Gość: Andy IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 03.06.02, 15:33 Cześć, ww + Pająk to charakterystyczne postaci lidzbarskieg UNDERGROUNDU lat 80- ych. Ktoś zna ich historie? pozdrawiam, Andy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: otho Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka IP: 217.97.141.* 10.06.02, 19:22 Człowieku toż to zwykłe lumpy były a nie jakieś kultowe postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka 14.06.02, 23:59 U nas też jest pełno "kultowych" gości...zwykle przesiadujących w knajpie "Lubiana"....Np jest taka trójka braci o wdzięcznych ksywkach: Barabasz, Poncjusz i św. Józef... Barabasz ma dlatego taką ksywę że gdy wraca codziennie na bańce do domu, to ma zawsze golgotę. Mieszka na górze i zanim dowlecze się do chałpy ma kilkanaście upadków....A w domu czeka stara... no i zaczyna sie krzyżowanko... Rozszyfrowanie genezy ksywek jego dwóch braci pozostawiam forumowiczom.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka 19.03.03, 10:37 Bardzo ciekawy wątek...a coś jeszcze o tym undergroundzie? Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka 19.03.03, 18:46 Kalamitke pamiętam bardzo dobrze,i pamietam faceta na ktorego mowiliśmy pan AM bo podchodził w sklepie do ludzi,ktorzy brali chleb i mowiąc am odgryzał im kawałek.Pamiętam tez pana LOTONA co lotonik 3 pił namiętnie....ale to zwykłe zule byli wiec o kultowych postaciach nie mam mowy... Jeju co tu dzisiaj taki ruch sie zrobił??? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka 20.03.03, 11:10 Oj, Angela, nie dzisiaj, tylko coś się bardzo Bobowi nudzi i odgrzebał sardzo stary wątek;)Pająka i Kalamitkę też pamiętam... Ja jeszcze pamiętam Grubego Henia, ale to postać znana chyba bardziej dziecion z Jedynki i Dwójki... No i to nie był żul tylko chory człowiek... No, ale też postać kultowa... Bob - on na Szkolnej albo Mazurskiej mieszkał, więc powinieneś go kojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka 20.03.03, 19:02 wiem słonko,slepa nie jestem to był taki zarcik,myślałam ze załapiesz,jeszcze tak pod spodem specjalnie hehe,ale tak to bywa nie wszyscy zawsze mnie kumają a przez neta to ciezko bo nie widac interpretacji słow:) Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka 21.03.03, 12:57 Odgrzebałem ten wątek bo brzmiał interesująco - poza tym underground w Lidzbarku kojarzył mi się z lochami zamku... A dziś widziałem na ulicy ciężarówkę jakiejś firmy z Lidzbarka - bodaj z ulicy Słonecznej - jest taka? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka 21.03.03, 21:32 Jest, jest taka, obok ulicy Astronomów;) Osiedle znajduje się na tzw. zatorzu - wzdłuż byłych torów do Bartoszyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka 31.03.03, 10:47 mika_1 napisała: > Jest, jest taka, obok ulicy Astronomów;) Osiedle znajduje się na tzw. zatorzu - > wzdłuż byłych torów do Bartoszyc:) A co do licha z tą koleją? już nic po niej nie ma? tory rozebrali? czy może towarowe chodzą..? Pamiętam że w zimie pociąg miał kłopoty na jakimś podjeździe koło Jezioranów.. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka 31.03.03, 20:59 Zgadłeś - kolej nie istnieje:( Przez długi czas funkcjonowało jeszcze połaczenie do Jezioran właśnie, ale i to wiele lat temu zostało zlikwidowane:( Tory do Bartoszyc są zdekompletowane - rozebrali jakiś wiadukt na trasie, bo TIRy sie pod nim nie mieściły. Towarowe nie jeżdżą:( Wszystko umiera powoli.... Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka 21.04.03, 14:09 Oj kalamitka nie zyje juz dawno , wyszla nagle na ulice pijana i zaliczyla czolowke z malym fiatem.Pajaczek nie wiem ktoz to taki .Grubego Henia moj maz znal w latach 80 przechodzil nasze katusze.Jest jeszcze Lord meliniarzy Pecik :)))) Wroce co do kalamitki...kiedy wchodzila z tym swoim panem do sklepu w ktorym sprzedawalam o malo ludzie nie padali o tego smrodu.Trzeba bylo pozniej sklep wietrzyc godzinami , nawet odswierzacze nie pomagaly ehh Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka 22.04.03, 11:28 daffne napisała: > Oj kalamitka nie zyje juz dawno , wyszla nagle na ulice pijana i zaliczyla czol > owke z malym fiatem.Pajaczek nie wiem ktoz to taki .Grubego Henia moj maz znal > w latach 80 przechodzil nasze katusze. jakie katusze? Jest jeszcze Lord meliniarzy Pecik :)))) co z Nim? Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Irma, Kukurydza, Kalamitka 22.04.03, 11:42 Pecik zyje i ma sie dobrze :)))) Gumofilce nosi te same jeszcze te z przydzialu za komuny :))) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś