Dodaj do ulubionych

Szkola NR 7 czesc 46

IP: *.h.pppool.de 13.08.05, 08:42
Rozpoczynam czesc 46.

home.arcor.de/szkpnr7/
Tym razem tak jak na ostatnim spotkaniu uchwalono z linkiem nieoficialnej
strony, zeby latwiej ja znalezc.

Jozek dzis juz w drodze powrotnej.
Moze juz wieczorem beda zdjecia z ostatniej imprezki.

Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 46 13.08.05, 17:17
      czekam z niecierpliwością na zdjecia ze spotkania .
      i podbijam nad stary wątek.
      • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 46 13.08.05, 17:47
        To ja w takim razie podbije po raz drugi i zanim przeniose stary watek
        wrzuce tu przynajniej ostatnie wypowiedzi do dalszej dyskusji:)

--------------

Gość: wox6 13.08.2005 13:57

Witam wszystkich!
        Marcin ja pamietam dużo więcej rzeczy z naszego dzieciństwa ponieważ dosyć
        często razem przebywaliśmy.Pamietam jak dużo czasu spędzalismy u Twojego taty w
        warsztacie ślusarskim pod Twoim domem.
        A pamietasz jak pewnego razu wrzucilismy świece dymną do stolarni pana
        Barszczewskiego<chyba tak się nazywał>ten co mieszkał na przeciwko was.
        Wtedy to była afera,wszyscy nas szukali a my jak dobrze sobie przypominam
        schowaliśmy się u Ciebie za domem,chyba w jakimś starym samochodzie:-)
        Pozdrów rodziców!!
        Rajmund

Gość: Martin.K 13.08.2005 17:20

Tak Tak .Pamientam ta zabawe. Dupa troche bolala i uszy mailem dluzsze.
        To bylo plexi w pudelku od zapalek.Pani Barczewska tak sie przestraszyla ze na
        drabine wbiegla!!! i o pomoc krzyczala.Schowalismy sie za blachami ktore byly o
        sciane oparte.
        Tak sie balem do domu wrucic ze niemalo juz wtedy bym sie sam do niemiec
        wyprowadzil.
        Mi sie wydaje ze jak my sie wyprowadzilismy to w Likuzach odrazu kilku
        zamieszkancow spokojniej spalo.
        Dziekuje za pozdrowienia.Widzialem sie dzisiaj z rodzicami.Opowiadalem im o tym
        forum,sa zafascynowani.
        U taty w warsztacie produkcja skobli z uzytych elktrod byla.
        ------------------------------

Pozdrowionka.
        • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 00:04
          Pamiętacie strychy w szkole?Kilka razy porządkowałem je.Najciekawszy był strych
          na który wchodziło się koło sali do WF.Było tam sporo ciekawych rzeczy, ławki,
          krzesła, grube liny i w małych zamkniętych magazynkach te najciekawsze rzeczy
          (dla 14-15 latka) np.głosniki.Na strychu najwyższym , nad salą od WF było
          prawie pusto (za moich czasów),klosze do lamp (fajnie się rozbijały) i kilka
          słusznych ideologicznie portretów, Marks, Lenin itp (te po podziurawieniu
          opluliśmy).
          Porządkowanie strychów pomiętam dobrze z kilku powodów:
          -nigdy wcześniej (i poźniej) nie rzucałem ławkami
          -dachówki tak fajnie odpadały po trafieniu kulkami z rozbitego liczydła
          (mieliśmy takie spore wolno stojące liczydła)
          -po linach bardzo fajnie chodziło się na rękach
          -na koniec najważniejsze-tylko raz byłem z kolegą z klasy ŚP.Dariuszem R. na
          robocie właśnie na strychu.W kolumnie był taki fajny duży magnes, podobał
          wszystkim tylko mieliśieś opory (jako dobrze wychowana młodzierz?).Darek
          zapytał tylko czy na pewno chcemy ten magnes, poszło bardzo szybko.Może to
          subiektywne ale mi go szkoda, dostać aż tyle kul?

Starczy tych osobistych i ledwie ocenzurowanych wspomnień.

Pozdrowienia dla wszystkich
          • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.h.pppool.de 14.08.05, 11:45
            Zyby niezle tam rozrabialiscie.
            Dobrze , ze was nie dorwali na "pluciu na Lenina" , bo by was na Syberie albo
            Kamczatke wyslali. :))

AD przeslal kilka fotek z wieczornej Starowki.

home.arcor.de/szkpnr7/Wieczor_na_starowce/index.html
            No a moj braciszek dal mi wreszcie zdjecia z tej wiekszej 14-osobowej imprezy w
            Karczmie Jana.

www.krenzek.de/Spotkanie_rocznika_1980/
            Wstawilem ich dosc duzo.
            Moze z czasem (jak zabraknie mi miejsca na stronie) zmniejsze ich ilosc
            troszeczke.
            • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.sympatico.ca 14.08.05, 18:52
              widac ze sie wszyscy sie dobrze bawili... w takim razie podbijam w gore.

czuwaj
              • Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.mcgraw-hill.com 15.08.05, 10:28
                Witam wszystkich w ten cieplutki i sloneczny poranek. Od razu przepraszam ale
                zdjecia Filuta w sukience chwilowo nie mam:-(
                Niestety inne sprawy zwiazane ze zdrowiem mojego taty w weekend stanely na plan
                pierwszy i nie bylo czasu zajac sie zdjeciami.
                Ktos sie pytal skad ta sukienka. Z tego co mama mowila to Filut za jej czasow
                zajmowal sie druzyna harcerska i kiedys latem z grupa dziewczat juz w ostatniej
                klasie byl na jakims pikniku nad jeziorem i tam go dziewczyny ubraly w sukienke
                i zrobily mu zdjecie jak sobie w niej tanczyl. To zdjecie na pewno istnieje i
                jak tylko bedzie okazja to je wygrzebie i zeskanuje i podesle Fredkowi.
                • Gość: Witam wszystkich!! Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 15.08.05, 13:20
                  • Gość: wox6 Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 15.08.05, 13:23
                    Witam !!
                    Upsss!Niechcący z wox6 zrobiłem się na chwilke "witam wszystkich":-)ale to
                    przez nieuwage i pośpiech!
                    Mags!Trzymam kciuki za zdrowie taty!Mam nadzieje że wszystko już jest ok!
                    Pozdrawiam wszystkich!
    • Gość: Arabella Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.blakes.com 15.08.05, 20:56
      Czesc Fredek
      Serdecznie pozdrawiam, wlasnie dopiero dzisiaj zobaczylam zdjecia na internecie
      bo wczejsniej bylam w rozjazdach i jakos nie dotarlam do komputera. Wieczorem
      w Sobote przylecialam do Toronto i jakos nie moge sie przestawic. Pozatym
      tesknie za Olsztynem, male domki, urocze kafejki to jest to.
      Przesylam tez pozdrowienia dla Tomka i przepraszam ze sie drugi raz nie
      spotkalismy jakos uciekl ten czas nie wiadomo gdzie. Mam nadzieje jednak ze za
      jakis czas znowu zawitam w Olsztynskie progi.
      Pozdrawiam rozniez wszystkich siodemkowiczow.
      Agata
    • ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 46 16.08.05, 19:28
      No i jestem po urlopie, cały dzien w pracy zamiast pracować czytałam co sie
      działo na forum.Załamka tyle napisaliście że szok, ale strasznie sie ciesze że
      tyle nowych osób sie znalazło. Pamiętam Rajmunda bo u Wasilewskich mieszkałam 18
      lat więc znałam kolegów Adama bardzo dobrze.Impreza w Kolorowej tzn. u Jana
      wypadła super zazdroszcze wam, pamiętam wszystkie osoby które tam były, Marzena
      Wójtowicz miała brata chodził do klasy z Piotrkiem Zaremskim.Tomek, ten chłopak
      ze zdjecia nazywał sie Marek Łęgowski, nie wiem czemu ktoś pisał że Zębala
      napewno nie, Łęgowskich było w domu dużo potem jak nie zdał u nas chodził do
      klasy ze swoją siostrą chyba Jolką, mieszkali na Jeziornej w blokach.Dzięki za
      miłe opisanie mnie i mojej siostry pod literą R. Pozdrawiam wszystkich i będę
      sie juz odzywać.
      • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.sympatico.ca 17.08.05, 00:03
        Ryba696, chyba masz swieta racje z tym nazwiskiem.. moja wina, moja wina, moja
        bardzo wielka wina.. musze sobie zapisac na zdjeciach bo w koncu z nimi do
        jednej klasy sie chodzilo i warto pamietac kto byl kto, a teraz taki wstyd..
        Eh,ale mam na co zwalic.. przez 21 lat skleroza potrafi sie jednak zaczynac
        pojawiac.

czuwaj
        • Gość: nat Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.bulldogdsl.com 17.08.05, 00:28
          Mamut, poczekaj az uplynie 40 lat. Ja mam pare zdjec z moich poczatkow w
          siodemce i duzo czasu zajelo mi zeby siebie sama rozpoznac. Pozostale twarze
          wydaja sie znajome, nazwiska po glowie sie kolacza, ale polaczyc troche trudno.
          Kiedy przyjdzie pora na tabliczke na szyi, z nazwiskiem i adresem, cos w stylu
          Tiffany's inscription?
          • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 46 17.08.05, 00:36
            Gość portalu: nat napisał(a):

> Kiedy przyjdzie pora na tabliczke na szyi, z nazwiskiem i adresem,
            > cos w stylu Tiffany's inscription?

:)))))

takie 'cuś' już teraz jest mi baaaaaaaardzo potrzebne:((

Mamut, Ty nie narzekaj - takiej pamięci jak Twoja
            to niejeden prawdziwy sloń móglby Ci pozazrościć;))

Nat - czy ja dobrze przeczytalam?
            Masz jakieś szkolne zdjęcia??????
            To dlaczego one jeszcze nie znalazly się
            jeszcze na stronie?????
            • Gość: nat Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.bulldogdsl.com 17.08.05, 00:49
              Borasca, moje zdjecia to z naprawde zamierzchlych czasow - cos circa lata 50te,
              chyba jeszcze w szkole na Baltyckiej. Jak sobie przypomne gdzie je upchnelam
              (sic) i uprosze corke zeby mi to 'skomputeryzowala' to kto wie, moze kiedys
              wespre historyczne archiwum.
              • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 46 17.08.05, 01:01
                Gość portalu: nat napisał(a):

> Borasca, moje zdjecia to z naprawde zamierzchlych czasow - cos circa lata
                > 50te, chyba jeszcze w szkole na Baltyckiej.

Nat! Twoich zdjec nie moze zabraknac na stronie Fredka!!!!!!
                Pliiiiiiz!!! Jestem strasznie ciekawa Twoich skarbow szkolnych!!!!!
                I przede wszystkim mam nadzieje, ze podzielisz sie rowniez swoimi
                fotografiami w olsztynskiej galerii????
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=708
                Nie pozwol nam dluuuuuuuugo czekac!

Pozdrowionka.
                • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:18
                  Nie przejmuj sie mamut ja też pomyliłam Tomka K. z Waldkiem L., waldek wyjechał
                  na początku podstawówki a Tomek dopiero pod koniec. Bywa tyle lat mineło że i
                  tak dziwne,że człowiek tyle pamięta. Pisaliscie o Pani Pogłód (chyba tak sie
                  pisała)niestety matematyki to ona nas zbytnio nie nauczyła, potem miałam też
                  takich nauczycieli i suma sumarum z matmy jestem noga.Ale nie o tym miałam
                  pisać, a propos wspomnień z lat szkolnych: miałam kiedyś taką przygode na lekcji
                  Pani od matematyki. Było to chyba w V klasie, był dzień wagarowicza i za młodzi
                  bylismy aby zwiać ze szkoły (co potem nam sie zdażało)ale chcieliśmy zrobić
                  jakiś numer. Jako gospodyni klasy wymyśliłam żeby sie pani Pogłód schować pod
                  ławki, schowała sie cała klasa ale jak ona weszła do klasy to wszyscy wyszli a
                  ja siedziałam pod ławką. I jak myślicie czyich rodziców wezwali do szkoły?
                  Oczywiście moich, ojciec mój do tej pory wspomina ta historie ze śmiechem, wtedy
                  dał mi tylko taką nauczke: wychodz spod ławki wcześniej następnym razem.Mam
                  jeszcze jedną historie z Panią Dragan w roli głównej ale to następnym razem
                  • Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: 198.45.26.* 17.08.05, 09:50
                    Ryba, jestes o pare lat starsza ode mnie, nie bardzo wiem kim jestes – ale Jola
                    Legowska chodzila nawet ze mna do klasy, nie pamietam czy jej brat tez. Byc
                    moze oni ze 2 razy nie zdali. Na zdjeciu Rajmunda z VIb Jola jest w ostatnim
                    rzedzie z prawej strony.

Co do zdjec Nat, to byc moze zdjecia mojej mamy beda z jej zdajeciami
                    konkurowac, bo mama sie chwali ze byla drugim rocznikiem co ukonczyl siodemke
                    tj w roku 56/57.

Oto co mama mi przed chwila powiedziala: do I-szej klasy chodzilam na
                    Wyzwolenia. Nikt litosci wtedy nie mial na 7 letnim dzieckiem i zasuwalam cala
                    te droge pod gorke lub jezdzilam tramwajem. Do II-giej klasy chodzilam na
                    Baltycka tam przy poczcie. Od III do IV klasy w kierunku planetarium gdzies
                    przy sadach. Potem otworzyli siodemke i tam chodzilam od V do VII klasy ale w
                    miedzyczasie remontowali jeszcze 7-ke i chodzilsmy po poludniu do tej nowej
                    szkoly przy dworcu zachodnim (mama pewnie ma na mysli 14-ke!) Obiecala
                    wygrzebac wzystkie stare zdjecia – chociaz jak stwierdzila za jej czasow nie
                    robilo sie duzo zdjec ale ma jakies z panem Sempowiczem i Ania Jagusiewicz.
                    • Gość: nat Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.bulldogdsl.com 17.08.05, 10:16
                      Mags, to ja przegrywam z Twoja mama jako ze ukonczylam szkole w 1962. Z
                      rzadkoscia zdjec mama ma racje. W tamtych czasach, aparat fotograficzny, taki z
                      magnezja jako flash, wyciagalo sie glownie W Boze Narodzenie. Blysk byl tak
                      przerazajacy dla dzieci, ze wrazen wystarczalo na caly rok. Mam pare zdjec
                      mojej klasy pod patronatem pani Sitnik. Dzieci wygladaja raczej wyploszone,
                      klasa mala (no chyba ze akurat panowala ospa czy cos), rece na lawkach i wzrok
                      wbity w obiektyw pana pod czarna zaslona. Tylko gdzie ja je upchnelam????
                      • Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: 198.45.26.* 17.08.05, 10:33
                        Moja mama tez ma takie zdjecie! Dzieci przerazone, blade, oczy wytrzeszczone i
                        wszystkie wpatrzone w pana fotografa. Musze ja pogonic aby te wszystkei
                        zdjecia wygrzebala, to wtedy je zeskanuje i wysle Fredkowi. A wogole to musze
                        ja wypytac o jakies ciekawe, smieszne historyjki - chociaz ona twierdzi ze w
                        jej czasach to dzieci baly sie nauczycieli i byly grzeczne.
                    • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:49
                      Mags pewnie masz racje że nie zdali ze dwa razy, na jakims zdjęciu któregoś z
                      Forumowiczów widziałam ich w jednej klasie.Koniecznie poszukaj zdjęć swojej
                      mamy. Pozdrawiam
                      • Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: 198.45.26.* 17.08.05, 17:38
                        Sukces!
                        Mama wygrzebala jakies 2 zdjecia z jej szkolnych czasow i dalej szuka:-) Jutro
                        spotykam sie z nia na lunch. Ma przywiezc te zdjecia to od razu je zeskanuje i
                        po poludniu podesle Fredkowi.
                        • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.sympatico.ca 18.08.05, 00:31
                          oto wyzej wspominani... na tym linku:
                          www3.sympatico.ca/olgierd/index/slides/szkola_6b.html
                          Jola trzecia z prawej u dolu fotografi, Marek, drugi z prawej w srodkowym
                          rzedzie.

czuwaj
                          • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 09:28
                            Dzięki mamut właśnie o to zdjęcie mi chodziło. Pozdrawiam
                            • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:21
                              LUDZIE!!!!! gdzie jesteście?????
                              • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:54
                                ja w pracy ale tylko ciałem, duchowo już na urlopie
                                • Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: 198.45.26.* 19.08.05, 10:13
                                  Ja tez w pracyL I zasypiam – wczoraj byl upal i piekne bezchmurne niebo a dzis
                                  od samego rana burze z piorunami.
                                  Wyslalam Fredkowi jak na razie 2 zdjecia z dziecinstwa mojej mamy – jedno jest
                                  ze szkoly z 1952 roku z dyrektorem Sempowiczem a drugie z Olsztyna (chyba spod
                                  ratusza) z 1952 roku z dziadkami. Mama ma dalej szperac w zdjeciach w czasie
                                  weekendu jak cos znajdzie to ma mi podrzucic
                              • Gość: Tomek.k Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.arcor-ip.net 19.08.05, 22:35
                                • Gość: Tomek.k Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.arcor-ip.net 19.08.05, 22:40
                                  Ryba mloda czy ty masz zdjencia na kturym i moje
                                  cialo widac?
                                  Ja jusz pare razy szukalem zdjec i bardzo przykro tylko dwa sa.
                                  Ala ja na nich nie za bardzo dobra figure odwalilem.
                                  Sprubuje je do Fredeka wyslac.Moze je gdzies tam wstawi.
                                  • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 23:47
                                    spotkałem dziś LM, we wtorek wraca już do Kanady ale obiecał, że będzie
                                    częściej odwiedzał Polskę
                                    • Gość: LP® Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.a.pppool.de 20.08.05, 15:35
                                      Czesc .
                                      Czy ryba 696 to Monika Ry...
                                      • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.h.pppool.de 20.08.05, 16:01
                                        Nie ...
                                        To Agnieszka ... jej siostra.

• Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.olsztyn.mm.pl 21.08.05, 09:24
                                          Czesc Fredziu, jak ta twoje ryby?
                                          • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.h.pppool.de 21.08.05, 10:17
                                            > Czesc Fredziu, jak ta twoje ryby?

Niestety 4 dni i noce nad woda i nic powazniejszego nie zlowilismy.
                                            Malych okoni bylo do licha , ale chcielismy cos wiekszego zlowic.
                                            Byla pelnia ksiezyca i nie chcialy brac.
                                            Ale za to pogoda byla swietna.
                                            Dzieciaki mialy radoche i czesto sie kapaly.
                                            A rybek to ogolnie malo zlowiono.
                                            3 Karpie ( 55, 62 i 70cm) , 1 Lina (38 cm) i 2 wegorze kolo 50 cm.

W ostatnich latach lapali duzo wiecej (szczupaki i sandacze i mase karpii)

Moze za rok albo w jakis weekend zlapiemy cos wiekszego.

Od poniedzialku do pracy.
                                            Nadrobie wtedy zalaglosci tez te "internetowe".
                                            Mags przyslala cos i Tomek.

Te zdjecie grupowe od Tomka juz bylo wstawione na mojej czesci (Zdjecia Fredka).
                                            home.arcor.de/szkpnr7/Fredek/b_karn1.jpg
                                            Tam wlasnie tez jest mlodsza ryba. Tomek nie wiem to ktory na tym zdjeciu.

Moja siostra Beata chciala tam chyba akurat Wieska M. ze zdjecia przegonic.

A ten z tylu z ta Korona , czy to byl Goldau czy Goldan ?

(Ten wlasnie byl ministrantem w kosciele Garnizonowym, wypijal wino mszalne,
                                            bral z tacki i w ogole niezle rozrabial. Raz go ksiadz , czy koscielny az do
                                            Tunelu miedzy Grunwaldzka i Baltycka gonil).

Tomcio ... tak wyglada ze moja siostra Beata z Toba do jednej klasy chodzila.
                                            Tylko ze wyjechalismy juz w czerwcu 1978. Czyli po 3-ciej klasie (?)
                                            Zapytam sie czy ciebie pamieta.

Do mir-mura:
                                            Czy Agata odebrla paczuszke dla mamuta ?
                                            Jesli nie to musimy jakas przesylka pocztowa zorganizowac.

Pozdrowienia
                                            • Gość: tomek.k Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.arcor-ip.net 21.08.05, 13:20
                                              Fredziu caly czas myslalem o twoim nazwisku i nie moglem sobie skojazyc.
                                              Teraz po twoim opisie jak zaslona ni spadla,prawda Beata Krenzek dzienki teraz
                                              wiem.Ja klencze obok niej w tym ciemnym ubranku.Wiesiek tesz cos dymi, ale nie
                                              wiem czemu, on i ten drugi skresleni moze odeszli wtedy z naszej klasy?Jak
                                              fajnie powracaja pamienci.Jak pamientam twoja siostra byla frech!
                                  • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.olsztyn.mm.pl 21.08.05, 09:28
                                    Tomku, niestety nie znalazłam żadnego Twojego zjecia ale na stronce widziałam
                                    zdjecie na którym jesteś, pamiętam że miałam takie ale niestety gdzieś sie
                                    zawieruszyło...
                                    • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 46 do Fredka IP: *.qc.sympatico.ca 22.08.05, 04:46
                                      hey Fredek widze ze bedziesz kiedys musial do Kanady na rybki przyjechac.. tu
                                      wtedy polapiesz.. powiem Ci tylko ze Ontario ma podobno 280 000 jezior.. wiec
                                      jest gdzie kija moczyc.. choc trzeba przyznac ze na wiekszosc eskapad
                                      wedkarskich trzeba niezlych kilometrow (przynajmniej 2-3 godzin jazdy) narobic
                                      poza zaludnione tereny zeby naprawde moc docenic wedkarskie tereny.. ale rybki
                                      sa i to spore..

Co do mojej siostry, to niestety nie miala szansy zobaczyc sie pozniej z mir-
                                      murem tak wiec nic nic nie odbierala. Coz tak akurat wyszlo.

czuwaj
                                      • Gość: borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 46 do Fredka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.08.05, 05:36
                                        grrr.. nie wiem jak zmienic kolor nicka z czerwonego na czarny.. GRRRR
                                        wymazalam wiec czerwony wpis, ale czerwony ptok pozostal i nie wiem
                                        jak sie go pozbyc!! sorry ..grrrr

a chcialam tylko napisac Mamut, ze ja
                                        tez juz Fredkowi zachwalalam ontaryjskie
                                        moczenie kija, ale nastapila cisza w eterze;)
                                        - wystraszyl sie pewnie tych kanadyjskich wielorybow;)

Pozdrowionka.
                                        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 46 do Fredka IP: *.h.pppool.de 22.08.05, 06:53
                                          Borasca , wiem ze zachwalalas ...
                                          Inni mi tez Szwecje i Danie zachwalaja na rybki.
                                          No i moze bedzie trzeba cos takiego zaplanowac.

Juz studiuje mapy polnocnych stanow USA i polodniowej czesci Canady.
                                          Moze za rok 2 cos z tego wyjdzie :))

Pozdrowienia
                                          • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 46 do Fredka IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 22.08.05, 12:12
                                            Zdjecia Mags i Tomka wstawilem na strone.

home.arcor.de/szkpnr7/Tomek/index.html
                                            home.arcor.de/szkpnr7/MAGS/index.html
                                            • Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 46 do Fredka IP: 198.45.26.* 22.08.05, 15:30
                                              Moja mama to ta w srodku przy sarence a ten pan to dyrektor szkoly – pan
                                              Sempowicz. Zdjecie jest z 1952 roku. To drugie to Olsztyn 1951, moja mama (ta
                                              wieksza)z siostra i rodzicami.
                                              • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 46 do Fredka - wedkowanie IP: *.sympatico.ca 23.08.05, 05:11
                                                Nie moglem sie oprzec pokusie zeby cos tobie Fredku poszukac na temat
                                                wedkowania w Ontario.. tak wiec zamieszczam 3 strony.. od tak zerknij sobie..
                                                tak mniej wiecej wyglada wedkowanie tutaj.. ja sie nie mam czym chwalic jesli
                                                chodzi o moczenie wedki.. bo sam juz od kilku lat nic nie lapalem.. wstyd sie
                                                przyznac, ale tak jakos sie zlozylo.. moze pogadam ze szwagrem i sie wybiore
                                                jeszcze tej jesieni.. zobaczymy.. ale niestety dawno nie lapalem rybek sam.
                                                Oto linki, ot tak jakbys kiedy nabral ochoty to przynajmniej bedziesz mial jako
                                                takie rozeznanie..:

www.lakair.com/2004pictures.html
                                                www.pakunilodge.com/fishing.html
                                                www.bullmoosecamp.com/fishing.htm
                                                czuwaj
                                                • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 46 - wedkowanie IP: *.h.pppool.de 23.08.05, 07:27
                                                  Ladne rybki ...
                                                  Po prostu dobre warunki u was do wedkowania.
                                                  Malo ludzi wielki kraj.
                                                  Na Warmii i Mazurach tez niby duzo wody , ale tez duzo wedkarzy.
                                                  A tutaj ... ponad 80 milionow ludzi i malo jezior.
                                                  Wiec co sie dziwic ze tak malo rybek.

Ale nie wazne co sie zlapie tylko ze sie lapie i odpoczywa.

Co jest nudniejsze od wedkowania ?
                                                  Jak sie przyglada wedkowaniu ...
                                                  (Gdzies to ostatnio slyszalem)

Pozdrowienia
                                                  • Gość: Tomek.K Re: Szkola NR 7 czesc 46 - wedkowanie IP: *.arcor-ip.net 23.08.05, 22:56
                                                    Fredziu jak tam twojej siostrze?
                                                    Czy ona pamienta mnie,jak jej idzie?
                                                    Bardzo mnie to interesuje,chcialbym z nia kontakt zrobic.
                                                    Ma ona wogule interesse na tym Forum?
                                                    No tak jestem obcy ale była siudemka to troche wiąże.
                                                    Są to ciekawe życiorysy,jak nam się ułożyło.
                                                    Pamientam Beate bała żywa i gadatliwa.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Thomas K.
                                          • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 46 do Fredka 24.08.05, 06:20
                                            Gość portalu: Fredek napisał(a):

> Juz studiuje mapy polnocnych stanow USA i polodniowej czesci Canady.
                                            > Moze za rok 2 cos z tego wyjdzie :))

Fredek - mapy polnocnych stanow USA mozesz od razu wyrzucic.
                                            Tam ryby plywaja z karabinami w pletwach, wiec roznie to moze byc:)))))

a tu jeszcze troche:)
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=27776701&v=2&s=0
                                            Pozdrowionka.
                                            • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 46 do Fredka IP: *.h.pppool.de 24.08.05, 07:35
                                              Polnocne stany USA bylyby raczej odwiedzone zeby cos pozwiedzac ...

A na rybki to napewno Kanada. I tylko Kanada.
                                              Te zdjecia naprawde super.

Do Tomka.
                                              Beaty sie jeszcze nie pytalem czy cie pamieta.
                                              Jej charakter zostal , jak opisales.
                                              Ale jej corka to jeszcze bardziej odziedziczyla.

Beata mieszkala nawet kilka lat w Krefeld (chyba niedaleko ciebie).
                                              Teraz mieszka w Bochum. Pracuje w Universytecie Bochum.

Beata polski tak zapomniala , ze z pisaniem bardzo ciezko.
                                              Czytanie i rozmowa jeszcze jako tako.
                                              Na Forum wiec sie nie udziela.

Pozdrowiania
    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.h.pppool.de 24.08.05, 22:36
      Gratulacje dla Allana ...

Werder Bremen w Lidze Mistrzow.

Odezwij sie od czasu do czasu , chyba ze Ciebie znowu robota pozarla.
      • Gość: L.M Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 26.08.05, 04:22
        Czesc wam wszyskim!!!
        Niestety wakacje dla mnie sie skonczyly... :-(
        Jakos dofrunelem do domu i nie moge tego wszyskiego jeszcze odespac-Hmm wrazen
        bylo duuuuuuzooo i fizycznie nie bylo mozliwe wszysko zrealizowac ale ten
        miesiac zapamietam do konca swojego zycia!.. nie mialem okazji nawet raz
        zawitac na nasze forum i musze nadrobic to troche----->> Fredek jak zwykle na
        biezaco! moze nie kazdy detal ale i fotografje sie znalazly i nawet jakies
        ploteczki.. Och bylo tego bylo!!!! Musze przejzec swoje plyty moze jeszcze cos
        wygrzebie??
        Fredek!! na spotkaniu przed "Kolorowa" Jozka nie poznalem !! dopiero po jakims
        czasie zaczelo cos mi switac - zmienil sie bardzo ale to juz tyle lat!!..
        Jezeli chodzi o Olsztyn to bylem pod duzym wrazeniem i bardzo mi sie podobalo,
        zwlaszcza starowka - ktora za moich czasuw nie byla tak zadbana i wesola, az
        przyjemnie!!
        Wielkie dzieki wszyskim siudemkowiczom za takie gorace przyjecie!!
        Jak odespje te imprezy to jeszcze cos napisze!!
        Narazie!
      • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.08.05, 23:41
        Robota robotą, było tego od groma, a potem był szybki urlopik. Akumulatory
        naładowane, Olsztyn i okolice odwiedzone. Trafiliśmy na super pogodę - blade
        zwłoki komputerowca nabrały ciała (oj nabrały, nabrały)- a ciało zloto-brązowego
        koloru (ten kolor to tak trochę od słońca, ale to ciało to chyba bardziej od
        Żywca, a czasem i Tyskiego). Spotkałem Zbyszka. Niestety w pierwszy weekend był
        na żaglach a w drugi na kajakach. Ja wybrałem się w zielone i w zw. z pogodą
        byłem cały tydzień poza Olsztynem. Nie udało mi się spotkać ze Zbyszkiem
        ponownie. Byliśmy wprawdzie na tym samym kabarecie w amfiteatrze ale
        rozmawialiśmy tylko przez telefon, bo dopchać się nie szło. Poza tym byłem
        jeszcze w Gdańsku. Na lotnisku natknąłem się na kolegę J-M.Jarre, który akurat
        przyleciał we wtorek wieczorem na koncert w stoczni gdańskiej (teraz w weekend).
        W środę musiałem się zwijać, bo młody musiał już wczoraj do szkoły. Zdążyliśmy
        akurat na drugą połowę meczu Werder-Basel. Jak przystało ja z Żywczykiem, młody
        z Colą. Jak tak dalej pójdzie, to do końca tygodnia zapasy mi się skończą. Poza
        tym wszystko OK, szkoła stała tam gdzie zawsze, chaos komunikacyjny w zw. z
        budową ronda imienia Trampa sięgnął zenitu, politycy obrzucają się błotem (jak
        wszędzie), a paliwo już prawie tak drogie jak tutaj. No rozpisałem się, ale
        bardzo dawno nie zaglądałem na forum. Pozdrowienia dla wszystkich za oceanem, ze
        starego kontynentu, no i oczywiście z wyspy. Next trip maybe London once again
        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.h.pppool.de 27.08.05, 07:50
          Allan dzieki za sprawozdanie.
          Z pogoda miales naprawde szczescie.
          Tutaj wiesz jak bylo.
          W jakich okolicach odpoczywales tym razem ?

Moje "zywieckie" zapasy sie jeszcze nie skonczyly. :))

Wczoraj wlasnie byl koncert Jarre'a w Gdansku.
          Mlodsza Ryba sie tam wybrala. Napewno napisze jak bylo.

• Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.05, 10:10
            Właśnie wstałam i pije kawke. Wróciliśmy o 4 rano.Czytam sobie opinie w onecie
            na temat koncertu i jestem przerazona, albo ja taka płytka jestem ze mi sie
            podobało albo ci małolaci co tam piszą nic nie rozumieją.Według mnie koncert był
            naprawde super i uwierzcie mi wielki żuraw stoczniowy, poruszający sie w rytm
            muzyki i deszcz sztucznych ogni spadający w jej rytm robi wrażenie. Twarz Jana
            Pawła na telebimach i piękny podkład muzyczny wzruszyła nas do łez.Kiedy chór
            zaśpiewał MURY wszystkim wokół włos sie zjerzył na grzbiecie. Byłam tam i
            widziałam reakcje ludzi naprawde było warto! A to że piszą że widowisko słabsze
            niż pod piramidami i gdzieś tam indziej to myśle że troche mniej pieniędzy
            poszło i nie możemy sie równać z innymi krajami.Fakt faktem że organizacja ze
            strony organizatorów koncertów był do kitu i mocno przereklamowane.Gdyby ktoś
            chciał podłożyć bombe to myśle że bez problemu to by sie udało.Pozdrawiam
            wszystkich pa pa
            • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.piorunek.pl 27.08.05, 13:06
              Witajcie!
              No,wróciłam z urlopu i przez godzine odczytywałam wspominki.
              Muszę jeszcze raz przeanalizawać Wasze zdjęcia, bo niektóre nie mogły mi wejść .
              Choć koncertu nie widziałam ,ale nagrano mi go na video i będę mogła odtworzyć.
              Moim bardzo się podobał -też byli wzruszeni.Agusia gratuluję decyzji o
              wyjeżdzie na koncert i możliwosci przeżywania go osobiście-Brawoooo!
              LM-myślę Lesiu ,że masz dużo wrażeń i pozostana Ci na długo w pamięci.Zdjecia
              ze spotkania fajne.
              Może w przyszłym roku ponownie uda się coś zaaranżować.
              Super są zdjecia Mag te stare z 1952 -rewelacja(niesamowita sceneria "tej"
              puszczy i sarny:-)
              Życzę miłej soboty zajrzę wieczorem.BY
          • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.05, 18:46
            Wklepałem parę fotek na stronę. Tylko tak dla zaspokojenia ciekawości.
            www.allkar.de/Mazury2005/migawki.html
            Mam zamiar wszystko co nieco przebudować.
            Ryba696, gartuluję wyboru - koncert Jarre'a musiał być wspaniały. Szkoda, że
            nie było jak zostać :(
            Pozdrowienia
            • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 46 27.08.05, 20:44
              Hej Ak,

Świetne fotki!
              A może dorzucisz pare do 'obgadania':)
              na to nowo powstale podforum?
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=708
              pliiiiiiiiiiiiiiiiiizzzz :)

Swoją drogą to wielka szkoda, że prawie wszyscy
              omijacie to podforum szerokim lukiem:(((

Ak - czy to byl PRAWDZIWEK???!!! !!
              Tak sobie wlasnie policzylam na spokojnie -
              grzybow w lesie (nawet tych na zdjeciach:)
              nie widzialam na wlasne oczy, oprocz pieczarek
              na sklepowych polkach, od prawie 20 lat!!!

Pozdrowionka.
              • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.05, 22:44
                Cześć Bożenka,
                tak to był najprawdziwszy prawdziwek pod słońcem i nie jedyny. Poza tym jeszcze
                sporo innych gatunków. Nowe podforum? Fajnie, tylko ja ostatnio nie miałem nawet
                czasu na stare, no ale może da się coś zrobić.
                Pozdrowienia
                • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.sympatico.ca 28.08.05, 17:49
                  Bardzo fajne fotki... ten prawdziwek to klasyka.. taki grzyb jak
                  malowanie..piekna sprawa. Ja tez juz od wiekow nie grzybobralem mimo ze lasow
                  tu dostatek.

czuwaj
                  • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.08.05, 20:01
                    Cześć Mamut, ja stwierdziłem, że tak najlepiej wypoczywam. Po urlopach w
                    ciepłych krajach - przeciwko czemu nic nie mam - potrzebuje zwykle jeszcze
                    tygodnia, żeby odpocząć po urlopie, a tu natura, sielanka, świeża rybka z
                    rusztu, kiełbaska z ogniska, ogóreczki małosolne, piwko od górali. Teraz
                    potrzebuje miesiąca fitness room, żeby to zniwelować, ale co tam :)))
                    • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 46 29.08.05, 08:07
                      Niestety...
                      jestem jakis taki rozbiegany...
                      ale tak jest z ludzmi ktorzy chca byc wszedzie,
                      i zobaczyc wszystko.
                      Wczoraj wyciszalismy sie na plazy nad Krzywym.
                      Siatkowka, kapiele...
                      W amfiteatrze zakonczenie lata,
                      a w najblizszy weekend juz zagle wzywaja...
                      dwa tygodnie kolysania i...
                      grzybow!!!!
                      Puszcza Piska we wrzesniu jest taka cicha i grzybna!
                      Znowu beda kanie na sniadanie, maslaki na obiad
                      i zapach suszonych prawdziwkow bujajacych sie na relingach...
                      Jezdziliscie kiedys na grzyby jachtem?
                      ;p

"ech...Mazury,
                      jak Wy cudne..."
                      :-)
                      • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.08.05, 22:32
                        Ano jeździliście, tylko to dawno było. Tak dawno że wierzyć się nie chce - tak
                        długo ludzie nie żyją. Zbyszek litości nie masz. Ja siedzę znowu w czterech
                        ścianach i co chwila mam czkawkę po urlopie (nie pijacką wbrew pozorom) a ty tu
                        ludzi denerwujesz. Dwa tygodnie na łajbie? Nie za dobrze ci? Zawistni się
                        ludziska zrobią cholerka jasna. Pozdrów Karwicę i bindugi na połuniowym brzegu.
                        Kiedy będziesz znowu w domu? Potrzebuję namiarów na organizację splywu na
                        Mazurach na przyszły sezon czerwiec 12-14 dni około 10 osób. Wiem że to owiele
                        za wcześnie, ale chodzi mi tylko o informacje, cz umoczyłbyś w tym palce? Będąc
                        w Olsztynie byłem 5 razy przed biurem ktore ma się zajmować spływami Krutynią,
                        ale nic nie załatwiłem, bo nigdy nikogo nie było. Raz drzwi za kratą, raz bez
                        kraty, ale zawsze zamknięte, chociaż wg. informacji ktoś powinien tam w tych
                        godzinach pracować. Nic się nie zmieniło - jak kiedyś czy się stoi czy się leży ...
                        • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 46 30.08.05, 07:33
                          Na przelomie czerwca i lipca odbywa sie SKAM,
                          splyw PTTK Krutynia.
                          Coroczny...
                          mozesz dopasowac?
                          Plywalem nim co roku przez kilkanascie lat....
                          dla sympatycznych ludzi z ktorymi sie spotykalem,
                          dla piekna rzeki ktora niestety zaczyna sie robic za ciasna...
                          Dogadamy sie.
                          Z pewnoscia ja tez w tym terminie gdzies cos bede robil,
                          moze nawet SKAM,
                          a moze inna rzeke...
                          W tym roku byly Kaszuby,
                          w przyszlym ...
                          zobaczymy,
                          ale termin jak zwykle,
                          przelom czerwca i lipca.
                          Pozdrowka!
                          :-)
                • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 46 31.08.05, 06:41
                  Gość portalu: ak napisał(a):

> tak to był najprawdziwszy prawdziwek pod słońcem i nie jedyny.

Hej Allan - to juz jest rozpusta w bialy dzien - narobic mi
                  znow spustoszenia w moich kubeczkach smakowych - no i skad ja
                  teraz takiego np. swiezego prawdziwka mam wziac, aby zaspokoic
                  swoje rozbuzowane ruszta?:)))

o przepraszam - tu jeszcze widze, ze rozpuste
                  Zbyszek uprawia - na grzybobranie zaglowkami?!!
                  grrr:)))

> Poza tym jeszcze sporo innych gatunków.

nie uwierze dopoki na fotkach nie zobacze;)

> Nowe podforum? Fajnie, tylko ja ostatnio nie miałem nawet
                  > czasu na stare, no ale może da się coś zrobić.

Trzymam kciuki!:)

podsumowujac - z.a.z.d.r.o.s.z.c.z.e Wam!
                  Zlitujcie sie chociaz i zdjatek nie zalujcie!;)

Pozdrowionka
                  • Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: 198.45.26.* 31.08.05, 09:41
                    Na takie prawdziwki wybierz sie do nas;-) Na borough Market znajdziesz takie
                    grzyby jakie rosly w Olsztynskich lasach.

Allan a kiedy ewntualnie wyspa w planach? Jakbys sie tu wybieral to moze
                    spotkalibysmy sie u Liz na spot of English tea?;-)
                    • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:44
                      Zazdroszczę niektótym, piękne grzyby i wędkowanie.Ja niestety nie mam
                      cierpliwości do jednego i drugiego.
                    • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.05, 22:06
                      Hi Mags,
                      tak dokładnie to mi na razie trudno powiedzieć, bo szef na słowo urlop reaguje
                      ostatnio wysypką. Czy Twój adres e-mail (ten na talk21.com) jest nadal aktualny?
                      Mój jest bez zmian. W Londku byłem w maju cały tydzień, a teraz będą powody do
                      bywania częściej, ale to już inna bajka - nie koniecznie na forum. Spot of tea
                      to propozycja jak najbardziej godna uwagi :)
                      Pozdrowienia
                    • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 46 01.09.05, 01:28
                      Gość portalu: Mags napisał(a):

> Na takie prawdziwki wybierz sie do nas;-)

chybe rzeczywiscie bede musiala wybrac sie tam ;))))

Pozdrowionka.
                  • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.05, 22:19
                    borasca0107 napisała: > > Poza tym jeszcze sporo innych gatunków.
                    >
                    > nie uwierze dopoki na fotkach nie zobacze;)
                    >
                    borasca0107 - specjalnie dla Ciebie wrzuciłem coć na galerię, ale nie wiem kiedy
                    cenzura przepuści
                    • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 46 01.09.05, 00:56
                      Gość portalu: ak napisał(a):

> borasca0107 - specjalnie dla Ciebie wrzuciłem coć
                      > na galerię, ale nie wiem kiedy cenzura przepuści

slicznie dziekuje:)))))

ale ale...ladnie to tak od razu muchomorami w cenzure?? :)))

PIEKNA FOTKA!!!
                      wiecej wiecej wiecej pliiiiiiiz :)))

Pozdrowionka.
                      • Gość: Mags Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: 198.45.26.* 01.09.05, 09:48
                        Allan, talk21 jest jak najbardziej aktualny. Jak bedziesz kiedys w Londynie i
                        bedziesz mial wolna chwile i ochote i ja akurat tez bede na wyspie to moze uda
                        sie cos z ta herbatka zrobic. Teraz na jesieni tez czeka mnie sporo wyjazdow
                        ale moze uda nam sie byc na wyspie w tym samym czasie.
    • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.piorunek.pl 01.09.05, 15:32
      Witam!-
      Nowy rok w sp7 rozpoczęty nawet w towarzystwie przyjaciół z Rosji-P.Dragan
      byłaby dumna.Trwa właśnie "goszczenie" grupy młodzieży z
      Kaliningradu;przyjechali do "7" w ramach wymiany-mieszkają w uroczym miejscu
      Wilimowie w kotlince ziołowej ,wśród lasu i Łyny.
      A Nas tu niema.Cóż wydorośleliśmy ,a szkólka przyjmuje kolejne pokolenie .
      Allan chodzę po lesie i nie mogę znależć takich okazów, jak Twoje!
      (zdjęcia są cudowne).
      • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 46 01.09.05, 15:38
        Hej Karolina!

Doszly mnie sluchy, ze wiesz cos na temat
        tego zachodu slonca i harcow w tym zbozu?;)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=708&w=28409316&v=2&s=0
        • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.piorunek.pl 01.09.05, 19:38
          Witam!
          Starałam sie utrwalić wschód::::;księżyca nad morzem jońskim ,ale niestety sam
          moon jest ruszony i nie wiem dlaczego????
          tak więc nie mam co myśleć o przesłaniu interasujacych fotek-no chyba ,że
          siebie jako FOCZKĘ na plaży:-).By
          Zdjęcie zboża superanckie-tak mówiła moja mała.
          • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.09.05, 18:04
            No i gdzie ta FOCZKA ?
            • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.h.pppool.de 03.09.05, 11:33
              Jaka Foczka ... Karolina przesadza.
              A jesli Foczka to najwyzej taka bardzo wychudzona.

Przeciez Zyby po spotkaniu w Karczmie Jana opisal juz Karoline :))

Karolina gdzie spedzalas urlop ?
              Morze Jonskie ? Grecja ?
              • Gość: wskh Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.09.05, 16:11
                Witam po dluzszej nieobecnosci. Z przegladu ostatnich postow wnioskuje, ze
                dominuje ostatnio grupa mlodziezowa siodemkowiczow, gdyz wspominaja w
                wiekszosci bardzo nieodlegle, urlopowe itp. czasy.
                A kto byl najwiekszym "grzybem" w siodemce, w waszych nieodleglych szkolnych
                czasach?
                • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.piorunek.pl 04.09.05, 10:58
                  Witam!
                  wskh-kto był największym "grzybem"?????ja nie pamiętam!
                  Wakacje ,wspaniałe z resztą, spędziłam na cudownie zielonej wyspie Korfu.Przez
                  pierwszy tydzien objazdówka zaś drugi tydzień leżenie wentylkiem do góry(i to
                  jest to).Miłej niedzieli wieczorem zajrzę .BY
                  • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.piorunek.pl 05.09.05, 19:42
                    UP!
                    W górę!
                    • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:57
                      no to w górę
                      • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.piorunek.pl 06.09.05, 15:59
                        Witam!
                        zyby-nie "up ",tylko pisz jak się udał wyjazd(wczasy?)Już od tygodnia coś ryba
                        milczy ,no i chłopcy ,którzy tak dzielnie zabierali głos w czasie wakacji.
                        Zyby -Ty masz dobrą pamięć do faktów z sp7 kto był zwany Grzybem?!
                        LM -jak się odnajdujesz po tak wspaniałym urlopie w Olsztynie; z pewnością ckni
                        Ci się i to bardzo?
                        Fredek na wczasach tj. w samolecie spotkałam Bogusię Zabiełło-akurat leciałysmy
                        w to samo miejsce!-ale Świat mały?
                        Wracając do szkoły to swemu dziecku muszę kupić na muzykę flet,ja pamiętam jak
                        musiałam mieć cymbałki!
                        Ach! dzisiaj spotkałam po 25 latach syna p. Romanowicz (Tej od muzyki)Macieja.
                        Mamut-czyś uległ hibernacji?stuk,puk co tak ucichła Canada?Serdecznie
                        pozdrawiam.BY
                        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 06.09.05, 16:21
                          No wlasnie strasznie tu ucichlo.
                          Na poczatku myslalem ze to z powodu wakacji.
                          A teraz juz paczatek szkoly i dalej cisza.

Zabiello kojarze troche , ale byla albo w rownoleglej klasie ,albo rocznik wyrzej.

Mloda ryba milczy.
                          A u starszej Ryby wiem ze Comp sie zepsul.
                          Pozatym chyba cale USA i Kanada patrzy z przerazeniem na poludnie swojego
                          kontynentu ...
                          Katastrofa nie do wymyslenia.

A gdzie mir-mur i miki ?

Janusz nastepna literka gotowa ?

Karolina. Czy twoja corka to tez nowe pokolenie sidemkowiczow ?
              • borasca0107 Re: Szkola NR 7 czesc 46 06.09.05, 16:18
                Gość portalu: Fredek napisał(a):

> Jaka Foczka ...

hmmmm... Karolina Karolina:)
                W foczko-landzie to jaaaaa dzielnie wiode prym
                i absolutnie nie masz szans, aby mnie
                zepchnac z tego piedestalu...grrrr ;))

no wlasnie Mamut - gdzie Ty sie podziewasz?

Pozdrowionka.
                • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.piorunek.pl 06.09.05, 19:37
                  Witam!
                  zaliczyłam spotkanie z rodzicami i spotkałam kolejną osobę z sp7
                  Dianę (siostrę Jaśka)
                  Tak moja Anula uczy sie w sp7 i dlatego wtrącam bieżące informacje ze szkoły!
                  Właśnie rozpoczęła naukę w czwartej kl..Ale naszych nauczycieli zna tylko z
                  większych uroczystości i to nie wszystkich.Niech żałuje ma czego:-)
                  Miłego wieczoru.BY
                  • mamut_7 Re: Szkola NR 7 czesc 46 07.09.05, 05:38
                    A zyje i sie dobrze miewam... na zime to faktycznie bym z checia
                    zachibernowal.. ale niestety nie potrafie :( Ostatnio tylko zaganiany jestem
                    troche i jak siadam przed kompem to jakos nie mam kompletnie zapalu na stukanie
                    w klawiature. Co do poludnia to nas to nie przeraza.. nie o jednym huraganie
                    slyszelismy tutaj..ale ludzi mi tam faktycznie zal.. troche sie tam porobilo
                    oj porobilo.. W wiadomosciach huczy non stop na ten temat.. W kazdym razie
                    pozdrawiam Siodemkowa wiare.. i postaram sie odezwac wkrotce..

A tak swoja droga, pomyslcie nastepna generacja siodemkowiczow znow w tych
                    samych scianach.. ciekawe jak oni beda wspominac za lat nascie swoje pierwsze
                    kroki w pogoni za edukacja w tym tak czcigodnym budynku.

czuwaj
                    • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:03
                      Witajcie! jestem jestem cały czas obecna tylko wtrącać sie nie chciałam.Człowiek
                      po wakacjach wpadł w wir pracy i jak zajrzy na forum to czasem naprawde nie chce
                      sie w klawisze stukac.Karolina zazdroszcze Ci takich wakacji ale i moje góry
                      były fajne.Pozdrawiam Was wszystkich i będę sie odzywać.A co do mojej siostry to
                      komp dalej nie działa.
                      • Gość: Tomek.k Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.arcor-ip.net 07.09.05, 17:45
                        Witam serdecznie
                        niedawno dotarla do mnie swietna wiadomosc,rozchodzi o rok 83,jest tu kolo mnie
                        niedaleko jedna osoba z naszej klassy.Staram sie nawionzac kontakt.Ryba mloda
                        jak widze jestes bardzo spracowana albo od pracy zmenczona,pomimo wszystko pytam
                        czy ktos z naszej klasy u ciebie sie odezwal.
                        Zastanawiam sie jak teraz to boisko i ogrudek, chyba geograficzny sie nazywal,
                        wyglondaja.No i tyl szkoly bo od opuszczenia jej tam tylko raz od przodu bylem.

Jak u was z cenami na paliwo,bo po tym churaganie w ameryce to poszlo strasznie
                        w gure.
                        Ale do tej katastrofy to musze powiedziec ze amerykanie to lewe rence maja,taka
                        nieszczescie a swojemu narodu nie moga pomuc, na Huseina to nie braklo im
                        nic.Jak wyglonda to oni lepiej sobie dwa czolgi zbuduja zanim rodakom pomuc.
                        Pozdrawiam wszystkich.
                        Bb
                        • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.piorunek.pl 07.09.05, 22:10
                          Witam!
                          Tomku poproś Fredka o str.ze zdjęciami, bo miał aktualne.Cała dzielnica nad
                          jez. Długim była przedstawiona-super fotki!
                          No i kto wygra mecz? my czy Walia?
                          Miłej nocy .BY
                        • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:29
                          Czesć Tomku! Ciesze się że się odezwales.Ciekawe kogo znlazles z naszej
                          klasy?Czy moze Ewe Liss bo nie wiem kto mogl jeszcze wyjechac do Niemiec.Z
                          naszej klasy nikt sie do mnie nie odezwal, myslalam ze mam kontakt z Kaska
                          Czemko ale telefon ma nie aktualny i nawet nie wiem czy mieszka jescze na
                          Baltyckiej.Tryzmajcie sie cieplo. Pa pa
                          • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 46 08.09.05, 18:09
                            Hiiii!
                            tylko czytam bo komp odszedł do krainy wiecznych cieni.
                            • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.05, 20:35
                              No to fajnie miki. Jak to sie robi bez kompa? Telepatia, czy nie daj Bog
                              przeniosles sie tam razem z kompem? Ja dopiero dochodze do siebie po tym jak
                              mnie pewien provider uraczyl ponad 16 tys. OBCYCH maili (prawie 3 GByte poczty
                              he he). 3 godziny czyscilem to dziadostwo pomimo 2 MBitowego lacza. Wlasnie
                              przymierzalem sie do zmany lacza do kogo innego (wlasnie do tego "dowcipnisia"),
                              ale po takim numerze zostne u starego. Troche drozej, ale serwis i technika -
                              pierwsza klasa.
                              • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.piorunek.pl 08.09.05, 20:43
                                Witam!
                                Chyba większości osób padły kom. bo mało osób zabiera głos na forum.
                                Anula(moja mała)chodzi do IV kl. i na W-F grają w palanta ;ja nie pamiętam ,aby
                                p. Pawłoska uczyła mnie palanta;a może kogoś z Was???
                                AK-dobrze ,że zrobiłeś zdjęcie takiemu dorodnemu borowikowi, bo teraz ich w
                                ogóle nie ma (zbyt sucho); ponoć od niedzieli ma padać to dopiero je ujrzę
                                (bardzo lubię zbierać grzybki).
                                Miłej nocy.BY
                            • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 01:00
                              Miki gdzie jest ta kraina wiecznych cieni?Cień nie jest czymś tylko brakiem
                              czegoś (dlatego może być szybszy od światła).Kraina wiecznego braku - może to
                              nasz świat po prostu?
                          • thomas.k Re: Szkola NR 7 czesc 46 08.09.05, 20:56
                            Hallo ryba no jak myslisz kto to mogl by byc.
                            To jedna osoba ktura wczesniej nas opuscila.
                            Na tym zdjenciu co wstawione na stronke pod tomek
                            ona klenczy kolo mnie i rozmawia z chlopcem.
                            Dzis dostalem od niej pierwszy mail.Jest bardzo zainteresowana
                            spotkaniem Klassy,jak i ja.Ale mi sie wydaje ze to nie latwo zrealizowac.
                            Gdzie jest wola tam i droge sie znajdzie,trzeba sie starac.
                            No musze jusz uciekac na spotkanie w knajpie, wiencej o Beacie napisze,ale
                            wpierw spytam o pozwolenie.

• Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.05, 21:26
                              Hej,
                              do wątku o ul. Bałtyckiej wstawiłem jeszcze fotkę panoramy (nie wiem kiedy
                              przejdzie przez cenzurę) - jako tzrecie zdjęcie
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=708&w=28756785
                              • Gość: ak Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.05, 21:31
                                Sorry
                                pod podanym adresem sa tylko miniaturki zdjec zrodlowych, sam fotka (350 kb) na :
                                www.allkar.de/olsztyn/panorama7.html
                            • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 08:53
                              Czyli to siostra Fredka Beata. Pozdrów ją ode mnie serdecznie.Myślałam że może
                              Ewe Liss znalazłes. Niech Beata zajrzy na forum miło bedzie pogadać. Tylko
                              Fredek mówił że mało posługuje sie Beata polskim, ale niech sobie
                              przypomni....Pozdrowienia
                              • thomas.k Re: Szkola NR 7 czesc 46 10.09.05, 10:22
                                Ha to ty jusz dawno wiesz! Czuje sie teraz jak z konca swiata.
                                No to odrazu daj wiencej wiadomosci kturych ukrywasz o 83 rochniku.
                                Tu nie tylko Ewa, i ten Waldek L gdzies siedzi.Szukam caly czas przes internet
                                ale narazie nic.Jeszcze troche i ogloszenia do gazety puszcze.
                                Do Beaty musze odpisac bo dopiero Jeden E-Mail wymienilismy i zobaczymy.
                                Trzeba spotkanie z organizowac obojentnie na jakim terenie.
                                Bb Thomas
                                • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.piorunek.pl 10.09.05, 16:00
                                  Witam!
                                  Aż miło czytać ,że kolejne osoby -roczniki planują spotkanie trzymam kciuki za
                                  realizacją planów.(tylko róbcie przy okazji duuuuużżzoo zdjęć ,bardzo lubię
                                  oglądać zdjęcia.
                                  Wczoraj wieczorem rozpoczęli wsuwanie wiaduktu od str. rynku; ponoć widzów było
                                  bardzo dużo .A od 17 września zamkną Bałtycką tu rozpocznie się wsuwanie.
                                  AK-panorama robót super!Miłej niedzieli .BY
                                • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:44
                                  Tomku, spotkałam Pawła Jaworskiego,mówiłam mu o forum mam nadzieje że zajrzy.Czy
                                  go pamiętasz?Mieszkał na Rybakach, on Ciebie pamięta.Może do Twojego przyjazdu
                                  (mam nadzieje że za rok w wakacje) uda sie spotkac pare osób i zorganizować
                                  spotkanie.Karolina czy Monika Leśniewska to jeszcze mieszka na
                                  Białej?Zainteresuj ją forum tu jest chyba kilka osób z jej rocznika...Pozdrawiam
                                  • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.piorunek.pl 12.09.05, 16:31
                                    Witam!
                                    ryba-Monika L. zmieniła adres zamieszkania ,przeniosła się z całą rodzina na
                                    ul.Wierzbowa tj. na osiedle za torami kolejowymi.
                                    Ale gdy Ją spotkam nie omieszkam Jej wspomnieć o forum.
                                    Ak-wiadukt już jest na swoim miejscu (ten od str. rynku) zaś ten od Bałtyckiej
                                    ma być wswuwany od 17 września.
                                    LM-co u Ciebie ,spotkałam Twoich rodziców na rynku ;rodzice są zachwyceni
                                    prawnuczkami:-)ale i Twojemu Zięciowi przypodobał się Olsztyn skoro ma zamiar
                                    wrócić tu ponownie super.
                                    Fredku- jak tam Świeto pieczonego ziemniaka :ile masz wolnego?
                                    Moi znajomi odrazu lądują w Olsztynie :-) nie moga bez niego żyć.
                                    Serdecznie pozdrawiam miłego tygodnia.Ach- Andrzej Fiedor. otrzymał ode mnie
                                    film okolice z motolotni ,jestem ciekawa czy Mu się spodobają.BY
    • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.piorunek.pl 12.09.05, 23:00
      podbijam!
      Ach!- Jutro w Olsztynie TOURde Polongne-ale będzie "gapiów" na Bałtyckiej i
      Jeziornej ,a jaki ubaw ,przy powrotach do domów ,po pracy?:-)Z tej to okazji
      uczniowie sp7 tłumnie wylegną na ulice, aby dopingować kolarzy!
      Mają skrócone lekcje.Miłej nocki ,a jutro miłego oglądania.BY
      • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 46 IP: *.h.pppool.de 13.09.05, 07:23
        A ja zamykam czesc 46 i zaczynam zaraz czesc 47.

Ale bedzie korek w Olsztynie :)
        Ale napewno bedzie ciekawie kolarzy poogladac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka