Dodaj do ulubionych

Nowa pętla MPK dla studentów

15.02.05, 21:14
Parking + sygnalizacja = 3mln zl. Prowizja 10% od budowy...
Obserwuj wątek
    • mz71 Re: Nowa pętla MPK dla studentów 16.02.05, 09:13
      Parking i sygnalizacja w tym miejscu potrzebne jak dupie zęby
      • rudypagaj Re: Nowa pętla MPK dla studentów 16.02.05, 10:05
        Najlepiej gdyby projektowaniem systemów komunikacyjnych w Olsztynie zajęli się
        fachowcy. Niestety - sądząc po wszystkich inwestycjach takich w mieście nie
        ma.Szkoda.Nie jest rzeczą dobrą jak powaznymi problemami zajmują się
        specjaliści od dojenia kanraków.
        Natomiast nie powinno sie publicznie uzywać brzydkich słów, szczególnie jak sie
        komentuje wypowiedzi damy jaką jest niewątpliwie Pani Redaktor.
    • mameluch Re: Nowa pętla MPK dla studentów 16.02.05, 11:56
      wydluzenie tras busow do K2 jest mi bardzo na reke, ale gdzie beda sie
      zatrzymywac autobusy przy K1 jesli zostanie zlikwidowana petla? 22 i 3, ktore
      jechaly dalej niz 15, 30 czy 9 wracajac z Brzezin czy Slonecznego Stoku
      zajezdzaja na stara petle. po jej likwidacji tabuny studentow bede sie przewalac
      przez Warszawska zeby wsiasc tam do empeka? tam tez musieliby wybudowac nowy
      przystanek i to duzo wiekszy niz ten na wysokosci stadionu.
      • being28 Re: Nowa pętla MPK dla studentów 16.02.05, 14:11
        Ciekawe ile trzeba bedzie petycji wyslac do MPK zeby puscili autbusy ul.
        Tuwima - jak juz ja skoncza. Napewno nie bedzie łatwo. Nie bedzie autobusow,
        przystankow, most za maly....
        • mameluch Re: Nowa pętla MPK dla studentów 16.02.05, 15:06
          przy okazji wybudowania ronda i polaczenia Baltyckiej z Sielska poprosilbym
          Mikolaja z MPK o polaczenie z Gutkowa, Redykajn, Likus i Os. Nad J. Dlugim do
          Kortowa. marzenia scietej glowy, ale marzyc zawsze mozna;)
        • Gość: spacerowiczka przystanek Iwaszkiewicza III IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.02.05, 10:53
          Czy MPK pusci autobusy po skonczeniu ul.Tuwima? Ja nawet o tym nie smiem
          marzyc, nie licze na to, by moj codzienny dojazd do Instytutu PAN byl
          ulatwiony. Poki co, MPK likwiduje przystanki. Tak sie wlasnie stalo z
          przystankiem IWASZKIEWICZA III. I teraz aby dotrzec do pracy mam do wyboru albo
          wysiasc na przystanku Iwaszkiewicza II albo Wawrzyczka/Martyniaka. Ja lubie
          spacery, i owszem, ale takowe przyjemne sa raczej w porze letniej, a nie
          podczas sniezyc, czy deszczu. Chce tez zauwazyc, ze z powodu braku zabudowan i
          drzew, wiatr na tym odcinku hula do woli. Rozumiem, ze nie bylo zbyt wielu
          chetnych wysiadajacych na Iwaszkiweicza III. Mozna jednak bylo zaoszczedzic
          autobusom niepotrzebnego zuzywania sprzegla i hamulca "przemianowujac" ten
          przystanek chociazby na "przystanek na żądanie" i pasazer mialby mozliwosc
          swobodnego wyboru opuszczenia autobusu na tym przystanku, nie bedac skazanym na
          dobra wole kierowcy (a z tym, jakwiemy jest roznie). Ja nie lubie prosic,
          wiedzac, ze moge otrzymac odpowiedz odmowna i niestety zmuszona jestem
          do "spacerow", no chyba, ze akurat autobus prowadzi pewien bardzo mily pan -
          wtedy wysiadam pod samym Instytutem.. :o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka