Dodaj do ulubionych

Lepiej nie chodźcie na wagary

IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.06, 22:05
w kamasze i do Iraku, albo co gorsza przed telewizory - niech obrady sejmu pooglądają
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.06, 00:16
      A jaka była frekwencja w LO 8? Bo matura wyszła najgorzej. Gratulujemy naszej
      Pani Dyrektor. Zaraz będzie w całym województwie tak jak w naszym liceum. To
      będą JAJA!!!
      • edico Re: "Amnestia" Giertycha 19.07.06, 02:45
        na pewno im pomoże w przekonywaniu uczni do nauki i egzaminów za karę a nie do
        wagarów :))
        • theedge Re: "Amnestia" Giertycha 22.07.06, 21:38
          Uczni nie trzeba przekonywac, ucznie sa kumate i wiedza ze trzeba sie uczyc.
          Ucznie nie lubieja Giertycha bo wiedza ze to swinia.
      • Gość: lolka Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: 195.42.249.* 19.07.06, 15:21
        jaka dyrektor takie wyniki- Pani Jolu prosze pozdrowic Romana
        • Gość: gość Re: jesteście za wagarami? IP: *.ols.vectranet.pl 20.07.06, 21:04
          Wiesz lolka, chyba ci upał zaszkodził. Jesteś za wagarami, czy przeciwko
          rządowi, bo chyba nie bardzo rozumiesz o co chodzi. Porozmawiajmy o konkretach.
          Potrafisz? Czy potrafisz tylko wszystko i wszystkich krytykować w czambuł, jak
          przystało na zakompleksionego człowieka.
      • Gość: waran Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: *.ols.vectranet.pl 20.07.06, 21:16
        Porozmawiamy na temat, czy kogoś znowu skopiemy? Przedstawicielowi nowej władzy
        trzeba dokopać, najlepiej prześwietlić do czwartego pokolenia i niech nie waży
        się cokolwiek robić. Z wagarami trzeba walczyć, a nie krytykować KO za
        działania, które służą słusznej sprawie. Tylko restrykcyjne działania przyniosą
        skutek. Głaskaliśmy młodzież po głowach tyle lat no i mamy to co mamy. Swoją
        drogą, poziom intelektualny niektórych forumowiczów schodzi na psy. Wytwór
        demokratycznej nowoczesnej edukacji. Nawet nie potrafią niektórzy zrozumieć o co
        chodzi w artykule ( patrz: czytanie ze zrozumieniem). Chodzi O WAGARY, a nie o
        panią Gregorczuk i jej przeszłość.
        • edico Re: Oświata IV RP 25.07.06, 01:28
          Dwóch nastolatków wtargnęło do mieszkania 67-letniej kobiety. Okradli ją, ale
          wcześniej brutalnie pobili jej córkę, która chciała ją obronić. Ta zmarła dzień
          po napadzie.

Chyba nie powiesz, że jest to wychowanie z okresu sprzed wprowadzenia religii do
          szkół?

Miało być tak dobrze, a wyszło jak zawsze religijnie ;((
          • edico Re: Dodatek 25.07.06, 01:29
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3505078.html
    • Gość: jerzy Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: 195.136.50.* 19.07.06, 15:17
      A co z absencją nauczycieli? Ona przysłuza się jeszcze bardziej.
      • Gość: luna37 Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.07.06, 22:31
        hmmm...nie wiedziałamże nauczyciele chodzą na WAGARY ( nieusprawiedliwiona
        nieobecność i niczym nieuzasadniona). Myślałam że za nieobecność nieuzasadnioną
        w zakładzie pracy dostaje się zwolnienie dyscyplinarne:P Czyli to co chce
        wprowadzić kuratorium wobec uczniów ..:) Pomimo całego mojego "nie" dlaKO w tej
        chwili - całe moje "tak" dla dyscyplinarki dla wagarowiczów !!!!
    • Gość: ala Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:59
      Ludzie!!! My nie chodzimy do szkoły, bo tam jest po prostu nudno! Nauczyciele
      odwalają lekcje, kiepsko uczą. Ja się uczę na korepetycjach i często chodzę "na
      zwolnienie od mamy", a i tak mam dobre stopnie.
      Pani kurator chyba zupełnie nie ma sieczymś zając. Ona jest słaba i bez wyrazu,
      taka nijaka i nie umie sie wypowiadać. jak mogła zostać kuratorem?
      • Gość: gabrielle Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:41
        Słaba frekwencja nie zawsze przekłada się na złe oceny.
        W liceum moja klasa, jeśli chodzi o frekwencję była zawsze w ogonie listy. W
        klasie maturalnej byliśmy chyba nawet ostatni. Z ocenami było wręcz odwrotnie:
        najgorszy wynik, jaki osiągnęliśmy było szóste miejsce w ogólnoszkolnej
        klasyfikacji średniej ocen. Zdaje się też, że nadal do naszej klasy należy
        rekord średniej w historii szkoły.
        • Gość: Alla Do Pani Kurator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 21:25
          Stwierdziła Pani, że niska frekwencja uczniów ma wpływ na wyniki nauczania.
          Proszę więc przedstawić wyniki badań przeprowadzone w olsztyńskich szkołach,
          które to potwierdzają - wspólczynnik korelacji ;))) Wydaje się, że w.k. może
          być nieistotnie różny od zera ;)))
          Proszę też spróbować zainteresować się frekwencją nauczycieli (oczywiście
          nieobecność jest usprawiedliwiona zwolnieniem lekarskim, w tym urlopem dla
          poratowania zdrowia) i skorelować to z wynikami uczniów - tutaj w.k. może
          okazać się bliski jedności.
          A może zbadać zależność kompetencji dyrektorów szkół( ukończone kierunki
          studiów) od wyników uczniów. W Olsztynie w większości są to pedagodzy,
          technolodzy żywienia i po "młotkach" - ciekawe dlaczego ?????
          Ci pierwsi i drudzy nie mają żadnego przygotowania metodycznego do prowadzenia
          lekcji objętych programem nauczania, a ich obowiazkiem jest te lekcje
          hospitować.. stąd taka ocena i praca nauczycieli :(((((((
          Chyba nie muszę podawać przykładów szkół w Olsztynie, gdzie pracują nauczyciele
          bez odpowiednich kwalifikacji, ale za to z odpowiednimi układami... przecież
          Pani ma to w swoich "papierach" ;))))
          Pozdrawiam i życzę POWODZENIA.
          • theedge Re: Do Pani Kurator 22.07.06, 21:36
            Szkola jest nudna??? To wielkie klamstwo!!! Szkola jest super. Mlodziez ja
            uwielbia, mlodziez kocha sie w niej uczyc! Mlodziez ubostwia pedagogow! Tylko ta
            swinia - Giertych ja psuje swoimi glupimi decyzjami. Precz z Giertychem!!!!!!
          • edico Re: Do Pani Kurator 25.07.06, 02:17
            Gość portalu: Alla napisał(a):

> Stwierdziła Pani, że niska frekwencja uczniów ma wpływ na wyniki nauczania.
            Szanowna Pani kurator jeszcze nie była w stanie do tego dojść najprawdopodobniej
            dala tego, że nie bardzo może uporać się ze zmianami kadrowymi. A przecież
            wiadomo, że ktoś przez lata pracujący w zwodzie jest człowiekiem zbyt mało
            wiarygodnym, by ocenić wspanialości nowatorskich rozwiązań ;))

> Proszę więc przedstawić wyniki badań przeprowadzone w olsztyńskich szkołach,
            > które to potwierdzają - wspólczynnik korelacji ;)))
            Trzeba wiedzieć, jak to zrobić. Od dłuższego czasu wnioskuję o ujawnienie
            wyników nauczania w Liceum Katolickim w zestawieniu z kosztami finansoweania tej
            szkoły z budzętu w porownaniu z innymi szkołami. Zewnętrzne matury sa doskonałą
            okazją przedstawienia takich wyników nierzależnie od funkcjonujących w tym
            mieście układów. I co???
            Poza złożeniem winy na szkolnictwo zawodowe i przykopaniu LO2 przez świerszczyk
            olsztyński szumnie pretendujący do dawnej Gazety Olsztyńskiej bąblowana woda
            wspierana watą nie przeszła przez maszyny drukarskie???

> Wydaje się, że w.k. może być nieistotnie różny od zera ;)))
            Pod warunkiem, że te całe k. potrafi z niego wyjść ;))

> Proszę też spróbować zainteresować się frekwencją nauczycieli (oczywiście
            > nieobecność jest usprawiedliwiona zwolnieniem lekarskim, w tym urlopem dla
            > poratowania zdrowia) i skorelować to z wynikami uczniów - tutaj w.k. może
            > okazać się bliski jedności.
            Wprawdzie tego nie bardzo rozumiem, ale na podobnej zasadzie bardzo proszę o
            skorelowanie prawa do wyboru podręczników w szkole (tak mam ze swoim wnukiem) z
            centralnie sterowanymi egzaminami maturalnymi. Jeżeli ktoś jest w tej materii po
            spozyciu sporyszu, to na prwno nie ja.

> A może zbadać zależność kompetencji dyrektorów szkół (ukończone kierunki
            > studiów) od wyników uczniów. W Olsztynie w większości są to pedagodzy,
            > technolodzy żywienia i po "młotkach" - ciekawe dlaczego ?????
            Być może masz rację. Nie prowadziłem żadnej analizy w tym zakresie.

> Ci pierwsi i drudzy nie mają żadnego przygotowania metodycznego do prowadzenia
            > lekcji objętych programem nauczania, a ich obowiazkiem jest te lekcje
            > hospitować.. stąd taka ocena i praca nauczycieli :(((((((

> Chyba nie muszę podawać przykładów szkół w Olsztynie, gdzie pracują
            > nauczyciele bez odpowiednich kwalifikacji, ale za to z odpowiednimi
            > układami... przecież Pani ma to w swoich "papierach" ;))))
            Nie jestem w stanie odnieść się do tej uwagi z prozaicznych względów, ponieważ
            nie mam dostępu do takich dokumentów. Ale skoro jest mowa o tym i o
            upublicznieniu wielu informacji, chciałbym raczej wiedzieć, niż tylko domyslać
            się. Np. kto uczy historii w szkołach i jakie ma w ogóle pojęcie o historii, czy
            prawa bądź ekonomii nie uczą czaem ludzie przuuczeni do zawodu, czy nauczyciele
            modnej ostatnio przedsiębiorczości mają jakieś większe pojęcie o tej kwestii
            poza "dyplomantkami"...
            Mam wiele pytań, na które nowa kurator ze względu na staż nie będzie w stanie
            odpowiedzieć.
            I tacy właśnie ludzie budują oświatę ;((

> Pozdrawiam i życzę POWODZENIA.
            Też chciałbym, dobrze życzę, ale nie sądzę, by kowal z poboru mógł pisać
            rozsądne etiudy ;((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka