Dodaj do ulubionych

Krajobraz po Alfie

IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.05, 21:26
Alfa to sklepy dla Hip-hopowców,skejtów,downhill-owców,gejów i innych takich
wynalazków. Klasycznie ubierający się człowiek nie ma tam czego szukać.Jestem
zatem spokojny o los Manhattanu.
Obserwuj wątek
    • Gość: sisi Re: Krajobraz po Alfie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 22:04
      Oj, wcale tak nie jest. W alfie są różne sklepy.
      • ol4 Re: Krajobraz po Alfie 30.11.05, 23:29
        manhattan to sklep dla moherowych beretów
      • Gość: heniek Re: Krajobraz po Alfie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 08:25
        małkowski wykonczył olsztyński handel- alfa , makro , teraz chce dobić
        mieszkańców dajtek lotniskiem......
    • Gość: jotka Manhattan IP: *.ec.pl 01.12.05, 07:49
      Jeżeli nie poprawicie nawierzchi na parkingu /płatnym zresztą/ przy Manhattanie
      to stracicie też klientów samochodziarzy, same dziury, wyboje i czarna bryja
    • Gość: ania Re: Krajobraz po Alfie IP: *.rektorat.uwm.edu.pl / *.uwm.edu.pl 01.12.05, 08:24
      Jak najbardziej popieram wypowiedz, że jeżeli stan nawierzchni parkingu nie
      poprawi się przy Manhatanie to klientela nawet ta najbardziej zagorzała
      ucieknie do Alfy lub innych sklepów. Ja osobiście po jednej wizycie musiałam
      wymieniać oponę w aucie. Nie ukrywam, że po tym zdarzeniu staram się omijać
      Manhatan. Pozdrawiam
    • Gość: warmianka Re: Krajobraz po Alfie IP: 195.136.246.* 01.12.05, 09:35
      Cieszę się, że Alfa zmotywowała do tego, aby zmodernizować CH Dukat. Mam
      nadzieję, że modernizacja obejmie również zewnętrzną część budynku. Olszyński
      Dukat to paskudztwo na miarę Dworca Centralnego w Warszawce.
      A pomysł przeniesienia dnia wolnego od pracy z niedzieli na poniedziałek w
      Manhatanie to jakaś porażka! Zostawmy niedzielę dla rodzin, przyjaciół i
      bliskich a nie na robienie zakupów!
      • Gość: Moherowcy won znow jakis zwolennik Ojca Rydzyka IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.12.05, 10:44
      • Gość: leoul Re: Krajobraz po Alfie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:05
        To nie takie proste.
        W Manhattanie jest wkład tylko i wyłacznie kupców olsztyńskich. Zero obcego
        kapitału. Po prostu spójrzcie na to tak: Na to stać mieszkańców Olsztyna.
        Jeśli chodzi o parking został zrobiony za pieniądze Manhattanu, czyli za
        pieniądze pojedynczych właścicieli a żeby było weselej miasto zrobiło sobie na
        tym parkingu i wokój strefę płatną- tak się w Olsztynie dba o miejscowy biznes!!
        Alfa może i jest OK (oczywiście pomijając jej bryłę), ja osobiście jestem
        zwolennikiem wzbogacania miejscowej ludności a nie Fancji, Niemiec i nie wiem
        kogo jeszcze.
        Prosta zasada działania- wydajesz pieniądze, króre już do Ciebie nie wrócą bo
        wyjadą z tego miasta, wydajesz u miejscowych i w pewnym momencie oni cie wzbogacą.
        Nie ma nic głupszego od wpuszczania do miasta hiper fucker marketów.
        Pozdrawiam
        • mameluch Re: Krajobraz po Alfie 01.12.05, 11:12
          nie jest przypadkiem tak, że w miejscu obecnego parkingu przy Manhattanie ma
          powstać jakaś ulica i dlatego nie opłaca się parkingu wyłożyć czymś po czym
          można normalnie jeździć?;>
          nie wiem jak procentowo przedstawia się sytuacja, ale w Alfie na pewno część
          sklepów jest własnością miejscowych (rodzice koleżanki mają tam chyba trzy butiki).
          • Gość: leoul Re: Krajobraz po Alfie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:37
            Oczywiście, wszytskie boksy w Alfie są wynajęte, czy to miejscowym czy nie
            przedsiębiorcom. Jest to dość dalekie od własności.
            Czynsze z tego co wiem sa wysokie... zapewne najmniej 4 krotnośc tego co na
            Manhattanie a za tym idą również ceny towarów tam sprzedawanych-to normlane.
            Alfa to chyba spółka Gdańska... mam nadzieję :)
            pozdrawiam

• Gość: Aga Re: Krajobraz po Alfie IP: *.olsztyn.mm.pl 01.12.05, 14:26
              Mameluch ma rację. Przez ten parking przy Manhattanie przejdzie ulica -
              przedłużenie ul.Kajki: przetnie ul.Kościuszki i połączy się z ul.Głowackiego w
              miejscu, gdzie ma stanąć nowa filharmonia. Przygotowanie terenu pod tę budowe
              zacznie sie juz wczesną wiosną, więc chyba nie oplaca sie teraz poprawiać
              parkingu na kilka miesięcy?
        • Gość: Prudent Krajobraz po Alfie IP: 212.160.172.* 01.12.05, 15:08
          No kolejny ekonomista z czasów PRLu
          Może kupuj tylko od Blondynów albo Leworęcznych.
          Jak kupujesz opony Michelin to pieniądz nie wróci do Ciebie? Otóz ten pieniądz
          rozkręca Olsztyn już od długiego czasu.
          Jak kupisz w sklepie Reserved to biznes w Olsztynie upadnie??
          Kiś te swoje ukochane moniaki dziadku w skarpecie to bedziesz szcześliwy.
          Każdy dobry ekonomista Ci powie że pieniądze idą tam gdzie mogą zarobić,
          obojętnie czy to jest Londyn czy Wozławki.
          Społecznośc, która się izoluje od otoczenia traci na konkurencyjności i znika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka