Gość: Maja IP: *.uwm.edu.pl 26.06.06, 14:29 Który Waszym zdaniem polecacie?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prusak75 Re: Najlepszy bank IP: 193.227.131.* 26.06.06, 14:52 to zalezy, mialem konto w pko bp, zamknelem konto w zeszlym tygodniu w pekao sa, mam jeszce kredyt i konto w bzwbk i konto w mbanku, wlasnie otworzyłem konto w Reiffeisen Bank Polska w Europa Center, nie ma kolejek blisko mam i do pracy i do domu, operacje w necie za darmo, opłata za konto 7 pln + opcjonalnie pln jak sie nie kupi na na karte platnicza 300 pln miesiecznie, no i chyba ze masz 8 tys na koncie, oplata za konto 2 pln, karta za darmo, nie najgorzej jest w Millenium, jak ktos ma wplywy powyzej 1500 pln na konto, prowadzenie bez oplat, opłata za karte visa electron 15 pln za 2 lata, operacje w necie za friko, no chyba ze mało robisz przelewow to mbank, prowadzenie za friko i przelew 0,5 zł, + kontolokacyjne oprocentowane na 3,6 % , w reiffeisen takie samo za 3,4% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prusak75 Re: Najlepszy bank IP: 193.227.131.* 26.06.06, 14:54 a jeszce slyszalem ze Lukas Bank jest nie najgorszy, chociaz oni tez maja swoje chywty marketingowe nie do konca ok, Deutche bank ma fajna karte kredytowa dla wyjezdzajacych za granice, a do czego Ci potrzebne konto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysta Re: Najlepszy bank IP: *.ols.vectranet.pl 26.06.06, 16:14 Zależy od twojch oczekiwan.Ja bym wybrala znany i dzialajacy na terenie calego kraju i zagranicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooooooooooooooo Re: Najlepszy bank IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 26.06.06, 20:46 sprawdź: www.bankier.pl/narzedzia/wyszukiwarki/konta/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefir Re: Najlepszy bank IP: *.ols.vectranet.pl 27.06.06, 11:19 najlepszy jest mbank,zadnych oplat za prowadzenie konta,50 gr za przelew do innego banku,nie musisz stac w banku by wplacic pieniadze bo w alfie jest wplatomat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna37 Re: Najlepszy bank IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 27.06.06, 15:55 miałam konto w mbanku, milleniu, bzwbk zlikwidowałam wszędzie i mam teraz w deutsche. jestem zadowolona. dla przeciętnego zjadacza chleba jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Najlepszy bank IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.06, 17:34 Podaj mi namiary na deutsche bank.Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna37 Re: Najlepszy bank IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 27.06.06, 15:57 dodam że w mbanku mialam konto przez kilka lat i tam jest jeden problem. Jak robi tobie ktoś przelew albo ty komus a następnego dnia jest święto ( nie weekend) to zawsze przetrzymują tłumacząc sie tym że mają 2 dni robocze na przekazanie środków i takie tam pierdoły. wprowadzają klientów błąd, a najzwyczajniej w świecie przetrzymują pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prusak75 Re: Najlepszy bank IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.06, 08:40 w 2005 roku na takim przetrzymywaniu kasy, banki zarobily 9 mld zł, suma nie mala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefir Re: Najlepszy bank IP: *.ols.vectranet.pl 28.06.06, 09:47 luna masz racje,ale nie tylko mbank nie ksieguje pieniedzy w swieta - inne banki rowniez... Odpowiedz Link Zgłoś
taras70 Re: Najlepszy bank 28.06.06, 21:02 w Multibanku jest podobnie. zreszta mbank i Multibank to ta sama grupa bankowa ! jezeli wiec chcesz wykonywac wiekszosc operacji z domu przez internet, ale czuc przy okazji, ze bank nie jest tylko wirtualny, ale, ze ma rowniez siedzibe , w ktorej ewentualnie mozna cos zalatwic - to Multibank jest idealny !!! jedyny powazny minus to : czesto psujacy sie wplatomat, ktory oprocz tego jest bardzo wygodny i czynny tak jak bankomaty cala dobe ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna37 Re: Najlepszy bank IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 29.06.06, 16:47 ja z takimi praktykami spotkałam sie tylko w mbanku. Mam konto z bzwbk i miałam w pko sa - tam księgowania byly zawsze w dni robocze - nieważne jaki dzień jest na następny dzień czy sobota czy wielkanoc.ale... w pko za drogie - i malo korzyści. W bzwbk było ( i jest ) ok ale chcę wszystko zebrać w jedno, a ponieważ moja firma korzysta z DB więc mam porównaie również co do szybkości operacji czy księgowania przelewów - robia to nawet w soboty - jesli jest zlecenie internetowe. Więc zrezygnowałam ze wszystkich innych i przeniosłam sie do deutsche bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prusak75 Re: Najlepszy bank IP: 193.227.131.* 30.06.06, 08:50 teraz to bym zmienil bank na DB, a nie na Reiffeisen, ale z drugiejs strony do R moge zejsc w kapciach, niech sie tylko pogorszy oferta o pol grosza, od razu przechodze do DB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysta Re: Najlepszy bank IP: *.ols.vectranet.pl 30.06.06, 15:01 Ja jestem za bankiem takim gdzie bankomaty sa w kazdym malym miasteczu.Jak wyjezdzam moge pobrac wszedzie pieniądze w bankomacie.Takie banki to PKO BP. Drugi mnej wygodny ale dobry poza Polska to PKO SA i PBK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prusak75 Re: Najlepszy bank IP: 193.227.131.* 30.06.06, 15:39 nie ma to jak trzymac kasy w skarpecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o rany Bank IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 30.06.06, 20:46 dobry bank to ten co pobiera najmniejszą prowizję i dajem największe oprocentowanie. Co z tego, ze jest blisko, ale ma wysokie opłaty!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś