Dodaj do ulubionych

szukam pewnej osoby

IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 12.06.12, 21:47
Witam,
Poszukuję osoby, ktora w latach 40-stych urodziła się w Olsztynie lub okolicach. Mam niewiele danych na temat osoby. Mam niewiele danych. Pan, ktorego szukam nazywa się Edmund (Mundek) Sandomierski, w latach 60-tych XXw. słuzył w wojsku w Darłówku, pochodził z okolic Olsztyna lub samego Olsztyna. Wiem jeszcze, ze Pan Edmund ma/miał syna, który urodził sie w końcu lat 60-tych. (66-67-68 rok). Bardzo mi zalezy na jakichkolwiek informacjach na temat Pana Edmunda. Gdyby ktokolwiek cos wiedział, to bardzo proszę o info na maila joeblack@vp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ;) Re: szukam pewnej osoby IP: *.olsztyn.mm.pl 12.06.12, 22:48
      > Bardzo mi zalezy na jakichkolwiek informacjach na temat Pana Edmunda. Gdyby ktokolwiek cos wiedział, to bardzo proszę o info na maila joeblack@vp.pl

Joe Black go szuka? No, ja tam na miejscu pana Mundka schowałbym się do mysiej dziury. ;)
      • Gość: joe Re: szukam pewnej osoby IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 12.06.12, 23:55
        może prawdziwy Joe Black już go znalazł ?? :) tego nie wiem, próbuję ustalic wlasnie :)
        • Gość: ja Re: szukam pewnej osoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.12, 10:17
          Nie raz czytałam w "Gazecie olsztyńskiej", jak to dzięki artykułom na jej łamach, po latach odnajdywały się osoby. Spróbuj, zgłoś się tam, opowiedz o tym człowieku, daj jakieś zdjęcia z tamtych lat (o ile masz) i wówczas będziesz miał największe prawdopodobieństwo odnalezienia tej osoby. Życzę powodzenia!
          P. S. Daj znać, jak Ci się uda, bo jestem tego ciekawa.
    • Gość: zorientowany Re: szukam pewnej osoby IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.12, 10:25
      z "moi krewni" wynika, że w Olsztynie od lat nie mieszka żadna osoba o takim nazwisku

www.moikrewni.pl/mapa/kompletny/sandomierski.html
      najbliżej Olsztyna - powiat szczycieński - z nazwiskiem Sandomierski/ska ponad 20 osób tam żyje. może oni coś wiedzą?
      • Gość: joe Re: szukam pewnej osoby IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.06.12, 14:54
        Dzięki za podpowiedzi. Zdjęcia jakieś posiadam. Stare, z czasow wojska wlasnie. Może powiem o co chodzi. Ten facet, to wielka miłośc mojej mamy, która niedawno zmarla. Robiłam porządki w papierach i znalazlam dużo listów, zdjęć. Wiem, że byl dla niej kims ważnym, ale znajomośc się rozmyła. Trochę celuję w Olsztyn, ale może to faktycznie szerzej pojęte Mazury. Tyle wiem od mamy jeszcze.
        • Gość: zorientowany Re: szukam pewnej osoby IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.12, 11:44
          Z chwilowych nudów w robocie znalazłem jednego Edmunda Sandomierskiego w USA ur. 1948 (czyli ma 64 lata), jak jego syn był ur. w 1968, to jest to raczej możliwe. Żona Maria, chyba syn Tomasz? podsyłam linki:

www.whitepages.com/name/Edmund-Sandomierski
          www.peoplefinders.com/search/preview.aspx?searchtype=people-name&item-id=OP-104494781&fn=Edmund&mn=&ln=Sandomierski&city=Palmer&state=MA&age=&dobmm=&dobdd=&doby=&utm_source=wp2&utm_content=name&utm_campaign=resultep
          Tu nawet jego adres i telefon - pod warunkiem, że to on :))):

www.whitepages.com/name/Edmund-Sandomierski/Palmer-MA/3vgrixe
          Zależy kiedy on był urodzony na tych terenach - jeśli do połowy lat 40 -sporo tych ludzi wyjechało do Niemiec i także tam jest 1 czy 2 kolejnych Sandomierskich...

www.verwandt.de/karten/relativ/sandomierski.html
          Poza tym można poszukać poprzez NK czy Facebooka ludzi z okolic i popytać...

Powodzenia w poszukiwaniach!

• mobydickzolsztyna Figlarne skojarzenie. 14.06.12, 11:54
          Królowi doniesiono, że we wsi tuż za murami zamku mieszka wieśniak
          wyglądający wypisz-wymaluj identycznie jak Jego Majestat.
          Król kazał wezwać swe Alter Ego.
          Spojrzał na delikwenta, spojrzał w zwierciadło i zdumiał się.
          Pomyślał, pomyślał i zadał pytanie:
          - Dobry Człowieku, czy aby twa Mama nie służyła na zamku przed laty?
          - Nie Jaśnie Panie, ale Tata był na zamku stangretem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka