Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postulaty

24.02.13, 18:49
Kontakt z ORBRD: orbrd.olsztyn@gmail.com
Obserwuj wątek
    • Gość: też mieszkaniec Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postulaty IP: *.ip.netia.com.pl 24.02.13, 20:19
      Jakich kurna olsztynian, jacy "mieszkańcy". Jakim prawem jakaś rada założona przez kilku chłopaków reprezentuje mieszkańców. Tylko dlatego że stawiają misie i protestują przeciwko wszystkiemu?
      • antymenel.1 Re: Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postul 24.02.13, 20:42
        A ty co proponujesz?Co zrobiłeś dla Olsztyna.
        Zazdrościsz?To też zgłoś postulaty i je uzasadnij.
        Jak to w Polsce,zawsze znajdzie sie jakiś kmiotek,którego irytuje,że inni robią coś pożytecznego.
      • o0gurek Re: Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postul 24.02.13, 20:54
        Gość portalu: też mieszkaniec napisał(a):
        > Jakich kurna olsztynian, jacy "mieszkańcy". Jakim prawem jakaś rada założona pr
        > zez kilku chłopaków reprezentuje mieszkańców. Tylko dlatego że stawiają misie i
        > protestują przeciwko wszystkiemu?

No chyba mieszkają w Olsztynie, prawda?
        • Gość: tak tak Re: Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postul IP: *.olsztyn.mm.pl 24.02.13, 21:01
          Mieszkają w tych newralgicznych miejscach, o których mowa. W przeciwieństwie do urzędasów, co się wyprowadzili za miasto, albo 100 procentowych olsztyniaków ze zmywaka w GB.
    • Gość: krzysztof Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postulaty IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.02.13, 21:35
      BRAWO! Szacunek dla społeczników za to że im się chce i dążą do poprawy systuacji w mieście. Szacunek dla nowego dyrektora MZDiM Pana Romana za to że otwiera tą niezbyt lubianą przez mieszkańców instytucję na rozsądne pomysły mieszkańców. I ostatnie brawo dla Prezydenta - może tylko na tym zyskać jeśli uda się dojść do konsensusu.
      Trzymam kciuki za zmiany!
    • Gość: gargamela Uważam, że Beton jak zawsze kłamie. Nie uda się ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 22:45
      Uważam, że Beton jak zawsze kłamie. Nie uda się nic - wkrótce wytną kolejne drzewa, zwężą kolejne chodniki, zamkną kolejne przejścia dla pieszych, zbudują kolejne pasy dla TIR-ów, postawią kolejne żółte barierki, zagrodzą kolejne mosty ( dla pieszych - ciężarówki będą mogły jeździć). To beznadziejne miasto skazane jest śmierć - zostaną tylko wypasieni betoniarze.
    • Gość: pasażer Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postulaty IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.02.13, 01:10
      Jako mieszkaniec Olsztyna przedstawiam swój postulat: Wyrzucić na zbity pysk Gustka i Grzymowicza !!
      • antymenel.1 Re: Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postul 25.02.13, 10:47
        Popieram.Należy jak najszybciej ograniczyć dalsze szkody.
    • Gość: ja Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postulaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 07:32
      Jako rowerzysta usiłujący jeździć zgodnie w przepisami, chcę tylko jednego, by te (tutaj należy wstawić dużo brzydkich słów) pętle indukcyjne wreszcie zaczęły mnie traktować jak pełnoprawnego uczestnika ruch, którym JESTEM (albo przynajmniej usiłuję być (w Olsztynie często się po prostu nie da), choć czasem bawi mnie gdy stoję pierwszy na skrzyżowaniu, a za mną ustawia się sznurek samochodów czekający na zielone światło, które nadejdzie NIGDY, bo według superautomatycznej sygnalizacji na zielone nie czeka nikt;)).
      Oczywiście miałbym mnóstwo innych postulatów (i to takich, które w innych miastach są "po prostu" wprowadzane, jako logiczne i przyjazne mieszkańcom), ale...
      nie wierzę w to miasto. Nie wierzę, by za mojego życie przestało być miastem-blachosmrodem.
    • Gość: ja Re: Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postul IP: 5.172.186.* 25.02.13, 10:17
      Abstrahując od nieuzasadnionych w Olsztynie buspasów, warto poczytać:
      wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35754,13454877,Im_wiecej_drog__tym_wieksze_korki__Gdzie_popelnilismy.html
      Ale jak wiadomo, w Polsce nie uczymy się na błędach, tylko je powtarzamy. Błędy, które na zachodzie wyeliminowano "dziesiąt" lat temu. Ech...
      • antymenel.1 Re: Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postul 25.02.13, 10:49
        Chyba za dużo wymagasz od urzędników.Umiejętność czytania,w dodatku ze zrozumieniem nie wszystkim jest dana.
    • Gość: MK Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postulaty IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.02.13, 10:40
      Oprócz rowerzystów, z pętlami indukcyjnymi mają problem również motocykliści. Ich w sezonie jeździ niemało. Wystarczy urzędnikom zerknąć ile jest motocykli zarejestrowanych w mieście i powiecie. Ja sam kilkukrotnie musiałem łamać przepisy bo bym się nie doczekał zmiany światła. Gdzie logika i bezpieczeństwo??
      • Gość: MK Re: Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postul IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.02.13, 10:50
        Zapomniałem jeszcze o wszelkich motorowerach. One też muszą czekać aż dwuślad się pojawi.
      • Gość: :) Re: Mieszkańcy przedstawią drogowcom swoje postul IP: *.lo1.olsztyn.pl 25.02.13, 11:21
        i dlatego na spotkaniu ze strony spolecznej bedzie reprezentant motocyklistow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka