Dodaj do ulubionych

Tchórzliwa Bundeswehra ;)))

21.09.06, 16:41
Czy niemieccy żołnierze tchórzą w Afganistanie?

www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kultura&name=208
A nasi tam jadą ;)))
Obserwuj wątek
    • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 21.09.06, 17:22
      Jedźcie i do dupy,nie dajcie dzieciom poręczników i zjeść,tylko zardzewiałe
      szabelki.
      • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 10:09
        Na pewno nie będziemy wzorować się na Niemcach. ;)))
    • oppelner_os Kto Polakom sfinansuje podroz do Afganistanu? 21.09.06, 20:36
      Jeszcze tam nie przyjechali a juz zgrywaja bohaterow. Zobaczymy za pare
      miesiecy, jak z podkurczonym ogonkiem beda prosic NATO o powrotny transport do
      Polski, he he
      • herman28 Re: Kto Polakom sfinansuje podroz do Afganistanu? 21.09.06, 21:37
        oppelner_os napisał:

> Jeszcze tam nie przyjechali a juz zgrywaja bohaterow. Zobaczymy za pare
        > miesiecy, jak z podkurczonym ogonkiem beda prosic NATO o powrotny transport do
        > Polski, he he

Jak narazie skonczylo sie na obietnicach R. Sikorskiego (na potrzeby wizyty
        Kaczynskiego w USA). Dzis juz sytuacja wyglada inaczej.
        Jesli nawet Polacy pojada do Afganistanu to czym?. Ostatnio musieli skomlac u
        Ukrainców o Antonowa (Ruslana)bo nie mieli jak sie zabrac.
        • oppelner_os Re: 21.09.06, 21:39
          Polskie wojsko tylko w gebach jest mocne. Ciekawe czym wroca z Iraku?
          Moze na wielbladach?
          • Gość: Ramon Re: IP: *.proxy.aol.com 21.09.06, 21:47
            wszyske narkomany meldujom sie terouski do wojsk, bo we Afganie je Stoff uo
            wiela tonszy;-)
            • oppelner_os Re: 21.09.06, 21:51
              :)))))
              • sloneczko1 Re: 21.09.06, 21:57
                co sie tak śmiejecie,niy mocie synka co do wojska musi iść i to bez chynci,i do
                tego jeszcze go na śmierć wyślom--to je straszneeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
                • oppelner_os Re: 21.09.06, 22:01
                  Mysle, ze tam wysla ino ochotnikow
                • oppelner_os Re: 21.09.06, 22:12
                  Wcale sie twojemu synowi nie dziwie, bo kto chcialby isc dobrowolnie do tego
                  "wojska" W tym wojsku rzadza sadysci:(
      • grandziorz Re: Kto Polakom sfinansuje podroz do Afganistanu? 22.09.06, 10:09
        Tak jak Niemcy? ;)
    • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 10:48
      Artykuł zabolał paru gości na forum :) Oni ciągle myślą, że Bundeswehra jest
      tak samo "dzielna" jak Wehrmacht ;)))))))))))))))))))
      • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 10:54
        grandziorz napisał:

> Artykuł zabolał paru gości na forum :) Oni ciągle myślą, że Bundeswehra jest
        > tak samo "dzielna" jak Wehrmacht ;)))))))))))))))))))

Bundeswehra i Wehrmacht nie zabierały/zabierają dzieciom podręczników i
        jedzenia,jak polskie wycieczki militarne polskim dzieciom.
        • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 10:57
          Widzę, że rzewnie wspomina pan dzieciństwo w III Rzeszy, taaa, podręczników nie
          brakowało. ;)
          • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 11:58
            grandziorz napisał:

> Widzę, że rzewnie wspomina pan dzieciństwo w III Rzeszy, taaa, podręczników
            nie
            >
            > brakowało. ;)

Szczególnie jeden był uniwersalny i ogólnie dostępny pt: "Mein Kampf" . Autorem
            był uznany pedagog, Adolf Hitler.
            • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 12:19
              pit-zeolit napisał:

> grandziorz napisał:
              >
              > > Widzę, że rzewnie wspomina pan dzieciństwo w III Rzeszy, taaa, podręcznik
              > ów
              > nie
              > >
              > > brakowało. ;)
              >
              > Szczególnie jeden był uniwersalny i ogólnie dostępny pt: "Mein Kampf" . Autorem
              >
              > był uznany pedagog, Adolf Hitler.

"Mein Kampf" powinien każdy przeczytać,żeby wiedzieć jak się książek nie pisze,o
              treści nie będę wspominał,sam potrafię więcej głupstw napisać,mnie chodzi więcej
              o angaż militarny polskich sił zbrojnych(samolotyF16 itd.),przy fakcie że,dzieci
              w Polsce nie mają co zjeść,a rodzice muszą miesiącami oszczędzać na podręczniki
              szkolne dla dzieci,nie wiem co jest bardziej pedagogiczne,militarne
              wycieczki(które niebagatelnie kosztują),albo edukacja jak i - nie być głodnym
              -,które dają więcej satysfakcji jak machanie zardzewiłą szabelką.

Powiedzenie,jeżeli kogoś moralność interesuje:

najpierw - żarcie -,później - moralność -,jak się nie mylę,niemieckiego autora
              B.Brechta.

• bravor Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 12:23
                rico-chorzow napisał:

>
                > najpierw - żarcie -,później - moralność -,jak się nie mylę,niemieckiego
                autora
                > B.Brechta.
                >
                >
                rici, idź się nażreć.
                • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 12:35
                  bravor napisał:

> rico-chorzow napisał:
                  >
                  > >
                  > > najpierw - żarcie -,później - moralność -,jak się nie mylę,niemieckiego
                  > autora
                  > > B.Brechta.
                  > >
                  > >
                  > rici, idź się nażreć.

Nie ma obawy,jestem tak nażarty,że Pana nie zabiję,choć chętnie dałbym po mordzie:)
                  • bravor Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 12:41
                    rici, nie te czasy, taki flek jak ty?:)
              • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 12:24
                rico-chorzow napisał:
                Mein Kampf" powinien każdy przeczytać,żeby wiedzieć jak się książek nie pisze,
                > o
                > treści nie będę wspominał,sam potrafię więcej głupstw napisać,mnie chodzi
                więce
                > j
                > o angaż militarny polskich sił zbrojnych(samolotyF16 itd.),przy fakcie
                że,dziec
                > i
                > w Polsce nie mają co zjeść,a rodzice muszą miesiącami oszczędzać na
                podręczniki
                > szkolne dla dzieci,

Ale to jeszcze nie koniec Rico. Prawdopodobnie w Mielcu ruszy produkcja
                helikopterów Black Howk. Kontrakt 4 mld $.
                • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 12:37
                  Pewnie polskie dzieciaki będą chodziły z wzdęciami głodowymi. Ale co tam, te o
                  najlepszych cechach psycho-fizycznych odbierze się rodzicom i wychowa na
                  dobrych żołnierzy.
                • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 12:44
                  pit-zeolit napisał:

> Ale to jeszcze nie koniec Rico. Prawdopodobnie w Mielcu ruszy produkcja
                  > helikopterów Black Howk. Kontrakt 4 mld $.

Wie Pan,tutaj jest dylemat,praca dla ludzi,co się wiąże z standartem życia,a
                  przemysłem zbrojeniowym,który,chyba,najlepiej zarabia na tej planecie,może
                  paradoksem jest,że sami sobie produkujemy -własny pocisk-,który nas zabije,a
                  jednocześnie nie chcemy wojen.
                  • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 12:47
                    Wiem, rico, że dla ciebie, życie jest zbyt skomplikowane. Mówi się, trudno. ;)
                    • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 12:52
                      grandziorz napisał:

> Wiem, rico, że dla ciebie, życie jest zbyt skomplikowane. Mówi się, trudno. ;)

Hm?,prostak nie musi specjalnie myśleć,trudno dla niego,że inni myślą.
                  • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 12:50
                    Nie potrafię także odpowiedzieć czy to dobrze czy źle. Jest wiele za i przeciw.
                    Ale ma Pan rację, że wyprawa do Afganistanu polskich żołnierzy jeszcze w
                    dodatku jako oddziałów bojowych to nie jest najlepszy pomysł. A jak znam życie
                    to nie NATO zapłaci za ten rajd ale polski podatnik.
                    • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 13:02
                      pit-zeolit napisał:

> Nie potrafię także odpowiedzieć czy to dobrze czy źle. Jest wiele za i przeciw.
                      >
                      > Ale ma Pan rację, że wyprawa do Afganistanu polskich żołnierzy jeszcze w
                      > dodatku jako oddziałów bojowych to nie jest najlepszy pomysł. A jak znam życie
                      > to nie NATO zapłaci za ten rajd ale polski podatnik.

Nareszcie odezwała się w Panu - Pyra -,:))proszę tej wypowiedzi nie odbierać
                      negatywnie,wręcz przeciwnie:),u mnie w hierarchii się liczy - mój dom,moja
                      ulica,moja dzielnica,mój najbliższy region,moje miasto,najbliższe
                      miasta,województwo? -,tyle,wystarczy.
                      • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 13:05
                        rico-chorzow napisał:

Nareszcie odezwała się w Panu - Pyra -,:))proszę tej wypowiedzi nie odbierać
                        > negatywnie,wręcz przeciwnie:),u mnie w hierarchii się liczy - mój dom,moja
                        > ulica,moja dzielnica,mój najbliższy region,moje miasto,najbliższe
                        > miasta,województwo? -,tyle,wystarczy.

To chyba normalne Panie Rico. Mnie ch....j ( przepraszam za wólgaryzm )
                        obchodzi Irak czy Afganistan. I nie wiem co tam robią polscy żołnierze.
                        • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 13:18
                          Szkoda tych młodych chłopaków,którzy zginęli.
                          • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 13:24
                            rico-chorzow napisał:

> Szkoda tych młodych chłopaków,którzy zginęli.

To jest pryszcz Panie Rico. Do Afganistanu jadą walczyć a nie zajmować się
                            logistyką czy czymś podobnym. Straty będą dużo większe. I myślę że z
                            tego "Gromu" i tym podobnych jednostek wielu nie wróci z tej "eskapady".
                            Talibowie są zdeterminowani i bardzo doświadczeni w walce. Za taki numer gdzie
                            wysyła się wojsko do walki za granicę bez zgody parlamentu w normalnym kraju
                            taki premier idzie pod trybunał stanu. No ale my tu mamy to co mamy, przykro mi
                            to mówić.
                            • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 13:33
                              To przedstaw Pan sobie,że jesteśmy tak zdetrminowani jak Talibowie,sądzę Pan
                              rozumie.Co wtedy?,będzie też przykro mówić?
                              • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 13:46
                                rico-chorzow napisał:

> To przedstaw Pan sobie,że jesteśmy tak zdetrminowani jak Talibowie,sądzę Pan
                                > rozumie.Co wtedy?,będzie też przykro mówić?

No tu mnie Pan zaskoczył. Ja tam g...no mam do powiedzenia w polityce. Ale
                                napewno nie podpiszę się pod "tęperowaniem" determinacji metodami z Iraku lub
                                Afganistanu.
                                • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 13:54
                                  A w Polsce?,i o Polsce?,żadnej wiedzy politycznej?,są Slązacy abo ich nie
                                  ma?,oczywiście nie mówię o Polakach żyjących w Sląsku.
                                  • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 14:02
                                    rico-chorzow napisał:

> A w Polsce?,i o Polsce?,żadnej wiedzy politycznej?,są Slązacy abo ich nie
                                    > ma?,oczywiście nie mówię o Polakach żyjących w Sląsku.

Panie Rico jak dotąd co wiem, to raczej nie ufam w czyste intencje ludzi,
                                    którzy tworzą "naród" Śląski. Występy Zdzicha a także niektórych forumowiczów
                                    każą mi być ostrożnym. Nie mam takich zastrzeżeń jeśli chodzi o Kaszubów.
                                    Cieszę się, że właśnie w niepodległej Polsce skodyfikowali swój język. W wielu
                                    miejscowościach są podwójne napisy, ludzie zdają maturę z kaszubskiego. W
                                    urzedach obok godla RP wisi Gryf. Ale co do ich lojalnosci nie mam watpliwosci.
                                    W przypadku "narodu" Śląskiego takowe mam.
                                    • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 14:18
                                      pit-zeolit napisał:

> rico-chorzow napisał:
                                      >
                                      > > A w Polsce?,i o Polsce?,żadnej wiedzy politycznej?,są Slązacy abo ich nie
                                      > > ma?,oczywiście nie mówię o Polakach żyjących w Sląsku.
                                      >
                                      > Panie Rico jak dotąd co wiem, to raczej nie ufam w czyste intencje ludzi,
                                      > którzy tworzą "naród" Śląski. Występy Zdzicha a także niektórych forumowiczów
                                      > każą mi być ostrożnym. Nie mam takich zastrzeżeń jeśli chodzi o Kaszubów.
                                      > Cieszę się, że właśnie w niepodległej Polsce skodyfikowali swój język. W wielu
                                      > miejscowościach są podwójne napisy, ludzie zdają maturę z kaszubskiego. W
                                      > urzedach obok godla RP wisi Gryf. Ale co do ich lojalnosci nie mam watpliwosci.
                                      >
                                      > W przypadku "narodu" Śląskiego takowe mam.

Lojalność,jak kto woli Volkslistę odbieraliśmy,podpisywaliśmy wobec państwa
                                      polskiego,więc dlaczego państwo polskie - takich podpisanych lojalisów jak my
                                      Slązacy - prowadzi w polskiej ewidencji jako Polaków?
                                      • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 14:26
                                        Ja mam jedno pytanie. Czy w BRD są jakieś próby zarejestrowania Ślązaków jako
                                        narodu ( co żecz jasna wcale nie oznacza że utracą obywatelstwo BRD ). Czy
                                        tylko takowe próby prowadzone są w stosunku do państwa polskiego ?
                                        • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 14:28
                                          Jest teren śląski w BRD,czy Polsce?
                                          • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 14:34
                                            rico-chorzow napisał:

> Jest teren śląski w BRD,czy Polsce?

Nie odpowiedział Pan na moje pytanie.
                                          • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 14:55
                                            rico-chorzow napisał:

> Jest teren śląski w BRD,czy Polsce?

Ale w BRD są Ślązacy, choćby w BdV, czy to też "narodowość śląska", jak tak, to
                                            niech im pan to powie. Wyśmieją cię rico i przegonią. Nie dziwne to, bo to
                                            Ślązacy narodowości niemieckiej.
                                            • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 15:00
                                              To zna Pan tak dobrze BdV,jest Pan członkiem tej organizacji?
                                              • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 15:02
                                                rico-chorzow napisał:

> To zna Pan tak dobrze BdV,jest Pan członkiem tej organizacji?

Nie. Wystarczy czasem poczytać gazety. Czego i panu życzę.
                                                • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 15:05
                                                  Nie potrafię po polsku.
                                                  • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 15:07
                                                    Sprawia pan wrażenie, że czytać wprawdzie umie, ale nie rozumie tego, co
                                                    czyta. ;)
                                                  • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 15:08
                                                    Jak wielu,używających tego dialektu,nie wiedzą co mówią.
                                        • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 14:33
                                          Tak między nami,w Czechach i Słowacji NS jest obecna i zarejestrowana,BRD chyba
                                          też zarejestruje,są starania.
                                          • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 14:37
                                            rico-chorzow napisał:

> Tak między nami,w Czechach i Słowacji NS jest obecna i zarejestrowana,BRD
                                            chyba
                                            > też zarejestruje,są starania.

No jeżeli w BRD będzie zarejestrowana to wtedy będzie to duży atut.

Panie Rico musze naprawde wyjść, pogadamy nastepnym razem. Temat jest ciekawy.
                                            Miłego weekendu.
                                            • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 14:57
                                              A bez BRD nie ma atutów,jest BRD Madonną Polaków?
                                              • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 15:01
                                                rico-chorzow napisał:

> A bez BRD nie ma atutów,jest BRD Madonną Polaków?

Zaczynasz bredzić.
                            • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 13:52
                              Lepiej walczyć z islamską zarazą na cudzym terytorium, nie własnym. Jadą tam
                              sami ochotnicy, GROM to zaś zawodowcy - ich zawód to wojna, za to im państwo
                              płaci. Prowadzimy globalne starcie zz islamską ekstremą, a jest jej więcej niż
                              dotychczas nam się mówiło; vide: atak na Benedykta XVI. NATO to pakt, musimy
                              pokazać, że jesteśmy jego aktywnym podmiotem. Już kiedyś słyszałem, a na hu...
                              umierać nam za Gdańsk, potem nie chciało się nawet za Paryż :) Inna sprawa na
                              ile te działania będą skuteczne. Szkoda chłopaków to fakt. Ale polska armia
                              potrzebuje nie tylko F-16, śmigłowców Black Hawk, systemów Patriot, ale również
                              doświadczenia bojowego. A wybór Afganistanu? Może rzeczywiście lepiej byłoby
                              pojechać do Libanu i ustrzelić paru śniadych z Hamasu bądź Hesbollachu ;)
                              • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 13:55
                                Grandziorzu wystarczy nie popełniać błędów Francuzów Angoli czy Niemców. Po
                                prostu nie pozwalać się osiedlać zarazie. To jest tańszy sposób.
                                • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 13:58
                                  Jak minarety będą jedynymi obiektami sakralnymi na zachodzie Unii, to przyjdą
                                  do nas. Ich apetyt na rozprzestrzenienie islamu na świecie nie zna granic. Im
                                  ich mniej tym lepiej. Każdy wykończony talib, to jedna bakteria tej choroby
                                  mniej! ;)
                                  • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 14:13
                                    grandziorz napisał:

> Jak minarety będą jedynymi obiektami sakralnymi na zachodzie Unii, to przyjdą
                                    > do nas. Ich apetyt na rozprzestrzenienie islamu na świecie nie zna granic. Im
                                    > ich mniej tym lepiej. Każdy wykończony talib, to jedna bakteria tej choroby
                                    > mniej! ;)

Jak będą w Afganistanie to ch...j z nimi. Gorzej z Europą. Tam jest wielu
                                    politycznych pożytecznych idiotów, którzy dla zachowania swego dobrobytu zgodzą
                                    się na każde upodlenie ze strony islamskich śmierdzieli. W myśl zasady żeby ino
                                    kasa i święty spokój był.
                                • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 14:00
                                  pit-zeolit napisał:

> Grandziorzu wystarczy nie popełniać błędów Francuzów Angoli czy Niemców. Po
                                  > prostu nie pozwalać się osiedlać zarazie. To jest tańszy sposób.

A ile już jest tureckich restauracji typu -Kebab-? w Polsce:)
                                  • pit-zeolit Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 14:07
                                    rico-chorzow napisał:

> pit-zeolit napisał:
                                    >
                                    > > Grandziorzu wystarczy nie popełniać błędów Francuzów Angoli czy Niemców.
                                    > Po
                                    > > prostu nie pozwalać się osiedlać zarazie. To jest tańszy sposób.
                                    >
                                    > A ile już jest tureckich restauracji typu -Kebab-? w Polsce:)

Panie Rico tak tu trzeba być ostrożnym ale to nie jest jeszcze problem. Widzi
                                    Pan Polska w skali Europy jest biednym krajem i może to jest pewną zaletą,
                                    dlatego muslemów u nas jest mało. Chociaż dla mnie nawet o te mało to za dużo.
              • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 12:44
                Bzdury. Każdy kraj musi mieć swoją armię. Twoja pacyfistyczna demagogia jest
                rodem z soclandu. Wiem, żależy ci by Polska była militarnie słaba, a
                Bundeswehra potężna. Znam twoje nazistowskie ciągotki. Dobrze, że jedyne co
                możesz, co zapalać świeczki na grobach nazistowskich oprawców. To wolny kraj -
                i tak zostanie. ;)))
                • pauulek Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 15:15
                  To gorolach mysli Bog Brother:
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3635793.html
                  • rico-chorzow Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 22.09.06, 15:27
                    Prosić o biedę,jak w Polsce nie zamirzam:))
                    • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 25.09.06, 13:18
                      rico-chorzow napisał:

> Prosić o biedę,jak w Polsce nie zamirzam:))

Nie musisz prosić rico - tak i tak ją dostaniesz! ;)))
    • Gość: oberschlesier zeby polske w dwa tygodnie przejsc - IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.06, 15:25
      odwagi wystarczy.

buahhhahahahahaha!
    • Gość: oberschlesier tylko glupcy pchaja sie na wojne! IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.06, 15:26
      jeszcze tego nie zajarzyles?

afganistan, irak, kongo etc.
      • grandziorz Re: tylko glupcy pchaja sie na wojne! 26.09.06, 11:41
        Gość portalu: oberschlesier napisał(a):

> jeszcze tego nie zajarzyles?
        >
        > afganistan, irak, kongo etc.

Pisałeś , oczywiście o Bundeswehrze??? ;)))
        • Gość: oberschlesier Re: tylko glupcy pchaja sie na wojne! IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.06, 18:48
          a od kiedy jest bundeswehra w iraku?
          moze cos przegapilem, tylko frajerzy siedza w iraku i dostaja po dupie.
          • grandziorz Re: tylko glupcy pchaja sie na wojne! 27.09.06, 07:33
            Ten post był akurat o Afganistanie matole. ;) Ober! Nie ćpaj już! ;) Ale nie
            rezygnuj z silesiany, jesteś pięknym archetypem "ślązactwa" - poki tu jesteś
            nie jest nudno! ;)
            • grandziorz Re: tylko glupcy pchaja sie na wojne! 27.09.06, 07:36
              Swoją drogą jesteś ciekawym przypadkiej wyjątkowej głupoty, wewnętrznej pustki
              i odrażającego charakteru, wow, co za mieszanka - i to ma być
              adwokat "śląskiej" sprawy ;))) Nikt przecież tu na Silesianie nie protestuje z
              tego powodu ;)))
              • Gość: oberschlesier Re: tylko glupcy pchaja sie na wojne! IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.06, 16:09
                widocznie wszyscy podzielaja moje zdanie, stopolizu.

P.S.
                Nie ma większej radości dla głupiego, jak znaleźć głupszego od siebie
    • grandziorz Re: Tchórzliwa Bundeswehra ;))) 28.09.06, 07:26
      A bundesmarine twardo uderza na Liban ;)))

www2.dw-world.de/polish/politik/1.197514.1.html
    • Gość: Miles Prezes Piotr S. - wzór patriotyzmu IP: 202.101.6.* 28.09.06, 17:25
      W przeciwieństwie do tchórzliwych Niemców, Pan Prezes pokazał że jest odważnym
      człowiekiem i obrońcą wartości kultury zachodniej. Niedawno zgłosił się na
      ochotnika do Afganistanu. Komisja Poborowa, mając w pamięci wzorowe odbycie
      zasadniczej służby wojskowej przez Pana Prezesa, przychylnie rozpatrzyła jego
      podanie o wyjazd do Afganistanu.
      • rico-chorzow Re: Prezes Piotr S. - wzór patriotyzmu 28.09.06, 17:38
        A wie Pan Prezes jak się "Zachód" pisze?
      • ballest Re: Prezes Piotr S. - wzór patriotyzmu 28.09.06, 18:14
        Miles UOSIOUKU, napisz mi , ktory kraj NATO najwiecej zolnierzy dostarcza do
        pokojowych misji!
        • grandziorz Re: Prezes Piotr S. - wzór patriotyzmu 29.09.06, 08:14
          ballest napisał:

> Miles UOSIOUKU, napisz mi , ktory kraj NATO najwiecej zolnierzy dostarcza do
          > pokojowych misji!

Kiery Ballest?
          • ballest Re: Prezes Piotr S. - wzór patriotyzmu 29.09.06, 21:33
            Tyn!
            www.auswaertiges-amt.de/diplo/de/Aussenpolitik/VereinteNationen/DundVN/VN-Friedensmissionen-
            Grafik.html
            • ballest Re: Prezes Piotr S. - wzór patriotyzmu 29.09.06, 22:41
              www.auswaertiges-amt.de/diplo/bilder/Aussenpolitik/VereinteNationen/FEM-DeutscheBeteiligung,templateId=large__blob.null

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka