edico 03.10.06, 00:48 doczeka się jakiegoś opracowania? Na początek proponuje temat jakiejś pracy magisterskiej. Inaczej potomni nam tego nie przebaczą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elo Re: Czy słownik elity IV RP IP: *.chello.pl 03.10.06, 09:47 Spieprzaj dziadu! Kurdupel-gwalciciel wielkie semantyczne naduzycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Czy słownik elity IV RP IP: 213.25.95.* 03.10.06, 10:09 - dyspepsja, - łże-elity, - irasiad, - ubekistan... Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Czy słownik elity IV RP - próba zestaswienia 03.10.06, 17:56 Dzięki za wsparcie w uchwyceniu tego nowo-miwia. Liczę na uzupełnianie tego alfabetu :) Słownik elity IV RP =============== "W walce politycznej należy używać sformułowań: - Wściekły atak... - Zmasowany atak... - Pewne osoby poczuły się zagrożone... - W interesie pewnych sił jest... - Bezprecedensowy atak... - Atak pełen jadu... - Określone siły dały odpór... - Atakuje się ze szczególną zaciętością... - Określone osoby działają w układzie służącym pewnym grupom interesów..." A -- Amnestia maturalna B -- Bezapelacyjnie, do samego końca... Mojego lub jej Bulterier Bura suka Burze w szklance wody to woda na młyn (prezydent) C -- Chłystek z SE (Dorn) Ciemny lud to kupi (Kurski) D -- Dał to jako tło muzyczne) Dowody Zostały Zniszczone Dwóch podobnych do siebie facetów o tym samym nazwisku i tej samej dacie rodzenia (J. Kaczyński) Dyspepsja Dziadek w Wermachcie E -- Elitka Czerwonych Gnojków F -- Filipinki Fiut polskiej młodzieży (kongres pis, 4 czerwca 2006) G -- Gej twoim bratem Genetyczny patriotyzm H-linki -------- karmy kaczki! przystawki www.ojciec-dyrektor.de(01105)tvn.gif I -- Idź na wybory, inaczej oni znów wybiorą za Ciebie (w jakimś wątku linku do filmiku "idź na wybory" z atakującymi moherami, być może w jednym z nich: youtube.com(watch?v=7Pmx8sHOPA0 , youtube.com(watch?v=wP2b3SjEWzo&mode=related&search= , www.youtube.com(watch?v=Xt5G9HMNrdg ) I zdjęcie na deser Inteligentne i sprytne półdiabły (Dorn) Irasiad, J -- Jak ktoś cię złapie za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Jako prawo i sprawiedliwość, nie będziemy deptać istniejącego prawa, Jeśli my wygramy, to oczywiście my będziemy mieli premiera. Pytanie tylko, czy ja nim będę, czy to nie będzie dla społeczeństwa trudne do zaakceptowania K -- Kartofle Konflikt interesów Konstytucji i norm istniejących (Cymański) Krystalicznie Czysty Kurdupel-gwałciciel Kwa kwa kwa L -- Lekarze w kamasze Lumpenliberałowie Ł -- Łowią w mętnej wodzie Łże-elity Łże-Elity M -- Mam takie okresy, kiedy nie piję w ogóle, ale nie ukrywam, że lubię alkohol (J. Kaczyński) Mniej niż Zero Może kiedyś przyjść taki dzień, że będą tego bardzo poważne konsekwencje (Judo DT) My będziemy to zmienić N -- Nadużycie semantyczne Negocjacje – (np. Pis z Berger) - :) Nie będzie tak, że białe jest białe a czarne czarne Nie chcę w tej chwili mówić o swojej wierze. To będzie sprawdzane Nie cofniemy się Nie jestem prezydentem, mimo że może jestem podobny (J. Kaczyński) Nie mam żadnych zahamowań (Macierewicz) Nie sądzę, żeby mój brat był człowiekiem szczególnie pazernym na władzę Nie zadaj się z dziadami, bo cie wsy oblezom... Niech cię prowadzi dziewica Maryja (śpiewane w czasie kampanii wyborczej oberkartoffla - 15-minutowy reportaż z kampanii wyborczej 2005 dla telewizji ukraińskiej i Nikt nas nie przekona, że czarne jest czarne, a białe jest białe PodjEłem dziś decyzje O -- O powodzenie koalicji się nie modliłem (J. Kaczyński) Otomiś jest bardzo grzeczny dziś! P -- Panie prezesie, melduję wykonanie zadania! Panie prezydencie pogoda sprzyja Partia spokojnych, ale konsekwentnych zmian, przebudowy i naprawy Patalogie (?) Piana z bolszewickich pysków Pijacy i zomowcy (Dorn) Podejmujemy ryzyko, żeby prezydent i premier byli braćmi Polityczne zombie (Dorn) Polowanie na czarownice. Polsce potrzebna jest koncepcja kontroli państwowej, która obejmuje wszystkie dziedziny życia publicznego, nie pozostawiając sfer niczyich Postkomuch nie kradnie jabłek z cudzego sadu - on je wiesza. Postkomunolumpenlibrałowie Prawie jak Sprawiedliwość Precz z postkomuną Prezydent Gruzji Dżugaszwili (prezydent) Proces naprawy polskiego państwa Profeministyczny polityk na prawicy (prezydent o sobie) Proszę państwa oto miś, Proszę państwa oto miś, otomiś jest bardzo grzeczny dziś! Proszę zaniechać tej metody, aby za wszelką cenę znajdować sposób atakowania. Przyzwyczaiłem się do bycia Kaczorem (prezydent) S -- Samo Dobro Samo mnie dotyczy (prezydent) Sądzę, że to potrwa. Jeśli to by była prawda, to na pewno dokumenty są zniszczone Seks nie jest esencją życia (prezydent) Semantyczne nadużycie Skowyt czerwonych hien Skromność jako po prostu materialna naturalność życia (marszałek Jurek o kolegach z Pis) Skrót myślowy Smyranie po warkoczu Solidarne Państwo Somora i Gomora (hi) Spieprzaj dziadu! Sraczka Prezydencka Starymi kadrami wiele zrobić się nie da (premier Kaczyński) System Wysysający Polskie Siły Szara sieć Szerokość informacji, głębokość obserwacji i pełnia pola obserwacyjnego (Macierewicz) T -- Tam gdzie jest błękitne, widzi niebieskie, tam gdzie jest różowe, widzi czerwone. Widzi w zasadzie słusznie, ale przejaskrawia. (Prezydent o Macierewiczu) Tam stało ZOMO Tanie Państwo Teraz Ku.. My Toczą pianę z pysków U -- Ubekistan Układ W -- Warcholstwo Warchoły Wiecznie Czysty Wielkie semantyczne naduzycie Woda na młyn sił wrogich (socjalizmowi, Polsce) Wykształciuch Y == Yes, yes, yes! Z -- Z wdzięcznością za bardzo miły pobyt i znakomity!!! Obiad z nadzieja na kolejne wizyty Zabieg czysto socjotechniczny Załatwimy cię, ty ruski agencie! Zamach na święte prawo własności Zarządziłem "casting" na nowych ludzi pracujących dla rządu Zawłaszczenie Zdarzają się takie przypadki, że trzeba powiedzieć prawdę Znaleźliśmy się trudnej sytuacji, ale wyjdziemy z niej zwycięsko ZOMO Odpowiedz Link Zgłoś
maretina to moze ja hym ulepszony pokaze:) 03.10.06, 21:00 My chcemy władzy IV RP jest już czas My chcemy kasy IV RP jest już czas Prawie jak Sprawiedliwość Prawie jak Sprawiedliwość Prawie jak Sprawiedliwość Dziś prowadzi nas a TKM a TKM a TKM Dzisiaj łączy nas My chcemy do żłoba IV RP nastał już kres My chcemy kłamać IV RP jest już czas Dlatego wznieśmy ręce Podajmy sobie dłonie Bóg, Honor i ojczyzna niech zabrzmi w nas Prawie jak Sprawiedliwość Prawie jak Sprawiedliwość Prawie jak Sprawiedliwość Dziś prowadzi nas Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: to moze ja hym ulepszony pokaze:) 03.10.06, 22:37 Serdeczne dzięki. Mam nadzieję na uzupełnienia :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Czy słownik elity IV RP IP: *.range86-141.btcentralplus.com 03.10.06, 18:02 "Dostac w pape" Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Czy słownik elity IV RP 03.10.06, 18:22 Tyż. Jakoś uszło mojej uwadze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_forum Re: Czy słownik elity IV RP IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.06, 20:55 Warto jakos i te wypowiedzi zapamietac: Z forum: >>> 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK). 2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J) 3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J). 4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J). 5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J). 6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy (J). 7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J) 9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70 (J). 10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 13. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację. 15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję. 17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 18. Afera bilboardowa. 19. Chcemy koalicji z PO. 20. PO jest w koalicji z SLD. 21. To wszystko wina PO i SLD. 22. Nie bedzie TKM-u. 23. Moja teczka jest sfałszowana (J). 24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB. 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. ............. 99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: off topic 03.10.06, 22:45 No, no....... Link bardzo sympatyczny! Autor włożył w ten blog sporo kapitalnej roboty podsumowując błyskotliwie życie polityczne naszych elit w okresach miesięcznych :)) Blog warty sięgnięcia dolinku podanego przez maretinę. Odpowiedz Link Zgłoś