Dodaj do ulubionych

Ruszył proces Pojezierza

IP: *.olsztyn.mm.pl 28.02.07, 21:24
Szkoda,że tylko dwójkę spółdzielców uznano za pokrzywdzonych i mogą
uczestniczyć jako oskarżyciele posiłkowi.To jest duży proces i zarzuty są
poważne.Ciekawe ile czasu będzie trwał.Zenon P.-główny oskarżony poimformował
sąd,że od lutego nie pracuje.Do lutego był zatrudniony przez swego kolegę na
UW-M gdzie nie przepracowal (przez prawie pól roku)ani jednego dnia.Chorował
i dzięki zatrudnieniu brał pieniądze z ZUS.Łajdactwo wyciągnął łapę po nasze
społeczne pieniądze.UW-M zatrudnił Zenona P. aby mógł otrzymywać "chorobowe".
Liczę na to,że sąd właściwie ukarze wszystkich oskarżonych.
Jeżeli chodzi o pana Michalskiego to pomawiała go o pobicie chyba Helena G. a
nie Regina B.Chyba że się mylę.
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.160.228.112.olsznet.ec.pl 28.02.07, 21:43
      Zaczekaj, zarz zjawią się zatroskani, którzy przypomna tobie podstawowa zasadę
      procesową: domniemanie niewinności.
      A Panie bez nazwiska, to nie tylko sławna Helena ale też panie i panowie
      personel od wszystkiego, tj. myszkowania po klatkach, zrywania ogłoszeń,
      grzebania po skrzynkach pocztowych i podpisywania się za innych - co, jak widac
      po stanie zdrowia, jest bardzo szkodliwym zajęciem.
      W sprawie Pani Staroń, tak to dziwne, ma tyle wygranych wyroków o pomówienia i
      inne, a nie może czuć się pokrzywdzoną w wyniku działań Zenona P. ALe czemuż
      się dziwić, w końcu już i tak za wiele namieszała, jeszcze jak się dorwie do
      akt niejawnych, to prokurator przez miesiąc aktu oskarżenia nie odczyta. Lepiej
      ją trzymac z daleka.
      • Gość: nusakan Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.devs.futuro.pl 01.03.07, 12:05
        Rita. Ja wiem, że wyznajesz zasadę "zgoda na twoje poglądy pod warunkiem, że je
        zmienisz na moje". Ale nie jest to zasada światła i nie świadczy najlepiej o
        tych, co to uznali ją za swoje credo życiowe. Co innego zasada domniemanej
        niewinności - owszem jest podstawową zasadą procesową i tylko w kilku ustrojach
        nie funkcjonowała (np. nazizm, komunizm, republika islamska Chomeiniego czy ten
        specyficzny wolnorynkowy komunizm chiński, którego koniec się pewnie zbliża).
        Jestem przekonany, że jeśli wyrok, który zapadnie będzie niezgodny z twoją
        wizją świata, to uznasz, że sąd był skorumpowany albo nieuczciwy. Podobnie -
        jeśli stanie się tak w kolejnej, wyższej instancji. I tak dojdziesz do
        wszystkich sądów skorumpowanych - w skali całego świata - które kupił Zenon P.
        Stąd jest prosty krok do przekonania, że "za tym ktoś lub coś stoi". A jeśli to
        ktoś lub coś nie ma nazwy więc są to "oni". Bliżej nieokreśleni "oni", którzy z
        czasem stają się coraz bardziej oczywiści! Być może uznasz, że to taka czy inna
        narodowość (Żydzi? Ukraińcy? Niemcy?), a może grupa społeczna (homoseksualiści?
        Tajne Stowarzyszenie Miłośników Radia Maryja?). Stąd jeszcze bliżej do rasizmu
        czy dyskryminacji.
        Nie odzywałbym się teraz, ale "zaczekaj zaraz zjawią się zatroskani" troszkę
        mnie rozjuszyło. Taka bardzo silna chęć postawienia na swoim i folgowania sobie
        poprzez ubliżanie innym, zaprzeczanie za wszelką cenę i szukanie spisków,
        drugiego dna, etc. jest chorobą. Ma nawet swoją nazwę.
        • Gość: robal Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.olsztyn.mm.pl 01.03.07, 19:38
          >mnie rozjuszyło. Taka bardzo silna chęć postawienia na swoim i folgowania sobie

> poprzez ubliżanie innym, zaprzeczanie za wszelką cenę i szukanie spisków,
          > drugiego dna, etc. jest chorobą. Ma nawet swoją nazwę.

PiS = Paranoja irracjonalno-Schematyczna
      • Gość: bolek Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:49
        rita nie kłam wszystkie procesy o zapłatę czynszu sznowna posłanka przegrała
        podobnie jak i jej towarzystwo dłużników spółdzielni.Odwoływała się do sądu
        apelacujnego i tam tyeż przegrała i to na duże pieniądze, a nastepne sprawy w
        toku.
    • Gość: spieprzaj_dziadu1 Ruszył proces Pojezierza IP: 88.156.63.* 28.02.07, 23:00
      Jakoś nie słyszałem żeby unieważniono wybory w "Pojezierzu". Tak więc ta cała
      rada, która wg Sądu ma reprezentować pokrzywdzonych członków S.M. "Pojezierze"
      składa się przeciez z ludzi dobranych przez sądzonego obecnie prezesa
      Spółdzielni. Przecież to oni dopuścili, by facet ten, po zwolnieniu go za
      kaucją, przychodził do Spółdzielni. Przecież było i jest jasne, że mógł wówczas
      zastraszać pracowników i próbować mataczenia w prowadzonym przeciwko niemu
      postępowaniu.
      Mam wrażenie, że Sąd w tej kwestii rżnie głupa i w majestacie prawa robi sobie
      jaja.
      • Gość: thom Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 00:11
        boshe... przeciez z tego artykułu nic nie można zrozumieć. jakiegos pana bolały
        nerki, jakas kobieta chciała byc posilkowym oskarzycielem. Kto i co jest
        oskarzony w całej tej sprawie?!! Tego juz autor nie napisał. Bez tych
        podstawoych faktów to jakas historyjka z cyklu jedna baba drugiej babie...
        Podobnych opowiesci mozna wysłuchac na targowisku przy Grunwaldzkiej ;p
        • Gość: do th. Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 16:33
          I już obrońcy Zenia działają .Czy to są ci sami, na których donosił w czasach
          studenckich i tej samej narodowości? A oni o tym nie wiedzą ? Czy to są
          krwiopijcy którym pękają w szwach portfele od cudzych pieniędzy?
          • Gość: ktoś Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:42
            ty powyżej, ciebie zaślepia nienawiść, która aż bije z twego postu, powoli,
            spokoju i opanowania, ja akurat twierdzę, że prezes procyk był najlepszym z
            dotychczasowych prezesów tej spółdzielni,a mieszkam w niej ponad 25 lat!
            • anula221 Re: Ruszył proces Pojezierza 01.03.07, 19:55
              Jaki ktoś?Toż to przecież nasz "uwielbiany" przekręciarz Zenio.
              Sam o sobie pisze i sam sie broni.Tak mi mówi moja babska intuicja.
              • Gość: ja Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.160.234.25.olsznet.ec.pl 01.03.07, 20:19
                Intuicje masz dobra.
                • Gość: do zenia narcyza Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 20:54
                  ON TO SAM ZE SOBĄ UPRAWIAŁ OD DAWNA NA RÓŻNYCH STRONACH INTERNETOWYCH .KTOŚ KTO
                  TO ODKRYŁ TRAFNIE OKREŚLIŁ >Zenio a wiesz co to znaczy sam ze sobą .To
                  masturbacja.<ALE PRZECIEŻ ZENIO WIE NAJLEPIEJ CO TO JEST.ZENIO NA BIEŻĄCO CHODZI
                  DO PSYCHIATRY .WIĘC WIE NAJLEPIEJ WSZYSTKO CO TRZEBA WIEDZIEĆ. TW JANUSZ
                  (narodowości ukraińskiej ) sypał swoich kolegów Ukraińców ze studiów a nawet
                  był gotów każdego innego.Takie to możliwości miał TW Janusz.A jaki operatywny
                  był ten TW Janusz jak chorągiewka na wietrze? Swoją drogą to ciekawe kiedy TW
                  Janusz spotka się ze swoimi kolegami narodowoości ukraińskiej ze studiów na
                  których donosił ?
                  • Gość: dochorychznienawiś Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 21:07
                    ludzie, wy jesteście chorzy z nienawiści! jak tylko ktoś broni Procyka, to
                    wymyślacie niestworzone rzeczy, opamiętajcie się i nie kompromitujcie, bo sami
                    sobie wystawiacie świadectwo, to was trzeba leczyć i obawiam się, że dla wielu z
                    was nawet na leczenie jest już za późno!
                    • Gość: xxx Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.07, 06:13
                      OOOOO!Zenio napisał bo wziął tabletkę.
                    • Gość: mieszkaniec Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 17:47
                      Zenio brał 10% czy więcej? Ciekawy jestem czy sąd to ustali
                  • Gość: do redakcji Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:16
                    czytam ten post i zastanawiam się dlaczego tego typu wulgaryzmy administrator
                    nie usuwa. Jak napisali o naczelnej Ewie Zientarskiej, że dawno nie była u
                    fryziera i wygląda jakby chłopa nie miała, to post ten natychmiast usunięto.
                    • Gość: Maria Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.07, 06:07
                      Gość portalu: do redakcji napisał(a):

> czytam ten post i zastanawiam się dlaczego tego typu wulgaryzmy administrator
                      > nie usuwa. Jak napisali o naczelnej Ewie Zientarskiej, że dawno nie była u
                      > fryziera i wygląda jakby chłopa nie miała, to post ten natychmiast usunięto

O jakie tu wulgaryzmy chodzi?Czy wiesz co to jest wulgaryzm.Z tego co wiem to
                      wulgaryzmami posługiwał się Zenek P. szczególnie jak popił.Obrażał wtedy wiele
                      osób,nic sobie z tego nie robil i zawsze zrzucał pomówienia na kogoś
                      innego.Postępował tak jak jego ojciec Dymitr,który robi tak do dzisiaj.
    • Gość: wiatr od morza Re: Ruszył proces Pojezierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 08:18
      Podzielnik ciepła, o których mówił na rozprawie oskarżony wiceprezes to nic
      nie znaczące atrapy.Kto to wymyślił i opatentował trzeba go dołączyć do listy
      oskarżonych procesu w Ostródzie.Podzielniki są po to aby członków spółdzielni
      okradać.Rozliczenie z ciepła dokonuje się na podstawie odczytu pobranego ciepła
      w budynku i stawka ,bo faktury wystawione przez dostawcę ciepło też mogą być
      zawyżone.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka