Dodaj do ulubionych

Szkola NR 7 czesc 44

IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 26.07.05, 16:22
No i zaczynamy czesc 44.
W Olsztynie trwaja dalej spotkania.

Poszperajcie troche w starych albumach.
Bedzie duzo nowych wspomnien o przeszlosci.
Obserwuj wątek
    • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 01:29
      ja tylko tak, żeby ta częśc 44 szybciej sie zaczynała
      • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 44 27.07.05, 08:03
        moje zdjecia juz powedrowaly do Was...
        wiecej nie znalazlem.
        :-)
        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 27.07.05, 09:11
          Starzy bywalcy preslali co mieli.

Chodzi o rybe mlodsza i starsza.
          No i Karolina tez musi zmobilizowac ulice Biala.
          Tam napewno setki zdjec w albumach i pudelkach tylko na to czekaja zeby je na
          strone wstawic :))
          • Gość: ryba696 (młodsza) Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:47
            Fredziu naprawde sie postaram poszperam i ci prześle i stare i nowsze.Pozdrawiam
            • Gość: LM Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.137.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 27.07.05, 15:39
              Wlasnie pakuje walizki i od jutra startuje w droge!!
              Przed polska jeszcze zawitam do Amsterdamu no i w Warszawie jestem 29
              Jeszcze raz pozdrawiam wszyskich i do zobazenia w Olsztynie
              • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 16:54
                Czekamy LM
                • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 44 27.07.05, 17:11
                  LM !! w Amsterdamie kup mi jednego papierosa hmm.... takiego ..wiesz...
                  nieee ! żartowałem! jeszcze Cie złapią na granicy.
                  • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 44 27.07.05, 17:58
                    alez tam ruch wakacyjny w Olsztynie sie zrobil!! - zazdroszcze Wam! GRRRRR

Fredek - ciesze sie bardzo, ze dbasz o stronke szkolna!
                    Wiem, ze sie powtarzam, ale co tam - Wielkie Dzieki!!!:)
                    Super, ze galeria Siodemkowiczow sie rozrasta
                    i mozna wreszcie dolaczyc twarz do nicka:)))))
                    Mamut - jak to sie stalo, ze tam nie ma jeszcze
                    Twojego zdjatka??? Mam przekopac swoje archiwum?:)
                    Gdy patrze na tablice pod moja facjata
                    to przypomina mi sie od razu Mikiego
                    tlumaczenie napisu Waynapicchu z ichniego
                    na j.polski, czyli - wedlug Mikiego
                    (Miki, Miki, Miki:)) - 'Waynapicchu' znaczy tyle co:
                    'Won w p...u' :)))))))))

aha..przypomnialo mi sie:)
                    Jd - mimo ogromnego szacunku
                    i podziwu dla Twojego wysilku wlozonego
                    w tworzenie encyklopedii szkolnej
                    musze definitywnie stwierdzic, ze
                    masz u mnie strasznie przechlapane:)
                    - za te drastycznie i niehumanitarnie
                    sadystyczne opisy wcinania oranzady!!!
                    Moje sliniaki zagotowaly sie momentalnie
                    i do tej pory buzuja na sama mysl o tej rozpuscie!!
                    GRRR :)))))

eehh... zarty zartami,
                    pozdrawiam serdecznie
                    i uciekam do pracy:((
                    • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 44 27.07.05, 18:06
                      czytam encyklopedię...

skup złomu:

z buteleczkami to ja zwykle smigałem jawką ,albo WSKą, ale raz łojciec kazali
                      zawieść złom ...takim wózkiem-dwukólką, nie żeby zbic majatek ,tylko tak -pozbyc
                      sie niepotrzebnych rzeczy... CO JA SIĘ WSTYDZIŁEM !!!!
                      a jak mnie ktos zobaczy z tym wózkiem ???!!!
                      poszedłem z Likus na około Likuskiego, przez las , koło przystani ..piach po
                      kostki ...dobrze mi tak!!!

o składziku makulatury w piwnicy.

Banan- Darek Banowski(?) ten starszy -jak on zdobywał klucz od tego składziku
                      to nie wiem, znikał tam i wydzierał zdjecia nagich kobiet z kolorowych pism
                      (czyli-gołe baby-przepraszam panie)

teraz zastanawiam sie jakie mogły być w tych czasach(80) gazety z takimi
                      fotkami....
                      ooo ! Razem ! była taka studencka gazeta o! ITD ! ha! tam szefem był
                      Aleksander Kwaśniewski !!!

AD napisał

Marcinkiewicz

„Zna ktoś z was Roberta Marcinkiewicza i wie, co się z nim dzieje? On mieszkał
                      na Alei Przyjaciół, a jego rodzice mieli zakład fryzjerski. Matka prowadzi ten
                      zakład chyba jeszcze do dziś. On był przez parę lat moim szwagrem, ale później
                      straciliśmy całkiem kontakt” (AD).

ja znam . Robert miał bodobno całkiem niedawno poważny wypadek samochodowy w
                      Niemczech. moze Zyby cos będzie wiedział , bo to chyba od niego dostałem ta infor.
                      czyli Ad był mężem siostry Roberta?
                      AD miałeś żółta jawkę? jeżdziłem na niej . fajna była...

czytam dalej...
                      • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:16
                        Miki AD to chyba nie ten do jawki, tego spotykam czasem (ale nie na jawce tylko
                        w zielonym fokusie) z Robertem podobno już lepiej.Tak mówi Jarek Szwejk
                        (notabene polecam u niego kaczkę w sosie piernikowym i stek wieprzowy w sosie z
                        zielonego pieprzu).
                        Jak widziałem ostatni raz Roberta msiał być po przejściach bo powtarzał, że
                        kobiet ma dość do końca życia (no może w trochę mniej delikatnej formie).

Karolina dzięki za informacje o Ewie Domaradzkiej, spotkałem ją dzisiaj.

Pozdro dla wszystkich
                        • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 20:11
                          Mikiemu dziękuję za kolejne szczegóły o miejscach magicznych. Gołe baby były
                          wcześniej chyba w piśmie Razem, a jeszcze wcześniej artystyczna erotyka w
                          Perspektywach.
                          Borasca, dojścia do w miarę podobnej oranżady w proszku ma Fredek, pertraktuj z
                          nim.
                          • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.h.pppool.de 27.07.05, 22:48
                            Oj na tek oranzadzie w proszku mozna by interes i w Polsce i w Kanadzie zrobic.

A juz myslelem ze Borasca na jd sie z innego powodu zlosci.

Nie powiem za duzo tylko cytuje z encyklopedii:

Łukaszuk Łukasz

Kolega mir-mura; podejrzany o to, że to on jest mamutem, co okazało się
                            wprawdzie złym trafieniem, ale już drugie wskazanie mir-mura (na Olgierda
                            Wiśniewskiego) było bezbłędne.

„Słyszałem tylko, że się ożenił z B. Swatek (też byłą Siódemkowiczką)” (mir-mur).

No i mam nadzieje ze mamut sie z toba podzieli tym co Arabella do Kanady z
                            Polski przywiezie.
                            • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 44 28.07.05, 00:51
                              > „Słyszałem tylko, że się ożenił z B. Swatek (też byłą Siódemkowiczką)
                              > (mir-mur).

hmmmmm... :))))) - info nieaktualne juz od ponad pieciu lat.

pora na mnie... pa pa
                              • Gość: ryba696 (młodsza) Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 09:06
                                co do encyklopedii to mam do uzupełnienia jedno hasło:
                                Muraszko Ada - oprócz tego ze mieszkała z mamą Zosią (też chodziła do 7)to miała
                                jescze brata Błażeja, a jej tata z tego co pamiętam był jakąś szychą na lotnisku
                                w Dajtkach. Z tego co wiem Ada mieszka w Anglii i ma 2 dzieci, niestety od wielu
                                lat nie mam z nią kontaktu, może ktoś wie coś więcej...
                                Ada po koniec podstawówki przeprowadziła sie z Aleji Przyjaciół do Gutkowa..
                                • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 28.07.05, 11:11
                                  A mi ktos cos podeslal:

Witam.
                                  Wysyłam Wam to zdjęcie na dobry początek. Długo już śledzę Wasze poczynania mam
                                  trochę tych zakurzonych zdjęć i powoli będę wysyłał. To pierwsze zdjęcie, ale za
                                  to jak dużo osób jest na nim pewnie zbychu07siebie też znajdzie i wiele innych
                                  osób.

Pozdrawiam

wojww rocznik 76'

home.arcor.de/szkpnr7/wojww/wojww_oboz_harc.jpg
                                  wojww udzielaj sie bezposrednio na tym forum.
                                  Serdecznie cie tutaj witamy.
                                  Zdjecia przesylaj do mnie to zrobimy z tego stronke.
                                  • lustroo Re: Szkola NR 7 czesc 44 28.07.05, 11:26
                                    Zamknęłam oczy...O matko, oranżada w proszku...jeju...nic lepszego nie ma i nie
                                    będzie, widzę we wspomnieniach mój palec cały zafarbowany na pomarańczowo...
                                    Późniejsze pokolenia nie wiedzą, co to było...historia...jakaż smaczna :)
                                    umieram z tęsknoty za nią ;) Pozdrówka.
                                  • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 11:53
                                    Fredziu wczoraj siedziałam cały wieczór i przeglądałam zdjęcia, troche znalazłam
                                    i niedługo ci prześle. Mam fajne zdjęcie Beaty, które pewnie od niej dostałam i
                                    zdjęcie chomika którego mi kupiłeś, sam je zresztą zrobiłeś.. Pozdrawiam
                                    Jeszcze dzisiaj przejrze zdjęcia u mamy i poszukam zdjęć starszej Ryby...
                                    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 28.07.05, 12:04
                                      Wielkie dzieki ...

A z ta oranzada w proszku to trzeby by naprawde rozruszyc.
                                      Zaraz napisze do tej Firmy ktora to tutaj produkuje.
                                      Moze dostne przedstawicielstwo na Polske i Kanade ... :))
                                      • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.sympatico.ca 28.07.05, 16:59
                                        he he he... no prosze zaraz cala siec dystrybucji powstanie.. ogromnie sie
                                        ciesze ze jeszcze ktos cos takiego robi...nie probowalem tego produktu ale z
                                        opisow wyglada ze przynajmniej smakowo tu i tam czas sie zatrzymal. ;)
                                        • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 44 28.07.05, 17:48
                                          nie jedzcie tego!!!
                                          to sama chemia!!!!
                                          kiedys to ;
                                          kwasek, sacharyna, barwniki i takie tam ,
                                          a teraz -tablica Mendelejewa!!!!
                                          przestanie stawać !!!

JD , to Ty rozpocząłeś wątek -;wiem ,że nie wiem;- czy to jakis sobowtór.
                                          szkoda ,że przesuna sie pietro nizej, moze spróbujesz podrzucic temat, bo
                                          krakowska pisarka wyjałowiła mnie....
                                          • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.07.05, 20:25
                                            Nie słuchajcie mikiego w sprawie oranżady. Wszystko, co ona ma niezbędne jest
                                            do życia młodym organizmom.
                                            To ja rozpocząłem wątek sokratejski. Od lat rozmawiam tu z ritą. Choć ostatnio
                                            trochę się w tych wątkach pogubiłem.
                                • thom.kuck Re: Szkola NR 7 czesc 44 30.07.05, 20:26
                                  Hallo ryba.Nie wiem czy sie nie myle, ale pytam czy jest korespondencja z
                                  Agnieszka R. z rocznika 83.Ja do konca tego rocznika nie bylem bo mnie wywiezli
                                  na zachud .Pamientam Ade z klasy i religi w Likusach.Mieszkała blisko szkoły
                                  potem w gutkowie.Po wyjeżdzie w 83 byłem trzy razy w Olsztynie.Miałem ostatni
                                  raz kontakt do Piotr Z. Adam W. Piotr SZ.to było chyba w roku 85-86. od tej pory
                                  nic o starej klasie nie słyszałem.W lipcu spotkałem mik-3 starego kolege z
                                  Likus,fajnie się bawiliśmy, i od niego dowiedziałem się o tym portalu.Mam
                                  nadzieje zawrzec kontakt do klassy z siudemki i do starych czasów.Mój ojciec
                                  spawał kotły w likusach.
    • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.piorunek.pl 28.07.05, 23:14
      Witam!
      Kochani na zdjęciu przesłanyw przez wojww rocz.76 jest prawie calutka nasza sp7.
      Rzeczywiście odnalazłam Zbyszka ,jednego przystojnego (obecnie)
      lekarza,fotoreportera ,górnika ,mechanika,nauczycielkę,farmaceutkę,wiele wiele
      znajomych osób.(ale co robią teraz niewiadomo).
      Dzisiaj, mój braciszek dał namiar na str. najstarszemu z Wasilów(kolejna osoba
      z Białej)zobaczymy czy się odezwie?-obecnie mieszka w Niemczech.Duża i mała
      Rybka wiedzą o kogo chodzi?!
      LM-myślę, że wylądował już na starym kontynęcie i jest szczęśliwy.
      Życzę spokojnej nocki.BY
      A apropos-oranżady to na każde wspomnienie dostaję ślinotoku!!!
      • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 29.07.05, 12:34
        wojww przeslal nastepne zdjecie.

home.arcor.de/szkpnr7/wojww/nr_002.jpg
        Narazie wstawiam je pojedynczo.
        Jak sie ich wiecej zbierze to zrobie z tego strone.

A na tym zdjeciu , pierwszy po lewej stronie, blondyn, krotkie spodnie i japonki.
        To chyba jest Marek M. z srodkowego bloku na Baltyckiej.
        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 29.07.05, 12:35
          Sorry. Wyszlo troche dwuznacznie.
          Chodzilo o te pierwsze zdjecie z obozu harcerskiego.

home.arcor.de/szkpnr7/wojww/wojww_oboz_harc.jpg
          Blondyn po lewej: Marek M. ?
          • Gość: AD Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.dobre-miasto.sdi.tpnet.pl 29.07.05, 15:19
            Dla wszystkich ktorzy znaja Roberta M. : Tak mial ciezki wypadek, ale nie
            samochodowy tylko w pracy.
            Niedawno sie z nim widzialem i jest na najlepszej drodze powrotu do zdrowia.
            Naj wazniejsze, ze nie stracil swojego poczucia humoru i dobrze to
            wszystko "strawil".
            Mi w niedziele sie ostatni tydzien w Olsztynie zaczyna. W sobote jedziemy na
            splyw kajakowy na Krutyni. Fredziu, podrzuce kilka zdjec jak wroce.

Pozdrawiam wszystkich

Hej
            • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 44 29.07.05, 16:01
              zauwzyliście na zdjeciu (1wszym/ przesłanym przez
              • Gość: LP® Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.ka.dial.de.ignite.net 29.07.05, 17:22
                Fredek pisales cos o spotkaniu z U.S napisz cos wiecej a moze jakies zdjecia.
                • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.piorunek.pl 29.07.05, 17:33
                  Witam!
                  Muszę rozczarować Mikiego to zdjęcie jest z wcześniejszych lat tj.początek lub
                  srodek lat 70, więc Winiuś niemógł się łapać ,jedynie Jego siostra-
                  jestem ;ciekawa co to za zgrupowanie?Na jednym ze zdjęć rozpoznałam swego
                  braciszka i wielu Jego kolegów i koleżanek.
                  AD-miłego spływu Tobie i Twojej rodzince.By
                • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.h.pppool.de 30.07.05, 14:19
                  Do LP.

Uske spotkalismy dwa razy.
                  Raz kolo Moraga , tam gdzie sie urlopowali.
                  A drugi raz odwiedzila nas nad jeziorem Wulpinskim.
                  Oprocz Uski z rodzina na spotkaniu byl tez Marek z rodzina, Janusz z rodzina
                  ,Jacek z zona i Anita.
                  Tu kilka zdjec:
                  www.krenzek.de/Imprezka/
                  Masz jeszcze MSN albo Gadulaca ?
                  Na MSN'ie znikles u mnie.
                  • Gość: LM Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 22:26
                    czesc wam wszyskim juz jestem w olsztynie i powoli sie klimatyzuje ...bylem
                    nawet u Szwejka ale nie bylo jego w knajpie u Jana ...WIEC MOZE COS
                    ZORGANIZUJEMY...MKIki Zyby Karolina..Odpiszcie!!
                    • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 44 31.07.05, 11:16
                      LM - właśnie dzwonie na infor. numerów, i zaraz bede dzwonił do Ciebie na Aleję
                      Róż...
                      • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.h.pppool.de 31.07.05, 12:34
                        Przed chwila rozmawialem z moim braciszkiem.

Dzis o 18.00 spotkanie w Karczmie Jana.
                        Jozek umowil sie ze Szwejkeim.
                        Mam nadzieje ze LM , Miki , zyby i karolina tez dotrze.

Robcie zdjecia. To je pozniej wstawie
                        • thom.kuck Re: Szkola NR 7 rok 83 31.07.05, 15:55
                          kto z was Szwejka spotka pozdrowienia dla brata piotra przesyłam.Niech sie u
                          thom.kuck w portalu odezwie.
                          • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 rok 83 IP: *.piorunek.pl 31.07.05, 22:21
                            Witam!

No cóż,dopiero weszłam na str. cały boży dzień spędziłam na łonie
                            natury .Szkoda ,że wczoraj nie podaliście tego tematu.
                            LM-serdeczne dzięki za pozdrowienia przekazał mi Wojtas.Życzę Ci udanego pobytu
                            i wielu interesujących spotkań.Napiszcie ,jak udało się spotkanie.Fredek prosił
                            o fotki ja również proszę-dzięki.Miłej nocy .By
                            Fredku-kto to thom.kuck??
                          • thom.kuck Re: Szkola NR 7 czesc 44 31.07.05, 22:51
                            thom.kuck jest mlodszy bo skonczyl w 83 szkole i w tym samym roku wyjechal.szuka
                            teras kontaktu ze swoja klssa.
                            • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.sympatico.ca 01.08.05, 00:00
                              hey thom.kuck a ty to skonczyles 8-ma klase w tym 83-im czy tez po prostu
                              skonczyles ktoras tam klase i dopiero wyjechales.. bo jesli skonczyles w
                              osmej... to moze ciebie znalem ja i mir-mur... do ktorej z klas chodziles A czy
                              B?

czuwaj
                              • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 44 01.08.05, 07:53
                                To jest zdjecie z obozu harcerskiego nad Gimem.
                                Jest tam sporo znajomych...
                                Tez tam bylem i mam to zdjecie.
                                Pozdrowka!
                            • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 09:11
                              Thom.kuck - Tomek K. czy to Ty? czy ty naprawde chodziłeś z nami do końca VIII
                              klasy bo mi sie wydawało ze wyjechałeś wcześniej jeszcze przed Ewą Liss.
                              A tak wogle to ty Tomku? Pozdrawiam.
                              • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.piorunek.pl 01.08.05, 11:04

Witam!
                                Jak to miło, że kolejne osoby odnajdują stronę ;sama to wiem z doświadczenia.
                                Tak więc witam Thom.Kuck-w Sredniej szkole znałam Ulę Kuck-czy to rodzinka(z
                                tych od zegarków).
                                Koledzy widzę ,że zabalowali bo nie ma żadnych opisów i relacji ze spotkania
                                (czyżby główki dzisiaj bardzo bolały?).
                                Miłego tygodnia.By

• miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 44 01.08.05, 12:00
                                  nie poszedłem dziś do pracy....... to chyba tyle o spotkaniu......hihihi
                                  dzwoniłem do Zybego rano / 10 / ...tez nie poszedł.....hihihiii

witamy nowego!!! Thom.kuck to falowiec młodszej Ryby.

niestety nie byłem od poczatku , bo miałem mecz ligowy, dopiero Zyby zawiadomił
                                  mnie około 22 . Józka juz nie było , Jarka S. też , ale rolę gospodarza pełnił
                                  jego brat Piotr. Tomek /thom.kuck/ przekazałem sms z pozdrowieniami Piotrowi.
                                  był LM i jego starszy brat Krzysiek /też 7/ ,Zyby ,Jarek S,Józek,Piotr S . Miki,
                                  i wspólny przyjaciel Igor / niezrzeszony /

Ryba! Thom.Kuck. to -ten Tomek /wysłałem Ci zdjecia ze spotkania/. kuck to skrót
                                  od duzo dłuższego nazwiska, ale z Kuckami od zegarków to On nie ma nić wspólnego

do spotakania
                                  • ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 44 01.08.05, 12:48
                                    Miki jesteś wielki dzieki że wspomniałeś o zdjęciach które mi wysłałeś, zupełnie
                                    zapomniałam o tej skrzynce e-mailowej, zaglądam a tam wiadomość od Tomka i 2
                                    wiadomości od Ciebie. Zaraz sie z nim skontaktuje.Pozdrwaiam
                                    • Gość: thom.kuck Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.arcor-ip.net 01.08.05, 21:47
                                      Chodzilem do B ale nie dlugo bo byl w lutym 83 wyjazd.Byly to 2 albo3
                                      miesionce.Pani z rosyjskiego nie lubilem i ten czas do denerwowania uzylem.A jak
                                      sie dowiedziala ze ten baran Kuklinski wyjedzie to wiencej nie poszlem.To byl
                                      ostatni kontakt z klasa 8 B.
                                • thom.kuck Re: Szkola NR 7 czesc 44 01.08.05, 23:59
                                  Kucki mieszkali w likuzach i mieli rodzine z gospodarstwem nad jeźiorem krzywym
                                  jeśli Ula z tamtond to mi troche znana.
                                  • ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 44 02.08.05, 09:57
                                    Witamy Tomka K. na forum, następny odnaleziony człowiek zaginiony z 7.Super ze
                                    można sie znależć po 23 latach. Najfajniejsze jest to że Tomek jest z mojej
                                    klasy. Odzywaj sie czasem. Do zobaczenia w Olsztynie.
                                    • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 44 02.08.05, 10:03
                                      Z mojej klasy nikt sie nie odnalazl...
                                      a przynajmniej nie ujawnil...
                                      szkoda...
                                      ale moze jeszcze?
                                      • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 02.08.05, 12:29
                                        wojww przesyla dziennie cos nowego.
                                        Wrzucilem wszystko na strone.

home.arcor.de/szkpnr7/wojww/
                                        A co nowego u LM ?
                                        Slyszalem ze buszuje po miescie.
                                        I ze nawet juz Filuta przypadkowo na ulicy spotkal.

Moj braciszek spotkal w Karczmie Jana tylko Jarka i jego brata.
                                        Reszta Rocznika 80-tego doszla dpopiero troche pozniej.
                                        Zato zabalowali dlugo , mocno i porzadnie.

Myslalem ze robiono jakies zdjecia.
                                        Ale z powodu konspumpcji napojow nisko- i wysoko-akloholowymi , moze i lepiej ze
                                        zdjec nie zrobiono.
                                        Miki przeslal cos wczoraj na Maila.
                                        Ale okazalo sie pozniej ,ze to tylko jakies zwierzatka (tez bardzo sympatyczne).

No i kilka dni temu przyslal mi tez zdjecia ulubionej garderoby ...(z przed lat)

home.arcor.de/szkpnr7/miki/mikis_01.jpg
                                        home.arcor.de/szkpnr7/miki/mikis_02.jpg
                                        • Gość: Karolina Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.piorunek.pl 02.08.05, 14:02

Witam!
                                          Tomku- Ula mieszka w dalszym ciągu nad jez.Krzywym,jej brat w centrum miasta.
                                          Zbyszku napisz nam jak cudowne było wesele Twojej Bratanicy-z tego co ja
                                          słyszałam to istna BAJKA-gratuluję(oby całe życie młodym układało się tak
                                          bajecznie).
                                          Miki skąd wykombinowałeś te unikaty?!czy to oryginały z lat 70-tych?brawo:-)
                                          Niewiem czy LM zagląda na str.mając tylu Gości?Lesiu mój numer 5359575.
                                          Dzwoniła do mnie Bożena Drohomirecka i pragnie zorganizować coś ,gdzieś pod
                                          koniec tygodnia.Pragnie spotkać i poznać LM i Aśkę oraz innych z forum.Jest też
                                          w Olsztynie Aśka Mierzejewska-przyjechała w odwiedziny do rodzicow.
                                          Kto chętny dajcie znać do czwartku.Mam odzwonić i Ją poinformować.DO miłego.BY
                                          • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 44 02.08.05, 14:16
                                            Pisalem o weselu juz gdzies indziej...
                                            to nie temat na 7-ke...
                                          • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 02.08.05, 14:23
                                            O wilku mowa ...
                                            Przeciez rozmawialismy o Asce ... i juz sie znalazla.

Wlasnie Aska byla nasza sasiadka z pietra wyzej.
                                            Ciekaw jestem jak sie jej powodzi i gdzie mieszka.
                                            Karolina prosze o adres maila od Aski.

A co do koszulek Miki'ego to przeslal je z tym komentarzem:

Winetu znalazlem w worku ze szmatami ,których uzywam do czyszczenia
                                            maszyn po druku.

A 4 pancerni jest moja, z lat dzieciecych. Moja mama ja przechowala,
                                            moze dla tego ,ze nie byla wcale zniszczona / pewnie chodzilem w
                                            niej do kosciola hihih / mialem jeszcze czerwony chelmofon ,ale ten
                                            nie przetrwal dzialan wojennych na podwórku.
                                            pozdrawiam Michal
                                            • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.piorunek.pl 02.08.05, 15:53
                                              Witam!
                                              Fredek jeśli dojdzie do spotkania to obiecuję,że postaram się o kontakt.
                                              Jeśli chodzi o koszulki to forma przechowania bardzo mnie ubawiła -wynika z
                                              tego ,że trzeba bbbbaardzo szperać i tu ,i ówdzieaby odnaleść "skarby"minionej
                                              epoki.
                                              Teraz pod domem stoi autko Iwony Maciejewskiej rocz.81 lub 82 ukończenia,też
                                              mieszkała w bloku przy Bałtyckiej,tylko w tym pierwszym (jej rodzice mieszkają
                                              do tej pory)od ul.Zielonej)-mój braciszek je naprawia.
                                              Mój osobisty, jedzie za moment do Dorotowa na rybki,wczoraj też był i złapał
                                              kilkanaście okoni -obiadek niczego sobie!wspominałam Ci o znajomych na Mojdach
                                              to właśnie do nich.By
                                              • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.h.pppool.de 02.08.05, 19:13
                                                Karolina ... to juz wiem.
                                                To byl soasiedni domek gdzie bylismy.
                                                2 albo 3 lata temu widzialem tez tam twojego braciszka ...
                                                Tylko wtedy go nie skojarzylem z toba.
                                                Wiedzialem ze twarz znana , tylko skad ...

Thom.Kuck a w jakich okolicach Niemiec mozna cie spotkac ?
                                                • Gość: thom.kuck Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.arcor-ip.net 02.08.05, 19:47
                                                  Mieszkam w Willich jest to za Düsseldorf w strone Holland a miendzy Krefeld i
                                                  Mönchengladbach.Jesteś w pobliżu?
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.h.pppool.de 02.08.05, 20:07
                                                    Ja mieszkam niedaleko Bielefeldu.
                                                    Ale toche rodziny mieszka w Bochum, Essen i Gelsenkirchen.

Pozdrawiam
                                                  • Gość: thom.kuck Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.arcor-ip.net 02.08.05, 21:42
                                                    Gdzie koło Bielefeldu? bo mam rodzine w Gütersloh,Rheda W. i blisko Bielefeld w
                                                    Kirchlengern.Czensto jezdze do Kirch.. do Kuzyna tesz z Olsztyna ale nie z 7-ki.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Tomek
                                    • Gość: Thom.kuck Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.arcor-ip.net 02.08.05, 18:38
                                      jak szybko ten czas minoł,jusz 23 lata poszły.przes te lata był , z przerwami,
                                      kontakt do miki-3 bo mieszkaliśmy oba na Bałtyckiej koło starej pentli.Teras
                                      jestem bardzo zadowolony że rybke zkontaktowałem,przyjemnie jest o tamtych
                                      szkolnych latach pomyśleć.Myśle że dwoje szybciej reszty odnajdą jak
                                      jeden.Przebaczcie jak nie poprawnie po polsku pisze.Wstyd, ale się tym nie
                                      martwie. Hej miki nie pij dużo alkocholu bo stracisz komurki w muzgu.A to potem
                                      do ślepoty prowadzi.i nie trafisch do mie.
                                      Pozdrawiam
                                      thom.kuck
                                      • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.piorunek.pl 02.08.05, 20:02
                                        Witam!
                                        O matko!to trzeci raz, jak piszę w dniu dzisiejszym.
                                        Fred masz sąsiada w Tomku.
                                        Dzwoniłam do Aśki, ale nikogo nie zastałam w domu,wieczorem spróbuje jeszcze
                                        raz.Mój brat był na Mojdach i rozmawiał ,tylko niewiem ,czy z Józkiem ,czy
                                        Waldkiem.Był na rybkach.
                                        Tomku od ilu lat mieszkasz w Niemczech?
                                        najważnieszy jest kontakt.BY
                                        • Gość: LP® Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.a.pppool.de 02.08.05, 20:15
                                          Fredek opisz troche te zjecia ,Marek i Janusz sie nie zmienili a reszta.Wyslij
                                          NA p_leszek@hotmail.com
                                          • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.h.pppool.de 02.08.05, 20:37
                                            Uski i Anity nie poznales ?

Ok jak znajde chwile to opisze troche.
                                        • Gość: thom.kuck Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.arcor-ip.net 02.08.05, 21:35
                                          Od 83 roku leci 23 rok mieszkam w niemczech.
                                          • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.piorunek.pl 02.08.05, 22:51
                                            Witam!
                                            Fredku-jeśli dojdzie do spotkania oczywiście numer telefonu podam.
                                            widzę ,że buszujesz w internecie.
                                            Tomku długo docierałeś do tej strony.Czy od tego czasu bywałeś w Polsce,w
                                            Olsztynie?
                                            A może akurat jesteś na urlopie w kraju?Napisz coś o sobie.Czy widziałeś już
                                            zdjęcia ze szkolnych lat?
                                            Dobra kończę ,miłej nocy.BY
                                            • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.sympatico.ca 03.08.05, 01:27
                                              Niestety Tomka nie kojarze choc zaczynalem w tej samej lini co on tyle ze on
                                              z "B" a ja z "A" klasa.. Jako ze sie coraz to tlumniej tu robi.. proponuje
                                              aby "nowi" siodemkowicze postarali sie wykopac troche starych fotek i
                                              rozpowszechnic je troche reszcie grona...

Pozdrawiam i czuwaj
                                              • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.piorunek.pl 03.08.05, 15:16
                                                Witam!
                                                Aż tak nisko zjechaliśmy no,to hop!
                                                • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.05, 17:26
                                                  Fredek, mam zrobioną kolejną literę (P); wprawdzie tylko jedną, ale bardzo
                                                  obszerną i ważną (między innymi: nauczyciele).
                                                  Jesteś gotowy na przesyłkę?
                                              • Gość: thom.kuck Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.arcor-ip.net 03.08.05, 18:00
                                                Hallo mamut szkoda że mnie nie kojażysz,mam wrażenie że moja obecność w forum ci
                                                przeszkadza.Drugi raz każesz manaty zwijać,i ty myślisz że uchnie skp7 się w tym
                                                forum bendą szukać.To mi wyglonda że to twuj forum a nie szkp7. twoja wola
                                                żyjcie w spokoju.
                                                Lebt wohl.
                                                • Gość: AD Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.dobre-miasto.sdi.tpnet.pl 03.08.05, 18:30
                                                  Bylem w sobote na Krutyni, ale swietnie bylo. Mialem kanu duze, na ktorym sobie
                                                  z moimi bobasami przypominalem "kanadyjkarska kariere" na Budowlanych. Taki
                                                  splyw to swietna rzecz: to jakis maly bar to malutka palzyczka aby sie wykapac.
                                                  Ja moglbym jeszcze kilka dni plynac, niestety dla malych dziecie to by bylo
                                                  zbyt nudne. Od znajomego slyszalem, ze jest nowa trasa na kajaki od jeziora
                                                  Dadaj az do Olsztyna przetarta. Chwilowo ma podobno charakter potoku gorskiego,
                                                  wiec nic dla mnie z bobasami. Trzeba sie z Barczewska straza pozarna dogadac to
                                                  podobno i kajaki podzuca i pomoga, bo nie jest tak komercjalnie dograne jak na
                                                  Krutyni.
                                                  Pozdrawiam i

Hej
                                                  • Gość: karolina 05.08.05-KOLOROWA godz.20.00-spotkanie IP: *.piorunek.pl 03.08.05, 19:00
                                                    Witam !
                                                    właśnie odwiedziła mnie Asia Mierzejewska i chciałybyśmy spotkać się ,ze
                                                    wszystkimi obecnymi w Olsztynie z sp7.
                                                    Przed momentem dzwoniła do Józka ,który ma przekazać dalej wici do MIki-ego,do
                                                    ZYbiego,do LM, Szwejka?
                                                    Fredziu polecenie wykonałam i myślę ,że zdjęcia ktoś przekaże.A może któryś z
                                                    nich ma Tel. do LM-chyba ostatnio Miki namierzał Lesia.
                                                    Smutno ,że Tomek przejął się uwagami Mamuta ;Może Ryba zgłagodzi sytuację?
                                                  • Gość: Fredek Re: 05.08.05-KOLOROWA godz.20.00-spotkanie IP: *.h.pppool.de 03.08.05, 20:41
                                                    Ale fajnie ...
                                                    Cos sie dzieje.

jd przesylaj litere P.

Wprawdzie jutro w pracy bedzie oberwanie glowy ... , ale wstawie albo przed albo po.
                                                    Tomcio nie przejmuj sie mamutem. Napewno nikogo nie chce ztad przegonic.
                                                    Wracaj i wspominaj. Ze zdjeciami albo bez.

No i tym razem poprosze koniecznie o kilka zdjec z Kolorowej ...
                                                    (Tylko gdzie ona jest ? )

Pozdrowienia :))
                                                  • Gość: Fredek Re: 05.08.05-KOLOROWA godz.20.00-spotkanie IP: *.h.pppool.de 03.08.05, 21:04
                                                    I juz wiem gzie Kolorowa ... zatorze ... zakazany teren kiedys :)

www.kolorowa.olsztyn.pl/
                                                    A dzis napewno kawalek olsztynskiej tradycji.
                                                  • Gość: karolina Re: 05.08.05-KOLOROWA godz.20.00-spotkanie IP: *.piorunek.pl 03.08.05, 21:06
                                                    Fredek-widzisz zanim napisałam ,Ty już znalazleś-brawo!
                                                  • Gość: karolina Re: 05.08.05-KOLOROWA godz.20.00-spotkanie IP: *.piorunek.pl 03.08.05, 21:05
                                                    Witam!
                                                    Fredek Kolorowa jest przy ul. Woj.Polskiego tj.jadąc w kierunku na Dobre Miasto-
                                                    przy ratuszu pod górę i na pierwszych światłach w lewo przez most nad
                                                    torami,dalej prosto z drogą z pierwszeństwem przejazdu,będą jedne światła, z
                                                    lewej stacja BP i przed drugimi światłami skręt w prawo, tuż przy Kolorowej.
                                                    Podaj to Józkowi ,albo niech On dogada się z którymś z kolegów, aby dojechać.
                                                    Sama jestem ciekawa ,jak to wypali, oczywiście dam znać.
                                                    Poza tym pokazałam ,jak wejść na str. Asi i Bożenie Drochomireckiej bardzo im
                                                    się podobały zdjęcia -galeria i fizyka.Poganiają mnie dzieci -kończę .BY
                                                  • miki-3 Re: 05.08.05-KOLOROWA godz.20.00-spotkanie 03.08.05, 23:08
                                                    ja wiem ,że to nie na temat szkolny, ale to zblizone czasy. czytam ksiażke o
                                                    filmie -REJS -
                                                    scenka ,która nie została nakrecona .
                                                    odgrywa ja mój idol Stanisław Tym
                                                    kaowiec oprowadza pasazerów i pokazuje im akwarium z pływajacą ryba kapitana ;
                                                    prosze zwrócic uwage na składnie zdan i wyobrazic sobie Staszka Tyma

'' Na Wyspach natomiast Wielkanocnych tubylcy nazywaja ja ryba ognistą. Kazdy z
                                                    państwa miał zapewne, jak to mówią , w reku żeń -szeń. Więc oczywiście korzeń
                                                    życia. Natomiast ryba ta przewyższa wspomniany korzeń w dwójnasób albo i
                                                    stokrotnie. Ryba ta jest bardzo mało rozpowszechniona. Złapanie jej jest
                                                    zupełnie wykluczone. Kapitan zakupił ją w akwarium. Na jej temat krążął wśród
                                                    tubylców najbardziej fantastyczne poszlaki.. Że wymienię tylko za tubylcami jej
                                                    działanie, jak ; chroni od nieszczęść, za co nie biorę odpowiedzialności, toteż
                                                    sam kapitan nie daje równiez wiary. Tym bardziej wiąże z nią bardzo duże
                                                    przeżycia z okresu swojego wybujałego życiorysu. Natomiast są to przeżycia
                                                    bardzo ciekawe. Poniewaz trzyma je w tajemnicy przed załogą. Jakoby raz podczas
                                                    sztormu wskazała mu droge do lądu. ''

oczywiście rybe ukradziono.... kaowiec ogłasza komunikat '' odwołując poprzednie
                                                    właściwości ryby''

''Ryba ognista posiada właściwości trujace. I to silne. Kazdy z państwa miał
                                                    oczywiście w ręku grzyba muchomor, inny zwłaszcza nadepną w lesie żmiję
                                                    przypadkiem albo spotkał psa chorego na wściekłość. Tym bardziej nasza ryba
                                                    przewyższa wyżej wymienione trucizny w dwójnasób oraz więcej. Pigmeje maczaja w
                                                    niej strzały na wojnę . Ale też derwisze dzidy.''

kiedy w jadalni serwowana jest ryba -kaowiec powraca do tematu;

''Kaszalot i rekin nurkują przed nią jak mogą. Nawet ośmornica, i ta jest
                                                    bezbronna. Żółw , ten wielki dobrodziej głębin , opuszcza ocean z wodą''

pasazerowie ze wstrętem odstawiają talerze z rybą ,chociaż kucharz zapewnia ,że
                                                    to ostrobok......

''w tak pięknych okolicznościach przyrody'' pozdrawia Miki
                                                  • Gość: mamut Szkola NR 7 - do thom kuck IP: *.sympatico.ca 04.08.05, 00:29
                                                    No co ty Thom... jakis przewrazliwiony..a od kiedy to forum siodemki do kogo
                                                    kolwiek nalezy?! a mi chodzilo o to i wrecz tradycyjnie ze wszystko o siodemce
                                                    jest pod tym watkiem pisane, a ty zakladales nowy.. ja osobiscie kiedys bylem
                                                    podobnie skomentowany przez jd i mir-mura ;) a wiec utrzymuje tradycje..

A tu cytuje pozostalym to co wczesniej napisalem a co thom.kuck tak
                                                    negatywnie odebral: "Thom.kuck.. nie mieszaj prosze na forum...wracaj do
                                                    siodemkowego watku...tam piszemy o siodemkowiczach i niemartw sie oni tam nas
                                                    znajduja.."

A to ze Ciebie niestety nie kojarze to niestety swieta prawda.. ja zaczalem w
                                                    tym samym roczniku co ty tyle ze w A klasie.. potem mi i mir-murowi a takze
                                                    innym drogi z klasa A nieco rozeszly i zaliczylismy jeszcze raz B ;).. Wiec
                                                    nie szukaj dziury w calym tylko moze napisz cos o twoim bycie w Siodemce...
                                                    kazdy znas tu jakies swoje wypociny o dzicinstwie w Siodemce zostawil (zerknij
                                                    tylko w archiwa siodemki lub w encyklopedie jd)

czuwaj
                                                  • Gość: thom.kuck Re: Szkola NR 7 IP: *.arcor-ip.net 04.08.05, 19:24
                                                    widze teraz o co sie rozchodzi zrbilem blad w przetlumaczeniu sobie,nie
                                                    bendziesz zly na kogos kto na codzien jesyka polskiego nie uzywa.Jak znowu cos
                                                    mie bendzie nie zrozumiale to spytam
                                                    Bis dann
                                                  • Gość: ryba696 Re: 05.08.05-KOLOROWA godz.20.00-spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:11
                                                    Karolina, chętnie bym sie z Wami spotkała ale jutro wyjezdżam w góry na
                                                    upragniony urlop. Bawcie sie dobrze i zróbcie duzo zdjeć. Pozdrawiam
                                                  • zenobiab Re: Szkola NR 7 czesc 44 04.08.05, 19:48
                                                    Do kiedy jesteś w Olsztynie?
                                                    :-))))))))
                                                  • zenobiab Re: Szkola NR 7 czesc 44 04.08.05, 19:49
                                                    Kurcze zagapiłam się :-) To było pytanie do AD :-)
                                                • Gość: ryba696 Do TOMKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:09
                                                  Tomku nie przejmuj sie myśle ze nikt cie tu nie chciał urazić. Wracaj i
                                                  wspominaj z nami, ja tez na początku nie mogłam sie połapać w tym forum i
                                                  zaczełam nowy wątek, dopiero chłopaki mnie naprowadzili na odpowiedni
                                                  tor.Trzymaj sie i głowa do góry, wracaj do nas....
                                                  • Gość: jd Re: Do TOMKA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.05, 11:01
                                                    Tak jest, niech Tomek nie bierze za dużo do głowy i niech nie przekmbinowuje
                                                    tego, co jest proste i od lat jakoś się trzyma. I niech wspomina i inspiruje do
                                                    wspomnień, co mówię jako - powiedzmy - senior całego przedsięwzięcia.
                                                    I specjalnie na tę okoliczność do Fredka płynie przesyłka z literą P, a tam
                                                    między innym nauczyciele.
                                                  • Gość: Fredek Czesc P Encyklopedii IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 04.08.05, 13:02
                                                    Wlasnie wrzucilem nastepna literke encyklopedii.

home.arcor.de/szkpnr7/encyklopedia_p.htm
                                                  • Gość: thom.kuck Re: Do TOMKA IP: *.arcor-ip.net 04.08.05, 19:20
                                                    widze i rozumiem teraz,i co wstyd,musze sobie mowe bardzo poprawic.
                                                  • Gość: jd Re: Do TOMKA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.05, 20:13
                                                    Thom, bez ceregieli i samokrytyki, za to wspominaj, wspominaj, wspominaj dawne
                                                    dobre czasy.
                                                  • Gość: thom.kuck Re: Szkola NR 7 IP: *.arcor-ip.net 04.08.05, 20:36
                                                    co ty tam piszesz co ceregieli a co to drugie slowo?
                                                  • miki-3 Re: Do TOMKA 04.08.05, 20:23
                                                    no i wszystko dobrze sie skończyło. Tomek jak pisał od 23 lat uzywa częściej
                                                    niemieckiego.
                                                    Także ,prosze pisać do Tomka poprawną polszczyzną, nie podwórkowym slangiem , bo
                                                    znowu żle przetłumaczy.
                                                    oczywiście trzeba uwzglednic wyjatki- na przykład-prosty przykład-:
                                                    nie pisac pupa ,bo po niemiecku puppe-to lalka i Tomek będzie miał problem,
                                                    pisać tak jak zwykle , czyli -dupa hihihihih
                                                  • Gość: jd Re: Do TOMKA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.05, 21:06
                                                    Dobra, piszę wprost: Thom, nie szczyp się, tylko wspominaj boską młodość i
                                                    dzieciństwo.
                                                  • Gość: nat Re: Do TOMKA IP: *.bulldogdsl.com 04.08.05, 21:07
                                                    Tomek, ile Ty miales lat kiedy wyjechales z Polski? Zadziwia mnie nieco jak
                                                    bardzo straciles umiejetnosci jezykowe.To nie krytyka tylko szczere zdziwienie.
                                                  • Gość: mir-mur Re: Do jd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:02
                                                    jd wielkie dzięki za litere "P" jest fantastyczna,czytam z piąty raz i nie moge
                                                    się nacieszyć.
                                                    Mam długą noc przed sobą.

pozdrawiam mir-mur
                                                  • Gość: jd Re: Do jd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.05, 22:05
                                                    Dzięki za dobre słowo. Miło mi bardzo, poza tym wszyscy macie w tym swój udział.
                                                  • Gość: mir-mur Re: Do Tomka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:10
                                                    Witam Tomka
                                                    Pamiętam cię doskonale miszkałeś na starej Bałtyckiej w takim kanciatym
                                                    domku,przed ul.Wodną.Chodziłem tam często do Blacków jak jeszcze tam mieszkali.
                                                    Zdaje się,że mieliście samochód marki fiat-panda.

pozdrawiam mir-mur
                                                  • Gość: DD Re: Do Tomka IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 04.08.05, 22:48
                                                    Litera P jest niezmiernie ciekawa. Ale prosze o pilną poprawkę: "Ziutą"
                                                    nazywaliśmy panią Sitnik a nie panią Ciołkowską. Wiem to, bo dobrze pamiętam
                                                    piosekę "Przyszła Ziuta do Filuta" - dalej treści nie podam, bo nie mogę (choć
                                                    analizowałem ją bardzo dokładnie jako siedmiolatek).
                                                  • Gość: jd Re: Do Tomka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.05, 23:08
                                                    Poprawiam, na twoją - DD - odpowiedzialność. Nie wykluczam, że to mój błąd, ale
                                                    może to ktoś inny z rozpędu tak napisał, a ja jako skrupulatny kronikarz tylko
                                                    powtórzyłem. I proszę o wszelkie inne poprawki lub uzupełnienia.
                                                  • Gość: karolina Re: Do Tomka IP: *.piorunek.pl 04.08.05, 23:26
                                                    Witajcie!
                                                    Oj dzisiaj na forum wyjątkowo gorąco a wszystko za sprawą Tomka.
                                                    Tomku każda nowa osoba to nowe wiadomości ,wspominki,radocha.No właśnie Zyby
                                                    jak tam Twoje opowiadania?
                                                    Jd jestem w trakcie czytania Twoich wspaniałych ,ciekawych,wychwyconych
                                                    opisów,aż trudno dać wiarę ,że nie byłeś uczniem przez 8lat i nie przebywałeś
                                                    tu razem z nami.Ja osobiście niektórych nauczycieli nawet z opowiadań nie
                                                    znam.Tym bardziej podziwiam Twoją pracę-GRATULUJĘ
                                                    Jeśli tyczy się "Ziuty " to DD ma słuszność to ksywka P.Sitnikowej -mojej
                                                    wychowawczyni.Pamietam jak kazała mi wypluć gumę do żucia(w kształcie irysów po
                                                    3 zł.)a ja smarkula powiedziałam ,że to zrobię ,jak zwróci mi 3złote.Te gumy
                                                    były popularne po Donaldach-zbierałam wszystkie historyjki,a póżniej je
                                                    malowałam.Wracam do dalszej lektury.Jeszcze raz jestem godna podziwu JD-BRAWO.By
                                                  • Gość: karolina Przypominam KOLOROWA 20.00 dnia 05.08.05 IP: *.piorunek.pl 04.08.05, 23:31

JUTRO SPOTKANIE W KOLOROWEJ O GODZ.20.00-jeśli nawet będzie zajęta ,to
                                                    przejdziemy na Starówkę.
                                                    Ponoć w piątki potańcówka dla samotnych serc.
                                                  • Gość: mamut Re: Encyklopedia - Pani Zera IP: *.sympatico.ca 05.08.05, 00:47
                                                    Ogromnie sie ciesze ze nieporozumnienie sie rozeszlo po kosciach i wszystko
                                                    wraca do balansu wsrod siodemkowiczow.. Mnie ogromnie cieszy fakt ze jest nas
                                                    tu coraz wiecej...

Jd, wspaniala czesc.. znalazlem drobny blad w zapisie o Zerze.. cytuje..:Kiedyś
                                                    ewidentnie uwzięła się na Kieleckiego. Jakaś w ogóle strasznie znerwicowana
                                                    była, ciągle się na kogoś wydzierała. Dziś podobno jest właścicielką jakiejś
                                                    lodziarni czy cukierni i podobno dobrze się trzyma” (mamut). powinno byc:
                                                    Bieleckiego.

czuwaj
                                                  • borasca0107 Re: Do Tomka 05.08.05, 00:28
                                                    Hej Tomku!

Jeszcze chyba się z Tobą nie witalam, więc nadrabiam zaleglości:)
                                                    Witam serdecznie!!! Fajnie, że nas tu znalazleś...przynajmniej dzięki
                                                    Tobie pięknie ożyl nasz szkolny wątek:)))

Pozdrowionka.
                                                  • Gość: mamut Re:Szkola NR.7 Encyklopedia.. IP: *.sympatico.ca 05.08.05, 05:00
                                                    Hey borasca, milo ze wpadlas i moglabys czesciej... jak widzisz ostatnio wiele
                                                    sie tu dzieje...

Haslo: Paz. Dodam tu moze troche na temat tego goscia..wielu z was pewno
                                                    nieznana postac, ale mi mocno kojarzaca sie z moim dziecinstwem w blokach na
                                                    Baltyckiej. Paz czesto jezdzil po baltyckiej i okolicy takim dziwnym pojazdem
                                                    zdaje sie dwu-suwem trzy kolowym, ktory na wysokosci klatki piersiowej
                                                    prowadzacego pojazd mial cos w rodzaju recznej korby/pedalow do napedzania i
                                                    rozruchu pojazdu.. Czesto tym pojazdem nie jezdzil...trzymal go zaparkowanego
                                                    w rzedzie garazy tuz przy naszym bloku.. Garaze owe zostaly rozebrane w koncu
                                                    lat 70-tych. Paz jesli sie nie myle chorowal na multiple sclerosis lub innaczej
                                                    zwane stwardnienie rozsiane.. paskudna choroba.. Paz zmarl jesli sie nie myle
                                                    na atak serca lub udar sloneczny..siedzac na balkonie w letni wieczor..
                                                    niestety mieszkal samotnie i zbyt wielu przyjaciol nie mial i dopiero po 2-3
                                                    dniach sie zorientowano o jego zejsciu. To moze tyle na temat tej smutnej
                                                    postaci mojego i Fredkowego sasiedztwa..

czuwaj
    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.h.pppool.de 05.08.05, 06:35
      Ale tu ruszylo.
      Do Tomcia.
      Ja pracuje w Bielefeldzie i mieszkam kolo Rheda-Wiedenbrück.
      Jak bedziesz w okolicy daj znak, to mozna pogadac.

Wczoraj w pracy wrzucilem stronke encyklopedii tylko na strone.
      Nie mialem czasu nawet tego przeczytac.
      Narazie przeskoczylem luznie te wpisy. Na dokladna lekture bedzie trzeba to
      wydrukowac i w spokoju poczytac.

Pani Dragan zostala tym razem bardzo obszernie opisana :))

Dzis wieczorem spotkanie "samotnych serc" w kolorowej.
      Mam nadzieje ,ze miki albo moj braciszek tym razem wszystko fotograficznie
      zdokumentuje.
      • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.piorunek.pl 05.08.05, 09:13

Witam!
        Dzisiaj jest impraza na stadionie Leśnym z ok.85-lecia powstania tego
        wspaniełego obiektu przez kilka,oraz 45-lecie uzyskamia rekordu Świata w skoku
        w dal przez Szmitha.Opis festynu był przedstawiony we wczorajszej" Gazecie
        Olsztyńskiej".
        Początek jest ok.17.00-każdy komu jest bliskie wspomnienie tego uroczego
        miejsca może przyjść.
        ACH! Borasce-gratulują funkcji opiekuna forum dopiero teraz to zauważyłam.BY
        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 05.08.05, 09:32
          Czyli o 17-tej na stadion lesny (albo to co z niego zostalo) i o 20-tej do
          Kolorowej na imprezke "samotnych serc".

Konczymy czesc 44 i zaczne zaraz czesc 45.

Pozdrowienia
          • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.piorunek.pl 05.08.05, 10:00
            Witam!
            Ale popełniłam gafę ;rekord ustanowił( poprawna pisownia)-Schmidt i rekord padł
            w trójskoku w 1960roku.przepraszam zwalę na barki letargu.
            Fredek ,ale wcześnie wstajesz.No tak ,jedni mają wakacje a inni pracują:-)
            JD-w nocy dokończyłam czytanie literki "p" i rzeczywiście A .Dragan pobiła
            wszelkie rekordy.BY
            • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 11:02
              Witajcie! pakowałam wczoraj rodzinke na wakacje i nie miałam czasu zajrzeć,
              dzisiaj patrze a tu tyle do czytania.Ja dzisiaj wyruszam w góry ale na nastepny
              tydzien zapowiadają deszcz, ja to mam szczęcie.Ciesze sie że z Tomkiem wszystko
              sie wyjaśniło.Szkoda że nie moge być na spotkaniu.Fredek wczoraj wysłałam Ci
              zdjęcia wyszperane z albumów, moje i Moniki, mam nadzieje że dotarły.
              Pozdrawiam was wszystkich...
              • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 44 IP: 193.0.68.* 05.08.05, 11:06
                Przenosimy się na cześć 45, a na zakończenie tej podam jeszcze nadzwyczajną
                odległość rekordowego skoku Schmidta na Stadionie Leśnym - 17.03

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka