Dodaj do ulubionych

Szkola Nr. 7 czesc 33

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.12.04, 23:29
Czas na część 33. W imieniu LP zaczynam ( a Wy też do dzieła ).
Borasca - dzięki za dźwięki. Resztę płyty też mam. Super.
Obserwuj wątek
    • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.12.04, 19:45
      No i co z Wami? Pozamarzaliście?
      • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 11.12.04, 20:21
        > No i co z Wami? Pozamarzaliście?

eehh..niee...ja sie obecnie plawie w blogim lenistwie :))))

a tak na marginesie to moze ktos napisalby mi co nieco o Czerwonym
        Tulipanie?? :)))))) Ten teks o Olsztynie to mu ktos napisal czy rzeczywiscie
        nawet do Zbika dotarl??? :))))
        • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.12.04, 21:41
          Ech borasca, co tu dużo pisać. A mówi Ci coś nazwa Trzeci Oddech Kaczuchy ? Też
          coś związanego z Olsztynem, początkami Czerwonego Tulipana i tamtymi czasami.
          Czerwony Tulipan, to historia Olsztyna. Zawsze lubiłem ich słuchać, bywałem na
          występach, bo wtedy trudno to było nazwać koncertami. Kiedy to było, aż strach
          się przyznać. Swoją drogą w zespole śpiewa siostra mojego kolegi ze szkolnej
          ławki - tyle że nie z 7-ki, ale z LO II (to też była fajna buda). Olek - jeśli
          to czytasz, pozdrawiam - odezwij się.
          • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 11.12.04, 23:18
            Trzeci Oddech Kaczuchy??? - pewnie!
            Juz mgliscie, ale jeszcze pamietam!

Jutro robie wypad do polskiego sklepu, aby rozejrzec sie za Tulipankiem:))
            Szczeka mi na serio opadla gdy uslyszalam ten utwor o Olsztynie:))

Moze tam tez krazy jakas piosenka o Siodemce??? :)))))
            ale sie rozmarzylam :))

• Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.12.04, 13:06
              Piosenkę o Siódemce stworzyły dzieciaczki aktualnie chodzące do szkoły na
              uroczytość 50-lecia dwa lata temu. Na pewno była ona wpisana tu na forum. Tyle
              że podkładem muzycznym była produkcja zespołu Ich Troje, ale to jest przecież
              do wybaczenia.
              • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.04, 14:07
                Janusz, a może jest gdzieś nagranie? Może ruszyć parę kółek i skądś to
                "wytrzepać". Np. Paweł Pochwała (TVP) - też były siódemkowicz, który coś niecoś
                musi mieć na taśmach, bo przecież było sporo nagrywane.
                • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 12.12.04, 15:23
                  no ladnie - czego ja sie tu dowiaduje!

Zastanawiam sie jakby tu Was zdopingowac skutecznie,
                  do odkopania tej piosenki! :)

qrcze, marchewka na kijku nie wystarczy, prawda? grrr :))))

serio - jesli istnieje to napewno jest do odkopania - zrobcie cos! :)))
                  • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.12.04, 17:31
                    To odkopanie to żadna wielka filozofia. Trzeba pogrzebać w archiwum wątku.
                    Teraz nie mam na to czasu, ale może jutro (jeśli nikt mnie nie uprzedzi).
                    • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.sympatico.ca 13.12.04, 06:20
                      Grzebcie, grzebcie to moze cos ciekawego znajdziecie. Przycichlo tu ostatnio
                      tematycznie.. ale ja zwalam to na kwestie przedswiatecznych przygotowan... po
                      swietach sie orzywi.

Mir-mur, tepsik, AD, Zenobiab, dziad, mimi itd.... pojawcie sie .. dajcie znac
                      ze zyjecie.

czuwaj
                      • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 13.12.04, 07:03
                        Tez jeszcze zyje...
                        tarcza zaczyna sie wylaniac z mgly zagubienia...
                        mysle ze sie zmaterializuje za jakis czas.
                        :-)
                        • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.sympatico.ca 14.12.04, 05:48
                          I prawidlowo, molekularne czasteczki tarczy jednoczcie sie!!! To dopiero
                          symbol by nam sie zreanimowal. Szansa jest wiec kciuki trza trzymac.

czuwaj
                          • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 14.12.04, 07:09
                            Moze sie nawet znalezdz tarcza "Wzorowego Ucznia"
                            • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 21:01
                              Oto poszukiwana piosenka z 50-lecia:

Powiedz, powiedz czemu
                              tyle lat chodziłeś do szkoły.
                              Dzisiaj wiersza już nawet nie pamiętasz,
                              wszystko miesza i myli ci się w głowie

Powiedz, powiedz czemu
                              teraz tęsknisz do lat szalonych,
                              do swej klasy, a nawet do klasówki,
                              do swej ławki i starej stalówki.

Ref:
                              Wstań, powiedz "siódemko" ma
                              i wiecej nie trzeba już
                              mowić, bo każdy wie, że ona
                              jest panią, panią mych snów,
                              moich marzeń i lęków
                              moich najlepszych lat
                              minionych lat.

Śpiewa to się do melodii zespółu "Ich troje". Ten zespół i to co śpiewa jest
                              raczej koszmrne, ale skoro lubią to dzieciaczki z "siódemki", to jednak nie
                              jest to koszmarne.
                              • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 14.12.04, 22:14
                                jd, serdeczne dzieki za slowa!

eh ta Siodemka - gdyby nie ona nie byloby tylu milych wspomnien -
                                - wlasnie, WSPOMNIENIA - co sie z nimi stalo? :))

• Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.sympatico.ca 15.12.04, 01:19
                                  ja sie juz chyba ze wspomnieniami wyprulem... niech ktos cos od siebie dolozy
                                  to moze mi cos sie przypomni.. tez czekam na jakies wspomnienia. mimi.. mirmur
                                  i AD sie nie wiele produkowali... ze nie wspomne o tepsiku czy zenobib. Pora
                                  na nich sie nieco popocic

czuwaj
                                  • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 15.12.04, 15:26
                                    a jesli ktos w czasie stanu wojennego
                                    widzial na al. wojskowy transporter BRDM
                                    to moze widzial i mnie.
                                    Zajzalem tam kilka razy
                                    w ramach "rozgrzewania silnika"
                                    • Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:34
                                      a jeśli widziałeś dzieciaki rzucające śnieżkami w BRDM na ul.bałtyckiej
                                      to może widziałeś i mnie ;-))))
                                      w ramach oporu-najlepsza zabawa pod zimowym słońcem tamtych dni.

mru-mru-mru
                                      • Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.olsztyn.mm.pl 16.12.04, 13:17
                                        a ja mialem w głębokim "powazaniu" politykę,i jak zobaczylem że z teleranka
                                        nici,tradycyjnie (jak to w niedziele)poszedłem na narty na gorkę kolo Kucka.
                                        • Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:23
                                          To znaczy na piaskownie?

mru-mru-mru
    • Gość: . Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.ols.vectranet.pl 16.12.04, 19:27
      • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.sympatico.ca 17.12.04, 05:12
        Tak nam to nie zmienialo faktu ze snieg byl swiezy puszysty i fantastyczny do
        zjazdow. W sloncu iskrzyl sie tak pieknie zlotem, zolcia i kontrastowal
        niebieskimi odcieniami. Zimowe ferie tez zawsze lubilem.. czasem nawet
        korzystalem z feriowych zajec w naszej budzie...bylo jakos tak innaczej bez
        szkolnego stresu i na wesolo.. pamietam ze obowiazkowo ogladalo sie jakies tam
        kreskowki lub Colargole w sali fizyczno-chemicznej. Lodowisko szkolne tez zle
        nie bylo choc wolalem jezioro... no chyba ze sypnal snieg. Pamietam ze ktorejs
        tam zimy bardzo dlugo sniegu nie bylo ale zato mrozna pogoda byla i jezioro
        Dlugie bylo jedna zamarznieta tafla.. nieco chropowata ale jednak czysta
        tafla. Wtedy na lyzwach mozna bylo smigac.

czuwaj
        • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 17.12.04, 05:38
          ja tez pamietam jak jezioro Krzywe zamarzlo od tak sobie
          nie czekajac na snieg - alez ja sie wtedy wyszalalam na lyzwach
          PO CALYM JEZIORZE - trening mialam, ze hej - pozniej nauczyciel albo
          nauczycielka od WF - (mir mur, AD - kto nas uczyl WF bo za zadne skarby nie
          moge sobie przypomniec!!) - wyslal mnie na zawody lyzwiarskie - pamietam, ze
          jakos bezbolesnie mi poszlo wtedy i zajelam chyba drugie miejsce - ale nagrody
          zadnej sobie nie przypominam, wiec chyba bylo gorsze miejsce:)) - ciekawi mnie
          czy w Siodemce gdzies ktos skatalogowal takich jak ja sportowcow od siedmiu
          bolesci? :)) Pamietam, ze gdzies moje nazwisko na jakis dyplomach sportowych
          wisialo w szkole na scianie w jakiejs gablocie tylko teraz nie pamietam czy to
          byla Siodemka czy LO2 ... skleroza posuwa sie u mnie zamaszyscie.. grr
          • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 17.12.04, 07:31
            Gdy jezioro zamarzalo bezsnieznie
            bylo do dyspozycji cale,
            jesli byl snieg jezdzilismy z drewnianymi lopatami,
            robilismy boisko,
            i rozne sciezki po calym jeziorze.
            Topole...
            szkoda ich...
            • Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.12.04, 18:13
              mir-mur gorka u Kucka to piaskownia.niewiele osob tam jeżdzilo.to musieliśmy się
              tam spotkać.a moze nie.jak Krzywe zamarzalo bez śniegu,bylo widać ryby i
              głębinki, to był dreszcz emocji, jeżdzić i widzieć dno.za moich czasow budowalo
              się bojery ze skrzynek i przykręcanych łyżew.ale ja byłem leń i jeżdzilem z
              folią rozpiętą na drewnianym stelażu.czasami jak dmuchnęło,to prawie z łyżew
              wyskakiwałem.
              • Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.olsztyn.mm.pl 17.12.04, 18:33
                borasca! napisalem juz do Ciebie 5 razy. w sprawie adresu Serka. coś nie tak z
                adresem. modyfikowalem na rożne sposoby,a powracalo -ERROR.a moze ja się nie znam.
                • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 17.12.04, 19:21
                  Hej Miki!

eehh... musze przyznac, ze masz talent w wysylaniu :))))

to sprobuj na ten address
                  borasca0107@yahoo.com
                  to jest borascaZERO JEDEN ZERO SIEDEM :))
                  MUSI ZADZIALAC :)))

Pozdrowionka!
                  • Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.olsztyn.mm.pl 18.12.04, 15:33
                    "ja grab,ja grab,zrozumialem! bez odbioru!" (Czterej pancerni i pies)
                    • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 18.12.04, 17:00
                      tu sosna, tu sosna, szarik trafil nareszcie do domu' ! :))))
                      • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 18.12.04, 21:04
                        Sprzed SP7
                        przepadl gdzies piekny swierk,
                        ktory rosl po prawej stonie od wejscia,
                        szkoda, teraz jest niesymetrycznie.
                        Ten ktory pozostal udekorowany jest swiatecznie,
                        a nad wejsciem girlanda z zielonej sztucznej choinki...
                        • Gość: wskh choinka IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.04, 22:50
                          Moze ktos postawil w domu sobie.
                          Ja, kiedys to tylko z lasu wynosilem, z nie z ulicy!
                    • Gość: M.L Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 23.12.04, 05:13
                      Pozdrowienia Swiateczne Dla wszyskich 7-Kowiczow !!!
                      • borasca0107 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 23.12.04, 06:13
                        dolaczam do zyczen..
                        WESOLYCH SWIAT!!!:)

www.zosia.piasta.pl/swieta/swiety-mikolaj.htm
    • Gość: . Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 15:08
      .
      • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.12.04, 16:47
        Ale się gość rozpisał, aż oczy od czytania bolą. Pewnie ma też tyle czasu co ja,
        że nawet na forum trudno wskoczyć. Niby okres świąteczny za pasem, to ma być
        czas na przemyślenia, spokój i odpoczynek, a tu jak na złość tylko terminy,
        terminy i terminy, a doba ma tylko 24 godziny. Dużo nam tych dób nie zostało. Ze
        szkółki pamiętam że się czesto zastanawialiśmy jak te doby powinno się w takim
        przypadku właściwie pisać - przez b czy perzez p , no i może jeszcze otwarte u,
        ale to zupełnie inna bajka.
        • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.h.pppool.de 19.12.04, 17:32
          Allan ...

Wreszcie znalazlem znowu troche czasu zeby na Forum zajzec.
          Akurat wrocilem z malej wycieczki z nad polskiego Baltyku (okolice Kolobrzega).

Troche wypoczynku , i troche zakupow ...

Bylo naprawde fajnie. Fajny Hotel , dobre jedzonko. Basen, Sauna ...

Tylko szkoda ze nie bylo czasu na Olsztyn ...

A od jutra znowu do pracy.
          Ale dobrze ze juz choinka wystrojona i najwazniejsze zakupy zrobione.

• Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.sympatico.ca 20.12.04, 03:43
            A jaka to okazja zagnala ciebie tam? Mowiles ostatnio cos o zdjeciach z
            twojej ostatniej delegacji... czy zamiesciles cos nowego na swojej website.

czuwaj
            • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.12.04, 16:25
              Oj Fredek nie za dobrze Ci? To Frankfurt, to Bałtyk. Nie masz jakiegoś wakatu w
              firmie? Może bym się przeniósł i trochę odetchnął.
              • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.h.pppool.de 20.12.04, 20:24
                Nie radze sie przenoszenia ...

Niektore akcje trwaja cale weekendy albo cale noce.

Za to musze teraz pracowac az do Sylwestra.
                A koledzy sobie zycia uzywaja.

Ale Baltyk byl niezly ...
                Postaram sie stronke zrobic.
                • rita100 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 21.12.04, 19:40
                  Wesołych Świąt zycze całej szkole Nr 7
                  • Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.sympatico.ca 22.12.04, 00:56
                    Piwnica dziekuje wraz dyzurka woznej.

czuwaj
                    • Gość: LP® Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.b.pppool.de 22.12.04, 19:41
                      Wesolych i spokojnych Swiat zyczy wszystkim LP.
                      • Gość: ak Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.12.04, 20:34
                        Wszystkim Siódemkowiczom i Sympatykom

Wesołych Swiąt i sczęśliwego Nowego Roku

www.allkar.de/wei/mc.html
                      • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.12.04, 20:35
                        I w tym właśnie miejscu natychmiast ja się dopisuję z tym samym.
                        • Gość: nat Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.bulldogdsl.com 22.12.04, 21:37
                          No to i ja, na ostatnim oddechu, pomiedzy garami i sklepami, dorzucam od siebie
                          Merry Christmas, dla dojrzalych i swiezych, absolwentow alma mater na
                          Przyjaciol. Wszystkiego dobrego!
                          • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 23.12.04, 10:00
                            Ja tez wszystkim siodemkowiczom zdrowych i spokojnych Swiat Bozego Narodzenia
                            zycze.
                            • Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.olsztyn.mm.pl 23.12.04, 17:57
                              Spokojnych i sześliwych - rodzinnych swiąt--życzę koleżankom i kolegom ze szkoły.
                              • Gość: mir-mur Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 20:43
                                Pełnych ciepła i uśmiechu Świąt Bożego Narodzenia wszystkim
                                siódemkowiczom i nie tylko.

mru-mru-mru

• Gość: mamut Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 IP: *.sympatico.ca 24.12.04, 06:14
                                  Jak obyczaj kaze stary,
                                  Wedlug Ojcow naszych wiary,
                                  Pragne zlozyc Wam zyczenia
                                  W dniu Bozego Narodzenia.

Niech ta Gwiazdka Betlejemska,
                                  ktora swieci nam o zmroku,
                                  zaprowadzi Was do Szczescia i
                                  Radosci w Nowym Roku....

czyli wszystkiego najlepszego od mamuta i jego rodzinki dla Wszystkich
                                  Siodemkowiczow!!!...Przedewszystkim Zdrowych i bezpiecznych Swiat w Gronie
                                  najblizszych oraz Pomyslnosci w Nowym 2005-roku...

P.S. Mam nadzieje ze Serek dostal juz kartki od Nas! Borasca zdaje sie hula
                                  po cieplych krajach.. a tu sniegu kupa i mroz...oby do Swiat...

czuwaj
                                  • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 czesc 33 24.12.04, 07:29
                                    Wszystkiego dobrego 7-demkowiczom!
                                    Szczesliwych, wesolych swiat!
                                    • Gość: wskh swieta IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.04, 14:42
                                      Nie jedzcie tak duzo, to po swietach bedziecie jeszcze szczesliwsi.

Do nat.
                                      Jak pamietam jestes w Londynie. Bede tam 31 grudnia. Potem musze dojechac do
                                      St Albans i Hatfield, to troche na polnoc od Londynu. Moze masz jakas wskazowke
                                      jak tam dojechac z Victorii?
                                      • Gość: nat Re: swieta IP: *.bulldogdsl.com 24.12.04, 18:04
                                        Do St Albans & Hatfield - pociagi z Kings Cross Station raczej niz z Victoria.
                                        Ale z Victoria Station bierzesz metro (Victoria Line, niebieska), chyba piec
                                        przystankow, tak z pamieci, do Kings Cross.
                                        TheTrainLine train times - to website gdzie znajdziesz polaczenia z Kings Cross
                                        do Hatfield/St Albans. To chyba ta sama linia co leci do Cambridge, o ile
                                        dobrze pamietam. Jesli nie mozesz znalezc to daj znac i ja ci odszukam.
                                        Have a nice time in good old England and Merry Christmas too!
                                        • Gość: wskh Re: swieta IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.04, 10:25
                                          Bardzo dzieki!
                                          Thanks - chyba tak mowia Anglicy.
                                          • Gość: tepsik Re: swieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 20:52
                                            Na święta także życzę wam wszystkiego najlepszego , przedewszystkim dużo
                                            miłości , szczęcia , zdrowia a na samym końcu bogactwa ( pieniądze szcześcia
                                            nie dają ;-) ). Co do niektórych wysłałem emile do tych co mam adresy a resztę
                                            pozdrawiam ( z życzeniami oczywiście )
                                            • Gość: mamut Re: swieta IP: *.sympatico.ca 26.12.04, 21:05
                                              zyczenia dostalem pienknie dziekuje...odpowiedz wyslalem mam nadzieje ze
                                              doszla..

czuwaj
                                              • zbyszek07 Re: swieta 27.12.04, 07:11
                                                Bylem w sobote w Swietej Lipce.
                                                Wnetrze jest po remoncie,
                                                pieknie obnowione.
                                                Na lipie rzadnych tarcz
                                                poza jedna tarcza wzorowego ucznia,
                                                i proporczykiem jakiejs jednostki,
                                                niestety...
                                                gdyby byla 7-ka zrobilbym zdjecie mimo zakazu
                                                fotografowania ktory jest w bazylice.
                                                Pozdrowka!
                                                • Gość: mamut Re: swieta IP: *.sympatico.ca 28.12.04, 18:04
                                                  Jaka szkoda... ze nie przetrwala zadna tarcza.. no coz bywa. Jak tam
                                                  swietowanie idzie???

czuwaj
                                                  • Gość: ak Re: swieta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.04, 21:00
                                                    he he, a ja mam zdjęcie tarczy. Wstawiłem gdzie trzeba. Szukajcie a znajdziecie.
                                                    Wiem o jeszcze jednym, dużo lepszym, tylko w tysiącach przeźroczy jak narazie
                                                    nie mogę się doszukać. Poprostu za dużo tego. Kiedyś, gdy na to trafię rzucę na
                                                    scanner i dosatwię do innych listów gończych :)
                                                  • zbyszek07 Tarcza SP7 29.12.04, 13:49
                                                    Melduje ze tarcza SP7
                                                    juz wedruje po laczach do ak.
                                                    Mam ja przed soba,
                                                    ladna jest choc ma swoje lata.
                                                    Moge zeskanowana podeslac na wskazany adres.

Szczesliwego Nowego Roku!
                                                  • Gość: mamut Re: Tarcza SP7 IP: *.qc.sympatico.ca 29.12.04, 15:14
                                                    A to dopiero niespodzianka...to bardzo bym prosil pod ja_mamut@hotmail.com
                                                    i z gory dziekuje serdecznie

czuwaj
                                                  • Gość: Fredek Re: swieta IP: *.h.pppool.de 29.12.04, 17:23
                                                    Czy myslisz o tej stronie ?

www.allkar.de/archiwum/zUbieglegoStulecia/ak/ak02.html
                                                    A ta czerwona tarcza , to wzorowy uczen ?

Przesylajcie tez tarcze na mojego Maila: alfred@krenzek.de

Z gory dziekuje ...
                                                  • Gość: miki Re: swieta IP: *.olsztyn.mm.pl 29.12.04, 19:17
                                                    I mnie!! I mnie!! ja też chcę!!
                                                    z góry dziękuję.
                                                    miki-3@gazeta.pl
                                                  • Gość: mir-mur Re: swieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:25
                                                    czekam z utęsknieniem mir-mur@o2.pl

mru-mru-mru
                                                  • Gość: Fredek Re: swieta IP: *.h.pppool.de 29.12.04, 23:34
                                                    Allan ...

Nie masz wyjscia.
                                                    Czekamy na tarcze i to lepiej jakosci niz na tym zdjeciu ...

A ja swoja droga, pogrzebie w moich metalowych znaczkach.
                                                    Moze tez cos sie znajdzie.
                                                  • Gość: ak Re: swieta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.12.04, 00:35
                                                    No wreszcie dorwalem sie do compa - na 5 minut i wysylam. Sprawdzcie poczte
                                                  • Gość: ak Re: swieta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.12.04, 00:36
                                                    Fredek, o tą stronę chodziło. Z czasem pojawi się trzecia, ale to chyba w
                                                    przyszłym roku
                                                  • zbyszek07 Re: swieta 30.12.04, 07:21
                                                    Allan,
                                                    dostales?
                                                    rozeslesz, czy po prostu zamiescisz na stronce?
                                                  • Gość: Fredek Tarcza jest ... IP: *.h.pppool.de 30.12.04, 08:35
                                                    Dzieki za Tarcze !!!!

Tu dla wszystkich:

www.krenzek.de/TarczaSP7.JPG
                                                    W latach 70 byla tez chyba tarcza z patronem szkoly.

Cos z Im. Leona Kruczkowskiego.
                                                    Moze i taka sie znajdzie.

Pozdrowienia
                                                  • zbyszek07 Re: Tarcza jest ... 30.12.04, 08:56
                                                    ale szybko przewedrowala te kilka kilometrow!
                                                    Milego dnia!
    • Gość: Fredek 2005 IP: *.h.pppool.de 01.01.05, 10:52
      I znowu rok minal ...

Wszystkim siodemkowiczom szczesliwego nowego roku 2005 ....
      • Gość: ak Re: 2005 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.01.05, 12:08
        Podczepiam się do życzeń Fredka
        Najlepszego :)
        • Gość: Iwona Re: 2005 IP: *.ols.vectranet.pl 01.01.05, 12:44
          Pomyślnęgo, szczęśliwego dla koleżanek, kolegów tych co blisko i daleko.

Iwona
          • Gość: miki Re: 2005 IP: *.olsztyn.mm.pl 01.01.05, 12:57
            A ja, psiakrew, nic nie odespałem , bo mój synalek urzadził prywatkę z muzyką
            mechaniczną.pilnowałem żeby z balkonu nie powypadali.i odpedzałem sąsiadki
            domagajace sie ściszenia muzyki.( jak można słuchać techno? wiadomo że od techno
            mozna z nudów zdechnać)no ale młodość ma swoje prawa.
            mimo minorowego nastroju pozdrawiam Was serdecznie w nowym roku,i teraz ja idę
            na miasto zaszaleć.1 kieliszek za wasze zdrowie!!!
            • zbyszek07 Re: 2005 02.01.05, 21:35
              Witam w Noewym Roku!
              Duzo szczescia!

Iwonko!
              i Ty zajzalas w stare katy?!
              Wojtek tez odwiedzil swoje podworko!
              Siodemkowicze kreca sie tu i tam!
              Milo
              • Gość: jd Re: 2005 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 21:38
                Właśnie, Iwona sprawdź, czy Długie zamarzło. Kto wie? Tam wszystko jest
                możliwe. Choć wycięcie topoli chyba zniszczyło ów nadzwyczajny mikroklimat dla
                hokeistów. I ucałuj Elę.
                • zbyszek07 Re: 2005 03.01.05, 11:54
                  Dlugie i Krzywe juz rozmarzlo,
                  rozbujane dzis...
                  Czarne jeszcze lekko usztywnione,
                  ale czy to jeszcze lod czy juz kasza
                  to trudno powiedziec.

Bylem przed chwila w SP7 !
                  Trafilem do srodka w czasie przerwy...
                  Czy Wy tez tak halasowaliscie?!
                  no bo ja z pewnocia nie!
                  ;p
                  Przerwa obiadowa,
                  wrzask ze pewnie widelce sie wyginaja....
                  Jednak nauczyciele musza byc odporni.
                  skoro i nas przetrzymali...

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 7-ko!

• Gość: mamut Re: 2005 IP: *.sympatico.ca 03.01.05, 16:15
                    Pamietam iz wracajac wczesna wiosna ze szkoly sciezka nad jeziorem czesto
                    zabawialem sie z kolegami rozbijaniem cienkiego lodu na jeziorze. Czesto gesto
                    kosztowalo mnie to przemoczonymi butami, no coz wiek ma swoje prawa.

czuwaj
                    • Gość: jd Re: 2005 IP: *.acn.waw.pl 03.01.05, 20:42
                      Pół sekundy po dzwonku na przerwę tysiące szpilek wbija się ci się w mózg,
                      bębenki w uszach wyciągają niemożliwe gdziekolwiek indziej wydajności, całe
                      ciało drga i wije się w coraz to innych rytmach atakujących cię fal
                      dźwiękowych. Poza tym możesz dostać po głowie, złamać rękę albo nogę, urwać
                      rękaw od fartuszka i mieć tysiące innych przygód. Tak zawsze było, jest i być
                      musi. I to jest najgłębiej słusznie i uzasadnione potrzebami rozwoju psycho-
                      fizycznego dzieciaczków szkolnych.
                      • Gość: mamut Re: 2005 IP: 69.158.129.* 03.01.05, 22:48
                        jd, nic dodac nic ujac! Dokladnie..zawsze mnie dobijal fakt jak nauczyciel czy
                        nauczycielka nagle usadzala nas z powrotem w lawkach twierdzac ze jej lekcja
                        sie nie konczy dopoki on/ona o tym nie zadecyduje... myslami jednak juz sie nie
                        bylo w klasie.. to po prostu jest fakt. Ach to byly czasy. Zwlaszcza jesli to
                        byla ostatnia lekcja dnia, albo przynajmniej lekcja z Dragan lub Zero. Dzwonek
                        wtedy to bylo zbawienie!

czuwaj
                        • Gość: Iwona Re: 2005 IP: *.ols.vectranet.pl 04.01.05, 18:22
                          Jd Ela jak zwykle przepracowana, ale pozdrawia. Co do topoli to muszę
                          powiedzieć, że jest ogromna. Jezioro wydawało mi się mniejsze niż kiedy tam
                          mieszkałam natomiast topola wielkie drzewo ma tylko jeden konar odcięty teraz
                          niestety nie da się o niej więcej powiedzieć jest szaro i buro. pozdrawiam
                          • Gość: Fredek Re: 2005 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 05.01.05, 13:26
                            Topola na Baltyckiej ... ta potrojna ... ta przed zwiazkiem wedkarskim ?

Odcieli jeden konar ?

• Gość: Iwona Re: 2005 IP: *.ols.vectranet.pl 05.01.05, 17:18
                              Myślę, że tak. Może Zbyszek zobaczy chyba ma najbliżej.
                              • Gość: mamut Re: 2005 IP: *.sympatico.ca 06.01.05, 02:46
                                O kurka!!! Wychodzi wiec na to Fredek, ze twoje zdjecie w pewnym sensie moze
                                byc historyczne... Szkoda nawet jednej galezi... a tu trach i caly konar.
                                Bandytyzm... az dziwne ze jd nic na ten temat nie pisal.

czuwaj
                                • Gość: miki Re: 2005 IP: *.olsztyn.mm.pl 06.01.05, 15:39
                                  jd ! swietnie streściłeś te 5 min. przerwy!
                                  "urwany rękaw od fartuszka" !!! zgroza!!! ;-)
                                  topola przy zwiazku wędkarskim jest pomnikiem przyrody.nic nie może jej się
                                  stać bez decyzji konserwatora wojewodzkiego i jeszcze paru takich tam.
                                  jeżeli cos jej odcieto , to musialo samo pęknąć (ostatnio mocno wiało).
                                  jak troche przeschnie , wsiądę na siodełko i dokładnie obejżę.
                                  • Gość: jd Re: 2005 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.05, 20:21
                                    Akurat topolę przy Związku Wędkarskim wizytowałem pół roku temu i nie miałem
                                    poważniejszych zastrzeżeń.
                                    Wiele był oddał za ponoszenie fartuszka, nawet z urwanym rękawem. Nosiłem go w
                                    czasach, gdy biały kołnierzyk do fartuszka przyszywało sie co wieczór nićmi
                                    (dopiero później wymyślono przypinanie guzikami); robiła to oczywiście babcia.
                                    • Gość: ak Re: 2005 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.01.05, 21:31
                                      Hej, dzisiaj odbyło się spotkanie 7-kowiczów (troche kameralne - bo było nas
                                      2x), ale za to b. sympatyczne. Jak mogło by być inaczej - w końcu 7-ka
                                      zobowiazuje. Konkretnie napadłem Fredka w jego własnym domu, ale nie całkiem
                                      brutalnie, lecz za porozumieniem stron. Było b. sympatycznie, aczkolwiek ze
                                      wzgl. obiektywnych krótko, bo jak to wprawdzie niektórzy myślą - tu pieniądze
                                      leżą na ulicy - to jednak na bułeczki z masełkiem trzeba dobrze diginać.
                                      Fred, dzieki serdeczne za gościnę.
                                      Co do topoli nad Długim - doszukałem się fotki na której jeszcze wszystkie są i
                                      to dobrze widoczne. Kiedy je wlaściwie ścięto - w którym roku ? Jeżeli ktoś
                                      może mnie uświdomić, to prosze - na to nigdy nie za późno :) Fotkę wstawię na
                                      stronę, kiedy znajde trochę czasu - dam znać.
                                      • Gość: jd Re: 2005 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.05, 23:08
                                        Allan, taka fotka bardzo wychodzi na przeciw zapotrzebowaniu. Wydaje mi sie, że
                                        kiedyś rozważalismy sprawę terminu wycinki topoli. To zresztą szło w jakichś
                                        dwóch czy trzech etapach, i na moje wyczucie było to w jakieś połowie, może
                                        końcu lat 80-tych, ale na pewno Zbyszek będzie to wiedział najdokładniej.
                                        Gratuluję spotkania z Fredkiem. Kiedyś niespodziewanie dołączę do takiego
                                        spotkania na szczycie, i to razem z Leszkiem, Iwoną, nat, Dramowiczami i całą
                                        resztą. Zbierajcie już na to z Fredkiem pieniądze, walające się tam - jak
                                        wiadomo - na ulicy.
                                        • zbyszek07 Re: 2005 07.01.05, 07:07
                                          Nie pamietam kiedy padla galaz tej potrojnej topoli,
                                          ale juz dawno jej nie ma.
                                          Po prostu sie zlamala i trzeba bylo odciac przy pniu,
                                          i zakonserwowac.
                                          Mimo braku tej galezi jest wielka,
                                          urosla... tak jak i my...

Mam nastepna stara tarcze z 7-ki,
                                          i znaczek wzorowego ucznia...
                                          przesle tak jak poprzednio,
                                          tarcza ok 15 letnia.

Pozdrowka z deszczowego Olsztyna!
                                          • Gość: Fredek Re: 2005 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 07.01.05, 10:14
                                            www.krenzek.de/topola_1918_2004.jpg
                                            Ciekaw jestem ktora galaz padla.

Tarcze przesylaj na adres jak zwykle.

Co do spotkania z Allanem ...
                                            To bulo krotkie sniadanko u mnie.
                                            Allan bywal rano w moich stronach i trzeba bylo koniecznie troche pogadac.

Na bulke z maslem wystarczylo ... Marmelada z "aldika" i puszka polskiego
                                            pasztetu drobiowego tez jeszcze byla. Wiec niech Allan nie nazeka.

A jesli Allan wie gdzie to slawne miejsce jest, gdzie "pieniadze na ulicy leza"
                                            niech powie.

Pojde tez tam chetnie pozbierac.

Pozdrowienia
                                            • zbyszek07 Re: 2005 07.01.05, 13:46
                                              Topola wyglada jak na tym zdjeciu z 2004 roku.
                                              Na zdjeciu widac od przodu na pniu slad po grubej galezi ktorej nie ma.
                                              Przed chwila ogladalem ja na zywo.
                                              Tarczy nie zdaze dzis pewnie rozeslac.
                                              Pozdrowka!
                                            • Gość: ak Re: 2005 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.05, 15:47
                                              Fredek,
                                              o tym miejscu na ulicy czytalem swego czasu na innym watku tutaj na forum.
                                              Trzeba by tego dowcipnisia zapytac. Niestety nie udalo mi sie znalezc gdzie i
                                              kto z tym wypalil.
                                            • Gość: ak Re: 2005 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.05, 16:20
                                              Fredek, nikt tu na sniadanko nie narzeka. Bylo smakowite, nawet buleczki byly
                                              eko :) Poza tym zapomniales o jajeczku i dodatkowym zaopatrzeniu w pasztet.
                                              Zbyszek doslal mi nowe tarcze 7-ki, ale troche male, moze znajdzie to w wiekszym
                                              formacie? Chwilke odczekam.
                                              • Gość: Fredek Tarcze IP: *.h.pppool.de 07.01.05, 18:34
                                                No mysle , ze sniadanie bylo niezle ...
                                                Soczek pomaranczowy , kawka , jajeczko , swieze "öko" buleczki, francuski i
                                                holenderski serek, wegierska salami i szynka z "Schwarzwaldu" i polski drobiowy
                                                pasztecik ...
                                                Standard miedzynarodowych hoteli ...

A ja wrzucilem tarcze na strone z innymi rarytasami Olsztyna i PRL'u.
                                                Zbyszek dzieki. Tylko wersja z Kruczkowskim nam jeszcze brakuje.

Moze sekretariat "siodemki" pomoze ?

www.krenzek.de/znaczki/
                                                I fajnie ze potrujna Topola dalej stoi bez wiekszych strat.
                                                • borasca0107 Re: Tarcze 07.01.05, 18:49
                                                  Ale super kolekcja!!!!
                                                  I tarcze sie znalazly!!!!
                                                  Ten wzorowy uczen to czyj? :))))))

Qrcze - glodna sie zrobilam po tych opisach Waszej uczty!!:)

Mamut, Arabella i LM (?) :) - a my kiedy zrobimy sobie tutaj spotkanko na
                                                  siodemkowym szczycie???? - takich rarytasow jak Fredek i Allan napewno nie uda
                                                  sie skombinowac, ale chociazby przy jakiejs frytce, coli czy piwku moznaby
                                                  posiedziec i poplotkowac... :)

a tak przy okazji to pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i noworocznie:)

i tak przy drugiej okazji:) - poprosze o zdjecia z Waszego spotkania na
                                                  szczycie! :)))
                                                  • Gość: Fredek Re: Tarcze IP: *.h.pppool.de 07.01.05, 21:52
                                                    Tarcze siodemki i wz. ucznia wszystkie od Zbyszka ...

A reszte ja wygrzebalem z pudelka.

Podczas spotkania na szczycie nikt nie fotografowal.
                                                    Wiec tez nie bedzie zdjec z tego spotkania.

A co do pysznego sniadania , moze zlozymy podobny zestaw i przeslemy paczke
                                                    do Kanady.
                                                  • Gość: mamut Re: Tarcze IP: *.sympatico.ca 08.01.05, 07:03
                                                    Po pierwsze - Zbyszek dziekuje... tarcze dostalem.. bomba jeszcze raz dzieki!

Po drugie - tez chce cynk na temat tego miejsca gdzie szmal po ulicy sie wala!

Po trzecie - Borasca... jak tam podroz...nic sie nie odezwalas... jak bylo..
                                                    chce fotek...Sniadanko tez sobie zalatwimy..dawno tu w Polskich sklepach nie
                                                    bylas? Pasztecik jaki wolisz? Drobiowy, wieprzowy... daj znac.. jajcy tyz sie
                                                    znajda.. Serek tylzycki, warminski, z papryczka tez. na pomidorki nie narzekaj
                                                    tyz sa! Jak chcesz to znajde jeszcze jakas puche z rybka albo sloiczek
                                                    sledzi. A co! A tak swoja droga winna jestes nam jakies zdjecia ze
                                                    slonecznych stron.

Po czartek.. No to super ze topola jeszcze stoji.. Drzewo faktycznie robi sie
                                                    gigant to i konary ciezkie.. Inna sprawa ze nowe topole trzeba sadzic zeby
                                                    miejsce starych zajely.

czuwaj
                                                  • Gość: ak Re: Tarcze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.01.05, 14:44
                                                    Cześć,
                                                    widzę, że tarcze rozeszły się już po świecie. Zbyszek działa jak należy.
                                                    Borasca, mamut ma racje - trochę fotek. Ja też chcę, a co! Z tego co mamut
                                                    pisze, zapowiada się coś w rodzaju drugiej części słynnego niegdyś obrazu
                                                    filmowego "Wiekie żarcie" , tyle że na bazie produktów krajowych. Jakby to jakoś
                                                    tak skoligować z drugim tytułem - "Dyskretny urok burżuazji" to może wyjść
                                                    ciekawy numer.
                                                    A jeszcze co do topoli - Janusz pisałeś, że topole wycięto w połowie lub pod
                                                    koniec lat 80-tych. Nie za bardzo mi to pasuje. Uważam, ze to lata 90-te, ale
                                                    nie mogę tego sprecyzować. Jeżeli ktoś wie dokładniej to proszę o wiadość -
                                                    zależy mi na tym z jednego bardzo konkretnego powodu.
                                                  • Gość: mamut Re: Tarcze IP: *.sympatico.ca 08.01.05, 21:47
                                                    Janusz ma racje... pamietam ze to byl poczatek zdaje sie lat osiemdziesiatych
                                                    jak chyba 3 czy 4 topole wycieto. Trudno mi opisac konkretnie lokalizacje
                                                    gdzie je scieto... ale to bylo mniej wiecej nad jeziorem na wysokosci u ujscia
                                                    Aleji Przyjaciol... Potezne kloce drzew lezaly tam dlugo... jeden nawet byl
                                                    kilkaktrotnie nadpalany przez okoliczna mlodziez ale bez skutku... to bylo przy
                                                    ujsciu splywu wody deszczowej .. byla tam nawet taka jakby mielizna.

Co do tego wielkiego zarcia to z checia bym sie dolaczyl... Ostatnio nic tylko
                                                    jem kanadyjskie wyroby... a od swiat zrobil mi sie smak na kaszane lub cos w
                                                    tym stylu.

czuwaj
                                                  • Gość: ak Re: Tarcze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.01.05, 22:45
                                                    Mamut, mi nie chodzi o pierwsze wycięte topole, tylko o tą masową wycinkę,
                                                    której ofiarą padł cały brzeg jeziora. To na 100% były lata 90-te, tylko nie
                                                    mogę umiejscowić kiedy dokładnie. Przypuszczam, że około 93-95, ale może nawet
                                                    później.
                                                    Dołączyć się do wielkiego żarcia - przecież to TY proponowałeś przekrój polskich
                                                    wyrobów
                                                  • Gość: mamut Re: Tarcze IP: *.sympatico.ca 08.01.05, 23:04
                                                    No tak... ale to wy zaczeliscie od sniadanka... paszteciki z polski, serki
                                                    etc... maslaki, podgrzybki w occie dorzucam do listy..

Masz racje wielka wycinka byla zdaje sie na poczatku 90-tych.. bylem w Polsce w
                                                    97 i juz ich nie bylo... jaka szkoda.. podziwialem wtedy te fajne rzezby
                                                    porobione z pni. To byl niezly pomysl.. szkoda ze wandalom rece swierzbily.

czuwaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka