Gość: warmiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 15:06 rozumiem ze narkotyki, fajki, wode, ale zeby "jedzenie" niszczyc i marnowac to trzeba byc popaprancem, jak czytam "zgodnie z polkim prawem...to juz mi sie chce rzygac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobiczek embargo na polskie mieso 11.05.07, 17:31 ruscy zdychaja z glodu bez polskiego miesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon® do autora 1szego postu IP: *.skynet.net.pl 11.05.07, 19:14 a kto mialby wziasc odpowiedzialnosc w przypadku otrucia sie tym miesem? wiec niegadaj glupot ze mozna bylo z tym zrobic cos innego niz zutylizowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredrus Re: do autora 1szego postu IP: *.238.145.137.Dial1.Philadelphia1.Level3.net 11.05.07, 19:43 Gość portalu: hegemon® napisał(a): > a kto mialby wziasc odpowiedzialnosc w przypadku otrucia sie tym miesem? > > wiec niegadaj glupot ze mozna bylo z tym zrobic cos innego niz zutylizowac Jak to kto? Przmytnik. To jest problem ruskich, a nie Polski Polskie sluzby weterynaryjne, SANEPID, PIH i co tam jeszcze sa od kontroli bespieczenstwa i jakosci zywnosci sprzedawanej i konsumowanej w Polsce i legalnie z polski exportowanej, bo to sluzy bespiczenstwu wewnetrznemu zdrowotnemu i handlowemu Polski. Natomiast o to co dzieje sie za granica, niech martwi sie zagranica. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: do autora 1szego postu 11.05.07, 21:43 Bez sensu te wszystkie zakazy. Tylko spowalniają proces globalizacji :( --- Tak nasz Jarosław obiera banana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowjet_union Nie potrafią jedzenia wyprodukować??? IP: *.icm.edu.pl 11.05.07, 23:47 Rozumiem niezawodne samochody, porządne zegarki, elektronikę, ale żeby świni utuczyć nie umieli? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab A kto ich ma nauczyc jak od dwóch pokoleń mieli 12.05.07, 11:40 wszystko w kołchozie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukiz Re: A kto ich ma nauczyc jak od dwóch pokoleń mie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:18 A dlaczego polscy celnicy pilnują by z polski nie można było eksportować mięsa. Skretynieli do reszty ci ustawodawcy? I co kogo obchodzi czy wiozę se zdechłą kure czy gnijącą świnie. Moja sprawa. Eurokochoz wszechobecny Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab My zamiast pomagać i zarabiać krytykujemy ot taka 12.05.07, 11:43 nasza głupota. Ale my jesteśmy naród panów i brzydzi nas zarabianie na wschodzie. Na zachodzie mozemy byc za parobków. Taka przypadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: My zamiast pomagać i zarabiać krytykujemy ot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:34 To nie tak. Czytając książki o różnych epokach, zawsze kiedy przewijał się wątek stosunków polsko-rosyjskich znajdowałem potwierdzenie stwierdzenia, które wyczytałem gdzieś indziej: "Rosja będzie szanowała tylko tych, co ich biją w mordę". Potwierdzeniem tego może być zarówno tchórzliwa polityka Stanisława Augusta, jak i kilkunastoletnie wysiłki dypolomacji III RP, dające mizerne skutki. Aktualna awantura wobec weta Polski w rozmowach z Rosją, to jedyne posunięcie Kurdupla, które popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Kupił? - Kupił! Zapłacił? - Zapłacił! 12.05.07, 08:30 To niech sobie wiezie dokąd chce! Byleby mu się przed przekroczeniem granicy nie zaśmiardło, bo szkoda żywność marnować. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Inni zwracają vat w podzięce za wspomaganie ich 12.05.07, 11:56 gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
jurekpy Re: do autora 1szego postu 12.05.07, 09:25 Totalna głupota ze strony polskich służb celnych. Skoro zapłacił za mięso,co więcej zapłacił nawet VAT to niech sobie jedzie dalej do Rosji !!!!. Jego problem czy wpuszczą i jak wpuszczą go rosyjskie służby celne na terytorioum Rosji. Gospodarka głupcze ,gospodarka. Jak czytam o tego typu "sukcesach" naszych służb celnych to ogarnia mnie bezsilna irytacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Czytajcie ze zrozumieniem IP: *.aster.pl 12.05.07, 12:09 Mięso nie miało znaków jakości zdrowotnej, nie można więc było zidentyfikować, skąd pochodzi. Andrey R. nie posiadał świadectw weterynaryjnych uprawniających do wywozu takiego towaru. Nie zostały też spełnione żadne z podstawowych wymogów dotyczących transportu produktów spożywczych. Chyba to wyjaśnia powód zatrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skate Re: Czytajcie ze zrozumieniem IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.07, 14:07 Stara europa pozbywała się dużo gorszych rzeczy i jakoś celnicy niemieccy nie interesowali się problemem a my mamy martwić się co ruski ruskiemu daje nastół? Jest to działanie na szkodę polskiego interesu bo jeśliby wywoził nawet własną kupe to polaków nie powinno interesować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cent Re: do autora 1szego postu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 01:24 TO sobie pomyśl przez chwilę jak ruskie media nagłośniłyby sprawę gdyby to ruscy celnicy złapali kolesia. "Polacy wykorzystują obywateli rosyjskich do uprawiania przemytu mięsa za wschodnią granicę" Myślenie nie boli... Przeanalizuj sobie wszystkie strony tego konfliktu... Celnicy robią to co do nich należy. Jedyne co mnie zdenerwowało to utylizacja tego mięsa... Czy to naprawdę tak duży problem zbadać czy mięso jest zdatne do spożycia i przekazać je komuś kto z niego zrobi użytek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hejmdal Re: embargo na polskie mieso IP: *.chello.pl 12.05.07, 13:22 pewnie "zdychają" to przesada ale zawsze kupowali to się przyzwyczaili i im brakuje. Ale niech podziękują Putinowi... ten je szynkę parmeńską to zwykłego człowieka nie zrozumie. Teraz kilka zdań o parówkach ;). Brat pracuje w największym w Niemczech zakładzie przetwórstwa mięsa. Wykrawa polędwicę. Wszystkie kawałki tłuszczu są pieczołowicie pakowane w plastikowe pojemniki z logo... Sokołowa!! I po zapełnieniu radośnie sobie jada do Polski gdzie robi się z nich reklamowane zdrowe paróweczki... smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
parmalat Re: embargo na polskie mieso 12.05.07, 15:52 A ten zaklad w ktorym pracuje Twoj brat to nie przypadkiem te rzeznie o ktorych ostatnio pisze GW? I skad Twoj brat wie co robia z tluszczem rzekomi odbiorcy tych plastikowych woreczkow? Czytales kiedys sklad parowek, tzn. jaka jest w nich zawartosc tluszczu/miesa? znacznie wiecej soi i utrwalaczy:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eksporter Re: embargo na polskie mieso IP: *.centertel.pl 12.05.07, 15:44 A to sie tylko Tobie kolego wydaje. Problemy ma Bialorus a Rosja radzi sobie calkiem niezle. Zreszta nasi eksporterzy miesa tez, tylko troche musza sie nakombinowac. To cale embargo to sprawa na uzytek mediow i polityki www.farmer.pl/fakty/rynki-wschodnie/zakazana_polska_zywnosc_dociera_do_rosji_przez_panstwa_trzecie,441106751134ac5866d1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beza Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.boanxx16.adsl-dhcp.tele.dk 11.05.07, 17:32 Tak jest wszedzie, nie tylko w Polsce. No ale mogli oddac mieso np. do zwierzynca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.aster.pl 11.05.07, 17:40 W pobliskim Braniewie jest ZOO, ale jakby dali tygrysowi to mógłby zdechnąć a ruskie wszystko zeżrą i popiją wudą i nic im Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analfabeta rozumiem ze mozna byc analfabeta, dysmozgiem itp IP: *.telprojekt.pl 11.05.07, 21:30 ale zeby nie wiedziec jak sie pisze "wóda" to jest po prostu hańba dla Polaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz Re: rozumiem ze mozna byc analfabeta, dysmozgiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:26 Zrozumiałeś treść wypowiedzi, chyba tak. A o to chodziło. Nie sądzisz, że język polski powinien być uproszczony do jednego u. Chyba, że jesteś polonistą i boisz się bezrobocia w swoim zawodzie. U zwykłe czy ó, rz czy ż, h czy ch - tym powinni się zajmować historycy gramatyki i nie męczyć ludzi zbędnymi zasadami pisowni. W szkole więcej czasu poświęcić na swobodne wysławianie się i zrozumiałe przekazywanie myśli. Pozdrawiam czepialskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Re: rozumiem ze mozna byc analfabeta, dysmozgiem IP: *.dialog.net.pl 11.05.07, 23:47 "U zwykłe czy ó, rz czy ż, h czy ch - tym powinni się zajmować historycy gramatyki i nie męczyć ludzi zbędnymi zasadami pisowni." Gramatyki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: rozumiem ze mozna byc analfabeta, dysmozgiem IP: *.icpnet.pl 12.05.07, 08:53 tak najlepiej powiedzieć, ze ma sie dysleksje i juz mozna miec w d..e ortografię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: rozumiem ze mozna byc analfabeta, dysmozgiem IP: *.brig.cable.ntl.com 12.05.07, 19:14 Ja mam!! Ale nad nią pracuję od lat. i wiem jak sie pisze wóda. chu...j i inne słowa - poza tym są słowniki ortograficzne w przeglądarkach!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arm Re: rozumiem ze mozna byc analfabeta, dysmozgiem IP: *.chello.pl 12.05.07, 12:56 zgroza: dlatego, że Ty nie umiesz się poprawnie posługiwać pięknym językiem polskim, to nie znaczy że powinnismy równać w dół. Chyba sobie żartujesz. Wystarczy czytać książki, i już się nie robi błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: rozumiem ze mozna byc analfabeta, dysmozgiem IP: *.centertel.pl 12.05.07, 13:27 :) tak sie z zera robi bohatera.... jesteś prekursorem, czy matołem? pozdro Panie komóńikatyfny :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krismilka Re: rozumiem ze mozna byc analfabeta, dysmozgiem IP: *.zabrze.net.pl 12.05.07, 14:24 może nie pije to i nie wie ja się zamawia 5 piw czy wódę:D Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu 12.05.07, 12:09 Jestes pusty jak beben Rolling Stonesow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:36 też mi coś, pracuję na przejściu z Ukrainą tam w busa wchodzi i 2 tony i nikt z tego nie robi sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubat 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.4.udn.pl 11.05.07, 17:40 Coś w tej informacji jest nie tak. Jakież rozmiary musiałoby mieć oparcie siedzenia, aby wewnątrz zmieściło się 208 kg mięsa. Jedna półtusza z dość dużego wieprza waży 30 - 40 kg, a więc ca 5 półtusz wieprzowych w oparciu siedzenia? Zupełnie inną sprawą jest, co ma polskie prawo do do tego, czy obywatel obcego państwa kupuje towar do własnego użytku, czy chce nim gdzieś handlować? Kupił towar ogólnie dostępny, nie reglamentowany, więcej, towar z którym w kraju są problemy ze zbytem. Przecież to jest sabotaż gospodarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu 11.05.07, 18:49 W Rosji słowo "obywatel" oznacza osobnika, który musi się OBYWAĆ bez mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.acn.waw.pl 12.05.07, 14:21 zigzaur napisał: > W Rosji słowo "obywatel" oznacza osobnika, który musi się OBYWAĆ bez mięsa. Śmieszy mnie, jak kacze fobie powłaziły polaczkom do łbów. Ton wypowiedzi kretynów w tym wątku jest taki, że Rosjanie bez ścierwa z polskich świń zginą. Gdy tymczasem mają do dyspozycji mięso z całego świata, bo mają czym płacić i maleńki dostawca, jak Polska, może tylko ucierpieć. Rosja wbrew parafialnym fobiom jest o wiele bardziej cywilizowana niż katolandia parafialna. Skąd te bezrozumne uprzedzenia? Skąd "bezrozumne" w państwie opanowanym przez wiarę, to wiem. Szkodzicie sobie sami. Może zamiast klepać zdrowaśki czas uruchomić szare komórki? Czy już wymarły nieużywane? Odpowiedz Link Zgłoś
stworek52 Jak wynika z powyższego tekstu 11.05.07, 17:55 to Polacy zabraniają wywozić Polskie mięso Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A może by tak spróbować? 11.05.07, 18:48 Ogólnoeuropejskie embargo na wywóz żywności do Rosji to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieprz 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: 83.168.106.* 11.05.07, 18:02 i co ?brakuje dobrego mięska ruskim,Panie Putin tak dalej a rodacy odzwyczają się od mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre miesko jakie dobre miesko IP: *.telprojekt.pl 11.05.07, 21:32 polskie mieso od paru lat to taki sam syf jak na zachodzie Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: jakie dobre miesko 12.05.07, 09:15 uwierz mi - nieprawda. Tamtejsze jest czymś niewyobrażalnym. jest z mięsa, wygląda jak mięso. A zjeść się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgaislawek Zabrali mu żarcie IP: *.wroclaw.mm.pl 11.05.07, 18:22 Zamiast szukać w wożonego szmuglu (broń, narkotyki, alkohol, anaboliki), zabrali Rosjaninowi polską wieprzowinę ze świńskiej górki. Może Putin da im medal ?:-O Sie wykazali ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateusz Re: Zabrali mu żarcie IP: *.adsl.alicedsl.de 11.05.07, 18:28 mniej wiecej tak samo myslalem..zamiast puscic rosjanina i zyczyc mu smacznego polacy zrobili na zlosc sami sobie...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: Zabrali mu żarcie IP: 212.125.240.* 11.05.07, 19:01 Wiadomo celnik to nie zawod to charakter Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur I bardzo dobrze! 11.05.07, 18:46 Rosjanin zapewne zapłacił: 1. Polską cenę detaliczną, z marżą sklepową i VAT. 2. Nie żądał zwrotu VAT, dopłat do eksportu ani ulg w podatku dochodowym. 3. Wziął na siebie ryzyko kłopotów z organami, tak polskimi jak i sowieckimi. Eksport na takich warunkach, to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonista Re: I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 18:58 Całkowicie się zgadzam z tobą z wyjątkiem jednego. Nie ma sowieckich celników bo nie ma Związku Radzieckiego /Sowieckiego/. Są celnicy rosyjscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: I bardzo dobrze! IP: 212.125.240.* 11.05.07, 19:04 I tu sie mylisz, tak nie ma Zwiazku Radzieckiego ale "sowieci" pozostali tak jak i bolszewicy i Armia Czerwona ktora byla, jest i budzied. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: I bardzo dobrze! 11.05.07, 20:44 Pomimo oficjalnej zmiany symboliki państwowej, sowiectwo pozostało. Gdyby np. prezydentem RFN został były SS-Obersturmbannführer i gloryfikował blitzkriegi, to można by nazwać taką "RFN" jakimś "Neoreichem". Przez analogię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonista Re: I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:12 Ojciec Święty w sprawach wiary a ja w sprawach językowych jesteśmy nieomylni, czyli w tych sprawach możesz się mylić tylko ty a nie ja. W skład tzw. Związku Sowieckiego wchodziło 17 Republik, czyli państwa, które się wydzieliły z ZSRR takie panśtwa np. jak Litwa czy Ukraina to twoim zdaniem też Sowieci. Nie jestem Rusofilem, ale chodzi mi wyłącznie o sprawy językowe. Namiętnie używane we wszystkich przypadkach słowo "sowiecki" jest tworem wyłącznie pejoratywnym w stosunku do innych Słowian jakimi są Rosjanie. Jest to wytwór ludzi ziejących jadem nienawiści do wszystkiego co rosyjskie szeroko pojęte. Był okres po 1989 r. kiedy do jeszcze istniejącego ZSRR a potem Rosji można było eksportować tyle towarów, że na długo mielibyśmy dodatnie saldo w handlu z nimi. Ale ludzie myślący takimi jak ty kategoriami doprowadzili do permanentnego ujemnego salda w handlu z Rosją, które mamy do dzisiaj. Jad nienawiści nie służy dobrym stosunkom handlowym i wyciąganiu z nich korzyści dla kraju. Może się zdziwisz ale jestem wielkim zwolennikiem Kaczorów za co ciągle obrywam po uszach od otaczającego mnie otoczenia z czego sobie nic nie robię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: I bardzo dobrze! IP: *.brig.cable.ntl.com 12.05.07, 19:29 Ale Cię stary pogrzała ta w ó/u da, o której była rozmowa wcześniej. W 89 to ludzie patrzyli co w kraju jest a nie aby to jeszcze wywozić. Jakoś wtedy nie było wszystkiego w sklepach. Po drugie to NIKT nie wierzył, że ktokolwiek po drugiej stronie zapłaci za te towary. Dowiedz się lepiej jakie były trudności ze ściąganiem należności 15,10,5 lat temu od Ruskich i jakie są teraz. Do słowa "sowieci": Obecna Rosja może być dalej uważana za sowiecką ze względu na to, że zmusza wiele "republik", które przez Lenina miały zagwarantowane wolność dołączenia/odłączenia się do ZSRR. A mianowicie tereny Syberii i Czukotki. Co do powstania Państwa rosyjskiego(Moskiewskiego) to Historia nam mówi jasno, że Moskwę założyli Wikingowie, którzy mieli dzieci z ludnościa zamieszkująca tamte tereny. Potem Moskwa podbiła inne ziemie i "wreszcie" po podbiciu Nowogrodu Wielkiego uznała sie za jedno Państwo! Stąd to właśnie Ruscy mają taki charakterystyczne wielkie nochale posiadane też przez Wikingów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: I bardzo dobrze! IP: *.trw.com 12.05.07, 20:24 doprowadzili do permanentnego ujemnego salda w handlu z Rosją, które mamy do dzisiaj. W kwestii formalnej: czy Polska nalozyla embargo na eksport miesa do Rosji, czy tez Rosja nalozyla embargo na import miesa z Polski? W kwestii jezykowej: dla mnie "sowietyzm" jest forma systemu politycznego, ktory panowal w ZSRR od lat 30-tych ubieglego stulecia do 1991 roku, a ktory rowniez probowal sie coraz nachalniej zainstalowac w europejskich krajach tzw. demokracji ludowej. W owych czasach i miejscach byl on przez miejscowe srodki masowego przekazu nazywany "socjalizmem", ale to raczej nie byl socjalizm (o ile takowy w ogole kiedykolwiek byl wprowadzony w zycie - ja nie wiem dokladnie co to jest socjalizm, ale instynktownie najblizsze socjalizmowi jest dla mnie to co jest w krajach skamdynawskich). Sowietyzm mial pewne cechy charakterystyczne, ktore ludzie dostatecznie wiekowi pamietaja z autopsji: kiepskie zaopatrzenie sklepow i traktowanie klienta jak zlo konieczne, brak pluralizmu politycznego, media w rekach frakcji rzadzacej, cenzura, jednostronna propaganda, niewymienialna, slaba waluta, trudnosci z wyjazdami zagranicznymi a w niektorych krajach praktyczna niemozliwosc takowych, mizerne place, no i wszechobecny paternalizm - madra wladza pouczajaca z ekranu TV lub lam prasy glupiutki ludek. Czy ten wyraz ma cos wspolnego z nienawiscia - nie wiem na pewno, ale byc moze w wypadku niektorych osobnikow ma. W duzej mierze usprawiedliwiona, jednak, moim skromnym zdaniem. Ale nie jest to nienawisc etniczna. Spotkalem kilku Rosjan rowniez zywiacych gleboka pogarde dla systemu jaki panowal w ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wściekły Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 18:53 Tych co ustanowili takie prawo a przede wszystkim celników należy postawić przed plutonem egzekucyjnym za zbrodnie wobec polskiej gospodarki. Wywożący mięso nie był obywatelem polskim, nie wywożono tego mięsa z zgodnie z przepisami polskimi o eksporcie polskiej żywności, a jedynie przyczyniali się do zwiększenia popytu na polską żywność. Co innego gdyby to uczynili rosyjscy celnicy, którzy mają pełne prawo do zrobienia z tak przewożonym mięsem do Rosji to co im nakazuje rosyjskie prawo. Dla mnie poczynania w tym przypadku polskich celników jest paranoją. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu 11.05.07, 21:00 Można też spojrzeć na to inaczej: Polscy celnicy zwalczają wywóz żywności z polskiego rynku. Dzięki temu powodują, że ze względu na dużą podaż, ceny żywności maleją. Polacy, wydając mniej na żywność, mogą wydać więcej pieniędzy na budowę domów, odzież, edukację, samochody itd. Mój przedmówca użył określenia "rosyjskie prawo". Mało się nie zakrztusiłem ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.trw.com 12.05.07, 20:31 > Polscy celnicy zwalczają wywóz żywności z polskiego rynku. He, he, zig, to jeden z dowodow na to, ze Polska pod wieloma wzgledami znormalniala. W/g krazacych wowczas plotek, w 1980 roku robili to kolejarze. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Zamiast podziękować za pomoc polskim rolnikom 12.05.07, 11:47 ukarali go. Na głupotę lekarstw brak. Inni zwracają vat aby tylko u nich kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony To trzeba byc "Zjebem Genetycznym" aby zmarnowac IP: 212.125.240.* 11.05.07, 18:54 200 Kg dobrej zywnosci, jak nie ludzie to psy ze Schroniska by to chetnie zjadly.Swiat nie cierpi na nadmiar zywnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredrus Dziwne, w kapitalizmie zakaz przywozu powinien byc IP: *.238.145.137.Dial1.Philadelphia1.Level3.net 11.05.07, 19:29 scisle strzezony, a nie wywozu - jak za komuny. Problemem nie jest niedostatek towarow, tylko ich nadmiar. Zabraniajac wywozu, celnicy posrednio uderzaja w polskich rolnikow. Polscy celnicy niech zostawia ten problem Ruskim, a sami niech sie zajmna sciganiem przemytu do Polski alkoholu niewiadomego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mra Re: Dziwne, w kapitalizmie zakaz przywozu powinie IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:52 co ty bredzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pe Absurd! Absurd! Absurd IP: 83.141.85.* 11.05.07, 19:46 Nie jestem pierwszy który to tutaj napisze, no ale... Czy oni mają równo pod sufitem? Przecież nikomu, NIKOMU, w tym kraju, ten człowiek krzywdy nie zrobił - ba, licząc pi razy oko, dołożył do polskiej gospodarki około pół minimalnej pensji;) Ps. Choć może i z innej strony - najpierw zorientowali się coś przemyca w tym swoim fotelu, a potem okazało się, że w zakamuflowanych czarnych workach to tylko samo mięsko było;) A swoją drogą, czy polscy celnicy na lotniskach przejmują się tym, jak zobaczą na swojej "prześwietlarce" więcej wagonów papierosów niż zezwala na to prawo kraju docelowego? ;) Dla mnie sytuacja jest analogiczna... tyle że reakcja bardziej "patriotyczna". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: Absurd! Absurd! Absurd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:23 no niech by zawiózł to mięso do Rosji w sumie go kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztyk Putin sie cieszy ! IP: *.zoominternet.net 11.05.07, 20:32 Ze ma tak gorliwie pracujacych dla siebie polskich celnikow. Powaznie natomiast, nie moge uwierzyc w idiotyzm owych celnikow. Jak mozna wprowadzac w zycie embargo przeciw swemu wlasnemu krajowi ? Co ich obchodza ze jest embargo w Rosji ? Niech sie ruscy celnicy martwia o wprowadzanie go w zycie !!! Nie do uwierzenia !!! Sytuacja jak w "Misiu"!!! Nota bene, na miejscu owego Rosjanina zaskarzylbym celnikow do Trybunalu Europejskiego. A co najmniej zlozylbym zazalenie do polskich wladz. Przeciez on nie zlamal zadnego polskiego prawa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Putin sie cieszy ! 11.05.07, 20:56 Jeśli założyć, że celem Putina jest wygłodzenie Rosjan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheVirus Re: Putin sie cieszy ! IP: *.prz.edu.pl 12.05.07, 16:25 w pełni się zgadzam, niech o swoje embargo sie ruscy martwią Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu 11.05.07, 20:49 Jakby to mięso przeszło i ruskie władze by się kapnęły znowu byałaby chryja, że polskie mięso na lewo wjeżdża na wielikają ruś- a to by był młyn na wodę kremla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pionier Głupota urzędasów IP: 213.158.197.* 11.05.07, 21:25 Nie kradzione, kupił. Jego własność i może robić co chce z tym mięsem. Zamiast promować polskich producentów, idą pod rękę z Putinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berbeć 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.devs.futuro.pl 11.05.07, 22:29 Tak to w naszym kraju jest odebrać i zniszczyć po co ma ruski sie żywić naszym mięsem.napewno znalezionym na śmietniku a nie kupionym w sklepie lub w masarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac prl celnicy zjedli IP: *.hsd1.or.comcast.net 11.05.07, 23:30 celnicy to idioci i zlodzieje, akcje w typie komunistow, zryjcie te kielbasy scierwo! Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm5 Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu 12.05.07, 08:14 Tak uważasz? A gdyby dali je Tobie do zjedzenia, czy rzeczywiście z apetytem byś je skonsumował, czy klął byś, że chcą Cię otruć mięsem bez weterynaryjnej kontroli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.icpnet.pl 12.05.07, 09:29 Służba graniczna to palanty, przekonałem się o tym jadąc pociągiem Berlin- Warszawa. Wszystko było ok dopóki nie zobaczyli u jednej pasażerki białoruskiego paszportu, wtedy wyszło z nich całe chamstwo, ludzie w przedziale też byli w szoku, że tak można postępować... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu 12.05.07, 08:15 Jak zwykle blupota polskiej waaadzy jest bezdenna.Kupujacy Rosjanin powinien dostac na granicy zwrot VAT i jeszcze cos na dokladke za wspieranie polskiej gospodarki.Kiedy nasze panstwo bedzie normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni61 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.chelm.mm.pl 12.05.07, 08:23 Dziwny ten kraj Polska - powiedziałby arab i miałby rację. Jeśli ktoś wywozi coś co jest w nadmiarze w danym kraju to niech on sie martwi czy go druga strona przyjmie. Nasze "służby" są bardziej papieskie od papieża. Posypią sie nagrody, wyróżnienie, odznaczenia. A my będziemy mówić dalej, wprowadzono nam embargo.Ale my sami to najlepiej umiemy robić. A swoja drogą coś tak ucichło ze zniesieniem embarga na mięso ? Tak miało być już dobrze, to jest silny kraj ta Rosja a my jeszcze jej podskakujemy z gazem i ropą. Z czym do ludzi takie karłowate państewko jak nasz kraj to powinien słuchać silniejszych, przykłądem może być Ameryka.Oni jeszcze nie "pierną" a my już krzyczymy referendum w tej sprawie nie będzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 200kg móżdżku 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 09:02 Lokalny, krakowski dodatek GW przynosi wiadomość na ktorą zabrakło miejsca w wydaniu głównym gazety, ktora znalazła miejsce na bajdurzenie o 200 kg miesa w oparciu samochodu. "Antykaczyzm" jest chorobą, ktora opanowała mózgi gazetowych propagandzistów. Oto wyjątki ze wspomnianej wiadomości, na ktorą brakło miejsca w gazecie: na zaproszenie Lecha Kaczyńskiego do Krakowa przyjechali prezydenci Azerbejdżanu Ilham Alijew, Gruzji Mikheil Saakashvili, Litwy Valdas Adamkus, Ukrainy Wiktor Juszczenko. Kazachstan reprezentował Lyazzat Kiinov, specjalny wysłannik prezydenta. Tematem trwającego do dziś spotkania jest import ropy i gazu z tzw. strefy południowo-wschodniej do Polski i Europy Zachodniej. Wczoraj przeprowadzono dwie sesje rozmów (ich tematy: "Bezpieczeństwo energetyczne" oraz "Strategie rozwoju narodowych sektorów energetycznych i koncepcja korytarza transportowego Azja Środkowa - Kaukaz Południowy - Europa Środkowa"). Jakie ustalenia? Prezydenci przyjęli deklarację powołania specjalnej spółki, która ma organizować dostawy energii z rejonu Morza Kaspijskiego na zachód Europy (o szczegółach piszemy na gospodarczych stronach "Gazety"). Wiktor Juszczenko podkreślał, że projekt nie jest wymierzony przeciwko komukolwiek. - Ma zagwarantować bezpieczeństwo energetyczne Europie - zaznaczał w rozmowie z dziennikarzami na konferencji na dziedzińcu Collegium Medicum UJ. Prezydenci zdecydowali, że powstanie specjalna grupa robocza opracowująca szczegóły projektu. Wyznaczyli też na październik tego roku termin kolejnego Szczytu Energetycznego - ma się on odbyć w Wilnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 200kgmóżdżku 200kg schabowego ważniejsze niż szczyt energetyczn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 09:05 Lokalny, krakowski dodatek GW przynosi wiadomość na ktorą zabrakło miejsca w wydaniu głównym gazety, ktora znalazła miejsce na bajdurzenie o 200 kg miesa w oparciu samochodu. "Antykaczyzm" jest chorobą, ktora opanowała mózgi gazetowych propagandzistów. Oto wyjątki ze wspomnianej wiadomości, na ktorą brakło miejsca w gazecie: na zaproszenie Lecha Kaczyńskiego do Krakowa przyjechali prezydenci Azerbejdżanu Ilham Alijew, Gruzji Mikheil Saakashvili, Litwy Valdas Adamkus, Ukrainy Wiktor Juszczenko. Kazachstan reprezentował Lyazzat Kiinov, specjalny wysłannik prezydenta. Tematem trwającego do dziś spotkania jest import ropy i gazu z tzw. strefy południowo-wschodniej do Polski i Europy Zachodniej. Wczoraj przeprowadzono dwie sesje rozmów (ich tematy: "Bezpieczeństwo energetyczne" oraz "Strategie rozwoju narodowych sektorów energetycznych i koncepcja korytarza transportowego Azja Środkowa - Kaukaz Południowy - Europa Środkowa"). Jakie ustalenia? Prezydenci przyjęli deklarację powołania specjalnej spółki, która ma organizować dostawy energii z rejonu Morza Kaspijskiego na zachód Europy (o szczegółach piszemy na gospodarczych stronach "Gazety"). Wiktor Juszczenko podkreślał, że projekt nie jest wymierzony przeciwko komukolwiek. - Ma zagwarantować bezpieczeństwo energetyczne Europie - zaznaczał w rozmowie z dziennikarzami na konferencji na dziedzińcu Collegium Medicum UJ. Prezydenci zdecydowali, że powstanie specjalna grupa robocza opracowująca szczegóły projektu. Wyznaczyli też na październik tego roku termin kolejnego Szczytu Energetycznego - ma się on odbyć w Wilnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.elomza.pl 12.05.07, 09:02 to idź się synku i wyrz...aj jesli tylko to potrafisz. później pomyśl JEŻELI POTRAFISZ. w razie trudności z myśleniem jeszcze raz się wyrzy..aj. i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeeech Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 09:32 Biedny Andrey. Już Pucin miał zacząć bziakać że znowu polskie mięso nielegalnie idzie na Rosje i trzeba przedłużyć embargo a tu taki obciach. Szef FSB czy jak sie to tam nazywa powinien chyba poważnie zastanowić się nad zmianą pracy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POlak 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.covernet.pl 12.05.07, 09:48 Panie i panowie celnicy i słuzby graniczne, działajcie nie tylko zgdnie z prawem ale przede wszystkim dla kraju, który was żywi i broni. To, że Rusek zakaz sobie ustanowił, wbrew woli ich ludu i na szkode naszego rolnika powinniście uszanować. Niechaj polskie mięso zalewa Rosje miesem z przemytu. Ludzie w Rosji będą zadowoleni, polski rolnik będzie miał zbyt. Przymknijcie więc oko dla dobra polskiego rolnika, bo powstrzymując handel, cóż że pokątny - działacie na szkodę Polski. Niechaj polskie mięso zaleje Rosję a sami będą zmuszeni przyznać, że popełnili wielki błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pogromca Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.chello.pl 12.05.07, 09:56 208 kg... niewiem ile by na tym zarobił, ale raczej nie obłowił by się specjalnie.... Monitoring GPS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzumdzia Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: *.dsl.telepac.pt 12.05.07, 10:05 Co za mloty, zamiast zamknac oczy i udac ze sie ni widzi to utrudniaja Ruskim zycie. W koncu nie ukradli, tylko zaplacili Polakom za to mieso i wywoza do Rosji lamiac ichnie embargo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktiss Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: 195.47.201.* 12.05.07, 10:17 Do wszystkich, którzy potępiają tych celników: Gdyby ten Ruski wywiózł mięso bez atestów weterynaryjnych przez polską granicę to jutro Putin ogłosiłby, że rosyjskie służby graniczne udaremniły kolejną próbę przemytu polskiego zepsutego mięsa do Rosji, no i rozmowy o zniesieniu embarga padłyby na pysk. Ruscy nie mają już argumentów do utrzymania embarga więc będą teraz robić prowokacje, żeby sobie taki pretekst znaleźć. To tyle co mam do powiedzenia w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek Re: 200 kg mięsa w fotelu rosyjskiego samochodu IP: 80.48.255.* 12.05.07, 10:30 Dokładnie tak. Mogła to być próba prowokacji, mógł to być człowiek powiązany z jakimiś służbami. A po ew. wwiezieniu mogli to nawet gdzieś podrzucić i była by afera na pół Europki. Odpowiedz Link Zgłoś