Gość: emeryt IP: *.olsztyn.mm.pl 11.01.06, 16:59 Emeryci mundurowi-pomimo praw nabytych "kasę" za tzw "malowanie" macie z głowy. Demokracja-naprawa -prawa PiS-u to jest "To".Co na to zwiazki policji. fakty.interia.pl/news?inf=705162 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pik Re: Prawa nabyte emerytów mundurowych do kasacji. IP: *.olsztyn.mm.pl 12.01.06, 13:50 Nowy szef policji łamie ustawę.Dzisiejsi emeryci przystępując do pracy podpisywali konkretną umowę z państwem polskim,zobowiązując się do wykonywania określonych zadań,za co państwo gwarantowało im określone warunki w czasie służby i po jej zakończeniu.To,że zmienił się ustrój i rządy,nie powoduje anulowania wcześniejszych zobowiązań państwa.Jeszcze nikt z emerytów policyjnych,milicyjnych,SB,UB czy wojska nie wystąpił z pozwem do sądu europejskiego,ale gdy to zrobi,proces wygra,a wtedy budżet państwa zostanie ogołocony,gdyż będzie musiał wyrównać szkody poszkodowanym obywatelom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Prawa nabyte farsą IV RP ??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.01.06, 21:47 Do czasu!!! "Lex retrio non agit" Kolejny zamysł nawiedzonych reformatołów. Mam dość nawiedzonych urządzaczy!!! Pracują ze mną ludzie będący już od 20 lat na emeryturze ;((. Nie oceniam, takie po prostu było stanowisko stanowiących w tym czaie obowiązujące wówczas prawo. Zasasy bez zasad??? - Czy nie wiesz, skąd ja to znam??? Co powiesz na temat przyznawania emerytur przez katastroficzny i bezprzecznie adhezyjny narzędziowo ZUS, który płaci emerytury ludziom, którzy nie zapłacili przez całe swoje życie ani złotówki naogólnie funkcjonujący fundusz emerytalny??? Chciałbym doczekać się weryfikacji postepowania w tych sprawach całego dziwnego w swych niedostępnych okowach finansowych ZUS chyba bardziej, jak dawny tajny Plan Finansowy Państwa. Różnica polega na jednym, że z Planu finansowego Państwa coś wynikalo dla gospodarki planu, a z funduszy ZUS nigdy nic nie wynikalo oprócz wielu niewiadomych, gdzie tak na prawdę podziewają sie pieniądze ;(( Czekam na ekipę, ktora zweryfikuje przede wszystkim finanse ZUS i prawidłowość wydatków chyba najbardziej wyolbrzymionej instytucji finansowej w Europie pozostającej bez zadne kontroli!!! Nie chcę zadawać opytania, dla czego. Mam nadzieję, że oprócz mnie znajdzie się takich o wiele więcej!!! Odpowiedz Link Zgłoś