Gość: LP® IP: *.g.pppool.de 24.04.04, 08:18 W imieniu Leszka zakaldal czesc 25. Pozdrowienia Fredek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ak Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.04.04, 23:34 Dobrze, ze sie tym zaopiekowales, ale co sie dzieje z Leszkiem ? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.g.pppool.de 25.04.04, 09:14 Leszek remontuje swoj dom ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.04.04, 09:45 No to wszystko jasne. Wiem ile miesiecy ja na to potrzebowalem. Leszek, a gzymsy do wedrowek tez przewidziales? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.04.04, 17:48 Gzymsy są niezbędne, no i wymagają sali gimanstycznej (może być w mini skali) na II piętrze. Będziesz mógł, Leszek, pokazywać to dziecku co wieczór. Potem, podczas wizyty w Olsztynie dziecko powtórzy to w oryginale, a ty przetrzepiesz mu za to skórę słynnym sznurem od żelazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Witaj wiosno! IP: *.pool.mediaWays.net 25.04.04, 21:19 Widze, ze wszyscy zabieraja sie do wiosennych porzadkow. Co prawda remot domu to nieco powazniejsza sprawa. Nie wiem jaka pogoda panuje na AP, ale drobne 1300 km na zachod swieci mocno slonce. To zmusilo mnie do zabrania sie na porzadki w za i przed domem, a to dla mnie niezla kara. Opisywalem raz, ze mam mala awersje do pracy w ogrodkach od czasow dzialki "rekraacyjnej" na Wojtowej Roli! Nic to zacisnelem zeby i ciagalem to cholerne zielsko z ziemi. Za domem poradzilem sobie dosyc dobrze, rabatki wyrownalem ubieglego roku z trawnikiem, posialem troche nowej trawy i ... dzieciaki wydeptaly mi ladne sciezki, ktore musze w tym roku nowa trawa latac. No coz za dobrze by mi szlo, gdyby moje plany sie spelnily. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Witaj wiosno! IP: *.pool.mediaWays.net 25.04.04, 21:22 Co sie dzieje z mamutem i mir-murem?! Po rozgryzieniu mir-mura jakos umilkliscie. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Kwiaty IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 26.04.04, 20:07 Czy pamietacie w lesie kolo szkoly na wiosne dywany kwitnacych na bialo zawilcow i blekitno/aksamitnych przylaszczek. Teraz ich nie ma, albo przeniosly sie gdzies indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Kwiaty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.04.04, 22:27 Przylaszczki rosły też powszechnie w ogródkach, szczególnie tych bliższych jeziora. Ja najlepiej pamiętam zapach spalanych liści wczesną wiosną. To był najważniejszy sygnał, że właśnie idzie wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Kwiaty IP: 67.71.196.* 26.04.04, 23:07 Ja jestem tu od czasu do czasu ostatnio... mam tak zawalony plan zajec (pamietacie te rubryczki na koncu zeszytu lub w dzienniczku ucznia) w tygodniu ze nawet na moment nie moge usiasc... Tak pewnie bedzie do polowy czerwca... ale od czasu do czasu wpadne i cos napisze ... napewno przeczytam... U nas sie troszke schlodzilo. Jutro wroza +6 stopni tylko ;( Dzis rano bylo zaledwie 3 stopnie ale po poludniu juz 14... tyle ze pochumurno...Wczroaj paskudnie bo lalo i tylko 3 stopnie.. ale sobota byla piekna i sloneczna... nawet sie troche opalilem.... Pozdrawiam mamut Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Kwiaty 27.04.04, 07:15 Cale polany zawilcow sa w lesie w okolicach Jakubowa, caly wylot na Dywity ukwiecony. A konwalie przy torze saneczkowym pamietacie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Kwiaty IP: *.k.dial.de.ignite.net 27.04.04, 11:42 Nawiazujac do tematu spalania lisci, to przypominam sobie dobrze palenie trawy na wylewiskach za torami w kierunku nowotelu lub nasypu kolejowego. Przewaznie wychodzily z tego niezle akcje strazackie, jak na przyklad pociag z Gdanska nie mogl dotrzec do dworca zachodniego przez dym i ogien. Samo wypalanie mialo oczywiscie swoj urok i faktycznie wskazywalo na zblizajaca sie wiosne! U nas pogoda jest wspaniala, 23 stopnie i slonce. Jutro ma troche popadac, ale ogolnie nie mozna zarzekac. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Las IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 27.04.04, 19:48 Kto pamieta, w ktorym roku wykarczowano las pod budowe ulicy Lesnej? To ta za jeziorem Dlugim, ktora dalej idzie kolo Podkowki do elektrowni i oczyszczalni przy Lynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Las IP: *.de45616.dealer.de / *.dip0.t-ipconnect.de 29.04.04, 12:04 chyba na poczatku lat siedemdziesiatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Likwidacja IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 29.04.04, 18:22 Dzis sie dowiedzialem, ze z powodu "braku dzieci" w Olsztynie beda likwidowane szkoly.......................????????????????????????? ALE NIE SIODEMKA! Zamknŕ jedna z najstarszych nr 1. Kilka innych ma zotac polaczonych w zespoly. No i co? Wystraszyliscie sie toszeczke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Likwidacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.04.04, 18:33 Troszeczkę tak, ale w razie czego..... (stać nas na duże poświęcenia). Tym bardziej, że jesteśmy umówieni na 100-lecie i jest niewyobrażalne, że kogoś i czegoś nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: Likwidacja IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 29.04.04, 18:45 Szkoly moze nie byc, ale ludzie beda. A nasza siodemka jest w takim miejscu, ze jak zbraknie dzieci, to te pozostale powinny zjezdzac sie z calego miasta w takie miejsce. Chociaz zagrozeniem jest to, ze nie ma dobrej sali gimnastycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Likwidacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.04, 12:01 Ale za to na drugim piętrze i z gzymsem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Welcome w Uni ... IP: *.g.pppool.de 01.05.04, 08:43 Witajcie wszyscy w Uni ... (oprocz mamuta , he he ...) Dzis naprawde historyczny dzien. W 1978 kiedy wyjezdzalem z Polski to bylo nie do pomyslenia, ze kiedys sie tak stanie. 25 lat pozniej - rzeczywistosc. A to znalazlem dzis w GW ( Jak wchodzimy do Europy ... serwisy.gazeta.pl/ue/1,36173,2049893.html?as=2&ias=2 ) Olsztyn, sobota 1 maja Dzieci z olsztyńskich szkół muszą obowiązkowo stawić się na pierwszomajowej paradzie. Na dodatek przejdzie ona tą samą trasą co pochody z okazji Święta Pracy. Tyle że ruszy z drugiej strony. Każda ze szkół ma program artystyczny. SLD-owskie władze miasta będą pozdrawiać młodzież z trybuny honorowej. (Ale sobie wymyslili , tak jak kiedys podczas komuny, jak wszyscy musieli isc obowiazkowo na pochod 1-majowy ...) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Welcome w Uni ... 04.05.04, 08:07 Przedstawienie panstw UE w paradzie przez olsztynskie szkoly podobalo mi sie... Moze zbieznosc dat powoduje naplyw wspomnien tamtych pochodow. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Welcome w Uni ... IP: *.neue-westfaelische.de 04.05.04, 11:15 No wlasnie jak bylo ... W prasie internetowej jakos malo artykolow o olsztynskich imprezach unijnych. Ale macie przeciez jeszcze dalej swieta i wolne dni , wiec trzeba poczekac. Moze gazety napisza wiecej o unijnych imprezach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Welcome w Uni ... IP: *.neue-westfaelische.de 04.05.04, 11:22 W GO cos znalazlem o tym ... Cytat: Parada Młodzieży W sobotnie popołudnie zabawa ruszyła od nowa. Na początek odbyła się uliczna parada uczniów 25 olsztyńskich szkół, w barwach i strojach krajów Unii Europejskiej. Przemaszerowali spod budynku Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego do wypełnionego po brzegi amfiteatru. Pochodowi towarzyszyło ogromne zainteresowanie przechodniów. - Popatrz na tych - starsza pani wskazywała na idących właśnie Holendrów, ubranych w stroje reprezentacji piłki nożnej. Aby dopełnić całości, nieśli ogromny wiatrak. Z kolei Anglicy na paradę przyprowadzili konie. Ich grupę prowadzili dwaj brytyjscy policjanci. Z tłumu wyróżniali się Słoweńcy. Przejechali całą paradę na... rowerach górskich. A nasza 7-demka tez uczestniczyla ? I jaki kraj reprezentowali ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Welcome w Uni ... 04.05.04, 14:47 7-demka reprezentowala Lotwe. wypadla dobrze, wszystkie szkoly mialy pomyslowe pokazy. Byli i pilkarze, i angielska krolowa w konnym powozie i dunscy Wikingowie, ze o klockach lego nie wspomne a i Hamleta z czaszka widzialem. Byly hiszpanskie tancerki i byki tez. Wloski Fiat tez przejechal... Dzialo sie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh golodupce IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 04.05.04, 20:08 No co wy! O najwa´´niejszym nie wiecie? Po starówce biega?o dwóch golasów. To byli angielscy rugbyĘci, którzy przyjechali na mecze do Olsztyna. Moim zdaniem ich przekaz by? oczywisty. Do Unii przyst´pujŕ go?odupce z Polski. A Historia idzie jak trza. Pochody pierwszomajowe by?y sŕ i b´dŕ! Nasi m?odzi siódemkowi przyjaciele jak my sobie pochodzŕ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: golodupce IP: *.neue-westfaelische.de 05.05.04, 11:29 Fenomen "golodupcow" jest na zachodzie (w Anglji albo w Niemczech) bardzo powszechny. (W Niemczech nazywaja ich "Flitzer") Czesta sie zdaza, ze podczas meczu pilki noznej wchodza na boisko , i uciekaja przed policjantami lub sluzba ochrony. Lubia sie po prostu pokazac. NP: http://images.google.de/imgres?imgurl=www.rp-online.de/news/fussball/dfb-pokal/02-03/1runde/fotos_runde1/flitzer_kahn.jpg&imgrefurl=http://www.rp-online.de/news/fussball/dfb-pokal/02-03/1runde/fotos_runde1/fotos_runde1%255B8%255D.html&h=300&w=276&sz=23&tbnid=VF99jiBmzfEJ:&tbnh=110&tbnw=102&start=1&prev=/images%3Fq%3DOliver%2B%2BKahn%2Bflitzer%26hl%3Dde%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26oe%3DUTF-8%26sa%3DG Widzowie na stadionie i w TV maja swoja radoche. A policja gania sobie za takim. Nawet tu w miescie ktorym pracuje jest taki jeden "aparat" slawny na caly Niemcy. Nazywa sie Ernie. Jezdzi na golasa na rowerze albo wchodzi do restauracji. Probuja go karac przed sadem juz od lat ale to im nie wychodzi. No a teraz przez "Unie" dotarli juz do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: 50 IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 05.05.04, 19:16 To chyba jakos tak dokladnie dwa lata temu mielismy 50 lecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: 50 IP: *.sympatico.ca 06.05.04, 05:36 Widze ze pieknie sie wchodzi do Europy... Oby to wszystkim Polakom i Europejczykom na zdrowie wyszlo...Pewne jest iz okres przejsciowy nie bedzie uslany rozami.. a jesli to ciernistymi... ale sadze iz z czasem Polska oraz inni nowi czlonkowie Uni beda tworzyli silna i wartosciowa czesc Europy... Fredek nie nabijaj sie ze mnie ja tez swietowalem ten obchod chociaz po swojemu... Zreszta tutejsza prasa i telwizja poswiecila nawet sporo uwagi tematowi Uni Europejskiej... A uwierz mi Amerykanskie media rzadko kiedy poswiecaja uwage Europejskiej polityce... Co domnie to czuje sie Polakiem, Europejczykiem a wrecz Cosmopolita... Nie mam zamiaru wrecz wspominac o przodkach moich bo iscie ciekawa mieszanka multi-narodowosciowej krwi tetni w zylach moich... Co do tych obchodow... to one przemina... nastanie normalny dzien... za pare lat nie wielu bedzie pamietalo charakter obrzadkow czy detale parady ... no moze tylko te dzieci ze szkol ktore tak dumnie i radosnie paradowaly ulicami miasta... Sami wiecie iz dzieci wkladaja wiecej w serca w to niz jaki kolwiek dorosly... czesto robia to z radoscia i zaangazowaniem... To one beda Unijna generacja Europy dla ktorej to wejscie bedzie mialo najwieksze znaczenie... Za naszych dzieciecych lat pedzono nas na masowe pochody... czerwona chusta w dlon czy szturmowka i maszeruj przed trybuna z ktorej jakis BUC bedzie pozdrawial tlumy... Za naszych czasow pierwszy maja byl propagandowym manewrem dla swiata i opini publicznej poprzez ktory kraj mial pokazac swoje poparcie dla Parti i ustroju.... Na ile i czy na lepiej wejscie do Europy poprawi losy ludzi... to pokaze czas... jest tak wielu zwolennikow jak i sceptykow... Ja sadze iz jednak wyjdzie to z pozytywnym rezultatem dla calej Europy ale na rezultaty trzeba bedzie czekac dlugie lata... Chcialbym was przeprosic za to iz ostatnio troche sie nie zabardzo uaktywniam tutaj, ale zabierze mi jeszcze przynajmniej miesiac za nimi bede mogl spedzac na internecie tyle czasu ile bym c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: 50 IP: *.neue-westfaelische.de 07.05.04, 11:42 Mamut nie nabijam sie z Ciebie ... Po prostu nie moglem sobie wyobrazic , ze Kanada moze do Uni Europejskiej nalezec. Kanada ma napewno jakies swoje powiazania gospodarcze z USA a nie z Europa. Na naszym forum ucichlo teraz troche. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Bremen IP: *.k.dial.de.ignite.net 10.05.04, 12:28 Pozdrowienia dla wszystkich z okolic Bremen i gratulacje za zdobycie mistrzostwa! Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Bremen IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.04, 21:11 Leszek, byłem właśnie w Starych Jabłonkach. Trochę się zmieniło, i to raczej na gorsze. Jedno zmieniło się na jeszcze lepsze: kuchnia, dzięki wiadomemu kucharzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Bremen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.05.04, 22:46 Dzieki, mecz byl wprawdzie w München, ale na rynku w centrum Bremen ustawiono wielki display i zwalilo sie 25.000 ludzi. Zrobilem pare fotek ale tylko przed meczem, w czasie nie bylo jak, trzeba bylo sie ratowac przed zatratowaniem. Potem na lotnisko juz mi sie nie chcialo, a bylo tam ponoc 20.000 luda. Smakuje taki Doppelpack, nie dosc, ze mistrzostwo, to jeszcze Bayern dostal baty na wlasnym podworku i to po zarzutach ze 6:0 z Hamburgiem bylo manipulowane. Pozdrowka www.allkar.de/fotografie/bremen/werder/werder01.html Gość portalu: AD napisał(a): > Pozdrowienia dla wszystkich z okolic Bremen i gratulacje za zdobycie > mistrzostwa! > > Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Bremen IP: *.g.pppool.de 11.05.04, 07:40 Gratulacje dla Allana ... Werder w tym roku naprawde sobie te Mistrzostwo zetelnie zarobil. DFB Pokal napewno dojdzie jeszcze do tego. A co najlepsze .... Bayern Monachium nic nie wygral w tym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: Bremen 777 IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 11.05.04, 12:15 Czy z siodemki wywodza sie jacys wybitni sportowcy? Ja przebieglem dwa maratony! /sic!/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Bremen 777 IP: *.pool.mediaWays.net 11.05.04, 21:11 Wybitnym sportowcem nie jestem, ale swego czasu z siodemka zdobylem drugie miejsce w mistrzostwach Olsztyna w siatke, a w 1986 zdobylem z AZS-em mistrzostwo Polski w mlodzikach. Niestety po wyjezdzie do Niemiec i rozbitych kolanach kariera sie zakonczyla zanim sie na dobre zaczela. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Bremen 777 12.05.04, 07:20 Ja w 7-ce gralem na wf-ie najczesciej w reke. Nie lubilem tego ganiania od strefy do strefy. Po lekcjach gralem w noge, bylem w trampkarzach Gwardii. Teraz, od doroslych czasow pogrywam w siatkowke. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh sport 777 IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 12.05.04, 10:45 Do AD Czy te siatkarskie sukcesy to pod okiem Cz. Kolpego? Do zbyszek07 Czy w Gwardii moze spotkales takie nazwiska jak Mirek Piekut, Romek Lukaszewicz, Mirek Kozuszko i trener Zbigniew Wodniak? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: sport 777 12.05.04, 11:28 Nazwiska nie sa mi obce... ale nie dopasuje je juz do osoby... to bylo tak dawno! Tym bardziej ze kiedys sie w pilke gralo, a teraz wyglada na to ze graja dzialacze. Zniechecilo mnie to do sportu nie amatorskiego. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: sport 777 IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 12.05.04, 14:24 W siódemce to chyba byli kajakarze. Trenowali na OKSie. Obecnie znany jest Tomasz Mendelski. Jego ojciec to siodemkowicz, absolwent 1973, klasy S. Brzozowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: sport 777 12.05.04, 14:46 Wiem cos o tym. Rozbijalismy motory na krosowisku. i tarcze strzalami z wiatrowki u Mendelskich. Czasem Janusza spotykam, bywa latem na przystani Bryza. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: sport 777 IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 12.05.04, 14:59 Ja kiedys z mlodszym M.,jako jeszcze nastolatki pchalismy zepsuty motor z Podkowki. To byla najd?uzsza droga przez meke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: sport 777 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.04, 20:30 Ale z rozkoszą byś ją powtórzył. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: sport 777 13.05.04, 07:06 Jesli byla to WFM-ka, to mojego taty, dobijalismy ja z Januszem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: sport 777 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.05.04, 10:52 Słynna ona była na całą dzielnicę. W ogóle jak bogata była wówczas polska ofera motocyklowa: WFM WSK SHL Junak, do tego boczne naczepy, no i piękne kaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh motor IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 13.05.04, 11:32 To bylo cos w rodzaju WFM, nie pamietam dokladnie, ale to byla crossowa! To bylo wtedy gdy nasi siatkarze zdobyli mistrzostwo swiata, wiec rok 1974 jak sie nie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh the best 7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 13.05.04, 14:10 Uwga! Uwga! Nasza siodemka wypadla najlepiej ze wszystkich szkol Olsztyna w corocznym sprawdzianie na zaonczenie szkoly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: the best 7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 14:41 :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Foto IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 13.05.04, 15:04 Jaki ten adres do foto bo zgubilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Foto IP: *.neue-westfaelische.de 14.05.04, 10:23 Gdzie jest ta fotografia ? W GO znalazlem tylko ten artykol. www.wm.pl/index.php?ct=olsztyn&id=598884 Gratulacje siodemkowiczom ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh foto IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 14.05.04, 14:50 Gdzie wrzucic fotke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: foto IP: 193.0.68.* 14.05.04, 15:49 Adres do Allana: olsztyn@tiscali.de Czy Siódemka była the best w teście z przedmiotów nauczania, czy z czegoś innego? Czy za to dostanie jakieś nagrody? I czy nie sądzicie, że mamy w tym mistyczny udział? Tam wszystko oddycha mądrością, pilnością, inteligencją i grzecznością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh the best IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 14.05.04, 17:06 To wszystko na pewno dzieki nam! Wynik tego egzaminu to Ęrednia punktow wszystkich uczniow, ktorzy pisali sprawdzian. Maksymalnie mozna bylo dostac 40 pkt. Ârednia w Naszej Siodemce wyniosla 31 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: the best IP: 193.0.68.* 14.05.04, 17:14 Nie lekceważyłbym wszakże udziału także nauczycieli w sukcesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: the best IP: *.range217-44.btcentralplus.com 14.05.04, 18:27 Srednia 31 punktow na mozliwych 40 i to jest wielki sukces? No chyba, ze osiedle nie ma juz charakteru 'middle class' jak kiedys i sklad spoleczny mieszkancow nie jest ten sam. 35 i wyzej byloby godne uwagi; mniej to OK, ale nie ma czym sie zachwycac. W procentach to wychodzi na 77.5% jesli sie nie myle, czyli duzo miejsca na polepszenie wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: the best IP: *.neue-westfaelische.de 14.05.04, 19:49 Nat zauwaz ze to najlepszy wynik w calym Olsztynie. Mysle ze to bardzo doby wynik. Przeciez to jest normalna szkola podstawowa gdzie sa bardziej i mniej zdolni uczniowie. A nie jakas instytucja hodowli "bestji inteligenckich" a la Oxford gdzie trzeba na przyjecie dobry egzamin zdac. Cytuje z dzisiejszej GO: Wyniki sprawdzianu dla szóstoklasistów w olsztyńskich szkołach publicznych 2004 r. 2003 r. SP nr 1 25,72 27,68 SP nr 2 27,76 30,00 SP nr 3 dyrektor nie udostępniła nam średniej 30,07 SP nr 6 28,54 29,81 SP nr 7 31,00 29,34 SP nr 9 26,88 27,60 SP nr 10 25,78 29,29 SP nr 13 28,5 31,49 SP nr 15 26,15 30,58 SP nr 18 28,75 28,11 SP nr 19 26,69 29,57 SP nr 22 nie zliczyli jeszcze średniej 30,78 SP nr 23 29,42 28,60 SP nr 25 27,82 29,51 SP nr 27 29,76 29,63 SP nr 29 30,11 30,71 SP nr 30 nie zliczyli jeszcze średniej 31,29 SP nr 33 26,30 31,14 SP nr 34 28,80 31,20 Średni wynik egzaminu w Olsztynie - 27,76 Średni wynik egzaminu w regionie - 24,99 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Do AK IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 14.05.04, 19:05 Do ak Wyslalem fotke SP 7 z opiem. Czy doszla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut ... wszkole jest wesolo... IP: *.sympatico.ca 15.05.04, 21:43 No prosze troche ostatnio zaniedbalem forum a tu sie jednak sporo dzieje... srednia siodemki wysoka mimo ze nie pod standard dla Nat... ale w koncu to podstawowka NR7 a nie szkola geniuszy... Cos mi sie wydaje iz Nat dawno w Olsztynie nie byla jesli oczekuje iz na Aleji przyjaciol i okolicach mieszka smietanka Olsztyna... Dzieci sa super ze sie uczyc chca... Swiat dziecka jest przeciez tak pelny roznych wydarzen, emocji, fantazji ze wcale sie nie dziwie iz niektore dzieci nie potrafia sie skoncentrowac na nauce... Dla tego wielkie dzieki nauczycielom ze szkoly takie jak Siodemka posiadaja nauczycieli ktorzy potrafia efektywnie zapalic dzieci do nauki. Pamietajcie tez o tym iz program nauczania, styl i ilosc materialu zmienily sie powaznie od czasow kiedy to my zasiadalismy za lawkami z dziura do kalamaza... Teraz coraz wiecej dzieci zasiada przed monitorami komputerow i korzysta z bardziej udoskonalonych pomocy szkolnych. Te dzieci ucza sie innaczej a co za tym idzie beda myslec innaczej... Z biegiem lat szkola i zycie bedzie coraz wiecej od nich wymagac. Nie zapominajmy takze iz system ocen lub opini o studentach jest tylko w jakims tam stopniu odzwierciedleniem mozliwosci intelektualnych dziecka... Pare lat w rozwoju dziecka potrafi zmienic kompletnie zarowno jej/jego osobowosc jak i iloraz inteligencji. Nie raz bowiem wczesnie wydane osady okazywaly sie bledne i klasyfikowano nie raz wybitne jednostki jako przecietne lub nawet poniezej tej skali... Dla przykladu Albert Einstein byl uwazany za nie dorozwiniete dziecko poniewaz nie mowil do wieku 4 lat. Trzymajcie sie... pewnie zbyt szybko nie zawitam na forum... ostatnio na nic nie mam czasu... I tak pewnie bedzie do polowy czerw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: ... wszkole jest wesolo... IP: *.g.pppool.de 16.05.04, 23:10 Mamut co ty wyprawiasz ? Stres w pracy czy prywatny. Czyzby ostre przygotowania na jakies sluby ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wskh Re: Do AK IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.05.04, 23:21 Nic nie doszlo, jak wysylales ? Jeszcze raz wyslij, ale sprawdze dopiero w poniedzialek w nocy, albo we wtorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: Do AK IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 17.05.04, 17:35 Dzis wyslalem na kontakt@allkar.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Do AK IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.05.04, 22:12 No udalo mi sie troche wczesniej sprawdzic. Juz jestem w domu. Owszem poczta doszla, opis (pomijajac standartowy problem z "ogonkami" np: (w czapie u³añskiej), Bia³ek, itd. wszystko czytelne, tylko... zapomniales podczepic zdjecia. Do poczty nie bylo zadnego zalacznika, nawet sladu po nim. Czyli do trzech razy sztuka. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
qmp1 Re: Szkola nr 7 czesc 25. 18.05.04, 01:12 Hej mój ukochany zakątku świata! W latach 1955-57 chodziłem do 7.Potem rodzice wywieżli do stolicy.Gorzej to przeżyłem niż wywózke na Syberię.Ale byłem na ostatnich uroczystościach i tylu znajomych spotkałem.Mieszkałem na Morskiej, pod 8.Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: 193.0.68.* 18.05.04, 14:46 Tak jest, witamy, i może jakieś odswieżające wspominki. Przypomnę że widok Morskiej spod willi Rasteńskich w 40-stopniowe wczesne popołudnie, gdy jeszcze nie było Bursztynowej, to ucielesnienie spokoju, harmonii i tego co gdzie indziej nazywają sjestą, ale czego bez Morskiej nie mogą do końca rozumieć. A na marginiesie dodam, że Pałac Kultury i Dworzec Centralny tez mają swój urok. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola nr 7 czesc 25. 18.05.04, 14:51 Nie wspominaj Bursztynowej, bo mi sie watroba przewraca... gdzie ten ogrod? gdzie ta leszczyna? gdzie grusza? maliny? nastawiali klockow, i jeszcze teraz sie rozpychaja. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 18.05.04, 21:33 Ja pamiętam al. p. jak bez domu Rateńskiego. Do NAT Nie pamiętam czy pisałaś jak nazywasz się. dziś spotkałam Ulkę M. Powiedziała, że zpomięta koleżankę Teresę. Czy to Ty! Pozdrowienia Iwona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 18.05.04, 22:14 To ona (chyba). Ja też pamiętam, gdy nie było jeszcze willi Rasteńskich i mnóstwa innych dziwactw (choć akurat willa Rasteńskich jakoś się przyjęła). Iwona, pozdrowienia dla Ciebie i Eli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.range217-44.btcentralplus.com 18.05.04, 22:18 Iwonko, zgadza sie, to ja. Jak sie z Ulka skontaktowac? Do mnie moze napisac na brightspark11@hotmail.com. Dzieki serdeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 18.05.04, 22:43 Ulka Serdecznie Ciebie pozdrawia. Spotkałam Ją przez przypadek, krótka rozmowa NAT nic jej nie mówiło. Natomiast Londyn naprowadził Ule okazuje się, że na Ciebie. Przez długi okres nie mogłam Ulki spotkać dzisiaj bardzo się spieszyłam robię prawko. Nie mogłam dłużej porozmawiać. Adres zapiszę i przekażę. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.range217-44.btcentralplus.com 19.05.04, 00:12 Iwona, jeszcze raz serdecznie dziekuje. To dopiero mialabym niespodzianke gdyby Ulka zechciala sie odezwac! Oczekuje niecierpliwie i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 19.05.04, 11:20 Ulka nie ma prawa teraz się nie odezwać. Iwona, dla pokrzepienia może wygrzebiesz z wątku moją opowieść o tym jak mój dziadek robił prawo jazdy (i zrobił, choć nikt mu nie dawał szans). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Uwaga wirus !!! IP: *.k.dial.de.ignite.net 19.05.04, 12:54 W ostatnich dniach poraz trzeci dostelem przez Firewall ostrzezenie, ze jakis wirus typu trojanski kon, atakowal moj system. Te ataki odbywaly sie zawsze podczas przegladu tej strony. Dlatego ostrzegam wszystkich, ktorzy bez odpowiedniego zabezpieczenia sa w intenecie. Pozdrawiam wszystkich siodemkowiczow! Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Willa IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 19.05.04, 14:29 Czy willa Rastenskietgo byla pierwsza z nowych domow na osiedlu. Nowych to znaczy tych jakie budowano na Bursztynowej, Koralowej, al. Roz, czesciowo na Rybakach i Al. Przyjaciol. W ktorym roku zostala wybudowana? Do kogo teraz nalezy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Willa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.04, 14:37 Była absolutnie pierwsza i powstała na dość długo przed nastepnymi. Wydaje mi się, że mniej więcej w połowie lat 60-tych, natomiast Bursztynowa i reszta to chyba z 10 lat później. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Willa 19.05.04, 14:50 Po smierci Rastanskiego zostala sperzedana nowym wlascicielom, nie znam nawet z widzenia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Willa IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 19.05.04, 22:21 Janusz nie wiem w jakich latach Dziadek uczył się jeżdzić. Wczoraj manewrowałam na placyku, chyba to nie normalny wymyślił - ale postaram się. Jazda po mieście ???? też jakoś muszę, testy pestka. Ela dziękuje za pamięć wspominamy tamte lata i do głowy nam wtedy nie przyszło, że będziemy w jednej rodzinie. Dla NAT: pozdrowienia Ulka z wielką radością mówiła to musi być Tereska!!! Wszystkim przesyłam pozdrowienia. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Willa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.04, 23:04 Dziadek zdawał w latach 60-tych. Wtedy nie było chyba tak trudno jak teraz, a mimo to nikt w dziadka nie wierzył. Ale on miał silną wolę, upór i swój hoor, i zwyciężył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: prawo jazdy IP: *.range217-44.btcentralplus.com 20.05.04, 09:35 Dla otuchy potencjalnych kierowcow: mam znajoma Angielke, ktora podchodzila do egzaminu na prawo jazdy 18 razy i w ubieglym tygodniu ... zdala! Kazdy egzamin £40, lekcje po £22 za godzine, w sumie przyjemnosc kosztowala ja blisko £4000. Grunt to sie nie poddawac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: prawo jazdy IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 20.05.04, 10:53 Mój syn też zdawał chyba z 8 razy, w końcu pojechał z drugim synem do Mławy czy Ostrołęki i tam zdali. A ja pozowolę sobie przypomnieć wam w zaistniałej sytuacji opowieść o prawie jazdy mojego dziadka, którą tu spisałem ze dwa lat temu: Mój dziadek około roku 1966-67 stał się - na skutek zdumiewającego zbiegu okoliczności - właścicielem nowiutkiego samochodu Syrena. Wtedy to było cos nadzwyczajnego. Prawie nikt nie miał samochodu w naszej okolicy; jednymi z nielicznych byli Węgrzynowie i Krajewscy. Pierwszy plan był taki, że oczywiście ta Syrena będzie sprzedana, nikt nie sądził, by dziadek miał nią jeździć. Po pierwsze, dziadek miał trzy klasy szkoły powszechnej, no a z samochodem łączą się różne sprawy związane ze sporo wyższym jednak wykształceniem; po drugie, dziadek był osobą impulsywną i gwałtowną, co też nie sprzyja jeżdżeniu samochodem (choć dziś uważa się chyba inaczej); po trzecie, był już wiekowy. Tymczasem dziadek oznajmił babci, że ma zamiar robić prawo jazdy, a potem jeździć tą Syrenką. Babcia całe noce płakała, ale nic nie mogą poradzić. Liczyła na to, że dziadek padnie na kursie prawa jazdy i na egzaminie. Ale tu dziadek wykazał nadzwyczajny spryt, wikłając mnie w całe przedsięwzięcie. Otóż zapisał się na kurs w lipcu, gdy ja przyjechałem – jak zawsze – na wakacje, no i zabierał mnie na te wykłady na kursie, gdzie musiałem mu wszystko notować, rysować i jeszcze później objaśniać. Wszystkim opowiadał, że jestem jego sekretarzem, choć byłem trochę dziwnym sekretarzem, bo miałem wtedy jakieś dwanaście lat. Ten kurs odbywał się po południu i wieczorami, i gdy ja skrobałem w zeszycie, to dziadek - który przychodził na ten kurs po pracy - słodko sobie spał, pochrapując czasem ostro, co jednak po pewnym czasie wszyscy zaakceptowali. Ale ja byłem wściekły; uważałem, że dziadek mnie kompromituje, a co najgorsze, następnego dnia po wykładach musiałem wszystkie notatki przepisywać w domu dużymi i ładnymi literami (żeby dziadek odczytał) w innym zeszycie. Wyobrażacie to sobie? Na podwórku chłopaki, a ja siedzę i piszę (przepisuję!) o pracy silnika dwusuwowego i o tym, gdzie jest zakaz wyprzedzania, i do wszystkiego jeszcze rysunki, a ja nie znoszę rysować. Potem zaczęły się jazdy i babcia miała nadzieje, że tutaj dziadek polegnie. Instruktorem od jazdy był jakiś cham, który na wszystkich darł mordę i wszyscy się go bali. No i dziadek, któregoś dnia nie zdzierżył i po kolejnych chamskich uwagach wysiadł z samochodu na środku ulicy w okolicach ratusza ze słowami "jedź sobie sam skurwysynu". Wieść się rozniosła o incydencie i dziadek stał się bohaterem kursu. Co więcej, instruktor przeżył jakiś przełom, stał się bardziej ludzki, a na uroczystości kończącej kurs podszedł do dziadka i niemal podziękował mu za to co się stało. W sumie dziadek, choć chyba ledwie jeździł, dostał prawo jazdy. Wynajął garaż koło przystanku, rano tam szedł i Syrenką jechał do pracy, wzbudzając podziw i zazdrość. Ale jeździł raczej beznadziejnie, ciągle coś obijał, i gdy kiedyś pojechali z babcią z wizytą na rodzinną wieś, bez powodu wylądował na dachu w rowie, no i wtedy babcia zrobiła taką awanturę, że po powrocie całą tę Syrenkę dziadek sprzedał. Miał za to wspomnienia z tego wszystkiego na całe pozostałe życie. Ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh do Ak IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 20.05.04, 14:08 Czy moj post w sprawie foto z lotu ptaka dotarl. Wysylalem na adres kontakt@allkar.de Foto do SP 7 ciagle probuje wyslac, ale klopoty techniczne przerastaja mnie. Poprosye specjalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh aura IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 21.05.04, 16:41 Czy wszedzie jest taka kiepska wiosna jak na AP? Matury mijaja, a kasztany kwitna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: aura IP: 193.0.68.* 21.05.04, 17:18 Wszędzie jest równie kiepska, czyli dużo gorsza. Ale to się może zmienić przy odrobinie szcześcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: aura IP: *.g.pppool.de 21.05.04, 21:34 Tu tez kiepska wiosna ... Wczoraj nawet fajnie, dzis deszcz i na noc nawet przymrozki zapowiadaja. Szperajac w moich starych slajdach znalazlem cos z roku 1981 (cos przed wielkanoca). Rzucilem pare fotek na strone internetowa (Tramp chyba tez jeszcze byl wtedy). people.freenet.de/krenzek/1981/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: aura i inne IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.05.04, 21:50 Fredek, genialne foty. Daj wiecej. Wskh - post dotarl, nie ma sprawy. Powiekszenie do A4 bedzie do duszy, bo rozdzielczosc za mala, ale w koncu mam oryginaly, a z tego zrobi sie co trzeba. Na kiedy potrzebujesz. Wrzuce na CD i podam + moze tez kilka innych na temat. Sorrki za przestoje, ale mi odbilo i znowu robie remont w chalupie, wiec na PC-ta brak czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: aura i inne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.04, 22:43 Ależ piękne zdjecia Fredka: i Wars, i topole, i Warszawa (samochód), i sklep bez idiotycznego dachu za to z filaramni, i wszystko w kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: aura i inne IP: *.range217-44.btcentralplus.com 22.05.04, 00:34 Za Olsztynem nie tesknie ale zdjecia poruszyly mnie lekko. Wspaniale zobaczyc cos poza Wysoka Brama i Ratuszem. I Aleja Przyjaciol ..... Well done. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: aura i inne IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.05.04, 09:51 Napisałem przy zdjęciach Fredka "Wars" zamiast "Tramp", bo tak o Trampie mawiał często mój dziadek ze względu na bliskość dworca. Nat, nie udawaj, że lekko cię ruszyło. To było jak burza, tajfun i tornado. Wszyscy znamy twą delikatną dziewczęcą duszę, skłonną do wzruszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: aura i inne IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 22.05.04, 10:58 Zdjęcia bezcenne historyczne wzruszają...... i co tu więcej pisać!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh wycieczki IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 24.05.04, 09:45 Rozpoczol sie sezon szkolnych wycieczek, Dokad jezdziliscie. Jako chlopak najbardziej zapamietalem nie to gdzie jedziemy, (byc moze pierwsza wycieczka to byl Grunwald), ale czym. Chlopaki beda bardziej zorientowani co oznacza kultowy ogorek! Szczegolnie atrakcyzjne miejsce w autokarye bylo oczywiscie z tylu, ale szalowe bylo tez blisko nieprawdopodobnej pokrywy silnika obok kierowcy. Dla mnie niezapomniane tez bylo takie male pokretlo na desce rozdzielczej do kierunkowskazow, do ktorego musial siegac kierowca. No i na koniec rozkladane siedzenia pomiedzy rzedami kanap z zaczepianym od tylu pasem, ktory sluzyl jako oparcie. Do AK, Fotki potrzebuje na juz zeby pokazac promotorowi, ze cos robie, ale nic sie nie stanie jak pokaze mu nastepnym razem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: wycieczki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.04, 09:55 Ach ogórek! Szczególnie miejsce przy kierowcy. A gdy jeszcze czasem zdjęto pokrywę silnika, było na co popatrzeć! W Warszawie całe lata czerwoniutkie ogórki (bez tych wszystkich reklam) jeździły jako komunikacja miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: wycieczki IP: *.neue-westfaelische.de 24.05.04, 11:44 Tak te stare Jelcze byly naprawde przepiekne. Przypominam sobie wycieczki w latach 70. Tutaj kilka zdjec "ogorkow": krzysiek1-p.w.interia.pl/jelcz.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: wycieczki IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 24.05.04, 13:13 Super fotki Ogorkow! Chyba w 1982 roku uczac sie w samochodowce takim ogorkiem po kapitalnym remoncie pojechalismy na mecz pilkarski do Poznania Polska-Szkocja 1-0 Boniek. Ten ogorek mial nieprawdopodobne osiagi. Pamietam, ze na "austostradzie" kolo Poznania tak pedzil, ze kierowcy wyprzedzanych samochodow lapali sie za glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Slynni IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 25.05.04, 13:19 Kto wie jaka olsztynska ulica jest nazwana imieniem osoby mieszkajacej na naszej dzielnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Slynni IP: *.g.pppool.de 25.05.04, 19:24 Czyzby Zeglarska juz zamienili na ulice Jacka Kicermana ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_mackowski Re: wycieczki 22.07.13, 21:47 Swoją drogą ostatnio wybrałem się na wyprawę rowerową z sporteus.pl/oferty/wyprawy-rowerowe.html Po pierwsze bawiłem się przednio a po drugie nie zapłaciłem za dużo. Na bank jest to dużo lepsza forma wyjazdu niż podróżowanie autokarem. Odpowiedz Link Zgłoś
qmp1 Re: Szkola nr 7 czesc 25. 26.05.04, 01:29 Pozdrowienia z Bonn!Troche daleko od Olsztyna,ale i tu mozna obejrzec zdjecia z 1981.Al.Przyjaciol rewelacyjna.Czy Zeglarska juz jest nazwana ul. Kicka - szybko by poszlo.Czy ktos moze byl pod Ostroda w Marjaszku u Mariusza Bogackiego - podobno lokal z klimatem.Przepraszam za brak polskich znakow, ale takie tu klawiatury.pzdr.qmp1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh ulica IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 26.05.04, 09:41 Kicek to dostanie od razu honorowe obywatelstwo. On leczy klientow z kasy, a ten nasz "Wilelki" leczyl ludzkie zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: ulica IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.05.04, 16:28 Lepiej mieć chyba ulicę niż honorowe obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh honorowi IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 26.05.04, 16:36 Dzisiaj wlasnie radni nadali trzem osobom honorowe obywatelstwo Olsztyna. Maja darmowe przejazdy autobusami MPK i darmowy kawalek gruntu... na komunalnym cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: honorowi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.05.04, 20:30 Zdecydowanie lepiej mieć ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak do wskh IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.04, 23:42 Podeslij mi na mojego maila twoj adres mailowy, bo nie wiem czy ten od zdjec jest twoj czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.dynamic.mm.pl 29.07.13, 19:33 Z zazdrością czytam wspomienia o Waszej szkole. Teraz o siódemce często czytam i słyszę w mediach i zastanawiam się czy nie zapisać tu swojego dzieciaka. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.olsztyn.mm.pl 20.10.13, 19:40 Jasne, że warto. ciągle są tu inni ludzie, inni nauczyciele. Mój kuzyn jest teraz w trzeciej klasie i ponoć super, nie wiem jak mu będzie w 4-6. Nauczyciele byli super jak ja byłam. Polecam szkołę, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Szkola nr 7 czesc 25. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.13, 01:37 I gdzie jestescie? na forum cisza, nikt sie nie odzywa, a zapowiadało sie tak pieknie.. Odpowiedz Link Zgłoś