Dodaj do ulubionych

Bitwa pod Grunwaldem: a może po dobroci?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:59
Zawsze chciałem wziąć udział w Bitwie pod Grunwaldem, może kiedyś...
Obserwuj wątek
    • Gość: Bolek Bitwa pod Grunwaldem: a może po dobroci? IP: *.sympatico.ca 15.07.05, 22:04
      ale odsieczy wiedenskiej - to mozna bylo uniknac!
      • Gość: mamut Re: Bitwa pod Grunwaldem: a może po dobroci? IP: *.sympatico.ca 15.07.05, 22:56
        Tez bym sie dolaczyl... moze za jakis czas.. trzeba pomyslec..

czuwaj
        • Gość: NIE obraza Ojca Sw Wzgardz srebrnikami - nie sprzedaj – NIE IP: *.dyn.optonline.net 17.07.05, 07:11
          Dlaczego Ojciec Swiety zrezygnowal z pochowku w Polsce?

Wzgardz srebrnikami – nie badz Judaszem - nie sprzedaj – NIE
          Nie pomagaj przy produkcji –NIE –
          Drukarzu, , dystrybutorze, Kierowco, kioskarzu….!
          ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
      • xxxr [...] 16.07.05, 16:11
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ToKu [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:28
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: bezportek Re: Bitwa pod Grunwaldem: może Zakon wygra? IP: 63.146.250.* 16.07.05, 01:45
      Trzymamy kciuki za chrzescijan w walce ze slowianskim, tfu, poganstwem.
      Batem ich, batem, a potem przyuczyc do roboty, mycia rak i wycierania zadka.
      Moze w ten sposob uda sie zazegnac w zarodku brud smrod i lewacizne?
      Grosz praski (caly, nie obrzynany) temu kto w wirze walki rozpozna i zasieka
      Kulfona z Ruchawic, przodka wszelkiego menelstwa.
    • Gość: PiotrPSP Re: Bitwa pod Grunwaldem: a może po dobroci? IP: 5.2.* / *.net.gov.bc.ca 16.07.05, 03:51
      Powinni w niej Niemcy i inni brac udzial. Sprowadzenie tragedii do zartu to
      jest forma przebaczenia, zalazek przyjazni. Po przyjeciu Turcji do Unii powinna
      byc rozgrywana bitwa pod Wiedniem. Przezywanie wspomien dawnych tragedii bez
      bolu tworzyloby nadzieje ze bledy naszych przodkow nie beda dzielic naszych
      potomkow.
    • Gość: joris Re: Bitwa pod Grunwaldem: a może po dobroci? IP: *.speed.planet.nl 16.07.05, 07:49
      Zakon Krzyzacki to oficjalnie Zakon Naswietszej Marii Panny czyli Maryii -w
      domysle Krolowej Polski- Jego kleska to kleska Maryii. DOSC GRUNWALDU!!!!!!!
      • Gość: muka! Re: Bitwa pod Grunwaldem: a może po dobroci? IP: *.aster.pl 16.07.05, 10:28
        No właśnie, niby to zakon Maryi, a mimo to przegrał. Widać haniebnie sobie to
        miano przywłaszczyli a Najświętsza Panienka miała swoje sympatie i wiedziała
        komu kibicować już na długo wcześniej zanim ją Jan Kazimierz ogłosił królową
        Polski.
    • Gość: Marcinlet Duże dzieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 08:45
      Ja w rycerzy bawiłem się jak miałem 7 lat. Na szczęście z tego wyrosłem.
      Make peace not war.
      • Gość: O-lexy TERAZ JESTES DOROSLY I SIEDZISZ NA D... ? IP: *.udn.pl 16.07.05, 09:43
        ;-))
        • Gość: Bart fantastyczne! :)) IP: 218.111.1.* 16.07.05, 10:38
          podoba mi sie to! to powinno stac sie nasza wizytowka turystyczna na skale
          europejska:) historia podana na tacy; i dla entuzjastow, i dla laikow.
          fajnie wiedziec, ze sa ludzie, ktorzy maja pasje i jeszcze ciekawie sie nia z
          innymi dziela:)
          pozdrawiam tych z odpowiednim podejciem do zycia:)
    • Gość: oj boli glowa A co na to ojciec Rydzyk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:46
      Powinien chyba trzymać stronę zakonników i papistów!
      • Gość: katka Widowisko IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 19:37
        A ja byłam dziś pod Grunwaldem :-) w charakterze widza jedynie, ale zawsze. To
        naprawdę bardzo ciekawe widowisko i dobrze przygotowane. Denerwujący byli tylko
        wałęsający się w czasie widowiska ludzie, którzy skutecznie przeszkadzali
        wszystkim widzom. Po co przyjeżdżają, skoro ich to nie interesuje? Jeszcze
        przed końcem bitwy ludzie tłumnie ruszyli na parkingi, jakby nie mogli poczekać
        pięciu minut, aż wszystko się skończy.
    • Gość: BGo Świeże fotki, sam robiłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 01:14
      public.fotki.com/bgolda/grunwald_2005/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka