Dodaj do ulubionych

TVP i PR w Olsztynie

IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 08.01.03, 14:28
Czy Olsztyn ma regionalny ośrodek TVP czy nie ma ? Jeśli nie ma, co serwuje
się olsztyniakom w TVP3 w czasie antenowym przeznaczonym na lokalne
wiadomości i inne audycje? TVP Gdańsk?

W czasach słusznie minionych, gdy nie było jeszcze prywatnego komercyjnego
radia, Olsztyn miał na pewno lokalną rozgłośnię Polskiego Radia nadającą
niezły program. Lepszy był tylko Lublin (nie licząc bezkonkurencyjnej wówczas
radiowej "trójki"). Czy to radio się zachowało?
Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: TVP i PR w Olsztynie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 20:49
      takie miasto, powinno mieć własny ośrodek TV , ale tez jestem ciekawa.
    • Gość: being28 Re: TVP i PR w Olsztynie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.01.03, 22:17
      TVP3 to wielka porazka, ogrom ludzi zyje z naszych abonamentow, nic ciekawego
      nie robia (produkuja), zreszta co mozna pokazywac w olsztynie?
      Same kleski architektow, przekrety, afery, wypadki drogowe, bezrobocie, nedze
      itp.
      To ze jestesmy miastem wojewodzkim nie oznacza, ze musimy miec TV. Ostatni w
      lublinie przezywali, ze likwiduja im Expresy (pociagi) i ich miasto traci na
      znaczeniu. Tak samo jest z TV w Olsztynie.
      Dla zainteresowanych TVP znajduje sie w budynku Radio Olsztyn na Radiowej
      (moze kiedys to bedzie ul.Telewizyjna).

Jedyna pociecha z TV w olsztynie jest zmniejszenie bezrobocia:))))
      Kilka osob ma dobra posade...
      • bpkw Re: TVP i PR w Olsztynie 08.01.03, 22:33
        Rozgłośnia Regionalna PR funkcjonuje nadal i raczej spełnia swoją rolę. Jest
        jeszcze Radio WAMA nadające "Złote Przeboje" i przy okazji garść wiadomości
        regionalnych. Przypomniałaś mi program nocny z Lublina. To był znakomity
        program w tamtych czasach. Przygotowanie do matury a potem sesje
        egzaminacyjne... zawsze mi w tym towarzyszyła lubelska rozgłośnia. To chyba oni
        wylansowali " Budkę suflera" ???.
        • Gość: słuchacz Re: TVP i PR w Olsztynie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 09:35
          takich smutów i smętów jak w Radio Olsztyn dawno nie słyszałem! jak dla mnie
          zbyt przegadane!
        • Gość: Andulka Re: TVP i PR w Olsztynie IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 09.01.03, 09:40
          bpkw napisał:

Przypomniałaś mi program nocny z Lublina. To był znakomity
          > program w tamtych czasach. Przygotowanie do matury a potem sesje
          > egzaminacyjne... zawsze mi w tym towarzyszyła lubelska rozgłośnia. To chyba
          oni wylansowali " Budkę suflera" ???.

Oni, oni. Pierwsza połowa lat siedemdziesiątych. To był, jak na tamte czasy,
          niesamowity ewenement. Poza "trójką" chyba tylko Lublin nadawał tyle ówczesnej
          młodzieżowej muzyki anglojęzycznej. I pomyśleć, że jeszcze trzydzieści lat
          temu...e, tego się nawet nie da opisać słowami, pokolenie mojej córki i tak nie
          zrozumie, co i kogo było wtedy słychać po włączeniu radia. A co było w
          telewizorze! Te spusty surówki w hutach, otwierające każdy dziennik :)))))))))))
          Te misiaczki i karpiki przywódców :)))))))))), te szarfy, sztandary i
          transparenty:))))))))

Dziękuję wszystkim za informacje. Rozumiem, że lokalna TV jest i nadaje coś na
          kształt lokalnych wiadomości, tylko nie bardzo ma co pokazywać :(
          Szkoda. Ale przyrodę Warmii i Mazur można pokazać zawsze. Chętnie sama bym
          pooglądała. :)
          • Gość: Pogoda Re: TVP i PR w Olsztynie IP: 212.244.111.* 09.01.03, 11:05
            Radio Olsztyn było swego czasu naprawdę z werwą. Teraz próbuje jeszcze poderwać
            się do lotu, ale z różnym rezultatem. Sama możesz się o tym przekonać Droga
            Andulko wchodząc na stronę www.ro.com.pl. i słuchajac paru audycji...
            Nie umniejsza to faktu, że spod jego skrzydeł wyfrunął Piotr Bałtroczyk, który
            sam siebie nazywa prostym prezenterem radiowym.
            Serdeczności
            Pogoda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka