Dodaj do ulubionych

Odczepieni od kontraktu

04.05.05, 00:57
No tak. Sąd dał tzw. d..y a teraz chce sam udowodnić,że wszystko było spoko.
Z drugiej strony nie wierzę w ów milionowy "kontrakt" z Niemcem. Panowie
bracia widząc przedwczesną informację o ich upadłości w sądowej gablocie
postanowili to wykorzystać.Znalezienie bajońskiego "kontrahenta" w Niemczech
to najmniejszy problem.
Ciekaw jest kto wygra.Czy sąd, który głupotą swich pracowników naraża
podatników na potężne odszkodowanie, czy też bracia cwaniacy / bo w mojej
ocenie takimi są /.Nie kibicuję żadnej z tych stron.Kibicuję prawu i
sprawiedliwości.W sensie dosłownym a nie jakiemuś tam PiSuarowi...
Obserwuj wątek
    • wolej5 Re: Odczepieni od kontraktu 04.05.05, 01:03
      Komentarz artykułów GW wymaga "podwójnego" zaangażowania.Pierwszy komentarz jest
      zbyt "słaby" aby się przebić na forum...
      • Gość: Rivo Re: Odczepieni od kontraktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 08:46
        Czy Ty Piotruś zawsze musisz odpowiadać na własne komentarze ? :D
    • Gość: victea Re: Odczepieni od kontraktu IP: *.mofnet.gov.pl 04.05.05, 09:22
      Kolejny przykład arogancji i niekompetencji sądu.Ta instytucja jest tak
      skostniała i zdemoralizowana, a jednocześnie zapatrzona w swoja nieomylność,ze
      nie ruszy jej zaden PiSuAr.
      • Gość: Waldi Być może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 07:32
        ale urzędnicy każdeho ministerstwa w godzinach pracy, to powinni pracować, a nie
        dyskutować na internecie. Podatnicy nie za to wam płacą.
    • Gość: winIO Re: Odczepieni od kontraktu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 18:36
      Wprawdzie nie znam tej konkretnie sprawy, ale wiele się słyszało o firmie Ave w
      kontekście traktowania przez nią pracowników. Cięzko jest mi więc wieżyć w brak
      jakichkolwiek skaz w działaniu panów "biznesmenów". Z drugiej strony
      rozpatrywanie sprawy prez sąd, który jest stroną sporu jest stawianiem firmy
      Ave na straconej pozycji, z której sprawę wygrać będzie im ciężko. W rzypadku
      przegranej w takim sądzie, właściciele firmy będa uchodzić za pokrzywdzonych
      bez względu na to po czyjej stronie stoi racja.
      • Gość: łajka Re: Odczepieni od kontraktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:00
        Wolej5 masz całkowitą racje to są bracia cwaniacy. Miałem z nimi kontakty
        handlowe i wiem na pewno,że ta opowiastka dla prasy to zwykły kant. Dziwię się
        autorowi tego artykułu ,że
        nie sprawdził najpierw informacji o firmie AVE choćby u komornika (Komornik
        Sądowy Rewiru IV przy Sądzie Rejonowym w Olsztynie ul. Kopernika 1/21 tel.
        5352581) przekonał by się ile jest tam starych spraw egzekucyjnych na
        tą „biedną” firmę ;) Tak tak droga redakcjo
        warto najpierw zadać sobie trochę trudu sprawdzenia czyichś konfabulacji .
        Chyba ,że macie w tym jakiś interes ,teraz na topie jest dokopać SĄDOM za ich
        nie kompetencje ,opieszałość ,stronniczość itp.
        Wracając do firmy AVE - w mojej firmie mam fakturę wystawioną w czerwcu 2001
        roku podpisaną osobiście przez pana Janusza S. i nie zapłaconą do dzisiejszego
        dnia.
        Przez pierwsze miesiące moje codzienne kontakty z panem Januszem S. o zapłatę
        wyglądały tak ,że albo nie odbierał telefonu a jak już się zgłosił to
        opowiadał mi różne dyrdymały i mówił, że jutro na pewno będzie z pieniędzmi.Tak
        trwało z pół roku, w styczniu 2002 oddałem sprawę do sądu i dostałem wyrok
        nakazujący zapłatę po trzech miesiącach (szybko jak na krytykowane sądy) ale i
        tak nic nie mogłem dalej zrobić bo cwaniacy z AVE nie odbierali przez rok
        poczty z sądu i sprawa formalnie nie mogła być przekazana do egzekucji.
        Dodam jeszcze, że w tym czasie firma AVE wpompowała pieniądze (i moje) w remont
        budynku w którym się mieści i zrobiła tam restaurację.
        Po roku odebrali pismo (Luty 2003) a ja z nakazem zapłaty udałem się do
        komornika u którego był stos takich nakazów na firmę AVE. Komornik zajął
        majątek firmy i przeznaczył go do licytacji. Wtedy „cwaniacy” zaczęli pisać
        pisma do sądu i oskarżać komornika , że zbyt tanio wycenił ich nieruchomość na
        ul. Lubelskiej 27 i tak do dnia dzisiejszego choć przeleciały prawie cztery
        lata zapłaty za moją fakturę nie dostałem.
        Ostatnio dostałem pismo od komornika cytuje „Komornik Sądowy rewiru IV przy
        Sadzie Rejonowym w Olsztynie informuje, że Sąd postanowieniem z dnia
        14.04.2004 – Sygn. akt X Co ……. , nakazał ponowne sporządzenie wyceny
        nieruchomości należącej do dłużnika. Opis i oszacowanie było sporządzone już
        dwukrotnie i dwukrotnie Sąd przychylił się do skargi dłużnika. W związku z tym
        kolejny opis i oszacowanie (trzeci) będzie możliwy wówczas, gdy wierzyciel
        wpłaci wymaganą kwotę na wycenę tj. 10 000 tys. zł Proszę o ustosunkowanie się
        i odpowiedz czy wierzyciel uiści zaliczkę.”
        Wspomnę, że kwota jaką mi zalega AVE jest jedną czwartą wartości jaką za
        wycenę nieruchomości (trzecią z kolei i pewnie nie ostatnią bo cwaniacy znowu
        się z nią nie zgodzą) trzeba zapłacić - łatwo Sądom jest szastać czyjąś kasą .
        Tak więc jak czytam w gazecie takie brednie jak to biedni „BUZESMANI” z
        Olsztyna są poszkodowani przez Sąd i domagają się odszkodowania za własne błędy
        i nieudolne prowadzenie firmy to szlak mnie trafia ,że musze w takim systemie
        funkcjonować gdzie CWANIAK i OSZUST ma większe prawa od pozostałych obywateli.

• Gość: Waldi Całe szczęscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:00
          że się odezwałeś. Znowu dziennikarz popisał się znajomością "faktów". To się
          nazywa pisanie pod zamówienie.
          I jeszcze jedno: od kiedy informacja "o wnioskach o wszczęcie postępowania
          upadłościowego" świadczy, że ktoś jest bankrutem. Ja też miałem kiedyś do
          czynienia z podobnymi biznesmenami. Co z tego, że wygrałem w sądzie, jak potem
          bujali komornika w egzekucji.
          • Gość: obcy Re: Całe szczęscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 07:05
            ale ściema,bracia cwaniacy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka