Dodaj do ulubionych

Pracować tu, to jak przesiąść się z malucha do ...

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.02.12, 20:33
I bardzo dobrze! Nowoczesna nauka to przyszłość! Za nią idą pieniądze liczone w dziesiątkach milionów! A chyba potrzebujemy w Olsztynie trochę kasy, nie?:-)))
Brawo UWM!

Wolna Republika Warmii i Mazur!!!
Ludu Polan powstań z kolan!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Pola inżynieria środowiska IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.12, 20:46
      jak się dowiedzą, że po tym kierunku absolwentom uprawnień bud. nie dadzą to studentów będzie jeszcze mniej. Oszukują tylko biedaków...
    • Gość: where Pracować tu, to jak przesiąść się z malucha do ... IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.12, 20:54
      Gdzie mają po tym pracować ci fachowcy? konkrety proszę.
      • Gość: hej Re: Pracować tu, to jak przesiąść się z malucha d IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.12, 20:57
        W akwaparku.
    • olsztynski.blogspot.com Re: Pracować tu, to jak przesiąść się z malucha d 01.02.12, 23:37
      Gość portalu: kot z wm.pl napisał(a):

> I bardzo dobrze! Nowoczesna nauka to przyszłość! Za nią idą pieniądze liczone w
      > dziesiątkach milionów! A chyba potrzebujemy w Olsztynie trochę kasy, nie?:-)))
      > Brawo UWM!

Inwestycja wprawdzie sfinansowana za unijne, ale utrzymywać to będziesz ze swoich podatków. I obudzimy się za 15 lat jak Grecy, z niżem demograficznym i takimi zabawkami do utrzymania. Wystarczy zajrzeć do Kortowa i obejrzeć te pustostany. Chociażby nowa biblioteka, gdzie chyba więcej pracowników niż czytelników.
      olsztynski.blogspot.com/2011/09/akwakultura-prawde-ci-powie.html
      • Gość: kot z wm.pl Re: Pracować tu, to jak przesiąść się z malucha d IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.02.12, 15:36
        Jakby to powiedzieć......ja jestem patriotą lokalnym i każde pieniądze, inwestycje jakie trafiają do Olsztyna to miód na moje serce! To po pierwsze. Nie za bardzo rozumiem, o co chodzi z tym utrzymywaniem w przyszłości tego Instytutu? Że z moich podatków? Ależ ja bardzo chętnie się dołożę do tego typu instytucji!!! Na razie dokładam sie do dróg gdzieś miedzy Łodzią a Skierniewicami lub do emerytur księży, zakonnic, mnichów i całej tej reszty darmozjadów!!!Wole więc na naukowców z Olsztyna:-)))
        Jednym słowem jak budzet panstwa nie chce dołożyć do dróg , którymi się poruszam, to niech się chociaż dokłada do olsztyńskiej nauki!
        Kolejna sprawa, to ta dziwna troska o liczbę studentów czy o to gdzie będą pracować.
        W jednym z postów wykazałem, że pracę np. po rybactwie można dostać i to nieźle płatną tylko trzeba wyjechac , niestety na wieś! Stawy raczej sie kopie poza większymi aglomeracjami:-))
        No i Instytut naukowy nie potrzebuje tabunów studentów. W Olsztynie są chyba dwa Instytuty naukowe PANi tam studentów nie ma wcale, no może doktoranci!
        Trzeba się trochę orientować w "strukturach nauki" :-))))
        I można by tak dalej ale już mi się odechciało , zwłaszcza, że wątek wzbudził niewielkie zainteresowanie czytających.A malkontentów/ignorantów nigdy nie brakuje:-)))))))

Wolna Republika Warmii i Mazur!!!
        Ludu Polan powstań z kolan!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka