Dodaj do ulubionych

Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. Lid...

IP: *.olsztyn.mm.pl 20.12.11, 15:20
Ziemia tu pruska, miejscowości niemieckie, a pomniki ... polskie. Ciekawa logika.
Obserwuj wątek
    • robac Protas? 20.12.11, 16:06
      Myślałem, że marszałek województwa, a to tylko Piłsudski.
    • Gość: Mazur Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. Lid... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 16:09
      Z tytyłu byłem pewien, że to bedzie pomnika Marszałka Protasa. Ale to pewnie już niedługo! No i raczej w centrum miasta.
      • Gość: oj,oj Re: Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.11, 18:06
        Jak pomnik marszałka będzie podobny tego Marszałka to wkrótce dołączy do krasnali w ogródku szkolnym.
      • Gość: i28 Re: Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. L IP: *.olsztyn.mm.pl 20.12.11, 21:56
        hehehe, też tak myślę:)
    • antymenel.1 Re: Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. L 20.12.11, 18:26
      o Jezu!!!!!!!!!!!!!!!!Czy ci ludzie co to wymyslili i zrobili wstydu nie mają?Poczucia estetyki z całą pewnoscią nie mają.Rodzina Marszałka winna ich pogonić.
    • Gość: Ryszard/1945 Olszt Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. Lid... IP: *.dynamic.mm.pl 20.12.11, 20:08
      No z tego zdjęcia co jest pokazane to chyba jakiś pseudoplastyk po pijaku kleił to dziwactwo,. toż to jest szkaradztwo.
    • Gość: Bolo Marszałek ma pomnik przed wiejską szkołą k. Lid... IP: 92.55.195.* 20.12.11, 21:06
      Pomnik Lech Kaczyńskiego w tej ,konwencji, spowodowałby procesy o godzenie... . A Marszałek w odróżnieniu wielki był.
    • privus Niezupełnie to tak, jak chcesz uprościć 20.12.11, 22:13
      Na ziemie pruskie i spalone i "oczyszczone" z miejscowej ludności przez krzyżaków napływała stopniowo ludność z Kurpii i Pomorza Chełmińskiego. O reszcie tej historii możesz się dowiedzieć z bardziej popularnych podręczników uzupełniając swą wiedzę o istniejące jeszcze nagrobki na cmentarzach. Też byłem szczerze zaskoczony spotykając na mogiłach z okresu do polowy XIX wieku polskie nazwiska. Nie jest to zatem wcale takie jednoznaczne oprócz tego, że dzięki dziwnemu zachowaniu się Watykanu ziemie te znalazły się we władaniu niemieckich ewangelistów.
      • Gość: ? Re: Niezupełnie to tak, jak chcesz uprościć IP: *.pl 21.12.11, 10:24
        Ale, Szanowny Privusie, jak historia tych ziem ma się do jakości tego ,,pomnika,, ? ,,Artysta,, zrobił,bo mu zapacili, za artykuł też ktoś wziął pieniądze.Ot i wszystko- i oba fakty smutne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka