Dodaj do ulubionych

Szkola NR 7 czesc 50

IP: *.l.pppool.de 02.01.06, 19:36
Czas na nowa czesc ...

Lista rocznika 65/66:

12-st juz mamy ...

Bujło Grażyna
Jabłońska Maria
Kirkiewicz Elżbieta
Wilk Halina
Wróblewski Wojciech
Wiesław Zmysłowski
Potocka Bożena
Ciołkowski Bogdan
Konarzewska Wanda
Sułecka Wanda
Goleniowski Andrzej
Antonina Kulecka

Prosze dalej uzupelniac no i od czasu do czasu na nieoficjalna strone
absolwentow siodemki popatrzec.

home.arcor.de/szkpnr7/
Obserwuj wątek
    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.l.pppool.de 02.01.06, 20:33
      Bujło Grażyna
      Jabłońska Maria
      Kirkiewicz Elżbieta
      Wilk Halina
      Wróblewski Wojciech
      Zmysłowski Wiesław
      Potocka Bożena
      Ciołkowski Bogdan
      Konarzewska Wanda
      Sułecka Wanda
      Goleniowski Andrzej
      Antonina Kulecka
      Fiedorowicz Zdzisław
      Wielechowska Danuta
      Więckowski Edward
      Kruszewski Stanisław
      Wardaszko Waldemar

... (prosze dalej uzupelniac :))
      • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.06, 20:47
        W związku z Elżbietą Kirkiewicz, mnie się zawsze wydawało, że to byli
        Kierkiewiczowe (AP 33), ale mogę się mylić.
      • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 02.01.06, 22:07
        Jestem pod duzym wrazeniem ze wystarczylo pare slow i w mgnieniu oka powstaje
        luka w tym zapomnianym roczniku.Trzymac tak dalej.Pozdrowienia.
        • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.sympatico.ca 03.01.06, 01:52
          Eh, widze ze luka to raczej sie wypelnia... no prosze oby z nowym rokiem
          ozywilo nam sie ten temat naszej starej budy.. zbyszek nawet dzis przyslal
          fajne fotki naszej osniezonej szkoly.. wielkie za to dzieki.

czuwaj
          • Gość: Iwona Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 07:15
            Zbyszek pisał o Wojtku oczywiście: do listy Wojtek Wróblewski
            • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 10:17
              Wojtek już jest umieszczony, a jeżeli chodzi o Kirkiewiczów, to prawidłowe
              brzmienie jest takie jak podaję potocznie rzeczywiście mówiono Kierkiewicze.
              • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.06, 11:13
                Temat naszej SP7 bardzo sie ozywil.Czekamy rowniez na odzew rocznika 61/62 bo
                jak do tej pory to sa slodowe ilosci.Pozdrowienia dla wszystkich.
              • Gość: cines Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:16
                gaga ty weż sie za prace.to ja twuj syn.
          • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.06, 11:20
            Pytanie do mamuta?
            Szukam tych fotek od Zbyszka(osniezona szkola)-gdzie sa umieszczne?
            Z gory dzieki za odpowiedz.
    • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:19
      Jurek czy dostałeś moją informację na temat trzech absolwentek z Twojego
      rocznika?
      • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.06, 11:21
        Witam Grazynko.
        Nic nie dostalem.Pa.
        • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:26
          To jednak coś się dzieje z moją skrzynką bo nie mam żadnych wiadomości od
          Ciebie i Halinki mimo mojego pisania do was.Teraz nie bardzo mogę ale póżniej
          napiszę na forum co wiem o twoim roczniku.
          • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.06, 11:34
            Z gory dzieki-OK i czekam.Pozdrawiam.
            • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.06, 13:21
              Wiadomosc dla Grazyny.Otoz Halinka ma tez klopoty z wyslaniem e-maila.Przyslala
              do mnie sms ze jej e-maile do Ciebie jak rowniez do mnie nie moga wyjsc z jej
              skrzynki.Ja tez mam trudnosci i nosze sie z zamiare zmienic operatora
              poczty.Ale o tym Ciebie poiformuje jak tylko to zrobie.Tyle na razie i do
              uslyszenia.Pozdrawiam.
              • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 14:13
                Lista stanęła chyba trzeba będzie ściągnąć jakieś świeże siły, może Wojtuś się
                odezwie i coś nam odświeży, z Wojtkiem W to nawet do Przedszkola chodziłam.
                Jurek dzięki za informację teraz wszystko jasne.Przekazuję informację tak jak
                obiecałam.Śliwińska Krystyna - przebywa od wielu lat w Niemczech.Systematycznie
                bywa w Olsztynie jej ojciec nadal mieszka pod nr 45.Krysia nie zmieniła się
                bardzo, akcent już nie jest polski ale nie dziwię się bo będąc tam nie obcowała
                z Polakami.Paszkowska Bożena wyjechała w stanie wojennym do Niemiec i już nie
                wróciła, ale też bywa ze względu na brata który mieszka nadal pod tym numerem
                co ja.Korwek Danka zmarła ale może o tym wiesz.
                Grażyna
                • Gość: Cines Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.tdi.tktelekom.pl 03.01.06, 15:48
                  Pozdrawiam cię mamo już teraz wiem co robisz w pracy
                • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.06, 18:07
                  Wiadomosc dla Grazyny.

Dzieki za informacje.O Danucie Korwek slyszalem.Moze cos jeszcze bedziesz
                  wiedziala to daj znac.Ja rowniez staram sie siegnac pamiecia do tych lat.
                  Jurek
    • Gość: jf Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.06, 16:49
      slyszalem ze dzis palila sie restauracia u jacka kicermana nad jeziorem.kto cos
      o tym wie
      • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:57
        Spaliło się trochę dachu, w środku nie wiem
        • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.06, 18:17
          U Kicka spalilo sie ok.20mkw.powierzchni.To uslyszalem w koncowce wiadomosci w
          TV3.Jeszcze wiecej szczegolow bede sluchal raz jeszce o 21.45 w TV3.
          • Gość: mamut Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: 69.158.128.* 04.01.06, 00:05
            Ktos zapytal wczesniej o Zbyszkowe fotki...Otoz Zbyszek od czasu do czasu
            wysyla pare fotek e-mailem.. Fotki zreszta robi naprawde niezle i potrafia byc
            roznorodne, ale zawsze zwiazane ze Szkola, Olsztynem lub okolica.. Czasem nasz
            wesoly kolega miki dorzuci jakis material. Fredek lub inni nasi
            siodemkowiczowi forumowiczem cos czasem rzuca tez.. polecam odwiedzic
            siodemkowa strone bo mase fotek interesujacych tam znajdziecie (to do tych
            ktorzy tam jescze nie zajrzeli.) Ja osobiscie z fotek ogromnie sie ciesze
            poniewaz jest dla mnie to jeden z niewielu wizualnych kontaktow z miastem..

Oto link na strone siodemki: home.arcor.de/szkpnr7/

Naprawde warto zajrzec.

czuwaj

• Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 08:37
              Witam wszystkich serdecznie.Tomaszkowi dziękuję za pozdrowienia a komentarze
              tego typu nie wskazane.Chciałabym podzielić się z wami wrażeniami dzisiejszego
              poranka.Większość absolwentów już nie mieszka na najpiękniejszej dzielnicy
              Olsztyna więc nie mogła zobaczyć tego co ja widziałam, spróbuję przybliżyć ten
              niesamowity widok.Wychodzę z domu i dech mi zaparło z wrażenia, nad ranem spadł
              mokry, gęsty śnieg i oblepił grubą warstwą puchu linie energetyczne,drzewa,
              krzaki i to w taki sposób że nie oszczędził żadnej gałązki a na drzewach
              iglastych powstały ciężkie czapy śniegowe i pod ciężarem śniegu przygięły się
              gałęzie.Droga prowadząca do lasu od strony Janiszewskich wyglądała jak tunel
              wykopany w śniegu ten niesamowity widok podkreślała świecąca się ostania lampa
              pod samym lasem, ten tunel powstał z pokrytych śniegiem drzew przy płocie
              Ostropolskich.Cudowne widoki żałujcie że tego nie mogliście zobaczyć.
              Grażyna
              • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 04.01.06, 10:47
                Witam serdecznie.Widok o ktorym napisalas napewno robi wrazenie.U mnie z okna
                patrzac na drzewa zasniezone tez widok niesamowity a co dopiero bedac w
                okolicach lasu.Tylko ze w ciagu dnia przy wzroscie temperatury wszystko szybko
                zacznie topniec.A szkoda.
                Jurek
                • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 13:16
                  Fredek!
                  Chciałabym wnieść drobną poprawkę do encyklopedi Karmowski Jurek nie uczył się
                  z DD, myślę że był rok młodszy odemnie i uczył się z Grażyną Dziankowską w
                  jednej klasie.Bo DD to Dramowicz Daniel? nie mylę się ?.A może moja pamięć
                  zawodzi to proszę sprostować.
                  Grażyna
                  • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 13:29
                    Tak sprawdziłam na liście absolwentów rocznik 1968/69 trochę więcej młodszy niż
                    rok ale uczył się z Grażyną D i przy okazji jeszcze jedna uwaga ostatni na
                    liście absolwentów to nie Żukowski Romek który był dużo starszy a Żukowski
                    Leszek.
                    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 04.01.06, 13:40
                      Uzupelniam dalej ... bo juz sie sam nie polapie ...
                      A jesli cos nie tak , to prosze o poprawienie listy.

Bujło Grażyna
                      Jabłońska Maria
                      Kierkiewicz Elżbieta
                      Wilk Halina
                      Wróblewski Wojciech
                      Zmysłowski Wiesław
                      Potocka Bożena
                      Ciołkowski Bogdan
                      Konarzewska Wanda
                      Sułecka Wanda
                      Goleniowski Andrzej
                      Antonina Kulecka
                      Fiedorowicz Zdzisław
                      Wielechowska Danuta
                      Więckowski Edward
                      Kruszewski Stanisław
                      Wardaszko Waldemar
                      Żukowski Leszek
                      • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 13:45
                        Fredek!
                        Nie chodziło mi o dopisanie Leszka popełniłam błąd i chciałam usunąć cały ten
                        ostatni post.Przepraszam!
                        • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 04.01.06, 20:46

No to sie rocznik rozrosl.Moze jeszcze ktos zapomniany sie dopisze??
                          Jurek
                          • Gość: wskh encyklopedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:29
                            Czy mozna tak zrobic, zby na stronie naszego formum na stale widnial aktywny
                            link do Encyklopedii?
                            • Gość: Fredek encyklopedia + Zdjecia Zbyszka IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 05.01.06, 09:42
                              Ten link na encyklopedie bedzie mozna na poczatku kazdego nowego watku na strone
                              wstawic.
                              W Archiwum na gorze jest link na strone.
                              Ten link wstawila Borasca podczas jej kadencji jako olsztynski Admin.
                              Zbyszek przesyla duzo nowych , fajnych i aktualnych zdjec.
                              Czesciowo wstawil je na Galerie:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=708&w=34012464&v=2&s=0
                              A ja z tego zaczalem strone robic:
                              home.arcor.de/szkpnr7/zima_2005/index.html
                              Dlatego powtorzyly sie te motywy.

Na tym Serwerze w Arcor mam tylko 50 MB miejsca.
                              Powoli konczy sie miejsce. Wiec bede musial jakies starsze rzeczy powyrzucac.
                              Strony encyklopedii wyrzuce i zostanie tylko najnowsza wersja w formacie PDF.

Tylko czasu troche brak wiec to wszystko troche potrwa.
                              Ale postaram sie zdjecia Zbyszka troche czesciej wstawiac na strone.

Pozdrowienia
                              • Gość: Gaga Re: encyklopedia + Zdjecia Zbyszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:39
                                Fredek bardzo proszę usuń z tworzonej przez nas listy absolwentów 65/66
                                Żukowskiego Leszka to pomyłka, a przy nazwisku Konarzewska powinno być Elżbieta
                                a nie Wanda.
                                Mam pytanie do Iwonki, czy z Tobą uczył się Stolarczyk o ile dobrze pamiętam to
                                Andrzej?.
                                • Gość: Fredek Lista Rocznika 65/66 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 05.01.06, 14:08

Bujło Grażyna
                                  Jabłońska Maria
                                  Kierkiewicz Elżbieta
                                  Wilk Halina
                                  Wróblewski Wojciech
                                  Zmysłowski Wiesław
                                  Potocka Bożena
                                  Ciołkowski Bogdan
                                  Konarzewska Elżbieta
                                  Sułecka Wanda
                                  Goleniowski Andrzej
                                  Antonina Kulecka
                                  Fiedorowicz Zdzisław
                                  Wielechowska Danuta
                                  Więckowski Edward
                                  Kruszewski Stanisław
                                  Wardaszko Waldemar
                                  • Gość: gaga Re: Lista Rocznika 65/66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:23
                                    Dziękuję bardzo i pozdrawiam
                                    • Gość: Halina Re: Lista Rocznika 65/66 IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 05.01.06, 16:03
                                      Grażynko, a nie pomyliłaś się z tą Konarzewską?? mnie wydaje się że w naszej
                                      klasie była Korzeniewska Elżbieta, mieszkała na Bałtyckiej, coś też chodzi mi
                                      po głowie nazwisko Duszyńska Irena, Mączyński chyba Ryszard, Ankudowicz
                                      Waldemar ?? może sobie przypominasz. Znalazłam zdjęcie z zakończenia roku
                                      szkolnego naszej VII klasy z dnia 22 czerwca 1966 roku,ale niestety dużo osób
                                      już ciężko rozpoznac , pozdrawiam serdecznie wszystkich sympatyków naszej
                                      siódemki
                                      • Gość: gaga Re: Lista Rocznika 65/66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 08:28
                                        Halinka!
                                        Masz rację lata robią swoje, wczoraj dzwoniłam do M.Jabłońskiej usiłowałyśmy
                                        sobie przypominać wszystkich ale było to trudne i z tą Konarzewską do końca nie
                                        byłyśmy pewne.Fajnie że masz jakieś zdjęcie bo ja nie mam żadnego. Marysia ma
                                        zdjęcia reprezentacji szkoły w piłce siatkowej, ręcznej, pamiętasz była
                                        wspaniałym wszechstronnym sportowcem i reprezentantem Szkoły w tamtych czsach.
                                        Ja postanowiłam, że najlepiej będzie ustalić wszystkie nazwiska w sekretariacie
                                        SP - 7 i wtedy nie będzie niejasności.Marysi podam adres tej wspaniałej strony
                                        niech też wspomina z nami.Duszyńska Irena,Mączyński Ryszard napewno się uczyli
                                        z nami, Ankudowicz też coś mi świta ale imienia nie pamiętam sprawdzę w szkole
                                        przecież tak blisko mieszkam.
                                        Pozdrawiam Grażyna
                                        • Gość: Halina Re: Lista Rocznika 65/66 IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 06.01.06, 09:01
                                          Witam Cię Grażynko. Marysię Jabłońską pamiętam doskonale, kilka lat temu
                                          spotkałyśmy się przypadkiem i poznałyśmy się mimo, że nie widziałyśmy się tyle
                                          lat. Co do listy naszego rocznika to Mączyńskich chyba było dwoch braci i
                                          Więckowskich także, może Marysia ma lepszą pamięc i pomoże nam. Pozdrawiam
                                          serdecznie.
                                          • Gość: gaga Re: Lista Rocznika 65/66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 09:49
                                            Halinka!
                                            Już mam listę z pewnego żródła bez naszych spekulacji, oj ciężko by nam
                                            było.Część osób które zapamiętałyśmy to wcześniej odeszła i nie kończyła z nami
                                            szkoły.Tak masz rację Więckowskich było dwóch ale i Mączyńskich też była dwójka.
                                            A Iwonce też odświeżę pamięć.Nazwiska podała sekretarka z siódemki.A my się
                                            głowiłyśmy.
                                  • Gość: Fredek Re: Lista Rocznika 65/66 IP: *.l.pppool.de 05.01.06, 18:55
                                    Bujło Grażyna
                                    Jabłońska Maria
                                    Wilk Halina
                                    Wróblewski Wojciech
                                    Zmysłowski Wiesław
                                    Potocka Bożena
                                    Ciołkowski Bogdan
                                    Konarzewska Elżbieta
                                    Sułecka Wanda
                                    Goleniowski Andrzej
                                    Antonina Kulecka
                                    Fiedorowicz Zdzisław
                                    Wielechowska Danuta
                                    Więckowski Edward
                                    Kruszewski Stanisław
                                    Wardaszko Waldemar
                                    Stolarczyk Andrzej
                                    Karmowski Jacek
                                    • Gość: gaga Re: Lista Rocznika 65/66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:09
                                      Fredek!
                                      Podaję pełną listę absolwentów 1965/1966
                                      1.Ankudowicz Waldemar
                                      2.Bujło Grażyna
                                      3.Czasnojć Andrzej
                                      4.Czech Waldemar
                                      5.Duszyńska Irena
                                      6.Fiedorowicz Zdzisław
                                      7.Gaca Jerzy
                                      8.Jabłońska Maria
                                      9.Jastrzębska Agnieszka
                                      10.Karmowski Jacek
                                      11.Kirkiewicz Elżbieta
                                      12.Konicz Jerzy
                                      13.Kruszewski Stanisław
                                      14.Kulecka Wacława
                                      15.Mączyński Kazimierz
                                      16.Mączyński Ryszard
                                      17.Mituniewicz Waldemar
                                      18.Murawska Krystyna
                                      19.Nerozoska Dorota
                                      20.Potocka Bożena
                                      21.Prokopowicz Mirosław
                                      22.Rutkiewicz Juliusz
                                      23.Staszewska Anna
                                      24.Stolarczyk Andrzej
                                      25.Sułecka Wanda
                                      26.Wardaszko Mirosław
                                      27.Wielechowska Danuta
                                      28.Więckowski Edward
                                      29.Więckowski Tadeusz
                                      30.Wilk Halina
                                      31.Wróblewski Wojciech
                                      32.Zmitrowicz Lucyna
                                      33.Zmysłowski Wiesław
                                      34.Żelenis Tadeusz.
                                      To już komplet bez żadnych zmian, pozdrawiam
                                      Grażyna
                                      • Gość: Halina Re: Lista Rocznika 65/66 IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 06.01.06, 12:28
                                        Fajnie,że lista już jest w całości, teraz pozostaje nam tylko szukac sposobów,
                                        aby się spotkac i powspominac dawne czasy....
                                        • Gość: gaga Re: Lista Rocznika 65/66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:35
                                          Masz rację Halinko koniecznie musimy się spotkać.
                                          • Gość: Fredek Re: Lista Rocznika 65/66 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 06.01.06, 14:42
                                            Dzieki za liste.
                                            Postaram sie podczas weekendu na strone wstawic.
                                            Ktory naucuyciel lub nauczycielka byl(a) wasza wychowawca ?
                                            • Gość: Halina Re: Lista Rocznika 65/66 IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 07.01.06, 19:55
                                              Fredek !!! Wychowawczynią naszą była pani Elżbieta Kraszewska
    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 05.01.06, 13:31
      Mir-mur przeslal nastepna porcje zdjec.
      Nie napisal od kogo te zdjecia dostal, ale ja sie domyslam ... :))

home.arcor.de/szkpnr7/Joanna/
      Wielkie Dzieki Joannie !!!

• Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 05.01.06, 14:39
        Fredek!

Mam pytanie -ktory to rocznik jest na tych zdjeciach?nauczycieli poznaje,gorzej
        z uczniami.I kto to przeslal?
        Z gory dzieki i pozdrawiam.
        Jurek
        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 05.01.06, 14:54
          Rocznik 78/79 (rok nizej od mojego). Dlatego rozpoznalem tam wielu ludzi.

No a te zdjecie grupowe to powiekszylem i podzielilem na dwie polowy zeby
          nauczycieli lepiej zobaczyc. Koziel , Serafin , Dragan , Filut ...

• Gość: Iwona Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 05.01.06, 16:49
            W naszej klasie uczył się Andzrej Stolarczyk i Jacek Karmowski jezeli nik
            jeszcze ich nie podał to można wpisać pozdrowienie
          • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 05.01.06, 17:50
            Fredek !
            Gdzie te powiekszenia znajde bo nie moga ich odszukac(oczywiscie w
            powiekszeniu).
            Jurek
            • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.l.pppool.de 05.01.06, 18:52
              Moze przesadzilem ...

home.arcor.de/szkpnr7/Joanna/slides/4-78-79JOANNA.html
              home.arcor.de/szkpnr7/Joanna/slides/POW4_cz1.html
              home.arcor.de/szkpnr7/Joanna/slides/POW4_cz2.html
              • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 05.01.06, 20:16
                Fredek !

Wielkie dzieki znalazlem.Wszystko jest ok.Pozdrowienia.
                Jurek
                • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 50 05.01.06, 22:14
                  mir-mur mówił na letnim spotkaniu w tawernie Rudego ,ze ma jeszcze furę zdjęć,
                  ale teraz trafił mnie w "miękkie" !!!
                  na wszystkich fotkach- Joanna, a to była moja " ulubiona " kolezanka szkolna !!!
                  Bardzo dziękuję
                  • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 06.01.06, 12:05
                    miki to napisz cos o tym. Ja Joanne tez dobrze znalem. Mieszkala w sasiednim domu.
                    A jakim cudem wpadly te zdjecia w rece mir-mura ?

Zdjecia Zbyszka za to tez troche pozbieralem i wstawilem na strone.
                    Milego ogladania:

www.krenzek.de/Zbyszek_01/
                    www.krenzek.de/Zbyszek_02/
                    www.krenzek.de/Zbyszek_03/
                    • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 06.01.06, 14:23
                      Fredek!
                      Dzieki za zdjecia.Oglada sie z przyjemnoscia zwlaszcza ze sa to swoje dzieciece
                      strony gdzie sie wychowalo.A przy wspomnieniach niekiedy moze sie lza zakrecic.
                      To byly czasy.
                      Jurek
                      • Gość: Iwona Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.01.06, 15:22
                        Grażynko bardzo się cieszę ze dotarłaś do listy naszych kolegów i koleżanek
                        teraz nie wiem czy o wszystkich bym sobie przypomniała.
                        • Gość: Iwona Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.01.06, 15:25
                          cześć z tej listy to była klasa a a część b tylko klasy a wycowawczynią była
                          chyba Pani Domańska VII klasa a b to napewno Grazyna pamięta
                          • Gość: mir-mur Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:52
                            Witam.
                            Fredek fotki te dostałem od JOANNY która jest bliska sercu MIKIEGO ;O)
                            Pstaram się wysłac jaszcze ale mam problem ze skanerem no i z czasem,
                            wiecznie go brakuje.
                            pozdrawiam mir-mur

mru-mru-mru
                            • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 50 07.01.06, 12:34
                              Fredek, ta Joanna to z Likus (o piekarni pisałem)-chyba .

to teraz o zdjeciach :

4-78
    • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 19:06
      Tu wasz niezawodny agent WD41 (niestety) melduję, że właśnie został otwarty na
      nowo sklep mięsny przy ulicy Bałtyckiej (na rogu Jeziornej). Od jakiegoś czasu
      był tam remont, dziś o 13 otwarto go na nowo. Zupełnie nowy wystrój i nieco
      inny asortyment, tam dzie kiedzyś królowały niezdrowe salcesony i boczki dziś
      poleca się kuflowy Specjal (czany) w promocyjnej cenie 3.20 za 0.5 litra.Reszta
      piw z lodówki.Jednym słowem przeniesiono tam nasz dzielnicowy bar.Ja zaś
      szczędząc zdrowia poszedlem tam niezwłocznie aby tylko złożyć meldunek.
      • Gość: miki Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 07.01.06, 19:26
        Saaaaaammmm !!! tam poszedłeś ??
        no wiesz co???
        • Gość: wskh mieso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 19:37
          Ja tez tam dzis bylem! Jestes tak zakonspirowany, ze nie rozpoznalem Cie. Ja
          bylem o godzinie 16. Wszedlem tam w czerwonej czapecce dla niepoznaki z jednym
          nieletnim u boku. Jak byles o tej porze to musiales zauwazyc, choc
          niekoniecznie, bo jak spostrzeglem wiekszosc klienteli byla w stanie, ze bylo
          im wszystko jedno. Bylo jednak very ok! Nikt miesem nie rzucal, byli sami swoi,
          chociaz nie wszysczy sie znali. Dlugo tam nie siedzialem, ale pewnie z casem
          wielu wspominalo jak robili zakupy do szkoly w sasiadujacej ze sklepem miesnym
          ksiegarni, gdzie mozna bylo kupic cyrkle, katomierze, zeszyty w dwie linie,
          bibuly do kleksow, no i kredki swiecowe.
    • Gość: Bożenna Potocka Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 07.01.06, 20:21
      Szukam ludzi z mojej klasy. Jutro zasiądę do zdjęć i podam wam inne nazwiska z
      mojego rocznika 65/66. Mieszkałam na Al. Przyjaciół 37. Mój brat to Rysiek
      Potocki, siostry moje siostry to Maria Potocka, Róża Potocka. Jestem bardzo
      szczęśliwa że znalazłam Wasze forum się bardzo wzruszyłam. pozdrawiam
      serdecznie życzę wam samych pogodnych chwil, dużo miłości i zdrowia w 2006 roku.
      Bożenna
      • Gość: wskh nowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:54
        Witamy! Coraz wiecej nas!
      • Gość: Halina Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 08.01.06, 11:49
        Witam Cię Bożenko !!!!!! Wyżej już jest opublikowana lista naszej klasy ,
        Grażynka bardzo pomogła w tej sprawie , bo pamięc jak wiesz jest często
        zawodna, pozdrawiam bardzo serdecznie ,może ktoś jeszcze odezwie się z naszego
        rocznika??? i powspominamy dawne dzieje
        • Gość: jf Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.06, 12:03
          czesc bozena
          pamietam ciebie i twoje rodzenstwo
          nie ma mnie na liscie poniewaz ukonczylem jako pierwszy rocznik osmioklasowke
          serdeczne pozdrowienia noworoczne dla wszystkich kolezanek i kolegow
          • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.06, 15:11
            Chciałbym raz jeszcze się upewnić (dla prawdy historycznej), że powszechnie
            znani Kierkiewicze to formalnie rzecz biorąc Kirkiewicze, co potwierdza poza
            gagą także książka na 50-lecie. Oni chyba ciągle mieszkją przy AP 33. Czy ktoś
            mógłby zerknąć jak jest w spisie mieszkańców budynku?

I czyżby na rogu Bałtyckiej i Jeziornej odżywał duch Trampa? W nowej,
            europejskiej szacie?
          • Gość: bozenna Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 08.01.06, 16:30
            znalazlam zdjecie naszej klasy VII b z zakonczenia roku szkolnego 65/66 i jak
            sprawdzilam z lista to jest nie tak jak jest podane, nie ma Caruk Grazyny,
            Bozeny Majchrzak, chyba Krysi Kruszewskiej i innych dobrze by bylo sie spotkac
            i ponanosic korekty.
            • miki-3 Re: Szkola NR 7 czesc 50 08.01.06, 17:14
              ostatnie zdanie z poprzedniego listu:

" dobrze by bylo sie spotkac
              > i ponanosic korekty."

już od dawna o tym myslę ,ze mozna by zrobić jakies spotkanko zimowe, bo w lecie
              było , a zima ,co ? od macochy??

Zyby! czy tawerna Rudego działa zimą?
              • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 08.01.06, 18:29
                W dalszym ciagu czekamy na odzew rocznika 61/62-moze jeszcze ktos nie byl na
                stronie wiec nie wie ze cos takiego powstalo.
                Pozdrowienia.
                Jurek
              • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 19:28
                Miki jestem za i już udaje sie na przeszpiegi (tzn. na piwo). Poza tym w tym
                nowo otwartym barze w miejsce mięsnego można na codzień spotkać sporo
                siódemkowiczów.
                • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.l.pppool.de 08.01.06, 20:24
                  No niezle ...

I jak sie ten Bar nazywa ?
                  "Bar miesny" ?

Z tym sklepem to wiele wspomnien.
                  Stanie w kolejkach ... puste haki jak w szatni.
                  Raz narysowalem obrazek na Wych. Plastycznym. Kolejka przed "Miesnym" ...
                  Bylo troche karykarutystycznie.
                  Pani Cejko nie uwiezyla ze to sam narysowalem , a ja sie wkurzylem ze nie
                  chciala tego uznac. W koncu chyba mama byla w szkole i powiedziala ze naprawde
                  sam to narysowalem. No i byla jakos dosc dobra ocena za to. :))
                  • Gość: zyby Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 00:19
                    Jako wasz wierny agent WD41 "upszejmnię donoszę", że ten bar jeszcze się nie
                    nazywa.
                    Fredek Pani Cejko tak już miała, że nie mogła uwierzyć w swoich uczniów. Kiedyś
                    zobiłem na "plastykę" pracę i musiałem przy niej wykonać część by uwierzyła, że
                    to ja.
                    Miki mam nazieję, że uda się zorganizować "zimowe" spotkanie.
            • Gość: Halina Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 08.01.06, 19:38
              Zadnych korekt nie trzeba nanosic, wszystko jest w należytym porządku, z naszej
              klasy częśc uczniów ukończyła 7 klas szkoł podstawowej, a częśc jeszcze
              kończyła 8 klasę, zobacz wykaz uczniow : roczniki 1965/66 i 1966/67 i tam
              znajdziesz wszystko i Twoje wątpliwości na pewno się rozwieją
      • Gość: nat Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.bulldogdsl.com 08.01.06, 21:45
        Bozena, czy ktoras z Was siostr Potockich nazywano Lusia?
        • Gość: jf Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.06, 23:44
          nat. uwazam ze za duzo zapomnialas
          ja pamietam ciebie i twoja siostre
          • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 jd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:00
            jd
            Ponieważ utrzymuję kontakt z Kirkiewiczami a szczególnie z Elżbietą uwierz mi
            że pisownia którą podałam jest prawidłowa potwierdziła to seniorka rodu
            p.Janina Kirkiewicz.A propo nie mieszkają już na ul.al.Przyjaciół sprzedali
            mieszkanie i kupili dom w Różnowie.
            Grażyna
            • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:17
              Bożenna
              Bardzo się cieszę, że się odezwałaś jak się nas trochę uzbiera to musimy się
              spotkać ja mam kontakt z M.Jabłońską, G.Caruk, oraz dzięki forum odnalazłam
              Halinkę. Cudownie będzie po tylu latach się spotkać. Mam nadzieję że mnie
              pamiętasz.
              Mam pytanie kto się kryje pod jf z naszej klasy?
              Grażyna
              • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:27
                Fredek
                Serdeczne dzięki za uzupełnienie absolwentów, miło jest spojrzeć na listę i
                uruchomić swoją wyobrażnię, po wspominać jak to bywało, większość z tej listy
                już zapomniałam a teraz wszystko wróciło.
              • Gość: Grażynko Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 09.01.06, 12:56
                I mi jest bardzo miło z wami się zobaczyc, żałuję że nie byłam na 50-lecie nie
                było mnie w kraju szkoda , dopiro teraz mój syn powiedział mi że jest naszej
                szkoły stowarzyszenie i że spotykacie się na forum. Grażynko czy jesteś z Al.
                Przyjaciół bo jak tak to napewno wiem często o tobie myślałam no i o wszyskich
                dzewczynach z naszej klasy czy mogłabyś podać mi kontakt z tobą i z Marysią
                Jabłońską kiedyś spotkałyśmy się z nią w sklepie przelotem ale jeszcze jako
                młode mamy. Teraz bardzo często zachodzę na naszą ulicę razem z synem i
                wspominam nasze piękne lata jak graliśmy w dwa ognie na placyky, wieczorami
                skley był okupowany przez nas bo wtedy najlepiej bawiło się w chowanego, albo
                podchody w lesie co niraz trwały i cały dzień. Zawsze wracam pamięcią do
                naszej szkoły naszych kochanych i wspaniałych nauczycieli przecież to chyba
                najpiękniejsze nasze lata spędzone w tej szkole. Dużo było zajęć pozalekcyjnych
                chodziłam na muzykę grałam na mandolinie i na SKS bardzo lubiłam grać w piłkę z
                Marysią reprezentowaliśmy naszą szkołe grając w szczypiorniakana lubiłam też
                lekkoatletykę i taż brałam udział w zawodach między szkolnych na Stadjonie
                Leśnym mam nawet zdjęcie z Anią Kaim, Bożeną Majchrzak i Krysią Kruszewską
                Urodziłam się w swoim domy na Al. Prztjaciół i dlatego tak mnie tam ciągnie
                jak wilka do lasu, tęsknię za naszym pięknym ogrodem, który babcia tak zawsze
                pieściła był pełen kwiatów a zwłaszcza piwonie ogromne i pachnące, gruszki
                klapsy soczyste słodkie pyszne no i za zapachem rannym naszej dzielnicy
                zwłaszcza po deszczu tak pięknie pachniała kwiatami i koprem
                Rozmarzyłam się przepraszam i do miłego zobaczenia
                Bożenna
        • Gość: Bozenna Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 09.01.06, 11:49
          Tak moja siostra najstarsz miala na imie Marja-Lucyna ale wolalismy ja Lusika
          jest teraz obecnie w USA mieszka na Florydzie
          • Gość: xxx Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 09.01.06, 12:49
            Olsztyn weekendowy......:)
            Bardzo spacerowy........ :)
            Witam i pozdrawiam.
          • Gość: nat Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.bulldogdsl.com 09.01.06, 19:51
            Bozenna, no to pozdrow Lusie ode mnie przy okazji. Sporo bawilam sie z nia w
            Waszym ogrodzie w tych czasach niewinnego dziecinstwa. Pamietam swietnie Was
            obydwie, Wasza mame i babcie. Ale to bylo daaaawno temu!
            • Gość: mir-mur Re: Miki do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:14
              Witam
              Wstawiam tu link,pocztą jakioś nie idzie.Ściągnij i będziesz otwierał
              encyklopedie bez problemu.Pozdrawiam mir-mur
              • Gość: mir-mur Re: Miki do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:16
                Ale mnie gnie ;0)
                www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html
                • Gość: ak Re: Miki do Ciebie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.06, 22:43
                  no i po co te nerwy. Czasami mniej znaczy wiecej.
                  Zamiast 28 MB sciagnij Foxit 1,2 MB i czytaj do woli.
                  Startuje blyskawicznie, czyta pdf szybko i bez problemow :
                  www.winload.de/download/48529/Office,Business/PDF-Tools/Foxit.PDF.Reader-1.3.Build.1130.html
                  Pozdrowka
            • Gość: Bozenna Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 09.01.06, 21:50
              Podaj mi swoje imie to napewno przypomne ciebie i napewno pozdrowie ,
              bedzi Lucyna napewno zaskoczona ze odnajdujemy sie znowu
              • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 08:44
                Bożenna
                Mieszkałam i nadal mieszkam na AP 45 jestem tą Grażyną o której myślisz bywałam
                u was w domu uczyłyśmy się w jednej klasie. Od chwili ukończenia szkoły nie
                widziałyśmy się,widywałam czasami Twoją babcię i prosiłam żeby Cię pozdrowiła,
                parę razy spotkałam też Różę ale to było bardzo dawno. Bożennko, M.Jabłońska
                obiecała że wejdzie na forum to będziesz mogła z nią pogadać, fajnie będzie po
                tylu latach znowu się spotkać, bo oczywiście będziemy musiały coś zorganizować
                ale poczekajmy może jeszcze ktoś się ujawni.Tak bardzo się cieszę że w końcu
                Cię odnalazłam.Napisz parę słów o sobie co teraz robisz i gdzie mieszkasz.
                • Gość: Bożenna Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.01.06, 13:41
                  Hura jaka jestem szcześliwa że to ty przecież byłyśmy bardzo dobrymi
                  koleżankami, a nawet mogę powiedzieć że przylaciółkami z dziecięcych lat.
                  Ja mieszkam bilisko ciebie po drugiej stronie jeziora Krzywego na Profesorskiej
                  • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:51
                    Oczywiście przyjażniłyśmy się powiem Ci, że właściwie już straciłam nadzieję że
                    się kiedyś spotkamy pamiętasz Bożennę Fatygę mieszkała w moim bloku stała w
                    drużynie piłki ręcznej na bramce, prosiła żeby Cię pozdrowić. Bożenna czy Ty
                    pracujesz?.
                    • Gość: Bożenna Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 10.01.06, 14:26
                      Ona też mieszka na AP jak bym mogła jej nie pamiętać była bardzo dobrym
                      naszym bramkarzem , i dobrą kumpelą
                      Jestem na rencie, ale jeszcze pracuję w domu na komputerze
                      Jak byście mogy to zapraszam was w moje progi na kawę
                      • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 14:32
                        Bożennko
                        Ja narazie jeszcze pracuję więc czasu wolnego mam nie wiele, ale obiecuję
                        spotkamy się napewno.Przepraszam już dzisiaj więcej nie będę mogła pisać jutro
                        znowu się tu spotkamy, to "pogadamy". Pa do jutra
    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 10.01.06, 11:56
      Miki przeslal kilka zdjec ze spaceru w okolicach jeziora Tomaszkowskiego.

Przepiekny nastroj i super zdjecia ...

home.arcor.de/szkpnr7/miki_001/index.html
      Miki wielkie dzieki ...
      • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.olsztyn.mm.pl 10.01.06, 13:25
        Zdjecia super.....
        Dzieki.
        Jurek
        • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 do zyby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 14:21
          Coś mało skutecznie wzywałeś brata do tablicy, gdybyś miał okazję to pozdrów go
          od Grażyny powinien wiedzieć AP 45.
          • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 50 do zyby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 14:55
            Przepraszam ten post to do Zbyszka07
            • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 50 do zyby 10.01.06, 14:57
              Wojtek taki niesmialy???
              zadziwia mnie troszke...
              ale...
              jego wola...
              :-)
              • Gość: Jurek Re: Szkola NR 7 czesc 50 do zyby IP: *.olsztyn.mm.pl 10.01.06, 16:39
                Zbyszek 07!
                Mam pytanie wlasnie do Ciebie co slychac u Wojtka?
                W Olsztynie to goscil chyba dobrych kilka lat temu.
                Widzielismy sie tylko przelotnie.
                Pozdrow Go odemnie.
                Jurek
                • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 50 do zyby IP: *.piorunek.pl 10.01.06, 22:18

Witam!
                  Śledzę odnajdywanie niższych roczników i jestem szczęśliwa,że wszyscy z takim
                  entuzjazmem szukają się i przypominaja kolejne "zagubione" istoty.
                  Miki Twoje zdjęcia są wspaniałe!!
                  Serdecznie pozdrawiam wszystkich z SP7,BY
                  • Gość: ak Czytanie encyklopedii IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.06, 22:50
                    Czesc, czesc,
                    jezeli ktos ma problemy ze sciaganiem acrobat reader 7.x.x albo ma dosc
                    czekania, zanim ta kobyla wystartuje, to polecam alternatywe :
                    www.winload.de/download/48529/Office,Business/PDF-Tools/Foxit.PDF.Reader-1.3.Build.1130.html
                    Program nazywa sie FoxIt wielkosc 1,2 MB, freeware.
                    Szybkosc startu i pracy w porownaniu z Adobe Reader to jak Porsche z dopalaczem.
                    • Gość: gaga Re:Szkoła nr 7 czesc 50 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:29
                      Witam siódemkowiczów,coś tak cicho na tym forum a pogoda taka ładna.
                      Bożenna!
                      Przepraszam ale z tego naszego pisania dzisiejszego nici nie mam nawet chwilki
                      wolnej, do jutra Pa.
    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 11.01.06, 14:29
      No to zamykam czesc 50 i otwieram zaraz czesc 51.

PS: A ty Cines nie poganiaj tak swojej mamy.

Pozdrowienia
    • Gość: Jadwiga Re: Szkola NR 7 czesc 50 IP: *.o.pppool.de 19.01.06, 19:46

Hallo do tego rocznika nalezal tez Andrzej Stolarczyk. Kto wie co z nim sie
      dzieje? mieszka w Olsztynie?
      • Gość: mir-mur Re: Do Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:22
        Droga Jadwigo obawiam się ,że twe Halo może zostać tu bez odpowiedzi,poniewarz
        część ta jest jusz w archiwum i rzadko ktoś tu pisze o bierzących sprawach.
        Proponuje Ci abyś zaglądała i wypowiadała się na aktualnej części,podaje link
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=34789897
        Pozdrawiam mir-mur

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka