Gość: szyszkerdt IP: *.olsztyn.mm.pl 23.10.05, 20:39 Uciekam z tego kraju. Wstyd mi nie za tą niewykształconą chołotę, która zagłosowała na karła tylko za tych, którz nie poszli przeciw niemu zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mobydickzolsztyna Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 20:42 "niewykształconą chołotę" - zostanie tylko hołota ! Och jak dobrze ! ja wolę Hołotę ortograficzną, niż Chołotę nieortograficzną ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.10.05, 20:51 mam dysgrafie i się tego nie wstydze. dla kaczyńskich tacy jak ja to też pewnie odmieńcy, kalają język. może z tego powodu trafie pod sąd. teraz wszystko jest możliwe. karzeł inkwizytor w dwóch osobach już podpala stosy dla niewiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 20:57 "karzeł inkwizytor w dwóch osobach już podpala stosy dla niewiernych" Ale do Ludzi pod Stoczniami i Kopalniami strzelał nie będzie. To też coś ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foresta Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.10.05, 20:57 Szerokiej drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 21:03 "mam dysgrafie i się tego nie wstydze" Mam BARDZO dobre kontakty z "nauczycielstwem". Wręcz poduszka w poduszkę. Otóż już W OGÓLE w szkołach nie ma leni, są wyłącznie "dysgrafiści". No i dlaczego ten paskudny Sieciarz (potem zmienił nazwisko na Siecian - jakby to była JAKAŚ różnica) tak mnie tępił i tępił, aż mi "dysgrafię" ze łba wytępił - paskudny ciemnogród jakiś? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 20:55 "Hołota" to tylko zmieniona (z ukraińska ?) postać słowa "Gołota" - Ludzie "goli", w sensie "ubodzy". Nic nagannego przecie ! Chyba, że w społeczeństwie agresywnie konsumpcyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
jana2706 Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 21:04 madrosc nie musi byc ubrana w piorka,nie to co pieknie wyglada, jest faktycznie piekne,dobrze ze mamy prezydenta,a nie choragiewke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.10.05, 21:23 teraz leper zostanie marszałkiem, cuchnące naftaliną moherowe berety powołają bojówki i będą uczyły nas etyki na nowo. Wstyd !!!!! Popatrz sobie kto głosował na karła. A przy okazji chołota czy hołota, inaczej trzoda po łacinie pecus. to miałem na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 21:48 I tak jesteś sympatyczny, żeś użył słowa pecus, a nie pecunia, które ponoć "za wszystkim stoi". Zaś mohairowe berety to tylko nasze Mamy, Babcie, Ciocie. Myślałeś, że marsjańskie kohorty ? Ja miałem wyjątkowo ciepłą Babcię i sympatyczne Ciocie, które mnie nie przerażały, nawet gdy wracały z "żywego Różańca". Wcale nie miały imputowanego Im BŁYSKU w oku ! A Ty akurat gorzej trafiłeś, Biedaku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.10.05, 21:54 brzydzi mnie mentalnie smród naftaliny Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 21:56 Żeby tylko Sejm dobrze pracował :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sympatico.ca 23.10.05, 22:01 No prosze.. nie bede mowil tutaj kogo nalezaloby nazywac cholota...nie da sie ukryc ze narod jednak oczekuje zmian i decyzje podjal.. bylo nie bylo ponad 50% to jednak nie w kij dmuchal.. Trzeba sie pogodzic z faktem ze wiekszosc tak wybrala.. na tym polega demokracja. a w koncu cywilizowanym i demokratycznym kraje stramy sie byc, a wstyd tak pluc w twarz innym panie szyszkerdt.. i nie wiem co tu powiedziec.. mowisz ze chcesz z kraju wyjechac.. normalnie bym powiedzial to chajda.. ale mnie by wstyd za takich jak ty na obczyznie by bylo.. A jaka wladza nowego parlamnetu, rzadu i prezydenta to bedzie to tylko czas pokarze.. i za czyny nalezy sadzic a nie za mniemanie o tym jak byc moze. Pora na zmiany i to radykalne w kraju z tego co slysze i widze.. wiec moze wlasenie sie teraz tego narod doczeka... ale jak mowilem.. czas i wydarzenia same pokarza. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.10.05, 22:15 mamut, do Ciebie kochaniutki, popatrz sobie kto głosował na karła? radio maryja, leper i ciemnota, której nie chciało się uczyć. Chcesz z tym dyskutować? Ciemnota, nieudolna, bezradna ciemnota która nic ze sobą nie robi i gotowa jest dla jałmużnianego socialu zrobić wszystko. Wszystko byleby tylko nie uczyć się i nie pracować. Nietolerancyjny, ksenofob, zamknięty na wszelkie kulturowe odmienności ma być moim prezydentem? Wyrazy najgłębszej pogardy. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 22:55 Gość portalu: szyszkerdt napisał(a): > kto głosował na karła? radio > maryja, leper i ciemnota, której nie chciało się uczyć Dlaczego taka pewność siebie ? Może chcieli się uczyć, a tylko chorowali na dysgrafię ? > Nietolerancyjny, ksenofob, zamknięty na wszelkie kulturowe odmienności ma być > moim prezydentem? Wyrazy najgłębszej pogardy. Możliwy był Liberał, wybrano jednak Konserwatystę, przywiązanego więc do tradycyjnych wartości. To się w świecie zdarza, to normalka, to wręcz wahadło wyborcze. Dlaczego więc histeryzujesz, zachowuj się jak mężczyzna. Gdy wygrały komuchy - samo zło ze zła, jak i faszyści, założyłem tylko, że i tak dobro zwycięży - bo kto TEGO nie zakłada, to NARAWDĘ ma słuszne powody do samobójstwa. W pierdelkach komuny samobójstwa z powodu, że TA ciągle panuje = nie zdarzały się. Tylko zabójstwa "ubrane" w samobójstwa. Kochany - wytrzymaj z własnym, narastającym z latami, zapaszkiem naftaliny ! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszkerdt Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 23:04 Koniecznie mi to wytłumacz :)))))))) Jak to można mieć własny zapaszek naftaliny? - pierwszy raz szczerze roześmiałem się po ogłoszeniu wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.10.05, 00:59 szyszkerdt napisał: > Koniecznie mi to wytłumacz :)))))))) > Jak to można mieć własny zapaszek naftaliny? TŁUMACZĘ: Użyłeś słowa "naftalina" w rozumieniu: rzeczy stare. No więc, gdy już będziesz stary, to także (zgodnie z własną dedukcją) bedziesz trącił naftaliną. To chyba logiczna konsekwencja Twego stwierdzenia. Więc ten zapaszek będzie dla Ciebie właśnie tym zagadkowym WŁASNYM ZAPASZKIEM NAFTALINY. Ale, wiesz co ? Nudzi mnie już rozwój dysputy. O postronnych nawet nie wspomnę. Nawrzucaj mi parę przykrych słów, ja już się nie odszczeknę, bo mi się nie chce - i będziemy kwita. Dajmy Ludziom żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.10.05, 08:10 Moby: kompletnie mnie nie zrozumiales i wypisujesz farmazony. Nie uzylem jako synonimu rzeczy starych. Nie zakumałeś i pewnie już nie zakumasz jakie ma owa naftalina znaczenie. Napisałem dwa razy. Nie ważne, widocznie to za trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enola Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.10.05, 15:16 mozesz sie przyznac jakie masz wyksztalcenie skoro rzucasz miesem na masy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.10.05, 19:31 jestem socjologiem po umk i collegium civitas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:do mamuta IP: 86.41.199.* 02.11.05, 12:58 Policz sobie dobrze. Głosowało niewiele ponad 50% Polaków czyli połowa uprawnionych do głosowania i z tej połowy , połowa głosowała na Kaczyńskiego. Czyli 25% uprawnionych do głosowania. Więc jak mozna go nazwać reprezentantem narodu? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 22:13 Gość portalu: szyszkerdt napisał(a): > brzydzi mnie mentalnie smród naftaliny I za to Cię szanuję, jak każdego o STANOWCZYCH przekonaniach. Te obrzydliwe parchy. Ten smród czosnku. Te jajogłowe dzielenie włosa na czworo. Te życie NIEGODNE życia. Te zaplute karły reakcji Obrzydzenie OBRZYDZENIE !!! Tak, Ono ma wprost fantastyczne tradycje w XX wieku !!!!! Zanotuj gdzieś sobie, abyśmy sobie pogadali na temat smrodu naftalinowego gdzieś za trzydzieści parę lat. To niewiele. Była taka piosenka "Za trzydzieści parę lat, jak dobrze pójdzie ..." Przeleciało, jak z bicza trzasł. Pogadamy sobie, gdy już sam będziesz z lekka zalatywał naftaliną ??? Standardowa (świetnie mi znana) odpowiedź: - "w porę popełnię samobójstwo" - nie wchodzi w grę - NIGDY się w rzeczywistości nie sprawdziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.10.05, 22:20 do mobydickzolsztyna : różnica między nami polaega między innymi na tym, że ty (być może już to masz) śmierdzenie nataliną traktujesz jako naturalną konieczność a ja jako estetyczny wybór, którego oszczędze sobie. Także śmierdź sobie i wąchaj naftalinę, patrz w znerwicowane wargi karła i brnij stary w głęboką glinę. Ja wybieram coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 22:37 Gość portalu: szyszkerdt napisał(a): "śmierdzenie nataliną traktujesz jako naturalną konieczność a ja jako estetyczny wybór, którego oszczędze sobie." Czyli upierasz się jednak przy tezie samobójstwa ! Bo słowo "WYBÓR" nic innego nie może oznaczać, bo przecież z czasem i Ty NIEUCHRONNIE będziesz zalatywał wzmiankowaną naftaliną. Ja się upieram przy tezie, że TA myśl CI z czasem przejdzie. Z różnych powodów TO się zdarza, lecz nie z powodu starzenia się. No nie bądź pyszałkiem, pewnym swej tezy wbrew wieloletnim doświadczeniom INNYCH. Pomyśl sobie (może ryzykowną) tezę: - "Nie jestem NAJMĄDRZEJSZY na świecie !" Ci, którzy Kaczucha wybrali - to nie śmiecie. Są przecież i tacy. którzy zbrodniczej komuny do tej chwili bronią. Jak jednych i drugich mógłbyś porównać ? Odpowiedz Link Zgłoś
szyszkerdt Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 22:48 mobydickzolsztyna napisał: > Gość portalu: szyszkerdt napisał(a): > "śmierdzenie nataliną traktujesz jako naturalną konieczność a ja jako estetyczn > y > wybór, którego oszczędze sobie." > > Czyli upierasz się jednak przy tezie samobójstwa ! A skąd Ci takie mądrości przychodzą do głowy? Może to naftalina rozum miesza. Sam już nie wiem czy gadać z tobą. > Bo słowo "WYBÓR" nic innego nie może oznaczać, bo przecież z czasem i Ty > NIEUCHRONNIE będziesz zalatywał wzmiankowaną naftaliną. ZAPEWNIAM CIE, że to wybór estetyczny. Nie wszyscy wbrew twojemu przekonaniu dają naftaliną, choćbyś nie wiem jak się starał udowodnić, że jest inaczej. Nawet wbrew temu, że być może wszyscy naokoło ciebie mocno nią zalatują. > Ja się upieram przy tezie, że TA myśl CI z czasem przejdzie. > Z różnych powodów TO się zdarza, lecz nie z powodu starzenia się. To ciekawe. Możesz to jakoś wyjaśnić ? > No nie bądź pyszałkiem, pewnym swej tezy wbrew wieloletnim doświadczeniom INNYC > H. > Pomyśl sobie (może ryzykowną) tezę: - "Nie jestem NAJMĄDRZEJSZY na świecie !" > > Ci, którzy Kaczucha wybrali - to nie śmiecie. Nie mówie, że śmiecie tylko, że w większości głąby bez szkół, którzy będą wyciągać łapy po jałmużne. Są przecież i tacy. którzy > zbrodniczej komuny do tej chwili bronią. Jak jednych i drugich mógłbyś porównać > ? A co tu jest do porównywania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enola Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.10.05, 15:17 mam wrazenie ze kolega uzywa adidasa aby naftaliny zapach zagluszyc... oj burzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.10.05, 19:33 oj cięzki masz dowcip, mocno cięzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.10.05, 21:57 Boję się, że po przegranej Tusk może zacząć mocno ujadac, jak niektórzy jego wyborcy, jeżeli tego nie zrobi, to będzie prawdziwym mężem stanu - a wtedy za 5 lat zagłosuję na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt wygrało wąsate polactwo IP: *.olsztyn.mm.pl 23.10.05, 22:00 nieudacznicy i tlumoki bez szkoły poszły głosować po zasiłki i 3 miliony mieszkań (kilkadziesiąt tysięcy mieszkań miesięcznie). Karły ze schizofrenicznym uśmiechem będą reprezentować nie moją "polske". Kto się będzie liczył z nami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eme Czapki z głów.Pan prezydent RP. IP: *.olsztyn.mm.pl 23.10.05, 22:13 img445.imageshack.us/my.php?image=wstyd8hj.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: wygrało wąsate polactwo 23.10.05, 22:15 W polskich warunkach prezydent to raczej reprezentant narodu a nie osoba rzadzaca. Jest bardziej ukierunkowany na sprawy zagraniczne niz wewnetrzne. Wielkich zmian,poza personalnymi, nie przewiduje. Tusk, na ktorego glosowalem, przegral z Kaczynskim pomiewaz mial wyjatkowo kiepski sztab wyborczy. Same bilbordy i reklamy telewizyjne nie zalatwiaja zwyciestwa...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory "Kto się będzie liczył z nami?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:56 a obiecywałeś, że wyjedziesz... jednego "z chołoty" byłoby mniej... coś się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.15.226.* 23.10.05, 22:14 Najpierw naucz sie poprawnej pisowni ,a potem możesz obrazac połowę doroslych Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsznet.ec.pl 23.10.05, 23:29 nie ciemnogród a kaczogród. spokojnie koalizja z leppertem i giertychem długo nie pociągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_sob Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:32 Prawdziwy CIEMNOGRÓD nie ma powodu do zadowolenia, jakoże nie jest ważne to, co on myśli o sobie, a tak naprawdę liczy się jedynie to, co o nim myślą inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory napisz gdzie mieszkasz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:50 przyjadę, żeby pomóc ci się spakować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smetek Re: napisz gdzie mieszkasz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:57 Ze statystyk wynika ze prezydenta wybraly nam baby wiejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory Re: napisz gdzie mieszkasz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:13 a nie wolno im było głosować? nic nie słyszałem gdzie sie podziali miejscy inteligenci? pakują się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: napisz gdzie mieszkasz ! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.10.05, 08:14 oczywiscie, że się pakują. A co mają robić? Wąsata, katolicko-narodowa, golonkowo-festynowa polska to nie nasza Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory Re: napisz gdzie mieszkasz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 09:30 OK, wszystko mi jedno. Ale, czy TY już sie spakowałeś? kupiłeś bilet? może pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: napisz gdzie mieszkasz ! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.10.05, 09:36 bojówki moherowych beretów już pukają do moich drzwi. A ty, wiejski obciachowcu ciesz się chociaż nie ma z czego. Masz prezydenta wsiowych bab, zaścianka i biomasy bez refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory jedź ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 10:13 jakim prawe, buraku, obrażasz ludzi, których nie znasz. Obrażasz kolejno każdego - i ludzi którzy głosowali jak chcieli - każdy ma prawo, i kobiety dzielisz na swoje - w różowych obcisłych bluzkach i białych kozakach, pachnące perfumami z tesco i na kobiety w jakichs beretach - mnie nazywasz wiejskim obciachowcem ? misiu? laluniu? biomaso? no obiecywałeś , że wyjeżdżasz, nie dotrzymujesz słowa, a byłby to pierwszy sukces IV RP, zrób to i udowodnij tym , których nienawidzisz, że jesteś ponad nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: jedź ! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.10.05, 10:57 Oczywiście, że nazywam cie obciachowcem. Nie jesteś nim? A co ty w życiu robisz powiedz? i jeszcze jedno mistrzu cietej riposty, odpowiedz dlaczego młodzi wykształceni z dużych i średnich miast oddali głos na Tuska? Dlaczego biedne, żebrzące i potrafiące tylko narzekać, niewykształcone, ale zdyscyplinowane trzódki lepera i rydzyka oddały głos na karła? Potrafisz znaleźć jakiś związek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory Re: jedź ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:52 wszyscy piękni młodzi i wykształceni głosowali na tuska powiadasz... a wszyscy głupi na kaczynskiego powiadasz, ciemnogrod mówisz. Bądź konsekwentny. Wyjedź stąd. Poprawi ci sie. I nam bedzie chyba lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: jedź ! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.10.05, 14:02 Zrobie to na co mam ochotę i nic ci do tego. A jeśli zechce to zostanę tu i będę wytykał głupotę. Takie mam prawo i mam zamiar z niego korzystać bardziej niz kiedykolwiek. turbo-ciemnota nie będzie mi mówiła co mam robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory Re: jedź ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 15:31 ale spójrz na swój pierwszy post! Straszyłeś! Obiecałeś! Dawałeś nadzieję ! Odpowiedz Link Zgłoś
rask Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.10.05, 13:36 Żegnam Pana, zapewne wyjeżdża pan na Białoruś, tam nie ma niespodzianek w wyborach, a może woli Pan sushi??? Czyli Korea Płn. czeka, a może piękne plaże i kokosy?? Już wiem kierunek Kuba, tam Pan będzie szczęśliwy, miesiąc przed wyborami będzie Pan znał zwyciężce. A i naród w tych krajach jest bardzo zdyscyplinowany i nie głosuja podejrzane elementy ( bo siedza w wiezięniach lub obozach pracy ) - czytaj hołota. Pozdrawiam i polecam zajrzeć do encyklopedii ( chociażby, ale wydanej po 1989 roku ) i sprawdzić słowo D E M O K R A C J A. Ciężko w tym wyrazie zrobic błąd tak więc proszę przeczytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.10.05, 13:54 To są właśnie minusy i pułapki demokracji. Jesli ktoś uważa, że to najlepszy system musi żyć w całkowitej izolacji od wiedzy. Jestem gorącym zwolennikiem idei głoszonej przez Korwina-Mikke. "Do wyborów dopuszczone powinny być osoby o określonych kompetencjach intelektualnych". Po prostu sprawne umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eme Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.10.05, 15:51 FAKT JEST FAKTEM -LEPPER POPARŁ-RYDZYK "WYMODLIŁ"- KACZOR Z" TYCH" KACZORÓW- NIE" DONALD"-WYGRAŁ-.Bedziemy mieli polskę "zleperowaną " "wymodloną "przez Kaczoropodobnych. Jak się "czują"Ci co poszli "robić" za "frekwencję" i oddali głosy nieważne-skreślające obu kandydatów. Media "zachwystują się w "miarę"przyzwoitą frekwęncją wyborczą- ale dlaczego nie podaje się ,ilości głosów nieważnych jakie otrzymali obydwaj Panowie pretendenci do fotela prezydenckiego RP. SLD też tak zaczynało-miało prezydenta, premiera, senat,"większość" w parlamencie,wiele obiecywało, i skońcyło -jak- skończyło?- miernie na "tarczy".Czy historia się powtórzy w stosunku do aktualnych "wygranych"? Oni też wiele obiecują. Ale w perspektywie mamy "rozliczenia-zgody"-rządy-władze-komisje Wassermanów,Ziobrów,Giertychów, itp. Waśnie z "sąsiadami". "Czarną" Ci przyszłość nie życzę "Kaczolandio". .Ojczyzno -Polsko dokad zmierzasz? Do IV RP- to wiem?Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 16:03 też masz dysgrafię i też się tego nie wstydzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_sob Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:42 Gość portalu: eme napisał(a): > FAKT JEST FAKTEM -LEPPER POPARŁ-RYDZYK "WYMODLIŁ"- KACZOR Z" TYCH" KACZORÓW- > NIE" DONALD"-WYGRAŁ-. Ale faktem jest i to, że socjaldemokratyczny pocałunek dla liberalizmu okazał się "pocałunkiem śmierci". Mam nadzieję, że tak będzie zawsze wtedy, kiedy różnice światopoglądowe przeważają nad deklarowanymi racjami politycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 18:37 Gość portalu: szyszkerdt napisał(a): > Uciekam z tego kraju. Wstyd mi nie za tą niewykształconą chołotę, która > zagłosowała na karła tylko za tych, którz nie poszli przeciw niemu > zagłosować. A gdzie się wybierasz? Tam gdzie jest wykształcony naród!!! To znaczy gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:12 Do Centrum Alfa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sympatico.ca 25.10.05, 00:22 no nic tylko stypa jakas.. a ja uwazam ze to zaden powod do smutkow.. Donald isnieje i dalej politykowac moze.. jesli jest cos wart to faktycznie moze jeszcze zablysnie..prawica w koncu u wladzy.. moze faktycznie zmiany beda na plus.. na kaczorach i donaldach swiat sie nie konczy.. wazne zeby w kraju zaczelo sie dziac lepiej.. a to tylko czas pokazac moze na ile nowy rzad i politycy przy korycie zrobic co dobrego moga. Jak narazie jedynym plusem jest ze faktycznie wybory byly demokratycznym dzialaniem i wybrano wedle zdania ogolu glosujacego.. a ja dalej bedzie czas pokarze. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 06:04 Gorzej niż dno określam tę wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dinozaur Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 11:01 Mamut Ty może siedź juz sobie w tej swojej Kanadzie i przestań ustawiać nas we własnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmi Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:03 Wspomnę jedynie prawdę wszystkim dobrze znaną, że normą jest ogół a nie margines!!! Tak wic wiekszość nie może sie mylić!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :((( Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:06 Jedzcie g..., miliardy much nie mogą sie mylić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 25.10.05, 12:10 to zwykłe platonizmy i to w ludycznym wydaniu dla trzódek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt niech nadejdzie już ptasia grypa ! IP: *.olsztyn.mm.pl 25.10.05, 12:18 będziecie mieli PISowskie rządy. Karły już kombinują jak tu chwycić w łapy wszystkie resorty siłowe. Państwo policyjne wam się śniło to je będziecie mieli. Nie wiecie jeszcze co to znaczy. Odnośnie mojego wyjazdu, nie zmienie zdania i wyjadę stąd jak szybko będzie to możliwe. Póki co, tu pracuje, tu mieszkam i tu mam swoich przyjaciół. To piękne miejsce do życia, ale nie jedyne na świecie. Gardze nacjonalizmami, faszyzmem i propagandą patriotyczno-katolicką. Nie śniło mi się, że kołtuńska ciemnota bez szkoły może decydować o tym jak mam żyć. Uczyć mnie moralności i mówić mi jak mam wychowywać moje dziecko. Popatrzcie sobie w oczy waszym liderom. To smutni, jacyś powykręcani psychicznie nieszczęśliwcy. Wychowywani surową ręką ojca. Karni i wyrośnięci na patryjotyczno-martyrologicznych śpiewkach. Smutni i siermiężni. nawet w gejach i ich kolorowych paradach widzą zło. Chętnie leczyliby ich w zamkniętych zakładach i odbierali prawa obywatelskie. Za palenie marihuany najchętniej wszystkich wsadzaliby do więzienia. Ale to akurat najmniej już istotne. Największy powód do zmiartwienia to to, że szykuje się prawdziwa inkwizycja. Jakaś bóg jeden raczy wiedzieć jaka odnowa moralna i materialna. Nie wiem naprawde co za tymi neurastenicznymi uśmiechami braci k. się kryje. I najzwyczajniej boję się tych uśmiechów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmi Re: niech nadejdzie już ptasia grypa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:24 Ja bym jednak był trochę bardziej powściągliwy w osądach!!! W końcu nie powinno się chwalić dnia przed zachodem słońca!!! To dopiero początek nowego rządu i prezydenta!!! Myśle,że Po jakby było inteligętne to by stworzyło wspólnie koalicji z PiS aby chociaż ich pilnować!!! I podejrzewam, że na to właśnie większość głosujących na Kaczora liczyło. W końcu PO zaczeło odwlekać wszelkie terminy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszkerdt Re: niech nadejdzie już ptasia grypa ! IP: *.olsztyn.mm.pl 25.10.05, 12:33 ocknij się! co pilnować i jak pilnować? wszystkie instrumenty prawne maja być w łapach karłów. Sądy, prokuratury, służby specjalne, policja, wojsko, prezydent ze swoimi dekretami. Jak? Co? Kto będzie miał nad tym kontrole? Znasz jakiś cywilizowany kraj gdzie wszystko trzyma jedna partia? W Niemczech Chadecy oddali za fotel kanclerza większość ministerstw. tak to się odbywa w normalnym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmi Re: niech nadejdzie już ptasia grypa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:43 Rząd tworzy większość parlamentarna! Ponieważ PiS takiej nie ma więc musi stworzyć koalicję. Z tego co pamiętam PiS twierdzi, że tylko z PO!!! A to oznacza podział stołków w rządzie!!! Popraw mnie jeśli się mylę!!! PS. Obserwójąc poczynania Pan Tuska to myslę, że to jednak nie byłby dobry prezydent RP. Powinien wyciągnąć wnioski z lekcji jaką była płynność jego poparcia i wziąść się porządnie do pracy. Następne wybory za 5 lat. A nie udawać obrażonego na świat (biedne dziecko nie dostało głównej roli w teatrzyku). Teraz powinien nam wszystkim udowodnić swoją dojrzałość polityczną i jakie znaczenie ma dla niego Polska i Polacy!!! Porażki winny motywować do cięższej i wytrwałej pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmi Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:18 jak by nie patrzeć to przeciez sam waszmość Tusk dał dupy skoro tylu światłych ludzi stracił na korzyść przeciwnika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr27 Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.252.4.* 26.10.05, 13:46 kogo masz na myśli ? Odpowiedz Link Zgłoś
szyszkerdt TKM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 15:12 Zachłanne i zacietrzewione nie popuści. Jak Kurpie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 21:12 Zachowaj spokój,może jakiś lekarz jeszcze cię przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGGGGGGGGGGGGGGGG PO już zaczyna warcholstwo.!!! tu dyskusja betonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 21:06 Uważam, że Platforma zachowuje się jak małe dziecko w piskownicy któremu zabrano łopatkę. Nie poważne są wypowiedzi polityków Platformy a zwłaszcza Komorowskiego, gdzie widać frustracje po przegranych wyborach, PIS przeedstawia konkretne propozycje o Platformie mało/ogladalem wiekszośc wypowiedzi w TV/. Panowie z Platformy , opamiętajcie sie, głosowalem na Was, ale teraaz Wam życzę żebyscie znikneli ze sceny politycznej, jesteście totalnie nieodpowiedzialni, ignorujecie wskazania wyborców, żałosne są Wasze zacietrzewione wypowiedzi,że koalicji juz nie będzie. mam nadzieję , że będą nowe wybory w których uzyskacie max 5% i to bedzie Wasze miejsce! Wasza postawa jest wręcz antynarodowa, sami wpychacie PIS w dziwne objecia Leppera i Giertycha. Totalnie mnie dziewi, że w waszej partii nie ma ani krztyny zdrowego rozsądku!!! Takie zachowanie jest niegodne partii która ma zdawało by sie rozsądnych polityków, niestety zawiśc rozum im totalnie przysłoniła, dążą do samodestrukcji, powtarzają AWS bis, wstyd mi że na Platformę głosowałem , ale drugi raz tego błędu nie zrobię! Panowie z Platformy, czy Wy nie widzicie , że budujecie samoobronę??? !!! Moge wysłac okulary Komorowskiemu- z ogromna korektą - aczkolwiek myslę że mu to nic nie pomoże- gdyby miał odrobinę honoru to sam dawno by zrezygnował z kandydowania na Marszałka - w tym klinicznym przypadku , zostaje modlic się w jego sprawie do Boga o zdrowie, bo o rozum już za późno, Tuskowi z taką samą korektą jak Komorowskiemu - może zostac wyleczony, Rokicie z umiarkowaną korektą- z możliwoscia całkowitego ozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: PO już zaczyna warcholstwo.!!! tu dyskusja b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 21:31 Hej, gościu! To teraz na wszystkich wątkach będziesz pisał o szlochach PiSu, z którym Platforma nie chce sie bawić w PiS-kownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemny Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:05 Good Bye! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 12:30 Tak, jakby była różnica w wyborz między dżumą a cholerą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
szajba666 Re: CIEMNOGRÓD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.11.05, 13:16 na pamiątkę zabierz ze sobą moherowy berecik. Odpowiedz Link Zgłoś