Dodaj do ulubionych

Pojechali podziękować

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 22:33
"decyzja o organizowaniu pielgrzymki zapadła w niedziele (...) juz po kilku
godzinach nie bylo miejsc" ale młodzi z Olszyn zdecydowali się dziś rano o 10
czyli we wtorek, ale jak się ukaże gazeta to będzie środa prawda? czyli kiedy
to było lub będzie? I jeszcze powtazracie w kółko że kobieta się zapożyczyła
(3 razy), to nie mantra....ech gazeta......ech
Obserwuj wątek
    • nogownik Re: Pojechali podziękować 06.04.05, 09:28
      To, co się teraz dzieje, przypomina mi trochę kult jednostki. Szanuję Karola
      Wojtyłę, ale bez przesady. Wszędzie słyszę, że to co mówił było najmądrzejsze,
      najwspanialsze i w ogóle najlepsze. Szkoda, że w Polsce nikt nie umie odważyć
      się spojrzeć obiektywnie na różne aspekty pontyfikatu papieża, jak np. zrobił to
      New York Times. Ale cóż, praktycznie żyjemy w państwie wyznaniowym. A wszelka
      skrajność budzi moje obawy.
      • Gość: DD Re: Pojechali podziękować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:34
        spójrz na to z innej strony. Dla nas wszystkich Papież był Ojcem. Można teraz
        wybrzydzać lub bawić się w światowca czytającego New York Time. Albo
        wykorzystać dar jaki otrzymaliśmy po raz kolejny za przyczyną Jana Pawła II i
        być autentycznie rozmodlonym i zjednoczonym narodem. Nikt tu nie myśli o
        państwie wyznaniowym, tylko o rozmowie z sobą samym i z Panem Bogiem. Nie
        zmarnuj okazji jako człowiek i jako Polak. Tsgo Ci życzę
      • Gość: ? Re: Pojechali podziękować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:44
        wiesz szkoda i nie szkoda wszyscy potrzebowaliśmy tego odpoczynku od medialnych
        nagonek i wrzaskliwych reklam (bez reklam - Radio, TV, niektóre, Gazety,
        prywatne firmy) ale widać Gazecie trudno pozbyć się tej otoczki pisania
        schematycznie mechanicznie - czytaj bez serca.

Jeśli porównasz dzisiejszy tekst w wyborczej (
        serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34280,2639778.html ) przypomina tłumaczenie
        tekstu z NYT (
        www.nytimes.com/2005/04/06/international/worldspecial2/06pope.html ) i
        tak to wygląda....
        krytycznie na Papieża mogą spojrzeć inni (
        www.nytimes.com/2005/04/05/international/worldspecial2/05heffernan.html )
        to fakt ale pamietajmy że to inny punkt widzenia sprawia że widać więcej lub
        inaczej...
        Z tego co wiem pojechała również młoda dziennikarka z Gazety Olsztyńskiej
        (widziałem ją w kurii). Zobaczymy jakie relacje z pogrzebu w Watykanie da nam
        Olsztyńska....

• Gość: tomek Re: Pojechali podziękować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 17:30
          Ojciec Święty, jego nauki powinny docierać do każdego z nas, trzeba się
          odważyć, poczytać co głosił i starać się zrozumieć. Ja wracam do tego co
          powiedział, daje mi to spokój i taką wewnętrzną siłę. Dla siebie.
          Pozdrawiam
    • Gość: marek Re: Pojechali podziękować IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 06.04.05, 18:26
      Bulwersujace jest stanowisko ministra MEN. Nauczyciele mają zapewnić opiekę
      uczniom.
    • Gość: niedoszły żałobnik Re: Pojechali podziękować IP: *.man.olsztyn.pl 06.04.05, 21:30
      Gość portalu: ?=! napisał(a):

> "decyzja o organizowaniu pielgrzymki zapadła w niedziele (...) juz po kilku
      > godzinach nie bylo miejsc" ale młodzi z Olszyn zdecydowali się dziś rano o 10

Rzeczywiście w poniedziałek organizatorzy mówili, że nie ma już miejsc
    • Gość: Ryszard Re: Pojechali podziękować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:42
      Myślę, że ta Pani z Bartoszyc upadła na głowę brać kredyt i jechać na pogrzeb.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka