efektu "doklejenia" kufra). Kupując nowe auto trzeba też brać pod uwagę kwestię utraty wartości przy późniejszej odsprzedaży, obserwując ceny używanych octavii I wydaje mi się, że octavia II wygra z meganką w tej konkurencji tzn. po kilku latach mniej straci na wartości. Pozdrawiam Link Zgłoś
mac.card Re: Renault Megan 21.09.04, 12:24 Francuskie samochodu nigdy nie słynęły z trwałości. Nastawienie konstruktorów szło raczej w kierunku osiągów. Miłe jest, że ostatnio zaczęli ogromnie dbać o bezpieczeństwo i "francuzy" przodują pod tym względem na świecie. Skoda co prawda nie odstaje za bardzo pod tym względem od czołówki, ale od Renault'a pewnie rzeczywiście jest gorsza. Natomiast pod innymi względami może być i lepsza. Oczywiście jeśli się pominie niechęć do znaczka ;-). Nie wiem czy Skoda jest ponadczasowa. To mi brzmi za bardzo pompatycznie. Zgadzam się, że ma linie zbliżone do klasycznych, bez awangardowych ekstrawagancji jak w nowych Renault i czy Nissanie Micra. Te awangardowe zwykle bardzo szybko przestają być modne. Klasyczne - trwają. Link Zgłoś
skodziara Re: Renault Megan 21.09.04, 13:11 Gość portalu: DoktorX napisał(a): > Z te pieniądze możesz kupić Renault Megan Sedan z taką samą jednostką napędową > ale lepszymi osiagami. Reanult ma lepsze wyposarzenie, jest prawie takiej samie > j wielkości (małe rózniece np. Renault ma większy roztstaw kół, ale jest krótsz > y od skody itp.), ma mniejszy bagarznik ( 500 litrów )ale zato o wiele więcej m > iejsca z tyłu! Pozatym Renault ma większy prestiż, nikt niebędzie się z ciebie > śmiał, nikt niepowie ci, że jestes skodziarzem i Renault jest napewno lepszy i > bezpieczniejszy od skody. Errata czyt. wyposarzenie= wyposażenie bagarznik=bagażnik niepowie= nie powie ci=Tobie niebędzie= nie będzie Link Zgłoś
Gość: at Re: Renault Megan IP: *.net-serwis.pl 21.09.04, 13:22 Spóźniłaś się Skodziaro z tą erratą, bo już błędy wcześniej poprawił Mac.Card :) Link Zgłoś
derduch Re: Renault Megan 21.09.04, 14:01 A może tak ta kretynka odniesie się tak do merytorycznej treści tego postu? Raczej nie mozliwe... Link Zgłoś
Gość: Q Re: Renault Megan IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 21.09.04, 14:17 derduch, żebys nie czepiał się Skodziary.... "nie możliwe" to poprawnie powinno być "niemożliwe". Poprawna pisownia, jak to juz zauważono tutaj, niewątpliwie podnosi autorytet piszącego, trudno być fachowcem, mając takie kłopoty z pisownią... i nie czepiam się literówek, tylko ortografii. A Octavia II to całkiem przyjemne auto, kto chce to kupi, kto nie chce, nie kupi... Ja nie mam Skody, ale nie znaczy to wcale, że będę pluł na markę, każdy kupi co chce, to w końcu problem użytkownika, czym jeździ. Pozdrawiam. Link Zgłoś
mac.card Re: Renault Megan 21.09.04, 14:25 Jak można odpowiadać merytorycznie komuś, kto pisze Renault Megan? Może porozmawiamy z nim merytorycznie na temat samochodu Renault Lagun, albo jeszcze lepiej - Folkswagen Fiton? Żartuję :-))) Na pewno zaraz się okaże, że ten gość ma plik zaświadczeń o dysgrafii, dysleksji, dysortografii i całej masie innych dys... Link Zgłoś
fredek8 Re: Renault Megan 22.09.04, 09:23 Mówią, że na Sobieskiego dopuścili ich do komputerów. Miała to być forma terapii. To chyba jednak była porażka:(((. Cóż bywa nie każda forma terapii jest skuteczna. Pozdrawiam Fredek Link Zgłoś
Gość: DoktorX Re: Renault Megan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:57 O tak pżepraszam waz wy geńusze ortograficzni. Ja żałowac rze ja pisac do wy nieznając ortografia dobrze. Oczy wiście wy nasi mentorowie musicie nas poóczać rzeby udowodnić swoją inteligencje i wyrzszość nad nami maluczkimi i niemacie czasu wypowiedzieć się jakoś sensownie odnośnie wontku. My jedynie morzemy sypnąc papierami o naszej ułomności ortograficznej ale w was geniuszach wywoła to tylko smieh! no smiało niech jeszcze jacyś genuisze ortograficzni pokażą mi błedy a następnie poczuja sie lepsi... Link Zgłoś
fredek8 Re: Renault Megan 24.09.04, 10:35 Tak warto dać za nie ponad 60 tysięcy. Usatysfakcjonowany?. Nie zmienia to faktu, że nie potrafisz sensownie złożyć zdania. Więc może poćwicz w zeszycie na początek 200 razy "nie będę przeklinał przy rodzicach". Potem coraz trudniejsze i za rok bedziesz mógł na prawdę nazywać się DoktorX. Link Zgłoś
Gość: DoktorX Re: Renault Megan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:16 Oj tag ty mnie brdzo usatysfakcjonować. O jaki ty zabawny być, ty twierdzić, że ja przeklinać przy rodzicach. Pozatym jak ja napisac to 200 razy kiedy ja nieumieć pisać? Ty chyba się pomylić. No może jak będzie mnie uczył taki geniusz jak ty to ja jakoś napisać te trudne literki. Pozatym ty nierozumieć że "DoktorX" to być tylko pseudonim i że ja niebyć żaden doktor, ale ty być naiwny- ha ha ha ty chyba jednak niebyć taki geniusz, a gdybym ci napisał żebyś wskoczył w ogień to byś wskoczył? Link Zgłoś
Gość: antyskoda Re: Renault Megan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 17:52 Głupia pizdo, akurat ci tutaj lepiej pasuje niż tobie. Link Zgłoś
davyt Re: Renault Megan 27.09.04, 18:20 Sluchaj, mam starom OCTAVIE 1.6 r.w. 1996 310.000 Km. Auto no problem. Super wzsistko!!! Renault to gowno na kolach. Link Zgłoś
derduch Re: Renault Megan 27.09.04, 18:26 Kup sobie do tego słownik ortograficzny, dopiero się zadziwisz z tą swoją "starom oktaviom" Link Zgłoś