Gość: Janek IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.06, 22:05 w kamasze i do Iraku, albo co gorsza przed telewizory - niech obrady sejmu pooglądają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: *.olsztyn.mm.pl 19.07.06, 00:16 A jaka była frekwencja w LO 8? Bo matura wyszła najgorzej. Gratulujemy naszej Pani Dyrektor. Zaraz będzie w całym województwie tak jak w naszym liceum. To będą JAJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: "Amnestia" Giertycha 19.07.06, 02:45 na pewno im pomoże w przekonywaniu uczni do nauki i egzaminów za karę a nie do wagarów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: "Amnestia" Giertycha 22.07.06, 21:38 Uczni nie trzeba przekonywac, ucznie sa kumate i wiedza ze trzeba sie uczyc. Ucznie nie lubieja Giertycha bo wiedza ze to swinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: 195.42.249.* 19.07.06, 15:21 jaka dyrektor takie wyniki- Pani Jolu prosze pozdrowic Romana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jesteście za wagarami? IP: *.ols.vectranet.pl 20.07.06, 21:04 Wiesz lolka, chyba ci upał zaszkodził. Jesteś za wagarami, czy przeciwko rządowi, bo chyba nie bardzo rozumiesz o co chodzi. Porozmawiajmy o konkretach. Potrafisz? Czy potrafisz tylko wszystko i wszystkich krytykować w czambuł, jak przystało na zakompleksionego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waran Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: *.ols.vectranet.pl 20.07.06, 21:16 Porozmawiamy na temat, czy kogoś znowu skopiemy? Przedstawicielowi nowej władzy trzeba dokopać, najlepiej prześwietlić do czwartego pokolenia i niech nie waży się cokolwiek robić. Z wagarami trzeba walczyć, a nie krytykować KO za działania, które służą słusznej sprawie. Tylko restrykcyjne działania przyniosą skutek. Głaskaliśmy młodzież po głowach tyle lat no i mamy to co mamy. Swoją drogą, poziom intelektualny niektórych forumowiczów schodzi na psy. Wytwór demokratycznej nowoczesnej edukacji. Nawet nie potrafią niektórzy zrozumieć o co chodzi w artykule ( patrz: czytanie ze zrozumieniem). Chodzi O WAGARY, a nie o panią Gregorczuk i jej przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Oświata IV RP 25.07.06, 01:28 Dwóch nastolatków wtargnęło do mieszkania 67-letniej kobiety. Okradli ją, ale wcześniej brutalnie pobili jej córkę, która chciała ją obronić. Ta zmarła dzień po napadzie. Chyba nie powiesz, że jest to wychowanie z okresu sprzed wprowadzenia religii do szkół? Miało być tak dobrze, a wyszło jak zawsze religijnie ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: 195.136.50.* 19.07.06, 15:17 A co z absencją nauczycieli? Ona przysłuza się jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna37 Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.07.06, 22:31 hmmm...nie wiedziałamże nauczyciele chodzą na WAGARY ( nieusprawiedliwiona nieobecność i niczym nieuzasadniona). Myślałam że za nieobecność nieuzasadnioną w zakładzie pracy dostaje się zwolnienie dyscyplinarne:P Czyli to co chce wprowadzić kuratorium wobec uczniów ..:) Pomimo całego mojego "nie" dlaKO w tej chwili - całe moje "tak" dla dyscyplinarki dla wagarowiczów !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:59 Ludzie!!! My nie chodzimy do szkoły, bo tam jest po prostu nudno! Nauczyciele odwalają lekcje, kiepsko uczą. Ja się uczę na korepetycjach i często chodzę "na zwolnienie od mamy", a i tak mam dobre stopnie. Pani kurator chyba zupełnie nie ma sieczymś zając. Ona jest słaba i bez wyrazu, taka nijaka i nie umie sie wypowiadać. jak mogła zostać kuratorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielle Re: Lepiej nie chodźcie na wagary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:41 Słaba frekwencja nie zawsze przekłada się na złe oceny. W liceum moja klasa, jeśli chodzi o frekwencję była zawsze w ogonie listy. W klasie maturalnej byliśmy chyba nawet ostatni. Z ocenami było wręcz odwrotnie: najgorszy wynik, jaki osiągnęliśmy było szóste miejsce w ogólnoszkolnej klasyfikacji średniej ocen. Zdaje się też, że nadal do naszej klasy należy rekord średniej w historii szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Do Pani Kurator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 21:25 Stwierdziła Pani, że niska frekwencja uczniów ma wpływ na wyniki nauczania. Proszę więc przedstawić wyniki badań przeprowadzone w olsztyńskich szkołach, które to potwierdzają - wspólczynnik korelacji ;))) Wydaje się, że w.k. może być nieistotnie różny od zera ;))) Proszę też spróbować zainteresować się frekwencją nauczycieli (oczywiście nieobecność jest usprawiedliwiona zwolnieniem lekarskim, w tym urlopem dla poratowania zdrowia) i skorelować to z wynikami uczniów - tutaj w.k. może okazać się bliski jedności. A może zbadać zależność kompetencji dyrektorów szkół( ukończone kierunki studiów) od wyników uczniów. W Olsztynie w większości są to pedagodzy, technolodzy żywienia i po "młotkach" - ciekawe dlaczego ????? Ci pierwsi i drudzy nie mają żadnego przygotowania metodycznego do prowadzenia lekcji objętych programem nauczania, a ich obowiazkiem jest te lekcje hospitować.. stąd taka ocena i praca nauczycieli :((((((( Chyba nie muszę podawać przykładów szkół w Olsztynie, gdzie pracują nauczyciele bez odpowiednich kwalifikacji, ale za to z odpowiednimi układami... przecież Pani ma to w swoich "papierach" ;)))) Pozdrawiam i życzę POWODZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: Do Pani Kurator 22.07.06, 21:36 Szkola jest nudna??? To wielkie klamstwo!!! Szkola jest super. Mlodziez ja uwielbia, mlodziez kocha sie w niej uczyc! Mlodziez ubostwia pedagogow! Tylko ta swinia - Giertych ja psuje swoimi glupimi decyzjami. Precz z Giertychem!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Do Pani Kurator 25.07.06, 02:17 Gość portalu: Alla napisał(a): > Stwierdziła Pani, że niska frekwencja uczniów ma wpływ na wyniki nauczania. Szanowna Pani kurator jeszcze nie była w stanie do tego dojść najprawdopodobniej dala tego, że nie bardzo może uporać się ze zmianami kadrowymi. A przecież wiadomo, że ktoś przez lata pracujący w zwodzie jest człowiekiem zbyt mało wiarygodnym, by ocenić wspanialości nowatorskich rozwiązań ;)) > Proszę więc przedstawić wyniki badań przeprowadzone w olsztyńskich szkołach, > które to potwierdzają - wspólczynnik korelacji ;))) Trzeba wiedzieć, jak to zrobić. Od dłuższego czasu wnioskuję o ujawnienie wyników nauczania w Liceum Katolickim w zestawieniu z kosztami finansoweania tej szkoły z budzętu w porownaniu z innymi szkołami. Zewnętrzne matury sa doskonałą okazją przedstawienia takich wyników nierzależnie od funkcjonujących w tym mieście układów. I co??? Poza złożeniem winy na szkolnictwo zawodowe i przykopaniu LO2 przez świerszczyk olsztyński szumnie pretendujący do dawnej Gazety Olsztyńskiej bąblowana woda wspierana watą nie przeszła przez maszyny drukarskie??? > Wydaje się, że w.k. może być nieistotnie różny od zera ;))) Pod warunkiem, że te całe k. potrafi z niego wyjść ;)) > Proszę też spróbować zainteresować się frekwencją nauczycieli (oczywiście > nieobecność jest usprawiedliwiona zwolnieniem lekarskim, w tym urlopem dla > poratowania zdrowia) i skorelować to z wynikami uczniów - tutaj w.k. może > okazać się bliski jedności. Wprawdzie tego nie bardzo rozumiem, ale na podobnej zasadzie bardzo proszę o skorelowanie prawa do wyboru podręczników w szkole (tak mam ze swoim wnukiem) z centralnie sterowanymi egzaminami maturalnymi. Jeżeli ktoś jest w tej materii po spozyciu sporyszu, to na prwno nie ja. > A może zbadać zależność kompetencji dyrektorów szkół (ukończone kierunki > studiów) od wyników uczniów. W Olsztynie w większości są to pedagodzy, > technolodzy żywienia i po "młotkach" - ciekawe dlaczego ????? Być może masz rację. Nie prowadziłem żadnej analizy w tym zakresie. > Ci pierwsi i drudzy nie mają żadnego przygotowania metodycznego do prowadzenia > lekcji objętych programem nauczania, a ich obowiazkiem jest te lekcje > hospitować.. stąd taka ocena i praca nauczycieli :((((((( > Chyba nie muszę podawać przykładów szkół w Olsztynie, gdzie pracują > nauczyciele bez odpowiednich kwalifikacji, ale za to z odpowiednimi > układami... przecież Pani ma to w swoich "papierach" ;)))) Nie jestem w stanie odnieść się do tej uwagi z prozaicznych względów, ponieważ nie mam dostępu do takich dokumentów. Ale skoro jest mowa o tym i o upublicznieniu wielu informacji, chciałbym raczej wiedzieć, niż tylko domyslać się. Np. kto uczy historii w szkołach i jakie ma w ogóle pojęcie o historii, czy prawa bądź ekonomii nie uczą czaem ludzie przuuczeni do zawodu, czy nauczyciele modnej ostatnio przedsiębiorczości mają jakieś większe pojęcie o tej kwestii poza "dyplomantkami"... Mam wiele pytań, na które nowa kurator ze względu na staż nie będzie w stanie odpowiedzieć. I tacy właśnie ludzie budują oświatę ;(( > Pozdrawiam i życzę POWODZENIA. Też chciałbym, dobrze życzę, ale nie sądzę, by kowal z poboru mógł pisać rozsądne etiudy ;(( Odpowiedz Link Zgłoś