Dodaj do ulubionych

Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak oszc...

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.07.12, 07:34
Czy ktoś wie co to za miejsce? Trzeba nagłośnić i nikt do lampucery do baru już nie przyjdzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: radca Re: Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak os IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.12, 08:44
      Nie ma się czego bać bo to wina pracodawcy. Trzeba wysłać wezwanie przed sądowe z wyliczoną kwotą do zapłaty i jak pieniędzy nie odda to pozwać z powództwa cywilnego. Dwóch świadków na pewno wystarczy, ale zapewne znajdziesz ich więcej.
      • mmascarpone Re: Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak os 16.07.12, 09:01
        Co za lokal? Powinniśmy wiedzieć żeby bojkotować
        • Gość: mr nobody Re: Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak os IP: *.play-internet.pl 16.07.12, 10:12
          Dokładnie.
          Podać nazwę lokalu na forum to się kobiecinie odechce kantowania.
    • Gość: A.K. W inspekcji pracy wiedzą o tym procederze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.12, 10:49
      To jest w tym najlepsze. Czyli między wierszami napisane:" prezes inspekcji pracy to 'bałwan'".
    • Gość: 57-latek do urzędu skarbowego IP: *.net-serwis.pl 16.07.12, 10:58
      ten młody człowiek nie zapłacił comiesięcznej raty podatku , bo nie miał z czego nie dostał wynagrodzenia od pracodawcy , jest winny skarbowi państwa więcej niż 1 grosz za który skarbówka ściga podatników....... CZAS ZACZĄĆ BYĆ SKARBÓWKĄ JEDNAKOWĄ DLA WSZYSTKICH POLAKÓW........
    • Gość: Waldi Podać nazwę baru! IP: *.uwm.edu.pl 16.07.12, 12:03
      Nie będę jadł tam gdzie są brudne ścierki i sałatki z zepsutych ogórków!
      Nie będę jadł tam, gdzie okrada się pracowników, nawet jeśli dzięki temu zapłacę taniej.
    • Gość: mon Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak oszc... IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.12, 12:29
      Wkurza mnie to, że inspektor twierdzi, że wie o procederze zatrudniania na czarno i rozkłada ręce... Może czas wreszcie się za to wziąć, czas żeby pracodawcy liczyli się z tym, że pracownicy też chcą mieć z pracy pieniądze pozwalające im w miarę normalnie żyć i płacony ZUS żeby na starość mieć chociaż głodową ale zawsze jakąś emeryturę.
      Tak trudno złapać pracodawcę za rękę? Wystarczy zgłosić się do pracy do knajpy, gdzie wisi ogłoszenie o pracę i po dwóch dniach już wszystko wiadomo! Puścić inspektorów w teren!
    • Gość: Roman Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak oszc... IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.12, 13:40
      Byłem w identycznej sytuacji. Tylko moim najwiekszym bledem bylo to ze przepracowalem prawie 2 miesiace. Do dzisiejszego dnia doprosilem sie moze o 1/4 wyplaty. Wszyscy o tym wiedza inspekcja, sanepid, zamiast robic niezapowiedziane kontrole to zawsze musza poinformowac wszem i wobec ze dzis bedzie kontrola wiec prosimy sie odpowiednio przygotowac. No jak tak do cholery moze byc?! Calym krajem rzadza znajomosci ale tym miastem to juz wybitnie! Domyslam sie ktora to restauracja bo z opisu sytuacji wynika ze dokladnie ta sama w ktorej ja pracowalem.
      • Gość: Anonim Re: Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak os IP: 141.194.8.* 16.07.12, 14:15
        Sami jesteśmy sobie winni. Wszyscy w tym kraju się boja o swoje du.. siedzą cicho nawet jaki inni jadą po nich jak po szmacie. Zamiast zaraz policje wezwać to nie cicho i się boi. Mądrzejsi, którzy odnaleźli się w tej chorej rzeczywiści wykorzystują idiotów i skoro tak można to niech robią tak dalej. Szkoda gadać, tylko narzekać i piwo pod sklepem pić. Taki jest obraz obywatela. A urzędy "głowa w piach" i cicho - tak my wiemy ale my nic nie możemy - toć to jakaś paranoja - wstydziłby się jeden z drugim takie głupoty opowiadać - najgorsze, że my im za to płacimy. Jeszcze trochę i będziemy się cieszyć, że za darmo można pracować. Taki to obraz "Zielonej wyspy Europy" zwanej Tuskolandią.
    • Gość: bombel Re: Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak os IP: *.play-internet.pl 16.07.12, 14:12
      Miałem podobnie z umową i opowiastakami o warunkach pracy w niedawno otwartej knajpie na starówce - z tym że kasa wypłacona...
      Zwróćcie uwagę, że takie działania dziwnie są regułą dla tych co raczej biedni nie są.
      To nie ma nic wspólnego z kapitalizmem, a dopuki inni godzą się na pracę bez umowy i inne odstępstwa od ustaleń, Ci biedni restauratorzy będą myśleć że wszystko jest ok... Ja tam osobiście nie mam przyjemności z obcowania z takimi typami i mam nadzieję że jak moje dzieci podrosną to nie będzie już takich złodziei między nami!
    • Gość: Ryszard/1945 Olszt Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak oszc... IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.12, 16:39
      Do młodych oszukanych, sami sobie jesteście winni jesteście nie przygotowani wcale do życia po odcięciu pępowiny od rodziców jesteście bezradni jak niemowlaki, po jaką cholere idziecie do pracy bez żadnej umowy na gębę to macie to co jest nie można wchodzić nawet na żadne stanowisko poracy bez umowy obojętnie jakiej ma być napisane co macie robić i od kiedy jeżeli idziecie tak tylko bo jakiś właściciel partacz zapewnia niewiadomo co to jesteście pierdoły i tyle życie t/z jesteście bici po dupie na własne życzynie powodzenia.ps macie jakieś szkoły czy tylko wychodzicie z lasu do miast.
    • Gość: Ryszard/1945 Olszt Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak oszc... IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.12, 16:47
      A pozatytm podajcie która to knajpa robi takie przekręty nie bójcie się będzie to dla innych przestrogą żeby do takiego cwaniaka nie iść.
      • Gość: olo Re: Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak os IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.12, 16:57
        Nie rozumiem dlaczego nie napiszą na forum która to knajpa? Dziwne.
        • Gość: Józef Re: Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak os IP: *.182.64.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.07.12, 17:05
          Są dwa powody:
          1. albo cała ta sprawa powstała w głowie obudzonego w poniedziałek, tęgo skacowanego człowieka, któremu się to wszystko przyśniło,
          2. albo człowiek ten po prostu się boi posądzenia o pomówienie i konieczności zapłacenia podatku, licząc przy tym na domyślność forumowiczów.
          Chyba nie trudno się tego domyśleć. Prawda?
    • Gość: wyzyskany pracowni Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak oszc... IP: *.falcon.max-system.com.pl 16.07.12, 18:44
      LE..N wiadomo o którą "hlebodawczynię" chodzi, nie chlebodawczynię. I co tej blondi zrobią? Niech zrobią. Może ludzi młodych nie będzie wykjorzystywała. Nie dorobisz się na smutku innych pani A!!!.
      Pieniądze to njie wszystko w życiu. Pamiętaj to stara prawda.
    • Gość: czarny kelner Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak oszc... IP: *.play-internet.pl 16.07.12, 19:57
      A czy to czasami nie Bar Staromiejski?
    • Gość: bj Re: Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak os IP: *.vectro.com 12.08.12, 22:51

ofiarami kelnerskich frustracji mogą stać się potem klienci
      www.youtube.com/watch?v=7iyBJG6B8pc
    • Gość: były pracownik Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak oszc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.12, 19:01
      Sądzę, że chodzi o bar staromiejski. W życiu moje oczy nie widziały takiej ilości mrożonego jedzenia. (Nawet kasza, ryż są tam mrożone) Nie polecam jedzenia w tym miejscu. Co do właścicielki: poniża pracowników,każe wszystko ważyć co by "konsumentowi" nie dać nic ponad to co napisane jest w karcie, nie pozwala zmywać pod bieżącą wodą (o braku zmywarki a co ważniejsze - wyparzarki nie wspomnę). Zatrudnia bez umowy o pracę na czarno, przy wypłacie ucina w jej mniemaniu "niepotwierdzone godziny" - mi potrafiła uciąć parę dni pracy. Nawet farsz do pierogów każe ważyć - paranoja!
      • Gość: tata Re: Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak os IP: *.xdsl.centertel.pl 14.08.12, 20:03
        taka baba która nie płaci swoim pracownikom oszukuje też państwo. Nie płaci podatków, tworzy szarą strefę i nieuczciwą konkurencję. I tylko z tej przyczyny organy państwa powinny przywołac tę k......ę do porządku.
    • Gość: sonia Kelner zrobiony na czarno. "Pracodawcy tak oszc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 21:56
      Ja już się niczemu nie dziwię,na UWM jest też taki pracodawca hochsztapler co też płaci ile chce i jak chce pomimo umowy i kolejnych upomnień.Mam nadzieję że nowy rektor i nowy kanclerz dostrzegą tego Dyzmę i zrobią z nim porządek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka