Dodaj do ulubionych

Powroty z dowodem

IP: 5.5R2D* / *.pg.com 07.12.04, 08:49
coz, nasze komuchy spauperyzowaly spoleczenstwo, i na dzialki nad jeziorem to
tylko obcokrajowiec moze sobie pozwolic. czy w zwiazku z tym moge czuc jakas
wiez z tym krajem oprocz sentymentow i nostalgi?
Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: Powroty z dowodem IP: *.ap-US.usen.ad.jp 07.12.04, 12:41
      ee nie pekaj masz taka niemiecka ksywke moze soebie kupisz dom i jezioro :],
      a tak na serio to ciezka sprawa z tym naszym krajem ze polakowi wyjechac czasem
      pozostaje, ale po pewnym czsie chce sie wrocic i znowu podziwiac "cuda" naszych
      wladz :/
      • Gość: szwadron Re: Powroty z dowodem IP: 5.5R2D* / *.pg.com 07.12.04, 12:59
        w zalozeniu to do kraju wraca sie by otworzyc wlasny biznes za ciezko zarobione
        za granica pieniadze. a u nas wraca sie glownie na emeryture (malo jest
        smialkow ktorzy prowadzac interes za granica odwaza sie ryzykowac w kraju),
        wiec zazwyczaj gowno z inwestycji. ciekawy aspekt ze ci najzdolniejsi ktorym
        sie udalo po paru latach za granica decyduja sie zostac tam na stale wbrew temu
        co zapowiada nasz socjalistyczny rzad, (przyszli emeryci drzyjcie bo juz nie
        dlugo jedynie europejska eutanazja was czeka).

znajdz slowo w niemieckim brzmiace jak ksywka to stawiam wodke;)
        • Gość: d Re: Powroty z dowodem IP: 210.150.184.* 07.12.04, 13:56
          wow! czas reakcji ok.16 , co ty tam tylko jedna www ciagle przegladasz?:), a z
          ta wodka to byl by problem bo rozumiem ze ty wlasnie wyjechales i jestes np. w
          usa, i pracujesz w jakiejs firmie np. P&G itp.. , ja pracowalem swego czasu za
          granica tylko w robotach tz. sezonowych , teraz moge wyjechac np. do niemiec i
          mam gdzie sie zatrzymac ale nie sadze zebym tam znalazl szybko robote( mam
          znajomych co sa dobrzy w swoich dziedzinach, znaja jezyk, maja papierki nie
          tylko polskich uczelni, a ciezko im znalesc ).
          wyjazd to nie problem ale wiekszosc polakow sie poniza w angli itp..
          bo czasem to juz przesada jest , ze polek bez znajomosci jezyka bez zadnej
          swiadomosci sytuacji jedzie do tej angli i kantuje tam w byle jakiej robocie ze
          sie zna na czym kolwiek ( na migi kantuje , sam widzialem ),
          no ale nie w tym rzecz bo jak ktos dobzr trafi za granica lub jest poprostu
          zdolny to ma zycie krotko mowiac fajne,
          mysle jednak ze mimo tej chorej sytuacji w kraju co wkurza na kazdym kroku ci
          co zostaja na stale za granica to chcieli by wrocic co widac czesto na
          forach ,ile opini z zagranicy naszych rodakow , przegladaja te polskie strony
          jednak , chyba ze chca tylko poczytac o kolejnych wariactwach.

ps. no z niemieckiego to nic nie ma ale mi sie tak kojarzy( no np. ze szwadron
          SS itp.. :] )
          • Gość: szwadron Re: Powroty z dowodem IP: 5.5R2D* / *.pg.com 07.12.04, 15:26
            nie, nie wyjechalem ale nie jestem daleki od tego mimo ze za bardzo zdolnego
            sie nie mam :(
            ja pisze w celu uzmyslowienia ze nasze okupanty robia co moga by wymusic na
            ludziach wyjazd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka