Gość: being28 IP: *.icpnet.pl 13.01.03, 23:48 Czy Okejki i inne pseudobusy na ulicach Olsztyna dobrze swiadcza o naszej komunikacji miejskiej? Czy to dobra wizytowka miasta-szczegolnie przy dworcu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ol4 Re: Okejki. Czy sa potrzebne? 14.01.03, 17:45 Wedlug mnie sa niepotrzebne. A poza tym niewygodne, rozklekotane i niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okeja Re: Okejki. Czy sa potrzebne? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 09:20 jest wiele rzeczy w naszym mieście które nie są dobrymi jego wizytówkami, ale jeśli idzie o OKejki to jestem za nimi całym sobą. Robią naprawdę dobrą robotę i wyręczają MPK jak mogą, co nas pasażerów jedynie cieszy, choć powinno sie wyć że MPK nie robi nic dla ludzi ale wszystko dla siebie. Niby jest konkurencja ale jedynie w jedną stronę, może by tak MPK z OK powalczyły między sobą o niższe ceny biletów? Odpowiedz Link Zgłoś
toja77 Re: Okejki. Czy sa potrzebne? 15.01.03, 10:52 POmysł bardzo dobry. Małe autobusiki sprwdzają się. DObrze uzupełniają tradycyjna komunikację. Inna sprawa to oczywiście stan tych busów. Mozna im wiele zarzucić. Dlatego lepiej na tym tle wyglądają małe autobusiki MPK. Na niektórych liniach sprawdzają sie fantastycznie. Moja żona bardzo sobie je chwali (ja też, bo przeważnie zabieram jej samochód, a ona chodzi na późniejsza godzine do pracy, więc jeździ małymi autobusikami, a że je lubi, więc nie bardzo krzyczy, że nie może wiąć samochodu). Zwłaszcza „42” z Jarot na dworzec jest strzałem w dziesiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spacz Re: Okejki. Czy sa potrzebne? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 00:00 Qrde. Przeciez to prywatna (?) inicjatywa wiec jesli jezdza tzn ze sa potrzebne. Inna sprawa ze takie busiki to tworza klimat wiochy, szkoda. Ale ostatnio jak mi na mrozie spiep...y razem jezdzace 3, 9, 15 to nawet mala OKejka pojechalem, i to za zyla chyba. Wcale nie drogo. OK: ciasno i wogole ale kanar sie nie czepial ze mam plecak. A dyrektor MPK 9 tys bieze, bo przeciez autobusy ciezko "dograc wszedzie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: Okejki. Czy sa potrzebne? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.01.03, 00:08 Z pieniedzy mieszakancow doplaca sie do MPK, a najbardziej dochodowe linie podbierane sa przez konkurencje. Z dworca najszybciej na Jaroty dojedzie sie Okejka, bo autobusy jezdza rzadko, a Okejka zwasze czeka. W nocy jeszcze gorzej, 1 autobus na takie miasto to chyba za malo. Zarabiaja tylko taksowkarze. Czy nikomu w MPK nie zalezy na zyskach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: Okejki. Czy sa potrzebne? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 18:33 Brzydkie, ale praktyczne. Przydają się Odpowiedz Link Zgłoś