Dodaj do ulubionych

20 czerwca

16.05.10, 16:47
zeka ich kara? 20 czerwca
Ta fala niesmacznych określeń wylewająca się z ust Wajdy, Komorowskiego,
Niesiołowskiego, Bartoszewskiego jest w istocie odzwierciedleniem pewnej
starej ludowej prawdy
Jeżeli Pan chce kogoś ukarać to mu rozum odbiera.

Czy 20 czerwca będą ukarani ?

zobaczymy

kecaw
Obserwuj wątek
    • Gość: kuba Re: 20 czerwca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.05.10, 19:11
      Oto cała prawda o poziomie moralnym członków komitetu Komorowskiego.Według
      głoszonych przez tych "intelektualistów" prawd to np charyzmatyczny Jan Paweł II
      czy nawet Lech Wałęsa to normalni psychopaci
      wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/charyzme-zbyt-czesto-maja-psychopaci-ostre-wystapi,1,3225726,aktualnosc.html
      • Gość: gośc Re: 20 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 19:21
        Słowa miłości według PO! Co za hipokryzja!!!!
        • Gość: robi Marzenie PiSów: IV Rzeczpospolita Karna IP: *.olsztyn.mm.pl 16.05.10, 19:37
          Tak kecawku, jak wygracie wybory to będziecie mogli karać, karać, karać!
          Wszystkich jak leci, kto się wam naraził i kto się dopiero narazi, i tych,
          którzy się ośmielili rywalizować z wami podczas wyborów.
          Jak to będzie nareszcie pięknie: IV Rzeczpospolita Karna.
          • kecawa Re: Marzenie PiSów: IV Rzeczpospolita Karna 16.05.10, 21:50
            My karać - a ca co? Wszak Polak Polakowi nie był i nie jest wrogiem!? Nie mamy
            nawet zamiaru pociągać do odpowiedzialności za wyzwiska i szydzenie - traktujemy
            to jako naszą pokutę. Tragedia smoleńska jest dla nas jak katar-zis
            • oberpolicmajster Re: Marzenie PiSów: IV Rzeczpospolita Karna 18.05.10, 02:37
              Dobrze napisałeś, kecaw. Jak katar - niegroźna choroba, która zaraz minie bez
              śladu. Szkoda. że nie przeżyjecie nigdy katarzis.
      • Gość: jaś Re: 20 czerwca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.05.10, 19:42
        Po wypowiedziach ty pseudo autorytetów wylazło kto tak naprawdę sieje nienawiść
        w narodzie.A jak tak bliżej przyjrzeć się pochodzeniu tych panów, to wszystko
        staje się jasne.
        • Gość: robi Re: 20 czerwca IP: *.olsztyn.mm.pl 16.05.10, 19:56
          A jasiów nie sieją...
      • after_blues Re: 20 czerwca 16.05.10, 20:08
        Żenująca insynuacja. Po pierwsze Majewski nie mówił, że wszyscy
        charyzmatyczni przywódcy są psychopatami a jedynie , że często sie
        nimi okazują. I z pewnością nie miał na mysli osób przez ciebie
        wymienionych tylko niewatpliwie charyzmatycznych przywódców jakimi
        byli np. Musolini, Hitler, Stalin, Tito, przewodniczący Mao itp.
        Wielu ich było - niewątpliwie charyzmatycznych, porywających tłumy.
        Tylko charyzma o niczym jeszcze nie świadczy.
        • Gość: gośc Re: 20 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 20:44
          Osobiście odebrałam to jako atak na przeciwnika, chamski atak. A z drugiej
          strony przyznał, że Bronek nie ma charyzmy, bo jest "normalny" - cokolwiek by to
          znaczyło. Normalność czasami oznacza bylejakość. Poza tym, przypomnieć należny,
          jak chamsko atakowano Marię Kaczyńską - kobietę wykształconą i delikatną. Nie
          wiem jeszcze, czy pani Komorowska intelektem dorówna pani Kaczyńskiej, bo .... w
          innych dziedzinach chyba nie ma co porównywać.
          Ale najgorsze jest to, że owa "elita" podkreślała najbardziej jeden argument,
          który osobiście mam głęboko w d.. . A mianowicie, co o nas powiedzą na świecie,
          inne państwa. Oto sens istnienia narodu polskiego - by inni o nas dobrze mówili
          - i to jest najgorsze!!!
          • Gość: Kasia Re: 20 czerwca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.05.10, 20:57
            Jeszcze niedawno głosowałabym na Komorowskiego, ale po 10 kwietnia, po tym jak
            oddali śledztwo w ręce Rosjan - jest to niemożliwe. Zginął nasz Prezydent a PO
            oddało śledztwo. To niepojęte. Przeczytałam te wypowiedzi autorytetów, zdaje się
            moralnych...tylko zaszkodziły kandydaturze Komorowskiego. Wycofuję swoj głos.
            Jeśli ktoś otacza się takimi "charyzmatycznymi"autorytetami, które nie potrafią
            nerwów trzymać na wodzy - to nie będzie moim Prezydentem. To okropne, co z nami
            Polakami się dzieje.
            • after_blues Re: 20 czerwca 16.05.10, 21:14
              Sprostowanie- to nie PO oddało śledztwo tylko wynikało to z
              porozumienia bodajże z 1996 roku- to szczegółowo wyjasniał minister
              Kwiatkowski. Więc radzę nieco mniej emocji a wiecej świadomości
              realiów w jakich się poruszamy. A śledztwo prowadzi też polska
              prokuratura- niezależna od rządu, której szefa wybrał i mianował
              Lech Kaczyński.
              • Gość: gość Re: 20 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 21:37
                "której szefa wybrał i mianował
                > Lech Kaczyński. "
                To teraz ty kłamiesz. Szefa prokuratury prezydent wskazał, bo nie miał wyboru.
                Przedstawiono mu już wybranych a on musiał tylko wskazać. Jeżeli prezydentowi
                nie odpowiadał żaden z nich to nie miało żadnego znaczenia.
                Porozumienie dwustronne natomiast mówiło o możliwości przekazania śledztwa, ale
                strona polska z tego nie skorzystała.
                • after_blues Re: 20 czerwca 16.05.10, 21:47
                  Słowo "klamiesz" uzywaj z umiarem- bo inaczej będziesz sie
                  osmieszał. Wybór spośród dwóch kandydatów też jest wyborem. A
                  wstepnego wyboru dokonała Krajowa Rada Sądownictwa spośród
                  wszystkich osób ubiegających się o tę funkcję- piszę to aby uniknąć
                  komentarzy o upolitycznieniu tego wyboru.
                  A co do przejecia sprawy - to zacytuje Kwiatkowskiego :

Polska nie przejęła od Rosjan śledztwa w sprawie katastrofy pod
                  Smoleńskiem, bo - jak tłumaczy minister sprawiedliwości - tak wynika
                  z polsko-rosyjskiej umowy o pomocy prawnej w sprawach cywilnych i
                  prawnych z 1996 roku. Zgodnie z umową, przekazanie "ścigania
                  karnego" możliwe będzie dopiero, gdy postępowanie karne będzie
                  prowadzone przeciwko konkretnej osobie, a nie w sprawie, jak jest
                  teraz. W chwili obecnej prokuratorzy wyjaśniają okoliczności
                  katastrofy. Jeśli te czynności zakończą się i prokuratura rosyjska
                  będzie chciała postawić zarzuty konkretnej osobie, wtedy może polska
                  prokuratura wystąpić z wnioskiem, aby to ona już stawiała zarzuty -
                  powiedział Kwiatkowski.
                  I to chyba wyjaśnia sprawę.
            • Gość: do Kasi Re: 20 czerwca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.05.10, 21:18
              Kasiu, nie tylko Ty tak myślisz. Tak myślą zwykli Polacy, ci, którzy stali pod
              Pałacem Prezydenckim. Ten ostry ton, pogarda dla przeciwnika typu"zna się tylko
              na zwierzętach futerkowych" zemści się na nich 20 czerwca. Ostatnio głosowałem
              na PO, ale to już było i se ne wrati Panie Hawranek.
          • after_blues Re: 20 czerwca 16.05.10, 21:31
            Sprostowanie - to nie "elita" podkreślała znaczenie postrzegania nas
            w Europie tylko osobiście P. Bartoszewski, któremu trudno się
            dziwić. Jako były minister spraw zagranicznych on właśnie do tych
            kwestii przywiazuje dużą wagę. Jego prawo.
            A Twoja wypowiedź jest mocno przesadzona - Bartoszewski z
            pewnością nie powiedział, że sensem isnienia narodu polskiego jest
            dobre postrzeganie przez innych. I nikt inny tego nie powiedział.
            Więc nie koloryzuj i dośpiewuj sobie sensów które nie padły i jestem
            pewien, że nikt tak tego nie rozumie.
            Pani Komorowskiej nie znam podobnie jak Ty- i nie próbuję jej
            oceniać i porównywać.
            A co do normalności i charyzmy to śmieszą mnie zachwyty polityków
            PIS nad charyzmą ich szefa. Oni sa ostatnimi do takiej oceny. To
            ocenią Polacy- i to często dopiero po pewnym czasie. Radzę więcej
            skromnosci - lepiej zostać przy "normalnosci".

• Gość: gość Re: 20 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 21:46
              A cóż oznacza ta "normalność"? Obrona interesów ludzi z PRL-owskich służb? Czy
              polowanie czyli zabijanie zwierząt dla przyjemności? A może normalność to
              jasnowidzenie:"Przyjdą wybory prezydenckie albo prezydent będzie gdzieś leciał,
              i to się wszystko zmieni”, ewentualnie "jaki prezydent taki zamach", czy też
              prowadzenie inwigilacji np. Sikorskiego gdy ten był ministrem PIS-u.?
              • after_blues Re: 20 czerwca 16.05.10, 22:06
                A dla ciebie normalność to rozwalenie służb a potem tworzenie
                jakiejs parodii zlożonej z harcerzy jak to zrobił Macierewicz?
                Widzę, że nie rozumiesz na czym polega myslistwo, trudno.
                Tematu "jasnowidzenia" -słowa padły w określonym kontekscie i
                wyjatkowa prefidą jest teraz, po czasie, dospiewywać tym słowom
                znaczenie, które teraz komuś pasują. Trzeba sie wsłuchać w całość
                wypowiedzi i okaże się, że chodziło o mianowanie kogoś na
                stanowisko ambasadora podczas wizyty prezydenta. Nie mozna
                wszystkiego dopasowywac do swoich teorii.
                A teraz ja zarzucam ci kłamstwo - Komorowski powiedział "jaka
                wizyta taki zamach". I oceniał tu nie Prezydenta tylko wizytę w
                Gruzji, mocno kontrowersyjna nawiasem mówiąc.
                Chyba wszystko już wyjasniłem.

• Gość: Jasia Re: 20 czerwca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.05.10, 22:10
                  dla siebie, i tylko dla siebie wyjaśniłeś. Jesteś mało wymagający.
                  • after_blues Re: 20 czerwca 16.05.10, 22:15
                    Krytyka powinna być konstruktywna- proszę o opinię polemiczną ,
                    zaprezentowanie własnego spojrzenia. Póki co nie wniosłas żadnej
                    własnej wartości intelektualnej.
                    • Gość: Jasia Re: 20 czerwca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.05.10, 22:25
                      Bo nie chcę z Tobą polemizować. Dla Ciebie każda moja wypowiedź będzie
                      wyłącznie "pisim skowytem". Ty nie dyskutujesz, tylko próbujesz wmówić coś, o
                      czym masz niewielkie pojęcie. Pozdrawiam
                      • after_blues Re: 20 czerwca 16.05.10, 22:51
                        Daruj sobie te insynuacje, to naprawdę świadczy o braku wychowania.
                        Nie flekuję rozmówców, nigdy nie uzywam pojecia "pisi skowyt",
                        pomyliłaś mnie z kimś innym. Jestem gotów polemizowac, ale Ty nie
                        masz najwidoczniej nic do powiedzenia. Czy coś wmawiam? czy
                        wmawianiem mozna określać korygowanie przekłamanych wypowiedzi( "jak
                        wizyta taki zamach" a nie "jaki prezydent taki zamach") czy chociażby
                        przywrócenie prawdziwego sensu i kontekstu wypowiedzi o locie?
                        Czyżby prawda okazała się niepasujaca do opinii?
                        W Twojej wypowiedzi widac poczucie wyższości- ja mam niewielkie
                        pojecie zatem Ty masz wieksze. To ujawnij je!
                        Powtarzam- łatwo krytykować, dużo trudniej zaprezentowac coś od
                        siebie!
                    • yadol Re: 20 czerwca 16.05.10, 22:29
                      kecaw to marka najtańszego goowna, nie dajcie się w to pakować, to co pisze ten
                      kretyn jest projekcją pisu, partii wulgarnej , tępej i populistycznej

zachowajcie rozsądek, kaczora jak garbatego nawet trumna nie wyprostuje, ten
                      konus się nie zmieni

zupełnie nie rozumiem co dzieje się na forum, skrajnie chamskie mendy pisowskie
                      próbują pokazać , że to oni są spadkobiercami dobrych tradycji, że to kuwa oni
                      są uczciwi i jedynie prawi, do obrzygania żałosne i zakłamane
                  • yadol Re: 20 czerwca 16.05.10, 22:33
                    jasia jesteś głupia dupa
                    • Gość: Jasia Re: 20 czerwca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.05.10, 22:39
                      yadol napisał:

> jasia jesteś głupia dupa

........no comment........
                • Gość: gość Re: 20 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 22:35
                  "Komorowski powiedział "jaka
                  wizyta taki zamach". I oceniał tu nie Prezydenta tylko wizytę w[/b]"

Gówn... Prawda.
                  stankleskirozumu.salon24.pl/168756,komorowski-jaki-prezydent-taki-zamach
                  • yadol Re: 20 czerwca 16.05.10, 22:45
                    co no comment?

jesteś jasia głupia dupa , nie rozumiesz?
                    • Gość: Jasia Re: 20 czerwca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.05.10, 22:55
                      buuuhahahaaaaaahaaaaaaaaaaa:)
                  • after_blues Re: 20 czerwca 16.05.10, 22:57
                    Nie potarzaj tych kłamstw, odsłuchaj sobie wypowiedź Komorowskiego w
                    oryginale. Wtedy chyba do Ciebie dotrze jakiej manipulacji padłeś
                    ofiarą.
                    Polecam YouTube "Komorowski: jaka wizyta, taki zamach PL2010Tube"
                    • yadol Re: 20 czerwca 16.05.10, 23:15
                      jasia , my też z takich tanich głupich dup się śmiejemy, przypominasz mi pewną
                      cichodajkę z zatorza, mówiłi jej , ze jest głupia dupa bo dawała każdemu, kto
                      był miły, a ona robiła buhahaha, złapała hifa jak ty pisa

buhahahahahaha
                      • Gość: stary i pamiętliwy Uczcie sie mlodzi, jak manipulować IP: *.olsztyn.mm.pl 17.05.10, 00:53

Jaki prezydent, taki zamach - czy "Jaka wizyta, taki zamach"? Posłuchajmy,
                        popatrzmy.

Tutaj sama wypowiedź marszałka Komorowskiego, w oryginale.

www.youtube.com/watch?v=HLO7DjlTSY4&feature=related

A tu dodany obrazek - transparent, który jest podłą manipulacją, bo większośc
                        ludzi zapamiętuje napis, a nie wypowiedziane słowa.
                        www.youtube.com/watch?v=_Q3Dhs-yWzs
                        I tak wygląda anatomia pisowsko-goebbelsowskiej propagandy. Czerpią z
                        najlepszych wzorów... Przykładów jest znacznie więcej.
                      • Gość: As Re: 20 czerwca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.05.10, 14:54
                        Wiesz Yadol, zawiodłam się na Tobie. Twoje komentarze są rodem z rynsztoka.
                        Dyskutować też trzeba umieć. Ich treść świadczy o klasie. U Ciebie jest forma.
                        Treść to rynsztok.
                        • yadol Re: 20 czerwca 17.05.10, 21:30
                          Gość portalu: As napisał(a):

> Wiesz Yadol, zawiodłam się na Tobie. Twoje komentarze są rodem z rynsztoka.
                          > Dyskutować też trzeba umieć. Ich treść świadczy o klasie. U Ciebie jest forma.
                          > Treść to rynsztok.

mnie As tez jest przykro, ale wiesz dobrze , że różnimy się bardzo w ocenie pisu
                          i kaczora, często mnie sieka gdy widzę taką nikczemność jak zawłaszczanie
                          tradycji solidarności i tragedii spod Smoleńska dla swych celów wyborczych,
                          osobliwie alergicznie reaguję na tępe i zakłamane posty kecawa, nerwowy jestem
                          gdy widzę jak robi się wodę z mózgu prostym ludziom, jak zakończono bezczelnie
                          żałobę narodową pomysłem z wawelem, jak zmarnowano celowo wielką szansę na zgodę
                          narodową, bo pis potrafi poruszać się jedynie wśród kłótni, nienawiści i
                          szczucia, dlatego twierdzę , że jest to partia ludzi zakłamanych, prymitywnych
                          i wulgarnych

sorry Droga As, przepraszam za język ale to celowe aby nie dyskutować z tymi
                          j/w - o platformie, i to pewnie wiesz, myślę podobnie
                          • Gość: As Re: 20 czerwca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.05.10, 21:54
                            :)Jasne, wiem, tylko to kobieta była...a tak poza tym. wnet i tak zginiemy w
                            zupie, jak mawiał w wierszu dla dzieci zdaje się Brzechwa.
                            • yadol Re: 20 czerwca 17.05.10, 22:16
                              Gość portalu: As napisał(a):

> :)Jasne, wiem, tylko to kobieta była...a tak poza tym. wnet i tak zginiemy w
                              > zupie, jak mawiał w wierszu dla dzieci zdaje się Brzechwa.

Droga As wiesz ,że mam rację, tak samo jeżdżę po platformie, szczególnie naszej,
                              lokalnej, nie jestem miły dla obłudnych i nieuczciwych ludzi a jakość tych
                              partyjek jest chyba taka jak klasa postów kecawa
    • Gość: kuba Re: No a czego się spodziewaliście ? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.05.10, 06:32
      jaki naród taka i jego jelita .A ta zgromadzona przy Komorowskim właśnie
      ujawniła swoją narodową głupotę.Niech się jeszcze odważą i powiedzą, kogo mają
      na myśli mówiąc o charyzmatycznym psychopacie.Bo w przeciwnym razie mam prawo
      myśleć, że chodzi im np o Jana Pawła II.Marszałka Piłsudskiego czy Lecha Wałęsę.
      • after_blues Re: No a czego się spodziewaliście ? 17.05.10, 07:18
        Już napisałem.
        Majewski nie mówił, że wszyscy charyzmatyczni przywódcy są
        psychopatami a jedynie , że często sie nimi okazują. A przykładów
        nie brakuje- Mussollini, Hitler, Stalin, Tito, przewodniczący Mao
        itp.
        Wielu ich było - niewątpliwie charyzmatycznych, porywających tłumy.
        Tylko charyzma o niczym jeszcze nie świadczy a często jest podstawą
        do manipulacji ludźmi.
        • Gość: gość kto manipuluje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 07:52
          Tak jak np.bolek - nieźle mu to wyszło. Tylko inni uczciwi zostali usunięci, bo
          nie chcieli skorzystać na umowie z esbecją.
        • Gość: joi nie djmy się ogłupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 08:19
          kuba palancie nie rżnij głupa, tym walniętym menelem jest przecież
          konus kaczyński i wszyscy o tym wiemy, daleko mu jednak do tych
          historycznych szaleńców, bo jest prostym niedoukiem i ignorantem , a
          z umiejętności , które posiada w sposób wybitny rozwinął w sobie
          tylko knucie, skłócanie, poniżanie, rozbijanie, babranie się w
          brudach, wystarczy popatrzeć na gęby jego najbliższych
          współpracowników, najlepszy sposób na wywołanie wymiotów

taki człowiek miałby jednoczyć Polaków?

stawianie go wysoko, zamazywanie jego wielkich i widocznych gołym
          okiem haniebnych zasług oraz wad , przykrywanie się kirem żałoby i
          wciskanie ludziom że to już nie ten sam wściekły kaczor a jedynie
          brzydkie kaczątko to prymitywna jak cały pis realizacja hasła
          kurskiego , że "głupi naród to kupi"

nie dajmy się ogłupić, kaczora nawet śmierć brata niczego nie
          nauczyła
          • Gość: Hanna Re: nie djmy się ogłupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 14:58
            "z umiejętności , które posiada w sposób wybitny rozwinął w sobie
            tylko knucie, skłócanie, poniżanie, rozbijanie, babranie się w
            brudach, wystarczy popatrzeć na gęby jego najbliższych
            współpracowników, najlepszy sposób na wywołanie wymiotów "

takie samo uczucie miałam, jak zobaczyłam te gęby z PO. Dodam jeszcze okradanie
            państwa w biały dzień1
            • Gość: ? Re: nie djmy się ogłupić IP: *.olsztyn.mm.pl 17.05.10, 16:31
              Gość portalu: Hanna napisał(a):

> takie samo uczucie miałam, jak zobaczyłam te gęby z PO. Dodam jeszcze
              okradanie państwa w biały dzień

Możesz podać jakieś szczegóły? Bo jak dotąd to znane jest pobieranie po 300 zł
              za posiedzenia sejmu, w których się nie uczestniczyło. Ale to posłowie PiSu,
              łącznie z Kaczyńskim, obecnie kandydującym na posadę prezydenta Polski.
              • yadol Re: nie dajmy się ogłupić 17.05.10, 20:47
                pamiętać należy że pis wart jest po i na odwrót, to jedna paczka, tylko ciepłych
                posadek było mało
                • Gość: czarno widzę chodźmy się powiesić IP: *.olsztyn.mm.pl 17.05.10, 21:32
                  Ojczyzna ginie, Polski już nie ma, jest już tak źle, że jedyne honorowe wyjście to:

zamiast iść głosować, lepiej pójść się powiesić. Wypadnie taniej, no i ci
                  złodziejscy politycy będą mieli mniej do okradania.

Kto pierwszy się zapisze do tego nowego, społecznego i patriotycznego Ruchu 17
                  Maja ?
    • Gość: allensteiner Re: 20 czerwca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.05.10, 22:36
      Nie przystoi kulturalnemu człowiekowi dołączać się do dyskusji w ten sposób
      zainaugurowanej i na takim poziomie prowadzonej, ale zaryzykuję:

Nie wierzę w przemianę kogokolwiek z powodu postanowienia o kandydowaniu na
      jakiekolwiek stanowisko. A w IV RP już byłem, dziękuję, nie skorzystam.
    • kecawa Re: wierszyk w intencji drogiego Bronislawa 18.05.10, 19:21
      W poczuciu potrzeby wielkich przemian kilku
      Warszawskie Łazienki były świadkiem cyrku
      Kto żyw pędził żwawo, wbrew marnej pogodzie
      Usiąść dupskiem z zydlu, w Pałacu Na Wodzie
      I w kraj szła wiadomość dla szarej gawiedzi
      Że każdy kto siedzi, tu dla Bronka siedzi!
      A fale w dal niosły okrzyk niebanalny
      Niech żyje nasz Bronek -"Bronek Nasz Normalny"
      Bo jak nic innego, tak zebranych cieszy
      To, co sławi Bronka, czyli czym nie grzeszy!
      I jest pomysł oddać pieczę nad ojczyzną
      Temu, który gardzi geniuszem, charyzmą
      Temu, który szary jak zając być umie
      Gdy w tłumie się znajdzie, to zginie w tym tłumie
      Już wielu ten przykład za naukę służy
      Jak z braku charyzmy zrobić przymiot duży
      Warto też wymienić Bronka inne cnoty
      Bo prócz "normalności" inne ma przymioty
      Na przykład się wprawia w myśleniu wnikliwym
      Co tydzień trenuje - bowiem jest... myśliwym
      I każdy kto Bronka poznał, niechaj przyzna
      To jego dewiza: "Huk, Humor, Dziczyzna"
      Co tydzień w sezonie pielęgnuje cnotę
      Wali z grubej rury - wali patriotę
      Prócz tego ma hobby, choć to inna bajka
      Wielbi Karaiby - konik to Jamajka
      I choć czasu mało, zawsze choć z oddali
      Przejrzy prasę z Kingston, - co o nas pisali!
      Za te właśnie cechy, i za polot szewski
      Kocha go i Wajda, kocha Bartoszewski
      Rośnie podziw starczy wśród wiekowej tłuszczy
      "Bronek nasz Normalny" - niczym głos na puszczy!
      I póki nie spadnie dymnych zasłon chmura
      Niech kadzą i krzyczą, Hurra, Bronek, hurra
      Potem może zabrzmieć zgoła inna strofa
      Zamiast ten "normalny" - Bronek-katastrofa

Na koniec się zwrócę, choć mnie świerzbi ręka
      Do tego co kadził tak wierszem w Łazienkach
      I spytam, czy pisał poemat ten rajski
      Ma-jew-ski, czy może najemnik Ja-maj-ski?
      Nie będę mu brzydko odpowiadał na to
      Nie nazwę jak on, innych "psychopatą"
      Tylko wprost się zwrócę z pytaniem banalnym
      Czy trzeba być nikim, aby być normalnym?
      ....
      A choćbyś Pan dalej tworzył aforyzmy
      Jak wór jest bez jajec, człowiek bez charyzmy!
    • Gość: kk Re: 20 czerwca IP: *.com 13.10.10, 23:16

kaczyzm - negatywnioe każdego dnia
    • Gość: kk Re: 20 czerwca IP: *.com 13.10.10, 23:18

kaczyzm - negatywnie każdego dnia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka