mika_1 04.03.03, 17:19 Bob, powiedz nam, proszę, czy materia, którą wykładasz jest aż tak trudna, czy też może w obecnych czasach studenci są tak kiepscy??? No bo, żeby marne trójczyny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angela-rt Re: Pytanie do Boba! 04.03.03, 21:10 Bob a gdzie wykładasz jesli mozna zapytac? ;-)angi Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Odpowiedź od Boba! 05.03.03, 10:48 Wykładam w stolicy na jednej takiej niepublicznej uczelni. Studenci - głównie zaoczni - jedni lepsi drudzy gorsi, ale generalnie studiują żeby dostać papier. W związku z tym mało kto się czym interesuje, każdy chce odfajkować, ściagnąć albo jakoś się prześliznąć. Może wygląda to lepiej na innych przedmiotach bardzie "zawodowych" ale tu jest dość marnie. Najgorsze to to że dawniej zawsze była grupa studentów która chciała się czegoś dowiedzieć, zadawała pytania, miała własne zdanie. Teraz jest czarna masa która powtarza wyuczone frazesy z podręcznika i nie jest w stanie choć trochę się zastanowić nad tym po co to i na co. Ale z drugiej strony trudno oczekiwać głębokich przemyśleń od kogoś kto cały tydzień tkwi w okienku w banku a w weekendy od rana do wieczora słucha mniej lub bardziej ciekawych wykładów w prawie 100-osobowej grupie..... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Odpowiedź od Boba! 05.03.03, 23:37 To fakt, jedni studiują z pasją, a inni chcą mieć papier. No i w tej sytuacji trochę poszkodowani są ci, którzy chcieliby się czegoś dowiedzieć. Ja mam taką sytuację, że kiedy chcę coś powiedzieć, podyskutować, to mi gość mówi: Ty nic nie mów, ja wiem, że ty to wiesz. A ja nie chcę się "pochwalić" wiedzą, ale podyskutować, no i mnie jasny szlag trafia, gdy cos takiego słyszę:( Bob, czy Ty jesteś ekonomistą:) Managerem, personalnym, finansistą, marketingowcem itp??? Czyżby ta sama branża??? Pozdrawiam, Mika:) Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Re: Odpowiedź od Boba! 06.03.03, 14:48 Wykładam ekonomię międzynarodową(głównie teorie handlu) tudziez współczesną gospodarkę światową (takie opowieści co słychać w świecie) ale żeby zarobić jakieś poważniejsze pieniądze robię w finansach w branży telekomunikacja Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Odpowiedź od Boba! 08.03.03, 00:25 No to zapracowany chyba jesteś... Czy Ty aby przypadkiem nie rozładowujesz swoich stresów na biednych studentach? I dlatego te marne trójczyny??? No, Bob, jak jest, przyznaj się;) Pozdrawiam, Mika:) P.S. A swoją drogą te "biznesowe" szkoły to wiedzą jak robić kasę - jak najwięcej wyciągnąc od studenta, jak najmniej dać wykładowcom.... I tak sie robi kasę:( Odpowiedz Link Zgłoś