Gość: Marcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:59 Zawsze chciałem wziąć udział w Bitwie pod Grunwaldem, może kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bolek Bitwa pod Grunwaldem: a może po dobroci? IP: *.sympatico.ca 15.07.05, 22:04 ale odsieczy wiedenskiej - to mozna bylo uniknac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Bitwa pod Grunwaldem: a może po dobroci? IP: *.sympatico.ca 15.07.05, 22:56 Tez bym sie dolaczyl... moze za jakis czas.. trzeba pomyslec.. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE obraza Ojca Sw Wzgardz srebrnikami - nie sprzedaj – NIE IP: *.dyn.optonline.net 17.07.05, 07:11 Dlaczego Ojciec Swiety zrezygnowal z pochowku w Polsce? Wzgardz srebrnikami – nie badz Judaszem - nie sprzedaj – NIE Nie pomagaj przy produkcji –NIE – Drukarzu, , dystrybutorze, Kierowco, kioskarzu….! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
xxxr [...] 16.07.05, 16:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToKu [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezportek Re: Bitwa pod Grunwaldem: może Zakon wygra? IP: 63.146.250.* 16.07.05, 01:45 Trzymamy kciuki za chrzescijan w walce ze slowianskim, tfu, poganstwem. Batem ich, batem, a potem przyuczyc do roboty, mycia rak i wycierania zadka. Moze w ten sposob uda sie zazegnac w zarodku brud smrod i lewacizne? Grosz praski (caly, nie obrzynany) temu kto w wirze walki rozpozna i zasieka Kulfona z Ruchawic, przodka wszelkiego menelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrPSP Re: Bitwa pod Grunwaldem: a może po dobroci? IP: 5.2.* / *.net.gov.bc.ca 16.07.05, 03:51 Powinni w niej Niemcy i inni brac udzial. Sprowadzenie tragedii do zartu to jest forma przebaczenia, zalazek przyjazni. Po przyjeciu Turcji do Unii powinna byc rozgrywana bitwa pod Wiedniem. Przezywanie wspomien dawnych tragedii bez bolu tworzyloby nadzieje ze bledy naszych przodkow nie beda dzielic naszych potomkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joris Re: Bitwa pod Grunwaldem: a może po dobroci? IP: *.speed.planet.nl 16.07.05, 07:49 Zakon Krzyzacki to oficjalnie Zakon Naswietszej Marii Panny czyli Maryii -w domysle Krolowej Polski- Jego kleska to kleska Maryii. DOSC GRUNWALDU!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Bitwa pod Grunwaldem: a może po dobroci? IP: *.aster.pl 16.07.05, 10:28 No właśnie, niby to zakon Maryi, a mimo to przegrał. Widać haniebnie sobie to miano przywłaszczyli a Najświętsza Panienka miała swoje sympatie i wiedziała komu kibicować już na długo wcześniej zanim ją Jan Kazimierz ogłosił królową Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinlet Duże dzieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 08:45 Ja w rycerzy bawiłem się jak miałem 7 lat. Na szczęście z tego wyrosłem. Make peace not war. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O-lexy TERAZ JESTES DOROSLY I SIEDZISZ NA D... ? IP: *.udn.pl 16.07.05, 09:43 ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart fantastyczne! :)) IP: 218.111.1.* 16.07.05, 10:38 podoba mi sie to! to powinno stac sie nasza wizytowka turystyczna na skale europejska:) historia podana na tacy; i dla entuzjastow, i dla laikow. fajnie wiedziec, ze sa ludzie, ktorzy maja pasje i jeszcze ciekawie sie nia z innymi dziela:) pozdrawiam tych z odpowiednim podejciem do zycia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj boli glowa A co na to ojciec Rydzyk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:46 Powinien chyba trzymać stronę zakonników i papistów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Widowisko IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 19:37 A ja byłam dziś pod Grunwaldem :-) w charakterze widza jedynie, ale zawsze. To naprawdę bardzo ciekawe widowisko i dobrze przygotowane. Denerwujący byli tylko wałęsający się w czasie widowiska ludzie, którzy skutecznie przeszkadzali wszystkim widzom. Po co przyjeżdżają, skoro ich to nie interesuje? Jeszcze przed końcem bitwy ludzie tłumnie ruszyli na parkingi, jakby nie mogli poczekać pięciu minut, aż wszystko się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BGo Świeże fotki, sam robiłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 01:14 public.fotki.com/bgolda/grunwald_2005/ Odpowiedz Link Zgłoś