Dodaj do ulubionych

TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 09:33
Moją ulubioną linią aautobusową w naszym pieknym mieście jest 11.
Dlatego żę, wiezie mnie wprost do ukochanej, przystanek mam pod samym domem,
dość szybko przemieszcza się po mieście ( uwaga! wsiadam na Grunwaldzkiej) i
jeżdżę na Nagórki. Niech żyje 11, niech żyje, niech żyje.A wasze ulubione
linie???? A może najbardziej znienawidzone?? Brrrrrrrrr
Obserwuj wątek
    • duk Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA 28.11.01, 10:07
      Nie bede zbyt oryginalny jesli wyznam, ze moja "ulubiona" linia jest 15. Rano i popoludniu
      pasazerowie sa skazani na "seks po polsku" - czyli przytulanki w tloku. Czy MPK bije jakis rekord na
      liczbe osob, ktore mieszcza sie na 1 metrze kw.?
      • Gość: Gregorio Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 18:28
        Również odnoszę wrażenie, że MPK prowadzi konkurs na największą liczbę osób na
        1m2 autobusu. Moją linią jest "28". W tym przypadku mamy chyba do czynienia z
        drugim poziomem konkursu, w którym dla utrudnienia wprowadzono mniejsze autobusy
        (linia minibusowa). Jeśli ktos chciałby spróbować "przejechać" się w godzinach
        szczytu (i nie tylko) np. w kierunku Os. Mleczna proponuję wsiąść gdzieś przy
        Hortexie bo dalej ta sztuka może się nie udać. Ci którzy nie jeżdżą 28 nie
        wiedzą jakie te minibusy są pojemne. Polecam zobaczyć to na własne oczy.
        Przyjemnej podróży.
    • Gość: sari Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.ts.pl 28.11.01, 12:39
      11! Jeździłam nią przez 9 lat - najpierw do liceum, potem na uczelnię. A
      najbardziej cierpiałam gdy musiałam pojechać 15- horror !
      • Gość: detritus Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 22:31
        15.
        Swego czasu jezdzilem nia z Jarot do podstawowki na Jagiellonczyka
        Od tamtego czasu mam do niej pewien sentyment :o)
        • Gość: gugu Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 22:28
          MOja tez 15! jak jade do szkoly 7 rano to nie jest jeszcze zapchana:)
          Detritus! ja tez chodzilam do SP12 na jagiellonczyka!!!!!!!!!!!!11
          • Gość: detritus Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 23:31
            No to czas zalozyc lobby SP12, w celu zrownowazenia stronnictwa SP7 ;)))))))
    • Gość: tobe Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 23:25
      ech jak ja nie lubie jezdzic autobusami, teraz jezdze mniej na szczescie.
      zdecydowanie najczesciej linia nr 9, od chaty az do kortowa :) tak wiec
      powiedzmy ze to moja "ulubiona" .
      • Gość: Ewa Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 11:25
        Hmm moim chyba pospieszny A chociaz i w niej zdazaja sie slamazarni kierowcy,no
        i oczywiscie ukochana studencka 15 ktora zbliza ludzi:))Co nie wejdziesz to
        ostry tlok:)
    • Gość: KANGOOR Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 22:45
      Pamiętajcie, proszę ULUBIONE.
      • Gość: DD Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.01, 01:11
        Moją ulubioną linią autobusową była (jakieś 35 lat temu !!!) 5. Jeździła z
        Likus (czy ktoś wie, że tam jest jeszcze ślad pętli autobusowej tuż przy
        jeziorze Krzywym - ale nie przy głównej ulicy) na plac Roosvelta. Jazda była
        ulicą Bałtycką, wąską i z drzewami po obu stronach jezdni. 5 jeździła mniej
        więcej co godzinę. Na placu Roosvelta była dłuższa przerwa, a potem dalsz trasa
        na lotnisko w Dajtkach. Autobusy wtedy były z konduktorami. Z przodu dzwi
        kierowca otwierał ręcznie (miał taką długą rurę przy przedniej szybie którą
        popychał, albo ciągnął składane drzwi). Z tą linią mam wesołe wspomnienia: jako
        kilkulatek zostałem zabrany przez mojego starszego brata na wielka wycieczkę.
        Ponieważ mieszkalismy w dzielnicy nad jeziorem Długim to wycieczka własnie 5
        była bardzo długa. pojechalismy na lotnisko. Wtedy pierwszy raz zobaczyłem
        stojące na trawie samoloty i szybowce. Brat naopowiadał mi bajek, ze jestesmy
        na lotnisku w Warszawie w co naiwnie uwierzyłem. Po powrocie do domu zdałem
        relację z wielkiej wyprawy do stolicy.
        • Gość: Oleslaw Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.*.*.* 30.11.01, 11:35
          Hmm no coz ulubione.
          W zasadzie w Olsztynie jezdzilem glownie 9 i 15.
          Zawsze tlok i nic ciekawego:>
    • Gość: The Core Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 00:04
      10. Bo mieszkam obok stadionu Stomilu i z dzieciństwa zapamiętałem, że "na
      miasto" rodzice zabierali mnie linią 10. Tak jakoś utkwiło mi w pamięci: 10 =
      wyprawa do centrum.
      • Gość: leziox Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.arcor-ip.net 02.12.01, 00:18
        Moją ulubioną linią była 8-ka,która zabierała mnie w świat wolny od
        zgiełku,czyli w nasze piękne,podolsztyńskie lasy.A że dojeżdżała aż do
        Słup,była tajemną linią plażową,bo w Słupach istniało takie fajne,małe
        kąpielisko nad jeziorem Wadąg,gdzie zresztą mało kto latem dojeżdżał,wszyscy
        tłoczyli się w 1-ce jadącej do plaży miejskiej,oraz w 9-ce/z Zatorza/na Kortowo.
        8-ka przejeżdżała też przez wysoki wiadukt nad rzeką Wadąg,nad tą rzeką
        urządzaliśmy z kolesiami przepiękne balangi przy ognisku i tanim winie.
        Wracając,obowiązkowo zaczerpywaliśmy ze źródełka,bijącego zaraz koło
        wiaduktu,flaszke czystej wody źródlanej,aby zawieźć ją do domu i z
        namaszczeniem pijać na kaca.
        11-ka też mi się podobała,z tym lotniskiem to prawda,chociaż małe,miało coś w
        sobie.Linia nr.15 była i pozostała dla mnie koszmarem,marą senną.No,to tyle.
    • Gość: Borek Re: TWOJA ULUBIONA.....LINIA AUTOBUSOWA IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 12:03
      21 - bo dowozi do Dziewczyny ;)
      Wszyscy narzekają na tłok w 15.
      MPK zapowiada wprowadzenie większej ilości kursów m.in. na tej linii.
      Szkoda, że tak późno, bo dzięki "niemożności przewozowej" tej linii wyrośli
      konkurenci.
      A najładniejsze były 1. i 2. tyle, że tramwajowe...
      (Oczywiście tego nie pamiętam, ale barwne te opowieści starszych mieszkańców
      Olsztyna...)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka