Dodaj do ulubionych

I co dalej ?????????

19.04.13, 17:49
Panie i Panowie,

Grażyna Dziedzic odwołana z funkcji Prezydenta i co dalej ?????????????????
Obserwuj wątek
    • mrnatohk Re: I co dalej ????????? 19.04.13, 18:31
      Hem...

"Prezes Rady Ministrów niezwłocznie wyznacza osobę, która pełni funkcje organów jednostki samorządu terytorialnego do czasu wyboru nowych organów jednostki samorządu terytorialnego, oraz zarządza, z zastrzeżeniem ust. 5, wybory przedterminowe." - jak mnie pamięć nie myli w ciągu 90 dni od powołania osoby na stanowisko "komisarza" muszą się odbyć wybory. I tyle w tej kwestii.

Ps. Aloesie - bo chyba Ty to pisałeś - czemu myślisz że komisarz będzie do końca kadencji? Jak to "umocowałeś prawnie"?
      • moon.666 Re: I co dalej ????????? 19.04.13, 19:50
        I co dalej po tym komisarzu i wyborach ???????????
        • greenrs2 Re: I co dalej ????????? 19.04.13, 19:58
          Zapewne wróci poprzednia ekipa... i będzie po staremu- czyli tak samo.
        • mrnatohk Re: I co dalej ????????? 19.04.13, 19:58
          W końcu żyć normalnie w tym mieście zaczniemy :)

Ps. Może sprecyzuj o co Ci chodzi, bo ciężko na tak postawione pytanie odpowiedzieć!
        • hepik1 Re: I co dalej ????????? 19.04.13, 20:01
          Nic.
          Ktos ze starej partyjnej ferajny,z tej albo innej opcji.
          Wywali tych od Dziedzicowej ,wypłaci odprawy ,zatrudni swoich i tych z innych opcji ,którzy pomogli w wyborze a potem ,za rok cyrk od nowa ;)
          • moon.666 Re: I co dalej ????????? 19.04.13, 20:21
            I tak w kółko dookoła ?
            • hepik1 Re: I co dalej ????????? 19.04.13, 20:34
              Dokładnie tak.Do okola.
              I tak jeszcze przez dwa ,trzy pokolenia.
              A potem juz bedzie normalnie ;)
              • moon.666 Re: I co dalej ????????? 19.04.13, 20:37
                No to czas wyjechać lub zostaje jeszcze jedno wyjście a mianowicie Ruch Palikota lub "amarian".
      • aloes69 Re: I co dalej ????????? 19.04.13, 20:45
        Hipotetycznie - gdyby dobrze wszystko zaplanować wydłużając maksymalnie terminy i korzytając np. z protestu to może termin wyborów przypadałby " zupełnym przypadkiem" pomiędzy 6 a 12 miesiącem do upływu kadencji wójta? Rady nie odwołujemy i pewnie podjeliby właściwą uchwałę (no coś za coś) i nagle wskoczy nam art 28d ust. 2 ustawy o samorządzie gminnym. I wyborów się nie ogłosi. Oczywiście ja tylko gdybam :) ;)
    • ciotka9 Re: I co dalej ????????? 19.04.13, 21:03
      wybieromy nowego
      • moon.666 Re: I co dalej ????????? 19.04.13, 21:19
        Z Ruchu Palikota lub "amariana" ?
    • wujek.gugiel Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 09:08
      prawie nic się nie zmieni. Będzie tak jak na zdjęciu:
      ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=wujek.gugiel&photoId=1014224
      • waple Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 10:09
        Wasze dalsze mieszanie ludziom w głowach już Wam nie pomoże.Widzieli jak to się odbyło w Bytomiu i tyle.Odbędą się nowe wybory i z większą rozwagą wybierzemy nowe władze naszego miasta.Będą kandydaci, będą spotkania z nimi,będą pytania o program na następne lata.Bo jest zle i do tego już teraz nie trzeba przekonywać.Czujemy to wszyscy, no prawie wszyscy!Pozdrawiam.
        • teletoobis Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 10:19
          Nikt nikomu w niczym nie miesza. Doskonale widać, że nie jest najlepiej. Dziwi mnie tylko postawa referendystów i ich koalicjantów, że nie przedstawiają założeń ciągu dalszego. Referendum- odwołanie prezydent I CO DALEJ?
          Wiedzą, ale nie powiedzą co mają zamiar zrobić? Bo traktują ludzi jako motłoch, który ma tylko zagłosować? Sprawa zatrudnienia Domżalskiego przez kanie pokazuje dokładnie kierunek w którym wszystko zmierza: wraca stare. I nie zdziwię się, kiedy Domżalski będzie znów grał jedne z pierwszych skrzypiec w mieście. Tego chcemy? Na pewno?
          • wujek.gugiel Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 10:22
            Toobis ma rację, ukrywanie prawdziwych zamiarów z Domżalskim śmierdzi mi na odległość.
            • mrnatohk Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 10:53
              Nie mili Państwo - na odległość śmierdzi to co Wy w dwójkę właśnie robicie...

Poszukaj proszę Panie Teletoobis wpisy z zeszłego roku na temat tego co "będzie po referendum" - i czym one się różnią? Czy wtedy też Referendyści podali Ci na tacy "co dalej"? Czym tamte odpowiedzi różniły się od tych teraz? Dalej brzmią tak samo - najpierw referendum, a po nim wybory. I tak na marginesie będziesz mógł w Nich startować...
              Czego Wać Pan oczekujesz? Że dostaniesz na tacy wyniki wyborów? Jeżeli według Ciebie tak ma wyglądać scenariusz "co po" to pomyliłeś miejsca - zapraszam na Białoruś - tam zapewne odpowiedzą Ci "co dalej" z wyszczególnieniem co do godziny. Może mamy jako mieszkańcy do Tuska napisać aby już wyznaczył Komisarza, bo niejaki Teletoobis chce wiedzieć kto będzie komisarzem na 3 miesiąca? W sumie widać właśnie Twoją troskę o miasto... Stołeczki, stołeczki - a to że Dziedzicowa morduje Nasze Miasta to już nie ważne
              Właśnie sam traktujesz ludzi jak motłoch próbując wciągnąć mieszkańców w swoje gierki - i krew mnie przez to zalewa... Jak masz jakieś "ale" do Domżalskiego to załatwiaj to w inny sposób - a nie dorabiaj do tego ideologi rodem z lat PRL-u.

Ps. Co ktoś się wystraszył że referendum się uda trzeba na siłę "diabła" wymyślić??? Kpina, żenada i tyle...
              • teletoobis Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 11:11
                Nikt się niczego nie wystraszył. Od samego początku referendum traktuję neutralnie. Nie opowiadałem się ani po jednej, ani po drugiej stronie. Powód jest prosty:
                Dla mnie przyczyna zła wszelakiego w Rudzie to nie tylko Prezydent ( chociaż zgadzam się z opinią referendystów), ale również praktycznie cała Rada Miasta. Jeśli referendum, to z kompleksowymi zmianami, no ale jak wiemy- z rożnych przyczyn tak się nie stanie.
                referendum, to bardzo bezpośrednia forma demokracji i jeśli mieszkańcy sobie tego życzą, to powinno się ono odbyć, nawet w tak okrojonej postaci. Dlatego nie obstaje przy żadnej opcji, ale namawiam do uczestniczenia.
                Czynię to, pomimo zagrań bardzo nieczystych ze strony referendystów, którzy usiłowali manipulować opinią w ostatniej Prawdzie o Rudzie, umieszczając w niej fotkę pani Dziedzic i Andrzeja Rozenka, opatrując ją pseudo dowcipnymi "dymkami", które miały sugerować obstawanie RP po stronie pani Prezydent. Zagranie godne smarkaczy. Tym bardziej, ze w mailu do naczelnego tej gazety dużo wcześniej napisałem, że zajmujemy pozycję neutralna, nie angażując się po jednej czy po drugiej stronie.
                Co do przyszłości- mam poważne obawy, że w przypadku skutecznego referendum nadany komisarz będzie rządził przez jedynie 2 miesiące. Kilka sztuczek pozwoli na to, by mógł rządzić dłużej. I proszę mi nie wmawiać, że decyzje kto będzie komisarzem podejmie Tusk. On ją tylko zatwierdzi. To co ja chcę to informacja, w jakim kierunku i jak głęboko po referendum pójdą zmiany w mieście. Chyba nie jest to wiedza tajemna, zarezerwowana jedynie dla członków- wybrańców. Skoro mam dokonać wyboru- chce znać alternatywę. Tylko tyle i aż tyle.
                P.S. Ideologii nie dorabiam, po prostu wyciągam wnioski z faktów. Tu- z faktu zatrudnienia jednego kolesia przez drugiego kolesia.
                • mrnatohk Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 11:49
                  Nie no... Przepraszam, ale nie wierze w to co czytam...???

Ty się mścisz, mieszasz w głowach mieszkańców strasząc ich Kombrygiem Domżalskim bo Filar zamieścił fotkę z dymkiem Dziedzicowej i Rozenka???????????????????????????????????????? I jeszcze zwalasz to na Referendystów???????????????????????????

Wybacz, ale g... mnie obchodzi co napisałeś w prywatnym emailu do Filara - ja jakoś nie słyszałem że RP jest neutralny w kwestii obecnego referendum, wręcz przeciwnie - publikacje medialne wskazują że popiera Dziedzicową - jeżeli jest inaczej może jakiś link do oświadczenia cobym mógł odszczekać to co napisałem? Bo puki takiego nie przeczytam zdania nie zmienię (a i wiem że nie tylko ja) - i nie zasłaniaj się emailem bo to nie dowód - na tą chwilę śmierdzi to zagrywką "Bogu świeczka, a diabłu ogarek" - tylko tak aby o tym się nie dowiedzieli!

Co do obaw... A ja mam obawy że Korea odpali swoje głowice i spowoduje to że za prąd będę w nocy mniej płacił - ale puki tego nie robi planów na jutro nie zmieniam...
                  Takie gdybanie jest nie na miejscu - przypominam że podczas zeszłorocznego referendum takie same głosy się pojawiły - też miał być Komisarz do końca kadencji - ale z tego co już przytaczane tu było w tej kwestii prawo mówi co innego.

Co do faktów... Kania zatrudnił Domżalskiego i według Twojej teorii miałby on (czyli D) być później Komisarzem... Tia a mi moje doświadczenie życiowe mówi że właśnie jesteśmy świadkiem sprytnego zabiegu mającego na celu przyspawanie Zbigniewa D. i związania mu rączek coby przypadkiem nie kombinował... Dlatego ja się nie boję, wręcz przeciwnie ze spokojem obserwuje to co się dzieje.
                  • teletoobis Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 13:09
                    mrnatohk napisał:

nie no... Przepraszam, ale nie wierze w to co czytam...???

obawiam się, ze to nie jest kwestia wiary....

Ty się mścisz, mieszasz w głowach mieszkańców strasząc ich Kombrygiem Domżalskim bo Filar zamieścił fotkę z dymkiem Dziedzicowej i Rozenka????????????????????
                    ???????????????????? I jeszcze zwalasz to na Referendystów?????????????????????
                    ??????

Mszcze się? Ja? Niby jak? Po prostu zadałem pytania, które zadaje wielu.... Co do fotki, chcesz mi wmówić, że Filar nie zrobił tego za wiedzą i zezwoleniem referendystów i ich koalicjantów?

Wybacz, ale g... mnie obchodzi co napisałeś w prywatnym emailu do Filara

Mail był służbowy, ale dobrze, że Pana on g... obchodzi. tak właśnie być powinno

ja jakoś nie słyszałem że RP jest neutralny w kwestii obecnego referendum, wręcz przeciwnie - publikacje medialne wskazują że popiera Dziedzicową - jeżeli jest inaczej może jakiś link do oświadczenia cobym mógł odszczekać to co napisałem? Bo puki takiego nie przeczytam zdania nie zmienię (a i wiem że nie tylko ja) - i nie zasłaniaj się emailem bo to nie dowód - na tą chwilę śmierdzi to zagrywką

Odbijam piłeczkę- proszę mi póki co pokazać jakiekolwiek oświadczenie z naszej strony popierające Panią Prezydent. Od początku całej sprawy jesteśmy w tym wszystkim neutralni jako partia. Ja, jako osoba prywatna zamieściłem kilka komentarzy na innych forach i nie były to komentarze pochlebne dla obecnych władz. Wystarczy poszukać.

"Bogu świeczka, a diabłu ogarek" - tylko tak aby o tym się nie dowiedzieli!

Nie- po prostu prosty argument- zło nie pochodzi w tym mieście jedynie z strony Prezydent. Taką samą winę ponosi Rada Miasta i o tym tez wiedzą wszyscy.

Co do obaw... A ja mam obawy że Korea odpali swoje głowice i spowoduje to że za
                    prąd będę w nocy mniej płacił - ale puki tego nie robi planów na jutro nie zmieniam...

Póki co- Korea jest daleko, a Domżalski blisko.... :)

Takie gdybanie jest nie na miejscu - przypominam że podczas zeszłorocznego referendum takie same głosy się pojawiły - też miał być Komisarz do końca kadencji - ale z tego co już przytaczane tu było w tej kwestii prawo mówi co innego.

Prawo umiejętnie zastosowane zezwala na takie wyjście. Zdaje się Fifik dokładnie to gdzieś opisał

Co do faktów... Kania zatrudnił Domżalskiego i według Twojej teorii miałby on (
                    czyli D) być później Komisarzem... Tia a mi moje doświadczenie życiowe mówi że
                    właśnie jesteśmy świadkiem sprytnego zabiegu mającego na celu przyspawanie Zbigniewa D. i związania mu rączek coby przypadkiem nie kombinował... Dlatego ja się nie boję, wręcz przeciwnie ze spokojem obserwuje to co się dzieje.

Co do faktów- jak ktoś niżej napisał: takie działanie jak, skądinąd umoczonego sprawą milionów z wodociągów Kani, w wykonaniu pani Prezydent krytykujecie, nazywając je kolesiostwem. To trochę pachnie hipokryzją
                    • mrnatohk Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 14:00
                      Taaaak racja wcale się Pan nie mści....

a) A kto próbuje na siłę wmówić mieszkańcom że Domżalski będzie Komisarzem? Ja??? To Wy zamieściliście zdjęcie - nie ja. A Pana tłumaczenie jasno wskazuje że jest to akt zemsty za działalność Filara. Co może nie? I chyba tak - Filar zrobił to bez wiedzy i zgody Referendystów - bo jak już pokazała sprawa reklamy Krematorium w Prawdzie, nie mają aż takiego wpływu (i w sumie dobrze)

b) Racja - mnie nic nie obchodzi, ale to Pan go przytoczył jako pokrętny dowód neutralności - nie ja.
                      I to ja proszę o pokazanie oświadczenia w którym odcinacie się / zachowujecie neutralność - a odbijanie piłeczki może Pan zostawić na hmmm inne sytuacje. Prośba była prosta: proszę pokazać link z oświadczeniem.

c) Rada Miasta... - czemu w takim razie nie zbieraliście podpisów w tej sprawie? Krytykować i wytykać błędy to nawet dziecko w przedszkolu potrafi - ale wziąć sprawy w swoje ręce (a i ewentualnie ponieść tego konsekwencje) to już nie jest tak łatwo... prawda???

d) Dzięki za poprawienie oczywistej omyłki ortograficznej, ale opad radioaktywny nie zna granic :)
                      Taki scenariusz o jakim rozmawiamy miałby duże szanse powodzenia w momencie w którym to właśnie Radni zorganizowali by referendum i to w późniejszym terminie - w obecnej sytuacji śmierdziało by to i mogło by co poniektórym bardzo zaszkodzić - fakt nie można go wykluczyć, ale też sugerowanie że jest on pewien jest baaaaaaaardzo nie na miejscu!

e) Kolesiostwo to przepraszam, ale Wy w tym wątku uprawiacie, próbując na siłę złożyć dwie połówki: jabłka z gruszką i wmówić że to jest pomarańcza :).
                      Nie Referendyści załatwiali mu pracę i stanowczo proponował bym aby Pan zaczął rozróżniać co poniektóre kwestie, bo wrzucanie wszystkich do jednego worka nie wróży zbyt dużą inteligencją i lotnością umysłu.
                      • teletoobis Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 14:28
                        Ja z tym opublikowanym zdjęciem Domżalskiego nie mam nic wspólnego. Ukazało się niezależnie ode mnie. Ale cieszę się, że są ludzie myślący podobnie jak ja :)
                        Może niesłusznie oskarżam referendystów, ale że za tym stoi ktoś z ich koalicjantów, to niemal pewne.
                        Przytoczyłem jako dowód, który zawsze można sprawdzić, więc wszelkie nadinterpretacje naprawdę g...uzik mnie obchodzą. Tak było i tyle!
                        W sprawie zbierania podpisów powiem tak: robią to tez ludzie z nami związani. Po prostu nie ma i nigdy nie będzie u nas dyscypliny partyjnej w tym sensie. Może jesteśmy anachroniczni, ale znamy i rozumiemy znaczenie słowa "demokracja". Dlatego tez mój szacunek dla wyborów mieszkańców i zachęta, by w sposób demokratyczny udali się do urn i oddali swój głos w tej ważnej sprawie.
                        Pomyłka ortograficzna bym się nie przejmował, nie zmieniła ona bowiem sensu tego co Pan pisał :)
                        Niestety, mam pewien problem, jak pan słusznie zauważył, z nazywaniem. Niestety wszyscy, którzy teraz tak bardzo gardłuja za referendum, rok temu siedzieli cicho. ( Tu uprzedzę pytanie- my nie byliśmy jeszcze rok temu w Rudzie zorganizowani).
                        Więc doprecyzuje. Prace załatwił mu Kania, który wspiera akcję referendalna. Polityczne mycie rączek, albo jak w dawnym, słusznie minionym okresie to nazywano: samopomoc chłopska.

• mrnatohk Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 18:01
                          A jest Pan pewien że nie ma Pan nic wspólnego z tym zdjęciem Domżalskiego? Bo zważywszy na to co Pan napisał w hmmm wyjaśnieniach to nie jestem tego taki pewien. A i półprawda w tym wypadku jest kłamstwem... I tu od razu zaznaczę że nie bronię Domżalskiego - daleki od tego jestem, ale załatwianie swojej prywaty kosztem referendystów i referendum jest co najmniej chamskie. Na przyszłość proponuję zmienić tekst "pod obrazkami"- proszę nie mieszać dwóch systemów monetarnych.

A i owszem Kania wspiera zbieranie podpisów, ale cytując Pana wpis "robią to tez ludzie z nami związani" więc hmmmm (przepraszam wszystkich, ale zacytuję dosłownie stare polskie powiedzenie) sranie do własnego gniazda na dobre nikomu nie wyjdzie :)
                          • teletoobis Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 18:13
                            Tak, jestem pewien. Mam inny zestaw memów, ale zachowam je sobie na inną okazję.
                            Nie załatwiam tez tutaj swoich prywatnych spraw, bo takich z panem Domżalskim nie mam.

Po raz kolejny chcę tez mocno zaznaczyć. Jestem za demokracją. jeśli ludzie czują że powinno być ogłoszone referendum, to niech ono będzie. Namawiam wszystkich, by dziarsko udali się do urn i wyrazili swoje zdanie na ten temat. Tak jest sprawiedliwie i dobrze.
                            Jeśli ktoś z nami związany odczuwa jako obywatel chęć do pomocy w doprowadzeniu do referendum, ma wolna rękę. Nie będzie za to ani ukarany, ani wylany. Wszak jest to inicjatywa obywatelska, a nie partyjna, prawda? :)
                            Poparcie byłoby, gdyby inicjatywa obejmowała odwołanie również beznadziejnych radnych.
                            całkowite, gdyby pokazano alternatywę. Jest jeszcze kilka innych argumentów, ale nie nadają się one do opisywania na forum.
                            I proszę mi nie pokazywać gdzie jest moje gniazdo. Na pewno nie jest to to samo miejsce, w które defekalizują się pp. Pietraszewska, Tobiszowski, Kania, Domżalski i inni.
                            • mrnatohk Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 18:53
                              :))))))))))))))))))))))
                              A że zapytam: a jakiż to ma Pan zestaw memów przygotowanych???
                              Fakt - przemawia przez Pana całkowita neutralność. Zarzucać innym knucie, a samemu "to to" robić - Gratuluję, gratuluję podwójnej moralności!!!
                              A dlaczego nie porozmawiamy o kolejnych argumentach??? Bo to już robi się strasznie dziwne... Jesteśmy za głupi aby zrozumieć "wyższe idee które kierują RP", czy może o jakieś stołeczki chodzi i na forum o tym nie wypada rozmawiać???
                              Tak prywatnie proponuję może zakończyć tą dyskusję bo troszkę się Pan kompromituje...
                              • teletoobis Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 19:04
                                No coż, memy są niezbyt pochlebne dla ogólnie znanych postaci w Rudzie. Mogę podesłać na priv :)
                                A gdzież Pan widzi w moim zachowaniu knucie? Nie ma chyba człowieka, który bardziej pragnie zmian niż ja. I nie są to zmiany, jakie sugeruje Pani Burza. Niewiele mnie obchodzi kto z kim śpi. Byle dzieci były fajne. A na serio- mam nadzieje, że nasz program przekona wielu. Ale o tym za kilka miesięcy.
                                Kolejne argumenty? Nie chcę nimi rzucać teraz. każdy ma swoja strategie, więc proszę mnie nie zmuszać, bym odkrywał karty już teraz. Nie jestem takim starym politycznym wyjadaczem, jak państwo rządzący tym miastem od lat. Na razie powiedziałem to, co miałem do powiedzenie i uważałem, że powiedzieć trzeba. I proszę mi nie imputować, że uważam kogokolwiek za głupca. Wczoraj przy skacie 2 starzików uświadomiło mi jedno; mądrość jest nie w ukończonych szkołach, czy w kłamstwach polityków. Mądrość jest w ludziach. Tych trzeba szanować. I to ma Pan zapewnione. reasumując- nie pogarda dla ludzi, ale względy inne powodują, by teraz na pewne tematy nie rozmawiać. Tym bardziej, że bezpośrednio z chwilową sytuacją w mieście nie korespondują one do końca.
                                Tak prywatnie proponuje używać troszkę innych argumentów niż ewentualność mojego kompromitowania się. Stać Pana na więcej :)
                                • mrnatohk Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 21:52
                                  Czytam, myślę i nie kupuje tego...

Skoro wszystko jest "pucuś glancuś" to z jakiej okazji zostały stworzone memy? Piszę Pan o zachowaniu neutralności, a jednocześnie są już przygotowane "niezbyt pochlebne dla ogólnie znanych postaci w Rudzie" memy. Czyta Pan swoje wpisy? Przecież nawet dziecko widzi że nie zachowujecie neutralności - jedynie co robicie to mówicie o niej, a to nie to samo.Tak się nie zachowuje neutralności - taką neutralnością może pochwalić się już wspominana przeze mnie Korea Północna.

Rozmawiamy o poparciu dla referendum, a Pan nie chce rzucać argumentami teraz? (z kontekstu wypowiedzi wynoszę iż są to argumenty przeciw) A kiedy? Po referendum? Wtedy zajmiecie stanowisko? Czy może poczekacie na to jak się będzie rozwijać sytuacja / kto Wam więcej zaoferuje??? Jakie inne powody??? Przecież to co Pan pisze to jest jawna KPINA...

Dziękuję za słowa uznania, ale kompromituje się Pan. :)

Ps. Co do programu....Myślę że program będziecie mieli super - piszę to całkiem poważnie - ale... No właśnie mam takie jedno małe "ale" które zadecyduje kto zdobędzie mój głos. Mianowice osoba która podpiszę się pod Waszym programem.
                                  Wraz z szerokim gronem moich znajomych nie głosuję tylko za programem - doskonały program ma KAŻDA partia. Proszę sprawdzić - Eden za każdym razem. Ale jak wiemy nie tylko program się liczy - ważne są osoby. Dla jednych są one najważniejsze - program nie jest ważny (daleko szukać - p.Józef Osmenda i jego wyborcy). Dla innych tylko program. A dla mnie i program i osoba. A Pan swoją postawą w tym wątku skutecznie utwierdza mnie że nic się nie zmieni. Może program - ale w sumie p.Dziedzic też miała wspaniały, ale osoby i metody w wydaniu RP zostaną te same...
                                  • teletoobis Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 22.04.13, 07:10
                                    Memy są tworzone na bieżąco. takie moje hobby :)
                                    Co ma przygotowanie memów z bieżącą sytuacją w mieście. Przecież ich nie wykorzystuję. Muszę Pana uświadomić, że po czerwcu życie w Rudzie będzie się toczyło dalej. Naprawdę nie wszystko zaczyna się i kończy na referendum, chociaż niektórzy chcą taką "prawdę" wmówić innym. Więc radze jednak czytać ze zrozumieniem.

Rozmawiamy o poparciu dla referendum. W tym przypadku mogę się wypowiadać tylko jako osoba prywatna, a nie w imieniu mojego ugrupowania. O wszystkim zadecydują ludzie i demokracja, więc ja nie idę utartą partyjniacką ścieżką wydeptana przez zabetonowany, partyjny układ w Rudzie. Nie liczę i nie chce niczego od innych. Nikt nie będzie mi niczego obiecywał. Widzi pan; u nas jest inna jakość, inne standardy.

Co do programu. Wiem, że znów się Pan przyczepi, ale nie chcę teraz zdradzać szczegółów. Znając miejscowe układy i miernych, nie zdolnych do wymyślenia czegokolwiek polityków innych opcji, nie mam zamiaru dawać im gotowców do skopiowania. Przyjdzie czas, że oznajmimy urbi et orbi co mamy do zaoferowania. Powiemy też jakimi metodami chcemy osiągnąć sukces... mieszkańców.

P.S. Kompromituje się wyrażając Panu słowa uznania? Cóż za samokrytyka :)
              • wujek.gugiel Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 11:17
                Czy to dużo by wymagać, aby ci, którzy urządzają referendum podali oprócz argumentów przeciw dziedzicowej, również propozycje tego co oni maja zamiar zmienić, co mają zamiar zrobić i jakimi metodami?
                • mrnatohk Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 11:57
                  Ha ha dobre - cobyś później mógł mówić że "nie idę" bo nie mam zamiaru głosować na tego, lub tego, lub że nie bo ta idea jest głupia, albo że organizują referendum bo się chcą na stołki rzucić ?
                  Zapominasz ze referendum zorganizowali mieszkańcy, nie politycy - właśnie od polityków żądaj deklaracji co dalej.
                  Są tu na forum przecie przedstawiciele wszystkich ugrupowań - od prawa do lewa. I zadaj im to pytanie - niech się określają...
                  • mietlorz707 Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 20:39
                    Z kim Ty chłopie dyskutujesz? ;-)
                    Z teletubisiem który nawet w naszym mieście nie mieszka, ale uważa że wszystko o nim wie najlepiej, albo z przybyłym tu dziś klonem?
                    • teletoobis Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 20:57
                      Widac woli ze mna niz z toba. Ty sie lecz bo pewnie oprocz klonow widzisz tez biale myszki:-)
                      • mietlorz707 Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 21:49
                        Tyle tylko potrafisz. Atakować i obrażać innych.
                        Asystencie posła.
                        Reprezentancie partii.
                        No cóż: jaki reprezentant - taka partia.
                        • teletoobis Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 22.04.13, 07:11
                          Pana sie nie da obrazić. Pan sam w sobie jest obrazą gatunku homo sapiens :)
          • hepik1 Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 10:41
            >Dziwi mnie tylko postawa referendystów i ich koalicjantów, że nie przedstawiają założeń ciągu dalszego. Referendum- odwołanie prezydent I CO DALEJ?

Pierwsze pytanie kto to ci referendysci?
            Nie sądzę by pp Kołodziejowie mieli jakieś ambicje polityczne.W grupie inicjatywnej jest jeszcze jeden młodzik(Szabatowski) inny,bodajże Wróbel ich reprezentuje w tv.
            Jest społecznik amarian,który w prawdzie sie zarzekał ,że nigdzie nie pretenduje ale gdyby ojczyzna wezwała,to bedzie gotów.Plus dwóch starszych purtów,którzy wczeniej juz zasiadali ale im sie skończyło.
            Czyli intencje w tej grupie są różne,oprócz tej jednej-Dziedzic jest passe'
            Inna sprawa ,kto tam sie czai za ich plecami,by na skorzystać na ich zaangażowaniu.
            A tam też na dzisiaj interes jest jeden(von z bastardem) a później to już rozegrają wg własnych ,osobistych czy partyjnych interesów. ;)
      • hepik1 Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 10:25
        Mantel odpowiedni dla komisarza juz mo ;)
        ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=wujek.gugiel&photoId=1014224
        • wujek.gugiel Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 10:40
          Nie tylko "mantel" ale jak się okazuje, to ma też doskonałe układy z Kanią, który zatracił wszelki instynkt polityczny. Po wpadkach w wojewódzkich wodociągach, zaliczył właśnie kolejna wpadkę zatrudniając swojego skompromitowanego kolesia - Zbynia.

I na tym sprawa tej prawdziwie "męskiej przyjaźni" się nie skończy. Niedługo czeka nas pewnie ciąg dalszy. Ten duet da nam jeszcze wszystkim popalić.
          • waple Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 11:20
            Te Wasze scenariusze to trzeba włożyćdo kapelusza i to takiego cyrkowego.Poprzednie referendum ponad 16 000 a ilu teraz?Stowarzyszenia, partie, kluby sportowe i wiele innych organizacji społecznych przekonało się co ta ekipa potrafi.Odpowiadam za siebie i oświadczam,że już żadne mącenie Wam nie pomoże.A,że walczycie to zrozumiałe, bo walczycie o Wasze partykularne interesy i interesiki a my o nasze miasto.Jeszcze raz piszę i przypominam,widzieliśmy jak to było w Bytomiu i belzebubem nie straszcie bo go widzimy na co dzień.Pozdrawiam.
            • wujek.gugiel Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 11:30
              To nie ja zrobiłem z tego, "Belzebuba" sztandar i ikonę referendum. Więc proszę swoje pretensje kierować gdzie indziej. A swoją droga, to dziwi mnie, jak prostym sposobem referendyści strzelili sobie sami w kolano tym panem. Człowiek o najliczniejszym elektoracie negatywnym staje się twarzą referendum. W dodatku wychodzi na jaw jego zażyłość z Kanią i układziki w wynajdywaniu sobie ciepł7ych posadek. Rączka rączkę myje panie Waple. Czy nie przypomina Panu takie działanie dokładnie tego samego co się dzieje w UM i co tak zaciekle krytykujecie?
              • waple Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 11:58
                To Wy kogoś kreujecie na twarz referendum.Nasza twarz jest czysta jak łza, my tylko dążymy do zmian, zmian na lepsze.A wybory pokażą kto będzie tą twarzą i to z dużo większą rozwagą.Nas nie obchodzi kto z kim sypia a dobro nas mieszkańców i miasta bo tu żyjemy i chcemy się rozwijać a nie żyć w tym marazmie.Było ostrzeżenie?, nie pomogło.Teraz zmian już chcą wszystcy, no prawie wszystcy, chyba media Wam nie obce?No i trzeba się wsłuchać w głos wyborców a nie tkwić w przekonaniu o Waszej nieomylności.Tyle zła co w tej kadencji narobiliście trzeba będzie długo odrabiać, oj długo! Pozdrawiam.
              • mrnatohk Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 11:59
                Nie ze się czepiam, ale to Ty z Panem Teletoobisem na siłę robicie z niego Twarz kampanii... Czy może jest inaczej?
                • teletoobis Re: Odpowiedż na pytanie "co dalej" jest prosta 21.04.13, 13:12
                  Oj przepraszam, ale potrafię czytać i rozpoznawać jego zdjęcie w Prawdzie o Rudzie, TV i gdzie indziej....
    • hepik1 Re: I co dalej ????????? 21.04.13, 12:37
      Na pytanie co dalej najprościej odpowiedzieć po zobaczeniu filmu

"Przyczajony tygrys,ukryty smok " produkcji chińskiej bodajże.

A,że Domżalski ma takie lekko chińskie rysy twarzy to tylko zbieg okolicznosci ;)
      • waple Re: I co dalej ????????? 21.04.13, 16:00
        Jak nie jesteś kiep to zrozum,że p. Domżalski,pos. pos,Pietraszewska,Tobiszowski,p.Mercik popierają referendystów referendum bo widzą jak jest zle zarządzane nasze miasto.A osobiście p. Domżalski to postać PdRŚL.i tak to należy rozumieć.Kiedyś byliśmy sami a teraz jest nas wielu i to Was tak boli.Pozdrawiam.
        • jankolodziej Re: I co dalej ????????? 21.04.13, 19:40
          No dobra, pora wyjawić prawdę. Na prezydenta miasta jest przeznaczona moja siostra. Ja będę tylko doradcą - główne programy to "Ludzka twarz Urzędu" oraz "Prawo obowiązuje wszystkich jednakowo". Bo ludzie twierdzą, że nawet niektórzy radni zarabiają na braku egzekwowania tegoż. Wprowadzimy Rady dzielnicowe.
          Pomoc społeczną zlecimy do Caritasu. Trasę NS przemianujemy na SN. Doprowadzimy ją od A4 do Mikołowa przez Kłodnicę i obok zwału Panewnik. Sprzedamy halembski basen Kompanii Węglowej, wszystkie kopalnie będą rozprowadzały karnety poprzez Związki. Szybkim tramwajem połączymy basen z ośrodkiem krioterapii w NB. I wiele innych rzeczy zrobimy, każdy może sobie dopisać ...
          • teletoobis Re: I co dalej ????????? 21.04.13, 19:43
            I dlatego referendum nie ma sensu :)
            • volwer Re: I co dalej ????????? 21.04.13, 21:08
              to referendum ma sens- bez sensu zupełnie jest robienie tego referendum ze Zbyniem,ale Zbyniek jak upierdliwy smrodlawy zapach-wcisnie sie wszedzie gdzie tylko poczuje ulubiony zapach własnej korzysci,dla korzysci zdradzi kazdego i w kazdym momencie,zmieni poglądy i zapatrywania- tylko wyraz twarzy pozostanie mu zawsze taki sam- nie budzacy zaufania.
            • meg114 Re: I co dalej ????????? 23.04.13, 20:06
              teletoobis, nie podoba ci się ten program??? Dlaczego?
              • teletoobis Re: I co dalej ????????? 23.04.13, 20:54
                Bo on nie istnieje. Ten prawdziwy jest zupełnie inny :)
                • moon.666 Re: I co dalej ????????? 23.04.13, 21:34
                  A jaki to jest prawdziwy ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka