Dodaj do ulubionych

KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic.

11.11.02, 14:01
W tym miescie urodzilem sie, wychowalem, skonczylem podstawowke i ogolniak.
Potem wyjechalem na studia do Gdanska...mimo wspolnych poniemieckich korzeni
obydwu miast, a wiec pewnego podobienstwa trudno bylo na poczatku. Po 7
latach czulem sie juz tam dobrze. Teraz od 4 lat mieszkam w Warszawie- tu
rzucily mnie losy i praca. Jednak im robie sie starszy- a stuknelo mi juz 30
lat- tym mocniej mysle o powrocie do Olsztyna. Zbieralem pieniadze na
samochod..ale zmienilem zdanie. W najblizsze wakacje zamierzam kupic
mieszkanie w Olsztynie... Nie wiem, ale tylko w tym miescie moje serce bije
tak, jak powinno. Kiedy wychodze latem na Starowke (gdy przyjade do
rodzicow), wiem, ze tylko tu chce mieszkac. I choc poczatkowo bede tu
przyjezdzal pewnie tylko na weekendy i wakacje, mysle, ze gdy zawodowo
okrzepne i stworze sobie warunki by rozpoczac samodzielnie dzialalnosc w
Olsztynie- wroce tutaj. Kocham to miasto. I choc nie mam niemieckich korzeni,
rozumiem, co czuja Niemcy mowiac "heimat".
Pozdrawiam wszystkich Olsztyniakow.
Obserwuj wątek
    • Gość: Oleslaw Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.ub.uni / 172.20.6.* 11.11.02, 14:07
      A posadka w Londku juz Cie nie bawi?:)

• tonybleeer Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. 11.11.02, 14:18
        Preferuje mimo wszystko odpowiedzi na temat. Po co zasmiecasz forum?
        • tonybleeer Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. 11.11.02, 14:21
          To mial byc watek, gdzie wypowiedza sie ludzie, ktorzy tak jak ja podziela sie
          wspomnieniami, wrazeniami..
          Ale nie, od razu musi znalezc sie taki Oleslaw, ktory zamiast napisac cos
          sensownego, wszedzie musi wtracic swoje 3 grosze. Znam Cie juz Oleslawie dobrze
          z Twoich wypowiedzi tutaj, wiem, jak atakujesz Elblag na forum, jak chelpisz
          sie swoim SGH itd.
          Wstyd mi za ciebie- bo zamiast reprezentowac w warszawie godnie Olsztyn,
          przynoissz nam wstyd.
          • Gość: rita Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 14:40
            co to za buntowniczo - sentymentalny wątek. Mając 30 lat patrz w przyszłość, co
            będziesz robił póżniej, zostaw sobie te piękne wspomnienia na boku i zajmij się
            wychowaniem dzieci i zabezpieczaj sobie starość. Jeżeli ci idzie dobrze, to nie
            rób żadnych zmian. Bardziej docenisz Olsztyn z perspektywy kilkunastu lat.
          • Gość: Oleslaw Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.ub.uni / 172.20.6.* 12.11.02, 15:56
            tonybleeer napisał:

- Ale nie, od razu musi znalezc sie taki Oleslaw, ktory
            zamiast napisac - cos sensownego, wszedzie musi wtracic
            swoje 3 grosze. Znam Cie - juz Oleslawie dobrze

Znasz mnie? oj jak mi przykro bo ja cienie znam i pojecia
            nie mam cos za jeden. naprawde to ze przeczytales kilka
            moich postow nie upowaznia cie do publicznego
            oswiadczania ze mnie znasz. przyjaciol szukasz facet?

- z Twoich wypowiedzi tutaj, wiem, jak atakujesz Elblag
            na forum, jak - chelpisz sie swoim SGH itd.

EEE? czym sie chelpie? podaj cytaty . koles ja tu slowa
            nie pisalem na ten temat.

- Wstyd mi za ciebie- bo zamiast reprezentowac w
            warszawie godnie - Olsztyn, przynoissz nam wstyd.

Cale szczescie oceniaja to warszawiacy a nie
            zakompleksieni kolesie po UG.
            A kij od szczotki ci dobrze smakowal?
            • Gość: Leszek Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.02, 10:10
              Hallo!!!
              Co do Oleslawa to sie nim nie przejmuj ,jest tylko mala pchelka
              ktora od czasu do czasu probuje dac o sobie znac poprzez obrzydliwe
              krwiopijstwo - poswedzi i przestanie ,a na pchly jest pare lekarstw.
              Pozatym jest juz od poczatku do tej pory destruktywny co od ludzi tego pokroju
              oczekiwac?
              Natomiast co do twojego watku jestem podobnego zdania i dobrze cie rozumiem
              znam to uczucie i nie jestes osamotniony w tym przekonaniu iz tylko w miescie
              w ktorym sie urodziles i wychowales bedziesz sie czul jak w domu > u siebie w
              domu < Ciesz sie tylko ze do tego domu masz tylko ok 230 km u mnie jest tego
              az 1300 km
              Pozdrawiam i zycze pomimo wszystko wszystkiego naj...
              • Gość: Oleslaw Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.urz.uni-heidelberg.de 13.11.02, 15:22
                Lesiu wapniaku odczep sie ode mnie.

Ani ja cie znam ani sie do ciebie odzywam stary pryku.
                Mam do ciebie teraz rzut beretem wiec moge wpasc i ci skopac tylek jak szukasz
                zaczepki.
                • Gość: Leszek Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.02, 11:53
                  Gość portalu: Oleslaw napisał(a):

> Lesiu wapniaku odczep sie ode mnie.
                  >
                  > Ani ja cie znam ani sie do ciebie odzywam stary pryku.
                  > Mam do ciebie teraz rzut beretem wiec moge wpasc i ci skopac tylek jak
                  szukasz
                  > zaczepki.
                  Witaj Oleslaw !!!
                  To prawda my sie nie znamy ,ale osobiscie tego nigdy nie zalowalem i sadze po
                  Twoich wypowiedziach iz nadal tego nie bede zalowal < chyba ze mnie o
                  przeciwienstwie tej tezy przekonasz > Co do Twoich " milych komplementow"
                  nie spodziewalem sie - naprawde - czegokolwiek innego i nie rozczarowales mnie .
                  Pamietaj tylko ze To pomimo twego "szczeniackiego tonu " Forum te jest ogolnie
                  dostepne ,a ten twoim zdaniem STARZEC pomimo swego podeszlego wieku i z Twoja
                  podniesona noga dalby sobie rade.A berecikiem nie rzucaj ,moze ci sie jeszcze
                  przydac < obojetnie gdzie sie teraz znajdujesz > Chociazby dlatego ,by przykryc
                  resztki twego mozgu , w twoim przypadku trafniejsze jest " IDZIE ZIMA"
                  okreslenie --
                  • Gość: Oleslaw Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.urz.uni-heidelberg.de 14.11.02, 14:07
                    W takim razie rob to co robiles przez ostatnie pol roku. nie szukaj zaczepki ze
                    mna i bedzie spokoj. ja bynajmniej nie mam ochoty ciebie oceniac, wiec dlaczego
                    sie mieszasz?
                    • Gość: Leszek Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.02, 20:19
                      Gość portalu: Oleslaw napisał(a):

> W takim razie rob to co robiles przez ostatnie pol roku. nie szukaj zaczepki
                      ze
                      >
                      > mna i bedzie spokoj. ja bynajmniej nie mam ochoty ciebie oceniac, wiec
                      dlaczego
                      >
                      > sie mieszasz?

Oleslaw.
                      Widzisz jedo juz kapnales ,tzn nie masz juz ochoty mnie oceniac ,to juz krok
                      w przod-
                      • Gość: Oleslaw Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.urz.uni-heidelberg.de 15.11.02, 13:57
                        Skoro tak to prosze bardzo. Nie bedzie litosci dla folksdojczow.
    • asafetyda Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. 13.11.02, 14:11
      witaj Tony,
      troszeczke Ci zazdrosze sentymentalnego nastwienia do Olsztyna. Pewnie gdybym
      zostawila to miasto jakies 5 lat temu zywilambym podobne uczucia, niestety los
      chcial inaczej a miasto zaczyna powoli mi obojetniec..
      Pamietam ze jako mala dziewczynka czekalam na wakacje by choc na dwa tygodnie
      odwiedzic rodzine w olsztynie, bylo to miasto moich
      marzen..przyslowiowe "wlasne miejsce na ziemi". Los widocznie chcial zeby tak
      bylo, bo dostalam sie to na studia i juz po nich zostalam...rowniez z
      sentymentu...tylko ze po 5 latach sentyment gdzies ucieka ode mnie...
      Lubie Olsztyn ale nie jest juz to moj "raj na ziemi" i majac mozliwosc
      wyjechania stad nie zawaham sie:) pomimo przyjazni jakie tu bym miala zostawic..
      A moze powinnam zostawic je na czas jakis ..moze wowczas zatesknie:) Ponoc po
      czasie sie docenia to co sie mialo:) Ano obaczymy co bedzie..
      Pozdrawiam i zapraszam na stare smieci:)
      Asafetyda
      • tonybleeer Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. 13.11.02, 19:40
        Chamstwo Oleslawa, zwracanie sie do innych na "koles" i inne tego typu odzywki
        pozostawiam bez komentarza...niestety, komus tu az za bardzo wychodzi slowa z
        butow...a moze po prostu brak wlasciwego wychowania w rodzinie...jedyna rada
        jest zrobienie z tej osoby "persona non grata" i po prostu dyplomatyczne nie
        reagowanie na jej wypowiedzi.
        A co do sentymentu...jak wyjechalem z Olsztyna, tez na poczatku zachlysnalem
        sie wielkomiejskoscia Gdanska...ale to mija.
        A poza tym zamieszkac w olsztynie czy nawet studiowac, a urodzic sie tu i
        wychowac- to jednak spora roznica. To tak, jak dla mnie Gdansk, w ktorym
        spedzilem 7 lat, nigdy ni ebedzie rodzinnym miastem
        Pozdrawiam
        • asafetyda Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. 14.11.02, 11:32
          > A co do sentymentu...jak wyjechalem z Olsztyna, tez na poczatku zachlysnalem
          > sie wielkomiejskoscia Gdanska...ale to mija.
          > A poza tym zamieszkac w olsztynie czy nawet studiowac, a urodzic sie tu i
          > wychowac- to jednak spora roznica. To tak, jak dla mnie Gdansk, w ktorym
          > spedzilem 7 lat, nigdy ni ebedzie rodzinnym miastem
          > Pozdrawiam

Pewnie masz racje, twierdzac ze urodzic sie tu a mieszkac od kilku lat to nie
          to samo, nie oznacza to jednak ze moje wiezi z Olsztynem sa slabsze, sa po
          prostu troszke inne...Olsztyn jest dla mnie bardziej rodzinnym mistem niz to w
          ktorym sie urodzilam i wychowalam. Z tamatym oprocz Rodzicow nie laczy mnie
          nic,zas z Olsztynem wszystko laczy mnie oprocz Rodzicow. dziwny to moze uklad
          ale prawdziwy:)
          Czlowiek zawsze wraca sercem do miejsc gdzie czul sie najszczesliwszy, choc
          czasem tesknota i oczekiwanaia zwiazane z powrtotem nie okazuja sie zgodne z
          wyobrazeniami
          pozdrawiam
        • Gość: Oleslaw Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.urz.uni-heidelberg.de 14.11.02, 14:05
          Ty sloma zajmij sie swoja rodzina lepiej. Na inteligencje to ty mi nie
          wygladasz.
          • Gość: LP® Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 15.11.02, 18:30
            Po co rozmawiacie z tym chamem,on probuje wszedzie namieszac.

pozdr.LP®
            • Gość: Leszek Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.02, 12:31
              Gość portalu: LP® napisał(a):

> Po co rozmawiacie z tym chamem,on probuje wszedzie namieszac.
              >
              > pozdr.LP®
              Witaj LP !!!
              Masz calkowita racje ,chamstwo trzeba tepic , a wytepic chamskich
              Oleslawow mozna w ten sposob jaki zaproponowales tzn nie dyskutowac.
              Pozdrawiam Leszek.
              • Gość: Oleslaw Re: KOCHAM OLSZTYN i chce tu wrocic. IP: *.urz.uni-heidelberg.de 18.11.02, 13:50
                Lesiu tchorzliwy cieniasku.
                NIe za czesto zmieniasz nicka?
                Zebym ja cie tu zaraz nie wytepil.
                Idz na forum Bilda i tam sobie pogadaj. poziom w sam raz dla ciebie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka