Dodaj do ulubionych

DEBATA ma dwa lata

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 14:13
Pismu udało się przetrwać już dwa lata. Moje uznanie dla wydawców tego
miesięcznika. Może zacznie ukazywać się częściej?
Uważam że Debata jest ewenementem na całą RP.
Obserwuj wątek
    • Gość: bardzo uprzejmy Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.09.09, 14:32
      Ta gadzinówka powinna jak najszybciej zniknąć . Tylu frustratów ziejących
      jadem w jednym miejscu nie da się wytrzymać . Załóżcie Kaczyland na bezludnej
      wyspie i nienawidżcie się między sobą.
      • Gość: gOść Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 14:37
        @bardzo uprzejmy

znudziła Ci się przestrzeń radości, że nagle zaglądasz do Debaty?
      • Gość: gość Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 15:37
        Wszyscy esbecy i ich konfidenci tak mówią.
    • yadol Re: DEBATA ma dwa lata 24.09.09, 15:35
      jako znany "miłośnik" pisu składam redakcji Debaty szczere życzenia sukcesów i
      wyrazy uznania, powodzenia
    • Gość: pytam Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.ru 24.09.09, 16:10
      I to już zbyt późno, żeby poddać aborcji?
    • Gość: ja Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 17:33
      Debatę czyta nie tylko Olsztyn. A najwięcej plują Osieckie i Sycze czyli byłe
      komuchy. I dlatego powinna być jak najdłużej!
    • Gość: wierszokletes Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 17:38
      Debata jest jak Armata!
      Na komunę.
      • Gość: ja Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 17:45
        A więc wiwat Debata!
    • Gość: gość Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 20:09
      Podobno będzie w internecie możliwość wymiany zdań z autorami Debaty. To już
      duży postęp. Życzę wszystkim autorom wytrwałości w ujawnianiu prawdy.
      • Gość: sratata Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.myproxy.ca 24.09.09, 20:24
        trybuna pisu
        pisiory wszystkich maści łączcie się
        • Gość: wierszokletes Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 20:49
          pisu, pisu
          skrobu, skrobu
          napiszemy do Debaty
          niech na tyłki spadną baty
        • Gość: gość Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 20:50
          dobrze że nie esbeckich kanalii.
        • ksiaze_olsztyn Re: DEBATA ma dwa lata 25.09.09, 00:57
          Raczej UPR-u, jak byś nie zauważył, człowieku z Kanady.
    • Gość: Janek Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 12:32
      I wystarczy
      • Gość: gość Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 12:45
        To dopiero początek, a konfidenci już trzęsą portkami. Przyzwoici ludzie mogą
        spać spokojnie.
        • yadol Re: DEBATA ma dwa lata 26.09.09, 14:04
          wali mnie olsztyński pis bo śmieszny jest , to samo twierdzę o kanapie zwanej po
          w Olsztynie, chociaż ta jest bardziej wyrafinowana i drapieżna, ale od Debaty to
          się chłopcy odpierdulta , bo jest potrzebna po prostu w naszym ciemnogrodzie

coś lepszego stwórzcie wy stare pierdoły :) :)
          • Gość: dy Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 09:56
            Byle trzymała się bardziej korzeni i pisała przede wszystkim o sprawach
            lokalnych, które nas dotyczą.
            Więcej publicystyki społecznej, tekstów o sprawach bieżących i świeżych, głosów
            nt. rozwoju Olsztyna!
            • Gość: kalia Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 20:00
              A co, nie pisze o Olsztynie? Ja oczekuję pisma regionalnego, ważne są też sprawy
              właśnie regionu. A poza tym dalej powinna trzymać kurs odważnego ujawniania
              agentów w naszym obecnym życiu publicznym.
              Gratuluję wydawcom i autorom takiego przedsięwzięcia.
              • Gość: Yyy Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.09.09, 20:31
                lost albo x-files

pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_kolejowa_pod_Ot%C5%82oczynem
              • Gość: gość Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 08:15
                Czy nie mogłaby się ukazywać częściej? Np. jako dwutygodnik?
                • Gość: superolsz Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 20:24
                  Będzie ukazywała się częściej od października, jako portal internetowy.
                  Czyli już niedługo DEBATA będzie gazetą :-) codzienną,
                  z możliwością zamieszczanie na forum wypowiedzi czytelników.
                  Oj, będzie się działo !!!
                  • Gość: antymenel Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.olsztyn.mm.pl 28.09.09, 20:37
                    Gawiedź dostanie szambo do kapieli.
                    • Gość: do atymenela Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 20:41
                      A ty pierwszy w nim zasiądziesz.
                      w tym szambie oczywiście, może nawet udławisz się fekaliami!
                      • Gość: antymenel Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.olsztyn.mm.pl 28.09.09, 21:25
                        Bardzo wątpię.Ja nie biorę tego pisemka do rąk.
                        • Gość: gość Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 21:39
                          Więc nie wypowiadaj się, bo nie czytasz i nie wiesz co w najlepszym miesięczniku
                          regionalnym pisze. Może nie umiesz czytać? To podobne do takich zakompleksionych
                          przygłupów jak ty!
                          • Gość: antymenel Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.olsztyn.mm.pl 28.09.09, 21:47
                            Dla kogo najlepszy dla tego najlepszy.Małoletnim ćwierćinteligentom
                            się podoba.
                            • Gość: gość Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 14:45
                              Jakie to typowe, że debil, który nie czyta pisma (książki)wypowiada się na temat
                              tego pisma (książki).
                              • Gość: antymenel Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.olsztyn.mm.pl 29.09.09, 18:54
                                Nie czytam ponieważ to sie do czytania nie nadaje,do innych celów
                                uzywam papieru toaletowego wysokiej jakosci.Ale to jest zbyt
                                skomplikowane dla młodych,schizofrenicznych umysłów.
                          • Gość: zainteresowana Re: DEBATA ma dwa lata IP: 85.17.146.* 28.09.09, 22:01

polećcie jakiś dobry artykuł, chętnie przeczytam
                            • Gość: ad Re: DEBATA ma dwa lata IP: 208.89.58.* 29.09.09, 14:08
                              www.suwalki24.pl/index.php/Wolnosc-po-polsku-i-po-rosyjsku.html
                              • yadol Re: DEBATA ma dwa lata 29.09.09, 15:12
                                antymenelu daj spokój, zwykle się zgadzamy , niech i tym razem tak będzie,
                                debata jest potrzebna i proszę nie obrażaj jej czytelników

pozdro:)
                                • Gość: antymenel Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.olsztyn.mm.pl 29.09.09, 19:07
                                  Watki o Debacie są ciagle podrzucane i nie da sie ukryć,że jest to
                                  robione w celach reklamowych aby zwiekszyć zainteresowanie tym
                                  pisemkiem.Nie ukrywam,że mój stosunek do IPN,zatrudnionych tam
                                  prokuratorów(z moją faworytą,pełną uroku nekrofilką z Katowic na
                                  czele),pseudohistoryków i sfrustrowanych badaczy niedawnej
                                  przeszłości jest krytyczny albowiem cała ta instytucja służy przede
                                  wszystkim realizacji bieżących interesów politycznych prawicy i
                                  utracaniu przeciwników politycznych.Cały proces wyboru Kurtyki
                                  najlepiej świadczy o morale i przyzwoitości tych ludzi.Mnie zabawy
                                  frustratów w rozliczenia nie interesują.Uważam jedynie,że do zabawy
                                  lepsza jest piaskownica.Szkoda pieniędzy na leczenie kompleksów
                                  niedoszłych kombatantów.
                                  I może warto ujawnić jaki jest nakład tego pisemka,ile egzemplarzy
                                  jest sprzedawanych i ile to kosztuje.
                                  Znając kilku gorliwych czytelników Debaty (żaden z nich jej nie
                                  kupuje) podtrzymuję krytyczna ocenę osób czytajacych to pismidło.
                                  • ksiaze_olsztyn Re: DEBATA ma dwa lata 29.09.09, 19:18
                                    Po pierwsze - pismo, z tego co wiem, jest za darmo, nawet w
                                    internecie, więc nie wiem jaki sens badania ceny i nakładu.

Po drugie - nie wiem, jakim trzeba być kretynem, żeby oceniać
                                    działalność bardzo pożytecznej instytucji jedynie poprzez pryzmat
                                    politycznej walki prowadzonej przez GW w celu obrony oszukańczego
                                    Okrągłego Stołu, Magdalenki i nocnej zmiany. Przeczytałbyś chociaż z
                                    10 książek wydanych przez IPN (każda średnio ponad 300-400 stron),
                                    to miałbyś jakiekolwiek prawo wypowiadać się na temat tej instytucji.

Tak, mamy 2009 roku. Proszę się obudzić! Proszę zacząć ufać faktom,
                                    a nie Michnikowi i Urbanowi.
                                    • Gość: antymenel Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.olsztyn.mm.pl 29.09.09, 19:45
                                      I o to właśnie chodzi-kto czytałby to pisemko gdyby trzeba było za
                                      nie płacic.Też się zastanawiam jakim trzeba byc kretynem aby
                                      twierdzic,że IPN jest bardzo pozyteczną instytucja.Dla kogo?Dla
                                      zatrudnionych tam pryszczatych frustratów??
                                      Fakty są faktami,mity i kwity tworzone przez ludzi pokroju posła
                                      Mularczyka z Krakowa wystawiają tylko świadectwo IPN i jego
                                      wielbicielom.Michnikowi ufam-pisuarom NIE.
                                      • ksiaze_olsztyn Autorytety "antymenela" 29.09.09, 20:02
                                        Skoro ufasz Michnikowowi, to ja nie mam z tobą o czym rozmawiać. Z
                                        ludźmi, dla których intelektualne i moralne dno jest wiarygodnie, po
                                        prostu nie ufam.

Dla przypomnienia, kilka cytatów z Michnika i o Michniku:

- "Generał Kiszczak jest człowiekiem honoru"

- "Jeśli ludzie z nomenklatury wejdą do spółek akcyjnych, jeśli
                                        staną się jednymi z właścicieli, wówczas będą zainteresowani by tych
                                        akcyjnych stowarzyszeń bronić, a system akcyjny niszczy porządek
                                        stalinowski."

- "Niekiedy słyszy się opinie, że powinien to być system
                                        kapitalistyczny. Dla mnie jest to absurdalne. Obecnie w niektórych
                                        kołach w Polsce powstał kult słowa „prywatyzacja”. Co to znaczy? Co
                                        prywatyzować? Koleje, samoloty? Przecież to bajki, absurd."

- " To rodziło strach. Ja uważałem, że komuniści wprawdzie
                                        popełniają pewne błędy ideologiczne, bo nie dość uważnie przeczytali
                                        Marksa oraz Lenina, ale, że to da się naprostować. Wystarczy ich
                                        trochę oświecić, przekonać, zmusić do czytania (...)."

- "Odpieprzcie się od generała!" (O Jaruzelskim)

Monika Olejnik: Czy „Według Pana są takie momenty, gdy władza
                                        zmuszona jest strzelać do obywateli?”

Adam Michnik: "Tak. Tam uważam"

- "Michnik jest manipulatorem. To jest człowiek złej woli, kłamca.
                                        Oszust intelektualny. Ideologia tych panów, to jest to, żeby w
                                        Polsce zapanował 'socjalizm z ludzką twarzą' . To jest widmo dla
                                        mnie zupełnie nie do zniesienia. Jak jest potwór, to powinien mieć
                                        twarz potwora. Ja nie wytrzymuję takich hybryd, ja uciekam przez
                                        okno z krzykiem. "

Zbigniew Herbert.

Gratuluję Ci idoli spod znaku NKWD i UBecji, antymenelu.
                                        • venus99 Re: Autorytety "antymenela" 29.09.09, 20:15
                                          To nie rozmawiaj.
                                          Wszystkie cytaty(oczywiscie z wyjatkiem Herberta o którym ostatnio
                                          niektórzy też dziwne rzeczy pisali) przyjmuję ze zrozumieniem i
                                          pełna aprobatą.
                                          Lista idoli mnie nie wzrusza.Możesz ją wydłużać.
                                          • ksiaze_olsztyn Re: Autorytety "antymenela" 29.09.09, 20:19
                                            Co to znaczy "przyjmuję z aprobatą"?!
                                            • venus99 Re: Autorytety "antymenela" 29.09.09, 20:23
                                              tzn,że nie tylko rozumiem zawarte w cytatach przesłanie ale się z
                                              nim zgadzam.w pełni zgadzam.
                                              • ksiaze_olsztyn Re: Autorytety "antymenela" 29.09.09, 20:26
                                                Aha.
                                                Czyli Kiszczak to człowiek honoru, a SBcja w spółkach akcyjnych to
                                                idealny pomysł na III RP. Oczywiście, prywatyzacja to bzdura, bo
                                                wszystko powinno być państwowe.

A głowa Cię nie boli?
                                                • venus99 Re: Autorytety "antymenela" 29.09.09, 20:33
                                                  powiem ci szczerze,że mnie nie boli.
                                                  ponieważ nigdy nie mówiłem,że wszystko powinno być państwowe więc
                                                  nie twórz mitów.takie postepowanie można nazwać śmiało
                                                  ubeckim.jeżeli uważasz,że prywatyzacja przeprowadzona była
                                                  prawidłowo to polecam ci lekturę wielu wystąpień twojego idola
                                                  Jarosława na temat prywatyzacji.warto znać opinie wodza.
                                                  • ksiaze_olsztyn Re: Autorytety "antymenela" 29.09.09, 20:45
                                                    Jarosław nie jest żadnym idolem, bo jest socjalistą. Nie rozumiem
                                                    podstawy, na jakiej wzięłaś mnie za PiS-owca. To raz.

Dwa - prywatyzacja była wykonan tak, jak sobie tego życzyli koledzy
                                                    Michnika. Gdyby prywatyzacja była wykonana normalnie, to by było
                                                    dobrze i już. Tego jednak obawiał się Michnik w powyższym cytacie.
                                                  • venus99 Re: Autorytety "antymenela" 29.09.09, 20:49
                                                    wielokrotnie pisałem,że PiS to partia bolszewicka a Jarek to czystej
                                                    wody bolszewik.on nie ma nic wspólnego z socjalizmem.więc i w tym
                                                    sie nie zgadzam.
                                                    ale z sygnaturką się zgadzam.w pełni!!
                                                  • venus99 Re: Autorytety "antymenela" 29.09.09, 20:53
                                                    gwoli ścisłości:zgadzam się z sygnaturką jako tytułem.z treścią jaka
                                                    się za nią kryje NIE.
                                                  • ksiaze_olsztyn Re: Autorytety "antymenela" 29.09.09, 21:02
                                                    Bolszewik to przecież ktoś kto siłą wprowadza socjalizm.
                                                  • venus99 Re: Autorytety "antymenela" 29.09.09, 21:16
                                                    no nie,na tym poziomie nie będę rozmawiał.
                                                  • ksiaze_olsztyn Re: Autorytety "antymenela" 29.09.09, 21:20
                                                    To nie rozmawiaj.

Idź, poczytaj swojego idola Marksa. Jak powiedział Adam Michnik,
                                                    komuniści źle go przeczytali.

Może by więc spróbować jeszcze raz od nowa, co nie?

:)
                                          • Gość: antymenel Re: Autorytety "antymenela" IP: *.olsztyn.mm.pl 29.09.09, 20:21
                                            droga Venusko,naprawdę nie potrzebuję wsparcia,dam sobie radę sam
                                            ale zawsze to miło wiedziec,że ktoś mysli podobnie.
                                            ps.kto pisał o Herbercie?i gdzie?
                                            • ksiaze_olsztyn Re: Autorytety "antymenela" 29.09.09, 20:28
                                              W czym ty sobie dasz radę?

W swoim lewackim bełkoczeniu na cześć komunistów?
                                              • Gość: antymenel Re: Autorytety "antymenela" IP: *.olsztyn.mm.pl 30.09.09, 07:33
                                                Książe,jak zawsze dam sobie radę ze wszystkim i we wszystkim.W
                                                dziedzinie osmieszania bredni i szmaciarstw też.
                                                • Gość: gość Re: Autorytety "antymenela" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 11:51
                                                  Antymenel daje sobie rade ze wszystkimi - dobra była ta moskiewska szkoła.
                                  • Gość: do antymenela Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 19:50
                                    Stary komuch taki jak ty zawsze będzie mącił i dążył do zaciemnienia faktów.
                                    Lata totalitarnego systemu zrobiły swoje - bezmózgowca, który wypisuje brednie,
                                    bo "mu się tak wydaje". IPN robi świetną robotę. Tyle dobrych książek o naszej
                                    historii nie powstało przez 20 lat, ile w ciągu 2 lat istnienia instytutu. Ale
                                    esbecy i konfidenci widzą tylko swoje zagrożenie i na tym chcą zarazić nienawiść
                                    do instytutu. A Gazeta Wyborcza to ochrona esbeków - przykład Maleszka.
                                    • Gość: antymenel Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.olsztyn.mm.pl 29.09.09, 19:56
                                      Okreslenie "stary" i "komuch" brzmia dla mnie jak piekna muzyka.
                                      Wręcz mnie to podnica więc nie żałuj inwektyw.Ja naprawde mam takie
                                      opinie młodocianych frustratów w dupie.
                              • Gość: antymenel Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.olsztyn.mm.pl 29.09.09, 18:58
                                No tak,Kaczyński.To jakieś znane nazwisko.I oczywiscie tradycyjne
                                pierdoły o przedmurzu,mesjaszu.Warto chyba sie obudzic-mamy rok 2009.
                                • yadol Re: DEBATA ma dwa lata 29.09.09, 20:40
                                  książę !!! ksywka zobowiązuje !!! zachowuj się !!!
                                  venus i antymenelu pozdro, zgadzam się z Wami ale nie można utożsamiać ipn z debatą
                                  dla mnie ipn to po prostu żenada blada a debata to nasze okno na prawdę, mamy w
                                  naszej ciemnej wiosce lepsze?
                                  zauważcie , że pisze to chyba znany "miłośnik" pisu :)
                                  • ksiaze_olsztyn Re: DEBATA ma dwa lata 29.09.09, 20:47
                                    To znaczy, że wg Ciebie jak artykuł o współpracy z SB jakiegoś posła
                                    jest w "Debacie" to już jest okej, a jak jest w książce wydanej
                                    przez IPN to nie jest ok?

Tu przecież chodzi nie o głupie spieranie się czy IPN jest fajny,
                                    tylko o to jaka była historia po 89 roku.
                                  • Gość: gość Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 20:56
                                    A ja uważam, że Książę ma rację. Michnik i jego poglądy są dla naszego państwa
                                    niebezpieczne. Ale nie można tego wytłumaczyć fanatykom, którzy cieszą się, że
                                    władzę przejęła komunistyczna nomenklatura. A jeżeli chodzi o IPN - to dobrze,
                                    że jeszcze ta instytucja jest niezależna. Ta, tak - wiem, że zaraz starzy esbecy
                                    będą ujadać. Bo ich guru - Michnik najeżdża jak tylko może. To chyba dlatego, że
                                    zatrudnia dawną esbecję i ją chroni. Dziwie się Yadol Tobie, że też przyłączasz
                                    się do chóru byłych konfidentów, którzy nie mogą spać spokojnie na myśl, że
                                    jeszcze IPN nie jest zlikwidowany. A myślałem, że jesteś obiektywny w swych
                                    ocenach.
                                    • yadol Re: DEBATA ma dwa lata 29.09.09, 21:11
                                      jestem, przynajmniej staram się, ale nie sądzę aby ipn był obiektywny

nie rozumiem i nie znam prawdziwych zamiarów michnika, mogę się jedynie domyślać

natomiast kaczory są dla mnie boleśnie czytelne, wiecie przecież
                                      • ksiaze_olsztyn Re: DEBATA ma dwa lata 29.09.09, 21:22
                                        A tak szczerze: ILE książek wydanych przez IPN przeczytałeś, że tak
                                        sądzisz?
                                        • yadol Re: DEBATA ma dwa lata 29.09.09, 21:39
                                          a tak szczerze mój menelu to jest sporo, nie słuchasz ostrzeżeń i ustawiasz się
                                          w roli sędziego przez nikogo o to nie proszony:(
                                          jak zwykle
                                          przypomniała mi ta twoja zagrywka pewną sytuację sprzed wielu lat: jako
                                          uczniowie klasy maturalnej spotkaliśmy się z nauczycielami akademickimi wtedy
                                          jeszcze wsp w Olsztynie, dyskusja o współczesnej literaturze była gorąca i jak
                                          na czasy komuny gorąca niebezpiecznie dla wszystkich
                                          zapłonęły nam głowy i pewien wystraszony a posłuszny adiunkt chcąc je zgasić
                                          spytał nas (z chytrym uśmiechem): co ostatnio czytaliśmy ze współczesnej
                                          literatury radzieckiej?
                                          przerwał nam w końcu wyliczanie i cicho usiadł - po prostu źle strzelił

zastosowałeś ten sam chwyt i tak samo trafiłeś
                                          pozdrawiam
                                          • ksiaze_olsztyn Re: DEBATA ma dwa lata 29.09.09, 21:50
                                            Nie błaznuj, tylko przyznaj choć tę jedną prawdę, że aby wypowiadać
                                            się na temat kogoś/czegoś trzeba mieć o tym większe pojęcie niż z
                                            notatek prasowych GW i filmików TVN-u.

Żal straszny, a ta scenka z literaturą radziecką pogrąża Cię
                                            całkowicie, bo ja nie po to się nazwałem Księciem, żeby cokolwiek
                                            mieć wspólnego z komuną. Nie ma niczego gorszego od socjalizmu.

Twój idol, poseł Sycz, jest teraz z Ciebie dumny, że tak go bronisz
                                            na forum. Wszka i jemu IPN-owskie archiwa zawadzały w karierze, ale
                                            co tam. Chcesz bronić postSBckich układow m.in. syczowego, to baw
                                            się dalej w swoją denną retorykę. Nie dziw się potem, że żyjesz w
                                            takim kraju, gdzie trzej więźniowie w jednej sprawie popełniają
                                            tajemnicze "samobójstwa". Śpij sobie dalej swoim naiwnym snem.
                                            • yadol Re: DEBATA ma dwa lata 29.09.09, 22:04
                                              jesteś jednak menelem , zawsze to czułem, nie zrobisz sobie tu publiki

ale że rozszyfrowałeś moją sympatię do sycza to za to tylko podziw ci się
                                              należy, powaliłeś mnie, już nie będę mógł migusić, klęska :(

choć bezbarwny i monotonny jesteś zadufany księciu menelii olsztyńskiej jak
                                              każdy , kto niewiele widział i osiągnął w życiu

• Gość: gość Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 22:10
                                                Yadol, nie obrażaj Księcia, bo znaczna to osoba. A prawdziwym menelem jest
                                                zupełnie kto inny. I nie walcz tak z ludźmi zacnymi, którzy walczą z "czerwoną
                                                zarazą" Olsztyna. Wolę Cię, jak się migusisz. Pozdro!
                                                • yadol Re: DEBATA ma dwa lata 29.09.09, 22:25
                                                  książę sam się obraża tym nadęciem i pustką w środku
                                                  uważam , że nie ma monopolu na mądrość i nieomylność
                                                  gdy piszesz mi , że to ja miguszę, to sorry ale jest mi przykro

nie jestem błaznem i dobrze znam Olsztyn ,a gdy walczył w stanie wojennym z
                                                  komuną nawet bardzo dobrze bo sam w tym siedziałem , to wybacz ale nie dam się
                                                  tu obrażać burkowi , któremu się tylko dużo wydaje

• ksiaze_olsztyn Re: DEBATA ma dwa lata 29.09.09, 22:27
                                                    Póki co to ty mnie tu obrażasz:

- "burek"

- "zadęcie"

- "menel"

itp.
                                              • ksiaze_olsztyn ... ??? 29.09.09, 22:12
                                                A ty oczywiście nie potrafisz rozmawiać bez inwektyw. Nie podałeś
                                                ŻADNEGO argumentu przeciw IPN, nie czytasz publikacji IPN, zdążyłeś
                                                za to obrazić mnie 5 razy.

Proponuję ci iść do kołchoźnej czytelni, tam z towarzyszką Venus i
                                                obywatelem Antymenelem będziesz mógł czytać nie tylko
                                                nieśmiertelny "Kapitał", ale i "Dzieła zebrane" Adama Michnika.
                                                Ostatnio wydała Agora, w sam raz dla ynteligencji z czerwonego,
                                                syczącego olsztyna.

PS.

Nie mam zamiaru robić sobie "publiki", bo nie jestem socjalistą,
                                                żeby się podlizywać do motłochu.
                                                • yadol Re: ... ??? 29.09.09, 22:26
                                                  wystarczy buraku wybitny
                                                  • ksiaze_olsztyn Re: ... ??? 29.09.09, 22:28
                                                    "wystarczy buraku wybitny"

Ooo.... a to przecież ja cię obrażam!

:-))))
                                          • Gość: gość Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 21:53
                                            A przecież wystarczy zajrzeć do porządnej biblioteki i zobaczyć, jakie świetne
                                            książki wydaje IPN. Na nowo pisane dzieje II wojny, jej mechanizmy i zakulisowe
                                            działania dyplomatów. Ile i jacy Polacy walczyli i ginęli, jak podle
                                            zachowywali się nasi "sojusznicy". Ale kogo to obchodzi. Ważne jest tylko, by
                                            nie ujawniać kapusi, którzy dziś zasiadają w poselskich ławach, samorządach i
                                            "kręcą lody" , jednocześnie naśmiewając się ze swoich ofiar (które to jak
                                            dawniej klepią biedę).
                                            To się nazywa manipulacja społeczeństwem w dawnym stylu. Że też ludzie dają się
                                            na to nabrać.
                                            • Gość: ira Re: DEBATA ma dwa lata IP: 212.160.172.* 30.09.09, 12:26
                                              A wiecie co?walczycie ze sobą tak zaciekle jak stare
                                              koguty,powiedzcie po co? kogo to rąbie?,ludzie nie mają co do gara
                                              włożyć!!,to myślicie że interesują ich takie bzdety młodzi i bogaci
                                              mają to wszystko w d..pie,jak was swędzi to drapcie dalej te rany!!
                                              ale swoje i na potrzeby Waszych idoli
                                              • Gość: gala Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 12:47
                                                To może wrócimy do standardów jaskiniowca?
                                                • Gość: marek Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 01:17

gdyby nie materiały ipn, nikt by nie zwrócił uwagi na debatę
                                                  • Gość: ZS Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.ovh.net 02.10.09, 19:01

Rozdają za darmo, bo kto by kupił pisemko?
                                                  • Gość: naghyupo Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 19:11
                                                    Co, żal i złość du.pę ci ściska?
    • Gość: jerzy Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.gumm.org 21.02.10, 22:22

podskoczyli do ziemby, oby nie skończyli jak posłaniec
      • Gość: xp Re: DEBATA ma dwa lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 22:24
        Zabroni z ambony czytania. I koniec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka