Dodaj do ulubionych

Przyczółki PRL-u w Olsztynie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 18:13
Ordynator oddziału ortopedycznego w Szpitalu Miejskim w Olsztynie zrugał mnie
jak sztubaka (mam 48 lat) przy pacjentach, za samą próbę zapytania(!?)czy
skonsultuje przyniesione zdjęcia rentgenowskie, drąc się na cały korytarz :
MNIE ZA TO NIE PŁACĄ !!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: geo Sklep PSS Społem (i nic nie widziołem) MALWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 18:22
      Kasjerka, obsługując mnie, żre batona i rozmawia z koleżanką z sąsiedniej kasy.
      Przyzwyczajonemu do obsługi w Realu (gdzie nie jest idealnie), wyszły mi gały
      na wierzch.
      • Gość: sopelek Re: Administracja OSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 18:28
        Szczegóły tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=35646169&v=2&s=0
      • Gość: turysta Re: Sklep PSS Społem (i nic nie widziołem) MALWA IP: *.olsztyn.mm.pl 07.02.06, 08:02
        ty nic nie kumasz.rób dalej zakupy w tym REALU.kiedyś może zrozumiesz co robisz.
        [hym.... wątpie]
        • Gość: Eryk 56 Re: Sklep PSS Społem (i nic nie widziołem) MALWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 08:41
          Co on moze kumac,jemu odpowiada jak dziewczyna 8 godz.kasuje stojac i
          zamontowany ma pampers.Dziecko nowobogackiego wychowane na kulturze tvn-u

• Gość: geo Re: Sklep PSS Społem (i nic nie widziołem) MALWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:48
            Powtarzasz bezmyślnie bzdury wygłaszane przez Leppera. Tylko idiota pojedzie do
            sklepu, który ma 4 razy dalej od domu, w którym jest drożej , mniejszy wybór i
            chamska obsługa. I jeszcze bezwstydnie reklamuje się "Dobre bo polskie",
            tandetę i bylejakość przykrywając "polskością".
            • Gość: lolo Re: Sklep PSS Społem (i nic nie widziołem) MALWA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.02.06, 21:46
              masz racje ze eryk pisze kosmiczne bzdury (ale ostatnio to w naszym kraju
              standard) ale staje w obronie malwy. moja matka pracuje w społem i dlatego ma
              pewnosc ze nie ma tam "odswiezania" mięsa i wszystko jest zawsze świeże
              (poprostu jak coś się starzeje to to wywalają bo tu nie ma presji na wynik
              takiej jak w sieciowych hipermarketach). z obsługą nigdy nie miałem przykrych
              incydentów, chociaż to fakt że panie są trochę z innej epoki ale są raczej miłe
              a to mi w zupełności wystarcza. z reala natomiast pamiętam sytuację gdy nie
              chcieli wymieniać dzieciakom jakiś kuponów na bony pieniężne bo te zbierały je
              od klientów - moim zaniem ostra chamówa.
        • Gość: geo Re: Sklep PSS Społem (i nic nie widziołem) MALWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:38
          Dobre, ale mało konkretne.
    • Gość: czytelnik Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:15
      No i miał doktor rację . Jak kolego chcesz konsultacji , to albo pędź do
      rodzinnego po skierowanie do poradni ortopedycznej , albo idź do gabinetu
      prywatnego bez skierowania i płać . I to akurat n e jest relikt PRL-u , tylko
      najczystsza goispodarka rynkowa . To Ty jesteś , 48-letni kolego , reliktem PRL-
      u .
      • Gość: mazur Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:35
        Masz racje Czytelniku,przyznając racje ogłupionego nowymi przepisami doktorowi
        (za PRL nie bylo NFZ i był porzadek). Nie dajmy sie wmanewrować w dyskusję o
        czymś, co minęło - na szczęście jednych, radość drugich -po to by odsunąc uwagę
        od tzw. nowoczesności, czyli pozornego dbania o czlowieka. A teraz czlowiekiem
        jest ten, kto ma forsę -skąd? Nikogo nie obchodzi.
        Pozdrawiam
        • redakcja.olsztyn Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie 06.02.06, 19:49
          Usunąłem z wątku post, który krytykował GW Olsztyn za to, że - jak napisał
          autor - „tropi, węszy, oskarża, podejrzewa, wywołuje upiory przeszłości, kpi z
          ludzkiej pracy”. Usunąłem, choć zwracał uwagę na pewne przejawy „ponadczasowego
          chamstwa”. Jednak zupełnie niepotrzebnie sugerował „jakąś” przeszłość rodziców
          red. Zientarskiej.

Maciej Nowakowski
          GW Olsztyn
          • Gość: eurofanatik Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.02.06, 02:37
            Widze, ze w Polsce jest modne tropienie przeszlosci rodzicow (przypomnijmy sobie
            kampanie wyborcza). Smutne to i zenujace. Takie zachowanie to tez chyba relikt
            PRL-u bo przeciez tam wlasnie przywiazywano duze znaczenie do "pochodzenia".
            • Gość: mazur Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:40
              usuniecie postu sprawilo, że dyskusja zeszła na manowce. Pisząc o rodzicach
              pani Z. mialem na mysli całe pokolenie, ktore przetrwalo PRL po to, żeby inni
              teraz mogli bez strachu glupoty wypisywać w internecie. No to zdrówko...
          • Gość: trypućko_stefan Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 03:38
            ale o co chodzi?
          • Gość: nabram Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 10.02.06, 12:42
            A co ? Gazety Wyborczej i pani Zientarskiej krytykować nie wolno?
            GW niech trochę spasuje bo narodowo-katoliccy Kaczyńscy, Lepper i Giertych mogą
            zrobić kuku. "Wielki" Aleksander K. to już przeszłość i ochrony brak.
            • Gość: lolo Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.02.06, 21:54
              jezeli ktos chce dziennikarzom robić kuku bez udowodnienia w sądzie że
              dziennikarz skłamał to jest to atak na wolność mediów
      • Gość: geo Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:36
        Gó.. miał a nie rację, drogi "czytelniku". 1. Składki na ubezpieczenie
        zdrowotne opłacam regularnie od 22 lat, bardzo rzadko korzystając z usług tzw.
        służby zdrowia. Gdzie są moje pieniądze, to temat na inną opowieść. 2.Na
        konsultację zostałem skierowany (ustnie) przez lekarza z przychodni
        przyszpitalnej, podwładnego p.ordynatora, więc byłem święcie przekonany, że od
        strony formalnej wszystko jest OK. 3.Niezależnie od okoliczności, nie dałem
        żadnych podstaw do chamskiego zachowania. 4.Chamstwem jest też, nazywanie
        kogoś, kogo się zupełnie nie zna "reliktem PRL", tylko ze wzgl. na wiek. Komuny
        nie obalali dzisiejsi 20-latkowie. Życzę wszystkiego najlepszego.
        • Gość: zechu Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: 134.95.197.* 17.02.06, 15:35
          1. skladki kazdy placi, mozesz chodzic do szpitala nawet 5 razy w tyg jezeli to
          poprawi twoje samopoczucie
          2. lekarz z przychodni przyszpitalnej powinien uprzedzic pana ordynatora,
          widocznie zapomniales sie przedstawic...
          3. sama okolicznosc moze juz zostac uznana za chamska (wiec zaleznie od
          okolicznosci), w twojej subiektywnej ocenie nie dales podstaw...
          4. z reliktem to moze faktycznie przesada:) ale dinozaur...to byl zart,
          przepraszam. wszystkiego dobrego, bez urazy
    • Gość: patriota Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:51
      Odwalcie się od pomnika Zwycięstwa. To jest wasz ulubiony temat od pieciu lat.
      Komu zalezy na jego usunieciu? Ano tym, ktorzy chcą rozmydlić historię; a z
      tej niedwuznacznie wynika, że Niemcy wywolali wojne i padli jej ofiarami
      (naprawdę mi przykro), tracąc m.in. Prusy Wschodnie. To im tę klęskę ten pomnik
      stale przypomina, nie nam, więc chcą naszymi rękoma go zniszczyć,
      wykorzystując nasze antyrosyjskie fobie. To falszywa antypolska rada, bo
      odbiera jeden z dowodów naszej tu wspólczesnej obecności. To jest akurat lepsza
      pamiątka po PRL, część krajobrazu kulturowego tej ziemi po 1945 roku. Tylko
      ćwoki "poprawni politycznie" (kiedyś za marki, teraz za euro)tego nie
      rozumieją. Armii Czerwonej nie kocham, ale to był aliant, nie tylko nasz,
      przeciwko Niemcom. Oni mogli nam nie dac tych Prus i nic byśmy nie zrobili. Bo
      Zachód miał to w d...
      Jak całkiem wyczyścimy Warmie i Mazury z PRL, to co tu zostanie?
      Skansen "prawdziwej kultury" sprzed 1945. Zastanowcie się poprawiacze
      • Gość: grzebiel Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 07.02.06, 11:53
        Gościu patrioto, a co to jest partiotyzm?

Pytanie:Jak całkiem wyczyścimy Warmie i Mazury z PRL, to co tu zostanie?
        Borussia głąbie
        • Gość: patriota Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:43
          Borussia w wersji patriotyzmu bez kiczu, czyli jedynie slusznej. Mniam,
          mniam ...
    • Gość: patriota Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:10
      wejdźcie na stronę www.gazetylokalne.pl i poczytajcie jak Polakow robia w
      bambuco Amerykanie w Bostonie, usuwając pomnik "Partyzanci" polskiego
      rzeźbiarza. Wszyscy nas maja za nic, więc nie przykladajmy reki do tego u
      siebie...
      • block-buster Dla mnie przyczolkami PRL sa olsztynskie media 06.02.06, 20:38
        Wszystkie bez wyjatku,z akcentem na Gazete Olsztynska i olsztynski oddzial
        Gazety Wyborczej.Za co?Za to,ze przez lata nie odwazyly sie napisac slowa o
        panowaniu Procyka w Pojezierze,choc miasto trzeslo sie od plotek.
        • Gość: patriota Re: Dla mnie przyczolkami PRL sa olsztynskie medi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:54
          Nic dodać, nic ująć. A GW może innych z nazwiska posądzać o wszystko,
          natomiast gdy dotyczy to jej ludzi lekko "draśnietych", to wyrzucaja posta.
          Oto jak sie robi czytelnikow w konia.
        • Gość: lolo Re: Dla mnie przyczolkami PRL sa olsztynskie medi IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.02.06, 21:57
          z tego co pamiętam wyborcza pisała (być może ogólnopolska)
      • Gość: alfik Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.elb.vectranet.pl 07.02.06, 15:57
        Jestescie jednym wielkim,prlowskim przyczolkiem,nie dlatego ze w mojej
        wypowiedzi jest jakakolwiek zlosliwośc,ale niestety w tym miescie zkorzenione
        sa tradycje prl-u,kultywowane przez WLADZĘ,ktora wie wszystko najlepiej.
    • Gość: jacek olsztyn Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: 200.157.154.* 07.02.06, 04:27
      Przyczolki PRL,u to Rynski, Malkowski, Szadkowski i cala reszta komunistycznej
      gawiedzi. Takie postawienie sprawy jak w Waszym artykule to odwracanie kota
      ogonem, typowe dla GW, szkoda, bo kiedys wierzylem w Michnika.
      • sam_sob Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie 07.02.06, 08:07
        Gość portalu: jacek olsztyn napisał(a):

> Przyczolki PRL,u to Rynski, Malkowski, Szadkowski i cala reszta
        > komunistycznej gawiedzi.

Dodać należy to, że składa się ona - komunistyczna gawiedź głównie z tych,
        którzy żyli zawsze na cudzy rachunek z dodatcji, bo sami nie byli w stanie na
        siebie samodzielnie zapracować.
        • Gość: siara Re: Bezmyślna zabawa kosztem prostych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 09:07
          Zgadzam się z przedmówcami - te artykuł to niestety dowód, ze autorzy
          olsztyńskiej GW mają "przyczółki PRL" w głowach. Prezentują sposób myślenia jak
          organu prasowego partii - "przyłóżmy sklepowej za brzydki czepek albo szewcowi,
          który podpadł szanownej redaktorce". Z maluczkim zawsze można ponabijac się
          bezkarnie na łamach. No, ale jeśli chodzi choćby o byłych PZPR-kich notabli
          którzy nadal są przy władzy i przez lata nie zmienili stylu rządzenia, to już
          jakoś autorom brakuje odwagi... Wstyd
          • Gość: Helmi Re: Bezmyślna zabawa kosztem prostych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:22
            Ja bym dorzucił Wydział Ksiąg Wieczystych w Sądzie w Olsztynie.
          • Gość: patriota Re: Bezmyślna zabawa kosztem prostych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:54
            No, brawo Siara, zrozumialaś wreszcie, że GW robi nas w konia? Siedza tam przy
            ekranach i ryja ze smiechu, że my sie tu uzewnetrzniamy niezaleznie od tematu.
            Bo oni szukaja TEMATU, a nie prawdy. Zdrówko
            PS, mysle, że mój post powinien być ostatni w tej żenującej i prowokacyjnej
            akcji odwracajacej uwagę od tego, co za oknem jest naprawdę. LUdzie, jesli nie
            wstydzicie sie swego kraju bez wzgledu na jego historię (ani zła, ani dobrą,
            tylko taka jaką koń widzi), to nie dziwcie się, że zostanieci nazwani
            komuchanmi lub zasypani głupimi pytaniami w rodzaju, co to jest patriotyzm.
            Niestety, to za trudne dla wielu, by przyznawać sie do różnej i tudnej
            przeszłości - oni chca być zawsze nownarodzen i nie ubrudziwszy rączek niczym,
            spijać mleczko wypracowane przez poprzedników. TZw. komuchy nie wyrosły na
            pustyni ...
    • generallo Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie 07.02.06, 16:11
      nie są to raczej przyczółki IV Rzeczypospolitej :(
      • Gość: alfik Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.elb.vectranet.pl 07.02.06, 19:31
        Więc wniosek nasuwa sie sam,mozna popaść w nielaskę u Kaczorow.
    • Gość: olsztyński handlow Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.06, 20:41
      Co za dupek pisze o przyczółkach PRL? A może to są przyczółki przedwojennego,
      drobnego handlu żydowskiego? Dlaczego ten dupek (autor) szuka najbardziej
      prostackiego wyjaśnienia? Czyżby nie był w stanie zrozumieć istoty rzeczy ?
    • Gość: kuba23 Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.06, 20:47
      Oczywiście, jak ksiądz nie pochowa umarlaka, bo nie chcą mu dać za to 1000 PLN,
      to też jest pomiotem PRL. Czy to nie żałosne ?
    • Gość: Czesław M. Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.06, 21:26
      Mam pytanie do autora: czy jego zdaniem dłużej w Polsce trwał PRL czy chamstwo ?
      • Gość: alfik Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.elb.vectranet.pl 09.02.06, 11:15
        Panie Czeslawie,przeciez jedno z drugim jest tak scisle związane,a PRL tego nie
        tepil,lecz wręcz przeciwnie,tworzył.
        • Gość: kurpś Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 18:31
          Pan Czesław M.w czasie PRL-u zatraćił orientacje,nic dziwnego,bo kiedy stał pod
          piekarnią /brudny, głodny/ i prośił o chleb - pieprzyło mu się w mózgu...jak
          poprawić sobie byt? Doszedł do wniosku,ze przekupstwem podstepem zapisze się do
          partii i ,że promowaniem swojej osobowości oraz chamstwem może wiele
          zdziałać.Dziś żyjąc jak ta Wesz na cudzym kołnierzu,mimo,ze ma na sobie
          garniturek znowu zastanawia sie-..jak sobie polepszyć? Bo koniec roku
          tuż,tuż.Czy zapisać się do tej samej partii? Czy lepierj zostac "NA TY" z
          apodyktycznym chamstwem?

ć dalej chamem kiedy mu było lepiej?
    • Gość: rs Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:33
      I miał rację drogi GEO, gdy bstwierdził że mu za to nie płacą.
      A skoro nie płacą to o co Ci chodzi. Zapłać i uzyskasz konsultację.
      I jeszcze jedno, czy to były Twoje zdjęcia, bo o ile wiem to lekarz powinien
      konsultować pacjenta, a zdjęcia to tylko "badanie dodatkowe".
      Wyciągaj portfel i do doktora do gabinetu prywatnego, albo po skierowanie do
      rodzinnego i w kolejkę. Pa.
      • Gość: Alla Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 20:12
        Tylko, że nikt nie spytał się, czy pacjent chce co miesiąc płacić na takich
        lekarzy ;))))))))
        Nikt się nie spytał, a co miesiąc kasę zabiera !!!!!!
    • Gość: zechu Re: Przyczółki PRL-u w Olsztynie IP: 134.95.197.* 17.02.06, 15:27
      nie na temat...no i pewnie zapomniales dodac, ze 'probujac' zapytac w czyms
      przeszkodziles...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka