Gość: BajEr IP: *.olsztyn.mm.pl 20.12.11, 15:20 Ziemia tu pruska, miejscowości niemieckie, a pomniki ... polskie. Ciekawa logika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robac Protas? 20.12.11, 16:06 Myślałem, że marszałek województwa, a to tylko Piłsudski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazur Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. Lid... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 16:09 Z tytyłu byłem pewien, że to bedzie pomnika Marszałka Protasa. Ale to pewnie już niedługo! No i raczej w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj,oj Re: Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.11, 18:06 Jak pomnik marszałka będzie podobny tego Marszałka to wkrótce dołączy do krasnali w ogródku szkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i28 Re: Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. L IP: *.olsztyn.mm.pl 20.12.11, 21:56 hehehe, też tak myślę:) Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. L 20.12.11, 18:26 o Jezu!!!!!!!!!!!!!!!!Czy ci ludzie co to wymyslili i zrobili wstydu nie mają?Poczucia estetyki z całą pewnoscią nie mają.Rodzina Marszałka winna ich pogonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard/1945 Olszt Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. Lid... IP: *.dynamic.mm.pl 20.12.11, 20:08 No z tego zdjęcia co jest pokazane to chyba jakiś pseudoplastyk po pijaku kleił to dziwactwo,. toż to jest szkaradztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. Lid... IP: 92.55.195.* 20.12.11, 21:06 Pomnik Lech Kaczyńskiego w tej ,konwencji, spowodowałby procesy o godzenie... . A Marszałek w odróżnieniu wielki był. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Niezupełnie to tak, jak chcesz uprościć 20.12.11, 22:13 Na ziemie pruskie i spalone i "oczyszczone" z miejscowej ludności przez krzyżaków napływała stopniowo ludność z Kurpii i Pomorza Chełmińskiego. O reszcie tej historii możesz się dowiedzieć z bardziej popularnych podręczników uzupełniając swą wiedzę o istniejące jeszcze nagrobki na cmentarzach. Też byłem szczerze zaskoczony spotykając na mogiłach z okresu do polowy XIX wieku polskie nazwiska. Nie jest to zatem wcale takie jednoznaczne oprócz tego, że dzięki dziwnemu zachowaniu się Watykanu ziemie te znalazły się we władaniu niemieckich ewangelistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Niezupełnie to tak, jak chcesz uprościć IP: *.pl 21.12.11, 10:24 Ale, Szanowny Privusie, jak historia tych ziem ma się do jakości tego ,,pomnika,, ? ,,Artysta,, zrobił,bo mu zapacili, za artykuł też ktoś wziął pieniądze.Ot i wszystko- i oba fakty smutne... Odpowiedz Link Zgłoś