Dodaj do ulubionych

PiS kompletnie nie ma programu

19.08.11, 19:46
PiSowcy z Kaczyńskim guru na czele nie mają od dawna żadnego pomysłu na Polskę. Ich propozycje gospodarcze i społeczne są od sasa do lasa, często wzajemnie sprzeczne. Z tego braku programu i pomysłu pozostaje im tylko wrzaskliwa agresja i robienie wszystkiego na przekór (stąd ta niespójna retoryka). Dla władzy gotowi podpalić Polskę, wspierają kiboli, łamiących przepisy maszynistów, kogokowliek. Takie tam pospilite ruszenie wszelkiego marginesu i niezadowolonych sekciarzy.

Boże, daj nam jakąś sensowną opozycję, bo Polska potrzebuje sensownej dyskusji.
Obserwuj wątek
    • Gość: dzieki Wielkie zjednoczenie prawicy IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.11, 19:54
      wybory.onet.pl/parlamentarne-2011/aktualnosci/pis-zapowiada-polaczenie-polskiej-prawicy,1,4825632,aktualnosc.html
      • ostrogotek Re: Wielkie zjednoczenie prawicy 19.08.11, 20:04
        ciekawa. Wielkie zjednoczenie malkontentów? Razem z kibilami i ojcem dyrektorem?

No tak, PiS chce, ale czy prawica chce zjednoczenia pod sztandarami PiS? Czy PJN tez PiS chce zjednaczać?
        • Gość: 4 Re: Wielkie zjednoczenie prawicy IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.11, 20:14
          też
          • Gość: SD Re: Wielkie zjednoczenie prawicy IP: *.play-internet.pl 19.08.11, 23:28
            Tak naprawdę to PiS wcale nie chce rządzić. Wiedzą, że nie mają fachowców i dobrze pamiętają, że te ich 2 lata to była błazenada. Przecież w ciągu 2 lat rządów wybudowali łącznie 5 km autostrady (słownie - PIĘĆ). Tak więc naprawdę to interesuje ich tylko zemsta i trochę miejsc w sejmie, żeby można było dalej szczekać. Bo oni silni są tylko w gębie.
            • Gość: karmazyn Re: Wielkie zjednoczenie prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 23:50
              A PO jaki ma pomysł na Polskę? Na razie słychać tylko o kolejnych podwyżkach wszystkiego i mnożeniu posad dla kumpli. Dla Peowców to na pewno świetny pomysł.
    • ostrogotek Re: PiS kompletnie nie ma programu 20.08.11, 09:31
      Jedynym programem PiS jest chamstwo, pomówienia, złośliwości i prymitywna agresja. Jak się nie ma żadnego programu i pomysłu, dobre i to dla kaczych sztabowców. Klęska coraz bliżej :)
      • Gość: hahahahahahahahaha J E D Y N A partia co ma program to PiS IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 09:36
        www.programpis.org.pl/
        • Gość: SD Re: J E D Y N A partia co ma program to PiS IP: *.play-internet.pl 20.08.11, 16:57
          Propozycja debat, w kampanii wyborczej, ze strony premiera była. Czemu pp. Adam Hofman i J. Brudziński członkowie PiS, nie chcą tych debat, nie chcą rozmowy o Polsce i np. o programie PiS ?
          • Gość: mix Re: J E D Y N A partia co ma program to PiS IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 19:27
            Rozwydrzony i i zdziczały motłoch dewiantów doprowadził (jak było do przewidzenia) do wyuzdanej, obleśnej i kretyńskiej orgii nienawiści chrześcijaństwa do wszystkiego w ogóle, co nie ma za sobą kościelnego pokropku. W Madrycie policja aresztowała katolickiego aktywistę za planowany atak gazowy na protestantów. Grupy katolickich bojówek przybyły celowo na ten plac w czasie legalnie zorganizowanej demonstracji po to by "nawracać". I to wszystko w imię pokoju po katolicku. A teraz piso-mohery podejmą płaczliwy jazgot, że ktoś, kto jest wrogiem kościoła podburzył tych prawowiernych katolików. W końcu "błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli" i poszli okładać przeciwników wizyty papieża ;)
        • ostrogotek Re: J E D Y N A partia od smoleńska 20.08.11, 17:12
          Taaaaaa, tysiąc pomników na tysiąc-dni rządów kaczytsanu. No i do tego codziennie opluwać Polaków i ich zakompleksiać. Do tego 12 świąt państwowych - każdego 10 miesiąca. No i teczka i podsłuchy dla każdego obywatela, specjalny dodatkowy urząd sledczo-agenturalny - zniknie bezrobiocie!
          Potem secesja z Unii Europejskiej i wypwiedzenie wodjny Niemcom i Rosji równocześnie.
    • Gość: mix A czy mieli kiedyś jakiś program? IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 19:59
      Próbowałem kilka razy sięgnąć do jakiegoś ich programu, i w efekcie okazywało się się to z niczym nie skorelowanym przypadkowym zestawem doraźnych haseł i niczym więcej. Brak jest więc jest zupełnie podstaw, by wierzyć w to, że PiS jest w stanie zrobić coś więcej ponad rzucanie hasełek na tacę populizmu.
      • ostrogotek Re: A czy mieli kiedyś jakiś program? 20.08.11, 20:09
        mieli: zdobyć władzę i znaleźć haki na swoich koalicjantów:). Ale jak zdobyli władzę to nie wiedzieli co z nią zrobić. Wiec się Jarcys podał do dymisji :).
      • Gość: gość Re: A czy mieli kiedyś jakiś program? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 20:11
        Głosuję na PIS, albowiem nikt inny nie wie, co to polska racja stanu.
        • Gość: SD Re: A czy mieli kiedyś jakiś program? IP: *.play-internet.pl 20.08.11, 20:53
          Lemingi do Kaczystanu.
        • ostrogotek Re: A czy mieli kiedyś jakiś program? 21.08.11, 18:46
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Głosuję na PIS, albowiem nikt inny nie wie, co to polska racja stanu.

Nawet PiS nie wie :). To taki wytrych słowny, za któryym kompletnie nie ma treści. Sprawdzam!
    • mobydickzolsztyna PiS kompletnie nie ma programu-cio tio tiakiego? 20.08.11, 21:25
      "PiS kompletnie nie ma programu"

Bardzo mi zależy o wiedzy n.t. różnicy pomiędzy pojęciami "PiS nie ma programu" i "PiS KOMPLETNIE nie ma programu".
      Gdyby nie-kompletnie, to by było nieco lepiej?

Chciałbym wiedzieć na kogo zagłosuję? (program tego-i-owego programem Narodu, ale cyrk z tymi "programami"!)
      Bo zagłosuję na PiS-isko tak, czy owak.
      Wk..wiony (na jego kiepską skuteczność, szczególnie PR-owską), ale zagłosuję.

No bo, cholera, niby CO mam w obecnej sytuacji zrobić, skoro cała reszta to moi wrogowie?
      Jasno, w mediach, deklarują nienawiść, ironię, kpinę, wobec wszystkiego co ja (JA, a nie WY!) szanuję?

Pacany z PiS-u, niezdarnie, nie zrealizują pewnie moich ideałów, ale chociaż to obiecują.
      Pozostali obiecują, że to co szanuję, co kocham - oleją, zniszczą, wdepczą w ziemię, zrobią na to kupę jak Wojewódzki.

No kurde! CO ja biedny mam w tej sytuacji zrobić, jak nie głosować znowu na ten cholerny PiS?
      Niby obiecuje, że takich jak Wy pozbawi możliwości realnego wpływu na losy mojej Ojczyzny.
      Pewnie to znowu obiecanki-cacanki, pieprzenie, napinanie muskułów!
      Ale co mam zrobić, skoro inni nawet nie obiecują, że wam politycznie dokopią, a tylko mnie?
      • Gość: hihi Re: PiS kompletnie nie ma programu-cio tio tiakie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 21:58
        Ciekawe czy ostrogotek wie jaki program ma PO? Ide o zaklad ze zna tylko belkotliwe bzdury w stylu - wspieranie przedsiebiorczosci, rozwoj oswiaty i inne tego typu "konkrety".:)
        Ja np. znam jeden taki cudowny konkret ktory szykuja nam - ku naszej radosci - socjalisci z PO

www.debata.olsztyn.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1815:dlaczego-polacy-powinni-si-ba-podatku-katastralnego&catid=65:publicystyka&Itemid=123
        Juz widze usmiechnieta mine Ostrogotka jak bedzie placil podatek za mieszkanko zamiast stowke rocznie to stowke miesiecznie a kto wie moze i wiecej. Nie ma to jak wspierac Rycha i Zbycha z PO w ich walce o obnizenie podatkow Zeby sie zylo lepiej... bo taki jest przeciez, znany wszystkim, program tej bandy. :)
      • ostrogotek Re: PiS kompletnie nie ma programu-cio 21.08.11, 18:45
        mobydickzolsztyna napisał:

> "PiS kompletnie nie ma programu"
        >
        > Bardzo mi zależy o wiedzy n.t. różnicy pomiędzy pojęciami "PiS nie ma progra
        > mu" i "PiS KOMPLETNIE nie ma programu"
        .

Nie-kompletnie byłoby, gdyby było cokowliek, poza mglistym narzekaniem :) i prymitywna agresją. Z kaczego jazgotu nic nie można wyłowić konkretnego w żadnej sprawie :).

> Bo zagłosuję na PiS-isko tak, czy owak.

Nie watpie. Nie trzeba nawet listy kandydatów, jako klasyczny zwolennik PiSu zagłosujesz w ciemno i in blanco. Wogóle mnie to nie dziwi.
        • mobydickzolsztyna Re: PiS kompletnie nie ma programu-cio 21.08.11, 21:16
          ostrogotek napisał:
          > Nie trzeba nawet listy kandydatów, jako klasyczny zwolennik PiSu
          > zagłosujesz w ciemno i in blanco.

Nie w ciemno, bo z pewną upartą, naiwną i trwożliwo-ostrożną wiarą w ich obietnice, że "jakoś" poradzą sobie z odsunięciem takich jak ty od wpływu na losy mego Kraju.
          To gorzka wiara, niejako przymusowa, bo inni nawet nie obiecują tego, obiecują raczej kompromisy z żównem, więc cóż z tego, że może PiS to tylko obiecanki-cacanki i że znowu nie podołają?

Wyobraź sobie targowisko, na którym jakiś, niepoważnie wyglądający i zachowujący się, facio-kurdupel oferuje dostawę chleba, a pozostali wymowni, błyskotliwi, przystojni i dowcipni od ręki jawnie oferują żówno - niektórzy w sreberku, albo perfumowane.
          Ja temu "oferującemu chleb" nie ufam tak do końca, bo dupowaty jakiś, nie dowierzam, że naprawdę sobie z wami poradzi.

Natychmiast PiS "puszczę w trąbę", gdy się pojawi Ktoś bardziej wiarygodny, skuteczny, który nareszcie naprawdę was odeśle do historii, a nie tak na niby, jak okrągły stół.

Rozumiesz mnie? Ja tylko dlatego zagłosuję na PiS, bo nie widzę lepszego (choćby tylko w obietnicach!) do przypieprzenia wam.
          No co za cholerna dziura w historii, że nie mamy TERAZ skutecznego Męża Stanu do pozamiatania lewicowego gnoju po PRL-u!

PS
          PiS-owskiej listy kandydatów nie mam ochoty czytać, bo to Ludzie (przy całym szacunku do nich), którzy albo się podporządkują Kurduplowi, albo bez skrupułów wylecą na zbity pysk.
          Jawnie czy dyskretnie trwa borykanie się z tą poPRL-owską ohydą i jest to w istocie przeciągająca się kontrrewolucja, przeciw waszej, bolszewickiej rewolucji - obecnie w fazie waszego taktycznego "politycznego NEP-u", czyli wilczych pysków w owieczkowatych maskach.
          Czekacie na swoją nową historyczną szansę.
          Lenin nawet taktycznie podpisał hańbiący układ z Niemcami (jak wy podpisaliście z naiwniakami picerski okrągły stół), potem "oddał" zniewoloną Polskę i parę innych krajów - ale do czasu, do czasu, DO CZASU!

Walka z wami, polskojęzyczni sowieci, wymaga bezlitosnej dyscypliny wewnętrznej.
          Tak było zawsze w okresach zagrożenia.
          A zagrożenie jest.
          BO PRZECIEŻ JESTEŚCIE WY i to z pełną możliwością działania.
          No przecież nie zaprzeczysz, że JESTEŚCIE i jesteście właśnie tym, czym jesteście.
    • kecawa lemingu- nie czytasz ? 20.08.11, 22:27
      Jak to często w dyskursie leming przypisuje innym swoje cechy?

boisz się, że poparcie dla kaczystow systematycznie rośnie ?
      • Gość: SD Re: lemingu- nie czytasz ? IP: *.play-internet.pl 20.08.11, 22:56
        Przegrywają wybory za wyborami. Dopiero co PiS przerżnął wybory w Wałbrzychu, dostał 5%, a PO - 60%. Kaczyński dzisiaj mówi o PO, że tonący brzytwy się chwyta. To nie ważne, że od 4 lat PO prowadzi w sondażach zawsze z co najmniej 10% przewagą nad PiS-em. Sondaże kłamią. PiS ma własne. W Wałbrzychu wygrała PO, ale PiS wygrał moralnie.
        Przecież to jakieś szaleństwo. Co w tych ludzi wstąpiło ? Czego się najedli ? Czy PiS to sekta ?
        • Gość: hihi Re: lemingu- nie czytasz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 19:08
          Nie ma roznicy miedzy PO czy PIS. I mam nadzieje ze PO wygra, chocby po to zeby Ostrogotek zrozumial ze dal sie oglupic jak dziecko. Nastepnym razem jak bedzie ogladal wiadomosci w TVN pomysli ze - cholera cos tu nie tak :)

• Gość: mix Re: lemingu- nie czytasz ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 19:47
          Gość portalu: SD napisał(a):

Czy PiS to sekta ?

Gorzej. Sektą ludzi nakarmionych szalejem.
          • Gość: hihi Re: lemingu- nie czytasz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 20:33
            Czasem mysle kto mu sie wiecej napil szaleju. Bolszewicy z PIS czy ich przeciwnicy :D
            • Gość: michy Re: lemingu- nie czytasz ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 20:37
              o myśleniu w twoim przypadku nie ma mowy, jabola dokończ
    • Gość: mix Prawdziwy program PiS IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 21:26
      można wydobyć z każdego pismana bez wpuszczania go między zglodniałych kryminalistów. O dawna cięgle pieprzą to tym samym:
      1. Lustracja (i szukanie haków)
      2. Dekomunizacja jako logiczne następstwo przeprowadzanej piso-lustracji
      3. Komisja Jedynej Prawdy i Sprawiedliwości, która orzekać będzie w sprawach jak nie jako spectrybunał, to jako sąd kapturowy
      4. Wydłużenie kar pozbawienia wolności (ucznia za brak biletu będą zamykali już nie na cztery miesiąca a na cztery lata)
      5. Eliminacja nierówności ekonomicznej w całej Europie jak głównej przyczyny nieszczęśliwości PiS
      6. Stopy procentowe bliskie zera, bo po co banki mają się bogacić na kredytach
      7. Wybudować już nie 3 a 4 miliony mieszkań dla tych, którzy już dawno mieszkają za granicą
      8. Wychowanie w miłości i odpowiedzialności według pis-owskich reguł poczynając od przedszkola
      9. ... i jeszcze parę innych takich bzdetów skierowanych pod własny nieszczęśliwy elektorat.
    • Gość: am Re: PiS kompletnie nie ma programu IP: *.dualrack.com 02.09.11, 16:02
      www.debata.olsztyn.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1843:nie-ma-miejsca-na-inn-dla-innej-prawicy-ni-pis&catid=63:ukasz-adamski&Itemid=97
    • Gość: pp Re: PiS kompletnie nie ma programu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 22:37

a która postmagdalenkowa partia miała jakikolwiek pogram poza niedopuszczeniem do lustracji?
      • Gość: ;)))) Re: PiS kompletnie nie ma programu IP: *.olsztyn.mm.pl 03.09.11, 23:00
        Przeczytałem ten program.
        Jednak można połączyć lewactwo, tradycję z nowoczesnością i nazwać ten kociokwik centroprawicowością.
        Ostatnio takie eksperymenty robił Gomułka a przed nim kanclerz 3 rzeszy.
        Ideologia zwyciężała, narody i państwa niekoniecznie.

Tylko PiS jest w stanie rozpieprzyć polandię w kilka lat. Więc niech wygra wybory i działa, dla dobra Polaków

A więc popieram PiS
        ;))))))))))))))))))))))))))))
    • ostrogotek pomyłem sie - jednak ma 04.09.11, 18:35
      Programem pisu jest nacjonalizacja i renacjonalizacja, podniesienie podatków, głownie banków (a więc naszych oszczędności) i supermartetów. W zakresie edukacji to przywrócenie monopoli i twolrzenie państwa policyjno-agenturalnego. Czyli jakis program mają, taki narodowo-socjalistyczny.
      • Gość: SD Re: pomyłem sie - jednak ma IP: *.play-internet.pl 04.09.11, 19:27
        Program PiS-u to konstytucja PRL z wpisaną kierowniczą rolą PiS i wpisaną wieczną przyjaźnią z Radiem Maryja. Zła wiadomość dla Polski = dobra wiadomość dla PiS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka