Dodaj do ulubionych

Zabiła, bo bił

IP: *.atena.pl / *.atena.pl 27.01.04, 09:20
A mnie bije żona ! :-)) Tak bije że nie ma sladów . Czy dzięki temu
dostanęmniejszy wyrok za zlecenie jej zabicia ??? NIE ! Nie, ponieważ jestem
mężczyzną, obywatelem drugiej a nawet trzeciej kategorii w polskim
społęczeństwie. Pierwsza kategoria to kobieta, druga jej córka, trzecia albo
czwarta ojciec-mąż. Tuż obok psa czy kota .....
Obserwuj wątek
    • kibo04 Re: Zabiła, bo bił 27.01.04, 13:58
      Arturze z Gdanska, jestes idiota; trzeba miec nadzieje, ze Twoja zona tak
      bije, ze Cie ubije, corka dolozy, pies zaugryzie, a i kot podrapie
      • Gość: Artur z Gdańska Re: Zabiła, bo bił IP: *.atena.pl / *.atena.pl 27.01.04, 15:19
        Dzięki wielkie za te komplementy, dowiodłeś swej kultury. Zwracam uwagę na
        pewną częstą ostatnio prawidłowośc: nierównośc ocen postepowania kobiet i
        mężczyzn w polskim wymiarze tzw. sprawiedliwości. Jak szybko karani są sprawcy
        mordów na 5-letnim Kamilu utopionym w Wiśle ale już kierująca sprawą jego matka
        ma rewizję i nie wiadomo jak się skończy... Ile jest ostatnio zbrodni gdzie
        kobieta daje pomysł, kieruje zbrodnią a jej wina jest "problematyczna". Na ile
        wynika to z uprzywilejowanej w polskim społeczeństwie pozycji Matki-Polki ??
        Ilu jest bezdomnych mężczyzn a ile bezdomnych kobiet ?? Z czego to wynika ??
        Dlaczego nad tym NIKT się nie zastanawia ?
        • Gość: IrMa Re: Zabiła, bo bił IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 28.01.04, 17:42
          1. To był Michałek, nie Kamil; 2.Na bezdomność mężczyzn wpływa m.inn.
          alkoholizm, zjawisko częstsze wśród mężczyzn; 3. Kobiety skuteczniej potrafią
          walczyć o dach nad głową dla dzieci. Ciekawe za co Twoja żona Cię tłucze?
          dewiacja czy rozpacz?
          • Gość: mamut Re: Zabiła, bo bił IP: *.norampac.com 28.01.04, 19:21
            Wiem z badan ktore przeprowadzone byly w Kanadzie i Stanach iz przypadki
            domowej brutalnosci kobiet w stosunku do mezczyzn nie sa wcale
            rzadkoscia...procentowo tego typu ekscesy sa bardzo zblizone do brutalnosci
            mezczyzn w stosunku do kobiet.. choc trzeba przyznac iz to wlasni mezczyzni
            wiada prym... W ostatniej dekadzie mezczyzni stali sie bardziej otwarci na
            mowienie na ten temat... W naszej Zachodniej kulturze panuje trend iz mezczyzna
            powinien byc silnym osobnikiem zarowno psychicznie jak i fizycznie... przez
            wiele lat uwarzano iz mezczyzni nie padaja ofiara bicia kobiet wlasnie prze ow
            stereotyp... Wielu mezczyzn takze uwazalo to za barzdzo wstydliwe poruszanie
            tego tematu...czuli sie bowiem slabi i w jakis sposob ponizeni w stosunku do
            reszty spoleczenstwa... Nie mam jedakze zamiaru atakowac kobiety aby
            usprawiedliwic brutalnosc mezczyzn... Faktem jest iz niezaleznie od tego kto
            bije...jest to faktem bardzo bulwersujacym iz niestety tego typu sytlacje
            zdarzaja sie niezwykle czesto... Podobno w wielu zachodnich krajach okolo 40%
            morderstw ma tlo konfliktu rodzinnego lub jest skutkiem brutalnosci jednego z
            partnerow... nie bagatelizujmy problemu... jednym ze skuteczniejszych sposob
            przeciwdzialania jest edukacja spoleczenstwa... wytykanie objawow i nauka
            reagowania na tak negatywne dzilanie jest bardzo potrzebna..

czuwaj
    • Gość: Scarlett Re: Zabiła, bo bił IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 23:27
      Mnie biją rodzice w pięty, żeby nie było widać.
      • Gość: mamut Re: Zabiła, bo bił IP: *.norampac.com 29.01.04, 19:12
        To przykre.. a za co Ciebie tak bija?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka