Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.104

14.04.05, 21:25
" Na poczatek wiosny chęć życia wzbierała w nim gwałtownie, zrywając
wszystkie tamy. Wymykał się ze swego więzienia i błąkał sie po oklicznych
polach odurzony przestrzenią. Krył się , by nie być zobaczonym przez tych
samych ludzi, które jego serce tak gorąco pragneło spotkać. Jak dzikie
zwierze ogarniał wzrokiem miasto. Sledził z daleka mieszkańców, wyciągał ku
nim z lękiem ręce i domagał się swojej cząstki szczęścia. W przyplywach
uniesienia obejmował miekiedy ramionami drzewa w lesie, zaklinając Boga, by
je ozywił i dał mu choć jednego przyjaciela. Ale drzewa odpychały go swoją
chlodną korą, szumiały nad nim milczeniem. Pokonany przez zmęczenie, prawie u
kresu sił, wracał w końcu do swego więzienia i szukał ulgi ... "
Obserwuj wątek
    • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 14.04.05, 21:26
      Drugi!!!
    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 14.04.05, 21:28
      to był cytat Grudzińskiego o cierpieniach tęsknoty .
      Ale nasz Olsztyn nie musi tęsknić , zawsze w nim jesteśmy i zawsze sobie
      porozmawiamy i o tym i o owym :)
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 14.04.05, 21:59
        Grzegorz Turnau - Dni wiosenne

Ach, motylki już fruwają,
        dni wiosenne przybywają,
        rybki w stawie się pluskają
        plim i plum i plim i plum
        Turkaweczka w lesie grucha,
        brzęczy pszczółka,
        bzyka mucha.
        Kumka żaba i ropucha
        kum, kum, kum, kum
        Wystrzeliły kwiatów pąki.
        Ćwirlą pliszki i skowronki.
        Wiosna dzwoni w leśne dzwonki
        din, din, din, din.
        Świat się śmieje
        razem z Misiem,
        pachną kwiatki, łąk strojnisie,
        i chrabąszcze zleciały się
        z prawie wszystkich świata stron.
        Z traw wyjrzały już pierwiosnki,
        w gaju śpiewa
        wdzięczne piosnki
        muzykalny i beztroski,
        muzykalny słowik - zuch
        Aż z radości krowa grucha,
        ryczy pszczoła, kumka mucha,
        a Puchatek w słońcu pucha,
        puch, puch, puch!

haha - ależ olsztyńska piosenka i na czasie :)
        Znasz to Ktosiu ?
        • Gość: ? Re: Olsztyn jest piękny cz.104 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 00:14
          no byłbym nie zauważył......to juz 104 jakie świeto oj oj

"Gdzie w was jest to, co tworzy życie, jak można chcieć to życie tworzyć z
          wami. [...] Jesteście trupami zamkniętymi w dialektycznych formułach i każda
          niespodzianka losu rodzi się dla was okuta w kajdany. Wasze słowa, nawet wasze
          czyny, pożal się Boże, nawet zbrodnie [...] są dialektyką pustki, którą
          zapełnia narkotyk. Bo dla was nawet sumienie stało się narkotykiem, sumienie,
          które żadnej nawet zbrodni nie potrafi strawić, zepsute sumienie istot słabych,
          które szukają uspraiedliwienia złego w zemście z zaświatów, sprowadzonych już
          do rynsztoka. Bo nawet tamten świat żaden dla was już nie istnieje. Nie macie
          Boga, a chcecie uwierzyć w Szatana, aby was bawił w godzinę śmiertelnej nudy.
          Jesteście odważni, bo nie znacie głębi strachu, a lęk, który tworzył potworne
          mity i okrutne religie, jest dla was tym samym co opium albo haszysz. Wolę
          najgorszych tchórzów niż taką odwagę samobójców oczekujących szczęśliwego
          przypadku."

622 UPADKI BUNGA, 1919r.
        • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 15.04.05, 00:43
          coś podobnego..nie znam..
          i nie słyszałam chyba..:-)))
          ale niezłe..do Pięknego..:-)))
          mojej Zuzi sie spodoba pewnie..
          jakąs mp3 dobrze by poszukac..:-)
          dobrze tak zmienic nastrój..
          na taki pierdołowaty..
          bo *zycie jest zawsze takie,
          że jest sie w nim moje złoto,
          albo zimnym łajdakiem,
          albo natchnionym idiotą..*(Gałczyński )
          wolę..do tych natchnionych..nalezec..
          zdecydowanie mości panie..zdecydowanie..:-)
    • Gość: byly_olsztynianin nie jest! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 15.04.05, 02:09
      i do pieknosci to jeszcze duzo mu brakuje
      ale wam do wariactwa, niewiele
      • muraszka1 Olsztyn jest piekny czesc 104 15.04.05, 05:37
        Z kim przystajesz,takim sie stajesz.
        Uwazaj byly_olsztynianinie!
        ;-)
        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 15.04.05, 07:15
          Jutro wybieramy sie na Rajd Ratuszowy.
          Dookola jez Krzywego.
          Zbieramy sie o 10,00 pod Ratuszem.
          W planie ognisko.
          Nie zapomnijcie rowerow
          i dobrego humoru!
          :-)
          • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 15.04.05, 07:54
            Zbyszku..to jutro????nie w niedziele..????
            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 15.04.05, 07:59
              Oczywiscie w niedziele!!!
              Przepraszam...
              Jutro siatkowka po porannych zajeciach...
              • lustroo Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 15.04.05, 08:03
                Jutro rozgrzewka :)
                A w niedziele rowery :)
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 15.04.05, 14:36
                  Jutro gra AZS!
                  Mam nadzieje ze w niedziele odpoczna...
                  • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 IP: *.go.net.pl 15.04.05, 15:56
                    Na Krakowem przeszla pierwsza burza, prawde mowiac to taki deszczyk.

Boje sie jutro wlaczyc TV na mecz siatki. Za bardzo stresujacy sport, wole pilke nozna.
                    • inka28 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 15.04.05, 18:52
                      Witam po jednowątkowiej przerwie.

Podzielam stresa beinga w temacie siatkówki, szczególnie jak grają w porze obiadu, można nerwicy dostać. Ponadto mój przyjaciel jest z Bełchatowa i zawsze się spieramy, która drużyna lepsza...

Strasznie mi się podobają te wiosenne wywody, szczególnie Turnaua, nie znałam tego, a mam kilka plyt. Ja dodałabym Grechutę:

"dzisiaj rano, niespodzianie, zapukała do mych drzwi
                      Wcześniej niż oczekiwałem przyszły te cieplejsze dni
                      Zdjąłem z niej zmoknięte palto, posadziłem vis a vis
                      Zapachniało, zajaśniało wiosna, ach to ty"

Jestem pewna, że to zmoknięte palto to od niespodziewanej burzy wiosennej...
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 15.04.05, 20:30
                        witam
                        Faktycznie taka maleńka burza była nad Krakowem, ale najpiękniejszy był
                        deszczyk wiosenny, czuliscie ten zapach ?
                        Ciekawe jak w Olsztynie, ale jak juz na rowery się wybierają to oznacza, że
                        pora wiosenna nastała.
                        • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 16.04.05, 07:32
                          ech..deszczyk jakiś tez tu się chyba przewinął??
                          ale niektóre dzielnice ominął..:-)
                          jak wracałam z szant..jakieś kałuze??
                          i małe i duże..:-)
                          pospiewalismy..ten klimacik..
                          rozmarzenie..i spełnienie..
                          róznych pragnień..:-)
                          wyciszenia..ukojenia..
                          może chwilki zapomnienia..?
                          tego co drzemie w duszy..
                          na dnie..:-)))
                          czemu ostatnio tak sie składa..
                          ze rymem znowu zaczęłam gadać??

ech..lecę na zajęcia..:-))
                          • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 16.04.05, 18:17
                            Witam:-)
                            Postaram się być choć trochę częściej.
                            W Olsztynie zaczynają się rozwijać liście kasztanowców,dobrze,choć o kwitnących
                            kasztanach na maturę można zapomnieć.
                            • rita100 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 16.04.05, 19:50
                              witam :)
                              Nie wiem czy na tą nową maturę kasztanowce zakwitną, moze zastrajkują ,
                              przecież nikt nie jest zadowolony z takiego bałaganu. Młodzież też nie jest
                              niczego pewna :)
                              Siatkarze wygrali, olsztyniacy sie cieszą i pewnie już na piwie siedzą ;)))
                              Nie powiem, ale rowerek w takiej wiosnie będzie nadzwyczaj milutki, sama radość
                              jazdy. Jutro będę Wam towarzyszyć i również wyprawię się na wycieczkę.
                              pozdrawiam
                              • Gość: kasztanowce Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 21:46
                                Ach, zakwitniemy i pieknie rozkwitniemy , matura przeciez nie zajac , moze ja
                                odwolaja , zajrzyjcie tylko na watek o naszym uniwersytecie.
                                • rita100 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 16.04.05, 21:51
                                  My to bardziej będziemy obserwować maturę z daleka - wyjdzie lub nie wyjdzie :)
                                  Własciwie to wszyscy ja olewają i dzieciaki i nauczyciele i jak sie okazuje i
                                  edukacja - wszyscy zdadzą, bo obciachu nie mogą robić. Gorzej będzie z
                                  przyjęciem na studia , tu kryteria będą tajne , jak tajna naga broń ;)))))
                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 17.04.05, 08:06
                                    ech..nie zakwitły jeszcze bym powiedziała..
                                    może pod koniec..??trochę Ci ona trwać będzie..:-)
                                    solidaryzuje się..z tymi co przekraczaja ten próg..:-)
                                    i z tymi..co im towarzyszą zestresowani...
                                    będzie dobrze..:-) musi być..:-)
                                    jest pięknie..pomimo chmurnego nieba..
                                    tak zielono...dusza się raduje na sam widok..:-)
                                    i smuci..że nie moze być z Wami w plenerze na tych rowerach...:-)
                                    i obserwować..jak wszystko co zielone..
                                    wyściubia swoje nosy..z ziemi..pąków..
                                    och..jooo...i tak myslami bedę z Wami..:-)
                                    • miki-3 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 17.04.05, 09:20
                                      Rzuć to !!!
                                      bierz rower!! jeszcze zdążysz!!!
                                      • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 17.04.05, 09:28
                                        Tak mnie kusi rower u sasiada na balkonie ;-)
                                        • yoanna Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 17.04.05, 10:42
                                          muraszka1 napisała:

> Tak mnie kusi rower u sasiada na balkonie ;-)

Chcesz go uprowadzić? :)
                                          • jana2706 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 17.04.05, 12:05
                                            Wszystko wskazuje na to,ze tak :)
                                            • rita100 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 17.04.05, 20:49
                                              witam
                                              Ciekawa historia roweru na balkonie sąsiada i obserwacja Muraszki - ciekawe czy
                                              prowadzą jakiś fikcyjny dialog ukladowy ? Już się robi ciemno, proponuje
                                              Muraszko tak po cichu, cichuteńku .......
                                              I jutro choć poniedziałek wybrać się na przejażdzkę.
                                              Pogoda cudowna u nas, niedziela pełna zapachów
                                              kwitnąca magnolia i hiacenty pyłkują ;)))))
                                              Uwaga alergicy - zaczyna się kwitnienie.
                                              pozdrawiam
                                              • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 17.04.05, 23:07
                                                nic z tego sasiad jeszcze nie spi
                                                :)
                                                • yoanna Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 17.04.05, 23:42
                                                  To podaj mu relanium,
                                                  a nam podaj jego adres :)
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 17.04.05, 23:54
                                                    Nie bede miala takiej okazji,by mu cos podac.
                                                    Na razie mowimy sobie tylko dzien dobry :)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 18.04.05, 07:20
                                                    Mam 18 km w nogach w sobote i zaliczone 30 km na rowerze w niedziele(pierszy
                                                    raz w tym roku).
                                                    Pięknie było, ciepło, słonecznie, miłe towarzystwo, ptaszki śpiewały.
                                                    Jednego tylko żałuję...że nie wzięłam dziś poduszki...siedzieć jest
                                                    niewygodnie ;) :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 18.04.05, 07:28
                                                    Witam!
                                                    Na rowery wybralo sie bardzo duzo rowerzystow...
                                                    Poranna burza ograniczyla sie do jednego pioruna,
                                                    i intensywnego porannego deszczu,
                                                    ale jak wszystko sie po nim zazielenilo!!!
                                                    Bylo pieknie,
                                                    pogoda wspaniala,
                                                    humory dopisywaly,
                                                    ognisko,
                                                    zabawy,
                                                    rozmowy,
                                                    wyglupy.
                                                    Ciepla woda,
                                                    zimne piwo na przystani Warmii po wycieczce.
                                                    Czar roziskrzonego jeziora
                                                    i budzacej sie zieleni...
                                                    To wszystko w miescie,
                                                    miescie Olsztynie...
                                                    Zdjecia pewnie tez beda za jakis czas...
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 18.04.05, 07:59
                                                    :-)ech..zazdroszczę bardzo..
                                                    smuteczki..
                                                    może to taki dzisiejszy mało słoneczny dzionek??
                                                    zażółciło się troszke w domu..:-)
                                                    przywiozłam żonkile..
                                                    wielkie było moje zdziwienie,
                                                    że juz zakwitły..
                                                    tydzień temu..nawet pąków nie było widac..
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 18.04.05, 13:48
                                                    Wlasnie,co to mialam Wam powiedziec?
                                                    Juz wiem ,Olsztyn jest piekny!
                                                    Olsztyn jest kochany.
                                                    A porządkowe sluzby miejskie
                                                    pracuja az milo popatrzec. :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 18.04.05, 14:45
                                                    My tez pozbieralismy smieci po poprzednikach
                                                    na polanie nad Krzywym...
                                                    a jest co zbierac...
                                                    niestety....
                                                  • borasca0107 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 18.04.05, 15:54
                                                    eh te rowery!!! - czekam na zdjatka!!! PLEASEEEEEEEE!!! :)))

- tak sobie jadac dzisiaj rano do pracy myslalam o tym jaka piekna trase w
                                                    Olsztynie mialam do szkoly ... szczegolnie te wiosenne poranki byly
                                                    przepiekne!!! Z okien autobusu pelno zieleni, najpierw jedno wielkie jeziorko
                                                    po prawej, potem mniejsze jeziorko po prawej.. potem przez jakies 5 minut nic i
                                                    znowu male jeziorko po prawej, na koniec dlugie jeziorko po lewej:) - potem
                                                    widok na krajobraz upstrzony wiezami, wiezyczkami kosciolow i nie tylko,
                                                    zabytki na kazdym zakrecie - potem wysiadka przed Jaraczem, krotki marsz przy
                                                    Koperniku i heja do ksiazek:) Te wiosenne poranki w drodze do szkoly to byla
                                                    dopiero uczta dla oka i duszy!!! Woda jak lustro pokryte delikatna mgielka,
                                                    jakas taka blogosc za oknem, poranek naladowany energia, ta zielen soczysta
                                                    szczegolnie po burzy ...zostaly mi tylko wspomnienia, a Wy to macie na codzien -
                                                    eehh.. zazdroszcze Wam!!!

Pozdrowionka...
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 18.04.05, 19:46
                                                    W lokalnym sklepie Spolem znalezlismy paroweczki z Constaru, brrrrrrr. Az mi sie niedobrze zrobilo. Na szczescie mamy jeszcze zapasy z Olsztyna:)
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 18.04.05, 20:06
                                                    OLSZTYN JEST SUPERRR!!!!
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 18.04.05, 20:56
                                                    witajcie
                                                    Wiosna pełną parą, borasca, tak się wszystko zieleni , tak wszytko strzela z
                                                    kwitnieniem, że trudno zatrzymać. Ale to wszystko przemarznie, zapowiadają
                                                    arktyczne powietrze.
                                                    Tak boraska, oni to mają na wyciągnięcie ręki , kiedy my w swojej wyobrazni.
                                                    A najpiękniejsze widoki są o wschodzie i zachodzie słońca i te kumkanie żab i
                                                    ten spokój tafli jeziora i spiew syrenek wodnych ;) to wszystko to istny
                                                    krajobraz tych terenów.
                                                    Wycieczki rowerowe to chyba najlepsze co w Olsztynie wśród jezior i lasów może
                                                    się przydarzyć oprócz sportów wodnych.
                                                    Muraszka - czy ten rower jeszcze stoi na balkonie ?- może idź do sasiada i po
                                                    prostu pożycz.
                                                    Uważajcie na wędliny z Constaru Starachowice - powinny być wycofane z obiegu,
                                                    nie trujcie się. Lepszy chleb z masłem warmińskim :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 18.04.05, 21:43
                                                    nie wiem gdzie to jest, ale woda to ta sama :)
                                                    www.panthermedia.net/fotodb/high_384.jpg
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 19.04.05, 07:36
                                                    Popadało to i kurz częściwo zniknął i pięknie jest :)

Aaaa zapomniałam, na rowerach miałam pasażera na gapę.
                                                    Biedronka mi siadła na ręke i nie chciała uciec. Na pierwszym postoju ją
                                                    wysadziłam , nie chciała zejść, młoda była, miała tylko dwie kropki ;) :)
                                                    Trochę się przejechała :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 19.04.05, 07:39
                                                    zwiedziła kawałek swiata nie o własnych siłach..:-)
                                                    z pomocą natury..:-)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 19.04.05, 07:40
                                                    Tez miala swoja wycieczke rowerowa...
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny czesc 104 19.04.05, 13:57
                                                    Ekipy sprzatajace maja mase roboty,
                                                    piachu tony,
                                                    maszynowo,
                                                    lopatami...
                                                    z chodnikow,
                                                    z ulic...
                                                    Dobrze ze popadalo,
                                                    troche mniej kurzu...
                                                  • 2yoo4yoocorne2 Hiacenty pylkuja,Rity choruja,b-28 belkocze itd... 19.04.05, 17:31
                                                    Jak sie macie chorzy psychicznie z mojego kochanego Olsztyna.Zalozcie juz nowy
                                                    watek...U nas w szpitalu...
                                                  • inka28 Re: Hiacenty pylkuja,Rity choruja,b-28 belkocze i 19.04.05, 19:40
                                                    A mi się wiosna podoba:) Dziś jechałam tramwajem w takim jakby tunelu z żywopłotu (takie skrzyżowanie) - świeża zieleń, równiutko przycięte. I będzie już tylko lepiej:)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 19.04.05, 21:58
                                                    Wycieczki rowerowe wszyscy promują i wcale sie nie dziwię, drogi macie
                                                    wspaniałe, krajobraz wyborowy i powietrze wiosenne - cóż więcej mozna pragnąć -
                                                    nic, choć wiem, że kierowcy samochodów niezbyt są zadowoleni z rowerzystów.
                                                    Spotkaliście sie z agresją kierowców ?
                                                    Ja nie lubię jak trąbia na mnie, z ciekawości się ogladam, a taki manewr jest
                                                    niebezpieczny. A może macie ściezki rowerowe ?
                                                    pozdrawiam
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 19.04.05, 22:07
                                                    "Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz" ma od dziś nowe znaczenie:) Ballest kiedyś twierdził, że papież-Polak to spisek CIA. Co napisze teraz?
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 19.04.05, 22:30
                                                    A ja tam myślę, że to dobrze, że mamy papieża Niemca. Być może na czarnoskórego Ojca św. jeszcze nie jesteśmy gotowi, ale z pewnością przełamie nam to jakiś sposób myślenia.
                                                    Rozmawiałam dziś z kolegą, który jest teraz na stypendium w Niemczech, mówił że nawet u nich dzwony nie biły.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 20.04.05, 07:15
                                                    Wyglada na to ze po dzisiejszej nocy
                                                    wiele kwiatow w ogrodach zmarznie...
                                                    Szkoda.
                                                    Sciezek rowerowych troche jest,
                                                    ale jak na moj gust za malo
                                                    i czesto w fatalnym stanie...
                                                    ale dla chetnego zawsze sie droga znajdzie.
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 20.04.05, 07:48
                                                    kwiecien nie byłby plecień gdyby tak nie przeplatał..:-)
                                                    do Zoski..ma prawo..
                                                    mały przymrozek..może kwiaty odporne..:-)))
                                                    ooo...jest troche takich dróg..
                                                    może te niewyznaczone są nawet ciekawsze..:-)))
                                                    okolice mamy piękną..z każdej strony Olsztyna..:-)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 20.04.05, 08:14
                                                    Papież Benedykt XVI - Joseph Ratzinger myślę, że dobry wybór. Będzie dobrze :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 20.04.05, 08:19
                                                    a czy ktos planuje inaczej??
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 20.04.05, 08:20
                                                    nieeeeeeee :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 20.04.05, 08:26
                                                    Jutro w Spichlerzu od 18,00:
                                                    "Wrocmy nad jeziora"
                                                    Walerek, Kaczki, Wodny...
                                                    ...a ja znowu siatkowka.
                                                    Dylemat zaby...
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 20.04.05, 21:15
                                                    Co mnie dziś spotkało, mogę Wam opowiedzieć?

Jadę rano tramwajem. Najpierw byłam świadkiem jak facet ochrzanił motorniczego, że jechał... za szybko. Bo on jeździ tym tramwajem 8 lat i go dziś musiał gonić. Ale wyżalił się i siadł sobie.

A potem wsiadł do tego tramwaju starszy, ziejący alkoholem, wczorajszy pan. I zaczął wykrzykiwać na całe gardło bełkotliwym głosem: "kogo wybrali!, "Niemiec!", "Monte Cassino!", "Ratzinger!", "Chrystus!" i tak w kółko. Jeden pasażer nie wytrzymał i zwrócił mu uwagę, żeby nie krzyczał. Na to ten starszy wyzwał go od dziadów, spytał co ten wie o Niemcach itd. Pasażer zwrócił mu uwagę, że w Polsce są inne problemy, z alkoholizmem na czele. Wczorajszy dalej krzyczał, m.in. "Polacy, na Watykan!", więc odezwało się więcej głosów, żeby się uspokoił i żeby go motorniczy wyrzucił z tramwaju. A ten facet, co na początku ochrzaniał motorniczego, powiedział, że zaraz sam go wyrzuci, że ostrzega.
                                                    Następny to był mój przystanek. Wychodzę, oglądam się, a tamten facet co się odgrażał, wypychał krzyczącego z tramwaju, ale ten zaparł się w drzwiach. Następne moje kilka kroków, obróciłam się i widzę, że ten wczorajszy leży już na chodniku. Tramwaj stał, motorniczy pewnie sprawdzał czy nic się mu nie stało, ja już musiałam iść.
                                                    Szczęka mi opadła trochę. Zawsze jak widzę człowieka leżącego na chodniku, to źle się czuję, ale tu jeszcze doszedł cały motym papieża-Niemca.
    • Gość: swiatowy Re: Olsztyn jest piękny cz.104 IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.04.05, 21:27
      Ach ten "kulturalny" Krakow
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 20.04.05, 22:00
        witam
        Całe szczęście, że nie jeżdzę tramwajami - miałaś Inka zdarzenie. Tak czasmi
        jest, że różne osobistości jeżdzą tramwajem. Dobrze, że Olsztyn nie ma
        tramwajów, w autobusie to jakoś inaczej, sympatyczniej :)
        Przypomniało mi się wspomnienia o naszym JPII
        Podczas czwartej pielgrzymki do Olsztyna, dzienikarzowi GW udało sie wychylić
        glowę ponad tłumu i zapytać JPII o zdrowie.
        - A jakoś człapię - odpowiedział Papież :)
        pozdrawiam
        • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 20.04.05, 22:51
          Rita,nie bylo mnie dwa dni.
          Bylam w takim dosc smutnym miejscu.

Rower z balkonu zniknal,moze sasiad ma internet?
          I wolal nie ryzykowac?
          • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.104 21.04.05, 07:22
            W autobusach sympatyczniej, no nie wiem :) całe życie jeżdżę :)
            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 21.04.05, 19:35
              witam
              Ciekawe czy i u Was jest tak zimno, w Zakopanym spadł śnieg. Na jazdę rowerową
              się nie zapowiada. Trzeba włozyć ciepłe kurteczki i szaliczki :)
              • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.104 21.04.05, 19:48
                Rita.
                Rano bylo 0 stopni.Konieczne bylo skrobanie szyb w samochodzie.
                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 21.04.05, 19:54
                  bpkw - spójrz na ksiezyc , jaki cudowny- u nas bezchmurnie, co za zachód slońca.
                  Z jednej strony ksiezyc, z drugiej zachód - widziałeś coś takiego ?
                  musze teraz lecieć do kuchni, ale spójrz w niebo olsztyńskie :)
                  pozdrawiam
                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.104 22.04.05, 07:19
                    Pogodę na 1 maja trzeba zamówić, koniecznie :)
                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 22.04.05, 07:20
                    Ksiezyc nad Olsztynem
                    byl wczoraj piekny...
                    w lekkiej puchatej mgle...
                    Dzis rano popadal snieg...
                    Piateczek!
                    Milego dnia!
                    • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 22.04.05, 07:30
                      A kto widział wczorajszej nocy spadajace meteory?
                      Spadały tak jak co roku w kwietniu.
                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 22.04.05, 07:48
                        Mnie tam zaden nie trafil....
                        moze dobrze...
                        moze szkoda?
                        ;p
                        a marzenia trzeba realizowac,
                        a nie czekac na meteory.
                        Piekna noc byla...
                        ech...
                        • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 22.04.05, 08:11
                          :-)))piękna..to fakt..
                          też przypadkiem..zachwycałam się tym księżycem..
                          bo jasno było..:-)
                          jak pokazał całą swa twarz:-)
                          miły dla ucha był równiez koncert..
                          ,,Powróćmy na jeziora.."
                          piosenki z cyklu..szuwarowo-bagiennych..:-)
                          w naszym MOKu..
                          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 22.04.05, 20:05
                            witajcie
                            Wcale się nie dziwię , że dzień był piękny jak noc to zapowiadała.
                            Aaaa , to weekend macie, znów wyprawy po złote runo ;))))
                            Realizować marzenia mozecie .....
                            A ja kwiatki przykrywam przed zimnem :)
                            Czy zauważyliscie, że mało słychać śpiew ptaszków ?
                            Pewnie siedza na gniazdach już :)
                            pozdrawiam
                            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 22.04.05, 21:40
                              PZU Olsztyn, dobrze grał lecz przegrał, wolałabym by źle grali ale wygrali :)
                              jutro pamiętajcie o 13.00 trzymamy kciuki
                              • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 22.04.05, 21:41
                                Jutro na szczescie jest transmisja w TV4. Ale czy ja to przezyje?
                                • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 22.04.05, 21:47
                                  a to zależy od wspomagania ;)
                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 22.04.05, 21:49
                                    czyli bedzie można opisać wzrokowo ;))))
                                    Będę oglądać
                                    • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 22.04.05, 22:39
                                      no nieee...po prostu zdarza sie czasem gorszy dzień..
                                      za mało kibiców mieli..
                                      jutro jak wszyscy zasiądziemy..
                                      i będziemy mocno trzymać kciuki..
                                      musi się dać:-)!!
                                      • Gość: chetny Re: Olsztyn jest piękny cz.104 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:54
                                        Czy to aktualne?
                                        serwisy.gazeta.pl/cjg/1,31929,2654906.html
                                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 23.04.05, 16:28
                                          i jak zabierasz się na tą wycieczkę rowerową ?
                                          Olsztyn jest piękny nawet jak przegrywa mecz siatkarski, bo walczy.
                                          No cóż przegrali chlopaki, ale dzielnie walczyli, dali nam duzo emocji i za to
                                          dziękuję :)Potrzebowalismy tylko okruszek szczęścia, którego nam zabrakło - bo
                                          walka była równa, mimo wyniku 3-0 w setach, to ostatnie dwa sety przy dobrym
                                          szczęsciu byłyby nasze - nic to ! Przeprowadzi sie małe korekty i zwycięstwo
                                          pewne !
                                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 24.04.05, 20:46
                                            W GW jest ogloszenie: kolonie, obozy w Zakopanym, Pasłęku, Gizycku i w KORTOWIE. Podajcie mi inne duze miasto gdzie dzieci przyjezdzaja na wakacje?
                                            Rita, kiedy masz wolna chate? Czas na ploty wpasc:)
                                            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 24.04.05, 21:10
                                              witam
                                              Zawsze jestem do dyspozycji, może jak będzie cieplutko, stolik , piweczko i kot
                                              do towarzystwa ;))))
                                              Oj, tak mnie zaraziliście rowerkami, że i ja wyruszyłam w podbój terenu.
                                              Wspaniały taki relaks. Brakowało mi lasów i jeziora. Zastępowały ten widok
                                              ogródki przydomkowe. Co za widoki, wszystko zadbane wokoło. W czasie jazdy milo
                                              bylo patrzeć na kwitnące kwiatki.
                                              pozdrawiam
                                              • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.104 24.04.05, 21:15
                                                rita100 napisała:

Co za widoki, wszystko zadbane wokoło. W czasie jazdy milo bylo patrzeć na
                                                kwitnące kwiatki.

Szkoda, ze nie dojechalas do nas.Byloby zajecie dla wolnej pary rak. Osobiscie
                                                jestem padniety,ale zadowolony. Prawie osiem godzin "orki" ...
                                                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 24.04.05, 21:24
                                                  bpkw - praca fizyczna jest nalepsza, a już ogrodnicza to najcudowniejsza.
                                                  To się nazywa przyjemne zmęczenie. Mam nadzieję , że nie sam pracowałeś ?
                                                  Biedne roślinki, biedne - bpkw je kopie i się męczy ;))))))
                                                  Ale biedaczki Ci to wynagrodzą :)
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.104 24.04.05, 21:30
                                                    Usuwalismy na dzialce efekty jesiennej wichury ,ktora przeszla nad dzialka.
                                                    Zlamalo sie wielkie drzewo.Zostalo juz pociete przez "fachowcow", ale uboczne
                                                    efekty pozostaly dla nas. Dzis caly dzien sprzatalismy i juz wszystko jest OK.
                                                    Tylko,ze ledwo zyje.Wspolniczka rowniez.Nagroda jednak byly przepyszne kielbaski
                                                    pieczone nad ogniskiem... :)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 24.04.05, 21:42
                                                    Bpkw, smaka mi narobiłeś! My beingiem też będziemy sobie działkować jak wydoroślejemy;) (żeby nie pisać - na starość, hihihi;))))
                                                    Rita, chętnie wpadniemy, jest co oplotkować, ja teraz pracuję na Zablociu, to mam nawet blisko, ale jest jeden problem. Nie chcielibyśmy przyjść, kiedy będzie Wasz maluch na podjeździe (jeśli wiesz co mam na mysli...)
                                                    Dziś mam z domu dobrą nowinę - żeni się mój wujek (nie ten co w zeszłym roku, inny, mam dużą rodzinę:)) A ja jakoś polubiłam wesela;)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 24.04.05, 21:58
                                                    no to pieknie bpkw - masz drzewo do kominka - faktycznie praca przy tym jest
                                                    męcząca, ale jaka zdrowa. Czyli myślisz juz o powrocie na działkę ?
                                                    Dobrze, że drzewa nie ma, bedzie więcej słońca i miejsce na kwitnące krzewy.
                                                    Inka - nie przejmujcie się tak, będzie jak będzie - nigdy nie myśl żle.
                                                    Do pewnych sytuacji trzeba sie przyzwyczić , a nie unikać ;))))))
                                                    U mnie nic się nie da zaplanować, życie samo wyznacza ścieżki :)
                                                    Hej - jak mawia trener Ryś do zawodników - głowa do góry :)
                                                    jak przegrywali.
                                                    Popatrz się bpkw - oni mają teraz wesela, a my co ?.......... ;)
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.104 24.04.05, 22:03
                                                    rita100 napisała:

Popatrz się bpkw - oni mają teraz wesela, a my co ?.......... ;)

Rita. Zacznij wydawac za maz swoje lanie. Weselicho bedzie,ze tylko
                                                    pozazdroscic... :))). Ja juz jedna latorosl "wygonilem" z domu...
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 24.04.05, 22:14
                                                    ale zobacz na swoich kolegów, kolezanki - ubywają
                                                    Tak czekaja mnie dwa wesela, jako , ze dziewczynki mam :)
                                                    Chyba się nawet zanosi po studiach, trzeba jakieś wiano szykować :)
                                                    Jak narazie przed nami pępkowina Angeli - pierwsze forumowskie dziecko :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 25.04.05, 07:14
                                                    Olsztyn jest piekny...
                                                    ech...
                                                    tylko czasu ciagle brak.
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.104 25.04.05, 07:22
                                                    Oj piekny :) A jaki weekend był piekny.
                                                    W piątek w teatrze, w sobotę na imieninach, w niedziele na wycieczce rowerowej.
                                                    Wycieczka była udana, trzeba trzenować przed majówką przecież :)
                                                    Widziałam sarnę, koziołka i ptaki różnej maści: czaplę, kormorana, łabedzie,
                                                    kaczki, czajkę, skowronki, sójkę i jakieś drapieżne, których nazwy nie znam.
                                                    Piknie było :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 25.04.05, 07:58
                                                    ech..Rito..:-)też intensywnie..:-)
                                                    szanty..praca na działce..(Krzysiu..moje kiełbaski nad ogniskiem..też mniam..
                                                    ale drewna, tj gałęzi jeszcze zostało na kilka ognisk;p
                                                    ale słabosc mam do nich..
                                                    dobrze sobie prace umilic..:-)
                                                    szanty..basen..spacery w lesie sosnowym..wystawa w
                                                    Planetarium..rowery..spacery..
                                                    końca nie manoc nastanie ..
                                                    znów praca..i miłe wędrowanie..
                                                    lubię..:-)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 25.04.05, 13:41
                                                    W Planetarium wystawa prac Nikifora,
                                                    ze zdjeciami z filku.
                                                    Jest tez wystawa zdjec z codziennego zycia Romow,
                                                    moim zdaniem warta obejrzenia.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 25.04.05, 20:05
                                                    witam
                                                    Wspaniały jest Nikifor, no i te klimaty Krynicy Górskiej również.
                                                    A u nas deszczyk wiosenny, bardzo milo.
                                                    Ktosiczka, nóg nie czuje, pedałowalam pod górę :)
                                                    Fajna wylicznka mi się przypomniała
                                                    Może wykorzystacie przy jakiejś zabawie ;)

"Pan Pierdziołka spadł ze stołka,
                                                    złamał nogę o podłogę.
                                                    O la boga- moja noga!
                                                    Kupcie trumnę , bo ja umrę!
                                                    Jeszcze trumna nie kupiona,
                                                    a już noga wygojona."

Pamietacie jakieś swoje wylicznki ?
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 26.04.05, 06:45
                                                    Nasi kochani gmazjalisci,trzymajcie sie,bedzie dobrze!
                                                    Spokojnie prosze zjesc dobre sniadanko,
                                                    pooddychac przy otwartym oknie,
                                                    troche ulubionej muzyki i do boju.
                                                    :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 26.04.05, 07:00
                                                    a i maturzysci ciagle zdaja...
                                                    Dluga ta matura...
                                                    Powodzenia.
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.104 26.04.05, 07:54
                                                    Powodzenia
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 26.04.05, 07:57
                                                    :-)))
                                                    właśnie..
                                                    o nich tez pomyslałam..:-)
                                                    na zakończenie dnia..niech kazdy powie:
                                                    to był miły i dobry dzień..:-)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 26.04.05, 20:21
                                                    witam
                                                    Właśnie sobie powiem - był to miły dobry dzień, mimo, że wypadły mi z rąk
                                                    okulary, a potem w biegu je rozdeptałam.
                                                    Pada, pada deszcz
                                                    nie ma mowy o wycieczkach
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 26.04.05, 21:21
                                                    Pada i pada. Ja zwiedzam krakowskie przychodnie i szpitale. Do kardiologa mozna sie zapisac na wrzesien:) Kobieta w rejestracji pytala sie w jakim wojewodztwie jest Olsztyn:) Ale inna pielegniarka byla w Olsztynie. Cos tam ludzie w Polsce wiedza o naszym ukochanym miescie. Chyba wybiore sie na tomografie głowy. Wiec korzystam z forum bo moge niedlugo porozumiewiac sie ze swiatem jednosylabowymi wyrazami.

ka ka, be be, u u,...
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 26.04.05, 22:00
                                                    Tak, being idzie na tomografię, to dopiero będzie miał ciekawe posty potem. Niejednego krew zaleje, hi hi:)
                                                    Planujecie już coś na majówkę? Mi się marzy piknik - kocyk, kanapki. Staram się skrzyknąć ekipę i pojechać do Tyńca, bo tam mnie jeszcze nie było:) Żeby pogoda była...
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 26.04.05, 22:19
                                                    jaki deszcz..??
                                                    piękne Słońce cały dzień..
                                                    choć czasem wietrznie i chłodno..
                                                    ale tylko czasem;p
                                                    Inko..?
                                                    to od kiedy Beingowi można wybaczać..
                                                    cokolwiek napisze?:))
                                                    a taaaaaaaaak cos tam sie szykuje..:-)
                                                    zapowiadają ciepły weekend..
                                                    to trudno żeby Zbyszek nic nie wymyslił..:-)));p
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.104 26.04.05, 22:23
                                                    No wlasnie. A co u Was z weekendem ???. Do nas przyjezdzaja znajomi z baaardzo
                                                    daleka. Zagonie ich do pracy na wsi. Wiecej juz mnie nie odwiedza... :)))

---
                                                    Jutro bedzie dobry dzien !!!.
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.104 26.04.05, 22:42
                                                    odwiedzą..odwiedzą Krzysiu..:-)
                                                    czasem jest dobrze się zmęczyć..:-)
                                                    pracując na swieżym powietrzu..:-)
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.104 26.04.05, 23:17
                                                    oczko04. Czas najwyzszy na 105 Olsztyn... :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka