being28 15.02.05, 21:14 Parking + sygnalizacja = 3mln zl. Prowizja 10% od budowy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mz71 Re: Nowa pętla MPK dla studentów 16.02.05, 09:13 Parking i sygnalizacja w tym miejscu potrzebne jak dupie zęby Odpowiedz Link Zgłoś
rudypagaj Re: Nowa pętla MPK dla studentów 16.02.05, 10:05 Najlepiej gdyby projektowaniem systemów komunikacyjnych w Olsztynie zajęli się fachowcy. Niestety - sądząc po wszystkich inwestycjach takich w mieście nie ma.Szkoda.Nie jest rzeczą dobrą jak powaznymi problemami zajmują się specjaliści od dojenia kanraków. Natomiast nie powinno sie publicznie uzywać brzydkich słów, szczególnie jak sie komentuje wypowiedzi damy jaką jest niewątpliwie Pani Redaktor. Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Nowa pętla MPK dla studentów 16.02.05, 11:56 wydluzenie tras busow do K2 jest mi bardzo na reke, ale gdzie beda sie zatrzymywac autobusy przy K1 jesli zostanie zlikwidowana petla? 22 i 3, ktore jechaly dalej niz 15, 30 czy 9 wracajac z Brzezin czy Slonecznego Stoku zajezdzaja na stara petle. po jej likwidacji tabuny studentow bede sie przewalac przez Warszawska zeby wsiasc tam do empeka? tam tez musieliby wybudowac nowy przystanek i to duzo wiekszy niz ten na wysokosci stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Nowa pętla MPK dla studentów 16.02.05, 14:11 Ciekawe ile trzeba bedzie petycji wyslac do MPK zeby puscili autbusy ul. Tuwima - jak juz ja skoncza. Napewno nie bedzie łatwo. Nie bedzie autobusow, przystankow, most za maly.... Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Nowa pętla MPK dla studentów 16.02.05, 15:06 przy okazji wybudowania ronda i polaczenia Baltyckiej z Sielska poprosilbym Mikolaja z MPK o polaczenie z Gutkowa, Redykajn, Likus i Os. Nad J. Dlugim do Kortowa. marzenia scietej glowy, ale marzyc zawsze mozna;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacerowiczka przystanek Iwaszkiewicza III IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.02.05, 10:53 Czy MPK pusci autobusy po skonczeniu ul.Tuwima? Ja nawet o tym nie smiem marzyc, nie licze na to, by moj codzienny dojazd do Instytutu PAN byl ulatwiony. Poki co, MPK likwiduje przystanki. Tak sie wlasnie stalo z przystankiem IWASZKIEWICZA III. I teraz aby dotrzec do pracy mam do wyboru albo wysiasc na przystanku Iwaszkiewicza II albo Wawrzyczka/Martyniaka. Ja lubie spacery, i owszem, ale takowe przyjemne sa raczej w porze letniej, a nie podczas sniezyc, czy deszczu. Chce tez zauwazyc, ze z powodu braku zabudowan i drzew, wiatr na tym odcinku hula do woli. Rozumiem, ze nie bylo zbyt wielu chetnych wysiadajacych na Iwaszkiweicza III. Mozna jednak bylo zaoszczedzic autobusom niepotrzebnego zuzywania sprzegla i hamulca "przemianowujac" ten przystanek chociazby na "przystanek na żądanie" i pasazer mialby mozliwosc swobodnego wyboru opuszczenia autobusu na tym przystanku, nie bedac skazanym na dobra wole kierowcy (a z tym, jakwiemy jest roznie). Ja nie lubie prosic, wiedzac, ze moge otrzymac odpowiedz odmowna i niestety zmuszona jestem do "spacerow", no chyba, ze akurat autobus prowadzi pewien bardzo mily pan - wtedy wysiadam pod samym Instytutem.. :o) Odpowiedz Link Zgłoś