river2904 17.01.07, 16:01 Witam. Po mału pzrygotowuję sie do porodu. Czy ktoś z Was mógłby mi podać jakieś nazwisko sprawdzonej położnej, ewentualnie koszt, no i z jakiego szpitala ??? Byłabym bardzo wdzięczna:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: girl Re: Dobra położna z Olsztyna IP: 62.29.133.* 18.01.07, 16:00 a jesteś już w 100% zdecydowana na własną położną? To raczej niepotrzebny wydatek. Koszt ok 300zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edta Re: Dobra położna z Olsztyna IP: 82.160.225.* 18.01.07, 19:13 Koleżanka ma "zamówioną" położną za 500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
river2904 Re: Dobra położna z Olsztyna 20.01.07, 21:46 Girl,nie jestem pewna na 100 %, ale czytajac niektóre opisy porodów aż włos sie jeży na głowie( za późno podana oksytocyna czy zrobiona cesarka, niepotrzebne nacinanie itp...). Po prostu mam nadzieję, że nie zostałabym zostawiona sama sobie...Byc może w ogóle zależy to od atmosfery panujacej w szpitalu a nie od kasy ? -Byłoby idealnie. "Malarkiewicz" pod tym względem podobno jest super, ale w razie jakichś komplikacji z dzieciaczkiem, może być problem. Mam więc jeszcze dylemat między miejskim a wojewódzkim....jakies podpowiedzi???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Dobra położna z Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 20.01.07, 21:57 Polecam miejski. Urodziłam tam rok temu bliźniaki przez cesarkę, zarówno lekarze jak i pielęgniarki byli po prostu przemili i profesjonalni. A te budzące krew w żyłach opowieści o szpitalach publicznych też słyszałam na szczęście w moim przypadku okazały sie bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girl Re: Dobra położna z Olsztyna IP: 62.29.133.* 21.01.07, 10:38 Rodziłam u Malarkiewicza. Tam zajmą się Tobą za darmo i to tak, jakbyś zapłaciła :) - ale nacinają rutynowo. Szwagierka rodziła w Miejskim i też jest bardzo zadowolona z opieki. Natomiast jeżeli byłyby z dzieckiem kłopoty to ci z Malarkiewicza szybko wiozą do wojewódzkiego. A na cesarkę decydują się szybko nie naciskając bezsensownie na naturalny poród. Tak naprawdę to wypadki mogą zdarzyć się wszędzie a akurat olsztyńskie szpitale są naprawdę dobre. Jeżeli da Ci to pewność i uspokoi nerwy, a stać Cię, to możesz oczywiście zapłacić położnej? Ale naprawdę nie jest to potrzebne. Pozdrawiam i życzę miłego i udanego porodu (gdziekolwiek i z kimkolwiek zdecydujesz) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Dobra położna z Olsztyna 21.01.07, 12:37 Cudowne narodziny moich wnucząt u dr Malarkiewicza i Jego fachowego personelu .POLECAM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monitt Re: Dobra położna z Olsztyna 20.01.07, 22:31 a ja polecam szpital Wojewódzki:) rodziłam w miejskim (który wręcz odradzam)- 3 lata temu, w Wojewódzkim- 3 tyg. temu. różnica ogromna- przede wszystkim w podejściu do pacjentki i dziecka; nie potrzebowałam położnej i też uważam,ze to zbedny wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Dobra położna z Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 20:08 Ja również polecam Wojewódzki/ Personel znakominty a położna Pani Bożena jest niezastąpiona. Inne zresztą też . Polecam Wojewódzki. Odpowiedz Link Zgłoś
miwiola Re: Dobra położna z Olsztyna 21.01.07, 22:11 Rodziłam również w miejskim, fantastyczne położne, wywoływano mi poród i trwał on tylko 3.45 godz.od podłączenia kroplówki. Nastawiałam się na "Malarkiewicza", ale tego dnia nie było tam wolnych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
miwiola Re: Dobra położna z Olsztyna 21.01.07, 22:13 Nie płaciłam za obecność położnej i też uważam to za bezsensowny wydatek. Głowa do góry, poród to nic strasznego. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bozka77 Re: Dobra położna z Olsztyna 22.01.07, 02:01 A ja wcale Ci się nie dziwię, że chcesz położną, bo ja wynajęłam pół roku temu. Całą ciążę mi prowadził pewien lekarz z Partyzantów, a jak trafiłam do położnej to się za głowę złapała, że przy mojej ciąży wysokiego ryzyka byłam tak prowadzona / problemy z płodnością/ i to prywatnie za ciężkie pieniądze. Zajęła się mną lepiej niż niejeden lekarz, a moje dziecko żyje dziś tylko dzięki niej/ choć przez całą ciążę było super/, bo jak tylko do niej zadzwoniłam, że chyba coś się złego dzieje to kazała mi w te pędy pzryjechać do szpitala i po podłączeniu pod ktg okazało się , że od razu idę na stół. I choć nie rodziłam naturalnie to zapłaciłam jej z przyjemnością za całą opiekę jaką mnie otoczyła. Z czystem sercem polecam panią Mariolę z Wojewódzkiego. Cena wynosi 400 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
river2904 Re: Dobra położna z Olsztyna 22.01.07, 13:23 Dzięki dziewczyny za dodanie otuchy:)) Wojewódzki tez podobno dostał w tym roku wyróżnienie(razem z malarkiewiczem)w kampanii "Rodzic po ludzku" i dziwi mnie,że miejski choc w poprzednich latach zbierał nawet nagrody w tej akcji teraz nie otrzymał nawet wyróżnienia...Wasze podpowiedzi tez jakby przeważają na korzyść wojewódzkiego (choć niedawne przezycia mojej znajomej z porodu zakończonego kleszczami trochę mnie zastanawiają...)ale jeszcze chętnie dowiem się więcej i poczytam Wasze posty:)))Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bozka77 Re: Dobra położna z Olsztyna 22.01.07, 15:25 No cóż, moja znajoma też jakieś 3 miesiące temu przeżyła kleszcze w wojewódzkim / może to ta sama Ela :-))/, ale jedynie w wojewódzkim nie mają oprów by robić cesarki i nie czekają nie wiem ile, więc ja polecam ten szpital z czystym sercem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Dobra położna z Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:50 Moja ciaze prowadzil dr Przybylowicz , ktory pracuje w wojewodzkim i tam tez rodzilam ( cesarka ) . Jestem bardzo zadowolona i polecam ten szpital . W miejskim tez mialam przyjemnosc rodzic , ale to nie to , co wojewodzki . Fachowa , mila i serdeczna opieka. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Dobra położna z Olsztyna 23.01.07, 15:25 Moja córka i synowa ,nie leczyły się prywatnie u Malarkiewicza ani zadnego z ''jego'' lekarzy a rodziły naprawdę po ludzku . Byłam przy narodzinach mego wnuka ostatni raz 2 lata temu i do dziś wspominamy atmosferę i całą otoczkę cudu narodzin . Życzę Tobie przyszła MAMO tego samego . Odpowiedz Link Zgłoś
river2904 Re: Dobra położna z Olsztyna 25.01.07, 12:10 Oj Olsztyn jest mały... to chyba ta sama Ela:)))No właśnie, ale jej przypadek jakby mówił o czyms wręcz przeciwnym, że czekali i nie zrobili tej cesarki...A może wyjątek potwierdza regułę???Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: położnik Dobra siostra położona... od czasu do czasu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:00 Dziś prawdziwych Cyganów już nie ma... Siostra też jest w Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś